Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• petakpa1

őstag

válasz Doky586 #23638 üzenetére

Látom.

A Giga lap Hybrid EFI-t tud csak és 250 km-re van tőlem. Erre kell majd valahogyan W11 24H2-t telepítenem. Csak SATA portok vannak benne, de alaplap manuálja szerint EFI boot-ra csak HDD-ről vagy ODD-ről képes. Ez utóbbi megszorítást én úgy értem, hogy csak SATA portról képes EFI-t bootolni USB-ről nem.

Ahhoz, hogy W11 24H2 kerüljön rá UEFI módban az alábbi lehetőségeket látom eddig kivitelezhetőnek:

1) W11 24H2 telepítő ISO-t kiégetni Dual Layeres DVD-re és arról telepíteni.
    Probléma ezzel az, hogy nincs a PC-ben DVD meghajtó és DL DVD-vel sem szaporíítanám az e hulladékot csak azért mert 1x W11 24HE telepítő DVD-re van szükségem.

2) Rufussal készített MBR rendszerű W11 24H2 telepítő flash drive- ról feltelepíteni a W11-et MBR módban, majd mbr2gpt /convert /allowfullOS parancsal átkonvertálni a telepített OS-t MBR-ről GPT-re.
    Ennek kivitelezhetőségét szeretném tesztelni az Asus lapomban, de úgy, hogy közben az Asus lapomban lévő NVMe SSD-met ne kelljen kiszerelni és W11 telepítő ne csináljon a rajta lévő W10-ból dual boot-os Windows bootloadert.

3) Geth által #23614 javasolt módszer.
    Valszeg ez is működik, de első ránézésre meghaladja a képességeimet, nem merültem még el benne.

Egyenlőre a 2) módszert szeretném kipróbálni asz Asus lapomon.

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák