Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tenken
őstag
Sziasztok!
Én is kipróbáltam a játékot, de sajnos elég vegyes érzelmeim vannak. Egyrészt a total war hangulat azonnal beszippant, a környezet is jó és tetszik, hogy elkülönülnek az egység típusok a népeknél/kultúráknál.
Viszont nekem 660Ti és 2760QM-el szaggat. Mediumon-on kell hagyni az élvezhető szintért. Nem is a csatákkal van a baj főleg, hanem a taktikai térképpel. Ott, ha egy ügynök körül megjelenik az a "fény effekt" az kb megöli az egészet. Ezt nem lehet valahol kilőni?
Amúgy eredetileg a proci hd3000-esével kezdte el hajtani, majd nv pulton hozzá rendeltem a rome-hoz is az nv vga-t, de lényeges változás úgy sem lett. Pedig van némi különbség a kettő között....Spártával kezdtem el amúgy. A sereg és flotta limit emelkedik, ha nő a birodalom. Viszont ahogy elkezdtem terjeszkedni az új népek folyamatosan megtámadnak. Kérdés nélkül kb nekem esik mindenki, ami annyira nem para, mert most már van állandó helyőrség a provinciákban, de azért mégis. Ezt nem nevezném fejlett AI-nak...
Oké, hogy előbb utóbb úgy is az lesz a sorsuk, de azért jobban örültem volna, ha én döntöm el milyen sorrendben igázom le őket. -
aAron_
őstag
válasz
Terrorista #690 üzenetére
teljesen egyet értek, nekem is simán elég lenne pl az első rész grafikája
nem az számít
(#689) dobost: az is, de azt azért elég nehéz lett volna az EA-től megkapni, én inkább cryengine-re gondoltam, de persze van még egy rakás egyéb jó lehetőség is (unreal/unity 3d)
(#693) Sixkiller6: maga a cpu nem gyenge, csak az egyszálas teljesítménye, azért legyünk pontosabbak, a játékkal van baj nem a cpu-val
egyébként Phenomon is borzalmas, tehát kijelenthetjük, hogy csak felsőkategóriás i5/i7 jó neki...
persze az is lehet, hogy ár/értékben a legjobb egy ivy celeron + HD 7970 kombó lenne
-
anytime
őstag
nekem egyenlőre a graf-al nincs gondom, elviszi a gép
a problémám így elsőre inkább a nehezen átlátható fejlődési / fejlesztési rend ..., de ez legyen az én problémám -
KINKY_007
aktív tag
Mindenki rakja össze a katapultot, az jól működik, nem lassul be...
Nincs is kedvem feltelepíteni a játékot. -
Bali27
addikt
Na milyen a patch hatása? Félelmetes hogy mennyire optimalizálatlan ez a játék. Addig tuti nem veszem meg amig pl a Carthagoi csata veri high / ultrában 0 és 20 fps között mozog, a körváltások !!!már a legelején!!!! (mi lesz később) brutálisan gusztustalanul lassúak, mindezt összehozza egy Fx6100-al 4.0Ghzen, [ 1.szál 100% a többi 5 meg 50% körül mozog, szóval ki sincs használva a proci] és egy Giga 7870OC-vel, 12 Gb rammal a gépben, és SSD-re van telepítve a játék. Egyszerűen élvezhetetlen.
-
Sixkiller6
őstag
mivel sehol nem találok unit guide-ot / wiki-t, gondoltam összedobom legalább a unitok statjait.
Akinek van kedve segíteni, kérem írjon, küldök/megosztok egy excel template-et.
Első körben, csak az egyes frakciók alatt elérhető egységek statjait, jellemzőit (spear/melee/missile; light/medium/heavy; stb) és elérhetőségének feltételeit gyűjteném össze, hogy új játék kezdésekor tudjuk, hogy merre kell indulni, és melyik egység a jobb/rosszabb.
köszönöm!
-
Terrorista
senior tag
Én csak azt nem értem, hogy ha az emberek a mai napig leülnek az első résszel játszani, aminek már eléggé régi a grafikai motorja, akkor miért kell minden kiadott résznél kvázi új grafikával előrukkolni?
Ott volt a Empire/Napoleon. Az már bőven az a szint, ami felett már tényleg nincs sok értelme a jobb grafikának. Sokkalta jobb a játékélmény, ha nem szaggat a játék és nincsenek optimalizálatlanságok, bugok. Lehetne a tartalommal foglalkozni és sokkal jobb/összetettebb játékokat készíthetnének. Nem kellene moddereknek szét moddolni az alapjátékot, hogy kvázi játszható legyen a játék.
De ha ez sem, akkor ott volt Shogun 2. Mi baj volt azzal a graf motorral? Sikerült jól összerakni. Ezzel szemben a Rome 2 grafikájától nem dobtam hátast. High beállítással olyan ocsmány minden, hogy benchmarkban az emberekre azt hittem zombik, annyira eltorzult a textúrájuk... A kívánt vas pedig indokolatlanul nagy a Shogunéhoz képest.
Nem jó ez így.
-
dobost
senior tag
Egy Frostbite 3 azért kemény lett volna.
Szerencsére én olyan sok bugot nem tapasztaltam, bár a prológusnál érdekes volt, amikor azt mondta, hogy mergeljem a "szárazföldi" illetve tengeri flottát... csak az volt a gond, hogy már egy lépést se tudtam tenni...
Nyilván az End Turn nem volt aktív.
-
aAron_
őstag
válasz
Csapoati #686 üzenetére
ezzel azt akarta mondani, hogy pont mivel PC excluzív nem kéne konzol port szintűnek lennie (bár még azok is jobban futnak) az optimalizáltságnak. az sem igaz, hogy nehéz lett volna normális multithreading-et csinálni (pl), simán licenszelhettek volna más motort is ha az ővék ennyire sz@r, csak gondolom azért fizetni kellett volna meg megtanulni használni.
-
Stigma.HC
senior tag
Nekikezdtem én is a játéknak. Rögtön Athénnal. Spárta már az elején jött katonai szövetséget kötni és gyorsan be is daráltuk a felettünk lévő harmadik görög népet. Valahogy sikerült kicsikarnom Egyiptomból is egy szövetséget (ezt miért fogadta el lövésem sincs), gyors bele is rángatott egy háborúba amit készségesen el is fogadtam, erre rögtön 9 közel-keleti állammal állok háborúban
Ami kicsit zavaró mert arra akartam terjeszkedni, de most valahogy védekeznem kell mert a közelebbiek seregei sorra jelennek meg a kapumnál.
Amúgy senki más nem hajlandó velem szövetséget kötni a környéken, még kereskedni se akarnak, leszámítva Spártát és Egyiptomot.
Lehet kapitulálok és kezdek egy új játékot -
stvnppp
senior tag
válasz
Terrorista #683 üzenetére
Pedig milyen jól szórakozik, amikor az ellenség szív a bugok miatt, fordított helyzetben meg megy a m^^therfˇ"cker. Azért szomorú, hogy ezt így ki merik adni, és hogy a kizárólag PC-re szánt játékok sincsenek megfelelően optimalizálva.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
ForRedGlory #682 üzenetére
Pedig az elso Rome a legjobb szerintem, foleg a kiegeszitovel.
-
Terrorista
senior tag
Hát ezen jókat nevettem. Szánalmas.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #681 üzenetére
Na közben csak lejött a patch. Elindítottam egy történelmi ütközetet, hát kár volt. Meglehetősen szaggat és ki is lépett a játék a vége előtt, pedig ránézésre jól álltam.
Cserébe jól néz ki
Szerintem ez felejtős játék, kb 5 patch múlva lesz játszható, addig kitolom a többi Total Wart, tegnap beszereztem mindet, kivéve az Első Rómát
-
ForRedGlory
félisten
Azért ez kurva jó... Nem szedi le a patchet (20 perce néz így ki, és újraindítás sem segít), így még elindítani sem tudom ezt a kupac fost...
-
Csapoati
nagyúr
válasz
#79621120 #679 üzenetére
En nem bantam meg.
Amugy 120 ezren jatszottak vele max. egyidoben a Steamen. Vegyunk akkor 150 ezres eladast. Annak mennyi is a 2%-a? 3000. Na, ha lattok 50-60 siros topikot, akkor gondoljatok erre a szamra. Amugy nyilvan javitasra szorul a jatek, de nem is katasztrofalis, ahogy azt a sirok allitjak. Manapsag ez a divat, egybol leszarozni mindent nevtelenul a monitor mogul. S allitom, hogy ez foleg a fiatalabbaknal altalanos. -
törölt tag
válasz
ForRedGlory #676 üzenetére
Na ezért nem érdemes előrendelni semmiféle PC játékot .
-
aAron_
őstag
válasz
ForRedGlory #676 üzenetére
a másik 98% inkább nem játszik vele
-
ForRedGlory
félisten
Basszus....
“At Creative Assembly we are working flat out to fix the 2% of ROME II players reporting technical problems"
Nyílván 2%-nál jelentkeztek csak hibák
Mondjuk nálam kb hibátlan, leszámítva, hogy viszonylag alacsony az fps, de a fórumokat nézve kételkedem ennek a 2%-nak a valóságtartalmábanl.
-
1m1s
tag
most szedtem le ati catalyst 13.10 betáját, próba szerencse.
meg elvileg van valami 27megás peccs.
-
Sixkiller6
őstag
tud vki neten elérhető unit-listát? wiki-k még nincsenek.
-
-
1m1s
tag
mikorra várható a patch? még magyar meccs előtt ránéznék a játékra.
bár ahogy olvasom nem lesz nagy változás... -
válasz
Sixkiller6 #664 üzenetére
Most sikerült növelnem. Nagyon mikro méreteket növekszik a zöld csík,de kibírható.
Ahogy észrevettem,területfoglalásnál nő(városonként egy icipicit) ,valamint sikeres küldetésteljesítéseknél is növekszik. -
Malonee
tag
Az Atinak kijött egy béta drivere crossfire profillal
-
vargabela
csendes tag
Csak én nem látok vért a játékban? Be lehet valahol kapcsolni? Azt hittem nagyon véres játék lesz, hogy mindenhol cafatokban lesznek a katonák. De ez biztos nem EU szabvány, de jóval realisztikusabb lenne.
-
törölt tag
válasz
Sixkiller6 #638 üzenetére
Remélem a Darthmod csapat már gőzerővel dolgozik a hibák kijavításán .
-
Nem tudom,ti hogy vagytok vele,de én max 6 szárazföldi,és 4 flottát tudok csinálni. Jelenleg a 6 szárazföldi megvan,és 3 flottám van,de ennél többet nem enged. Valami limitről ír,ha rámegyek a lehetőségre,és hogy foglaljak el több territóriumot.Ez megtettem,már 2 teljes provinciát is elfoglaltam,de még mindig semmi. Mivel tudnám növelni a seregeim számát 6-ról?
Jól sejtem,hogy ezt a power-el tudom növelni? De akkor mivel növelem a powert? Hisz fél földközi tenger az enyém,folyamatosan hadjáratokat indítok,gazdaságileg is jól állok.
-
Javarészt igen,de nem csak. Amlítették a Haswell támogatottságot,hogy kihasználja az EDO ramot,de hanyag lett az optimalizálás az Nvidia és AMD kártyákra.
A PC Exkluzív Total War: ROME II azonban semmit sem fejlődött, legalábbis pozitív irányban nem. A helyzet ugyanis az elődnél is rosszabb, mivel az Intel IGP-k már külön optimalizálást is kapnak, így a rendszer ezeket alkalmazza a GeForce és a Radeon mobil VGA-kra. A fentebb említett korlátok mellett ez képi hibákat, esetleges durva lassulásokat, és programösszeomlásokat eredményez. Ez logikus, mivel az AMD és az NVIDIA termékei más optimalizálásokat igényelnek, mint az Intel grafikus vezérlői, és ezeket nem tudja betölteni az alkalmazás.
Mi ugye pont ezeket tapasztaljuk,és hőbörgünk miatta.
thomiboy:Nagyon szépen köszöntem uram!
És most kicsit a játékról is:Tetszik a diplomácia,összeszedettebnek érzem,mint az elődöknél. Addig jóvan vagyok mindenkivel,ha egy népre támadok,akkor szövetségeseik ellen is harcolnom kell,ha van egy nép,akivel közösek az ellenségeink,akkör szövetséget ajánl nekem,ha megjelenik egy új nép,akkor egyből jön hozzám kereskedést/meg nem támadási paktumokat kötni. Volt,hogy legyengítettem egy népet,egyből tűzszünetet kért és 3000dénárt perkált le.
Eddig közelse éreztem annyi furcsaságot,mint az előd total warokban. -
malacka87
őstag
Na elküldtem a régi procim Gianninak. Talán holnap vagy hétfőn jön az új 8350. Bár szerintem azzal se fog jobban futni. Ahogy olvastam ezt a cikket elszomorodtam. Itt jöhet akármilyen javítás nem fog segíteni. :-((((
-
Dinter
addikt
Üdv, van lan mód a játékban?
-
1m1s
tag
tegnap abbahagytam egy időre a játékot, kicsit felidegelt hogy lenyomtam az ellent de az egyik egysége 10percen keresztül bebugolt a hajóba és forgolódott össze vissza.
ha odamentem a nyilasokkal azokat meg lezúzták... -
mbalo45
csendes tag
full grafon megy akadás nélkül
bár nem hiszem,hogy sokáig a gépen lesz mert én a régi stratégiai játékok híve vagyok
esetleg ezt lehet úgy jtszani mint az age of verziókat(építés stb ameddig akarom,küldetések nélkül) ? -
Alg
veterán
Tegnap este próba, prológ, első városfoglalásig...
Grafika: Nos, i3+6850 kombóval fogta és beállította magának ultra-ra fullHD-ben
teszt minfps 19 átlag 25 körül, picit lejjebb húztam és rendben.
Játék: hááát nem tudom, igaz nekem a med2 volt eddig a favorit, meg talán az empire tetszett még. Valahogy olyan átláthatatlannak tűnik elsőre a campaign map, nincsenek a jó kis infó scrollok (vagy csak nem találom), a csatákról még nem nyilatkozom, majd prológ után kiderül mi lesz...
Apropó, ezt a kamerán a víz lefolyik effektet hogy a lóherébe tudom kikapcsolni, marhára idegesít
-
válasz
Sixkiller6 #640 üzenetére
Én épp ezért játszom a rómaiakkal. Velük könyebb a játék,és tanulhatóbb,egyszeűbb megérteni. Jelenleg is nagyon jól haladok,kezdem érteni a játék felépítését,egyre jobban tudok provinciákat kezelni.
Arra leszek kiváncsi,hogy hol jönnek be a légiós egységek. Vajon itt is lesz egy katonai reform,mint a rómában? Vagy nekem kell kifejlesztenem őket? -
Sixkiller6
őstag
ami teljesen kaotikusnak tűnik, az az egységek képzése. pontosabban új egységek unlockolása.
ha jól látom/értem, akkor a kard/lándzsa/távolsági/ló azok más más fejlesztési vonalon aktivizálódnak, kultúra/vallási/stb.
egyszerűen nem találom az infót, h mi kell nekem ahhoz ha pl Sword mastereket vagy Berserkereket szeretnék a sváb seregembe. Ezt nem is értem, hogy gondolták.
kb. 6odszorra kezdem újra, hogy a megfelelő városfeljesztési irányba álljak végre és ne spear levykkel legyen végre tele az összes seregem.
unit lista persze nincs neten. -
dobost
senior tag
Azt én is észrevettem, hogy elég könnyű megfutamítani az ellenfelet, nincs a csatákban sok kihívás így... bár lehet, hogy az élet nem normal nehézségi fokozaton kezdődik.
Pl a Diablo III-nál is az csak amolyan tutorialnak számított... később vadult be a játék. (bár addigra már meguntam... de ez más lapra tartozik
)
Ettől függetlenül a sok frakció miatt lehet Róma után már emelek a nehézségen.
Egy gyors patch-el szerintem tudnak azon javítani, hogy később kezdjen megfutamodni az AI...
Pl a King Arthur I - II-ben néha keményen izzadtam, hogy meg tudjam nyerni a csatát. -
Sixkiller6
őstag
találtam egy kritikai írást, ami nagyjából összeszedi a gondokat: >>itt<<
hevenyészett összefoglaló a leírtakról, sajnos minden pont igaz. (elnézést a hibákért, csak gyorsan lefordítottam a lényeget)
Total War: Rome II review: A total mess
"A történészek évszázadokon keresztül vitatkoztak arról, hogy Róma miért bukott el.Túlterjeszkedés? Tisztázatlan utódlás? Kereszténység? Balszerencse? Ólommérgezés? A történelem persze nagy, zavaros és bonyolult, szóval az ok valószínűleg nem csak az előbbi dolgok egyike.
Mint ahogy Róma, a Total War sorozat egy évtizedekig fennálló birodalom lehetett volna. A Rome II lehetett volna a koronaékszer. De akkor miért ekkora a bukás? Azért mert nagy, zavaros és bonyolult."Alapgondolatok:
- mint ahogy megszoktuk van stratégiai kampány térkép és taktikai csatatérkép. Ha egy Total War játék jól működik, akkor a két oldal harmóniában van. A kampánytérképen hozott döntés ugyanolyan szórakoztató és fontos, mint a csatatérképen harcolni.
- ha az egyik tényező nem stimmel, akkor borul a harmónia
- ha egyik tényező sem stimmel, akkor az egész csikorogva ledöglikÓriási térkép, óriási töltési idők
- legnagyobb gond a Rome II-vel, hogy óriásira van fújva
- a kampánytérkép bármennyire is jól néz ki, egyszerűen rohadtul túlságosan nagy
- 200 különböző város, mind külön frakció által irányítva, nincsenek függetlenek. Többségük egészen apró, 1-2 városból áll, emiatt a diplomácia hihetetlenül idegesítő, 30+ frakciót végigklikkolni, azért, hogy lássuk akarnak-e kereskedni? Ez nagyon messze van a szórakoztatótól.
- unalmas nézni, ahogy az AI irányítja a soktucatnyi frakció minden egyes tagját arra várva, hogy megint mi jöjjünk
- az elején (i.e. 272-ben kezdünk, minden kör egy év) elfogadható 20-30 másodpercet várunk, de 10-20 év múlva, amikor már minden frakció mozgatja a kémeit és vívja a kis háborúit, a várakozás idegesítőbe csap át
- a kis átlagméretű frakciók olyan döntésekre kényszerítenek, amely szembemegy a játék lényegével. A térkép felfedezése és kereskedelmi utak nyitása pénzt hoz a konyhára, de kiterjeszti a térképet, így még jobban lelassul minden kör. Ha nem építesz kereskedelmi utakat, akkor viszont nem jön a pénz. (saját gondolat: fél Európát uralva sem tudok kereskedelmi egyezségeket kötni a legkisebb poros kisvárossal sem, ők ajánlkoznak, jellemzően a mindenkori készpénz állományom feléért)
- egy idő után azt veszed észre, hogy lerakod a fülest és mindig kimész mosogatni egy kicsit minden kör végén.A stratégiai térkép túl stratégiai
- a túlzott várakozás megbocsátható lenne, ha a körönként elvégzett lépések ellenállhatatlanok lennének. A probléma egy váratlan helyről bukkan elő: az egyszerűsített provincia kezelés oldaláról. (a provinciák ugyebár 2-4 városból állnak, egy fővárossal)
- elsőre ez egy remek ötletnek tűnik, megszabadulni a mikromendzsmenttől, történelemhűség, motiválni a játékosokat teljes provinciák megszerzésére
- a probléma az, hogy a provinciák szerkezete miatt nehéz alapinformációkhoz jutni. A Shogun II-ben a közrend (public order) sima ügy volt: minden negatív pontot ellensúlyozni lehetett egy egységgel - 4 morcos arc kilőve 4 harci egységgel.
- mivel itt 2-4 városból áll egy provincia, az ezekhez tartozó információ nagyobb, bonyolultabb és amorf. A provincia info csak annyit mond, hogy a közrended -36.
- az infóhiány unalmassá teszi a döntéseket. Minden kör arról szól, hogy "asszem építenem kéne egy templomot, mert az segíthetne" ahelyett, hogy sokkal érdekesebb és közvetlenebb is lehetne: "ha a pénzemet most egy templomra költöm, akkor 3 kör múlva leállnak a lázongással".
- ez ugyanúgy igaz az ételre és a pénzre is
- Sid Meier mondása szerint "a játék érdekes döntések sorozata", hát a Rome II-ben kevés érdekes döntés vanTaktikai mód taktika nélkül
- sajnos nem csak a kampánytérkép zavaros, a taktikai csaták szintén komoly visszalépést jelentenek.
- először is aggasztóan ritkák, 50 éve játszom a római hadjáratot, de eddig csak egyetlen kiélezett csatám volt közel azonos seregekkel.
- legszebb éveiben egy Total War csata több döntési ponttal rendelkezett. Először is: hogyan helyezed el a seregeid, megkockáztatod-e a távolsági egységeidet a gyalogság elé helyezni, hegyek és erdők kihasználása, satöbbi. Második: hogyan harcolsz: támadsz vagy védekezel inkább, végig vagy csak egy ideig. Harmadjára: miután a seregek nagy része összeakadt, megválaszthatod a döntő lépést. A Shogun II-ben egy jól időzített lovasroham a szárnyakon megfutamított egy egységet, vagy akár az egész sereget.
- a Rome II csatái inkább egy alacsony költségvetésű real-time stratégiai játékhoz hasonlítanak: zavaros, anti-taktikai kavarodás, ahol a csatarend felállítása, a jó morál fenntartása nem is fontosak, egyszerűbb az összes egységet simán csak beküldeni a málnásban.
- a csaták mások: néhány különálló egység ráront más egységekre, amíg már csak pár marad talpon, szó sincs seregszintű taktikai ütközetről. Minden összetevő megvan, de nem működnek.
- a rohamok túl gyorsak, az egységek túl hamar futásnak erednek, és a menekülés nem érinti a közelben álló egységeket. A Shogun II-ben helyes volt ez az egyensúly. A Rome II semmit sem tanult az elődeitől.Róma bukása
- mindezt összegezve a játékból teljesen hiányzik a urgency or momentum
- a legnagyobb gond a Rome II siralmas lassúsága minden egyes kör végén
- nincs elég tisztességes csata, hogy megtörje ezt a tempót, ami van, az sem jó
- a provinciák és a gazdaság fejlesztése inkább olyan, mint egy darts-táblára dobálni, sem mint számolni a hátralévő köröket a csillivilli új épületekig
- az ellenséges AI gyakorlatilag pacifista, ami elég hülyén áll egy játéknak, ami Total War-nak hívja magát
- talán a legelkeserítőbb a Total War: Rome II-vel kapcsolatban, hogy a nem tűnik menthetőnek. Nem tudok elképzelni egy javítást vagy bővítést, ami kisebb térképhez vezet, noha ez lenne a legnagyobb segítség, amit a játék kaphatna.
- a legtöbb jófajta stratégiai játékban az a legvonzóbb, hogy játsszon az ember "csak még egy kört", a Rome II-ben a "csak még egy kört" viszont fenyegetésA Jó
jól néz kiA Rossz
a csaták zavarosak és bugosak
a stratégiai rész érdekes döntésektől mentes
az AI rettenetesen nem agresszívA Csúf
"Kör vége" gombra kattint és vár... és vár.. és várVégszó
Kihagyhatod. A Shogun II minden tekintetben sokkal jobb, mint ahogy az az eredeti Rome: Total War több mod-ja is -
wednesday
őstag
Szerintem ide minden kell majd. Patchek és driverek is, na meg idő....
Sajnos valószínű nálam még patch után is felejtős lesz a játék.. Ide totál új gép kell. Az meg nem mostanában lesz. Na nembaj, addigra Steamen majd megveszem a kiforrot játékot 50-75%-os akcióban, az összes DLC-vel.
-
Sixkiller6
őstag
egyelőre sajnos ugyanaz a gondom mint az empire/napoleon-nal volt. nincs seregfejlődés. vagy 60 év telt el, van 4 teljes provinciám és még mindig spear brother-rel és slingerekkel nyomom, mert esélyem sincs h a magas szintű sereghez kellő épületek óriási squalor/food büntetését kompenzáljam.
valakinek bármi tippje? -
aAron_
őstag
az a baj, hogy szerintem ez egyáltalán nem az NVIDIA-n múlik, esetleg tudnak valamit tenni, de hiába lesz pl rendes SLI amíg még egy vga sincs kihajtva...
-
warcat
veterán
Nvidiánál vizsgálják már a problémát a driverekkel
Egy SLI profilt legalább majd összeütnek ha más nem is lesz esetleg -
trigorin
aktív tag
Azért az tényleg érdekes, hogy az amúgy nem éppen csúcs gépemen a Shogun 2 lényegében ultra beállításokkal gyönyörűen fut, a Rome 2 csupa low-on is szaggat. Asszem, felejtős egyelőre ez a játék.
-
válasz
vargabela #631 üzenetére
Vegyél nagyobb monitort.
Viccen kívül,elvileg el tudod rejteni. A panel job alsó sarkában kell legyen egy kör,benne egy mínusz jellel. Ugyanilyen kell legyen a térképnél is és az egység leírásánál.
Én nem tudom,ki hogy van vele,de én egész nap játszottam vele,minél jobban szokom,annál jobban kedvelem meg. A hangulata jó,a zenék is jók,lehetne pörgősebb a játék,de ezt csak megoldják majd a patch-ek és a friss driverek.
-
vargabela
csendes tag
Üdv!
A csatáknál a egységek panel tökre belelóg a harcmezőbe. Túl nagyra sikeredett. Nem lehet valahogy lekicsinyíteni??
-
nanus
senior tag
válasz
Terrorista #622 üzenetére
L-es nem eladó?
-
1m1s
tag
azon agyalok, lenne e értelme a 7950em helyére betenni a régi 7770-em, hátha azt kihajtja a procim 100%-on és nagyobb fps-t kapok.bár ez valószínű jónagy marhaság.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Terrorista #619 üzenetére
Ez Collectorshoz vagy sima kiadáshoz?
-
Csapoati
nagyúr
Pontosan ezt akartam írni én is. Ettől eltekintve elégedett vagyok vele, igaz, csatát még nem játszottam le személyesen.
A póló tök jó, amit a CD Galaxis mellé csapott. Piros, fekete halálfejjel és Legi IX His felirattal.
Ja, ami még hiba: legutóbb felül akartam írni egy korábbi játékmentést, amire előbb leállt, aztán ki is lépett a program. -
1m1s
tag
engem csak ez a 5-8 fps térképen dolog b@sz fel, meg hogy 5 perc egy körváltás...
-
Ijk
nagyúr
Nálam rendszeresen összeomlik a játék.
Elég bosszantó volt most egy negyed órás csata vége előtt. -
ForRedGlory
félisten
Na jó, akkor ez bezsákolva, lassan telepítem is fel.
-
válasz
Sixkiller6 #606 üzenetére
Én se vagyok megelégedve ezzel,ugyanígy tapasztaltam.
Próbálok nézelődni külföldi fórumokon,hogy hátha van valami pofonegyszerű magyarázata,vagy esetleg lesz vmi patch... -
1m1s
tag
válasz
Sixkiller6 #606 üzenetére
valóban. én is próbáltam kicsikarni valamit a szomszédos államokból, de gyakorlatilag semmi nem sikerült.majd talán kicsit később.
amúgy alapjáraton tetszik az új rendszer, csak ne esne be 5fps-re a térképen a játék.csatáknál van hogy 80fps-em van, bár olyan húdenagy várost még nem támadtam.
-
Sixkiller6
őstag
a beharangozott diplomáciából egyelőre semmit sem tapasztalok, sőt, ennyire rossz soha nem volt (bizonyos szempontból). a Suebi (=sváb?) seregeket vezetem, enyém három teljes provincia, szóval eléggé meghatározó vagyok a környéken.
ennek ellenére gyakorlatilag még kereskedelmi egyezményt sem tudok kezdeményezni, néha megkeresnek környékbeliek kereskedői ajánlattal, de egy zsák pénzért cserébe. mindezt olyan államocskák is, akiknek egyetlen poros kisvárosuk van.
szóval ezt nem igazán értem.a másik még mindig a városfejlesztés, nagyon tudatosan kell csinálni, mert 4. szintű épületek már hatalmas negatívot adnak, amit nagyon nehéz kigazdálkodni.
-
mbalo45
csendes tag
van olyan neves oldal ahol ez a játék értékelve van?? meg ahol esetleg több stratégiai játékot is megtalálok
-
Ijk
nagyúr
válasz
Sixkiller6 #602 üzenetére
Hosszú idő az az 1 perc, jól átgondolom mielőtt megnyomom azt a nyamvadt end turn gombot.
Mondjuk a legjobb Empire-ben volt, a vége felé a Maratha-nál 5 percet is elidőzött.
-
Sixkiller6
őstag
nagyon furcsa, hogy a hadvezérek (kémek, sampionok, stb) nagyon hamar kihalnak, 20-25 évet (kört) élnek, alig tudnak fejlődni.
azt hiszem a seregfejlődésnek (tradition) lesz igazán értelme.nálam olyan 1 perc alatt fut le az új kör, nem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mikrotik routerek
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Tippmix
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ!!! Új i5-14400F +Új 16-32GB DDR4 +H610/Z690 alaplap +M.2 NVMe SSD! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest