Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
Jelenleg az alábbi konfigom van 64 bites Windows 10 Pro OS-sel (21H2 főverzió)
CPU: AMD Ryzen 5 3500X all core OC 4,2 GHz
MB: Asus TUF GAMING B550-PLUS
Mem: 2X8 GB Crucial Ballistics @ 3600 MHz
GPU: NVidia 960 GTX 4 GB
SSD: Samsung 980 PRO 1 GB (PCIE v4 slotban)
November/decemberben GPU cserélve lesz valami komolyabbra (6700XT, 6750XT, 3070, esetleg 3060Ti, de inkább az AMD-kre...), hogy pár újabb játékkal tudjam tölteni a sötét téli hónapokat . Pl FarCry6, Dying Light 2.
Kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne OS-t is Win11-re váltani? Olvastam olyat itt a topicban, hogy az régebbi generációs Intel proci sebezhetősége miatt Win10-ben egy csomó ezeket kivédő patch van, ami visszafogja az összes x86-x64 CPU-t és magát az OS-t is.
Win11-ből ezek már hiányoznak (hiszen Win11 csak új procikon fut, amelyekben már Intel javította a sebezhetőségeket hardveresen), ebből kifolyólag Win11 jóval gyorsabb ugyanazon konfigon.
Igaz ez? Játékok tényleg jelentősen jobban futnak Win11 alatt ugyanazon a konfigon?"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
Lehet már azt biztosan tudni, hogy a 24H2 verzióhoz
A) csak az POPCNT utasítás
vagy
B) teljes SSE4.2 utasításkészlet támogatása lesz szükséges?Neten már több helyen is utána olvastam, de nem egyértelmű a válasz .
A kérdés azért érdekes, mert hamarosan két olyan gépet is át kell állítanom W10-től W11-re, amelyekben olyan AMD CPU van ami SSE4A-t támogat (benne POPCNT-t is), de SSE4.2-t nem.
AMD A8-3870K és AMD Phenom II X4 955 BE CPU-król lenne szó egyébként.(Azzal tisztában vagyok, hogy ezekre a vasakra csak Rufussal buherált TPM és Secure Boot kívánalmakat mellőző telepítővel tudok W11-et telepíteni majd.)
És ha már itt tartunk, van itt arról tapasztalat, hogy hivatalosan nem támogatott, TPM-et és SB-ot nem tudó vasakra telepített W11 problémamentesen működik e napi használat során?"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
Köszi a válaszokat, de továbbra is homályos a dolog.
Csak POPCNT kell vagy POPCNT és SSE4.2 is W11 24H2-höz? Ez a kérdésem, van erre biztos válasz?Az általam is linkelt AMD CPU-k SSE4.2-t egyértelműen nem tudják, a POPCNT-t viszont egyértelműen igen (most attól tekintsünk el, hogy a POPCNT az SSE4.2 vagy SSE4a részeként tudják-e).
A kérdés az, hogy SSE4.2 is kell, vagy önmagában a POPCNT elég?
A King Unique által linkelt PCForum hírből úgy tűnik, hogy SSE4.2 is kell. Most Firefox fordítójával átfordítattam az eredeti német cikket angolra, és az alapján is úgy tűnik, hogy a 26063.1 buildszámtól kezdve már SSE4.2 is kell. Megjegyzem a német cikk második bekezdése megint ellentmondásos, mert ott azt írják, hogy a K10 generációjú AMD-k már megfelelőek, de azok csak SSE4a-t és POPCNT-t tudnak, de SSE4.2-t már nem. Ezért vagyok bizonytalan.
Valszeg nem marad más mint kipróbálni, ahogyan Doky586 is javasolta.
Csak az a bajom, hogy mindkét gép 240 km-re van tőlem és napi használatban Fateroméknál. Ők csak böngészésre (amiben netbankolást is bele értem), emailezésre, irodai munkára, nagy ritkán youtube-re és médiealejátszásra használják. Social media fogyasztásra és Gamingre egyáltalán nem. Jelenleg W10 22H2 van rajtuk, de ezek támogatása is lejár jövő év végén, és valamit lépnünk kell. Jó lenne ha nem gépcsere kellene...
Ha valakinek van elfekvőben K10-es masinája és rápróbált W11 24H2 telepítésre ne tartsa magában az eredményt .Megjegyzem Intel oldalon is van olyan proci ami tudja a POPCNT-t, de SSE4.2-t már nem Intel Pentium P6200 Mobile
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
válasz King Unique #22142 üzenetére
A linkelt partizionwozard-is cikkben szereplő információk nem teljesen pontosak. AMD CPU esetében is kell az SSE4.2 önmagában az SSE4A nem elegendő.
2 fórumtárs tesztelte az AMD CPU-k W11 kompatibilitását már az alábbi toolnak a segítségével: https://x.com/TheBobPony/status/1779029298101239926Phenom II ami SSE4A-t tud, de SSE4.2-t már nem bootolt
AMD FX ami már ismeri az SSE4.2-t is bootol és Win11 kompatibilis.Ha valakinek sikerülne csak SSE4A-t tudó CPU-ra feltennie W11-et, ne tartsa magában, hogy csinálta .
[ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
válasz petakpa1 #22562 üzenetére
Szóval ezt a megoldást akartam linkelni
https://support.microsoft.com/en-us/help/324737/how-to-turn-on-automatic-logon-in-windows"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
Végignéztem a videót, de nekem az jött le belőle, hogy Phenom II-re így sem lehet telepíteni. Illetve egészen pontosan, lehet, hogy fel lehet ezzel a boot.wim cserével megmókolt telepítő segítségével tenni SSE4.2-t nem tudo CPU-s gépre is a W11 24H2-t, és lehet, hogy be is bootol vele, de amikor majd olyan programot/W11 szolgáltatás alrendszert akarsz használni, amelyhez kell az SSE4.2 akkor le fog fagyni a gép.
Vagy rosszul értem a videót?
-
petakpa1
őstag
W11 24H2 telepítéssel kapcsolatban lenne kérdésem.
Van egy asztali gépem Ryzen 5800X3D CPU-val, tehát elég modern mindenben megfelel W11 24H2-nek. 3 lemez van benne:
1) 1 TB-os NVM SSD - GPT lemezstruktúrában, működő Win10 22H2-vel, mely UEFI módban van telepítve, erről írok most
2) 3 TB--os HDD ezen csak adatok vannak, de ez is GPT elrendezésű
3) 128 GB-os SATA SSD, ez üres, diskpart \ clean paranccsal minden törölve lett rólaRufussal készítettem egy USB-s W11 24H2 telepítőt az alábbi beállításokkal:
- USB-s telepítő partíció sémája: MBR !!!
- Célrendszer BIOS/ UEFI-CSM
- Filerendszer NTFS
- 4GB+RAM, SecureBoot, TPM2.0 követelmények eltávolítása,
- Online MS fiók követelmény eltávolítása
- Bitlocker letiltásaMielőtt USB-ről bootolok UEFI-ben letiltom majd CPU TPM-jét, kikapcsolom SecureBoot-ot és engedélyezem CSM módot.
Célom az lenne, hogy próbaképp a 3) lemezre feltelepítsem W11 24H2-őt MBR módban.
Kérdésem, hogy amikor USB-ről elindul a W11 telepítő, és kiválasztom, hogy a 3) lemezre (tehát az üres SATA SSD-re) telepítse W11-et, akkor 0) lemez (tehát a NVMe SSD) boot menüjébe/partíciójába bele fog-e piszkálni a W11 telepítő vagy érintetlenül hagyja, mert 3) üres lemezre történik a W11 telepítése ugyebár?
W11-et csak átmenetileg próbaképp szeretném MBR módban és a fenti megszorításokkal telepíteni erre a gépre, hogy tesztelni tudjak valamit.
Ezért nagyon nem lenne szerencsés, ha W11 telepítő belebuzerálna a 0) lemezen lévő W10 boot menübe/partícióba is. Hogyan tudom utóbbit elkerülni? Már ha fennáll ez a veszély egyáltalán?[ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
válasz petakpa1 #23595 üzenetére
Kicsit konkretizálom még jobban a kérdést:
Úgy szeretnék a 0) lemezemen lévő Win10 mellé a 3) lemezre W11-et telepíteni, hogy ne jöjjön 0) lemezen ne jöjjön létre Windows boot menü, ne legyen dual boot.
Hanem UEFI boot menüjéből szeretném választani, hogy 0) vagy 3) lemezen lévő OS induljon, és ezek akkor is képesek legyenek önállóan indulni, ha a másik lemez esetleg nincs is a gépben.
-
petakpa1
őstag
válasz Doky586 #23607 üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkinek.
Pont azt szerettem volna elkerülni, hogy a (1) később (második postomban tévesen (0)-nak hívott) NVMe SSD-t fizikailag ki kelljen szerelnem, mert nagyon mélyen van pont a videókari alatt, de ha ez a biztos, akkor nekiugrok a kiszerelésnek.
Az esetleg nem lehet elég, hogy UEFI-ben letiltom azt az M.2 slot-ot amiben a NVMe SSD-m van? Ez esetben W11 installer látni fogja az NVMe SSD-met vagy sem?
Ha W11 telepítő amikor ahhoz a képernyőhöz ér, ahol ki kell választani, hogy melyik lemezre/partícióra telepítse a W11-et és ott nem listázza/mutatja az NVMe SSD-t az azt jelenti, hogy nem látja, olyan mintha benne sem lenne, ezért nem is csinálja meg dual bootosra a telepítést? Hanem a (3) SATA SSD-re teszi a rendszerindító partíciókat, mintha csak az az egy lemez lenne a gépben?@ Doky586
Ez egy próba lesz . Van egy olyan régebbi AM3+ alaplapom, ami UEFI-t nem csak Hybrid EFI-t ismer. Ráadásul Csak HDD-ről és ODD-ról tud EFI módban bootolni.
Ezt a gépet majd W10-ről upgradelnem kell W11-re.
Arra gondoltam, hogy Rufussal a #23595 hsz-mban leírt módon készítek egy USB-s telepítőt, azzal feltelepítem W11-et MBR módban, majd rögtön W11 felkúszása utánmbr2gpt /convert /allowfullOS
parancsal átkonvertálom a telepített OS-t MBR-ről GPT-re.
Ha utóbbi sikertelen, vagy konverzió sikeres, de a Hybrid EFI-s lap nem akarja bootolni az ilyen módon UEFI-ra konvertált W11-et bootolni akkor nyilván marad MBR-en W11...Igazából most csak a Ryzen rendszeremen le akarom tesztelni, hogy egyáltalán MBR-es W11 telepítés hogyan megy és utána a fenti MBR to GPT konverzió sikeresen végrehajtható-e egy frissen telepített W11 24H2-n. Még az előtt, hogy elkezdené belakni az ember a Win-t.
[ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
válasz Doky586 #23613 üzenetére
Egy sokkal régebbi lapról van szó: GA-880GM-D2H (rev. 4.0)
A Gigabyte Hybrid EFI-je egy átmeneti próbálkozás volt BIOS és UEFI között. Manualja szerint csak HDD vagy ODD-ről képes EFI bootloader-t indítani USB-ről nem.De a W11 + MBR most egy modern lapon lenne tesztelve Asus TUF Gaming B550-Plus. Úgy emlékszem ennek UEFI-jében le lehet tiltani az M.2. portokat.
@ Geth:
Ez azért így első lépésre meghaladja a tudásomat, de majd még értelmezem amiket írtál. Köszi![ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
válasz Doky586 #23619 üzenetére
Köszi, hogy próbálsz segíteni.
Csak, hogy tiszta legyen összefoglalnám még1x, hogy értem javaslatodat:
1) Jelenleg csak próba W11 MBR telepítést majd annak GPT-re való konvertálását szeretném lepróbálni lehetőség szerint szerelés nélkül, egy Asus TUF Gaming B550-Plus alaplapú PC-ben.
Annak érdekében, hogy a W11MBR rendszerű telepítő pendrive ne írjon bele semmit, ne hozzon létre multi boot-ot az NVMe SSD-men lévő W10 rendszerembe azt javaslod, hogy
i) UEFI-ben tiltsam le a bootolást mind az NVMe SSD-ről, mind a GPT rendszerű adat HDD-mről,
és
csak a SATA SSD-ről (ami ugye teljesen üres, particionálatlan mert előzetesen ki lett adva rá diskpart-tal a clean parancs) és a W11 telepítő USD pendriveomról engedjen bármit is bootolni UEFI
ii) Amikor W11 telepítő pendriveomról W11 telepítő odáig jut, hogy kéri kiválasztani a telepítés helyét, akkor a partícionálatlan SATA SSD-met válasszam ki telepítés helyének.2) Azt nem értem, hogy mire írod, hogy telepítőnek akad egy mbr hdd???
-
petakpa1
őstag
válasz Doky586 #23638 üzenetére
Látom.
A Giga lap Hybrid EFI-t tud csak és 250 km-re van tőlem. Erre kell majd valahogyan W11 24H2-t telepítenem. Csak SATA portok vannak benne, de alaplap manuálja szerint EFI boot-ra csak HDD-ről vagy ODD-ről képes. Ez utóbbi megszorítást én úgy értem, hogy csak SATA portról képes EFI-t bootolni USB-ről nem.
Ahhoz, hogy W11 24H2 kerüljön rá UEFI módban az alábbi lehetőségeket látom eddig kivitelezhetőnek:
1) W11 24H2 telepítő ISO-t kiégetni Dual Layeres DVD-re és arról telepíteni.
Probléma ezzel az, hogy nincs a PC-ben DVD meghajtó és DL DVD-vel sem szaporíítanám az e hulladékot csak azért mert 1x W11 24HE telepítő DVD-re van szükségem.2) Rufussal készített MBR rendszerű W11 24H2 telepítő flash drive- ról feltelepíteni a W11-et MBR módban, majd
mbr2gpt /convert /allowfullOS
parancsal átkonvertálni a telepített OS-t MBR-ről GPT-re.
Ennek kivitelezhetőségét szeretném tesztelni az Asus lapomban, de úgy, hogy közben az Asus lapomban lévő NVMe SSD-met ne kelljen kiszerelni és W11 telepítő ne csináljon a rajta lévő W10-ból dual boot-os Windows bootloadert.3) Geth által #23614 javasolt módszer.
Valszeg ez is működik, de első ránézésre meghaladja a képességeimet, nem merültem még el benne.Egyenlőre a 2) módszert szeretném kipróbálni asz Asus lapomon.
-
petakpa1
őstag
válasz petakpa1 #23640 üzenetére
4) Akkor van a King Unique által javasolt módszer is: # 23639 Köszönöm.
Ettől függetlenül lehet megpróbálom Asus gépemen leszimulálni a általam kitalált 2) módszert is, csak, hogy lássam megy-e az MBR rendszerű friss W11 telepítés GPT-re való konverziója.
-
petakpa1
őstag
válasz King Unique #23643 üzenetére
Köszi, a Clean Install Windows 10 without DVD or USB Flash Drive leírás szerint próbálom majd feltenni W11 24H2-t Gigabyte alaplapú gépre. Jelenleg W10 22H2 fut rajta, de gyanítom MBR strukturájú SSD-ről.
Ezzel a módszerrel csak 1 db SATA SSD-re van szükségem, ami maga a céllemez. A folyamat elején még W10 van rajta, de a telepítés végén már W11 lesz .Annyi kérdésem maradt csak bennem, hogy vajon ezzel a módszerrel MBR vagy GPT struktúrájú lesz a céllemez amikor a W11 feltelepült rá?
Mondjuk az sem baj ha MBR, mert akkor rögtön telepítés után jöhet az MBR2GPT konverzió .És igen azt is jól látod, hogy Gigabyte lap nem felel meg a rendszerkövetelményenek, mert nincs se UEFI, se TPM2.0. se Secure boot .
SSE4.2. tudó CPU lesz és 4 GB+ RAM is van ezek OK.Fentiek miatt a W11 telepítés legelején Shift+F10 parancs, regedit majd az alábbi tartalmú .reg file importálása W11 telepítő registry-jébe:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\SetupLabConfig]
"BypassRAMCheck"=dword:00000001
"BypassTPMCheck"=dword:00000001
"BypassSecureBootCheck"=dword:00000001
"BypassStorageCheck"=dword:00000001
"BypassDiskCheck"=dword:00000001
"BypassCPUCheck"=dword:00000001Így mellőzve lesz a hardverkövetelmények ellenőrzése a telepítés során.
-
petakpa1
őstag
válasz petakpa1 #23645 üzenetére
A Clean Install Windows 10 without DVD or USB Flash Drive módszert kipróbáltam egy 8th Genes Intel laptopom ami megfelel minden W11 hardverkövetelménynek és jelenleg Win10 22H2 OS fut rajta.
Mindent a leírás szerint csináltam (1 diskes lépéseket, nem a hálózatit), de nem sikerült telepíteni így W11-et. Odáig jutok el, hogy Win11 telepítő segítségégével letörlöm a diskről a W10 partícióit (az a partíció ahonnan a W11 setup exe lett indítva értelmszerűen marad), majd elkezdo a particionálatlan területre felmásolni a W11 filokat, és amikor ez véget ér, akkor kiírja, hgy Win11 telepításe sikertelen .
@ Fire/SOUL/CD minden tiszteltem a Tied, de ezt a rekaciót nem értem.
Igen szeretnék egy W11 hardverkövetelményeket nem teljesítő hardwarre W11 24H2-t telepíteni, és azt is tudom, hogy sok buktató van benne, elképzelhető, hogy nem is fog sikerülni, vagy csak MBR módban...
Viszont azt gondolom, hogy kulturált hangnemben kérdezni és segítséget kérni itt a W11 topicban nem bűn, mert többek között erre is van ez a fórum De most elgondolkoztam, hogy jól gondolom-e ezt...
Szép estét mindenkinek és köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek.[ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
válasz Doky586 #23649 üzenetére
8th Genes gépre naná, hogy felmegy ezzel a módszerrel is, hiszen az tud UEFI-t bootolni.
A Clean Install Windows 10 without DVD or USB Flash Drive módszert csak azért probáltam ki, hogy pendrive nélkül csak egy darab meghajtó tartalmazó gépen lehet-e ezzel a módszerrel W10-től W11-re tiszta telepítést csinálni?
Tehát nem az volt a célom, hogy 8th genes gépre W11-et telepítsek, hanem csak, hogy kipróbáljam a fenti módszert."... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
válasz Doky586 #23651 üzenetére
"De miért hiszed azt hogy nem tud UEFI-t bootolni.." -kérdésed melyik gépre vonatkozik?
A 8th Genes Intel laptopra? Az naná hogy tud , de mondom ezen a laptopom csak kipróbálok bizonyos az eredeti problémámra (W11 24H2 telepítése egy olyan gépre ami sok tekintetben nem felel meg a W11 követelményeinek).Konkréten erre a konfigurációjú gépre kellene W11 24H2-t telepíteni GA-880GM-D2H (rev. 4.0):
Nincs
- TPM2.0
- Secure Boot
- UEFI
Van:
+ ún Hybrid EFI (ami a Gigabyte köztes megoldása volt BIOS és UEFI között), és alaplap gépkönyve szerint tud GPT partícióról bootolni, de csak SATA porton lévő HDD/SSD/ODD-ről, de USB portba dugott pendrive-ról már csak MBR rendszert tud bootolni
+ 4 GB+ RAMÉs igen nyilván akad még akár két sata SSD-m is .
Elméletileg az alábbi is megoldás lehetne 2 külön SSD használatával:
Egyik SSD üres lenne ez lenne a W11 telepítés célmeghajtója
Másik SSD-re kellene úgy rávarázsolni a W11 telepítő iso tartalmát, hogy Gigabyte lap EFI módban el tudja indítani róla a telepítőt. Ha erre tudsz megoldást azt megköszönöm!Amint W11 telepítőt bootolú második SSD-m megvan:
Gigabyte BIOS boot menüben kiválasztom, hogy második SSD-n lévő rendszert (azaz W11 telepítőt) bootolja => Elindul a W11 telepítő => Telepítés helyének/céljának kiválasztom a az első üres SSD-met.
Amikor W11 telepítő eljut telepítés folyamatában az első újraindításig, akkor gondoskodom róla, hogy BIOS első SSD-ről (amin ugye félkész W11 rajta van már) bootoljon és így végigmegy a telepítés úgy, hogy a telepítő disk nem egy USD flash drive vagy DVD lemez, hanem egy második SSD volt.[ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
válasz petakpa1 #23652 üzenetére
Ja az kimaradt, hogy TPM2.0 és Secure boot hiányát W11 telepítő elindulásakor nyomok egy Shift+F10-et a parancssorhoz, regedit majd az alábbiak maunuális beírása a W11 telepítő registry-jébe:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\SetupLabConfig]
"BypassTPMCheck"=dword:00000001
"BypassSecureBootCheck"=dword:00000001
De lehet tényleg az a legegyszerűbb megoldás, ha
1) Rufussal készítek egy MBR formátumú W11 installer flsash drive-ot ami Bypassolja a TPM2.0, SecureBott és 4GB+ RAM elvárásokat
2) Ezt a flash drive-ot biztosan tudja bootolni a szóban forgó Gigabíte lap
3) Feltelepítem vele W11-et
4) A végeredmény értelemszerűen MBR módban bootoló W11 lesz
5) Majd már elindult W11-ben mbr2gpt /convert /allowfullOS parancsal átkonvertálom a rendszert MBR-ról GPT-re.
6) Ha a konverzió sikeres, akkor következő restart után már GPT lemezről (U)EFI módban indul a W11.[ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
Először is köszi a válaszokat és a segítséget mindenkinek!
Nagy valószínűséggel az van amit Geth kolléga mond: Hiányos a lap USB kezelése, és GPT partíciójú USB drive-ról nem tud bootolni. Nem 100%-osan biztos ez, de nagyon valószínű, mert az rémlik, hogy a W10-et sem első nekifutásra sikerült feltelepítenem rá, de valahogy végül megoldottam. Azóta is műkzsik . Ez már évekkel ezelőtt volt, és sajna nem emlékszem hogy csináltam? MCT / Rufus (milyen beállításokkal) / YUMI??? Passzolom...
És igen volt egy alapvető tévedésem: Valamiért az hittem, hogy a W11 telepítő média struktúrája (GPT vagy MBR) determinálja azt, hogy a végeredmény (telepített W11) UEFI vagy BIOS módú lesz. De akkor ez nincs így, azaz MBR/FAT32 telepítőről indított telepítés vége is lehet UEFI telepítés. Ez szuper, mert tényleg az egész probléma okafogyott így .
Csak félve kérdezem meg, hogy W11 Installer
1) Mi alapján dönti el, hogy UEFI vagy Legacy (BIOS) módú W11-et telepít?
2) Vajon mit fog kezdeni ezzel a Hybrid EFI-s lappal, mit fog rá telepíteni? (Mivel W10 most Legacy módban van ezért vélelmezem W11 is így fogja telepíteni, de majd kiderül, ha odakerülök a géphez és kipróbálom élesben )
3) Lehet-e, és ha igen van-e értelme W11 telepítési folyamat elején force-olni, hogy UEFI módban telepítsen?
4) Valójában mi a user számára is értelmezhető különbség egy Legacy és UEFI módban telepített Windows között? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy UEFI módban gyorsabban bootol.Előre is köszi a válaszokat ha tud valaki véleményt mondani ezekre.
-
petakpa1
őstag
válasz King Unique #23664 üzenetére
@ King Unique, Nagyon köszönöm a válaszokat, elolvasom ezeket a linkeket.
@ Doky586, azt sehol nem írtam, hogy 4GB RAM van. Azt írtam, hogy 4 GB+ RAM megvan, azaz ez a hardverkövetelmény teljesül.
Egyébként 8 GB RAM van a gépben jelenleg.
Szüleim időnként Netbankolnak és Ügyfélkapuznak ezen a gépen, és nem szeretném, hogy ezeket egy 11 hónap múlva lejáró támogatású OS-en csinálják jövő ősztől.
Linux sajnos nem opció, örülök, ha Windows-al elboldogulnak...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gumi és felni topik
- Ukrajnai háború
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Horgász topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.