Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ghostman78 #23797 üzenetére
többi menü "eltűnik" (4db) ,csak a Launch csm marad....
Igen, az normális.
Amit Csorbi javasol (Secure Boot, TPM) azt Én elsőre nem szoktam bekapcsolni egyből, először induljon el a masina. Aztán ha bebootol az OS és rendezte a sorait (UEFI miatt számos konfigurációt átír magának), akkor egy újabb restart és akkor állítom be. (Előfordulhat, hogy ha minden bekapcsolsz egyszerre, akkor pont azért nem fog beboot-olni)
De ahogy gondolod. -
-
válasz
Ghostman78 #23794 üzenetére
Nem az. A legfelső csm sor enabledről disabledre.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #23795 üzenetére
Launch CSM - Disabled
többi menü "eltűnik" (4db) ,csak a Launch csm marad.... -
Csorbi
addikt
válasz
Igen, miután átkonvertáltad, akkor CSM disabled, UEFI only-t kell beállítani, valamint a Secure Boot-ot, valamint az Intel Platform Trust Technology-t (PTT, fTPM, legyen nevezve akárhogy) is be kell kapcsolni!
-
válasz
Launch CSM - Disabled
-
válasz
Fire/SOUL/CD #23792 üzenetére
ez van most
uefi only -nál most nem bootol a gép, erre kéne áttenni a convertálás után?
-
Csorbi
addikt
válasz
Ghostman78 #23791 üzenetére
Nem lesz adatvesztés, de ha ennyire aggódsz miatta, akkor nekem ebből az következik hogy nincs biztonsági mentés az adataidról. Mi lesz egy hirtelen háttértároló elhalálozás esetén?
-
válasz
Ghostman78 #23791 üzenetére
Újraindításkor egyből be a BIOS-ba és átállítani UEFI módra.
Adatvesztés? Én még sosem indítottam OS alól az MBR2GPT-t, hogy konvertáljon is, szóval passz, de ha sikeresen végződik a konverzió, akkor nem lehet adatvesztés. -
válasz
Fire/SOUL/CD #23790 üzenetére
1000 %, hogy a gépem bootolni fog, és nem lesz adatvesztés ?
-
válasz
Ghostman78 #23789 üzenetére
Akkor már csak ki kell adni az mbr2gpt /convert /allowfullos parancsot.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #23787 üzenetére
töröltem,újraindítottam, ez lett, és ez
C:\Windows\System32>mbr2gpt /validate /allowfullos
MBR2GPT: Attempting to validate disk 1
MBR2GPT: Retrieving layout of disk
MBR2GPT: Validating layout, disk sector size is: 512 bytes
MBR2GPT: Validation completed successfully -
De az említett frissítés előtt semmi baj nem volt, legalább 1 éve használom és azért is jó mert a rendszerben is szűri a reklámokat, tehát a Start menüben ahol amúgy semmi keresnivalója nem lenne reklámnak vagy a pasziánsz elindításánál is. Nyilván ha tényleg az Adguard a hibás akkor ismerve a fejlesztőket jönni fog nagyon hamar egy frissítés, amúgy használhatnám a DNS szerverüket is csak az alkalmazás több dologra képes.
-
válasz
Ghostman78 #23786 üzenetére
Az utolsó, betűjel nélküli partíciót töröld, meg ahogy nézem az E betűjelű partíción sincs kb. semmi, ha így van, akkor azt is lehet törölni. (jobb egér rajtuk/kötet törlése)
Utána már a "túl sok partícióra" nem hivatkozhat az mbr2gpt. -
válasz
Fire/SOUL/CD #23727 üzenetére
ezt kéne valahogy "javítani"
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #23782 üzenetére
Köszönöm,hogy leirtad,mi lehet a buktató!
Mondtam,hogy van licencem.
Azért rákérdezek majd.
De bízom benne,hogy így a Microsoft oldaláról letöltött WIN-t raktak fel.
Cégeknek is telepítenek,s oda nem mókolt kell. -
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #23781 üzenetére
Telepítés után a Windows Update automatikusan letölti és telepíti a szükséges eszközillesztőket (drivereket) is, vagy ha valamit nem, akkor az opcionális frissítéseket megnyitva és ott kijelölve. Vagy ha valamihez esetleg nem talál eszközillesztőt, akkor a hardvergyártó weboldaláról manuálisan letöltve és telepítve. Ezek így nyilván oké.
A nem oké, az "érdekességek" kategória az, ha egyrészt aktivátoros aktiválás történik. Másrészt az, ha pl. alapvető Windows-szolgáltatásokat letiltanak, akár pl. a Windows Update-et, netán 3rd party buherált Windows 11 ISO-t használnak a telepítéshez a Microsoft weboldaláról letölthető helyett és egyebek.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #23778 üzenetére
Az jutott meg eszembe,hogy ha nekik telepítes után a WIN update lefutott,s frissített,az csak nem gond.
Vagy arra gondoltál,hogy a gyartói oldalról rakna fel drivereket? -
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #23778 üzenetére
Csak feltelepítik,azt mondták.
Rákerdeztem,nincs aktiválas a részükröl.
Azt gondolták,hogy mivel 2 SSD van benne,500GB-os,ill.Samsung, gond lehet nekem,hogy az M2 SSD-re kerüljön a WIN,ne a SATA-ra.
Megoldottam volna,mivel leírtátok,hogyan tudom megnezni a meghajtók számat.
De legalabb igy ezzel nincs munkám. -
GEPESZ66
veterán
válasz
Doky586 #23773 üzenetére
Akkor a WIN esetében nem törlök semmit.
AzOffice esetében nem akartam,hogy a régi gépen maradjon,nehogy az újon gond legyen vele (hirdozható licenc).
A régit meghagyom tartaleknak,mivel most lesz februarban 13 eves.
A régit ezek utan,ha bekapcsolom,tudom havonta felfrissíreni? -
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #23771 üzenetére
Nem olyan régen már ki lett itt vesézve neked ez az aktiválás / újraaktiválás téma: #23567, #23571.
Amúgy csak szimplán feltelepítik és lefrissítik + feldriverezik, vagy be is aktiválják, netán még jól meg is "optimalizálják" a rendszert?
Ha csak az előbbi, akkor az még oké. Ha az utóbbiak is, akkor ott viszont már lehetnek "érdekességek"... -
King Unique
titán
-
teptep
senior tag
válasz
user112 #23768 üzenetére
"a telepítő korábbi verziója" nem lát meghajtókat.
Akkor miért nem örülsz? Mégis csak igazuk volt a Redditeseknek! Eddig az volt a gondod, hogy hibával leállt a telepítő a particionálás előtt. Most meg már a hibán túllépve eljut a lemez kiválasztásig. Ott meg másik probléma van, amire szintén vannak megoldások... -
-
user112
senior tag
válasz
King Unique #23770 üzenetére
A VMD tiltás segített!
-
GEPESZ66
veterán
Hétfő délután kell bemennem a számítógép szaküzletbe az összeàllított új gépemért.
A WIN-t én szokram felrakni,de most azt mondta a bolt,hogy ingyen rárakják a WIN 11 PRO-t,amihez van licencem.
Beleegyeztem,ha mar felhívtak.
Gondolom nincs gond ezzel így?
Otthon mikor bejelentkezek a fiókomba, már be is aktiválja magát?
Digitàlis licencem van.
Ha aktív lesz a WIN ezen a gépemen,akkor a régit eltávolítom a fiókból,ill.a régi gépen is törlöm a kulcsot parancssorból.
Az Office 2021-et a régi gépről mar eltávolítottam.
Az új gépre a fiókomból fogom telepíteni..
-
válasz
draco31 #23756 üzenetére
Szia,
az én fiam is kapott egy csoda lenovot állam bácsitól win11 rendszerrel. Nekem sikerült helyi fiókkal telepíteni minden mókolás nélkül, szóval, a gyári állapotból van local user lehetőség, nem kell MS fiókhoz kapcsolni.
DE volt ismerősőm, akinek az iskolában előre konfigolták a gépet és ott iskolai MS fiókkal adták ki, szóval próbálozni kell, az a lényeg. -
Janos250
őstag
válasz
Csorbi #23747 üzenetére
" 4 év alatt semmi nem maradt statikus állapotban - minden fejlődött, bővült, újításokat kapott, több-szebb-stb. lett - az operációs rendszered is, illetve a weboldalak,"
Pap, és papné esete.
Engem határozottan idegesít, hogy egyre több oldal mozog, villog, stb.
Igyekszem is úgy állítani az ilyen oldalakat, hogy ne lássam az idegesítő mozgó részeket:
Az meg, hogy a MS fiókot akar, mert mindent tudni akar rólam, stb. egyáltalában nem azt jelenti, hogy ettől jobb lett. -
teptep
senior tag
válasz
user112 #23762 üzenetére
Ugye nem Ventoy USB-ről próbálod telepíteni?
Milyen fájlrendszer van az USB-n, honnan töltötted le, hogyan készítetted?
A Redditen ezt javasolják. -
user112
senior tag
Sziasztok!
Vivobook X1504VA-ra szeretnék telepíteni, de a legújabb win11 kiakadt a particionálás elött: 0x80070001 - 0x4002f
Próbálkoztam egy régebbi telepítővel (2021-es frissítésű), de ez is megáll ott és illesztőprogramot kér. Az Asusnál viszont csak exe-k vannak és ez nem jó neki. A Linux látja az ssd-t (telepítést nem próbáltam). Mit lehet tenni? Csak egy részét szeretném Win-re, a másikra linux menne utána.
Köszönöm. -
válasz
Fire/SOUL/CD #23758 üzenetére
Most arra nincs időm, egyelőre várok még, hogy biztos az-e a ludas és megnézem a drivereket is később, hátha van újabb.
-
-
draco31
veterán
Hello!
Egyenlőre 10-est használok, így a 11-el nincs nagy tapasztalat, néha kerültem elé csak.
Kis falu, én vagyok a helyi "infós" Osztogattak a suliban a gyerkőcöknek laptopokat 11-el előre telepítve. Bekapcsoláskor kell egy Outlook fiókot csinálni, aztán mivel 12-13 éves gyerek, szülői felügyelet, stb.
Na de mivel nem értenek hozzá, és nem is olvasnak, csávó az írt mindent össze vissza, de úgy 2 óra szívás után csak megoldottam.
Kérdésem:
Ha csinálok egy alaphelyzetbe állítást, akkor lehet teljesen más fiókkal használni a gépet, vagy ez így már össze van kötve, és újratelepítés kell neki? -
teptep
senior tag
válasz
Dendytv #23743 üzenetére
Ugyan úgy fog futni Win11 alatt mint Win10 alatt. Nincs lényeges erőforrás különbség. Ha a Win10-ed belassult, és nem tudod javítani, akkor újra kell telepítened és megint jó lesz egy darabig. (Én valahogy szerencsés vagyok, mert sem az i3-7020 laptop sem az i3-4170 asztali rendszerem nem lassult be az évek alatt. És a Win11 is pöpecül fut mindkettőn.) Tehát a Win11 24H2 tiszta telepítésére készüljél. Mivel a gen7 proci nem támogatott, ezért a Win11 ISO-t le kell töltened és a Rufus alkalmazással ki kell írnod egy (min 8 Gigás) pendrájvra. A Rufus indításakor mindent pipálj be, és simán fel fog települni. Telepítés előtt célszerű ellenőrizned a BIOS beállításokat. Amiket ezek közül megtalálsz, azt a jelzett módon kell beállítani:
- Fast Boot disable
- SATA mode AHCI
- Secure boot enable
- CSM disble
- UEFI boot enable
- Legacy boot disable
- TPM enable
- Intel Platform Trust Technology (PTT) enable
- VMD Controller disable
- Intel Optane disable -
válasz
Fire/SOUL/CD #23752 üzenetére
Hallottam arról a Telekom sztoriról [link] de az szerintem bizonyos oldalak esetén okozhat lassulást és azt is nagyrészt a forgalmasabb pl. esti órákban. Nekem meg úgy tűnik mintha minden érintett lenne ami internetre kapcsolódik, pl. Steam áruház böngészése, Internet Download Manager sebessége, Firefox, Edge-ben is az oldalak betöltése stb. Én amúgy Digis vagyok.
-
válasz
Narxis #23748 üzenetére
Ez érdekes... Nekem 1/1Gb Telekom net van és pár napja(13.-án telepítettem az említett frissítést) az oldalak néha 20-90KB/s-l töltődnek le, de a speedtest mindent jónak mutat (megvan az elméleti net sebesség)
Eddig a Telekom-nak tudtam be, mert a topikjában is többen panaszkodtak/panaszkodnak emiatt. Lehet, hogy nem is a Telekom a ludas?
Neked ki a netszolgáltatód? -
Dendytv
senior tag
válasz
Csorbi #23747 üzenetére
"A lassulások okát nyugodtan keresheted abban, hogy a 4 év alatt semmi nem maradt statikus állapotban - minden fejlődött, bővült, újításokat kapott, több-szebb-stb. lett - az operációs rendszered is, illetve a weboldalak, programok amiket nézel, használsz, stb.
Ergo teljesítményben kell velük lépést tartani, ami nálad nem történt meg."
Ezt értem, de akkor miért oldja meg a lassulást, ugyan ez a gép egy friss op-rendszerrel ? -
-
Üdv!
Ezt a frissítést telepítette legutoljára a rendszer: [link] Azóta akármit töltök belassul a böngészéstől kezdve minden ami internetkapcsolatot igényel, olyan mint amikor túl sok torrentet töltesz egyszerre de nem töltök torrentet, egy 500MB-os fájl-nál is ez történik és úgy érzem lassabban is tölti le, korábban nem volt ilyen problémám. Realtek hálókártya egy laptopban, vezetékes a netkapcsolatom.
-
Csorbi
addikt
válasz
Dendytv #23743 üzenetére
Csak a 8. generációs Intelektől támogatott hivatalosan a Windows 11 (egy-két nagyon ritka kivételtől eltekintve).
A 7200U eleve egy kétmagos CPU, sajnos már sok mindenbe képes beletörni a bicskája teljesítmény szempontjából, nem véletlenül a 8. generációnál húzták meg a határt, ott az Intel kb. hozzádobott +2 magot majdnem mindegyik szegmenshez.
A lassulások okát nyugodtan keresheted abban, hogy a 4 év alatt semmi nem maradt statikus állapotban - minden fejlődött, bővült, újításokat kapott, több-szebb-stb. lett - az operációs rendszered is, illetve a weboldalak, programok amiket nézel, használsz, stb.
Ergo teljesítményben kell velük lépést tartani, ami nálad nem történt meg. -
Dendytv
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #23744 üzenetére
Köszi a választ, le szedtem, és fel is raktam.
[Ezt írja]
Gondolom akkor hanyagoljam, vagy meg lehet próbálni ? Ha megpróbálom, milyen hibák fordulhatnak elő ? Amiért most cserélném a win10-et ez egy 4-éves rendszer most a gépen, és már nagyon lassú zavaróan lassú lett, ezt sem igazán értem, egy idő után miért lassul le minden rendszer -
válasz
Dendytv #23743 üzenetére
Hivatalos Lenovo listában nem szerepel, de az nem feltétlen teljes lista.
Ellenőrizd le a pchealthcheck alkalmazással.
Ha ez mindent rendben talál, akkor meg lehet próbálkozni W11-l, de előtte (csak a biztonság kedvéért) készítsd rendszermentést. (Hasleo-t vagy Macrium-t javaslom) -
Dendytv
senior tag
Sziasztok,
Lenovo ideapad 310:
I5 -7200U
DDR4-8GB
VGA-Intel HD Graphics 620
Erre a laptopra telepíthetek win 11-et ? Nem fog laggolni vagy szét fagyni ? elég neki ez a konfig?
Átlag használatra használom, híreket olvasok, YT, Netflix, nagyon-nagyon ritkán játszom egy-egy kisebb játékkal. -
5leteseN
senior tag
Az RTL8188ETV Wi-Fi-t vagy nem is találja-indítja-bármi, vagy ha igen, akkor percekkel később az indulás után jelentkezik a hiba.
A Rendszer=>Hibakeresés talál vmit, de nem tudja javítani.
A Hálózat...-ban a Speciális...-nál az Alaphelyzetbe állítás után újra indítva egy darabig jó csak.W11 Pro, napra készre frissítve, aktiválva.
Eredeti W11-es driverrel. Ha kellene vmi gyári Realtec meghajtó, akkor emlékeim szerint le kell(ene) tiltani W11 driver-frissítgetését is(hogyan is...). -
teptep
senior tag
válasz
modflow #23737 üzenetére
Nekem hasznos volt, nem tudom neked fog-e segíteni, de egy próbát megér:
https://bluetoothinstaller.com/bluetooth-command-line-tools
btpair.exe -u -
tomp
félisten
válasz
King Unique #23722 üzenetére
DISM pipa.
SFC nem talált hibát.
Akkor szerinted érdemes repair install csinálni vagy nincs értelme? -
modflow
veterán
Két napja összepárosítottam a TV-vel a gépet BT-on.
Töröltem. Erre a minden PC induláskor felugrik a TV-n, hogy párosítási kérelem érkezett, párosítom?
Idegesítő.
Hogy lehet ezt eltüntetni?
Már minden töröltem a BT eszközök közül, se mindig ott van.. -
válasz
Fire/SOUL/CD #23730 üzenetére
win 11 24H2 isot letöltöttem, cmdből setup / product server futtattam.
24H2 / 26100.1742 lett
Nyilván hosszabb mint a frissítés felrakása, de ez relatív mókolásmentes volt, és adatvesztésre se volt parám.PcHealth Check futtatva lett, 1 hibát dobott, a biztonságos rendszerindításról, hogy nem ok.
-
Breki
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #23732 üzenetére
HP EliteBook 640 14 hüvelykes G9 noteszgép, IDS alapmodell
Microsoft Windows 11 Pro 24H2Köszönöm a válaszokat!!!
-
Csorbi
addikt
Nem.
A driverek naprakészen tartásához a HP Support Assistant-et használd inkább. -
Az Intel Chipset Installation Utility-t kellene felpakolni, aztán gép restart és újra Windows Update.
Sajnos azt nem tudom, hogy milyen a géped pontos típusa (mert ebből több verzió is létezik (G2/G5/G8 stb stb)), ill. az is fontos lehet, hogy 22H2/23H2/24H2 W11-t használsz, ezért nem tudom linkelni a Chipset-t.Itt add meg a lapos pontos típusát, majd a megfelelő W11 verziót és a fent említett szoftvert telepítsd.
Vagy Csorbi által javasolt utility-t használd (Én nem szeretem, mert felesleges dolgokat is képes leszedni, sokszor nyafog a háttérben stb)
-
Breki
veterán
Sziasztok
HP EliteBook640 laptopon Windows Update frissítésnél, napok óta a következő hiba van.
Intel - System - 2.2.10001.3
Letöltési hiba – 0x80248007
Találkozott valaki ezzel? Érdemes küzdeni vele?
Itt AMD-t és Lenovo-t írnak
[link] -
válasz
Ghostman78 #23729 üzenetére
OK, de azért tudd, hogy ingyenes particionáló alkalmazásokkal a kiterjesztett partició(k) elsődlegesre konvertálhatóak, adatvesztés nélkül...
Természetesen megértelek, ha valaki először fut bele ilyen dolgokba, akkor az adatok épsége az első, mert ha mellényúlsz, akkor lehet aztán igazán gépészkedni. -
válasz
Fire/SOUL/CD #23727 üzenetére
köszönöm , de innentől elengedem a témát, nem akarok adatvesztést
maradok a gépészetnél , IT témát meghagyom IT-nek -
GEPESZ66
veterán
Jövő hét elején meglesz az új gépem.
A BIOS-ban mit kell átállítani, hogy a WIN11 telepíthető legyen? -
válasz
Ghostman78 #23726 üzenetére
Ez a legfontosabb hiba ok (az amiről korábban írtam is)
"Too many MBR partitions found, no room to create EFI system partition."
Azaz "Túl sok MBR-partíció található, nincs hely EFI-rendszerpartíció létrehozására."Dobj egy képet a lemezkezelőben a rendszer meghajtóról, jo eséllyel lesz "zöld" partíció is rajra, ami a kiterjesztett partíciót jelöli, ez meg kizáró ok az mbr->gpt konverzióra.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #23725 üzenetére
köszönöm
2024-11-15 06:24:46, Error ValidateLayout: Cannot map MBR partition type 23. Please supply custom mapping through the command line.
2024-11-15 06:24:46, Error ValidateLayout: Too many MBR partitions found, no room to create EFI system partition.
2024-11-15 06:24:46, Error Disk layout validation failed for disk 1[09/04/2024 06:08.20.387] WudfCoInstaller: ReadWdfSection: Checking WdfSection [MTP.NT.Wdf]
[09/04/2024 06:08.20.390] WudfCoInstaller: UMDF Service WpdMtpDriver is already installed - removing existing settings in preparation for setting new ones.
[09/04/2024 06:08.20.394] WudfCoInstaller: Configuring UMDF Service WpdMtpDriver.
[09/04/2024 06:08.20.403] WudfCoInstaller: ImpersonationLevel set to 2
[09/04/2024 06:08.20.408] WudfCoInstaller: KernelModeClientPolicy set to 1
[09/04/2024 06:08.20.412] WudfCoInstaller: Final status: error(0) A művelet sikeresen befejeződött. -
válasz
Ghostman78 #23724 üzenetére
Nem kivitelezhető, mert valami nem felel meg a partíciószerkezetben. Tipikusan az szokott lenni az ok (MBR esetén ugyebár), hogy max. 3 darab elsődleges partíció lehet, kiterjesztett partíció(k) nem.
Az MBR2GPT létrehoz 2 log-fájlt a Windows mappában, ezekbe kell belenézni, ott részletesebben leírja, hogy konkrétan mi volt a hiba oka.c:\Windows\setuperr.log
c:\Windows\setupact.log -
válasz
Fire/SOUL/CD #23713 üzenetére
MBR2GPT /validate /allowFullOS:
MBR2GPT: Attempting to validate disk 1
MBR2GPT: Retrieving layout of disk
MBR2GPT: Validating layout, disk sector size is: 512 bytes
Disk layout validation failed for disk 1 -
tomp
félisten
válasz
King Unique #23722 üzenetére
Lefutott a javítás parancs. Most már egészségesnek írja. Futtassak egy SFC-t is?
Kíváncsi lennék miért csúszott félre a 24H2-re való frissítés... -
King Unique
titán
válasz
5leteseN #23721 üzenetére
Passz, nem próbáltam még annál.
De ugye a #23217-ben már le lett írva, hogy a Windows To Go alapesetben nem támogatja a standard in-place upgrade-et, max. trükközéssel lehet megoldani.#23720 tomp:
Hát igen, akkor vannak ott hibák, amiket egy "repair install" javíthat, de jó esetben a DISM is. -
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #23717 üzenetére
Ezzel W11-es WinToGo-t tudok javítani?
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #23719 üzenetére
Csodás...
-
King Unique
titán
Én úgy értelmezem és pl. a régi módszer is azt jelenti, hogy nem egy KBXXXX szintű javítást tölt le mint amilyenek a havi kumulatív frissítések, hanem kompletten letölti a 24H2 ESD ISO-t és azzal csinál egy in-place upgrade-et a beállítások, programok, személyes fájlok, stb. megtartásával. Vagyis lényegében egy újratelepítés történik, csak nem teljesen a 0-ról.
"24H2 van fent, ez ami bugos"
Ha 24H2 specifikus ismert bugok, amik még nem lettek javítva, akkor azokat nyilván egy "repair install" sem fogja most megoldani, az olyanokat a havi kumulatív frissítésekkel szokták javítani.
A "repair install" módszernek akkor van értelme, ha olyan szinten sérültek a rendszerfájlok, hogy az SFC és a DISM sem tud vele mit kezdeni, vagy a 23H2
—►
24H2 in-place upgrade-nél ment valami félre és 24H2 clean install megoldaná. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #23717 üzenetére
Szóval szimplán települ Update-en a javítás mint a szokásos havi frissítések? Ez így jónak hangzik.
24H2 van fent, ez ami bugos... -
King Unique
titán
• Repair Install Windows 11 with an In-place Upgrade
"This will download and install a repair version of the OS. This operation reinstalls the OS that you have and will not remove any files, settings, or apps."
Ez lényegében egy javító telepítés in-place upgrade-del, aminél megmaradnak a telepített alkalmazások, Windows-beállítások, személyes fájlok, stb., csak immáron már a Windows Update-en* keresztül is elvégezhető és nem feltétlen kell hozzá előre letöltött ISO-fájl vagy USB-s telepítési adathordozó, mint korábban.
* Bár ha pl. 23H2 van telepítve, akkor a Windows Update módszer lehet az aktuális 24H2 verziót tölti le és azzal végzi a javítást, ami ez esetben verziófrissítés lesz.
Van még az alaphelyzetbe állítás, de az más, annál csak a személyes fájlok tarthatók meg, ellenben minden egyéb törlésre, újratelepítésre kerül.
-
tomp
félisten
Az alkalmazásokba beletartozik az összes program és driver is?
Ha igen lehet hétvégén megpróbálnám hátha kevesebb bug lenne. -
King Unique
titán
Az nem terelés volt, hanem az ingyenességhez eleve kapcsolódó Windows 10 digitális licenccel és termékkulccsal aktiválását a Windows 11-nek, amit igen, akkor elismerem, hogy én említettem.
De akkor most már remélhetőleg minden tiszta és sikerült pontosítani az ingyenesség, automatikus aktiválás, M365 platformtámogatás, C2D PC-re telepíthetőség és egyéb fogalmakat is. -
movax
őstag
válasz
King Unique #23694 üzenetére
Hát persze
, csak emlékeztetnélek, hogy te kezdtél aktiválásra terelni, amikor én az ingyenességről beszéltem.
És itt a vége részemről, pont.
-
válasz
Ghostman78 #23712 üzenetére
Admin joggal futtasd a parancssort...
-
válasz
Fire/SOUL/CD #23711 üzenetére
MBR2GPT /validate /allowFullOS:
EnablePrivilege: AdjustTokenPrivileges failed (Error:0x514)
ERROR: Failed to enable backup/restore privileges.
Check that you are running in a process with elevated privileges -
válasz
Ghostman78 #23710 üzenetére
Azt jelenti, hogy az /allowfullos paraméter nélkül, csak WinPE alól lehet kiadni így a parancsot (pl. bebootolsz egy W11 telepítőről és ott a parancssorban adod ki.)
Így futtasd OS alól: MBR2GPT /validate /allowFullOS -
-
Csorbi
addikt
válasz
Ghostman78 #23708 üzenetére
Megmókolható. Nem a Windows b*szakszik, a Windows 8 és az UEFI éra óta nem megszokásból és csuklóból kell a gépeket telepíteni, hanem a megszerzett új tudással.
Jelenleg parancssorból az mbr2gpt paranccsal tudod átkonvertálni MBR-ből GPT rendszerűvé a rendszert, majd restart és utána azonnal a BIOS-t át kell állítani az UEFI alapú OS-eknek megfelően (CSM/Legacy mód OFF, UEFI ON, Secure Boot ON és Intel PTT ONA konvertálás előtt egy teljes számítógép ÚJRAINDÍTÁS (nem leállítás-visszakapcsolás!) kell!
A parancs futtatásának menete:
mbr2gpt /validate
(ezzel előbb leteszteled, hogy menni fog-e)Ha sikeres, akkor:
mbr2gpt /convert /allowfullos1 pillanat alatt átkonvertálja, utána mehet megint a restart és fent említett BIOS beállítások.
-
válasz
Doky586 #23706 üzenetére
nacccerű
és ezt meg lehet mókolni, vagy kellene egy tiszta install ?Céges levelező rendszer miatt nem akartam korábban sem win installt mert 29GB jelenleg a mail.
Ugyanakkor némileg bosszantó, hogy egy nem túl szar gépen a windows ba*zakszik
Játékra nincs használva, arra van a PS5 és SX -
King Unique
titán
válasz
Ghostman78 #23705 üzenetére
"BIOS-mód Örökölt
Biztonságos rendszerindítás állapota Nem támogatott"Vagyis UEFI/GPT + Secure Boot helyett BIOS/MBR módban lett telepítve, vagyis eleve nem felel meg maradéktalanul a rendszerkövetelményeknek és azért nem ajánlott fel a Windows Update újabb verzióra frissítést, mint ahogyan sejthető volt...
Az MBR2GPT parancssori eszközzel utólag átkonvertálható a BIOS/MBR séma szerint telepített Windows 10/11 UEFI/GPT-re, bekapcsolható a Secure Boot, stb., de ha nem a szokványos a partícióelrendezés, akkor elhasalhat hibaüzenettel.
Másik opcióként hagyni így és trükközéssel frissíteni újabb verzióra (pl. 24H2-re), mert ugye megoldható a rendszerkövetelményeknek nem megfelelő PC-ken is.
-
válasz
Ghostman78 #23705 üzenetére
"BIOS-mód Örökölt"
Tehát el volt rontva akkoriban a telepítés is és nem is kompatibilis. -
válasz
Csorbi #23703 üzenetére
Asus cuccokat töröltem.....
BIOS-mód Örökölt
Biztonságos rendszerindítás állapota Nem támogatott
Asus Prime Z790-A....Anno a Win11 installja " egy nem támogatott" 7. gen pcre ment,
ezt upgradeltem tavaly egy 13. gen intelre új, hogy partíció másolás történt, tehát nem tiszta win11 install volt
-
Csorbi
addikt
válasz
Ghostman78 #23699 üzenetére
Minden ASUS AI Suite meg Armoury Crate és társai csakis eltávolításra valóak, semmi másra. Ha jól látom, az Intel LAN/Wifi/Bluetooth drivereket kellene felfrissíteni, és nem az ASUS, hanem az Intel oldaláról.
Mindemellett megnézni, hogy a telepítés anno teljesen szabványosan, UEFI only és Secure Boot ON BIOS beállítással történt-e, ami alapkövetelmény a Windows 11-hez, illetve az Intel PTT (TPM) is be van e kapcsolva a BIOS-ban.
Rendszerinfóban is ellenőrizhető -
válasz
King Unique #23701 üzenetére
köszönöm
-
King Unique
titán
válasz
Ghostman78 #23700 üzenetére
Kellene frissülnie, de a leírtak szerint mégsem, meg pláne ha még 22H2 verzión vagy, aminek a Home és Pro kiadásoknál most októberben szűnt meg a támogatása és ennek okán a Windows Update-nek már legalább 23H2 verzióra kellett volna frissítenie.
De mint írtam és linkeltem az előbb, adott a lehetőség manuálisan is újabb verzióra frissíteni, nem feltétlen kell a Windows Update-re várni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest