-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz moordavid #25097 üzenetére
Van assistant a különféle esetekre.
Mint olyan, aki éppen most van túl rajta, a magam részéről nem javaslom a helyben frissítést. Nekem lefagyott. 2x is. Aztán cudar sok idő volt a visszaállítás. Ha nincs kedved olyan élményekhez, jobb ötlet külön helyet csinálni neki (legalább egy elsődleges partíciót), és oda húzni fel. Ha lemezkezelővel előkészítetted, felcsatoltad, betűjelet kapott, felmountolni a letöltött ISO-t, és arról indítani clean installt arra a partícióra (a betűjel segíteni fog a megkülönböztetésben). A net tele van ilyen és hasonló blogokkal, előzetesen tanácsos elolvasni legalább egyet közülük.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
vlevi
nagyúr
válasz King Unique #25096 üzenetére
Nálam pl teljesen értelmetlen a bitlocker abban a formában, ahogy alapértelmezetten van.
Vagyis, hogy a boot meghajtót titkosítja.
A user profilom adatainak jelentős része nem a C meghajtón van.
Nem hordozom a gépet sehova, mert nem laptop. -
moordavid
aktív tag
Előre is elnézést, félig láma vagyok. Win 10 home - teljesen legális licenccel. Na szóval tpm és secure boot bekapcsolva. A Pc Health Checkben minden követelmény zöld. "Megkaphatja a legújabb frissítéseket, amint elérhetővé válnak" engedélyezve. De nem dobja fel a win11-et a frissítések ellenőrzésekor. Kihagytam valamit? Vagy egyszer csak majd ha úgy gondolja felajánlja a frissítést?
"Like tears in rain."
-
King Unique
titán
válasz andreas49 #25093 üzenetére
• Turn Off BitLocker for Drive in Windows 11
• #25043Adott a lehetőség utólag kikapcsolni a titkosítást, ha biztosan nincs rá szükség. Ha még folyamatban van a titkosítás, akkor viszont értelemszerűen először meg kellene várni amíg végez, majd utána kikapcsolni.
"A telepítőt Rufus-sal készítettem és be volt pipálva, hogy Bitlocker ne legyen."
Akkor viszont normál esetben nem is kellett volna bekapcsolódnia.
De itt nem derült ki a leírtakból, hogy a Rufus melyik verziójával történt a telepítő módosítása, ahol Windows 11 24H2 verzióhóhoz eleve a legújabb programverzió (4.6) használata javasolt -
andreas49
senior tag
válasz Csorbi #25092 üzenetére
A Vezérlőpult azt mondja: A (C:) BiLocker titkosítás folyamatban van, valamint "Bitlocker szolgáltatás bekapcsolás" felírat van alatta. Most akkor be van kapcsolva, vagy nincs?
A többi meghajtóra is azt mondja, hogy folyamatban..[ Szerkesztve ]
HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro
-
andreas49
senior tag
Sziasztok, ma tiszta telepítéssel újraraktam a 24H2-t és a lemezkezelésnél ez a kép fogadott:
és minden egységemre. A telepítőt Rufus-sal készítettem és be volt pipálva, hogy Bitlocker ne legyen. A D-G egységeimre is ez vonatkozik. Hogy tudom ezt megszüntetni? Ha visszahozom a Macrium mentésem, akkor ez minden egységnél megszünik, annak ellenére, hogy csak a C-D egységről van Macrium mentés?HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro
-
movax
őstag
Egy
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
mennyi idő alatt fut le? Húsz perce-
félórája megy, a kurzorvillogáson kívül nincs életjel. Úgy emlékszem, korábban pár perc alatt lefutott.[ Szerkesztve ]
-
Skillerz
aktív tag
válasz Armagedown #25086 üzenetére
Végül a sokadik [tutorial] meghozta a sikert, végre minden beállítás működik. A linket itt hagyom, hátha később másnak is segíteni fog.
battletag: bArney#2866 PSN ID: Nigma911
-
Curtain
senior tag
válasz GEPESZ66 #25083 üzenetére
Nálam meg az a helyzet hogy az asztali gép kb 90%-ban játékra van használva, minden másra laptop és mobil. Nagyon sok a panasz a 24h2-re játékok vonatkozásában és egy jól bevált rendszert nem fogok lecserélni egy (még) bugosra.
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
Skillerz
aktív tag
válasz Armagedown #25073 üzenetére
Megcsináltam, de sajnos ettől nem javult meg a dolog
-
-
hapakj
őstag
válasz tompa torma #25071 üzenetére
hát pár ezer forintot még adnék is érte a retro gépbe De ha jobb oldalt választasz csomagot a 2 x 4GB már 16000
-
sz.j
nagyúr
Ha még nem volt ....
"Kihúzta a gyufát a felhasználóknál a Windows 11 új frissítése"Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Armagedown
őstag
válasz Skillerz #25072 üzenetére
Winaero Tweakerel vissza lehet állítani alaphelyzetbe, a Tools menüpont alatti Reset all local group policy settings opcióval.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Skillerz
aktív tag
Sziasztok! Az mitől lehet, ha az otthoni PC-men bizonyos beállításokat nem tudok meg változtatni, mert azt írja a Windows, hogy ezeket a beállításokat a szervezetem kezeli? Neten windows 11-re nem nagyon találok megoldást a problémára.
-
hapakj
őstag
válasz tompa torma #25067 üzenetére
hát izé. Ez szerintem egy 1 x 2GB-s modul.
2 x 4GB már 16 000 ft [link] (áh nem lehet rá linket küldeni, de ki lehet választani)
Ok ez lehet olcsóbb, mint amit múltkor néztem, de a 16 000 ft is meggondolandó, hogy érdemes bővíteni egy olyan régi laptopot. Ilyen árakon már jobb használt laptopot ki lehet fogni. Amin mondjuk még a Win 11 24H2 is elindul.
[ Szerkesztve ]
-
tompa torma
kezdő
válasz hapakj #25006 üzenetére
https://www.ebay.com/itm/303770041312?chn=ps&var=602998442498&norover=1&itemid=602998442498_303770041312&targetid=2252131029812&device=c&mktype=pla&googleloc=9063076&poi=&campaignid=21649304075&mkgroupid=164595911897&rlsatarget=pla-2252131029812&abcId=&merchantid=765024714&gad_source=1
-
-
coco2
őstag
válasz Janika(1982) #25053 üzenetére
Az biztos,elleszel látva egy időre vele.
Dehogy. Előre minden el volt készítve, egyben összeírva. Csak mentem sorban checklist-en, mint a gép. Mostanra kész. Illetve a csicsa még hátra van, de az nem tétel. Alant összesen 2 dolog, ami elcsúszott:
Tálca ikonok. A wifi, a hangszóró, és az akku töltés kijelző ikonokat hogyan gyömöszölhetem be az összesítőbe? Vagy akár, hogyan kapcsolhatom ki végleg? Win 10 alatt ezeket a gépházon keresztül értem el, amikor kellettek. Tálcán ki voltak kapcsolva. Kikapcsolnám 11 alatt is, de minimum ne foglaljon nekem helyet széltében. Nem találom a tálcán az átállítást
Film feliratok módosításához használtam 10 alatt Subtitle Workshop-ot, ami 11 alatt nem akar települni, és nem értem, miért Egyszerűen csak nem települ.
-
-
-
zsolt_64
senior tag
válasz Doky586 #25057 üzenetére
Minitool kb. 600MB
Macrium reflect 8 rescue kb. 600MB
AvastRescuedisk 1.6GB
KasperskyRescueDisk 659MB
Memtest+7.20 6.5 MB !!!!
WinX10PE kb. 1 GB (attól függ mi van benne)
Szóval ezek egyesével telepíthetőek 2 GB pendrive-ra, és midegyikről lehet bootolni, már ha a Secure Boot nem akadályozza meg...
Nekem még van pár olyan régi példányom amin van fizikai írásgátló csúszka, az a legjobb...[ Szerkesztve ]
-
-
paolinho
őstag
válasz Csorbi #25054 üzenetére
Telitalálat! Teszt jelleggel feltettem erre az öreg csotrogányra (01.11-én lesz pont 15 éves) egy pár Adobe progit, köztük a Creative Cloud-ot is. Aztán, amikor az (is) eltávolítottam, akkor maradhatott ez itt a nyomaiban. Mindenesetre az ITT leírtakat követve a Creative Cloud Cleaner segítségével sikerült a problémát, és ezt a felugró ablakot megszüntetni.
-
Csorbi
addikt
válasz paolinho #25051 üzenetére
Adobe CC-hez, vagy valami hasonló Adobe cucchoz köthető probléma. Vagy van a gépen, és hibás/sérült, vagy volt és rosszul sikerült az eltávolítás. Mondjuk nem nagyon értem, ez az agyonelavult laptopodon van? Mit keres(ett) azon egyáltalán bármit is egy CC??
-
coco2
őstag
válasz King Unique #25043 üzenetére
Azok a jelzett feltételek kb minden jelenkori (vagy max 4-5 év régi) asztali gépre és laptopra teljesülnek.
-
zsolt_64
senior tag
válasz King Unique #25043 üzenetére
"várni kell X ideig, amíg a kikapcsolás (visszafejtés) befejeződik. Vagyis nem világos miért kellene... "
Mondjuk ennek az információnak (akkor) nem voltam a birtokában
Kissé ideges voltam, továbbá mia ménkűnek 1 otthon levő htpc-torrent gépen letitkosítani azt amit amúgyis seedelek , na mindegy is már túl vagyok rajta.[ Szerkesztve ]
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Lenovo legion 5 pro laptopomra megpróbáltam feltenni tisztán a 24h2 t, és most ott tartok hogy 50 százalék körül kiirja, hogy telepítés sikertelen. Ötlet?
-
válasz Janika(1982) #25044 üzenetére
Nem a win11 tekeri így, azért fut rajta ez-az
Bár még mindig földhöz tudnám csapkodni win7hez képest, de most már ezt kell megszokniA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
-
-
Janika(1982)
senior tag
-
King Unique
titán
válasz zsolt_64 #25039 üzenetére
Már a Rufus 3.22 béta verzióban benne volt a BitLocker tiltása, a stabil 3.22 verzió meg 2023. március végén lett kiadva, vagyis lassan 2 éve (1 éve és 9 hónapja). Akkor pedig 24H2 Windows 11 még sehol nem volt, tiszta telepítésnél max. akkor kapcsolódott be automatikusan a BItLocker, ha az előbb linkelt feltételek maradéktalanul teljesültek.
Ha már nekiállt titkosítani csak aktiválásra vár, vagy letitkosította teljesen a partíciót, akkor is adott a lehetőség utólag kikapcsolni, max. várni kell X ideig, amíg a kikapcsolás (visszafejtés) befejeződik. Vagyis nem világos miért kellene ehhez okvetlenül újraformázni a partíciót / teljes meghajtót, újramásolni rá a fájlokat, stb.
Egyébként maga a titkosítás nem feltétlen rossz dolog, mivel ugye véd az illetéktelen hozzáférés ellen. A gond akkor van, ha pl. elfelejti a felhasználó a feloldáshoz szükséges jelszót, de még akkor sem feltétlen, mert ott van a helyreállítási kulcs ami alapesetben a Microsoft-fiókban megtalálható, beállítható akár automatikus feloldás is, stb.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt_64
senior tag
válasz enginev3.0 #25041 üzenetére
Ezt hogy sikerült elérned ?
104 nap alatt nem volt olyan update ami után kell újraindítás ?
Egyébként mióta használom a 11-et htpc-n ami torrent gép is, csak update miatt kellett újraindítani...[ Szerkesztve ]
-
Hoztam egy kis uptimeot win11 alatt, csak így offként
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
coco2
őstag
válasz Doky586 #25037 üzenetére
Igen az rossz ómen ha a pendrive bedugásakor még nem tudod hogy windowst akarsz-e telepíteni vagy memóriát tesztelni esetleg klónozni..
Mulass csak. Jártam már úgy, hogy heccelődős népeknek hagytam magam, aztán tényleg ráfaragtam. Majd hü**e leszek valaha az életben még egy viccet felvenni. Soha többé.
Mondtam hogy valamit elállítgattál.
Akkor azt szándékomon kívül csináltam. A szűz telepítésen kívül az összes, ami történt:
-UI dark theme-et állítottam.
-A háttérképet egyszínű feketére kapcsoltam.
-"Éjszakai fényt" állítottam be.
-Kivártam az összes frissítés feltelepülését.
-Míg jöttek le, Edge-en coub klippeket néztem.
-Az egyik coub klipp linkjét feljegyztem. Létrehoztam egy szöveg file-t az asztalon, notepaddal beleírtam a linket, és átmozgattam azt a file-t a dokumentumok alá.
-Lezsugorítottam az eredetileg 244 gb partíciót 45gb -re.
-Menet közben ami újraindulások voltak.
-Utólag win 10 alól felcsatoltam a win 11 drive-ot, beléptem abba a user mappába, hogy kimásoljam azt a szöveg file-t. A win10 az elején jelezte, hogy ehhez nincsen jogosultságom, aztán el-OK-éra szüttyögött egy nagy halomnyi valamit, és utána már tudtam onnét másolni. A lemezkezelőben win 10 alatt akkor láttam, hogy bitlocker titkosítás van a drive-on. És akkor jeleztem itt a fórumon. A többi már fentebb leírva.A fentiek közül lehet bármi "bűnös" ?
Vissza akarnád kapcsolni?
Nem szeretném visszakapcsolni. Esztétikai a kifogásom. Irigykedek, hogy nekem külön konzol parancsot kell használnom valamire, ami másoknak UI elemen van. "Használt játékszer"-t kaptam friss telepítésből. Dislike
-
zsolt_64
senior tag
válasz King Unique #25038 üzenetére
Amit írtál az egybevág a tapasztaltakkal, amikor felültem a szopórellerre, akkor még nem volt a Rufuszba betéve a Bitlocker tiltás, és valóban tiszta telepítést végeztem.
Megnéztem a linket, valamit ilyesmivel én is próbálkoztam, de a Bitlocker-t nem tudtam "levakarni" a meghajtóról. Pontosan már nem emléxem. Úgyhogy maradt a költöztetéses megoldás.
A szolgáltatás letiltása meg lehet hogy nem feltétlenül szükséges, de tán nem is árt semmiben.Update : most még egyszer elolvastam amit írtál, és beugrott , hogy igen kikapcsoltam , de valami olyan állapotba került hogy a partíción raja maradt ez-a bitlocker titkosításra felkészítve állapot amiből többszöri állítgatás-boot ra sem tudtam kikeveredni.
Semmiképpen nem szerettem volna ha 5 TB anyagot nekilát titkosítani[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz zsolt_64 #25025 üzenetére
Nem feltétlen kell letiltani a BitLocker szolgáltatást, elég utólag kikapcsolni, ha bekapcsolódott. Ha a Rufus által lett létrehozva a telepítési adathordozó, aminél eleve kikapcsolható még a telepítés megkezdése előtt, akkor meg nyilván pláne nem téma.
Automatikusan bekapcsolt állapot csak és kizárólag tiszta telepítés után lehet, ha megfelel a PC a megadott feltételeknek, vagy 24H2 és annál újabb verzió van telepítve. Ellenben verziófrissítésnél (in-place upgrade) nem, vagyis ha adott verzión 1x ki lett kapcsolva, akkor egy új verzióra frissítésnél nem fog bekapcsolódni.#25026 rumkola:
Pro kiadástól van a standard BitLocker, Home kiadásnál meg a BitLocker alapú eszköztitkosítás.[ Szerkesztve ]
-
"Egy pendrive egy recovery stuff."
Igen az rossz ómen ha a pendrive bedugásakor még nem tudod hogy windowst akarsz-e telepíteni vagy memóriát tesztelni esetleg klónozni..
Esetleg vehetnél még pár pendriveot akkor."A bitlocker végzett, a lemezkezelőben eltűnt róla a flag, de a gépházban nekem továbbra sincs ott csúszka."
Mondtam hogy valamit elállítgattál. Vissza akarnád kapcsolni?
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz Doky586 #25032 üzenetére
Hátrányok:
- Minden boot előtt el kell dönteni mit akarunk bootolni és azt ki/be kell mozgatni a könyvtárba egy működő gépen (ha van ilyen).A tippet köszönöm, de ez az, amiről az önkritikám azt mondja, hogy én ezt inkább ne erőltessem, és kevesebb bajom lesz belőle. Egy pendrive egy recovery stuff.
A bitlocker végzett, a lemezkezelőben eltűnt róla a flag, de a gépházban nekem továbbra sincs ott csúszka. Találtam régi blog-ot screen-nel, abból már látom, mi lenne a normális, de nekem ott ugyan az a felkiáltójeles üzenet van csúszka helyett. Mintha tiltva lenne hozzányúlni. Vajon van még, amit megnézhetek az ügyben? Bármi registry kotorászás vagy társai?
-
bebeago
tag
-
Armagedown
őstag
válasz zsolt_64 #25028 üzenetére
Szerintem is jó választás az LTSC, nincs benne semmi bloatware, mondjuk azok utólag is törölhetőek
Ezzel egy bat filet tudsz generálni, amivel sok más dolog mellett törölheted azt, amit nem használsz.
Előtte azért olvass utána, hogy mire szolgál, ott vannak a linkek is minden opciónál.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
coco2
őstag
válasz zsolt_64 #25025 üzenetére
Oké, azzal a tool-lal az a bajom, hogy dvd nincsen a laptopban (és szerintem a múzeumot leszámítva már máshol sincs), pen drive-om meg most csak egy van, és azon jelenleg win 10 van végszükség esetére. Ha a win 11-el nem sikerül elboldogulni anélkül, akkor most legyalulom, maradok 10 alatt, és majd jövő év végén próbálkozok meg vele újra.
-
"A magam részéről azt preferálom, ha utólag tudok adatot menteni egy tönkrement laptop meghajtójáról"
A crackerek is ezt szeretik. Pl egy loptt v elhagyott laptopról. Munkatársak barátok családtagok hogy lássák egymás titkolt privát életét..
Adatmentés helyett meg rendszeres mentés ajánlott -
Geth
veterán
bitlocker titkosítás van a drive-on. A magam részéről azt preferálom, ha utólag tudok adatot menteni egy tönkrement laptop meghajtójáról. Nosza kikapcsolnám.
Mi köze a kettőnek egymáshoz? Recovery kulcsot másik rendszeren is be lehet pötyögni, feloldhatod bárhol.
#25026 rumkola A Home-ban eszköztitkosításnak hívják, lényegében BitLocker, csak nincs minden opció engedélyezve, és az is automatikuisan bekapcsol a megfelelő körülmények között.
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
-
zsolt_64
senior tag
Nem találkoztál Rufusal ? [link]
Erre gondoltam .
Ja és én LTSC-t használok mindenhol, azon a 2024.10.01 es kiadás pillanatában már 24H2 van és nem is lesz további frissítés , úgyhogy nálam nyugi van.
Mivel máshonnan bootolva is bitlocker -re jelöltnek érezte, ezért bizonyos voltam benne
hogy ugye a partíció fejébe írt bele valamit. Egyébként a Minitool partíció manager sem mutatta meg normálisan, Arra már nem emléxem pontosan (kissé elfogott az ideg.. ), de valami titkosított lemeznek írta ki és meg sem mutatta a szerkezetét.
Úgyhogy maradt a mintegy 5TB anyag ide-da költöztetése.
Na most követ dobtam az állóvízbe, volt itt némi csatározás LTSC-ügyben pro és kontra
Javaslom egyébként mindenkinek, aki nem akarja használni, aBitlockerszolgáltatás letiltását biztos-ami-biztos alapon.[ Szerkesztve ]
-
-
-
coco2
őstag
válasz zsolt_64 #25020 üzenetére
Én nem találkoztam a rufussal. Gyártottam új partíciót, mountoltam a letöltött iso-t, setup.exe, másolt egy sort, aztán újraindult, befejezte, frissítések fel, és lezsugorítottam 45 gigára a drive-ot arra az esetre, ha sokáig szüttyögne a titkosítás eltávolítása. És ha normál módon nem lehet megszabadulni tőle, akkor gyanús, hogy még te sem vagy túl rajta. Frissítettél már legújabb verzióig?
-
zsolt_64
senior tag
Hát 2 partíciót sz@rozott össze , a rendszerpartíció nem volt érdekes, mert az ssd szabad helyére tettem a 11 et, de a másik az a 6TB torrent ,merevlemezem volt , és 1 hétvégén át tartott leköltözni róla,(gyorsformat ) meg vissza. Ugyanis hiába bootoltam a még élő 10esről, már ott is ez a (sz@ros) állapot volt..
Úgyhogy azóta Rufus és az első dolgom a szolgáltatások közt letiltani a Bitlockert..
Azóta egyébként a Rufusba is beletették (Bitlocker tilitás) , tehát nem én voltam az egyetlen áldozat...[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz benfolds #25016 üzenetére
Egyébként ez a gép nem Windows 11 kompatibilis, ami nem csak a hardver miatt van, de a gyártó sem támogatja driverekkel, szóval a 11-et erőltetni rajta a jövőre nézve is egy elég nagy sucks lesz így.
Megoldás lehet egy teljes mértékben Win11 támogatott dedikált hangkártya használata, és az integrált letiltása. -
teptep
senior tag
Közben én is egy olyan megoldást találtam, amit Doky586 már említett: [forrás] A meghajtód már titikosítva van. Arra vár, hogy klikkeljél a bekapcsolásra, és akkor közli veled a feloldó kulcsot. Ha köszönöd, de nem szeretnéd titikosítani, akkor rendszergazdai parancssor:
manage-bde c: -off
-
-
benfolds
őstag
még mindig azzal szenvedek, hogy a 24H2 felrakása után jelentkező audio problémát megoldjam (optiplex 7050). arról van szó, hogy ha nincs aktív audio, akkor kb. 15 másodperc után a win egy pattogó hang kíséretében leveszi az áramot a hangkártyáról. ha elindítok valamilyen audiót, yt vagy zene, akkor szintén van egy "pattanás", az első pillanatban még fel is erősödik az adott hang. marha idegesítő. próbáltam feltenni több drivert, de nem hozott eredményt. az energiagazdálkodást teljesítménycentrikusra állítottam, semmi. állítgattam a hang mintavételt, semmi. beletúrtam már mindenbe, nem működik semmi. megkérdeztem a chatgpt-t, ezt ajánlotta (az 1. válasznál nálam nincs energiagazdálkodás tab). mit próbálhatnék még meg? köszi.
The "popping" sound you're experiencing with your PC speakers could be related to several potential issues, especially if Windows 11 is turning off the speakers or sound card when there's no active audio. Here are a few steps you can take to diagnose and possibly fix the problem:
1. Disable Power Management for Audio Devices
Windows might be turning off the audio device to save power. You can prevent this by disabling power management for your sound card:
PressWin + X
and select Device Manager.Expand the Sound, video and game controllers section.Right-click your audio device (e.g., Realtek, or any other name that matches your sound card) and select Properties.Go to the Power Management tab.Uncheck the box that says "Allow the computer to turn off this device to save power."Click OK and restart your PC.2. Update Audio Drivers
Outdated or incompatible audio drivers can cause popping sounds and interruptions. To ensure you have the latest drivers:
Open Device Manager again (Win + X
> Device Manager).Right-click your audio device under Sound, video and game controllers and select Update Driver.Choose Search automatically for updated driver software and follow the on-screen instructions.
Alternatively, you can visit your sound card manufacturer’s website (e.g., Realtek, Creative) and download the latest drivers manually.3. Disable Audio Enhancements
Some audio enhancements in Windows can cause issues like popping. To disable them:
Right-click the speaker icon in the system tray and select Sounds.In the Playback tab, right-click your default audio device and select Properties.Go to the Enhancements tab.Check the box for Disable all enhancements or uncheck any enhancements that are enabled.Click OK and test again.4. Check for Conflicting Audio Software
Sometimes, third-party audio software or tools like sound enhancers or virtual audio drivers (e.g., for gaming headsets) might conflict with Windows audio management. Try disabling or uninstalling any unnecessary audio software.5. Adjust Advanced Sound SettingsGo to Settings > System > Sound.Scroll down and click on Advanced sound options.Check if any specific app has an incorrect setting, or if you need to adjust the output format or sample rate.
6. Reinstall or Roll Back the Audio Driver
If the issue started after a recent driver update, you might want to roll back to a previous version:
In Device Manager, right-click your audio device and select Properties.Under the Driver tab, click Roll Back Driver if available.
If you haven't recently updated the driver, you can try uninstalling it completely and then reinstalling it.7. Test the Speakers and Sound Card
Try using a different set of speakers or a different audio output (e.g., headphones). If the problem persists with a different set of speakers, it might be an issue with the sound card or Windows itself.8. Check for Windows Updates
Sometimes, bugs in Windows 11 can cause issues like this, and Microsoft often releases patches for them. To check for updates:
Open Settings > Windows Update and click Check for updates.If the issue persists after following these steps, it could be a hardware-related issue, or there might be a deeper conflict within the system settings. In such cases, you might consider trying a different sound card or contacting the manufacturer's support for more specific troubleshooting.
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #25009 üzenetére
Miközben utolsó erőfeszítések gyanánt annak érdekében, hogy még futhasson Win11-gyel is egy kicsit a gép, próbáltam viszonylag tehermentessé tenni, ezért letakarítottam számomra irrelevánsnak tűnő programokat. De ahogy elnézem valami olyanba is sikerült belekavarnom, ami nem tetszik vagy a rendszernek, vagy az eszköznek, mert egy fura ablakot dob be mindig az indítást követően EZZEL a szöveggel.
Volna esetleg ötlet varra, hogy ezt mivel/hogyan tudnám helyrehozni?
Köszi előre is a segítséget! -
paolinho
őstag
válasz Csorbi #25001 üzenetére
Igeb, tisztába vagyok vele, hogy sajnos ennek a gépnek lassan leáldozott, és előbb-utóbb bontóban lesz a helye. Gyakorlatilag most is már csak Net-ezgetek rajta, semmi egyéb extra igény nélkül, de amig nem zavaró a produktuma, megtartom.
Ahogy hapakj fórumtárs is írja ha lehetne is szerezni bele 2 db 4 Gb-os memória kártyát, értelmetlenül drága lenne, szóval ennek én sem látom értelmét. Megy, amíg bírja, vagy meg nem unom, aztán annyi. -
-
-
coco2
őstag
válasz Doky586 #25003 üzenetére
Kérhetek rá egy tippet, hogy az merre van? Nem ismerem még annyira a 11-et. A titkosításra kotorva megtaláltam a bitlocker-hez vezető elérési utat, de hogy másutt milyen részek tartoznak hozzá, ez még nekem nem megy olajozottan.
Az MS fiók szintén kusza. Anno aktiváltam a win10-et egy kulcsról, ami elvileg hozzá van kötve egy loginhoz. Most pedig felküldtem a 11-et egy másik partícióra, ahol egy másik acc-ot használtam, mert azt olvastam, másik kell hozzá, és nem akartam login blokkot kapni (win 10 topikban ott a sztori a kísérletezésről). Szóval lépek be 11 alá egy kulcs-mentes loginnal, de a win aktiválva van. Hogy kihez tartozik ilyenkor a titkosítás, azt egy kicsit mókásnak találom. De remélem ezt nem kell majd kibogoznom, miután a titkosítást kiiktattam.
-
-
coco2
őstag
Bitlocker off
Friss installer iso-ról felment egy 24h2, és azt látom a lemezkezelőben, bitlocker titkosítás van a drive-on. A magam részéről azt preferálom, ha utólag tudok adatot menteni egy tönkrement laptop meghajtójáról. Nosza kikapcsolnám.
Megyek befele rendszer, kötet kezelés, tulajdonságok, bitlocker kikapcsolása - és utána egy olyan ablakot dob föl, ahol csak bekapcsolni tudom a bitlocker - nem kikapcsolni
Boot-olok vissza win 10-re, hogy ellenőrizzem, meghajtó betűjel, fel tudom csatolni azt a kötetet, látom a tartalmát. Akkor most nincs is titkosítvaValami magyarázatnak örülnék a kérdésben. Kicsit csubakkás nekem így, hogy akkor most mi van.
-
Csorbi
addikt
válasz paolinho #25000 üzenetére
Ezzel a memóriamennyiséggel a Windows 7-nél meg kellett volna állni már. Sajnos jelenleg a benne lévő SSD-n az írásmennyiség fog eszeveszett tempóban növekedni a folyamatos virtuálismemória használat miatt, és szépen le fogja degradálni az SSD-t. Ennek a gépnek itt így pikkpakk vége, kivéve ha hozzávaló op.rendszer kerül rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Az elfelejtett kiberfegyver
- SSD kibeszélő
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Indiana Jones and the Great Circle kód - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest