Hirdetés
-
GAMEPOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMind
tag
"...most elképesztő drágán mennek a VGA-k..."
Ne is mond. Az új monitorom 165hz-es és hát a másfél éve vett 1070Ti-m, finoman szólva sem tudja kiszolgálni. A Skyrim, csak az eddig felrakott modokkal is kizárt 2K-n, szóval újítanom kell. 6800XT a kiszemelt, de hát na. $$$
Az Oblinál tudvalevő, hogy komolyabban támaszkodik a CPU-ra, nekem is nagyon megdobta mikor azt frissítettem anno. Most a következő 1 hónapban jönnek a záróvizsgáim (programozó suli), de visszateszem az Oblit utána, kiváncsi leszek mennyit dob rajta majd a felbontás. -
MasterMind
tag
Huh, jól egyedül maradtál a topikban egy ideje, fél éve nem jártam erre, sok minden történt/történik velem. Kitartóan posztolsz, ne hagyd abba, mindig tök jó flashbackek jönnek, ha meglátom a képeidet.
Gratula a konfighoz, jó sokáig húzta Nálad a Win7.
Egy ideig én is a 10 ódzkodók táborába tartoztam, de megszerettem végül, már amennyire egy Windowst meglehet szeretni. Én pár hónapja upgradeltem 2K-ra, sajnos az Obli már talonban van jó ideje, nem próbáltam ki rajta. Te már 4K-n vagy, nem semmi, tényleg durva lehet! 2080S bírja azért? SLI-ban van ugye?
Lassan egy szűk éve már, hogy elkezdtem piszkálgatni a Skyrim-et, nagyjából az alap - bugok, UI, gameplay - kész, pár graf cucc is van már fenn, de ez teljesen külön kategória, és akkor az immersion, mechanics, sound satöbbiről még nem is beszéltem. Ez eddig 125 mod, az Obliban maximum volt ennyi nálam. Elképesztőek a lehetőségek, illetve azok kombinációi, szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik kimaxolni. Legnagyobb baj persze az időhiány. Szerencsére Todd bácsiék nem sietnek, szóval még nem izgulok.
-
MasterMind
tag
Amennyire én tudom, erre nem igazán van mód. Ezek a distance értékek nem tolhatók a végtelenségig, plusz uGridsToLoad-ot is hozzá kell állítani, de nálad ez 9-es, szóval szerintem kimaxoltad. Próbálkozhatsz még feljebb, de ha nem látsz változást, akkor ott a limit, ráadásul egy idő után bugos is lehet.
Amit tehetsz még talán, hogy a csupasz textúrákat cseréled egy kevésbé kockásra és füvet sűrűbbre állítod. Ha jól emlékszem ezt az iMinGrassSize csinálja a gyári iniben, a kevesebb sűrűbbet jelent. Én Oblivion Reloaded-del állítgattam, ott külön ini volt a fűre, már nem emlékszem az Obli sajátja mennyire működik.
Az évek során ez volt a legjobb amit összehoztam fűfronton, de ez nem a gameplay settings volt. -
MasterMind
tag
Ha szabad megkérdeznem, melyik RPG volt az amit minden tekintetben élveztél? Nem azért, de speciel szerintem nem létezik olyan játék - sem RPG, sem más - ami nem irreális valamilyen formában. Fókuszálj a történetre, a hangulatra és a világ megismerésére. Ezek teszik azzá, ami.
Szegény Cucuskát még le is Cicuskáztad.Nos, kicsit eltűntem az utóbbi időben, de megvagyok. Közbeiktattam pár gyorsabban kipörgethető játékot a bakancslistámról, de az Obli utáni űrt nehéz pótolni. Sajnos a 100% hajszolása sem köt már le igazán és hát egyre többször ott villog a fejemben a Skyrim nevű gigaprojekt, főleg, hogy a TES VI is kezd feltűnni a horizonton.
Őszintén szólva, hiába a tapasztalat, bár lehet, hogy pont amiatt de ódzkodom belekezdeni. Eszméletlen mennyiségű kutatómunka, readme, telepítgetés, tweaking, miegymás. Elméletben itt már könnyebben mennek bizonyos dolgok, de már az fejtörést okoz, hogy LE-t vagy SE-t kezdjem megtuningolni. Na mindegy, ez nem ebbe a topikba tartozik, úgysem marad más, minthogy beleásom magam. Jó szokásomhoz híven pár hónapon belül lesz is belőle valami.
-
MasterMind
tag
Sikeresen upgradeltem egy 1070Ti-re. Kicsit többet vártam, ami az Oblit illeti. Még mindig igaz a mondás, hogy bármit képes kifektetni, ha betolsz mindent. Minden változót maxra állítva 5-10 körülre esett az FPS-em.
Azért képeket lőttem.
Ettől függetlenül nem vagyok elégedetlen. A megfelelő beállítások mellett stabilan és élvezetesen játszható. Emlékszem, mikor Varla óva intett, hogy szétmoddolva veszélyes lehet elsőre végigjátszani. És igaza volt, de aztán megoldódott minden. Kár, hogy már nincs itt.A kriptába be lehet jutni a TG küldin kívül is? Egyáltalán a TG küldis helyekre be lehet jutni utána?
-
MasterMind
tag
Nagy nehezen sikerült megtalálnom azt a bizonyos sziklát. Először nagyon nem találtam, aztán kisakkoztam, hogy az Enhanced Vegetation 150% zavarhat be és amikor ezt kikapcsoltam, akkor egy új világ tárult elém. Döbbenet, hogy mennyire fölösleges ez a mod, hogy a magas fák mennyire kitakarják egy csomó helyen a csodás landscape-t. Sajnos ezt még a kezdetek kezdetén adtam hozzá és fel sem merült bennem bármikor is, hogy enélkül mennyivel jobb lehet.
Skingrad sokáig a kedvenc városom volt, míg végül Chorrol lett az inkább.
Ez a kripta nekem sem rémlik, pedig az oszlopok és szobrok elég jellegzetesek. -
MasterMind
tag
Igen, el is hiszem. Meghoztad a kedvem egy kis moddingra, teszek egy kört a nexuson, hogy mit lenne érdemes még hozzáadni. Már nagyon közel egy új kártya érkezése, kiváncsi leszek mennyit ver majd rá a R9 290-re.
uGridDistantCount
uGridsToLoad
milyen értéken vannak most Nálad? És hány FPS-sel szaladgál?Az első képen tudod esetleg hol van még ez szikla amin áltál? Próbáltam a két hegycsúcsból kiindulva megtalálni, de nem jött össze
-
MasterMind
tag
Jó az időzítésed, több mint 3 év után 1-2 hónappal ezelőtt sikerült a végére jutnom ennek a monumentális történetnek, a kiegekkel együtt kisebb-nagyobb megszakításokkal. Ha a számláló nem hazudik, akkor 720 órát barangoltam Cyrodiil-ben, illetve Sheogorath nagyúr birodalmában.
Szívet melengető látni, hogy az elhivatottságunk, szeretetünk a játék iránt mennyire közös, és mégis mennyire másképp játszunk vele, akár ami a modokat, a sztorit vagy bármi mást érint. Te vagy az, aki újra és újra visszatér mindig egy kicsit más aspektusból más karakterrel játszva az origi feelinget keresve, én meg aki mindent egy mentésre, egyetlen grandiózus kalandra tett fel, a legjobban szétcincált motorral és extrákkal, ami lehetséges. És ez így van jól, az Obli nagyságát dicséri már-már szentimentális jelleggel.
Egyszerre volt óriási megkönnyebbülés és csalódottság, hogy véget ért. Nem titkolt célom elérni a 100%-ot így vagy úgy, de ahhoz még jópár ayleid romot és egyéb helyet kell felkeresnem, ahol még nem jártam. Néhány quest amik nehezebben végrehajthatók, illetve 1-2 artifact, amik még hiányoznak az amúgy is múzeumként funkcionáló házamból.
Aztán, ha eljő az idő, felkeresem a Skyrim topikot, hogy egy újabb talán még nagyobb fába vágjam a fejszémet. Elképzelhető, hogy szükségem lesz majd segítségre, nem tudom "odaát" van-e valaki, aki hasonló elvek mentén moddolta a Skyrim-et, plusz különbségek, azonosságok, satöbbi. Gratula a konfighoz, brutális egység, amúgy ha egyszer úgy gondolnád, megoldható, hogy aránylag fájdalommentesen akár csak kipróbálás erejéig átköltöztetjük a modlistámat az erőműre. -
MasterMind
tag
válasz
Grampy #12864 üzenetére
Üdv!
Jó ideje már, hogy kihűlt a topik, de azért megpróbálok érdemleges válaszokkal szolgálni.
Az, hogy ki mivel kezdi el a játékot leginkább 3 dolog függvénye: Egyéni preferencia, türelem és kitartás. Általánosságban mindenki elkezdi valahogy, aztán szépen lassan épül be a többi mod, attól függően, hogy mi szúr szemet, mivel vagy elégedetlen és mennyire gondolod komolyan. Szabályosan felmoddolni a játékot nem éppen egy sétagalopp és a modok számától illetve típusától függően hatványozottan nehezedhet, aminek több reinstall is lehet a vége.
Ez volt az ijesztgetős rész amitől annyira azért mégsem kell besz@rni, de tudni érdemes, hogy minden readme-n precízen át kell rágnod magad és betartanod az abban foglaltakat.
Ezen a ponton álljon itt egy musthave írás Varlaisaran tollából, ami korából adódóan már sajnos bőven tartalmaz elavult információkat, de alapvető fogalmakkal tisztába rak és megadhatja a kezdőlökést vagy épp ellenkezőleg: [link]
Bemásolom a jelenleg általam használt modlistát telepítési sorrendben, amiben kiemelem azokat, amik számodra így nagy hirtelen érdekesek lehetnek, A vonal fölöttiek képzik az alapot, ha ezek megvannak és megy is a játék rendesen erre lehet építkezni. A magyarítás egyébként további káoszt tud okozni amennyiben más egyéb modokkal akarod használni és tudtommal én vagyok az egyetlen, akinek sikerült működésre bírnia egy viszonylag komolyabb modkörnyezetben. Ha úgy hozza, hogy eljutsz ideáig, szolgálok majd további információval.
- Oblivion alap
- Shivering Isles
- Shivering Isles Patch legfrissebb
- OBSE legfrissebb
- Oblivion Mod Manager, Wrye Bash, BOSS
- DLC-k
-------------------------------------------------------
- 4gb patch
- Oblivion Stutter Remover
- All Natural Weather
- Immersive Interiors
- Rainbows in Tamriel
- Natural Habitat
- Qarl's Texture Pack III
- Bomret Shivering Isles Texture Pack
- Better Nightsky
- Improved Fires and Flames
- Improved Tree & Flora 1 & 2
- Grass Overhaul
- Improved Fruits & Vegetables
- Enhanced Vegetation
- Optional torch
- Real Lava
- Oblivion Reloaded
- RAEVWD
- Animated Window Lightning System
- MorroHun Team Magyarítás
- Better Bell Sounds
- Symphony of Violence
- Atmospheric Oblivion
- Sounds of Cyrodiil
- Leviathan Soulgems
- Keychain
- Harvest Flora
- Creeper Jones
- Pluggy1.28
- Map Marker Overhaul
- Legendary Mastery
- Male Body Replacer v4 magyarított
- HGEC Body Female v1.21 magyarított
- Better Looking Armor
- Weapon Improvement Project
- Watercolor Paintings -
MasterMind
tag
Kinek melyik a kedvenc városa és miért?
-
MasterMind
tag
válasz
#89091072 #12833 üzenetére
Beüzemeltem a HGEC és Robert bodykat, valamint a hozzátartozó textúrákat. Simán ment, fennakadás nélkül.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, azt hiszem, így lett igazán teljes a játékom.
A konzolparancs pontosan mit is csinál? Egy bizonyos állapotra visszaállítja az adott questline-t? -
MasterMind
tag
Hát megkönnyítené a válaszadást, ha tudnánk milyen konfigod van, de ha nem használsz egyéb grafikai modokat (QTP3, RAEVWD) akkor szerintem nem lesz gond.
Sajnos az Obli moddolás elég körülményes egy bizonyos szint felett, és kizárt, hogy az embernek ne kelljen az általad említett órákat/heteket eltöltenie vele. Vér, veríték és könnyek árán lehet csak összehozni egy sok modot tartalmazó listát. Nekem körülbelül 2 hetem ment rá és legalább 5x kezdtem teljesen elölről. Az utolsó előtt már csináltam egy notepad jegyzetet, ahol előre megterveztem, hogy mit mi után kell telepíteni, külön megjegyzésekkel, ahol erre szükség volt.
NMM-et valóban nem érdemes használni, én a magam részéről nem is próbáltam, nem tudok róla érdemben nyilatkozni, de az Oblivion Mod Manager (OBMM) és/vagy Wrye Bash használata több mint elég. -
MasterMind
tag
válasz
GypsFulvus2 #12821 üzenetére
Beszéltem a prófétával, adott is egy térképet ami mutatja a szentélyek helyeit. Ezután jártam körbe az összeset, emlékszem az utolsónál még vártam is, hogy akkor most méltónak találtattam-e, de nem történt semmi. Nem tudok másra gondolni, minthogy kihagytam egyet.
Időjáráshoz használsz valamit vagy vanilla? Nekem az All Natural produkált ilyet, de elég volt csak közel mennem egy kapuhoz. Ez akkor volt mikor átköltöztem win7-ről 10-re és backupból visszatoltam az egészet. A mod újratelepítése után megszűnt a jelenség.(#12820) woryz: Persze, hogy lesz, főként distant view, illetve a player körüli objectek betöltésében. Mondjuk Jorus ini-jétől az én gépem biztosan letérdelne, de az egy más kérdés...
-
-
MasterMind
tag
Közel 4 hónap gameplay, ami azt jelenti, hogy - feltételezem, a megjelenéstől játszod - az elmúlt 11 éved majdnem 3%-át töltötted a játékkal, ami akkor is 40 perc/nap, hogy bizonyosan voltak kisebb/nagyobb szünetek. Nem biztos persze, hogy kíváncsi voltál ezekre a számokra, de szerintem egészen lenyűgöző.
Én jelenleg úgy állok, hogy megcsináltam az Arénát, Mágusok Céhét, most fejeztem be a Tolvajok Céhét és emellett megvan rengeteg mellékküldetés. Fősztorit is nyomtam, de nem túl sokat, a városok előtti kapuk bezárása után vagyok nagyjából. Kiegekbe is belenéztem 1-2 quest erejéig, de én amolyan mindent szép sorjában fazon vagyok, szóval csak szép sorjában. Ha lehet hinni a mentésnél kiírt játékidőnek, akkor most tartok 300 óránál. Egyébként rengeteg időt töltök a loot szétszortírozásával a Shadowcrest Vineyard-i házamban. Mindent gyűjtök, fegyverek, armorok, kövek, könyvek, ásványok, bármi. Mindennek megvan a helye, saját tárolója, kategorizálva, ahogy kell. Kb, mint "inreallife". Ez nyilván legalább annyira beteges, mint a 2500 óra, de hát na.
Anno a Morrowindet is így toltam ki, bár nem ennyire kifinomultan, mint most és remélem az Obliban szerzett tapasztalatok a Skyrimban majd tovább kamatoznak. Bár ha arra gondolok, hogy azt majd megint fel kell építeni/moddolni a semmiből, akkor már most rosszul vagyok. Az majd kemény menet lesz. De ahogy mondtad is - majd egyszer.Moddolásnál nálam a "grafika, mindenek felett" volt a jelszó szorosan követve az immerziós, sound és UI dolgokkal, úgy hogy a magyarítás is működjön. Grafika terén nagyjából szerintem minden nagyágyút és kisebbet bevetettem, ami ezen a fronton csak lehetséges volt, egyedül a karakterek textúráihoz nem tudtam hozzányúlni, azt a magyarítással nem tudtam kompatibilissé tenni. Fast traveleknél nálam nem crashel, sokkal inkább random helyeken, vagy cellahatároknál, de nem megy túlzásba a dolog.
A CE-s térkép nekem is megvan, de majd ha előveszed és kihajtogatod, akkor rájössz, hogy ha veszed a fáradtságot, hogy be is kereteztesd, akkor nem akarsz egy olyan képet, ami tele van élekkel. Legalábbis én így voltam vele, aztán rá is akadtam erre, ami egyébként a Dynamic Map mod-hoz tartozik. Szép színes, kicsit Skyrimes és ha vastagabb matt papírra nyomtatod, akkor látványos igazán.
Belekukkantottam az inidbe, ezt ajánlom kipróbálásra:
blocalmapshader=0Időnként beleolvasok a fórum előéletébe, mik voltak régen, kicsit úgy érzem magam, mint aki nem lekéste a szombat esti bulit, hanem konkrétan azt hitte, hogy a jövő szombaton van. Lényeg a lényeg, sajnálom, hogy abban az időben nem jártam sokkal többet erre.
Mikkel játszol még egyébként ha épp nem Obli? Más RPG-k?
Bármikor, ha egy erődben járok, jó időben, mindig ledöbbenek. Azt gondolom Qarl itt végezte a legtökéletes munkát, és az OR Ambient Occlusion-jével főleg a lépcső melletti fal döbbenet. Bármi mai mellett megállja helyét...(#12811) woryz: Minden attól függ, mennyire gondolod komolyan.
-
MasterMind
tag
Pedig ez a konfig többet érdemelne...
Érdekes, hogyha jól látom akkor a QTP és a Natural Habitat csak amit én is használok, pont a BC és Unique Landscapes voltak azok, amikről végül lemondtam valamiért. Valószínűleg azért, mert az alap contenten változtatnak. Látszik a modlistádból, hogy mire van kihegyezve a dolog, milyen az irány, amit képvisel, bár nem ismerem mindet. Egy OR-t amúgy még simán ráküldhetnél, az OBSE jó és nem bonyolultabb használni, mint felpakolni azokat amiket használsz.
Egyébként nem rég tudtam meg, hogy Ti írtátok GypsFulvus2-vel a Tamriel Történelmi Tudástárat. Döbbenetes munka, gratulálok hozzá és egyúttal köszönet érte.És mindez már 4,5 éve, te jó ég.
Mikor elkezdtem folytatni a mentésemet 1 hónapja, úgy döntöttem örök emléket állítok Cyrodiil-nak két kép formájában, illetve, hogy esélyem se legyen elfelejteni, amíg nem érek a végére. A 100% elvben 280 quest a két kieggel.És egy amolyan "majdnemvégleges" modlista:
-
MasterMind
tag
Az örök visszatérők. Bár jómagam teljesen másképp űzöm a visszatérés műfaját. Szép képek lettek Jorus, emelem kalapom az ilyesfajta hűség előtt.
Ha azon a konfigon nyomod, ami a profilodon van, akkor határ a csillagos ég. Na jó, az még talán így sem, de közel járhatsz hozzá.
Amúgy régen - de biztosan - összemoddolt játékokat el lehet tenni talonba, hogy egy esetleges újratelepítés ne legyen nagy nyűg. Alapjáték fel, minden amit telepíteni kell, fel, keretprogramok, amiket telepíteni kell fel és utána egy \Oblivion copy-paste. Persze lehetnek nem várt jelenségek, de tapasztalatim szerint, minden megoldható.
Én is "visszatértem" kb egy 1 hónapja újra, a különbség annyi, hogy én még mindig az első végigjátszásomhoz. Nem tudom, hogy ebben az életben sikerül-e, elég lassan játszom, még mindig rengeteget kalandozom a questelés rovására. Én 1 monumentális 100%-os végigjátszásra hajtok, ami ha egyszer meglesz, valószínűleg soha nem rakom fel újra. -
MasterMind
tag
válasz
GypsFulvus2 #12790 üzenetére
Tökéletes. Köszönöm
-
MasterMind
tag
Érdekes hiba jött elő tegnap nálam. Kiállító vitrinek, nyíló ajtók, romokban található nyomógombok és hozzájuk tartozó dolgok, tüzek (összefoglalva talán grafikai scriptek?) mozgása laggol. Tapasztalt valaki ilyesmit?
-
MasterMind
tag
válasz
GypsFulvus2 #12761 üzenetére
Huh, jó sok minden történt, összeszedem a gondolataim.
A víz 1024-en, az Oblivion.ini-ben:
bUseWaterReflectionsMisc=1
bUseWaterReflectionsStatics=1
bUseWaterReflectionsTrees=1
bUseWaterReflectionsActors=1
bUseWaterReflections=1
továbbá a Water.ini-ben lehet játszadozni és még tovább emelni a víz szépségét:
reflectivity = 1
shoreFactor = 1.5
Máshoz nem nyúltam, pedig lehetne érdekes dolgokat alkotni. Nagyon jók a képeid.Egyedül csak valamilyen élsimítást hiányolok. OR SMAA bekapcsolva?
Szeretek fotózgatni a való életben, a screenshotokat is próbálom beállítani, hogy megfelelő fényviszonyok, időjárás legyen, ezért tűnhetnek szebbnek, de ugyanazt használjuk.
Godrays és a RamDisk között nem látok kapcsolatot, gondolom újrafuttattál mindent, amit ilyenkor szükséges, patch rebuild stb. Esetleg újratelepítés? A heap visszakerült 5-re, be kellett látnom, hogy túl sokat vesztek nélküle outdoor-ban, és annyit nem CTD-zik, amitől játszhatatlan lenne. Plusz megtanultam sűrűn menteni. Nem egyszer kellett már teljes ayleid romokat, bányákat újrakezdeni.
Nagyon felcsigáztatok már a Nehrimmel, habár annak ellenére, hogy azért tűrhetően gügyögöm az angolt, nem szeretek angol nyelven játszani, kiakadok ha bármit nem értek.Ha már Wrye Bash, nagyban megkönnyíti az életet, hogy a quicklaunch bar-ra az összes segédprogram kirakható, amennyiben ezek a programok az Oblivion főkönyvtárba lettek telepítve:
Az uGridstoLoad egyébiránt szerintem így sem jelentéktelen. Igenis számít, hogy a player körül milyen messzire rajzolja ki a near textúrákat, főleg a növényzet esetében.
A Lush&Gaudy esetében egyetértek, az egész mod önmagában használhatatlan, egy teljesen más világot teremt. Viszont kiválogatva belőle az érdemi textúrákat, a gyáriakkal kombinálva egy nagyon kellemes, színes egyveleget ad.
Az aktualizált moddolós cikk tervben van, nem mondom, hogy mostanában leszek vele kész, de szeretném majd idővel mindenképpen megírni. Nem tudom hova fejlődhet még a játék moddingja, lehetnek-e még komolyabb fordulatok, az OR létezése önmagában is bámulatos, még van benne annyi, hogy beletegyenek egy-két extrát.(#12782) vajaskifli: Ez a Gaudy féle landscape lod? Mintha én is próbáltam volna ezt, de eléggé elüt a közeliekhez képest.
-
MasterMind
tag
válasz
GypsFulvus2 #12759 üzenetére
Lássuk a képeket!
Érdekes, nálam ilyen akadályok nem voltak, habár én használom az OR Combat Mode-ját. Camera Mode-ot is csak azért kapcsoltam ki, mert elvette a célkeresztet. Közben a heapet újrapróbáltam, fut 0,1,5-ben is, visszaállítva 0-ra nem kevés FPS-t veszítek, viszont tényleg stabil, így maradt az 1-es állapot, amolyan aranyközépútként.
Közben mutatok egy bug-ból származó before/after képet.
Kalandozásaim, mostanában jól haladok, sikerült elkapnom a vámpírkórt, de kigyógyultam, durva a quest.
Napra pontosan 10 éve jelent meg a játék, és félelmetes látványt nyújt. -
MasterMind
tag
válasz
GypsFulvus2 #12756 üzenetére
Igen, emlékszem rá. Fogalmam sincs, hogy az OR készítői milyen konfiggal jutottak arra, hogy az 50 majd jó lesz, habár gyanítom, hogy mellőzték a RAEVWD+QTP3 és egyéb dolgokat az érték megállapításánál.
Screenshot F11-el és printscreen gombokkal is működik nálam, az egyik a gyári a másik az OR, most meg nem mondom, hogy melyik melyik.bReplaceHeap ezekszerint Nálad tökéletesen fut, nekem default 0-ás értékkel el sem akart indulni a játék, de teszek majd vele egy újabb próbát, mert valóban vannak stabilitási problémák.
Örülök, hogy összejött, ugye nem is volt olyan nehéz?
-
MasterMind
tag
válasz
GypsFulvus2 #12753 üzenetére
Nyilván relatív, hogy kinél milyen FPS értékek játszhatatlanok, de a cellahatároknál nálam is beakad a játék. Ha sűrű erdőben vagyok azért, ha nyílt terepen sok LOD elemmel akkor azért, ha egyik sem, akkor meg csak azért is, mert miért ne...
Persze más kérdés, hogy a nálam lévő "beakad" mennyire azonos vagy nem az, mint a Nálad lévő "játszhatatlan". Én együtt élek vele, de számomra nem is drasztikus.
Első körben ezeket a paramétereket nézd meg:
C:\Users\*User*\Documents\My Games\Oblivion\Oblivion.ini:
uGridDistantCount = 30
uGridsToLoad = 5Bethesda Softworks\Oblivion\Data\Shaders\OblivionReloaded\Grass\Grass.ini:
MinDistance = 10000.0
MaxDistance = 12000.0Interiorok fényerejével kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, egyes helyeken (bányák, romok, barlangok) valóban elég sötét van, de számomra ez sem zavaró oly mértékben, ahogy leírtad. Beállítást én nem találtam rá.
OSR inijében a bReplaceHeap értéket átállítottad 5-re?
-
MasterMind
tag
válasz
Varlaisaran #12747 üzenetére
Szerintem jó ötlet, úgysem találtam róla semmilyen magyar nyelvű leírást. Spoilerekkel azért óvatosan, de egy a sztorit vagy annak elejét bemutató, amolyan játéktesztesen megírt cikk mindenképpen hiánypotló alkotás lenne, főleg, ha még a modding lehetőségeit is beleveszed.
Bennem is megfogalmazódott a gondolat, hogy készítsek egy a Tieidhez hasonló leírást az Obli felmoddolásról, immáron 2016-os környezetben, a magyarítással és minden egyéb csinnadrattával, de még érlelem ezt a projektet, először is végig kell játszam, ami nem halad mostanában jól, ki kell próbáljak még rengeteg modot, ami javítja látványt vagy az immerziót és nem utolsósorban az engedélyedre, szakmai tudásodra és akár részvételedre is szükség lesz, amennyiben érdekes lehet számodra a dolog
De erre majd térjünk vissza, ha már ott tartunk
-
MasterMind
tag
válasz
Varlaisaran #12745 üzenetére
Szeretem az ilyen sztorikat, úgyhogy majd meglesem.
Időközben töltöttem fel screeneket a jelenlegi állapotról ide, ha esetleg valakit érdekel. -
MasterMind
tag
válasz
GypsFulvus2 #12740 üzenetére
Vagy üsd be kézzel az elérési utat, vagy a sor végén a kis mappaikonnal, ami egy "mentés másként" feature.
-
MasterMind
tag
válasz
GypsFulvus2 #12738 üzenetére
-
MasterMind
tag
válasz
GypsFulvus2 #12736 üzenetére
Törölj minden lemezt amit eddig csináltál. Nagy plusz gomb (Indításkor csatolt új lemez) -> Itt van egy olyan felül, hogy "Képfájl neve (opcionális)", alatta látsz egy kis fehér lap ikont, ez lesz a képfájl létrehozás, arra kattints rá, állítsd be a paramétereket, a lemez típusa mindegy, és hozd létre az egészet újra. Mentés képfájlba opciót pipáld be, ha létrehoztad a képfájlt, akkor engedni fogja.
-
MasterMind
tag
válasz
GypsFulvus2 #12727 üzenetére
Én nem ingame állítottam a OR beállításait, hanem a saját ini-jéből. Ezt megtalálod itt: Oblivion\Data\OBSE\plugins. Nálam ez így néz ki:
[Main]
WindowedMode = 0
FoV = 90.0
WaterReflectionMapSize = 1024
WaterManagement = 1
FarPlaneDistance = 283840.0
AnisotropicFilter = 4
ScreenshotPath = \Screenshots
ScreenshotType = 1
CustomEffects = 0
FrameRate = 1
RamDisk = 1
SaveSettings = 1
CombatMode = 1
CameraMode = 0
EquipmentMode = 1[FrameRate]
Average = 40
Gap = 3
Delay = 10
FadeStep = 0.5
FadeMinObjects = 10
FadeMinActors = 10
GridStep = 1
GridMin = 5[RamDisk]
Drive = Z
LodFiles = 1
FarNifFiles = 1
LowResTextureFiles = 1[CameraMode]
HUDReticleOnBowing = 1
Chasing = 0
OffsetX = 0.0
OffsetY = 16.0
OffsetZ = 4.0
NearDistanceFirst = 2.0
NearDistanceThird = 8.0
DialogFirst = 1
DialogThird = 2
DialogOffsetX = 50.0
DialogOffsetY = -10.0
DialogOffsetZ = 10.0[Shaders]
EnableWater = 1
EnableGrass = 1
EnablePrecipitations = 1
EnableHDR = 1
EnablePOM = 1
EnableSkin = 1
EnableTerrain = 1
EnableBlood = 1
EnableShadows = 1[Effects]
EnableUnderwater = 1
EnableWaterLens = 1
EnableGodRays = 1
EnableDepthOfField = 0
EnableAmbientOcclusion = 1
EnableColoring = 0
EnableCinema = 0
EnableBloom = 1
EnableSnowAccumulation = 0
EnableBloodLens = 0
EnableMotionBlur = 0
EnableLowHF = 0
EnableWetWorld = 1
EnableSharpening = 0
EnableSMAA = 1[Develop]
CompileShaders = 0
ShadersFolder = 0
TraceShaders = 0
TraceFiles = 0
TraceCulling = 0Ami 0 az ki van kapcsolva, ami 1 az be.
Illetve minden effektnek meg shadernek (többek közt a fű, víz) is van saját inije a finomhangolás végett, ezek itt vannak: Oblivion\Data\Shaders\OblivionReloaded\. Ezeket is lehet piszkálgatni, de csak óvatosan.
A karaktermozgás FPS nézetben azért ilyen (főleg fáklyával, mert valós FPS nézet, látod a lábaid, ilyesmi. Egyébként ezt a CameraMode beállítás okozza, nálam ez kikapcsolt 0 állapotban van.
Újratelepítés kérdését magaddal kell megvitatnod, amit én eltudok mondani az az, hogy én körülbelül 10x telepítettem újra az elejéről az egészet, míg nagyjából mindent felfogtam, hogy mi, hogyan akar működni, mit és hogyan tudok beállítani, stb, de mondjuk a 10-ből 5 a magyarítás miatt volt. Kellett hozzá lelki erő...
A TES4LODGEN tényleg csak egy exe, ami újragenerálja a LOD-hoz köthető fájlokat ide: Oblivion\Data\DistantLOD\. Ne kérdezd a technikai hátterét, ennyire én sem mélyedtem bele, csak futtatnod kell, és ha az utolsó sorban majd azt látod, hogy bezárhatod, akkor kész.
Ezt a load ordert a BOSS rakta Neked össze? Nekem elég nagy összevisszaságnak tűnik, mivel hasonló modokat használunk, lentebb megtalálod egy képen, hogy nálam hogy néz ki. Innen töltsd le. -
MasterMind
tag
válasz
GypsFulvus2 #12725 üzenetére
Az Oblivion.ini-nek semmi köze az OR és egyéb más modok működéséhez, ha törlöd a következő indításnál automatikusan legenerálja azt default értékekkel. Én magam is töröltem amikor erre kért a leírás. Hozzá kell tegyem, hogy semilyen modot nem telepítettem BAIN installerrel, mindent vagy OBMM-mel vagy manuálisan, de őszíntén szólva nem ebben látom a hiba okát. Még melózom, ha hazaértem megpróbálom megvizsgálni a kérdést. Addig dobj egy listát a telepített modokról.
-
MasterMind
tag
válasz
GypsFulvus2 #12721 üzenetére
Ismerem az érzést, nyugodtan törölheted. Szerintem kézzel praktikusabb szerkeszteni amúgy az init mint Wrye-al, akkor nem lesz ilyen átláthatatlan. Ha ez mégis megtörténik DiffCheckerbe bemásolva ezt a nagy halmazt majd onnan kimásolva megint átlátható lesz. Elvben
-
MasterMind
tag
válasz
GypsFulvus2 #12721 üzenetére
Ismerem az érzést, nyugodtan törölheted. Szerintem kézzel praktikusabb szerkeszteni amúgy az init mint Wrye-al, akkor nem lesz ilyen átláthatatlan. Ha ez mégis megtörténik DiffCheckerbe bemásolva ezt a nagy halmazt majd olyan kimásolva megint átlátható lesz. Elvben
-
MasterMind
tag
válasz
GypsFulvus2 #12718 üzenetére
Ennek mindenképp derítsd ki valahogyan az okát, mert a bashed patched nem az a megkerülhető történet, vannak modok amik enélkül nem vagy nem megfelelően működnek.
-
MasterMind
tag
válasz
GypsFulvus2 #12716 üzenetére
1. Én is beakadtam itt anno, használom OSR-rel együtt, úgy emlékszem az obse_loader.exe-t megpatcheltem pluszba, de én is úgy olvastam, hogy csak az oblivion.exe-nek van rá szüksége.
Patchelés és az OSR telepítése után alaphelyzetben CTD, ezért az Oblivion\Data\OBSE\plugins mappában található OSR config fájlban a bReplaceHeap értéket át kell írni 5-re.
Hát elő-előfordulnak amúgy random CTD-k, fogalmam sincs, hogy ez okozza-e, de érdekes módon mostanában kevesebbet kapok, pedig nem változtattam semmit.
2. A Grass Overhaul .esp-jét importálni kell a Bashed Patch, 0.esp-be. Ez a fájl a Wrye Bash velejárója, és fontos. Magába integrál a használt modokból adatokat, hogy stabilabbá tegye a játékot, a Grass Overhaul esetén az egész .esp fájlt. Jobb klikk a Bashed Patch, 0.esp-re: Rebuild Patch -> Látni fogod, hogy baloldalt kiemelten lesznek a beintegrálásra váró dolgok. Ezekre rákattintva láthatod jobb oldalt, hogy mi tartozik az adott kategória alá. Alaphelyzetben kipipál mindent, amit magába akar építeni, nincs más dolgod, kattints a Build Patch-re. Ha mindent ok, akkor a Grass Overhaul .esp-je elől eltűnik a pipa és egy pötty kerül a helyére.
3. Run the launcher and set the resolution, graphics to highest quality: ez a launcherből indítható alapbeállítások: Kép, míg a másik az ingame. Itt az ajánlott beállításokat kell alkalmazni. Minden más amit nem említ külön, az maxon. -
MasterMind
tag
válasz
GypsFulvus2 #12708 üzenetére
A RAEVWD az eddigi tapasztalataim szerint a legvasigényesebb mod (főleg, ha együtt hajtod a többi grafmaxolós moddal), nálam RamDisk nélkül játszhatatlanul laggolt. A RamDisk nem csinál mást, minthogy egy választott merevlemez (SSD-ből célszerű) tárhelyéből létrehoz egy virtuális RAM-ot külön meghajtóként megjelenítve (mintha egy pendrive lenne), és az lenne a lényege, hogy a readmeben leírt mappákat és tartalmakat rámásolod, majd ezeket a LOD elemeket innen tölti be a játék. Részletes technikai hátterét nem ismerem, de nálam működik hibátlanul, kisebb textúra bugok vannak, például egy-egy távoli falomb villog, de semmi komoly.
Telepítése: én a SoftPerfect RAM Disk-et használom, a képfájl generálással megszenvedtem (ami arra hivatott, hogy a gép kikapcsolása után megőrzi a virtuális RAM-on tárolt fájlokat, különben minden újraindítás után vissza kell másolni mindent), ha nem megy szólj és leírom részletesebben.
Örülök, hogy használsz Wrye Bash-t, találó volt a jellemzésed: "Az Alapok Alapja".Az OBSE, BOSS, OBMM trión kívül még a TES4LODGEN is beleintegrálható, amire szükséged is lesz, ha a RAEWVD mellett döntesz, ugyanolyan rendszerességgel kell használni mint a BOSS-t.
Ha telepíted a RAEVWD-et, és az Animated Window Lighting modot akarod használni, akkor mindenképpen ezt telepítsd előbb, mert a RAEVWD együttműködik vele, nagy fun, hogy a távolból is világítanak éjjel az ablakok.(#12698) vajaskifli: wow, ma is tanultam valami újat
-
MasterMind
tag
-
MasterMind
tag
válasz
Varlaisaran #12667 üzenetére
Köszi
Nehrimet amúgy, hogy kell elképzelni? Érdemes lesz majd kipróbálnom? Majd úgy fél év múlva...
Sehogy nem állok, régebben volt egy mentésem, de inkább új karaktert kezdtem, pontosan azt a számolgatós fajtát, amit frem1790 most taglalt. Ez a számolgatás lópikula egy M.A.G.U.S. partihoz képest. Persze, az más világ...
A Főmágusi posztért ügyködöm pillanatnyilag -
MasterMind
tag
válasz
Rendo84 #12662 üzenetére
A QTP3 és a QTP3 Redimized között egyesek számára érzékelhetőbb mások számára kevésbé érzékelhető minőségkülönbség van a sima javára, viszont a Redimized jóval kevesebb VRAM-ot használ. A videókártyádnak bírnia kell a simát, de ezt csak Te fogod tudni eldönteni, hogy melyik jön be Neked. Értelemszerűen csak az egyiket telepítsd.
Az unofficial patch-nél, mint korábban írtam a magyarítás telepítője fel fogja Neked kínálni az akkor használatos verziót. Ezt telepítsd, mert mai legfrissebb kompatibilitási problémákat okozhat a magyarítással.
Az Oblivion Graphics Extender (OBGE) egy mára már elavult projekt, ehelyett van az Oblivion Reloaded (OBGE v4) amit Te is írtál. Ez elég mélyen belenyúl a játék motorjába, sok extra shader-t és effektet ad hozzá, ezek megértése már egy bonyolultabb folyamat, Nexuson a leírásában mindent megtalálsz. Ezt telepítheted a magyarítás után is, nem fogja összezavarni.
Amit még nem mondtam, hogy szükséged lesz a BOSS (Better Oblivion Sorting Software) nevezetű kis programra, ami abban segít, hogy a modok a megfelelő sorrendben töltődjenek be (futtasd minden esetben, amikor felteszel bármi újat), a program tudja mit hova kell rendeznie, kivéve a magyarítást, ami két .esp fájlt fog hozzáadni a mod listádhoz. Ezeket majd legvégül kézzel a lista végére kell tenned.Jorus:
Ezért csodálatos ez a játék, ahányan vagyunk annyiféleképpen alakíthatjuk, variálhatjuk. -
MasterMind
tag
válasz
Rendo84 #12659 üzenetére
Ez esetben akkor így telepíteném sorrendben:
- Oblivion
- Shivering Isles (feltételezem ezt fel fogod tenni)
- Shivering Isles Patch 1.2.0416 official
- OBSE (Oblivion Script Extender)
- Oblivion Mod Manager (OBMM) Ezzel tudod majd kezelni a modokat, és ezzel is kell majd indítanod a játékot. Ne próbálkozz e nélkül.
- DLCs (SI-vel egyetemben feltételezem ezeket is felrakod majd)Ha ez megvan és fut rendesen, akkor ez az alap. Ha problémamentesen fut, ajánlott az egész Oblivion mappát lemásolni backup-ként. (nem vicc)
Erre dobd fel a Qarl's Texture Pack 3-at, lehetőleg az OMOD verziót, ami azt jelenti, hogy az OBMM felismeri és telepíti Neked.
Ha ez is megvan, mehet a magyarítás, telepítőben olvass el mindent figyelmesen aztán hadd szóljon. -
MasterMind
tag
válasz
Rendo84 #12653 üzenetére
Nos, a képeimen látható látvány döntő többségéért a Qarl's Texture Pack III + Oblivion Reloaded + Lush & Gaudy Floriana Requiem + Improved Tree & Flora 1 & 2 + Grass Overhaul a felelős. Az általad linkelt mod úgy látom (habár én nem próbáltam), olyan textúrákat cserél, amit a QTP3 nem, de leírás alapján a készítője feltételezi, hogy azt is felraktad. Ha javítócsomag alatt az Unofficial Patch-eket érted, akkor azokból csak és kizárólag azt a kettőt telepítsd, amit a magyarítás felkínál, és lehetőleg a magyarítás legyen az utolsó amit feltelepítesz. Minden egyes feltelepített mod után futtasd a játékot, nézd meg, hogy úgy változott-e, ahogy annak lennie kell. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos Varlaisaran vol.2-es cikke, természetesen enélkül is lehet boldogulni, de nem érdemes.
Mod pack kérdés: Tömérdek mennyiségű mod készült a játékhoz, engem 90%-ban csak azok érdekelnek, amik a látványért, grafikáért felelősek. Ebben a kategóriában nincsenek olyan pack-ek amik több modot foglalnának magukba, nem is lenne értelme, hiszen mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit szeretne használni.(#12655) Jorus:
Hát, most, hogy kicsit jobban belemerültem a legfrissebb trendekbe, azt tapasztaltam, hogy az Obli saját .ini-je már kevésbé fajsúlyos. A LOD-ot megoldja a RAEVWD, a víz, a fények és rengeteg minden az OR dolga, ami kíméletlenül felül is írja az .ini-t. A quest/item cuccokból még semmit nem próbáltam, tartozom egy vallomással, kicsit megszállottként ráfeszültem a szétmoddolásra, még mindig nem toltam ki az alapjátékot sem, de már rajta vagyok.(#12656) genndy:
KöszönömAlkalmasint megpróbálok összehozni egy gameplay videót, habár ezt a grass distance-ot nem fogom tudni szállítani (density is kérdéses), olyan 10-15 fps volt amikor ezt a két képet lőttem.
-
MasterMind
tag
válasz
Rendo84 #12652 üzenetére
Üdv!
Nos a listában lévők közül nem mind az, viszont a játék felmoddolásához, legyen az csak grafikai, elengedhetetlen más modok megléte is, amik itt szerepelnek. Első körben ajánlom Varlaisaran Oblivion HC modding logout cikkjeit, azon belül is a vol.2-t. Sajnos nem mostanában íródtak, a vol.1-ben ismertetett OBGE helyett van már más, a vol.3, illetve vol.4 meg majd akkor lehet érdekes, ha már unod az alapjátékot.
Az, hogy mit nem szabad kihagyni, annak leginkább a konfigod szab határt, illetve mivel említetted a magyarítás szükségességét, semmi olyat nem tehetsz fel, ami így vagy úgy belenyúlkál olyan tartalmakba, amiket a magyarítás megváltoztat. Sajnos ennek a pontos ismertetése külön cikkeket igényelne, mint ahogy sok minden másnak is, ami felmerülhet egy szabályos felmoddolás keretében.
Az Oblivion esetében még vanilla (modoktól teljesen mentes) környezetben sem beszélhetünk bug-mentességről, maximum csak törekedhetünk rá. Ennek a legjobb módja, ha minden általad telepíteni kívánt mod readme-jét alaposan elolvasod és a benne foglaltakat betartod, illetőleg minél jobban megérted a játék felépülését és a modok működését, annál sikeresebben tudsz kiszűrni egy felmerülő bugot, hibát.Jorusnak: Felpiszkáltad az agyam ezzel a grass distance-el, szóval a density-t megdupláztam és húztam egy "keveset" az enddistance-on. Mondanom sem kell, játszhatatlan
-
MasterMind
tag
+genndy:
Köszönöm szavaitokat, a képeket már úgy lőttem, hogy az .ini(k) játékra optimalizáltak, lehetne feljebb állítgatni, de az már magával vonzza a uGridsToLoad paraméter állítását is, ami nálam pillanatnyilag 5. Amennyit az 5 enged, azon belül a grass distance ki van maxolva. Ha feljebb veszem 7-re vagy 9-re, érezhető a performance drop. Márpedig a külső cellák betöltésénél (átsétálsz egyikből a másikba) még 5-el is beakad a játék 1-2 másodpercre, de szerencsére csak addig, amúgy átlagosan 50-60 (vsync) fps-sel zakatol.
De aztán később lehet, hogy a látvány érdekében és pár kép erejéig felmaxolom az .ini-ket teljesen, ezenkívül tovább moddolom majd még grafikai elemekkel, de első körben egy a honosítással teljes mértében működő stabil mod-környezet volt a cél. Sajnos a stabil nem igazán valósult meg, random jelleggel kapok CTD-ket, pedig nagyon aprólékosan előre átgondolva és megtervezve szabályosan telepítettem mindent. Szerintem az engine kezdi elérni teljesítőképessége határait, így is sokkal többet hoztak ki belőle a modderek, mint amiről Bethesdáék valaha is álmodni mertek.woryz:
A konfig. (1-2 dolog cserélődött, most frissítettem.)És akkor a modlista telepítési sorrendben (a verziószámok csak nekem bírnak jelentősséggel):
v1.0
- Oblivion
- SI
- SI Patch 1.2.0416
- OBSE
- OBMM, Wrye Bash, BOSS
- DLCs
v2.0
- Archive Invalidation Invalidated!
- 4gb patch
- Oblivion Stutter Remover
- All Natural Weather
- Immersive Interiors (összes)
- Rainbows in Tamriel
- Natural Habitat
- Qarl's Texture Pack III
v3.0
- Bomret Shivering Isles Texture Pack
- Better Nightsky
- Improved Fires and Flames
- Lush & Gaudy Floriana Requiem
- Improved Tree & Flora 1 & 2
(A két növényzet mod keverve van, egyesével kiválogatva a textúrákat.)
- Grass Overhaul
- Disappearing Grass Fix
- Improved Fruits & Vegetables
- Enhanced Vegetation
- Optional torch
- Real Lava
v4.0
- Oblivion Reloaded + ini config (nálam a Snow Accumulation effekt teljesen hibás, még nem jártam utána.)
- RAEVWD (+RamDisk)
- Animated Window Lightning System
v5.0
- Oblivion magyarítás -
MasterMind
tag
Na összekalapáltam. A fordítás is tökéletesen megy. Pár kép:
-
MasterMind
tag
válasz
Varlaisaran #12645 üzenetére
Egyelőre nincs gond, éppen próbálom összeválogatni, hogy mi kell Lush-ból és mi az ITF-ből (jó pepecs meló
), de azt nem tudom, hogy Nexusról miért vették le a Lush-t, planeten meg már csak egy Requiem verziót találtam, nem tudom mi a különbség az eredetihez képest.
Ezen kívül rajta vagyok, hogy építsek most már végre egy stabil Obliviont modokkal, amin megy a fordítás. Szerintem kivitelezhető. -
MasterMind
tag
Nagyon el lehet szállni a szétmoddolással, ahogy sokan tették azt már itt, köztük jómagam is.
Ha tényleg a maximumra törekszel, akkor az jó pár újratelepítéssel, anyázással, readme és még több readme olvasással jár. De ez ne szegje kedved, mert tényleg minden szenvedést megér a dolog. Ajánlom figyelmedbe Varlaisaran írásait a témában. Nekem rengeteget segített. Ami fontos, hogy minden readme-ben leírtakat pontosan tarts be, akkor az anyázási faktor kevesebb lehet.Segítségképpen itt van még Varla anno nekem írt mini telepítési kalauza a sorrendről (OBMM mellé Wrye Bash javasolt, illetve BOSS, a modok betöltésének sorrendjét beállító program, de ezeket az írásaiban is megtalálod): [link]
Mostanában telepítettem újra a rendszeremet, az Oblit is újra kell raknom, szóval viszonylag sűrűn leszek itt, bármi kérdésed van ne habozz. -
MasterMind
tag
Igen, első képen DoF van, utána kikapcsoltam, én személy szerint nem szeretem annyira, de majd lightosítom az alapbeállításokat, valami minimum mégiscsak kellene.
Most próbálgatom a magyarítást valahogyan összekovácsolni az egésszel, a DarkUId Darn-t egész biztos nem szereti, de egyelőre úgy látom mással nem fog ütközni.
Kérdésem: biztos ezerszer felmerült már, de status bar csíkjai alól miért tűnik el a keret? -
MasterMind
tag
Közben sikerült megoldanom a problémát, 3 napomba és jópár újratelepítésbe került, de végül összeraktam.
Nekem a canopyshadow valamiért villog OR alatt, így azt kikapcsoltam egyelőre, illetve a víz tükröződése is hasonlót produkál távolból.
Pár kép az eredményről: -
MasterMind
tag
Sziasztok, indításál az alábbi hibaüzenet jött elő.
Meghalok, ha negyedjére is kezdhetem előről. -
MasterMind
tag
Natural Vegetation és a L&G összezavarja egymást?
-
MasterMind
tag
válasz
Varlaisaran #11476 üzenetére
Akkor v2
Az LW túl jó, hogy ne azt használjam
Ha megnézed nekem, azt köszönöm szépen -
MasterMind
tag
válasz
Varlaisaran #11474 üzenetére
Rávettem magam, hogy egy teljes újratelepítéssel, megpróbálom az elejéről felépíteni a játékot a logout postjaid alapján, OBGE-val, mindennel együtt. Engem nagyon is érdekel az LW, viszont, ha v2-vel azt használom, mi az amit elveszthetek a v3 nélkül? Gondolom ez az a pont, ahol muszáj kompromisszumot kötni.
Nem mondtam még, de soha életemben nem játszottam végig a játékot, annak ellenére, hogy Elder Scrolls rajongó vagyok, és az első hírektől kezdve követtem minden mozzanatot a megjelenésig, szereztem Collector's Edition-t, és hasonlók. A miértekbe nem merülnék bele, de a célom az, hogy teljes pompájában játszam végig, és tovább. -
MasterMind
tag
válasz
Varlaisaran #11468 üzenetére
v3-al milyen víz hiba jöhet elő?
-
MasterMind
tag
válasz
katt777 #11459 üzenetére
A logout-os cikked alapján csináltam mindent, a BS-nél valószínűleg félreértettem a dolgokat. A weboldalon felfedeztem a hiper grafikás részt, azt még ki kell próbáljam, de mivel Radeonom van, mások lesznek a beállítások.
Egyébként valóban sokkal szebb ezekkel a beállításokkal, de engem még mindig nem elégített ki kellőképp.
Főleg látva ezt: [link]
Ez egyszerűen űberdurva, olvasgattam mi kell hozzá, de nem érzem még magam elég felkészültnek. Egyáltalán csak nézegeteni lehet ezt, vagy valódi játékhoz is működik? -
MasterMind
tag
válasz
Varlaisaran #11452 üzenetére
Sikerült mindent megcsinálnom amiket javasoltál, egy két fogalommal tisztába kerültem (pl.: vanilla
), save teszt sikeres volt.
Natural Weather-t cseréltem az általad javasoltra, nekem readme-ből nem derült ki, hogy az eredeti .esp is kell-e hozzá, vagy standalone az RD.
Az OBSE pontosan nem tudom mit csinál, mindenesetre felraktam, elvileg ezzel indítja az OBMM launch gombja a játékot, gondolom innentől csak ezzel indítsam az Obliviont. A mentésem a BOSS után még ment, az OBSE felrakása után viszont betöltésnél CTD. Ha nem lehet megoldani, hogy menjen, annyira nem nagy gond, amúgy is új játék volt, de ha van rá bármi lehetőség, megpróbálnám.
A kilépéses CTD abszolút eltűnt, mint ahogy a szájmozgás bug is, viszont a DLC magyarításokkal nem jutok dűlőre. Lista, hogy mi lett magyar és mi nem, hátha ez segít.
Magyar:
- Csillagvizsgáló
- Lópáncél
- Fagyszirt Orom
Angol:
- Mehrunes Razor
- Battlehorn Castle
- Dunbarrow Cove
- Deepscorn Hollowszerk.: NW Ryu Color Correction-t érdemes használni? Természetesebbek lesznek a színhatások?
-
MasterMind
tag
válasz
Varlaisaran #11452 üzenetére
Megdöbbentő a tudásod a témáról
Értelmezem és végigmazsolázom amiket írtál és jelzem, hogy mi sikerült.
Köszönöm szépen a segítségedet... -
MasterMind
tag
válasz
Varlaisaran #11449 üzenetére
"Ez a load order egy kész katasztrófa"
Ez a mondat megnevettetett
Frissített load order:
Oblivion.esm
Unofficial Oblivion Patch.esp
UOPS Additional Changes.esp
UOP Vampire Aging & Face Fix.esp
Oblivion Citadel Door Fix.esp
DLCShiveringIsles.esp
Unofficial Shivering Isles Patch.esp
USIPS Additional Changes.esp
Natural_Weather_HDR_with_darker_Nights_by_Max_Tael.esp
Natural_Habitat_by_Max_Tael.esp
Natural_Water_by_Max_Tael.esp
IWR-Windows.esp
IWR-Lights.esp
IWR-Shutters.esp
DLCHorseArmor.esp
DLCHorseArmor - Unofficial Patch.esp
DLCOrrery.esp
DLCOrrery - Unofficial Patch.esp
DLCVileLair.esp
DLCVileLair - Unofficial Patch.esp
DLCMehrunesRazor.esp
DLCMehrunesRazor - Unofficial Patch.esp
DLCSpellTomes.esp
DLCSpellTomes - Unofficial Patch.esp
DLCThievesDen.esp
DLCThievesDen - Unofficial Patch.esp
DLCThievesDen - Unofficial Patch - SSSB.esp
DLCBattlehornCastle.esp
DLCBattlehornCastle - Unofficial Patch.esp
DLCFrostcrag.esp
DLCFrostcrag - Unofficial Patch.esp
Knights.esp
Knights - Unofficial Patch.esp
Natural_Vegetation_200%_by_Max_Tael.esp
Brighter_Torches.esp
SkycaptainsBloodTime.esp
RealisticForceMedium.esp
MorroHun.esp
magyarjavitas.espA KotN és a SI felcserélése nem tűnik reálisnak számomra, de nem értek hozzá, szóval a konklúzió leszűrését Rád bízom
(#11450) genndy: Ott vannak a Data mappában a DLC-k magyarított neveivel fájlok, de nem .esp-k, hanem pl.: "Tolvajtanya - olvass.el"
-
MasterMind
tag
válasz
Varlaisaran #11447 üzenetére
Köszönöm a segítséget előre is!
Oblivion.esm
Knights.esp
DLCOrrery.esp
DLCFrostcrag.esp
DLCThievesDen.esp
DLCHorseArmor.esp
DLCVileLair.esp
DLCMehrunesRazor.esp
DLCSpellTomes.esp
DLCBattlehornCastle.esp
DLCShiveringIsles.esp
Unofficial Oblivion Patch.esp
UOPS Additional Changes.esp
Oblivion Citadel Door Fix.esp
UOP Vampire Aging & Face Fix.esp
Knights - Unofficial Patch.esp
DLCOrrery - Unofficial Patch.esp
DLCFrostcrag - Unofficial Patch.esp
DLCThievesDen - Unofficial Patch.esp
DLCThievesDen - Unofficial Patch - SSSB.esp
DLCHorseArmor - Unofficial Patch.esp
DLCVileLair - Unofficial Patch.esp
DLCMehrunesRazor - Unofficial Patch.esp
DLCSpellTomes - Unofficial Patch.esp
DLCBattlehornCastle - Unofficial Patch.esp
Unofficial Shivering Isles Patch.esp
USIPS Additional Changes.esp
Natural_Weather_HDR_with_darker_Nights_by_Max_Tael.esp
Natural_Water_by_Max_Tael.esp
Natural_Habitat_by_Max_Tael.esp
Natural_Vegetation_200%_by_Max_Tael.esp
IWR-Shutters.esp
IWR-Lights.esp
IWR-Windows.esp
SkycaptainsBloodTime.esp
RealisticForceMedium.esp
Brighter_Torches.esp
MorroHun.esp
magyarjavitas.esp -
MasterMind
tag
Úgy tűnik feltettem mindent, amit a leírás tartalmazott, viszont előjött 3 érdekes hiba, és látszólag mindnek a az unofficial patch-ek az okozója.
- eltűnik a szájmozgás beszéd közben és meggyőzésnél a arcjáték.
- A DLC-k nem mindegyike lesz magyar, fel lett rakva az összes magyarosítás, az unoff patchek kikapcsolásával több megjavul, de még így is marad 1-2 ami továbbra is angol marad. A Mehrunes Razor például.
- Játék kilépésnél a szokásos hibaüzenettel lép ki, Program bezárása gombbal lehet kilépni, már ha az egérmutató előbújik.
Amik futnak:
Alapjáték, KotN, összes DLC, SI, 1.2.0416 patch, unoff patchek mindenhez, QarlTP3, Natural Environments, Illumination Within, better blood, Improved doors & flora, magyarositas...
Ha van valakinek ötlete, hogy mikkel trükközek, szívesen veszem. Van csak egyszerűen kapcsoljam ki az unoff patcheket?Más kérdés: Better Cities-nek van kihatása a küldestésekre, illetve a vásárolható házakra? Kibővíti az eredeti városokat, vagy át is szerkeszti?
-
MasterMind
tag
Üdv!
Gyors kérdés.Az összegzésben megtalálható grafikai tuning mod-ok és leírások ma is megállják a helyüket? Azért kérdezem, mert egy 2009-es cikk, hátha azóta még többet kicsikartak belőle...
-
MasterMind
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni ahhoz, hogy hogyan hozhatnám ki az Oblivion grafikájából a legtöbbet. Találtam ugyan leírásokat ini fájl módosítgatásról, de mivel nem részletezik, hogy mi mit jelent, így ez kicsit visszatart. Erős gépem van, engem nem érdekel semmiféle optimalizáció, teljesítménynövelés, csak a grafika maximalizálása. Ehhez mérten szeretném módosítani az ini fájlokat, és modokkal megpakolni. (Természetesen nem utasítok el semmi olyan javaslatot, amitől gyorsabb lesz a játék, de csak akkor, ha ez a képi világra semilyen hatással sincs.) Válaszotokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- ASUS routerek
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Energiaital topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest