-
GAMEPOD.hu
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
duvi
nagyúr
válasz GU-81M #27093 üzenetére
"Sajnálom, hogy ennyi komment után se jött át a mondandónk lényege"
"Pontosan átjött a lényeg, ezen a fórumon és több másikon is (frontier, reddit, steam) sokszor sajnálják az új játékosoktól ezt a pénzszerzési módszert (persze általában azok, akik condában/corvettben/cutterben ülnek)"
- Tényleg úgy látod, hogy ezen a fórumon sajnáljuk az új játékosoktól ezt a pénzszerzési lehetőséget Ezekből a kommentekből (1 , 2) ez jött le neked? Rendben, akkor feladom. Ezek szerint az elmúlt két évben, tévesen abban a hitben éltem, hogy ezen a fórumon a kölcsönös segítségnyújtás a cél
ui:
Közel két év alatt nem jutottam el a Cutterig vagy Corvetteig. Egy trader konda a legnagyobb hajóm. -
Cooper911
senior tag
válasz GU-81M #27093 üzenetére
Sokfélék vagyunk. De egy játékban ha a játékosnak odaadják a legjobb hajót (kocsit, fegyvert, örökéletet stb)
akkor leginkább a kihivást veszik el. És a játék lényege a kihivás. Persze a kihivásnak egyben szórakoztatónak és nem szivatósnak kéne lennie.
Unalmas a grind? Miért kell grindelni? Ezer dolgot lehet csinálni, sokféle képpen lehet pénzt keresni a játékban.Erről a hamar hamar ide nekem a kondát című nótáról mindig a world of tanks playerek jutnak eszembe akik elgrindelnek tier 10ig aztán csak néznek, hogy már megvan a legjobb tankjuk fullra felszerelve aztán mégis porrá lövi őket egy tier 8-as tank. Aztán jól abba is hagyják (jó esetben )
Szerintem térjünk vissza egy év múlva a témára, ha még itt leszel akkor ügyesen kezdted a játékot.
[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
duvi
nagyúr
válasz #15106560 #27096 üzenetére
Szia!
Írj a supportnak egy részletes üzenetet, hogy ilyen esetben mit lehetne tenni. A steam accodon gondolom látszik a játék. Talán ezen a szálon visszatudják ellenőrizni a leírtak hitelességét. A vásárlásról nincs meg véletlenül a számlád valamilyen formában? -
betyarr
veterán
-
törölt tag
Sziasztok srácok. Lenne egy kis problémám. Tavaj karácsonykor leptem meg magam az elite dangeroussal meg a horizonsal a steamen. Kb. fél év kihagyás után elő akartam venni a játékot, de azóta sok minden történt. Nem él az az email címem, amit regisztráltam a játékba, a jelszavamra sem emlékszem, ráadásul az oprendszerem is lecseréltem, így az ott tárolt adataim is az enyészetté lettek. Van rá mód, hogy vissza kapjam a fiókom? Valahogy nincs kedvem újra megvenni.
-
orientcx
őstag
A manóba! Csak nem jött össze teljes harci felszerelésben az a 350-es tempó! Tán ha tegnap nem ettem volna annyi gombás tésztát, akkor sikerült volna.
-
-
Amúgy Palin mesternél fokozódik a helyzet, már nem csak egy Farragut lebeg az arca felett, de egy rakás Fed navi ship is(a kidokknál még megvoltak)
-u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
Cooper911
senior tag
válasz betyarr #27092 üzenetére
Nem biztos, hogy el kéne adnod a haulert. Azt is meg lehet csinálni, hogy vigyen 16tonnát és az ugrótáv is hasonló. Egyedül a fuel scoopoláshoz kell egy keresztrejtvényt bekésziteni
Itt a config.[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
GU-81M
tag
"Sajnálom, hogy ennyi komment után se jött át a mondandónk lényege"
Pontosan átjött a lényeg, ezen a fórumon és több másikon is (frontier, reddit, steam) sokszor sajnálják az új játékosoktól ezt a pénzszerzési módszert (persze általában azok, akik condában/corvettben/cutterben ülnek), mert túl gyorsan lehet megszerezni a legnagyobb hajókat. Természetesen nem a Sothis/Ceos volt az első, és nem is ez lesz az utolsó. Ez a része igaz a történetnek, de itt minden a játékostól függ, hogy tudja-e kezelni a nagy összeggel járó felelősséget. Kb mintha az ember lottót nyerne...Mint mindennek, ennek is vannak mellékhatásai, ahogyan a hosszú és eredménytelen grindnek is... De ahogy biztosan észrevetted, betyarr is a végeláthatatlan grind miatt hagyta abba. Ez a módszer megnyitja a kapukat és bármikor vissza lehet ülni egy kisebb hajóba gyakorolni, tanulni - anélkül, hogy attól kellene félned, hogy nem tudod kifizetni a biztosítást, vagy hogy emiatt csak később tudnád megvenni a kiszemelt nagyobb hajót.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz betyarr #27089 üzenetére
- Nem érdemes játékvezérlőket előlapi USB porttal használni. Ezeknek az eszközöknek nagyobb az áramfelvételük és könnyebben megérzik a feszültségingadozást.
- Sothishoz összeraktam két fittet, ami belefér a költségvetésedbe és amivel nekivághatsz a hosszú útnak:
Diamondback Scout - megpakolva is 26,31-et ugrik (én ezt ajánlanám)
Adder - 2 tonnával több cargo és jóval olcsóbb mint a DBS. Cserébe gyengébb a pajzsa és sokkal tovább tart az utazás.
-Ha megérkezel Sothisba, akkor először csak a szomszédos Ceos rendszerbe vegyél fel adatszállítós küldetéseket. Egyrészt ezzel gyorsan felhúzhatod a reputációdat - amire szükséged lesz a jobban fizető fuvarokhoz -, másrészt időarányosan elég jól fizetnek a te pénztárcádhoz mérten.
- ID esetén - ahogy GU-81M kolléga is írta - gázt nullára és hagyod magad kiszedni, majd a támadóval ellenkező irányba elkezdesz boostolni. Mikor mögéd kerül a támadód, elkezded kilőni a fegyverekhez felszerelt aknákat, amik jelentősen lelassíthatják (kisebb hajókat fel is robbanthat) az üldöződet, valamint nyomod a chaffot is. Támadáskor ne felejtsd el az energiamenedzsmentet használni! Meneküléskor minden energiát a pajzsra (sys) és a hajtóműre (eng) csoportosíts át! Ezáltal tovább bírja a pajzsod és nagyob sebességgel távolodhatsz a támadódtól.
- Másik fontos részlet az útvonaltervezés. Mindig figyelj az útvonaladon található tankolható csillagokra. Ha folyamatosan olyan csillagokhoz ugrasz, amikből nem lehet tankolni, akkor egy idő után elfogy az üzemanyagod és ott ragadsz az űrben. Ezért kell a linkelt kép alapján bekapcsolni a tankolható csillagok mutatását. Ennyi és nem több.(#27085) GU-81M
"Habár a fórumon nem igazán szeretik ezt a témát, de ha sok pénzt akarsz szerezni, akkor a Sothis/Ceos rendszerbe nézz el"
Sajnálom, hogy ennyi komment után se jött át a mondandónk lényege Semmi gond a Sothis "témával". Elég sokat beszéltünk is róla. Egyszerűen a helyén kell/kéne kezelni ezt a fajta pénzszerzési formát, főleg az új játékosoknak, mivel nem kívánt "mellékhatásai" lehetnek.[ Szerkesztve ]
-
GU-81M
tag
válasz betyarr #27089 üzenetére
Hidd el megéri, jelenleg ezek a küldetések fizetnek a legjobban ahhoz képest, hogy mennyi energiát kell befektetni és hogy mennyi kockázattal járnak. Fél afk üzemmódban lehet csinálni őket és nem csempészés, értéktelen hulladékot, vagy üzemanyagot kell szállítani. Egy kör (oda-vissza út, küldetések stackelése, leszállítás) kb 2,5-3,5 óra, hajótól/felszereléstől/szerencsétől függően és nagyon jól lehet vele keresni. Nem véletlen, hogy a következő verzióban, ami kb 2 héten belül fog érkezni, már erősen nerfelve lesznek.
500ly nem sok, legyen üres a raktered, vegyél egy jobbfajta fuel scoopot és a legnagyobb FSD-t. Ha visszakeresel, akkor megtalálod a hozzászólásaim között, hogy milyen hajóknál milyen felszereléseket használtam (Sidewinder->T6->T7->T9->Anaconda->bármi).
-
-
betyarr
veterán
-
orientcx
őstag
válasz cintula187 #27081 üzenetére
A fuel scoop kijelzője csúszott le neki fentről középre
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
GU-81M
tag
válasz betyarr #27082 üzenetére
Szia!
Habár a fórumon nem igazán szeretik ezt a témát, de ha sok pénzt akarsz szerezni, akkor a Sothis/Ceos rendszerbe nézz el, ott kell 400 ly-es biowaste/fuel küldiket felvenni. Én T6-tal három kört mentem, T7-tel szintén, T-9-cel kettőt és meg is lett az Anaconda, mindezt kevesebb, mint egy hét alatt, 24 óra játékidővel....Sajnos a 2.2-ben nerfelni fogják, ami nemsokára kijön, így mindenképpen érdemes menni pár kört. Most trader Anacondát használok erre, így egy kör kb 2,5 óra és 48-58 milliót hoz (inkább már le sem írom, hogy mennyi creditem van). Szinte semmi kockázat nincs, ugyanis legális árut szállítasz... ID esetén egyből nullára veszem a gázt, így kijövök SC-ből és az FSD gyorsan visszatölt ilyenkor, irányba állok, boostolok, esetleg chaffot is nyomok és már ugrok is tovább.
-
baphomet
senior tag
válasz anatron #27083 üzenetére
Lustábbaknak: https://eddb.io/body
-
betyarr
veterán
huhh!én szinte mindent elfelejtettem.csak a nagyon alapok maradtak meg.
mitöbb,nyáron újrahúztam a rendszert és a hotas beállításaim is mentek a levesbe,mert ugye a c-n voltak (maga a gáme máshol).kezdhetem előlről a hotast is konfigolni.meg ami érdekes,hogy az 1-es panelen nem tudok váltani a Q és az E billentyűkkel.ez nem alapértelmezett?
valakinek esetleg nincs valami jóféle hotas bind fájl és arról egy fotó párosa?
most elkezdtem újranézni az oktatóvideókat meg a leírásokat elolvasgatni (nagy köszönet a fáradozásokért a készítőknek!!)
van egy haulerem (még a múltból) meg 2,5 milla kreditem.valójában azért maradt annyiban a játék a részemről,mert nagyon lassan haladtam előre a kereskedéssel.meg kicsit elegem lett,hogy mindig kiszednek a kalózok ID-vel.akár menetenként 10 vagy több alkalommal is,míg elérték hogy megkaparintsák az árumat.egy kis tanácsot kérhetek ezekkel kapcsolatban?
előre is köszönöm a válaszokat[ Szerkesztve ]
-
orientcx
őstag
Ma kis híján megsültem. Figyelmetlen voltam, hagytam, hogy egy konda a nap közelében szedjen ki(full gázon, nagy köröket leírva el szoktam érni, hogy a forró masszától messzebb verhessem bucira a fejét)
Gondolom, mindenki ismeri azt a jelenséget, amikor az ugrás időnként indurka-pindurkát elhúzódik. Nos, ez történt akkor is, mikor vissza akartam lépni SC-be. Ilyenkor ugye már alapból is emelkedik a hőmérő, de ha mindezt a nap mellől tesszük, akkor fokozottan fogunk izzadni. Hát ezúttal sem fáztam. És ahogy húzódott az ugrás vége, úgy emelkedett a hőmérséklet is. És csak húzódott, és húzódott, és csak nem akart vége lenni. 305°C-nál már épp ki akartam lépni, mire valahogy végre megérkeztem SC-be, és utána még egy csomó idő telt el, amíg vissza nem hűlt a hajó.
Mondjuk 270k-ból megúsztam.u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
duvi
nagyúr
válasz betyarr #27072 üzenetére
Ha nincs meg a Horizons, akkor a bolygókhoz közeledve kidob SC-ből, mivel nem tudsz belépni a lesiklási zónába.
"hol bolygó,hol nap közepébe vitt mindaddig míg nekiütköztem."
Ezt kifejtenéd egy kicsit bővebben? Bolygó vagy csillag közepébe rak be Hiperugrás után vagy SC-ben a célpont megközelítésekor történik ez? Gondolom közelítéskor (legkésőbb 0,6-nál) beállítod a sebességet a kék tartomány közepére... -
duvi
nagyúr
válasz betyarr #27070 üzenetére
Szia!
Mióta kijött az ED első DLC-je (Horizons néven), azóta le lehet szállni a légkör nélküli bolygókra. A felszínen vannak dokkolható állomások is, ahova küldetések is szólnak. Lehetséges, hogy ilyen felszíni állomásokat targeteltél be. Horizons videók A fenti Téma összefoglalóban bővebben is olvashatsz a Horizons tartalmakról... -
betyarr
veterán
üdv!
bazi rég nem jártam itt és nem játszottam az ED-vel.ma leültem,de ahová csak megyek,mindig a bolygóhoz csapódok,mert mindenütt a közepébe teszi az űrállomást.valamiről lemaradtam
-
orientcx
őstag
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
duvi
nagyúr
-
cacasz02
aktív tag
Ah arsenic, arsenic hol keresselek. Hiányod mély nyomokat hagy a hotasomon.
-
orientcx
őstag
válasz rtitusz #27057 üzenetére
Nem kell türelmetlenkedni, a Mother Gaia frakció nyomására a jövőévi Fed költségvetés egy komoly összeget különített el régészeti célokra. Tervbe van véve többek közt egy XXI. sz-i Media Markt, valamint egy Tesco kereskedelmi egység feltárása is. A szakemberek egyöntetű véleménye szerint az itt fellelt tárgyak segítségével jó eséllyel megalkothatóak lesznek az olyan forradalmian új találmányok, mint pl az sd kártya, a tolatókamera, az akár órákig is kellő levegőellátást biztosító légzőberendezés, vagy az internet, aminek segítségével akár a hajónkból is láthatjuk a terminál árukészletét, befizethetjük/beszedhetjük a bounty-kat, vagy egyéb különböző bankkártya műveleteket hajthatunk végre. Tudom, ez most még meglehetősen futurisztikusan hangzik, de a tudomány csodákra képes.
És ha ez mind meglesz, akkor megalkotjuk azokat a fejlettebb tudású collector limpet-eket is. Viszont maradjunk két lábbal a földön, az akadálykikerülés képessége csakúgy, mint az örök élet tabletta, vagy az időutazás, már tényleg csak a sci-fi műfajában lehetséges.
...akadálykikerülő collector limpet...na persze...cö-cö, hát hogyne! Jó hogy nem mindjárt a nap kering a föld körül, amit egy teknősbéka tart. Hogy egyesek fantáziája milyen eszeveszett baromságokat össze nem gyurmáz azzal az onion head-al csurig telített beteg agyával...
-
-
baphomet - Na ez a hét képe
Lehet, hogy kiöntöttek véletlenül egy kevés lavian brandy-t, és így akarják visszanyerni, ami befolyt a padlórepedésekbe...[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Egy kis segítség az engineers fejlesztésekhez: Engineering Database
-
Azumi?
csendes tag
Igen, nem a pénz fáj, abból szerencsére van elég, hanem a cargo, melyért két napja kajtatok. Meg igazán azt gondolom, hogy ez benne van a játékban, ezért is játszom mindig openben. De azért lássuk be: lesben állni a landing padnál, és kilőni egy felfedezésre kialakított ASP-t, alighogy elhagyja a talajt.....
....Bátor tettnek nem nevezném.
...vagy értelmesnek.Üdv:
A
(na megyek magnetic emitter coil-ért megint)
-
brd
nagyúr
válasz Azumi? #27056 üzenetére
Részvétem, én ezért nézek körül előbb felszállás előtt, hogy van-e valami aktuális hülyegyerek-hajó a környéken, és akkor óvatosan. Pont elég rá az idő, amíg felküldik a hangárból a verdát. Vagy ilyenkor solo-ban kell tolni. Gondolom, nem a bizt' díj fáj, hanem a cargo, ill. hogy talán messze szálltál le utoljára. Engem viszont az érdekelne, mivel nyír ki ilyen gyorsan.
rtitusz:
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
Azumi?
csendes tag
Hello!
Deciat rendszerben a mérnöktől szálltam fel és CMDR SOul Hunter azonnal szétlőtte a farmolós ASP-met egy FDL-lel. Még gyakorlatilag a landing padon. 10 Millát fizetek annak aki levadássza és ezt fényképpel is bizonyítja. (vagy videóval...)
Köszi:
A
-
orientcx
őstag
Elvi síkon a corrosive-ből hiába teszünk fel többet, nem növeli a hatást(a tévedés jogát fenntartom ). Ha akárcsak a legkisebb MC-n is van ilyenünk, már kiváltja az ügyfél hulljának ideiglenes meggyengülését a kinetikus hatásokkal szemben, és ez a hatás nem többszörözhető(legalábbis ez eddig így volt)
-
brd
nagyúr
válasz orientcx #27053 üzenetére
Arra gondoltam, hogy úgy érzed, a MC-k egyértelműen gyengébbek. Én úgy érzem, inkább csak mások, bár én ugye csak 2-vel operálok a Vulture-on jelenleg, egyik ilyen, másik olyan, így mások az arányok. Ill. úgy értettem, hogy mégegy corr. legyen neked, hátha úgy jobban darabol (elvileg most már a beta-ban egyértelműen a corr. erősebb a hull ellen, az inc. pedig gyengébb).
-
orientcx
őstag
"Én fordítva érzem. A pajzs érezhetően gyengébb"
-
Nem látom az eltérést, pont ezt írtam én is(" a shield valamivel jobban fogy")
-
"neked a tankra lehet, érdemesebb lenne az egyik incendiary-st lecserélni egy corrosive-osra."
-
Természetesen van fent corrosive-s effektem, ennek a látványosan kedvező hatásáról tettem is fel egy videót kb egy hónapja. De azt viszont tartom, hogy a 6.-7. update óta az MC-k durván meggyengültek. Eddig bizonytalan voltam, nem az zavar-e be a képbe, hogy a béta tett vissza egy még nem tökéletes fejlesztési állapotba, de már tudom, hogy nem erről van szó. Ugyanis vettem a fáradságot, megint elsétáltam Tod barátunkhoz, és a komplett csendes óceáni halállományt(kicsit megtoldva a Dél kínai tengerével) lenyomtam a torkán. Kipörgettem a kipörgethető maximumot, és még mindig lassabban falatozik a kuncsaftok hulljából az élesben meglévőknél. Sajnos ezt a helyzetet nehéz lenne baphomet szaktárs szavaival kellőképpen jellemezni("Nem nerfelték az MC-t, csak hibajavították"), hanem ahogy attól már rég tartottam, az MC-ket bizony egyértelműen nerfelték.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz orientcx #27044 üzenetére
Én fordítva érzem. A pajzs érezhetően gyengébb, a MC esetén inkább azt érzem, hogy hangsúlyosabb lett, melyik effekt mit/hogyan sebez (pont, amit a leírás szerint nerfeltek), neked a tankra lehet, érdemesebb lenne az egyik incendiary-st lecserélni egy corrosive-osra. Itt bénázok 2 Gunshipppel, az egyik beta 6, a másik beta 7, nagyjából össze lehet hasonlítani, ahol a második részben is egyszerre lő (és talál ) a kettő MC, ott a második még gyorsabb is, megfelelően az elite-deadly különbözőségnek.
Más: meghívtam végre Palin prof.-ot egy jó egészséges ebédre, így felkerülhetett a Vulture-ra is az 5-ös dirty drive tuning. Hát, mit mondjak, nem rossz, nem rossz, 534-et tud (nincs direkt könnyítve a hajó, 2 db MC, 3 db SB, 5A SG, 4A FS a többi cargo és minden max./A-s, kivéve scanner, az csak D).
-
cintula187
addikt
-
Vesa
veterán
válasz cintula187 #27023 üzenetére
Milyen más textúra lehetne még a defaulton kívül? Az Elite sajnos nem modolható...
A tudomány a valóság költészete!
-
duvi
nagyúr
Most indul a stream:
Beta Feedback Stream - 7PM BST w/ Sandro Sammarco and Zac Antonaci -
cacasz02
aktív tag
Na megvan ez a rohadt psg. Fel pakoltam egy explorert és mos esek neki megint a tuningnak. Szép kör lesz. De most legalább csak a-s cuccokat pimpelek.
-
orientcx
őstag
Kipróbáltam a 6-os,7-es update utáni bétát, különös tekintettel a shield-re, és főleg az MC-kre. A bétában sajna Maia-n parkoltam, úgyhogy mászhattam vissza a világ végéről, és így hirtelen nem is találtam, csak egy közepesnél valamivel jobb forgalmú hi CZ-t, de azért megteszi. Nem tudom megmondani, hogy a tapasztalataimban mennyi a valóság, és mennyi benne a placebo hatás, de érzésem szerint a shield valamivel jobban fogy(nem vészesen, de azért a legkülső karika csak lepotyogott a pajzsról, bár az is lehet, hogy most egyszerűen csak bénább voltam)
Az MC-k viszont minden kétséget kizárólag gyengébbek lettek, egy közepesnél nagyobb(pl Gunship) lenullázása annyival tovább tart, hogy a végére mindig felforr a víz. Itt mondjuk egy dolog bezavarhat, nevezetesen nekem volt egy időszakom, amikor valami bug miatt meggyengültek az MC-im(ezzel anno tele is sírtam a fórumot). Nagy kérdés, hogy a béta nem pont ebbe az időszakba repített-e vissza, mert akkor inkább emiatt gyengült meg a tűzerőm.
Kíváncsi lennék, tapasztalt-e valaki valamit a témábanu.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
brd
nagyúr
válasz rtitusz #27038 üzenetére
Ez azért elég beteg lesz. Legalább növelnék a rewardot az earth-like és a terraformable planéták scan-elése után (legyen mondjuk előbbi esetén 10x-es, utóbbi esetén mondjuk 3-5x-ös szorzó a mostanihoz képest), akkor azért együtt lehetne élni vele.
-
Rakamaz
tag
A frontier fórumán gyakran kapom a víruskeresőm figyelmeztetését, hogy a "webhely tanúsítványát visszavonták" elitedangerous.com ... blablabla... Használt szoftverek: NOD32 és CHROME, és próbáltam az EDGE-t is. Ennek ellenére szerencsére működik, csak zavaró.
Kiegészítés: a wikipédiát viszont egyáltalán nem érem el. -
orientcx
őstag
válasz cacasz02 #27033 üzenetére
Barbi kisasszony központi rendszerében próbáltad már?
Nem tudsz venni a kínai piacon egy elite minősítést mondjuk hangártakarításból, vagy borsóleves főzésből? Mert ha bármiből van, akkor már odaengednek a Fuonders World-i svédasztalhoz
-
-
duvi, olyan vagy, én akartam okos lenni![ Szerkesztve ]
-
orientcx
őstag
-
orientcx
őstag
"Azt hogyan csinálod, hogy neked jönnek nagyobb hajók? Mert nálam egy-egy konda már igazi ritkaság HAZRES-ben, legtöbbször Eagle/Viper/ASP/Fed */Locsolókanna hajók jönnek"
-
Ez pusztán szerencse kérdése, sehogy nem csinálom. Olyannyira nem, hogy nálam pl teljesen kiürültek a HazRES-ek, gyak eltűntek a threath4-es USS-ek(és ha nagy ritkán találok is egyet, az meg tök üres, ahogy ezt valamelyik videómon láthattátok). Pont ezért fanyalodtam a CZ-re. Ehhez is mázli kell ugyan, de ha talál az ember egy jót, akkor az viszonylag stabilan az is marad. A módszer roppant egyszerű, ki kell jelölni egy ~2-300Ly-es utat gazdaságos üzemmódban, és minden apró ugrás után megnézni, van-e háború. Ha van, be kell kukkantani egy high verzióba, és ha beválik, maradni, ha nem, akkor továbbmenni. Negyedikre-ötödikre(tizennyolcadikra) csak lehet találni valami jófajtát.
-
"Chaff launcher-t valakinek sikerült már lehámoznia hajóról?"
-
Sztem ilyen apró holmikkal nem érdemes kínlódni, arra viszonylag kicsi az esély, hogy az ember ki tudja lőni a kuncsaft pohártartóját, vagy a szerencsehozó világító szelepsapkáját. Chaff ellen én inkább azt a módszert találom hatékonynak, hogy próbálom két szórás közé időzíteni, mikor kerülök ideális tüzelési pozícióba. Manapság(a nagyobb hajók egy részét leszámítva) úgysem lehet folyamatosan célkeresztbe tartani senkit. Nem állítanám, hogy mindig sikerül, de sokszor van úgy, hogy pont addigra lesz vége a chaffnak, amikor telibe tudom kapni. Ha látom, hogy kiszór egy adagot, akkor próbálom megbecsülni, hogy leszek ideális helyzetben pár mp múlva. Az addig eltelő idő pedig kiválóan használható a hajó hűtésére, és a leapadt töltöttségek visszahizlalására(bár ilyenkor a kellő mozgékonyság érdekében a pöttyöket érdemes a gépházra koncentrálni)
-
"Nekem nem fura, a hajó mérete semmilyen összefüggésben nincsen azzal, hogy a hőjelet érzékelő célzóberendezést mennyire zavarja meg a hajóból kiszórt chaff"
-
Hiába, kis hajó kis chaff, nagy hajó, nagy chaff...u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
brd
nagyúr
válasz grHawk #27028 üzenetére
Nekem nem fura, a hajó mérete semmilyen összefüggésben nincsen azzal, hogy a hőjelet érzékelő célzóberendezést mennyire zavarja meg a hajóból kiszórt chaff. De még ha nagyon keresnék is összefüggést, sokkal inkább a másik irány jutna eszembe: egy nagyobb hajó több hőt termel, így a chaff kevésbé zavarhatja meg a célzást. De nem akarok.
-
grHawk
aktív tag
válasz baphomet #27026 üzenetére
Ha már Chaff a téma. Másnak nem fura, hogy a nagy hajókon a kis hajókhoz képest ugyanakkora arányban tereli a gimballokat? Mert ugye a logika azt diktálja, hogy ha már ugyan akkora Chaff típust használhat a dömper és a trabi is, akkor a dömperre nem érdemes felrakni, mert hiába téríti el a gimballokat, attól még a nagyobb felület miatt célba fog érni a lövés... De nem. A kis eagle a maga (mittomén) 15-20 méterével a saját területe 3 szorosára növeli a gimball szórását, egyazon méretű Chaff egy conda tekintetében szintén meg háromszorozza a szórásterület méretét. Az azért nem kis különbség.
Elég nagy baromság, hogy egy korvett méretű hajón (conda, t9, fc, icu) egyáltalán ésszerű választás még a Chaff.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz baphomet #27026 üzenetére
Igen, köszi', de arra sajnálnám beáldozni a Vulture egyik hardpointját. A SG nullázása hatásos lehet, ha legalább a PP-vel hasonló az okozható kár időben, de csak akkor érdemes vele foglalkozni, ha egynél többször tudja visszatölteni a pajzsot az eltávolítása után, mert egyébként a PP-t érdemesebb lecsapni. Bár oda kell figyelni, mert most tűnt fel, hogy az NPC-k is tudnak már reboot/repair-t nyomni, direkt megnéztem, egy konda 3x is eljátszotta, hogy feljavult 1-re, amikor hagytam neki időt, miután a PP-t 0-ra lőttem.
-
baphomet
senior tag
Külső modulok ellen, mint chaff is, a rakéta volna a nyerő, mert túl kicsi célpont ahhoz, hogy lézerrel, vagy MC-vel érdemben károsítani lehessen.
Én most azt akarom megnézni, hogy hatásos lehet-e ilyen esetben, ha a shield generatort veszem célba. Bezzeg ilyenkor egy tetves gunship nem akad az utamba, eddig egy FDL-lel próbáltam, azon elég gyorsan sikerült nullázni.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz orientcx #26993 üzenetére
Persze, egy sokcsövű, páncélozott tankban ülve másképpen néz ki a világ, de egy picike vadász, két lövegével másra kell figyelni. Azt hogyan csinálod, hogy neked jönnek nagyobb hajók? Mert nálam egy-egy konda már igazi ritkaság HAZRES-ben, legtöbbször Eagle/Viper/ASP/Fed */Locsolókanna hajók jönnek, de azok már nem igazán ellenfelek. A hajó osztálya alapján generálja a környezetet talán...?
Chaff launcher-t valakinek sikerült már lehámoznia hajóról? Mert jelenleg a legbosszantóbb (értsd: időigényesebb) kombináció egy olyan Gunship, ami még chaffol is, emiatt próbálgatom a pajzs eltávolítása után rövidíteni a hull darabolására kiosztott időt, de csak néha sikerül 1-1%-ot rontani a chaff állagán.The only real valuable thing is intuition.
-
raymi16
tag
válasz cintula187 #27023 üzenetére
Nekem is épp ez ugrott be! Durva, imádni fogok bolygóra leszállni!
Senki se nem csinál semmit se nem, senkinek se nem!
-
orientcx
őstag
válasz baphomet #27021 üzenetére
"Nem nerfelték az MC-t, csak hibajavították az incendiary effektet"
-
Hmmm, honnan is ismerős ez a szöveg? Megvan! Nemtom, ismersz-e egy Halász János nevű fickót, ő bírta mondani egy pár napja, hogy az üzemanyagok jövedéki adójának megemelése nem adóemelés volt, hanem csak jövedéki adórendezés.
Jaaa, az más, akkor jó. Már megijedtem, hogy nerfelték az MC-ket.
Viszont a buffolást azért tán még Halász úrnak sem sikerülne belemagyarázni a helyzetbe(bár sose becsüljük le az illetékes elvtársak képességeit)
-
Más. Ma délután futottam egy nem túl rövid kört a tegnap megtalált kellemes forgalmú CZ-ben. Mire visszaindultam a terminálhoz, addigra még a hajóhíd fémkorlátját is beolvasztottam lőszernek
-
-
Majd mikor végre megint volt időm, visszamentem a CZ-be, ahol ez fogadott...
Szegény Fed bugrisokat még az ág is húzza...
Most mit kéne csinálnom? Vegyek egy T7-est, és szállítsak biowaste-t Középföldéből az Alderaanra?u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
baphomet
senior tag
válasz orientcx #27018 üzenetére
A thermal sebzés 1,2-es szorzót kap pajzs ellen és 0,6-osat a hullra, a kinetic meg éppen fordítva. Az incediary round mod az MC kinetic sebzésének egy részét átalakítja thermallá ezért sebzi jobban a pajzsot, de a páncélt pont emiatt kevésbé. Olybá tűnik ez utóbbiról megfeledkeztek, és most korrigálták. Szóval technikailag, meg politikailag, meg erkölcsileg, meg úgy mindenféleképpen nekem volt igazam. Nem nerfelték az MC-t, csak hibajavították az incendiary effektet.
-
rtitusz
őstag
-
orientcx
őstag
válasz baphomet #26998 üzenetére
"Nem rémlik ilyesmi, sőt, az összes fix kinetikus fegyvert buffolni szándékoznak"
-
Nem-e?
"Slight reduction to the effectiveness of Incendiary rounds for Multicannons:"
Mááákezdik...
-
"Remove the hidden 20% kinetic damage that was left over"
Ezt meg speciel nem is értem, miről beszél, meg tudja valaki mondani?u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
duvi
nagyúr
válasz kiskuplung #27013 üzenetére
Nemrég jött ki a Beta 2.2 - Update 6, amiben elég sok változás volt. Véglegesről még nincs hír
[ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
Arról esetleg valami info, hogy meddig tart még a béta?
Már csak Palin profot kellene kimaxolnom, de nem akarok elindulni túl messzire. Akkor már inkább passenger missionnel teljesíteném az 5000 ly-t.
-
duvi
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
orientcx
őstag
válasz cacasz02 #27010 üzenetére
Duval Barbinál. Csak előtte szolgálatába kell szegődnöd, és ha kellő elhivatottsággal hurcolod cipőboltokba, butikokba, és szállítod neki a kozmót, 3 vagy 4 hét után megveheted, ahol árulják.
Egyébként nagyon tuti cucc, csak ajánlani tudom[ Szerkesztve ]
-
cacasz02
aktív tag
Tudja valki hogy prismatic sg-t hol árusítanak? Inara nem segített.
-
orientcx
őstag
válasz totila #27008 üzenetére
Mert egyrészt amikor még a CZ felé vezető úton üzengetnek, akkor ott szerepel a nevük is, másrészt a CZ-ben rajtuk kívül nincs más wanted hajó, ráadásul a "frakcióharcosoknak" csak a frakciójuk szerepel, nevük kizárólag az odatévedt kalózoknak van. Egyszerűen csak azért nem tudnak még SC-ben, az odaúton inzultálni, mert a CZ és a terminál között össz 4.9Mm a távolság(gyak amint belépek SC-be, már léphetek is ki a CZ-nél), és egyszerűen nincs idejük elkapni.
De azt rosszul írtam, hogy ilyenkor csak a CZ-ben járó, kisebb fejpénzt kapom meg, mert igaz ugyan, hogy egy konda után ott csak asszem 78k-t írnak jóvá, de a terminálon pluszban kifizetik a teljes bounty-t is. Ugyan anyagi gondjaim nincsenek a játékban, de imádom a potyapénzt.
Egy Fed bugrisnak mindig az a falat a legfinomabb, amiért nem kellett megdolgozniau.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
rtitusz
őstag
Úgy tűnik Beta 6-ban megint jelentősen javult a bolygófelszínen a LOD.
-
grHawk
aktív tag
válasz csizi90 #27002 üzenetére
Annyit azért tudunk mondani, hogy egy összetett szimulált geopolitikai rendszer sebészi manipulálása a fő tevékenység ág. Ezt különböző játék elemekkel érjük el, többek közt háborúkat robbantunk ki, forradalmakat verünk le, vírusok terjedését állítjuk meg, manipuláljuk a gazdaságot és a közbiztonságot. A legélvezetesebb pontja mégsem a hatalomérzet, hanem a közös munka eredménye adja. Sokan kimaradnak belőle, pedig kevesen tudják, hogy a 2.2-ben érkező új power is ez úton kaparta ki trónhelyét.
Duvi kérlek töröld a hsz.-met, ha túl részletes voltam.
-
duvi
nagyúr
válasz csizi90 #27002 üzenetére
Az SSL-t érintő dolgokról nem beszélhetek, de a háttér szimulációról (BGS) itt olvashatsz egy ismertetőt: Szellem a gépben: Háttérszimuláció 1.rész
Amennyiben szeretnél komolyabban foglalkozni a BGS-el és csatlakoznál az SSL-hez, írj rám privátban és megbeszéljük a továbbiakat...(#27003) baphomet
Köszönöm a hasznos infókat! Be is kerültek az összefoglalóba[ Szerkesztve ]
-
baphomet
senior tag
Két közérdekű, Duvi figyelmébe ajánlva, hogy netán a téma összefoglalóba ...
A coriolis.io készítője nem bírta a strapát, az oldal nem frissül egyelőre, de az edcd-s közösség tovább viszi a stafétát, az up-to-date coriolis helye: https://coriolis.edcd.io/
És egy pompás, pilótafülkébe is felragasztható útmutató ahhoz, hogyan ne haljunk szörnyet a sugárzástól, miközben overcharged ugrást hajtanánk végre fehér törpénél, vagy neutroncsillagnál:
-
orientcx
őstag
Sokszori próbálkozás után ma nagy nehezen találtam egy táposabb CZ-t, ahol végre nem kellett három felpofozott ügyfél után ki-be lépkednem a szokásos ok miatt,nevezetesen hogy már csak a csirkeaprólék maradt(Asp-tól lefelé egy Fed szájvitéznek már derogál a bunyó ) A derékhad főleg Pythonokból, Assault, Drop ésGunship-ekből adódott össze, de itt találkoztam először Corvette-kkel is, sőt, viszonylag gazdagon lökték elém őket, úgyhogy most már végre ehhez a típushoz is nagy választékban kapható alkatrész a helyi bontóban.
Viszont azt kell hogy mondjam, nem kihívás a dolog. Egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a pajzsommal, legfeljebb a legkülső karika tud megkopni, de általában az is akkor, ha rammerkedek egy sort(Na az még egy jó móka. Assault ship-el is az volt, de Corvettel valami pazar ) Külön szórakoztató, hogy ami hajdan, a régi ED világban megkeserítette a CZ-zést, az mára megszűnt probléma lenni: Igaz, most is ugyanúgy próbálnak rám mászni azok a rohadék kis cecelegyek, de egyszerűen nem szükséges róluk tudomást venni A nagyobb hajókért úgy is keresztül kell boostolni a csatamezőt, ilyenkor ezek a kis gyökerek egy darabig jönnek utánam, közben vörösödő fejjel próbálkoznak is, de minden eredmény nélkül, aztán egy idő után leszakadnak.
Ami még érdekes az, hogy ha a CZ-be vezető úton egy meggondolatlan kalóz képesítésű szakember küldözgeti a szokásos "milyen öröm, hogy megtaláltalak", meg hogy "ne is próbálj elfutni bla-bla" szövegű üzeneteket, akkor van olyan ostoba, hogy utánam jön a CZ-be is a nyomorult. És a feltűnésekor még külön igyekeznem kell, hogy nekem is maradjon belőle egy-két falat, mert az idióta azonnal összetűzésbe kerül mindenkivel. Viszont nem szoktam megkapni érte a szokásos ~150-280k-s bounty-t, hanem a CZ-ben szokásos 80k-s tarifa jelenik meg a kijelzőn(konda esetében)
Egy CZ-ben egyébként is nagyon meg kell dolgozni a pénzért, ez a képen látható eredmény nem volt rövid kör, egy HazRES-ben kb egyharmad idő alatt összekalapál ennyit az ember.
-
-
Azt nem tudom, hogy a thargoidok milyen erőt fognak képviselni, de ez a Corvette túl erős az eddigi mezőnyhöz.
Pssszt, csak halkan mondom, hogy a Fed szájhuszár énem meg ne hallja, az az igazság, hogy nem én, hanem a hajó ilyen combos(de ha ezt bárki visszamondja, szemrebbenés nélkül letagadom, ez egy Fed bugrisnak nagyon megy )u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- I5 6400 Processzor eladó 3db
- Újévi kábel, elosztó, átalakító, stb kiárusítás
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 16 pro max 256 gb. 2025.10.25 ig garancia
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam g
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest