-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Ghostman78 #23797 üzenetére
többi menü "eltűnik" (4db) ,csak a Launch csm marad....
Igen, az normális.
Amit Csorbi javasol (Secure Boot, TPM) azt Én elsőre nem szoktam bekapcsolni egyből, először induljon el a masina. Aztán ha bebootol az OS és rendezte a sorait (UEFI miatt számos konfigurációt átír magának), akkor egy újabb restart és akkor állítom be. (Előfordulhat, hogy ha minden bekapcsolsz egyszerre, akkor pont azért nem fog beboot-olni)
De ahogy gondolod.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
senior tag
-
válasz Ghostman78 #23794 üzenetére
Nem az. A legfelső csm sor enabledről disabledre.
-
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #23795 üzenetére
Launch CSM - Disabled
többi menü "eltűnik" (4db) ,csak a Launch csm marad.... -
Csorbi
addikt
Igen, miután átkonvertáltad, akkor CSM disabled, UEFI only-t kell beállítani, valamint a Secure Boot-ot, valamint az Intel Platform Trust Technology-t (PTT, fTPM, legyen nevezve akárhogy) is be kell kapcsolni!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Launch CSM - Disabled
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #23792 üzenetére
ez van most
uefi only -nál most nem bootol a gép, erre kéne áttenni a convertálás után?
-
Csorbi
addikt
válasz Ghostman78 #23791 üzenetére
Nem lesz adatvesztés, de ha ennyire aggódsz miatta, akkor nekem ebből az következik hogy nincs biztonsági mentés az adataidról. Mi lesz egy hirtelen háttértároló elhalálozás esetén?
-
félisten
válasz Ghostman78 #23791 üzenetére
Újraindításkor egyből be a BIOS-ba és átállítani UEFI módra.
Adatvesztés? Én még sosem indítottam OS alól az MBR2GPT-t, hogy konvertáljon is, szóval passz, de ha sikeresen végződik a konverzió, akkor nem lehet adatvesztés.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #23790 üzenetére
1000 %, hogy a gépem bootolni fog, és nem lesz adatvesztés ?
-
félisten
válasz Ghostman78 #23789 üzenetére
Akkor már csak ki kell adni az mbr2gpt /convert /allowfullos parancsot.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #23787 üzenetére
töröltem,újraindítottam, ez lett, és ez
C:\Windows\System32>mbr2gpt /validate /allowfullos
MBR2GPT: Attempting to validate disk 1
MBR2GPT: Retrieving layout of disk
MBR2GPT: Validating layout, disk sector size is: 512 bytes
MBR2GPT: Validation completed successfully[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
De az említett frissítés előtt semmi baj nem volt, legalább 1 éve használom és azért is jó mert a rendszerben is szűri a reklámokat, tehát a Start menüben ahol amúgy semmi keresnivalója nem lenne reklámnak vagy a pasziánsz elindításánál is. Nyilván ha tényleg az Adguard a hibás akkor ismerve a fejlesztőket jönni fog nagyon hamar egy frissítés, amúgy használhatnám a DNS szerverüket is csak az alkalmazás több dologra képes.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
félisten
válasz Ghostman78 #23786 üzenetére
Az utolsó, betűjel nélküli partíciót töröld, meg ahogy nézem az E betűjelű partíción sincs kb. semmi, ha így van, akkor azt is lehet törölni. (jobb egér rajtuk/kötet törlése)
Utána már a "túl sok partícióra" nem hivatkozhat az mbr2gpt.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
Narxis
nagyúr
válasz Narxis #23759 üzenetére
Úgy néz ki a telepített Adguard a ludas, ráadásul nem volt elég kikapcsolni, el kellett távolítanom teljesen. Azért még tesztelgetem, hogy az-e biztosan de nagyon úgy néz ki.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
GEPESZ66
veterán
válasz King Unique #23782 üzenetére
Köszönöm,hogy leirtad,mi lehet a buktató!
Mondtam,hogy van licencem.
Azért rákérdezek majd.
De bízom benne,hogy így a Microsoft oldaláról letöltött WIN-t raktak fel.
Cégeknek is telepítenek,s oda nem mókolt kell. -
King Unique
titán
válasz GEPESZ66 #23781 üzenetére
Telepítés után a Windows Update automatikusan letölti és telepíti a szükséges eszközillesztőket (drivereket) is, vagy ha valamit nem, akkor az opcionális frissítéseket megnyitva és ott kijelölve. Vagy ha valamihez esetleg nem talál eszközillesztőt, akkor a hardvergyártó weboldaláról manuálisan letöltve és telepítve. Ezek így nyilván oké.
A nem oké, az "érdekességek" kategória az, ha egyrészt aktivátoros aktiválás történik. Másrészt az, ha pl. alapvető Windows-szolgáltatásokat letiltanak, akár pl. a Windows Update-et, netán 3rd party buherált Windows 11 ISO-t használnak a telepítéshez a Microsoft weboldaláról letölthető helyett és egyebek.
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
válasz King Unique #23778 üzenetére
Az jutott meg eszembe,hogy ha nekik telepítes után a WIN update lefutott,s frissített,az csak nem gond.
Vagy arra gondoltál,hogy a gyartói oldalról rakna fel drivereket? -
GEPESZ66
veterán
válasz King Unique #23778 üzenetére
Csak feltelepítik,azt mondták.
Rákerdeztem,nincs aktiválas a részükröl.
Azt gondolták,hogy mivel 2 SSD van benne,500GB-os,ill.Samsung, gond lehet nekem,hogy az M2 SSD-re kerüljön a WIN,ne a SATA-ra.
Megoldottam volna,mivel leírtátok,hogyan tudom megnezni a meghajtók számat.
De legalabb igy ezzel nincs munkám. -
GEPESZ66
veterán
válasz Doky586 #23773 üzenetére
Akkor a WIN esetében nem törlök semmit.
AzOffice esetében nem akartam,hogy a régi gépen maradjon,nehogy az újon gond legyen vele (hirdozható licenc).
A régit meghagyom tartaleknak,mivel most lesz februarban 13 eves.
A régit ezek utan,ha bekapcsolom,tudom havonta felfrissíreni? -
King Unique
titán
válasz GEPESZ66 #23771 üzenetére
Nem olyan régen már ki lett itt vesézve neked ez az aktiválás / újraaktiválás téma: #23567, #23571.
Amúgy csak szimplán feltelepítik és lefrissítik + feldriverezik, vagy be is aktiválják, netán még jól meg is "optimalizálják" a rendszert?
Ha csak az előbbi, akkor az még oké. Ha az utóbbiak is, akkor ott viszont már lehetnek "érdekességek"...[ Szerkesztve ]
-
teptep
senior tag
válasz user112 #23768 üzenetére
"a telepítő korábbi verziója" nem lát meghajtókat.
Akkor miért nem örülsz? Mégis csak igazuk volt a Redditeseknek! Eddig az volt a gondod, hogy hibával leállt a telepítő a particionálás előtt. Most meg már a hibán túllépve eljut a lemez kiválasztásig. Ott meg másik probléma van, amire szintén vannak megoldások... -
-
user112
senior tag
válasz King Unique #23770 üzenetére
A VMD tiltás segített!
-
GEPESZ66
veterán
Hétfő délután kell bemennem a számítógép szaküzletbe az összeàllított új gépemért.
A WIN-t én szokram felrakni,de most azt mondta a bolt,hogy ingyen rárakják a WIN 11 PRO-t,amihez van licencem.
Beleegyeztem,ha mar felhívtak.
Gondolom nincs gond ezzel így?
Otthon mikor bejelentkezek a fiókomba, már be is aktiválja magát?
Digitàlis licencem van.
Ha aktív lesz a WIN ezen a gépemen,akkor a régit eltávolítom a fiókból,ill.a régi gépen is törlöm a kulcsot parancssorból.
Az Office 2021-et a régi gépről mar eltávolítottam.
Az új gépre a fiókomból fogom telepíteni..
-
King Unique
titán
-
őstag
válasz draco31 #23756 üzenetére
Szia,
az én fiam is kapott egy csoda lenovot állam bácsitól win11 rendszerrel. Nekem sikerült helyi fiókkal telepíteni minden mókolás nélkül, szóval, a gyári állapotból van local user lehetőség, nem kell MS fiókhoz kapcsolni.
DE volt ismerősőm, akinek az iskolában előre konfigolták a gépet és ott iskolai MS fiókkal adták ki, szóval próbálozni kell, az a lényeg. -
Janos250
őstag
válasz Csorbi #23747 üzenetére
" 4 év alatt semmi nem maradt statikus állapotban - minden fejlődött, bővült, újításokat kapott, több-szebb-stb. lett - az operációs rendszered is, illetve a weboldalak,"
Pap, és papné esete.
Engem határozottan idegesít, hogy egyre több oldal mozog, villog, stb.
Igyekszem is úgy állítani az ilyen oldalakat, hogy ne lássam az idegesítő mozgó részeket:
Az meg, hogy a MS fiókot akar, mert mindent tudni akar rólam, stb. egyáltalában nem azt jelenti, hogy ettől jobb lett.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
teptep
senior tag
válasz user112 #23762 üzenetére
Ugye nem Ventoy USB-ről próbálod telepíteni?
Milyen fájlrendszer van az USB-n, honnan töltötted le, hogyan készítetted?
A Redditen ezt javasolják. -
user112
senior tag
Sziasztok!
Vivobook X1504VA-ra szeretnék telepíteni, de a legújabb win11 kiakadt a particionálás elött: 0x80070001 - 0x4002f
Próbálkoztam egy régebbi telepítővel (2021-es frissítésű), de ez is megáll ott és illesztőprogramot kér. Az Asusnál viszont csak exe-k vannak és ez nem jó neki. A Linux látja az ssd-t (telepítést nem próbáltam). Mit lehet tenni? Csak egy részét szeretném Win-re, a másikra linux menne utána.
Köszönöm. -
Narxis
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #23758 üzenetére
Most arra nincs időm, egyelőre várok még, hogy biztos az-e a ludas és megnézem a drivereket is később, hátha van újabb.
-
félisten
válasz Narxis #23753 üzenetére
Mivel különböző szolgáltatóknál vagyunk, akkor ez ki is lett zárva.
Ha lenne rendszermentésed korábbról, akkor arra visszaállítva lehetne tesztelni a dolgot (de előtte a mostaniról mentés).Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
draco31
veterán
Hello!
Egyenlőre 10-est használok, így a 11-el nincs nagy tapasztalat, néha kerültem elé csak.
Kis falu, én vagyok a helyi "infós" Osztogattak a suliban a gyerkőcöknek laptopokat 11-el előre telepítve. Bekapcsoláskor kell egy Outlook fiókot csinálni, aztán mivel 12-13 éves gyerek, szülői felügyelet, stb.
Na de mivel nem értenek hozzá, és nem is olvasnak, csávó az írt mindent össze vissza, de úgy 2 óra szívás után csak megoldottam.
Kérdésem:
Ha csinálok egy alaphelyzetbe állítást, akkor lehet teljesen más fiókkal használni a gépet, vagy ez így már össze van kötve, és újratelepítés kell neki?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Dendytv
senior tag
válasz teptep #23754 üzenetére
Mivel tudnám esetleg javítani ?
"Valószínűleg a külön telepített alkalmazásokban / beállításokban és felhasználói szokásaidban keresendő a dolog, amit mi nem ismerünk-látunk..."
Milyen kérdésekre válaszoljak, hogy átlássátok ?[ Szerkesztve ]
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
teptep
senior tag
válasz Dendytv #23743 üzenetére
Ugyan úgy fog futni Win11 alatt mint Win10 alatt. Nincs lényeges erőforrás különbség. Ha a Win10-ed belassult, és nem tudod javítani, akkor újra kell telepítened és megint jó lesz egy darabig. (Én valahogy szerencsés vagyok, mert sem az i3-7020 laptop sem az i3-4170 asztali rendszerem nem lassult be az évek alatt. És a Win11 is pöpecül fut mindkettőn.) Tehát a Win11 24H2 tiszta telepítésére készüljél. Mivel a gen7 proci nem támogatott, ezért a Win11 ISO-t le kell töltened és a Rufus alkalmazással ki kell írnod egy (min 8 Gigás) pendrájvra. A Rufus indításakor mindent pipálj be, és simán fel fog települni. Telepítés előtt célszerű ellenőrizned a BIOS beállításokat. Amiket ezek közül megtalálsz, azt a jelzett módon kell beállítani:
- Fast Boot disable
- SATA mode AHCI
- Secure boot enable
- CSM disble
- UEFI boot enable
- Legacy boot disable
- TPM enable
- Intel Platform Trust Technology (PTT) enable
- VMD Controller disable
- Intel Optane disable -
Narxis
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #23752 üzenetére
Hallottam arról a Telekom sztoriról [link] de az szerintem bizonyos oldalak esetén okozhat lassulást és azt is nagyrészt a forgalmasabb pl. esti órákban. Nekem meg úgy tűnik mintha minden érintett lenne ami internetre kapcsolódik, pl. Steam áruház böngészése, Internet Download Manager sebessége, Firefox, Edge-ben is az oldalak betöltése stb. Én amúgy Digis vagyok.
-
félisten
válasz Narxis #23748 üzenetére
Ez érdekes... Nekem 1/1Gb Telekom net van és pár napja(13.-án telepítettem az említett frissítést) az oldalak néha 20-90KB/s-l töltődnek le, de a speedtest mindent jónak mutat (megvan az elméleti net sebesség)
Eddig a Telekom-nak tudtam be, mert a topikjában is többen panaszkodtak/panaszkodnak emiatt. Lehet, hogy nem is a Telekom a ludas?
Neked ki a netszolgáltatód?[ Szerkesztve ]
-
Dendytv
senior tag
válasz Csorbi #23747 üzenetére
"A lassulások okát nyugodtan keresheted abban, hogy a 4 év alatt semmi nem maradt statikus állapotban - minden fejlődött, bővült, újításokat kapott, több-szebb-stb. lett - az operációs rendszered is, illetve a weboldalak, programok amiket nézel, használsz, stb.
Ergo teljesítményben kell velük lépést tartani, ami nálad nem történt meg."
Ezt értem, de akkor miért oldja meg a lassulást, ugyan ez a gép egy friss op-rendszerrel ?Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
félisten
válasz Dendytv #23745 üzenetére
Simán neki lehet futni, a pchealthcheck még egy elavult listából mazsolázik, a 24H2 telepítője majd úgyis sírni fog, ha nem tetszik neki valami. Itt többen felpakolták már úgy, hogy ne sírjon a telepítő és megy nekik.
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Ezt a frissítést telepítette legutoljára a rendszer: [link] Azóta akármit töltök belassul a böngészéstől kezdve minden ami internetkapcsolatot igényel, olyan mint amikor túl sok torrentet töltesz egyszerre de nem töltök torrentet, egy 500MB-os fájl-nál is ez történik és úgy érzem lassabban is tölti le, korábban nem volt ilyen problémám. Realtek hálókártya egy laptopban, vezetékes a netkapcsolatom.
-
Csorbi
addikt
Csak a 8. generációs Intelektől támogatott hivatalosan a Windows 11 (egy-két nagyon ritka kivételtől eltekintve).
A 7200U eleve egy kétmagos CPU, sajnos már sok mindenbe képes beletörni a bicskája teljesítmény szempontjából, nem véletlenül a 8. generációnál húzták meg a határt, ott az Intel kb. hozzádobott +2 magot majdnem mindegyik szegmenshez.
A lassulások okát nyugodtan keresheted abban, hogy a 4 év alatt semmi nem maradt statikus állapotban - minden fejlődött, bővült, újításokat kapott, több-szebb-stb. lett - az operációs rendszered is, illetve a weboldalak, programok amiket nézel, használsz, stb.
Ergo teljesítményben kell velük lépést tartani, ami nálad nem történt meg. -
Dendytv
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #23744 üzenetére
Köszi a választ, le szedtem, és fel is raktam.
[Ezt írja]
Gondolom akkor hanyagoljam, vagy meg lehet próbálni ? Ha megpróbálom, milyen hibák fordulhatnak elő ? Amiért most cserélném a win10-et ez egy 4-éves rendszer most a gépen, és már nagyon lassú zavaróan lassú lett, ezt sem igazán értem, egy idő után miért lassul le minden rendszerSemmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
félisten
Hivatalos Lenovo listában nem szerepel, de az nem feltétlen teljes lista.
Ellenőrizd le a pchealthcheck alkalmazással.
Ha ez mindent rendben talál, akkor meg lehet próbálkozni W11-l, de előtte (csak a biztonság kedvéért) készítsd rendszermentést. (Hasleo-t vagy Macrium-t javaslom)[ Szerkesztve ]
-
Dendytv
senior tag
Sziasztok,
Lenovo ideapad 310:
I5 -7200U
DDR4-8GB
VGA-Intel HD Graphics 620
Erre a laptopra telepíthetek win 11-et ? Nem fog laggolni vagy szét fagyni ? elég neki ez a konfig?
Átlag használatra használom, híreket olvasok, YT, Netflix, nagyon-nagyon ritkán játszom egy-egy kisebb játékkal.Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
5leteseN
senior tag
Az RTL8188ETV Wi-Fi-t vagy nem is találja-indítja-bármi, vagy ha igen, akkor percekkel később az indulás után jelentkezik a hiba.
A Rendszer=>Hibakeresés talál vmit, de nem tudja javítani.
A Hálózat...-ban a Speciális...-nál az Alaphelyzetbe állítás után újra indítva egy darabig jó csak.W11 Pro, napra készre frissítve, aktiválva.
Eredeti W11-es driverrel. Ha kellene vmi gyári Realtec meghajtó, akkor emlékeim szerint le kell(ene) tiltani W11 driver-frissítgetését is(hogyan is...). -
teptep
senior tag
válasz modflow #23737 üzenetére
Nekem hasznos volt, nem tudom neked fog-e segíteni, de egy próbát megér:
https://bluetoothinstaller.com/bluetooth-command-line-tools
btpair.exe -u -
tomp
félisten
válasz King Unique #23722 üzenetére
DISM pipa.
SFC nem talált hibát.
Akkor szerinted érdemes repair install csinálni vagy nincs értelme? -
modflow
veterán
Két napja összepárosítottam a TV-vel a gépet BT-on.
Töröltem. Erre a minden PC induláskor felugrik a TV-n, hogy párosítási kérelem érkezett, párosítom?
Idegesítő.
Hogy lehet ezt eltüntetni?
Már minden töröltem a BT eszközök közül, se mindig ott van.. -
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #23730 üzenetére
win 11 24H2 isot letöltöttem, cmdből setup / product server futtattam.
24H2 / 26100.1742 lett
Nyilván hosszabb mint a frissítés felrakása, de ez relatív mókolásmentes volt, és adatvesztésre se volt parám.PcHealth Check futtatva lett, 1 hibát dobott, a biztonságos rendszerindításról, hogy nem ok.
-
Breki
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #23732 üzenetére
HP EliteBook 640 14 hüvelykes G9 noteszgép, IDS alapmodell
Microsoft Windows 11 Pro 24H2Köszönöm a válaszokat!!!
[ Szerkesztve ]
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
Csorbi
addikt
Nem.
A driverek naprakészen tartásához a HP Support Assistant-et használd inkább. -
félisten
Az Intel Chipset Installation Utility-t kellene felpakolni, aztán gép restart és újra Windows Update.
Sajnos azt nem tudom, hogy milyen a géped pontos típusa (mert ebből több verzió is létezik (G2/G5/G8 stb stb)), ill. az is fontos lehet, hogy 22H2/23H2/24H2 W11-t használsz, ezért nem tudom linkelni a Chipset-t.Itt add meg a lapos pontos típusát, majd a megfelelő W11 verziót és a fent említett szoftvert telepítsd.
Vagy Csorbi által javasolt utility-t használd (Én nem szeretem, mert felesleges dolgokat is képes leszedni, sokszor nyafog a háttérben stb)
[ Szerkesztve ]
-
Breki
veterán
Sziasztok
HP EliteBook640 laptopon Windows Update frissítésnél, napok óta a következő hiba van.
Intel - System - 2.2.10001.3
Letöltési hiba – 0x80248007
Találkozott valaki ezzel? Érdemes küzdeni vele?
Itt AMD-t és Lenovo-t írnak
[link]Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
félisten
válasz Ghostman78 #23729 üzenetére
OK, de azért tudd, hogy ingyenes particionáló alkalmazásokkal a kiterjesztett partició(k) elsődlegesre konvertálhatóak, adatvesztés nélkül...
Természetesen megértelek, ha valaki először fut bele ilyen dolgokba, akkor az adatok épsége az első, mert ha mellényúlsz, akkor lehet aztán igazán gépészkedni.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #23727 üzenetére
köszönöm , de innentől elengedem a témát, nem akarok adatvesztést
maradok a gépészetnél , IT témát meghagyom IT-nek -
GEPESZ66
veterán
Jövő hét elején meglesz az új gépem.
A BIOS-ban mit kell átállítani, hogy a WIN11 telepíthető legyen? -
félisten
válasz Ghostman78 #23726 üzenetére
Ez a legfontosabb hiba ok (az amiről korábban írtam is)
"Too many MBR partitions found, no room to create EFI system partition."
Azaz "Túl sok MBR-partíció található, nincs hely EFI-rendszerpartíció létrehozására."Dobj egy képet a lemezkezelőben a rendszer meghajtóról, jo eséllyel lesz "zöld" partíció is rajra, ami a kiterjesztett partíciót jelöli, ez meg kizáró ok az mbr->gpt konverzióra.
-
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #23725 üzenetére
köszönöm
2024-11-15 06:24:46, Error ValidateLayout: Cannot map MBR partition type 23. Please supply custom mapping through the command line.
2024-11-15 06:24:46, Error ValidateLayout: Too many MBR partitions found, no room to create EFI system partition.
2024-11-15 06:24:46, Error Disk layout validation failed for disk 1[09/04/2024 06:08.20.387] WudfCoInstaller: ReadWdfSection: Checking WdfSection [MTP.NT.Wdf]
[09/04/2024 06:08.20.390] WudfCoInstaller: UMDF Service WpdMtpDriver is already installed - removing existing settings in preparation for setting new ones.
[09/04/2024 06:08.20.394] WudfCoInstaller: Configuring UMDF Service WpdMtpDriver.
[09/04/2024 06:08.20.403] WudfCoInstaller: ImpersonationLevel set to 2
[09/04/2024 06:08.20.408] WudfCoInstaller: KernelModeClientPolicy set to 1
[09/04/2024 06:08.20.412] WudfCoInstaller: Final status: error(0) A művelet sikeresen befejeződött.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Ghostman78 #23724 üzenetére
Nem kivitelezhető, mert valami nem felel meg a partíciószerkezetben. Tipikusan az szokott lenni az ok (MBR esetén ugyebár), hogy max. 3 darab elsődleges partíció lehet, kiterjesztett partíció(k) nem.
Az MBR2GPT létrehoz 2 log-fájlt a Windows mappában, ezekbe kell belenézni, ott részletesebben leírja, hogy konkrétan mi volt a hiba oka.c:\Windows\setuperr.log
c:\Windows\setupact.log[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #23713 üzenetére
MBR2GPT /validate /allowFullOS:
MBR2GPT: Attempting to validate disk 1
MBR2GPT: Retrieving layout of disk
MBR2GPT: Validating layout, disk sector size is: 512 bytes
Disk layout validation failed for disk 1 -
tomp
félisten
válasz King Unique #23722 üzenetére
Lefutott a javítás parancs. Most már egészségesnek írja. Futtassak egy SFC-t is?
Kíváncsi lennék miért csúszott félre a 24H2-re való frissítés... -
King Unique
titán
válasz 5leteseN #23721 üzenetére
Passz, nem próbáltam még annál.
De ugye a #23217-ben már le lett írva, hogy a Windows To Go alapesetben nem támogatja a standard in-place upgrade-et, max. trükközéssel lehet megoldani.#23720 tomp:
Hát igen, akkor vannak ott hibák, amiket egy "repair install" javíthat, de jó esetben a DISM is.[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz King Unique #23717 üzenetére
Ezzel W11-es WinToGo-t tudok javítani?
-
tomp
félisten
válasz King Unique #23719 üzenetére
Csodás...
-
King Unique
titán
Én úgy értelmezem és pl. a régi módszer is azt jelenti, hogy nem egy KBXXXX szintű javítást tölt le mint amilyenek a havi kumulatív frissítések, hanem kompletten letölti a 24H2 ESD ISO-t és azzal csinál egy in-place upgrade-et a beállítások, programok, személyes fájlok, stb. megtartásával. Vagyis lényegében egy újratelepítés történik, csak nem teljesen a 0-ról.
"24H2 van fent, ez ami bugos"
Ha 24H2 specifikus ismert bugok, amik még nem lettek javítva, akkor azokat nyilván egy "repair install" sem fogja most megoldani, az olyanokat a havi kumulatív frissítésekkel szokták javítani.
A "repair install" módszernek akkor van értelme, ha olyan szinten sérültek a rendszerfájlok, hogy az SFC és a DISM sem tud vele mit kezdeni, vagy a 23H2—►
24H2 in-place upgrade-nél ment valami félre és 24H2 clean install megoldaná.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz King Unique #23717 üzenetére
Szóval szimplán települ Update-en a javítás mint a szokásos havi frissítések? Ez így jónak hangzik.
24H2 van fent, ez ami bugos...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
• Repair Install Windows 11 with an In-place Upgrade
"This will download and install a repair version of the OS. This operation reinstalls the OS that you have and will not remove any files, settings, or apps."
Ez lényegében egy javító telepítés in-place upgrade-del, aminél megmaradnak a telepített alkalmazások, Windows-beállítások, személyes fájlok, stb., csak immáron már a Windows Update-en* keresztül is elvégezhető és nem feltétlen kell hozzá előre letöltött ISO-fájl vagy USB-s telepítési adathordozó, mint korábban.
* Bár ha pl. 23H2 van telepítve, akkor a Windows Update módszer lehet az aktuális 24H2 verziót tölti le és azzal végzi a javítást, ami ez esetben verziófrissítés lesz.
Van még az alaphelyzetbe állítás, de az más, annál csak a személyes fájlok tarthatók meg, ellenben minden egyéb törlésre, újratelepítésre kerül.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Az alkalmazásokba beletartozik az összes program és driver is?
Ha igen lehet hétvégén megpróbálnám hátha kevesebb bug lenne. -
King Unique
titán
Az nem terelés volt, hanem az ingyenességhez eleve kapcsolódó Windows 10 digitális licenccel és termékkulccsal aktiválását a Windows 11-nek, amit igen, akkor elismerem, hogy én említettem.
De akkor most már remélhetőleg minden tiszta és sikerült pontosítani az ingyenesség, automatikus aktiválás, M365 platformtámogatás, C2D PC-re telepíthetőség és egyéb fogalmakat is.[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz King Unique #23694 üzenetére
Hát persze , csak emlékeztetnélek, hogy te kezdtél aktiválásra terelni, amikor én az ingyenességről beszéltem. És itt a vége részemről, pont.
-
félisten
válasz Ghostman78 #23712 üzenetére
Admin joggal futtasd a parancssort...
-
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #23711 üzenetére
MBR2GPT /validate /allowFullOS:
EnablePrivilege: AdjustTokenPrivileges failed (Error:0x514)
ERROR: Failed to enable backup/restore privileges.
Check that you are running in a process with elevated privileges -
félisten
válasz Ghostman78 #23710 üzenetére
Azt jelenti, hogy az /allowfullos paraméter nélkül, csak WinPE alól lehet kiadni így a parancsot (pl. bebootolsz egy W11 telepítőről és ott a parancssorban adod ki.)
Így futtasd OS alól: MBR2GPT /validate /allowFullOS[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
Csorbi
addikt
válasz Ghostman78 #23708 üzenetére
Megmókolható. Nem a Windows b*szakszik, a Windows 8 és az UEFI éra óta nem megszokásból és csuklóból kell a gépeket telepíteni, hanem a megszerzett új tudással.
Jelenleg parancssorból az mbr2gpt paranccsal tudod átkonvertálni MBR-ből GPT rendszerűvé a rendszert, majd restart és utána azonnal a BIOS-t át kell állítani az UEFI alapú OS-eknek megfelően (CSM/Legacy mód OFF, UEFI ON, Secure Boot ON és Intel PTT ONA konvertálás előtt egy teljes számítógép ÚJRAINDÍTÁS (nem leállítás-visszakapcsolás!) kell!
A parancs futtatásának menete:
mbr2gpt /validate
(ezzel előbb leteszteled, hogy menni fog-e)Ha sikeres, akkor:
mbr2gpt /convert /allowfullos1 pillanat alatt átkonvertálja, utána mehet megint a restart és fent említett BIOS beállítások.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Doky586 #23706 üzenetére
nacccerű
és ezt meg lehet mókolni, vagy kellene egy tiszta install ?Céges levelező rendszer miatt nem akartam korábban sem win installt mert 29GB jelenleg a mail.
Ugyanakkor némileg bosszantó, hogy egy nem túl szar gépen a windows ba*zakszik
Játékra nincs használva, arra van a PS5 és SX -
King Unique
titán
válasz Ghostman78 #23705 üzenetére
"BIOS-mód Örökölt
Biztonságos rendszerindítás állapota Nem támogatott"Vagyis UEFI/GPT + Secure Boot helyett BIOS/MBR módban lett telepítve, vagyis eleve nem felel meg maradéktalanul a rendszerkövetelményeknek és azért nem ajánlott fel a Windows Update újabb verzióra frissítést, mint ahogyan sejthető volt...
Az MBR2GPT parancssori eszközzel utólag átkonvertálható a BIOS/MBR séma szerint telepített Windows 10/11 UEFI/GPT-re, bekapcsolható a Secure Boot, stb., de ha nem a szokványos a partícióelrendezés, akkor elhasalhat hibaüzenettel.
Másik opcióként hagyni így és trükközéssel frissíteni újabb verzióra (pl. 24H2-re), mert ugye megoldható a rendszerkövetelményeknek nem megfelelő PC-ken is.[ Szerkesztve ]
-
válasz Ghostman78 #23705 üzenetére
"BIOS-mód Örökölt"
Tehát el volt rontva akkoriban a telepítés is és nem is kompatibilis. -
senior tag
válasz Csorbi #23703 üzenetére
Asus cuccokat töröltem.....
BIOS-mód Örökölt
Biztonságos rendszerindítás állapota Nem támogatott
Asus Prime Z790-A....Anno a Win11 installja " egy nem támogatott" 7. gen pcre ment,
ezt upgradeltem tavaly egy 13. gen intelre új, hogy partíció másolás történt, tehát nem tiszta win11 install volt
-
Csorbi
addikt
válasz Ghostman78 #23699 üzenetére
Minden ASUS AI Suite meg Armoury Crate és társai csakis eltávolításra valóak, semmi másra. Ha jól látom, az Intel LAN/Wifi/Bluetooth drivereket kellene felfrissíteni, és nem az ASUS, hanem az Intel oldaláról.
Mindemellett megnézni, hogy a telepítés anno teljesen szabványosan, UEFI only és Secure Boot ON BIOS beállítással történt-e, ami alapkövetelmény a Windows 11-hez, illetve az Intel PTT (TPM) is be van e kapcsolva a BIOS-ban.
Rendszerinfóban is ellenőrizhető[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz King Unique #23701 üzenetére
köszönöm
-
King Unique
titán
válasz Ghostman78 #23700 üzenetére
Kellene frissülnie, de a leírtak szerint mégsem, meg pláne ha még 22H2 verzión vagy, aminek a Home és Pro kiadásoknál most októberben szűnt meg a támogatása és ennek okán a Windows Update-nek már legalább 23H2 verzióra kellett volna frissítenie.
De mint írtam és linkeltem az előbb, adott a lehetőség manuálisan is újabb verzióra frissíteni, nem feltétlen kell a Windows Update-re várni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Az elfelejtett kiberfegyver
- SSD kibeszélő
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest