Hirdetés
-
GAMEPOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #11717 üzenetére
Nem tudom értelmezni ezt a párhuzamot. Azért van egy "pici" különbség egy "körbe-körbe" autós játék és egy ekkora, és ennyire "élő" kalandjáték között. Azért van ennyi baj belőle mert a megvalósítandó feladatok miatt kissé "analóg" a működése, mindenhez hozzányúlhat, innen is, onnan is, így is, úgy is... nincs kontroll az overlapek és override-ok felett, mert a modder kezébe adja azt, feltételezvén hogy van egy cseppnyi esze és elolvassa a kib*szott tutorialokat, amikben szinte könyörgősen-hülyegyerekesen le vannak írva az alapok, állítom egy jobb képességű busmant behozol az őserdőből, az is előbb megtanulná belőle mint a sok gyökér divatmodder (mármint nem user hanem modder). A sok balf*sz nekiáll modot gyártani úgy, hogy alapdolgokkal, mint mondjuk aFormID-k sincs tisztában, nyomja fel a workshopre a semmitérő "god armor/god sword/stb" sz*rait... természetesen felülír mindent, tele van dirty editekkel meg minden jósággal.
Ahogy nézem, kb. minden 15. mod van rendesen kikalapálva, a többi az hulladék. Skyrimnél saccra minden 50. jó. Adott egy eszköz, azt tudni kell használni, ilyen bonyolultságú valaminél nem létezik az ámerikás "easy to use" filozófia. Pont nem a rossz moddolhatóság a betegsége a tes-eknek, annál inkább az engine bugok, amiket nem illett volna nekik bennehagyni/nem észrevenni/lesz*rni, hetente uj verziószámot tukmálni érdemi javítások nélkül. Na ez a Beth sara, én egyedül ezért haragszom rájuk. Meg a büdös steam miatt. -
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #11715 üzenetére
Az okosan pakolászó user meg sz*rik a világba és megy neki hellyel közzel. Az nem a Beth hibája hogy az emberkék tonnaszámra bsszák fel a modokat, és azt gondolják hogy "beikszelem osz'kész". Az hogy sok a bug, hát ez van, sok a bug, Beth mindig is "félkészen" kapkodta ki a cuccait, persze ezzel nem azt mondom hogy jól teszik. Akit ez annyira zavar, az vegyen elő CK-t, disassemblert, amit akar, és meg lehet váltani a világot. Egyébként sem azért TESezik valaki mert a programozás iskolapéldája, hanem mert... mert. A steamet mondjuk tényleg nem kellett volna, de hát ez van.
-
westcoastog
veterán
válasz
katt777 #11710 üzenetére
Egyelőre biztos nem, még a fallout 3 sem érett meg egy újabb végigjátszásra.
Lehet pont azért mert anno nagyon bele voltam függve, kiveséztem amennyire lehetett, így új élményt nem nyújtana egy ideig.
Pedig nem most játszottam vele, 2 éve már biztos van az hogy végigvittem. -
Arkennys
addikt
-
Arkennys
addikt
válasz
katt777 #11679 üzenetére
Szerintem jobban értesz ehhez, mint én.
Én csak tapasztalataim írom le, azért annyi gépet még nem pakoltunk össze, hogy arról nyilatkozhassak.
Elsőre én is a tápcsatlakozó tűszámával szívtam meg, egy régebbi gyártmányú seasonic-cal. Utána lett ez a hipro, és ezen volt elégséges és jó csatlakozó nekem, bár ez akkor már úgy is lett véve, hogy előtte átbogarásztam, minden van e rajta, ami nekem kell. Legjobb, ha utána tud nézni a dolognak, én ezért vettem mindig is személyesen tápot, ezt a seasonicot kivéve, mint látszik, azzal meg is jártam.
Bár az eladó visszavette, mivel pár óra alatt kiderült a dolog, és vissza tudtam juttatni neki.
-
Arkennys
addikt
válasz
katt777 #11674 üzenetére
Hát én nem jártam még így azért, nem űrhajót rakok össze belőle, szerintem átlag igénynek bőven jók a normális 400-450 es tápok, teljesítmény és csatlakozó terén is.
De persze, igényfüggő, ő tudja, mennyit és miket akar rácsatlakoztatni. De ha ennyire általánosan kevés lenne mindenkinek a csatlakozó rajtuk, szerintem nem így árulnák. Vagy nagyon hülye üzletpolitikát folytatnak
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #11674 üzenetére
Hát mit csinálj, semmit
Amíg a .obse file megvan addig nincs probléma. Itt most egy ismeretlen/összekuszálódott loadorderes save mentéséről volt szó, nálad meg gondolom ilyesmi gond nincs.
A .obse-k mindig a .ess mellett tárolódnak a blabla/Mygames/Oblivion/Saves-ben, megegyezú filenévvel pl. valahogy így:
Lea - My Bruma House, Level 52, Playing Time 320.06.34.ess
Lea - My Bruma House, Level 52, Playing Time 320.06.34.obse -
gekkoka
csendes tag
válasz
katt777 #11669 üzenetére
Na túl vagyok a teszteken. Ez kicsit macerásabb lesz mint gondoltam. Elindítottam a teljesen alap játékot, + fenn volt a hivatalos és nem hivatalos SI javítás + ugyanez az alapjátékra. Fenn volt a magyarosítás is, + az összes DLC ami létezik. és persze az OBSE
Minden működött szépen! Az elölről elkezdett játékkal kimentem a csatornából, eddig vadul töltögettem és mentettem minden rendben volt. Elkezdtem visszakapcsolgatni a módokat amiket használok. De hibának semmi nyoma. Aztán egyszercsak váratlanul az egyik betöltéskor eldobta magát. Akár hányszor próbáltam betölteni azonnal összeomlik. Visszatöltöttem egy korábbi pontra, az automentés még jó volt. Az automentést betölti és lehet játszani,LEHET MENTENI is! Sőt, ha visszatöltöd a mentéseket még működik! Aztán ha kilépsz a játékból, majd újra belépsz azok a mentések, amiket a legutóbbi betölthető óta (automentés) csináltál, mind kifagynak. Hogy honnan lehet betölteni a legutolsó mentést az teljesen kiszámíthatatlan. Játék közben nincs jele hogy innentől kezdve nem működne.
A Működő mentéstől visszafelé mindegyik mentés betölthető. A kör innentől ismétlődik, mindíg ugyanaz a vége... Előbb utóbb egy automentésnél, vagy sajátnál behal a játék, vagy kilépsz, és kezdheted kibogarászni hol van az utolsó működő. Sajnos ez az utóbbi napokban tett kísérletem óta stabilan egy helyben innentől se tőled se hozzád.
Vagyis azt hittem... A frissen indított játéknál úgy töltöttem be egy ilyen kifagyott mentést, hogy az OBSE nélkül indítottam a játékot. Voala MEGY! Viszont ezen felbátorodva visszaraktam a régi mentéseimet. Ugyanígy Script extender nélkül indítom, persze kilőve azt a pár módot ami használta, de azokon a mentéseken nem működik...
Ott ugyanúgy fennáll a jelenség. Kezdem azt gondolni, hogy köze lehet ennek az egészhez az időjáráshoz, mármint a játékban. Ugyanis már nagyon untam hogy folyamatosan, de tényleg fojamatosan esett az eső. Egy pár percig jó idő, majd kezdte elölről. Mivel baromira depresszív hangulatom lett tőle a konzolba következő parancsot ütöttem: fw 38eee 1
Ezzel szépen süt a nap, elvileg addig míg meg nem változtatom, mivel az "1" kapcsoló ott a végén. Ez sem volt hatásos az eő pár perc után megint megállás nélkül esik... Párszor elsütöttem a dolgot. Ez esetleg összeakadhatott valami móddal ami szintén az időt befolyásolja!? Aztán a mentésben rögzült?
Nem én vagyok az egyetlen aki a Nexuson erről panaszkodott, hogy folyamat szar idő van a játékban... Más csalást nem követtem el, szóval. Már kezdem feladni. Holnap teszek egy utolsó próbát szűz játékkal, OBSE nélkül. De kezdem feladni...
-
gekkoka
csendes tag
válasz
katt777 #11609 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat! Letöltöttem a Gainvard gyári driverét, úgy néz ki csökkentek a hibák, azok amik után visszatért a játék. Most csak azok maradtak amiktől teljesen kuka lesz a gép. A tápellátás problémálya az egész gépre állhat fenn, vagy csak a videókártyára?
A tápom elég kis teljesítményű, a házzal együtt kaptam, már régóta ki akarom cserélni, úgy néz ki kell egy erősebb. Valóban akkor szokott előfordulni ilyen fagyás, mikor a gép elkezd melegedni. Nem hinném hogy a meleg miatt, ez inkább tünet, ilyenkor nagy a terhelés és valószínü a táp nem bírja.
Hmm erre nem gondoltam, pedig rendszeresen barkácsolok elektronikai eszközöket, rádiókat, erősítőket, de van egy saját építésű tesla tekercsem is
A VGA-m egy kalap szar, apám erőltette hogy a Gainvard egy jó márka és ne az ASUS-t vegyem. A kép állandóan csikosodik, vibrál, alig várom mikor fossa el magát a kártya...
ASUS-t sem veszek, mielőtt valaki rámkenné hogy fan vagyok. 2 laptopom volt ami ASUS, azokkal nincs gond, de az alaplapom egy rohadt kurva, pont olyan szeszélyes és kiszámíthatatlan! Néha kiutál magából egy két hardvert. Pl legutoljára a hálókártyámat, kellet bele vegyek egy másikat. Aztán kiutálta azt is, majd visszakapcsoltam az alaplapit, és azóta is vígan elvan... A vinyókat rendszeresen kell cserélnem ez miatt. Pedig frissítettem biost is. A poén hogy utána vinyók a másik képben kifogástalanul működnek. De az USB a csúcs, a külső vinyókat lekapcsolgatja, újraindítja, lekapcsolja és így tovább át dugom egy másik portba ott is, aztán vissza az előzőbe és jó. Van már a gépen pár mély horpadás ebből kifolyólag
-
kiskornel
addikt
válasz
katt777 #11657 üzenetére
"Skyrimben ha daedrákat idézek magam mellé, mindig egymást gyilkolják a kísérőmmel" - Lehet ezt értelmezem félre, és te is 1x-e csak 1 idézettről beszélsz...
...én akárhogy próbáltam, csak 1 idézett szörnyem lehetett. Skyrimban ha idéztem egyet, meg megpróbáltam idézni egyet bottal, akkor is azonnal eltünt az első megidézettem. Obliban is, ha idézek, az előző idézésem azonnal összeomlik, és megjelenik az új. -
kiskornel
addikt
válasz
katt777 #11653 üzenetére
"(asszem vámpír otthonnal kezdem, csak attól tartók, akkor kiesik a nappali időszak a kalandozásból)" - Ha rendszeresen vért iszol, akkor nappal se lehet gond. Nappal akkor van gáz, ha a vérszomj felerősödik (én így emléxem).
Ti ki szoktátok ütni konzolból, hogy ne csak 1 idézett szörny lehessen? Akkor gondolom a kisérők számát is fel szoktátok tornászni. Ilyen téren vanilla párti vagyok. Graf az mehet, de ha már ilyeneket modolunk, akkor nincs megállás, és előbb utóbb felrakódik az istenek kardja (ezt most találtam ki...), amivel csak meg kell karcolni a leges-leges-legerősebb ellenfelet, és még az is meghal, aki 4 mérföldes körzetben mögötte tartózkodik. Beállsz az őzike mögé, megkarcolod vele a sejhaját, és egész Hammerfell kipusztul.
Ha ugyanezt észak felé csinálod, később a Skyrimba átlépve kiírja, hogy population: zero.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #11653 üzenetére
Mert a daedra nem "úgy" rossz, ahogy te rosszalkodsz.Azért me' éjjelente kilopkodsz pár köcsögöt meg néhány septimet az imperial city lakásaiból, meg a dark brotherhoodba jáccod a keménygyereket hogy fegyvertelen áldozatokat öjjé' attól nem fognak szeretni, de bezzeg nézd meg a conjurereket, azok kézenfogva sétálgatnak a daedroth-okkal, na az má'igen
-
Arkennys
addikt
válasz
katt777 #11638 üzenetére
Köszönöm, jó kis topic ez, örülök, hogy megtaláltam.
Jó kis közösségnek tűnik.Egyébként én eddig csak Orkoztam benne, de azt eléggé bírtam, alapból hasonló játékokban főleg ilyen kikapok egy fát és agyonverlek vele jellegű karakterekkel kiszórakozom magam, utána állok neki varázslat vagy távolsági fegyver specifikusabb osztállyal is játszani.
Barátnőm meg Dunmerezett, hozzá az áll közel, de ő is jól elvolt vele
-
válasz
katt777 #11636 üzenetére
Nem törekszem a fejlődésre túlzottan, illetve csak annyira, hogy szintlépés után megyek a mesterhez, de a lvl-szorzók annyira nem vonzanak, kell a küzdelem és az izzadságszag.
Páncélt nem szeretem, van köpönyegem 18-as Shield-del, meg Shield ringem 15-ös Shield-del, meg éjjellátó sisak meg vmi lövészkesztyűm. Nincs kedvem nekiállni vmi Elven vértnek, mert alacsony a páncél szintem, a karakterem meg gyenge tünde, szal 185 egységnyi cuccot bír csak meg, aminek nagy részét elvenné a páncél, oszt akkor nincs hasznos kapacitás, hogy a lottolt motyót a városba fuvarozzam, és akkor felkopna az álla szegény karinak.
Varázstámadásokkal én elvagyok, most csináltam 130-as sebzésű tűztapi spellt, amiből 3-at tudok tolni egy levegővel, azért az elég markáns 390 FP-s sebzés. A zsebem meg tele van Welkynd Stone-nal, szal Magicka-ból nincs hiány sosem.
Mit szeretnél idézni? Conjuration pont erre van kitalálva. Simán idézhetsz magadnak kétkezes kardot is akár, 29-es alap sebzéssel. Ami ugye magasabb, mint az Umbra 28-as sebzése. Emellett hosszabb és gyorsabb is. De idézhetsz íjat, buzogányt, akármit. Vagy, megidézel 2-3 Xivilai-t, azt azok elboronálják gyorsan a félreértéseket. -
válasz
katt777 #11632 üzenetére
Unalmas vagy sem, ott teremnek a Sigil stone-ok, szal megyek.
Na, mondjuk sokat nem szoktam küzdeni, mert akkor már nem éri meg. Enchantolt íjjal, Elven nyilakkal, ha szétgyakok mindenkit a plénen, elmegy simán 120-130 nyílvessző, meg ötször fel kell tölteni a fegyót, plusz kovácsolni kell a páncélomat is itt-ott, így a küldetés összköltsége 3-4.000 aranyra rúg, ami - ha haszonáldozati költséggel nem is kalkulálunk - már deficitessé teszi a küldetést, hiszen a Sigil Stone-nal készült motyóból jó, ha 1-2 ezer pénz bejön. A többit a lootból esetleg beszedem, de nagyon nullszaldó körülre jön ki a dolog, és akkor már inkább el sem indulok ugye, hanem elmegyek sörözni vmi tavernába 79 aranyas brandyt hörpölni.
Szal vagy végigrohanok, vagy végiglopakodok, és akkor olcsón megúszom, ellenben keresek pár ezer pénzt.
-
Arkennys
addikt
válasz
katt777 #11624 üzenetére
Hát, ha arra gondolsz, a játék eredetiben volt meg lemezesen is.
Na meg a GOTY, elvileg mindkét kieg benne van a deluxe editionben is, szóval a mentések olyat elviekben nem kívánhatnak, ami ebben nincs. Teszek vele próbát hamarosan, csak majd a régi gépet be kell üzemelni egy másolás erejéig.
Magyarítás felrakása után be is másolom a fájlokat a megfelelő helyre, már csak majd azt kell megkeresnem, a steam hova dugja el a mentéseket, hogy jó helyre rakjam.
Amúgy igen, kínzás sokszor. Bár nem is csak a kifejezések, hanem a nyilvánvaló butaságok, egyre lanyhább színvonal stb miatt. Ez már nem szellemi táplálék.
Ezért is jobb olvasni, mint tv-zni.
-
válasz
katt777 #11617 üzenetére
Problémám nekem sincs a magyarítással, azon kívül persze, hogy hideg rázást kapok a magyar elnevezésektől, és így számomra fullosan kinyírja a játékélményt. Persze oké, annál jobb, hogy nem érted, mi történik.
Jaja, azok mind rajta vannak ini-ből nyélen, de az mindegy is, mert kint nincs semmi probléma, stabil 60 FPS szinte mindenhol, néhány részen mondjuk indokolatlanul leesik az FPS 35 körülre, pl. Chorroltól keletre, az úton haladva, de egyébként kint fullos, csak a városokban szaggat, de ott is ugye QTP+BC miatt.
-
Arkennys
addikt
válasz
katt777 #11611 üzenetére
Oké, ha lefordítottam, mikor mit is akartál közölni, és módom lesz rá, megpróbálkozok ezekkel a dolgokkal.
Előbbi lesz a nehéz feladat néholMajd meglátom. Magyarításnál jahm, gondoltam, hogy max ez lesz, de majd meglátom.
Szükség az van rá sajnos, nekem nam buli úgy ennyire jó sztorijú játékot vinni, hogy angolozgassak közben. A sima GOTY-nál működött a magyarítás, az megvan lemezen, de meglett a deluxe edition steamen belőle, és majd azt szeretném kipróbálni, elvileg van benne ez-az, ami a goty-ban nem volt.
-
válasz
katt777 #11611 üzenetére
Jaham, van pár példány (várj csak, megvan a sima verzió kétszer, van GOTY (lehet, abból is kettő), meg van Collector's Edition, meg a fullos is az összes DLC-vel), az tény, de fordítást sosem tennék fel, mert katasztrófa.
Egyébként az én gépem mondjuk nem mai darab, de azért nem is olyan vészes, ugyanakkor BC-t kénytelen voltam levenni Anvilról, mert az a 3-6 FPS nem nézett ki jól (BC nélkül is max 30), Cheydinhal meg határeset, ott olyan 15-20 szokott lenni BC-vel. A többi okés. Mondjuk, ha Arboretumba megindul a sok kis habitát, akkor már szaggat.
(Mondjuk tényleg minden majdnem max-on van 1920*1080-ban, HDR,8x AA, 24xedge Detect, 16xAniso, adaptive AA, uGridsToLoad 9-en, grass, trees, stb. ini-ből feltúrva, satöbbi - bár ez persze nem Katt-féle max, csak olyan sima max.
)
-
Arkennys
addikt
válasz
katt777 #11609 üzenetére
Azt nem mondtam pontosan, hogy az élsimítást, mindent feltolokmajd, felbontás meg 1280*1024 lesz, ennyin azért, csak nem lesznek gondok. De mostmár ha visszautazok a lakhelyemre, csakazértis teszek majd egy próbát vele. Csak majd lemagyarítani lesz mókás, nem tudom, pl a digital deluxe editionhöz van e megfelelő magyarítás.
-
gekkoka
csendes tag
válasz
katt777 #11603 üzenetére
Ja igen az adatlap, csak az Obli fórum miatt vagyok itt
na majd frissítem
Ezzel a konfiggal tolom: Asus P5KR alaplap, Gainvard Nvidia GTX 550Ti, Kingsotn 4gb DDR 2 (800mhz?), Intel Xenon E3110 (két magos 6mb L2 3000mhz), Semmi sincs húzva, nem szeretek tuningolni,így tovább megy
Nem egy ütős gép, de 1280X1024-es felbontáson az újabb játékokat is gond nélkül viszi, a legújabb a FC3 volt amivel teljes grafikán játszottam. Néha kicsit leesett az FPS de single player módban nem zavart. multiba úgy is mindent low ra teszek...
A VGA kivételével már 6 éve változatlan a gépem, a videókártyát 2 évente cseréltem.
Arra viszont kíváncsi vagyok miért fagynak ki a játékaim, gyanakszom valami videókártya driverre, de ebben annyira nem vagyok jártas. A többi játéknál is néha egy két másodpercre elmegy a kép, aztán visszajön. A hang az megy végig. Ha a hang elkezd darálni, akkor áramszünet... Ha a hang nem akad el, akkor van remény hogy magához tér, de legtöbször control alt delet és zárhatom be az ablakot ami közli hogy épp melyik exe ált meg... A harmadik variáció mikor sikerül mindent becsuknia picipuhának, aztán kapok egy üzenetet valami hasonló szöveggel, hogy: a képernyő illesztő leált de helyrejött. Ez néha a játék teljes képernyőjén is átüt, ha véletlenül menne tovább a game...
Nvidia illesztőből a legújabbat töltöm le mindíg, a régebiekkel is ugyanilyen szar volt. GTA 4 ben olyan bugok voltak ez miatt, hogy már csak ezért öröm volt vele játszani. Már ha épp ment.
-
Arkennys
addikt
válasz
katt777 #11603 üzenetére
Majd kiderül, nem vitázok róla elméleti alapon fölösen. Mellesleg monitorom felbontása úgyis szab egy határt, nem többezer * többezresben fogom játszani.
Azért szerintem ez már nem olyan szutyok kártya, szóval csak csak elboldogul vele.("kicsit" újabbakkal sincs gondja)
Ezt a nem képernyőillesztő válaszolós cuccot meg catalyst csere nagy valószínűséggel megoldja. Kis türelem kell hozzá. Lehet, hogy nem az első, de nekem volt már ilyen két gépen is, és ez rendbehozta. Volt, amelyiknél a harmadikféle volt, aminél végre nem csinálta, de elmúlt. Érdekes, hogy egyes cseréknél pl játékkal nem volt baj, de amint képet nézegettem volna, ez történt, semmi más közben.
-
-
Varlaisaran
senior tag
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #11580 üzenetére
A launcher minden indításakor felülbírálja a az aktuális sorrendet egy zagyva random logika szerint, ráadásul mást mutat mint ahogy tölti őket. Az egészből alapesetben is azért nincs ctd, mert a fő mastert kényszerűen előretölti a motor az esm prioritás miatt - több masternél káosz van. De még a DLCkkel is elhasal egy idő után, pláne ha időközben feltesz még modokat.
-
TTomax
félisten
válasz
katt777 #11580 üzenetére
Nincs gond az slivel megy szépen,bár semmi értelme,mert 120fps vsync van ilyen 30%os kártyánkénti terhelés mellet hozza...több nem is kell,nem is látnám, a monitor 120Hzen megy.CPU limitem sincs,4Ghzen megy az I7 víz van rajta.. a hangkártya driveron magam is gondolkodtam,de elvetettem mert akkor ablakban miért megy?A játék Gamflyos (azt hittem steam kulcsot kapok de nem)...egyszer induláskor csekkolja aztán már nem... szerintem ez kompatibilitási probléma...
-
TTomax
félisten
válasz
katt777 #11576 üzenetére
Áhh semmit nem csinál ALT+Enterre...sehol... csak xpsp3modban hajlandó stabilan futni ablakban...elindulni elindul win7módban teljes képernyőn,de kifagy nagyon gyorsan,és nem a betöltésnél,hanem rá egy-két percre...hang felakad de úgy hogy rebootolnom kell...
Jó van ez így nekem... akkor is játszani fogok vele...Teljesítménnyel nem lesz gond...
a hideg-burkoló csapat elrejtése helyett inkább a kompatibilitással foglakozott volna az MS... -
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #11537 üzenetére
Lopakodósban nálam a Thief 3 az über eddig, az is megvan eredetiben, megérdemli.
Igen, jó is hogy nem steames mert stabilabb, másrészről a steames releasenél nem minden mod fut mert encrypted az exe-je. OBSE ugyan van rá, de más hackelős dolgok néha nem mennek, ami hardcoded dolgokat változtatna meg, meghát az exe módosítása jogellenes a steamesnél... A kavarás még hagyján, hanem az a sok gépidő meg hely amit elfogyasztgat szép lassan, illetve az a tény hogy egyszerűen nem tudom megmondani még az aktuális verziószámot sem, nemhogy azt, hogy valami miért nem müködik ha hiba van - ultra sz*pófaktor tud lenni a steames mivolta.
-
westcoastog
veterán
válasz
katt777 #11517 üzenetére
Akkor majd megyek úszkálni, meg barangolok hátha találok mátrixokat.
Főzetekkel nem foglalkozok, nem szoktam kotyvasztani, sőt még fogyasztani sem szinte.
Vagy akkor fogjam és szúrjam le brithaurt és kész?
Nem lehet megcsinálni még egyszer szerintem, valszeg beragadt akkor.New vegast- 2x is elkezdtem, de abbahagytam mindig, sosem volt benne lőszer a kereskedőknél meg valami épkézláb fegyver, kupak is alig volt benne, ha volt megint nem tudtam muníciót venni mert sehol nem volt...
Majd egyszer lehet neki esek megint, mert az f3-at imádtam. -
westcoastog
veterán
válasz
katt777 #11515 üzenetére
Bár amennyire tudom az alapjátékot kiakasztom, utána pár évig nem teszem fel az biztos, fallout 3-al is így vagyok, kiismertem, mostanság meg nem játszok vele mert megunnám az biztos.
Na most kéne pár segítség: Si-ben Brithaurnak hol találok tökéletes gyöngyöt?
A museum of oddities, miféle ritkaságok kellenek neki?
Antipodean hammer: Itt két mátrixot/matricát vagy minek hívjákot találtam eddig. Úgy emlékszem mikor csináltam oblivion wikia-n kerestem hol lehetnek de úgyis csak kettőhöz jutottam el.Ja és a kirúgtak a harcosok céhéből "quest" be van ragadva a csinálható questek közé, pedig már réges régen megcsináltam a harcosok céhét meg visszaléptem mikor kirúgtak, de még mindig kilehet választani mint küldetést.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #11512 üzenetére
GTA2 az jó volt csak kár hogy nem folytatják. Aztán még ott az Ayleid steps, Mannimarco, Lost sword of ayleids, Lost spires, stb... triplázható a vanilla játékidő, és jobbak is mint a gyári questek. Nehrimet meg már nem is számolom ide, azzal elmegy kb annyi idő mint az egész oblivion+skyrim együtt
-
katt777
félisten
-
válasz
katt777 #11493 üzenetére
Ez egy mély és nagy igazság.
Egyelőre a Harcosok Klubjában verexem (mást még el sem kezdtem, 35 óra játékidő, sok gyaloglás, lvl 13). Szal az még elég messze van, hogy bejussak a Mágusok Egyetemére, és kedvemre fabrikáljak mindenféle pusztító fegyvert. Nem is beszélve a Sigil kövekről. Ahhoz át kellene merészkednem Obli síkjára, márpedig ahhoz nem fűlik a fogam, mert ott simán felmossák velem a padlót egyelőre. Szal szépen sorjában haladunk.
Aztán tegnap persze rájöttem, hogy egy egyszerű egyenlettel megmondható, hogy mekkora sebzésnél egyenlítődik ki a két védelem. Jelesül, ahol a 0,14x=15. Ez 107,14. Mivel ennyit egyelőre tutira nem sebeznek az alja ellenfelek, ezért a 15 pont mínusszal jobban járok. -
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #11467 üzenetére
Magam is Steam ellenes vagyok, mert nem szeretem ezt a kötött globalizált áruházasdi szarságot. iPhone-nál is soká tartott míg megszoktam az Apple perverzióit, de egy játéknál már sok. Sokszor meg is fordult a fejemben hogy meghaxolom a Skyrimet és megszabaduljak a Steamtól, viszont így bukom az elkövetkező patcheket és a jogtiszta DLC-im jövendő javításait. Plusz, ha elkészül a Transfusion végleges release-e, azt meg igazítani kell a friss patch-hez hogy ne verjen szét semmit a játékosok up-to-date installjaiban, így megintcsak kénytelen vagyok sztímelni. De ez van, majd ha változnak a dolgok ugy repül lefelé mint a rongy
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #11467 üzenetére
Attól függ, melyiket akarod használni. Két verzió használatos a V2 és a V3. Előbbi némileg jobban kéri a gépet (nem annyira optolt mint a V3), ellenben a hozzávaló Liquid Water perfektül megy, egyetemben az ahhoz tartozó Shoreline Movement-el (ez csinálja a víz széleinek a szép animált elmosását). Tehát ha a szépvíz kell, akkor V2. Minden esetben a V3, mert az már gyorsabb és több effektmodulja van, de ilyenek hogy HDR-AA, FXAA, istentudjamilyen AO csodák, stb. A V3 Nexuson található, a V2-ben nem vagyok biztos, és abból is több verzió forog kint, természetesen nem mind jó, hogy ne legyen egyszerű. Ha V3 mellett döntesz, akkor Nexus, ha V2, akkor össze tudok neked állítani egy csomagot a működő, tesztelt példányokból, beleértve a vizes részt is.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #11462 üzenetére
OBGE mindennel "megy", vagyishát miért ne mehetne, OBSE szinten épül be, annyira használható hogy fel sem fog tűnni a jelenléte, szinte az engine része. A korábbiakkal voltak gondok, a V3 durván stabil már.
Annyira nem szar az a Skyrim, technikailag nem egy komoly fejlesztés van benne, pár nagyságrenddel többet tud az elődnél, igy a bugok is ennyivel nőnek. Más kérdés hogy 1.9nél tartunk és nem nagyon akarnak eltűnni, egyik embernél "jó", másiknál nem megy, harmadiknál valahogy megy. És ezt még tetézi ez a mocskos Steam is a tetülassú erőszakos mindenhovabeépülős kva anyjával egyetemben. Ma nem pl. indult a Creation Kitem mert a steam api dll nincs meg (wtf). szedjem le rakjam fel, megajóédesanyja. Nem azért fizettem ki hogy haxolnom kelljen, komolyan a virágbolti ezerszer stabilabb volt. De ez van, ezzel együtt jó modder alap a Skyrim, erős gyors a motorja, tud sokmindent, van benne azért lehetőség, amivel lassan kezdenek is élni a valamirevaló modderek. Addig meg ez van, egyebet nem tudok elmondani.
-
MasterMind
tag
válasz
katt777 #11459 üzenetére
A logout-os cikked alapján csináltam mindent, a BS-nél valószínűleg félreértettem a dolgokat. A weboldalon felfedeztem a hiper grafikás részt, azt még ki kell próbáljam, de mivel Radeonom van, mások lesznek a beállítások.
Egyébként valóban sokkal szebb ezekkel a beállításokkal, de engem még mindig nem elégített ki kellőképp.
Főleg látva ezt: [link]
Ez egyszerűen űberdurva, olvasgattam mi kell hozzá, de nem érzem még magam elég felkészültnek. Egyáltalán csak nézegeteni lehet ezt, vagy valódi játékhoz is működik? -
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #10792 üzenetére
Azért kell mert a modder/készítő így döntött hogy kell. Én pedig úgy döntöttem -nyilvánvalóan okkal- hogy ezeket beleintegrálom mert hordoz olyan featuret amit hasznosnak ítéltem. A harmadik epizódhoz meg mégtöbb szar kell majd mert közben születtek olyan expansionok amiket megintcsak hasznosnak ítéltem. A Cobl és az OBSE is annyira alap hogy anélkül szinte semmi komolyabb mod sem megy már. Az Angawey ha fentvan, ez kell hozzája hogy hibátlan legyen. A Nirya-hoz meg a patch-e a Files sectionból mint update file hogy menjen az Ayleid.esp nélkül.
Sok modhoz -még magához a játékhoz is- később adnak ki updatet mert időközben lett rajta javítanivaló, sajnálom hogy nem vagyunk félistenek és egy marhanagy szabadidőben otthon készült többhónapos munka nem sikerül elsőre tökéletesre. Ha ezek után nem megy akkor majd megy annak a 406, és 669 másiknak akinek ment mert 10percet szánt rá hogy felrakjon 200kb-nyi loadert meg egy kétmegás expansiont.
Nem vagy könnyű eset, meg kell hagyni -
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #10710 üzenetére
1.Load order. Közhelyes, de mindig ezzel kezdem
Tesztfázis alatt legvégén volt, működött. Reinstall után pozicionálgattam, és -mint minden questes mod- legyen a questes modok intervallumában, avagy a DLC-k után rögtön, ott biztosan jó helyen lesz, amivel kizárod a load orderesdit. Ezuton megjegyzem: Niryaweye landmasst módosít a Topal Bay környékén (ahogy a readmeben is irtam). Tehát Niryaweye mindig a landmass módosító pluginek UTÁN kerüljön be, értem ezalatt UL, stb-t.
2.
Angawey szükségletei:
- OBSE
- 0416
- Cobl : Csak néhány ingame item miatt kell, de elröppen a mod ha nincs jelen a Cobl. Sokan itt b*sszák el mert nemigen hasznának manapság Coblt, és nincs fent általában.
- Angaweye 1.2 patch: Igazából nem létkérdés, csak néhány objektet reposol, és spellinget javít.Niryaweye igénye:
- OBSE
- 0416
- Niryaweye 1.2. Hibáztam amikor feltettem, indokolatlanul hivatkozik az Ayleid.esp customrace pluginre. Azért van mert eredetileg Ayleid NPCk lettek volna benne, amiket később mégsem tettem be, de a master hivatkozást elfelejtettem törölni. Nexuson a Files alatt található, csak egy copy-over esp file. EDIT: Később vettem észre hogy ez megy nálad, szal nemszóltamHa ezek megvannak, akkor csekkold hogy minden external resource rendben van-é. Az Adabala mappa legyen jelen a Meshes, Textures könyvtárban is.
Ha még mindig nem megy, akkor légyszives postolj be egy load ordert. Néhány reportom van incomp. issue-ekről, hátha jutunk valamire. Néhánynak nem ment eddig, legtöbbször Cobl és/vagy OBSE nemléte volt a gond.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #10697 üzenetére
Jajhátmár. A quest akkor megy, haBreezehome a tiéd, vagyis Whiterun Thane-je vagy már. Lydia vigyáz rá, bár felesleges, mert Invulnerable/Essential tagekkel, zsebében egy leveled ebony daggerrel még maga Alduin sem tudná megölni. Én szeretem a gyerekeket (nem úgy ahogy te azt félre akarod érteni) és igen, tökjó ahogy ott mászkál, beszólogat elmegy játszani a többiekkel, stb. Volt egy olyan ötletem, hogy lenne opció hogy elvinni dragon hunt-ra, vagy látogatóba egy-egy Jarl-hoz, stb. De nem tudom megcsinálni a scripteket és nem is akarok ennyit tanulni, /pill másik project is szalad ami több időt vesz igénybe. Kutyára gondoltam egyébként, ha nagyon unatkozok csinálok egyet.
Mi az a familiáris?
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #10695 üzenetére
Aesgaard 1 Nexuson megvolt, vagy talán van is. Ha találkozom vele, jelzem.
Azért kell gyerek, mert nincs. Mármint a játékban nincs, na és ha már lehet, miért ne legyen lánya-fia a Dragonbornnak. A fehérkastélyok építgetésébe meg hat darab után már beleuntam, még egy készül az ötös alá, oszt ölég lesz. De hallod, inkább egy ilyen modba fektetek időt mint nekiálljak én is dinnyemellű tenyérnyi-armoros mangaszarokat csinálni, melyek aránya a Nexuson 5-ből 3.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #10683 üzenetére
Ne felejtsd el a Files section alól lehuzni az 1.2 patchet. Véletlenül rossz esp-t csomiztam mikor felraktam. Mire észrevettem leszedték vagy 200an, igy inkább esp csere patchel oldottam meg. 0416 kell neki meg obse.
Nehrim meg szerintem jó lesz. Az AI-t/levelinget továbbra sem fogod szeretni benne
de a többi kérdésben érezhető a "kész" állapot.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #10656 üzenetére
Nálam egy e6420ról beszélünk... Egy határig igenis kell cpu erő egy nagy vgahoz, ebben az intervallumban messze az alján van a 6420as. Persze túlzásnak sincs értelme egy határon túl. Nálam kéne lapot procit váltani hogy kijöjjön az erő rendesen a 460ból. De egyenlőre jó'van ez így.
Doom3nál nem a cyberdemonra gondoltam, hanem a guardianra. De végülis meglett a kisköcsög, ugy kifeküdt mint a homokzsák
Nem rossz ez a doom3 (first play nálam), de sztem ez egy HL1 koppintás egy az egyben.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #10654 üzenetére
Jó, biztos van valami látható értelme egyikmásiknak. Egy időben én is játszogattam ezekkelde hagytam a fenébe őket. Valami változott, de nekem nem ér meg annyi hogy ezért elb*sszak rakat pénzt izom vga-ra, megakkormár nagyobb proci meg ez meg az. Nagyon haragszom ezekre a dolgokra (no offense az előbbi kirohanásomért), de sok közülük vakítás. Én tudok élvezetesen játszani fúhádé meg blabla filterek nélkül is.
Apropó hamár game, offolok egy kicsit. Doom3-at tesztelted? Hogy a francba kell a hell guardiant megölni?Kezd idegesitővé válni már
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #10652 üzenetére
Jó, én nem használok elmebeteg parasztvakító fxaaaaaaaanyjap*csájatudja még milyen filtereket, amit rohadtul nem fogok nézegetni játék közben, valamint nagy ivben teszek a fúhádé mizériára is... Játszani és moddolni akarok, nem bohóckodni. Arra meg több mint elég.
Dekli.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #10649 üzenetére
Ez még ujabb peccs, rengeteg questet felélesztettek, meg fixeltek, valahol olvastam is hogy ez már "final". A levelinget gondolom nem piszkálták, de arra van mod. Én kipróbálom, aztán meglátjuk. Közben megjött a VGA is, egy gigás 460 goldensample képében, ugyhogy most nekiállok gémelni meg ujra fejleszteni
Aasgard végülis nem sallang cucc. Két epizód készült el, teljesen jól, be van fejezve, nincs hiba benne. Csak terveztek további epizódot is, de az már UT motorra.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #10642 üzenetére
Hogy nem fejezték be, az nem örvendetes, de gondolom oka volt annak is. Ahogy kivettem, a skyrim miatt hagyták abba, ami akkor még várandós volt, de már előre készülődtek a Project 5-re, ami szintén Nehrimben folytatódik. . Ugyanígy a Gates of Aasgard, amit megint nem fejeztek be, mert átálltak másik platformra. Ezért valóban fekete pont jár. De olyat tettek le az asztalra, amire a Beth messze nem volt képes az Oblivionnal, mindezt ingyen.
Ha megveszel egy játékot, és az as-is "okán" szar, akkor teljesen jogos a felháborodás, én is elhordanám őket mindennekKözben megnéztem, Nehrimnek van paccsa, ami rohadtsok dolgoz befejez, továbbvisz. Questek, bugok miegymások fixelődtek. Egy próbát megteszek majd vele.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #10639 üzenetére
Méghogy szeméthegy? Na de kérlek! A koncepció rohadtjó, a questjeinek az obli questjei még a cipőfűzőjét sem köthetik meg, egyedi feeling ( ez az egy szubjektiv), a grafikán is sok homemade improvement... jó ez, csak nem fejezték be, és ezért haragszom csak rájuk. A levelinggel tényleg van probléma, ők így képzelték el, nem jött be, ez egy tény De ember, ebben több munka volt, mint az obliviont ráépíteni a motorjára, ráadásul mindezt ingyen. A véleményekkel nincs gond, de minimum respect azért, amit megálmodtak és véghezvittek, részemről modderként meg főleg respect. És itt joggal mondhatom, hogy csinálj jobbat, ott a CS, ott a gép, hajrá...
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #10626 üzenetére
Ilyenre van lehetőség, vagyis mod. De ugye ezek nem globális módositások (vagy ahogy nevezik, overhaul-ok) csak itt-ott "befoltoznak", ilyen pl a 300ft crime detect (valakit megölsz, és range-en belül nincs tanú) , meg nemrég láttam mégegyet, ami a sneak-el kapcsolatos, miszerint mások valóban nem látnak ha jó a sneaked, és csak akkor adják hirül ha észrevesznek cselekmény közben. De akkor a szokott Oblis módon, hogy adott factionön belül még janibácsi kiskutyája is tudja azonnal.
Elképzelhető hogy javitják az immersion-t (hirtelen nem találok más szót), talán - kiismerve a tulajdonságokat vagyis mit hogy módosít - használható is lenne. Sajnos az, hogy egy eventet ne vigyenek hírül, az nem lehetséges vanilla módon. Ugy oldották meg hogy a faction többi tagja is megkapja egyazon pillanatban, igy szimulálva az egységüket, illetve a "rumor" terjedését. Hogy ez ne következhessen be, megoldható lenne NPC klonozással, vagyis minden NPCnek lenne egy klónja, ami mind-mind külön független egyszemélyes faction lenne, őket pedig játék oldalról egy script kötné össze. Ezzel lehetőség nyílna, hogy pl utánaszaladj egy tanúnak, és vagy rábírod hogy hallgasson, vagy megölöd következmény nélkül. Vagyis feltétel kell ahhoz hogy a hirt továbbvigyék.Ez az obli legégetőbb problémája, hogy sok dolgot szimulál. Ha csinálsz egy questet, legyen mondjuk a Spirits have Lease, Anvilban. Feltámasztod Lorgren Benirust, majd sikerül legyőzni, szépen kicammogsz a házból, az összes NPC-nél ott van a dialog topic, hogy "lorgren Benirus blabla", és Carahil már össze is hívta a tanácsot, tud mindent, és kapod a rewardot. Nade hogy tudták meg?
Vagy fejlődsz pl. conjuration-ben, ezt honnét tudja minden egyes ember, mert ugye mondják hogy "you smell of death blabla" Nincs átfedés, vannak factionök, ahol simán átír értékeket, ennek megfelelően veszi a topicokat, és irja át a dispokat. Ez meg sajnos low-level dolog, ugyanez van a Nehrimben és Skyrimben is.Én pl ezért hagytam abba az adabala2 quest részét, idegesítőek a korlátok, ami kisquestnél kb elmegy, de szövevényesebbeknél túl sok kompromisszumot kér.
Hát tényleg nem egyszerű dolog, gondolom a game ipar is egy maffia. Feltünik valami kisember jó ötlettel, azt kifacsarják vagy megveszik. Ebbe nem gondoltam bele, ilyetén a "csinálj jobbat" dolgot kénytelen vagyok revideálni, ez talán lehetetlenebbnek tünik mint okosítani az Oblit
-
Kareszovics
addikt
válasz
katt777 #10622 üzenetére
Tudom, hogy rühelled a külső nézetet, de ez egy próbát tényleg megér. Legalábbis nekem nagyon tetszik. Nyilván nem hozza az Oblit (és ezt nem csak a hagyományos elfogultság mondatja velem
), de jelen állás szerint az agyonhype-olt Skyrimot simán fogja "tudni" (persze hozzáteszem Skyrim is voltak olyan percek, hogy elfelejtettem, hogy egyáltalán a Föld bolygón vagyok
).
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #10624 üzenetére
Szerintem ez nem ilyen egyszerű, főleg az oblivion scriptnyelve ismeretében. Ha maradunk a crime detectnél, igen 3 sorral megoldod hogy kisebb range-ben érzékeljen egy npc, csak a baj ott van, hogy minden más eventre képtelenek lesznek reagálni, mert nincs külön definiálva hogy ők éppen egy murdert, vagy egy farkas közeledtét látják. Az pedig hogy egy gyilkosságról tud olyan npc is (guard) aki ezer kmel arrébb van, az sem véletlen, ezzel szimulálva hogy ők ezt megtudták valahonnét. Ugyanarra a sémára épül, ahogy egy-egy jócselekedetért famepointot kapsz, és ezt is tudják, ennek megfelelően változik a disposition, vele együtt a topicdialogjaik, és még ezer más variable, ami befolyásol valamit. Ennyire "kockás" ez a rendszer az obliban, és skyrimben is, ott annyi a különbség hogy definiált regiononként "terjed" egy event.
Hogy a crime detection működhessen, ahhoz minden npcre egyéni ai script kellene, külön a behaviorhoz, függően a három alap attribtól. Külön a reakciókra: Megijed, szembeszáll veled, megbosszulja ha ismeri, elfut és feljelent, nade kinek? Imperial legionnek, vagy a tartomány őreinek? (legion fölérendelt a többiek eleve) A légiós foglalkozzon a dologgal? Menjen szólni a legelső guardnak? Ő elhiszi? Hisz 140 fame pointod van. Döntést kell hoznia, és nem global variable alapján, mert akkor mind ugyanazt tenné (ez van az obliban egyébként). Egyedül menjen? Hozzon még guardokat? Ismernie kell mennyire vagy erős. Helyszínen kérdezzen tőled, vagy támadjon, mert öltél? Miért öltél? Ismét döntést kell hoznia. Ha elmentél a helyszínről, ő menjen utánad cyrod másik sarkába, vagy értesítse az ottaniakat? És lehetne ragozni, valamint egy ez kibaszott npc-re vonatkozik.Ehhez egy script nem elegendő, hisz ezeket az obli engine-je nem teszi lehetővé. OBSE-vel lehet szimulálni a dolgot, de marhasok erőforrást elvonna a bonyolult scripthalmaz, és ki az az elmebeteg aki ezzel tököl éveket.
És akkor az engine-t három sorból kibővíted, persze.
Ha ez ennyi lenne, akkor megcsinálták volna azt a három sort. Nem vonom kétségbe a programozói hozzáértésed, de ez nem háromsoros mutatvány, és ebben meg azért vagyok biztos mert én meg scriptnyelvet ismerem, és a mechanizmust amit az működtet.
Kevés, és nagyon primitív inputjai van az engine-nek, van fekete, szürke, és fehér. Ha az engine képes lenne több ai inputot kezelni, arányosan hatványozódna a proci igény, a tökölés, hogy "mi legyen most" főleg ha bénán irják a scriptet, ld. Paradise, vagy Martins rescue Kvatchnál, vagy egy csoportos battle-nél, ahol kicsit gyengébb gépen meglagzik akkor is ha egyébként jól megy a game.Ez annyira szerintem nem hiba, mert amit tud az jól tudja csinálni, ha nincs elbaszva a scriptelése. Ez persze a vásárlót persze hogy nem érdekli, de kíváncsi lennék 100 emberből hány foglalkozott ezzel a kérdéssel. Valszeg egyjegyű lenne ez a szám. És ha igy megveszik, és élvezik, szeretik minek erőltessék jobban? Valahol a pénzt is be kell hozni, a profit pedig szerintem akkor sem lenne arányosan több, ha jóval okosabb lenne az ai.
Mellesleg, ahogy olvastam a te, meg mások tesztjeit, ennél ótvarabban van megoldva a sok olyan gamma, ami jóval nagyobb "bestseller" volt mint az oblivion/skyrim.Nem mondom hogy jó így ahogy van, de elégségesnek érzem azért a pénzért amit kérnek érte. Hogy 1000ből néhány ember szőrszálat hasogat, arra mit lehet mondani. Elmúlt a boulder dash, meg a super mario ideje, ahol minden tökéletesen működött a maga szintjén egy szem hiba nélkül. Vagy kompromisszumot köt az ember, vagy nekiáll csinálni egy olyat amilyet jónak ítél.
Természetesen no offense, ez csak az én véleményem. -
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #10622 üzenetére
Bele kéne gondolni abba is, hogy mekkora kibaszott munka egyáltalán ezen a szinten megcsinálni az AI-t, mekkora munka lenne egy az enginet erre (is) kihegyezni, scriptnyelvet írni hozzá, merthát példának okáért a crime detection csak egy apró modulja a dolognak, ami összefügg milliárd más AI elemmel is - önmagában ezt nem tudod megcsinálni, ha nincs környezet, ami lehetővé teszi, pláne az egészet interaktívan. Ezt még a legjobb AI rendszerek sem tudják azon a szinten, ahol te elvárnád, nemhogy egy szerepjáték, ne vicceljünk már. És a system req? Kb. perpill nincs olyan pc, ami képes lenne ekkora magasságokban AI-t vezérelni, és akkor hol van a rendering? Így is egy kicsit bonyolultabb script is alkalmanként meglaggoltatja a játékot akármilyen gépen. Na és akkor a gárdának ezt maximálisan meg kellene tanulnia, kihasználnia a vanilla játékban. És még csak az AI-nál tartunk. Emellett panaszos a renderer is (mert az), nincs rendes fizika sem, hiányosságok a sound systemében is. Én csodálom azt is hogy egyáltalán ezt, így össze tudták hozni.
És akkor ugye ki is kéne adni a gamét, lehetőleg nem 20 év múlva - és mennyi lenne az ára ekkora munka után?Nem védem a Bethet, mert valóban hanyagok tudnak lenni, de valljuk meg igy sem a pór kategóriában vannak a Morrowind óta. Egy játék az nem egy túrórudi vagy edzőcipő, vagy tévé, ami lehet szimplán jó, még tökéletes is, meg lehet szar is. Ott lehet is lökni ezt a vakert, hogy én mint vásárló, blabla... De itt azért bonyolultabb a dolog.
Legvégül pedig tudtad hogy ebben és ebben gagyi ez a gém, akkor miért vásároltad meg? Ott a virágboltos, ugysem tudja meg senki, és nem érzed magad becsapva.
Hát énnekem ez a véleményem erről...
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #10619 üzenetére
Az Oblivion scriptnyelvén igen nehéz lett volna leprogolni ezt, mondhatni almost impossible még OBSE-vel is. Voltak, vannak rá kísérletek, de nem teljes, kiismerni nehéz, és felesleges is, mert messze nem teljes így. De igazad van, ez a játék egyik leg ordítóbb hiányossága, ami alól a skyrim sem kivétel, sőt, talán még bénább is. Itt megpróbálták udvaromként (hold-onként) a crime trackinget megvalósítani, de jó Beth-es szokás szerint ez csak akkor működik, ha nincs gubanc valami eventnél, amit a script nem tud hová tenni. Igy lesz sok NPC érthetetlenül hostile.
-
Kareszovics
addikt
válasz
katt777 #10619 üzenetére
Igen, ez mondjuk érdekes.
Az is külön történetet érdemelne, hogy el se tudod kezdeni egy-egy guild-del a kapcsolatfelvételt, ha valamit nem úgy csinálsz ahogy kell.
Mondjuk szerintem olyan játékot még nem nagyon találtak fel , ami mondjuk ezen a színtéren sokkal interaktívabb lenne.
Ellenben elkezdtem a Two Worlds II-őt; nagyon komoly, állatira tetszik; simán be vagyok zsongva neki annyira, mint anno az Oblivionnak, vagy épp a Skyrimnak.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #10615 üzenetére
Én is így vagyok vele, de engem magszólított. Nekem alapból nem fekszik az ilyen gyilkolgatós dolog. Kiléptem a dialogból és kinyírtam. Később találtam egy modot, ami feltámasztja Lucient, igy beléphettem. Előtte csináltam egy savet, végigtoltam kiváncsiságból, de nem tetszett. Önvédelmen túl, vagy általam helyesnek ítélvén ölni meg valakit, az oké, egyébként nem szeretem az erőszakot. Skyrim DB-jét sem vittem végig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest