Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
h.adam.92
őstag
Közben rájöttem, hogy inkább katonákkal kellene próbálkozni, köszi.
Új vagyok a total war szférában, de eddig bejön. Britanniában kezdtem, már be is foglaltam. Nyomulok is dél felé.Viszont a katonáik (Druidic nobles, Painted Ones) észrevételem szerint nem olyan erősek, mint mondjuk a spártai vagy római katonák.
-
Bali27
addikt
A benchmarkba 41 Fps.
És a sebességgel semmi baj nincs. A procim amikor tölt is max 25%-ig van meghajtvaVga is 70% körül
1 Gb-ramot fogyaszt az exe-je az intézőből nézve..
Szóval nem úgy néz ki hogy nem bírja.. Intel procival lehet 1 szálon picit jobban meghajtaná de vizuális élményt nem befolyásolná. -
bugylee
tag
A ram. Ahhoz, h nagyobb felbontásban, részletesebb textúrával, effektekkel, stb. játszhass, több ram kell. Nálam alapból asszem 3072 megát állít be automatikusan magának. Aztán a DEI modnál custom battle, minden maxon kivéve az árnyék (high), kiírja, h kevés a ram és nem fog mindent megjeleníteni. De mondom, emléxem, h néztem anno 750ti teszteket és high-on olyan 70 fps körül nyomta, ami több mint elég.
-
-
bugylee
tag
Már milyen fps? Csata alatt?
Fps-t ugyan még nem néztem, de minden ultrán van és meg sem röccen i5 2500@970 mellett. Haswellel a 750ti biztos elég high-on közepes árnyékkal ha nem töltesz be falánk modokat. Játszottam vele 1 gigás 560-mal is, kompromisszumok mellett azzal is lehet tolni. Egy 2 gigás 750-nél inkább a ram lesz ami karcsú, de mint mondtam mértékletes high-on szépen elfut full hd-ben.
-
-
Terrorista
senior tag
Tudom ajánlani ezt a boltot illetve ezt.
Mivel Steamen eléggé húzósak az árak 15 euró a Hannibal, így tényleg érdemes máshonnan beszerezni. Esetleg várhatsz a Steames karácsonyi akciókra (mindig van) ahol 70-80%-os leértékelések szoktak lenni. Ha nem is annyiért mint a fentebb említett 2 oldalon, de olcsóbban is hozzá lehet majd jutni.
-
Bali27
addikt
jaja.. konvertálgattam én mint állat, de olyan mint ha valami elszabadult volna.. Jönnek a rabszolga lázadások, rebellisek, meg tudom is én
Normal modban nem voltam én ilyenekhez hozzászokva
Valami jó modról nincs még hír mint pl a Rome1-ben a Surrectum is pl?
No meg a magyarítást hiányolom nagyon... a legutolsó a 14-es pathel inkább kárt okoz mint javít az élményen. -
Én most az Odrysian Kingdom-mal szenvedek. Azoknak nincs túl sok egysége.
A rómaiak most üzentek hadat nekem, én meg még most gyártom az erősebb katonákat. Azért alap sereggel kivédeni egy légiósokból, praetoriánusokból, meg néhány gyengébb egységből álló sereget kínszenvedés. Na meg a lovas népeket is szép volt elverni, főleg mivel elrontottam a fejlődést is technológialiag az elején.
-
Pierre75
senior tag
A nehézségi szint emelést nem bánom. Ami a korábbi játéknál VH volt, az lett normál. A nálamnál taktikusabb lelkek meg Legendary-n gyűrhetik.
De a lovasroham lényegét veszti el így a csata. Több tonna lóval belerongyolok, és egy köhintés se hallik. Ehhez így nem lett volna szabad hozzányúlni.
Elismerésem a Legendary-hoz, ahhoz Shogun2-ben se volt sanszom.
Vmilyen grafikai elemet kikapcsolhattak, mert emlékeim szerint fényesebb volt (páncélzaton ilyen-olyan szögből megcsillanó napfény). Ezt díjazza a hardware is. Most a csaták hozzák a Shogun2 sebességét, de a térkép szaggat, ha olyanja van. -
Pierre75
senior tag
6 hónap után ránéztem újra a Rome2-re. Annyi tűnt fel, hogy nehezebb lett (VH-n játszom), jobban oda kell figyelni. Az optimalizáció: a fene érti ezt a játékot, olykor gyönyörűen fut 2x40 egységgel is, nincs a lovasságnál az az apró szaggatás. Olykor meg 20 egységnél is röcög pár mp-t kamera forgatásnál. A szinekkel játszottak újra, nekem nem tetszik.
C64 után nagy álmom volt, hogy vki megcsinálja PC-n a Storm Across Europe-t. Arra várhatok... -
kacsyx
aktív tag
-
Kipróbáltam a patchet és nekem nem lett jobb.
Sokkal többet akad a játék mert a gép nem tudja, hogy hova küldje az egységeket. Több egység beragad házakba, egymásba vagy csak egyáltalán úgy dönt, hogy ő bizony letojja, hogy én azt mondom nekik, hogy menjenek ide vagy oda, meg sem mozdulnak. Az egységek meg ugyanolyan buták. A városfal tetején van az ellenség, rákattintok, hogy támadja erre elindul kifele a városból... Nem, nem voltak kint katonái csak a városfalat rosszul értelmezi a játék, ha útvonalat kell tervezni. Annyi viszont változott, hogy a gép 1 létrán mászik felfele az összes egységével és nem töri be a kaput ahol sokkal több egysége betudna jönni.
Valamint 5 egysége a gépnek a legutóbbi ostromnál is egy helyben mozgott, mert beragadt. Szóval gratulálok nekik, hogy még a 14. patch után is ilyen állapotban van a játék. Maga a játék jó lenne, de ami hibák még benne vannak...
-
Olyan sok megvitatni való nincs.
A Béta patchet meg nem fogom felrakni. Majd ha kijön a végleges akkor azt úgy is felteszi.
Az én véleményem amúgy az, hogy a játékban történtek változások, van ami pozitív, van ami negatív.
Számomra pozitív:
- Diplomácia fejlődése (Egyértelműen jobb lett, mint pl. a Shogun 2)
- Provinciák megjelenése
- Ostrom menete
- Hadsereg központúság (Végre nem lehet néhány szabad csapattal várost támadni)
- Nagyobb városőrség létszám. (Végre nem kell külön seregeket állomásoztatni egy-egy városban, hanem már alapból több egység védi őket.)
Negatív:
- Városfal építés nincs. Egy építési hely elfoglalásával miért nem lehet falat építeni. Akár fából is lehetne, mert nem egyszer szívtam, hogy támadták a kis falumat éveken át és persze városfalat nem lehetett felhúzni, hogy segítse a védést.
- Egységek elakadása (Még a sokadik patch után is volt olyan csatám ahol kattintottam mondjuk a városfalra, hogy menjenek az íjászok fel, de valami láthatatlan erő mindig az útjukat állta és nem mozdultak meg 10+ utasítás ellenére sem)
- Frakción belüli politikai rendszer (Az alap ötlet jó, de a megvalósítás még elég gyenge és átláthatatlan. Még azért megpróbálom megtanulni, de számomra eléggé nehézkes.)
- Hajók ostromnál használhatatlanok. (2 Ballistával szétvertem egy teljes létszámból álló hajósereget 0 vesztett egységgel)
- Hadsereg újratöltése egységekkel (Hátránynak érzem, hogy ha egy egységet akarnék újrasorozni a seregembe menjek vissza a rendes sereggel 3-5 kör alatt, majd vissza. Ezt meg lehetett volna oldani sorozás késleltetéssel is anélkül, hogy az egységek megjelentek volna a térképen. (Pl. Rákattintok egy egység sorozására, ami több tartományra van. Lenne 1 kör az egység felállítás és 3 kör míg megjelenik a seregben, mivel utat kell megtegyenek a hadsereghez való csatlakozásig. Addig meg csak szürke maradna az egység.)
Ennyi most így, ami eszembe jutott.
-
pakriksz
őstag
1. na minimummal ne vicceljünk, mediumra állítottam a textúrákat, már így is alig tűnik a legtöbb esetben szebbnek mint a medieval 2 maxon, mellesleg ezek a beállítások a csata nézetre vonatkoznak, nem a kampány nézetre ami a leglassabb.
2. leírtam, a retardált barom készítők által játékba rakott marhaságok ezt teszik lehetővé, és a gép ki is használja. Forced march-ban menekül a gép (tudod amikor 2x akkora távot tud megtenni 1 kör alatt), és ha én szintén így csinálom, nem tudom megtámadni, mert ugye forced march módban nem lehet. Ha várok egy kört hogy kikapcsoljam a forced march-ot, megint olyan távol megy hogy csak forced marchban lehet utólérni, és itt a kör bezárul(sőt láttam hogy a gép másik géppel is ezt csinálja, vagy 20 körön keresztül próbálta spárta elkapni egy obsidian kingdomos flottát, de soha sem tudta elérni, én is próbáltam de 4 kör után hagytam. Egyébként ugyan ezt én is meg tudom csinálni. Az idióta stancek miatt, a végtelenségig lehet menekülni, és semmit nem tehet ellene az ellenfél. Csak akkor van másképp ha a gép támadni akar.
Már rögtön a játék elején mikor még nem játszotta ezt a gép, akkor is gondoltam, hogy ez a forced march mekkora hülyeség, így akárki elől el lehet menekülni.
Egyébként normal-on játszom.
3. de igen, simán recruitol 1 körben 10 egységet, főleg a slave sereg.4. igen, kicsit túloztam hogy érzékeltessem az arányokat, ugyanis az eddigi total warokban csak a közvetlen közelben lévők csatlakoztak be, itt meg egy fél tartománnyi "felügyeleti territóriuma" van.
"Annak hogy nincs késés,én még speciel örülök is" én meg nem örülök, mert irreális marhaság (ha csak nincs teleportjuk), és ennyi erővel akkor miért reinforcement, miért nem úgy lehet deployolni fullos seregként ahogy a fő sereget, hiszen alig van különbség...
5. igen meg zergelésre alkalmasak, 20+20 hajó tömbben megy, ha 1-2-t ledöfök 2 hajóval, addigra körbeveszi a zerg, és nem mehet semerre. Bár annyira hülye az MI hogy ellenfél nélkül is be tud ragadni, képes lökdösni az már elmerülő hajót, mert persze hátrafelé nem tudnak evezni...
6. másik agentre próbáltam, de a sérülés is ritkán megy.
7. nem lázad fel(pluszban lévő public ordernél lett a bábállamom egyik városa újraéledt frakcióé, egyszerűen megjelenik ott a már kinyírt frakció és kész és akkor is rebel-nek kéne lennie, nem egy halott frakciónak újraéledni. De ha lázadás lenne, az se kisebb hülyeség, főleg ha a frakció kinyírása és újjáéledése között eltelt 60 év, és közben a tartomány kultúrájának már köze nincs az újjáéledő frakció kultúrájához (pl sivatagi nomád volt, és egy latin/görög kultúrájú városba éled be)
8. aha, tehát nem bug hanem feature... na ne viccelődjünk. Majd én eldöntöm hogy mi a veszélyes (egyébként nem tudom miben gyengébbek a szállítóhajók, hiszen mint mondtam a döfőorr ott van rajtuk, sokan vannak, és ha hozzáérnek egy hadihajóhoz rögtön megfogják, nem menekülhet, márpedig a döfőorros szurkálás az elsődleges fegyver tengeri ütközetben, a hajóra szerelhető fegyverek szinte semmit nem érnek, maximum partról lőni földi egységeket), na meg egy 20 körös útvonal helyett 1-2 körös útért bevállalom a "veszélyt" főleg baráti vizeken ahol nincs ellenfél a közelben. De sajnos ez bizony bug, mert ilyen marhaságokat szárazföldön, víz nélkül és képes alkotni.
9. persze elképzelem ezt hogy egy európai ember elmegy egyiptomba, sétál 500 métert a piramisok között, és meghalMert mint mondtam 1 kockányi sivatag, amin körön belül át is halad a sereg is már sebez, még csak nem is áll meg rajta.
10. igen játékosnál ilyenkor elkezdenek hullani az emberek, gépnél mintha semmi sem történt volna ugyanúgy harcolnak tovább.
11. igen, a visszavonulásra, amivel visszasétál a sereg 1 környi járást, aztán ott vagyok mint 1 körrel azelőtt.
Nincs értelme hogy az ellenfélnél marad a város, de a rome 2 újításainak nagy részének hasonlóan nincs értelme. Újraéledt líbia, rögtön vonultam a város felé hogy befoglaljam, épp a város mellett fogyott el a mozgásom, kör végén a tetű spártai szövetségesem egy hajóflottával ott termett, behúzott a csatába, ő meghalt, én kinyírtam a líbiaiak nagy részét, kidobta az ablakot hogy decisive victory, majd maradt a város a líbiaiak kezén...
12. nem, a phalanx alapvető görög taktika, mind ezt használta, nagy sándor onnan vette át. A normál hopliták "phalanx"-ja (shield wall) nem phalanx hanem egy vicc, semmire sem jó, nem tudják távoltartani az ellenfelet, egyszerűen rövid a fegyverük.
13. de csinálhatja, csinálja is. közelében nincs az kurzor.
14. akkor nem játszottál eleget/elfogult vagy -
Yeager
csendes tag
A beleakad az ,hogy az ellen megcsáklyáza az én hajomat (mondanom se kell ,hogy a kb 40db csapat szállító hajóját se a város nem érdekli amit megtámadott hanem csak az én 3db garrison hajómat üldözi)tehát megcsáklyáza megjelenik az a csík fölöttük ,hogy hogy áll a harc az én egységem mikor marad 2db ember bepánikol (route) és pont a nekimegy egy ellen hajónak onnantól kezdve egyik se mozdul tovább,ebbe a maszlagba belekeveredik még két ellen hajó +a másik 37 egység a "menekülő" hajóm felé fordulva várakoznak ,hogy ugye eltünjön a hajóm,mert gondolom akkor indulna be a partraszállás script!
De ha partra szál akkor meg felgyújtja a kapukat és áll és nézz.
Rájöttem a ROME2-ben arról szól a csata ,hogy megtaláld a program ilyen jellegű hibáit ,és akkor akár 400 emberrel (2egység) is tudsz győzni akkár 10000 ember (kb 40 egység) ellen!!!!
Így pedig értelmét veszti az egész!Még a Red Alert 1 -is jobban mozgatta az egységeit.GÁZ!
-
Xerxész
őstag
Van arra valamiféle játékbeli "szabály", hogy mikor és hol tör ki polgárháború? Tegnap megszívtam, mert a Balkánon kitört a polgárháború, sehol egy seregem se, de még csak katonai épületek sincsenek arrafelé, mert nem arrafelé terjeszkedtem.
És hiába a helyőrségek, egy kör alatt elfoglaltak 3 várost. -
Tenken
őstag
Nekem most 280x-em van, de ahogy nézegettem a méréseket az új driverrel nem sok különbséget látok ilyen szintű gf meg amd közt. Szerintem valami kevésbé feltűnő élsimítást nyeshettek le driveresen, ami inkább a karcsúbb memvezérlős vga-kat sújtotta. Pedig, megpróbálnék valami 770/680 cserét, ha érne valamit...
-
-
kozi71
senior tag
Nem egyről beszélünk valóban. De azért köszönöm válaszod!
Ha kiválasztasz egy hadsereget, majd azon belül az egységeket, teszem azt lovas,vagy gyalogos. Na ott azok alatt van egy csík ami eleinte zöld, majd piros. Harcokban ez jelzi fogynak emberek az egységből.
No de akikről én kérdeztem azok nem harcolnak. Ettől függetlenül éhezhetnek. Bár a város ahol vannak jól müködik. (Amit te morálnak hívsz, az nálam életkedv.) -
Gilthanas
aktív tag
En soha nem adok senkinek egy vasat sem
minel erosebb a gazdasag annal tobb penz jon annal tobbet lehet elnyomasra fegyverkezesre forditani
nalam amugy a kemelharitas visz el rengeteg penzt. Van hogy egy korben 10 ellenseges kemet is ki kell csinalni. A kovetkezo korben meg mar jon a 3 ellensegtol is a kovetkezo kem adag akik 10 csillagosak legalabb (bar nem tom hogy amikor most gyartotta oket pedig)
-
Ijk
nagyúr
Szeleukidák is nagyon jók, ráadásul ha először keletre terjeszkedsz akkor ha elfoglalod Drangiana fővárosát ott jó eséllyel lesz egy Royal Barack-od, ahol instant képezhetsz Silver Shield pikemeneket és Shield Bearereket maximális páncélzattal és fegyverrel. Nem kell fejleszteni azt a katonai vonalat.
Az elefántok nagyon ütősek, azért nem használom mert szinte csalás. Összedobtam egy teljes sereget és minimál veszteséggel bármit széttaposnak, voltak 6000 elleni csaták is egységvesztés nélkül.Egyébként ez a két hellén nemzet a kedvencem, brutális egységeik vannak. Egyedül a hoplitákkal nem vagyok megelégedve a játékban, ha támadok nagyon sokszor egyszerűen szétugrik a falanx és sima lándzsásokként viselkednek. Rome 1-ben szépen fegyelmezetten álltak falanxot.
-
-
sith7
félisten
Sikerült, elfoglaltam a szigetet, aztán már csak hajóik maradtak, azokkal kevertek, de legyőztem őket
Kérdések:
Van olyan lehetőség a városban, hogy át lehet konvertálni az épületet, ha jól mondom, az jó hatással lenne a közrendre ?Líbia, Kártágó, és a venétek is mérgesek rám, Líbia az olasz csizma sarka körül kever a hajóival, ha őt megtámadom, Kártágó is csatlakozik a háborúhoz ?
Mert ahogy látom, haverokVeteránt együtt mozgassam egy légióval, úgy fejti ki a hatását ?
-
Xerxész
őstag
Arra tudok csak gondolni, hogy azért lehetett ez, mert vagy kiírtottam a nyílvetőket kezelő személyzetet vagy megfutamítottam őket, és így gazdátlanul maradtak a harcmezőn. Nem emlékszem, hogy történt, csak arra, hogy utána már az én seregmben voltak.
Esetleg még az lehet talán, hogy a csata végén a megmaradt katonákat nem legyilkoltam, hanem rabszolgasorsba taszítottam...nem tudom. -
Bali27
addikt
Igen.. tudom.. Csak dühöngtem
Egyébként amd proci alá van egy program AMD PSSCHECK, amivel be lehet állítani hogy melyik mag hány%-on "tekerjen"...Azaz inkább milyen órajelen és ezt az órajelet milyen feszültséggel érje el. Ezzel lehet valamit szerintetek alkotni? Mert ugye ha a Rome2 pl 2 száűlat használ nagyon azt a 2-t jól felhúzni??? PssCHeck -
Xerxész
őstag
Saját városban is lehet portyázni? Ezt még nem mertem megpróbálni. De akkor kipróbálom.
Azt a kört egyébként sikeresen vettem, visszavertem az összes sereget, vissza is foglaltam az egyik déli provinciát Karthágótól, de 3-4 körrel később még rosszabb lett, mert az északiak szétkapták a legerősebb seregemet, egy rossz harctaktikai döntésem miatt. Folyós csata volt, a harci kutyáim tették a dolgukat (imádom őket, abszolút emberveszteség nélkül szét tudnak szedni akár több teljes egységet is), és miután elfogytak, én hülye elkezdtem a teljes sereggel átkelni a hídon, az ellenfél meg pont az átkeléskor kapott el és kis híján a teljes seregemet legyűrte. Pedig ha pont fordítva lett volna, a nálam erősebb seregét legyűrtem volna.
Szóval, most még nehezebb lesz, főleg hogy Szicíliában Karthágó teljes erővel támad, el is vette Szirakúzát.
Kemény dió, pedig csak normálon játszom.
De nagyon tetszik a játék. -
Bali27
addikt
"AMD-vel semmire se mész" Akkor nem értem mi a fenének csinálták meg egyáltalán a játékot. A legtöbb ember nem csúcskategóriás I7-el rendelkezik. Egyébként ha vennék a fáradságot hogy több szálra is rendesen megírják akkor picit haladnának a korral is. Úgy is erre felé tartunk. Nem értem miért kardoskodnak még az 1-2 erős szál mellett.
-
tobias88888
őstag
Suebi-kel én is most játszom, de nem ezt tapasztalom. Volt valami Gall lázadás vagy mi mikor már a térkép 3/5e az enyém, de 1 kör alatt levertem. Az elején nehéz volt az első 20 körben aztán annyi is. Ráadásul minden germán népet direkt szövetségbe hívtam, fizettem nekik, stb... és az talán nehezebb mint simán csak leölni őket.
-
petymeg
addikt
Én legendaryn most ie. 43-ban tartok, dúl a polgárháború, de nyerésre állok, a 12 fullos légiójából pár kör alatt maradt 2, flottája viszont elég erős. Amúgy béke van nincs külső ellenség. Gazdaság is rendben van, lakosság se lázad. Ha megnyertem a polgárháborút, terjeszkedek keletre, mert az még nem az enyém.
-
Nos,kipróbáltam. Legendary-n kezdtem el,4x is ,de mindig rongyosra vert a kelta Boii törzs. A kampány elején egyből harcban állok velük,nem lehetett mit tenni. Ha én támadtam,ha ők,esélyem se volt. Egy nehézségi fokozattal lejjebb viszont tűrhetőbb lett,fel tudtam venni a kesztyűt és 20 év alatt teljesen megsemmisítettem őket.
A következő célom egy-két kelta frakció megsemmisítése,és remélem ezzel el tudom érni,hogy a többi germán törzs összefogjon velem. -
Ijk
nagyúr
Bizony pokollá változik a csatatér, igen mérges voltam amikor a túlerőben lévő olcsó dárdások tizedelték a falanxaimat. Még a lovassággal is óvatosan tudtam lerohanni, mert közöttük meg lándzsás gyalogosok szaladgáltak. A parittyások is megszívattak sokszor, amikor elkezdtek szórni kövekkel egy ember nem hullott ki a csatasorból, aztán 15 másodperc múlva amikor visszanéztem rájuk már csak a fél egység volt meg.
Lassan én is akarok egy kelta kampányt. Kíváncsi vagyok ezekre az Oathswornokra, sokszok kiírtottak veterán elit egységeimet.
-
petymeg
addikt
Róma.
Kb az 50. körre lenyomtam az Etruszkokat, Észak Itáliában a két kelta törzset, Massiliát, Kartágót, kartágó Novát Líbiát. Ez után volt vagy 20 év béke, ahol megerősítettem a gazdaságot és a seregemet, (ez utóbbit talán túlságosan is) és nekimentem az elszemtelenedett averni kelta törzsnek, aki elfoglalta észak Afrika nyugati részét, Hispánia keleti részét, az eredeti területein túl.
Most a 100. körnél vagyok, de vannak azért gondjaim. Mivel minden seregem nyugaton van, keleten a spártaiak illetve az illíriaiak kémei nézelődnek, szerintem valamit tervelnek.
Meg nem tudom minek hatására, de Rómában 70 % a rabszolgák aránya, így állandóan lázadoznak.
Mindig legyilkolom a foglyokat, mégis nő a rabszolgák száma. valamint az elégedetlenség is nagy az összes provinciámban...
ha végre meghódíto, egész hispániát hazaküldök vagy 3-4 légiót rendet tenni. -
SSJmeszes
senior tag
-
SSJmeszes
senior tag
Perzsákhoz hozzá sem értem, még ellenségnek sincsenek titulálva, és mégis engem támadnak már 3x ugyan akkora egységgel és ugyan azzal az egységgel.. Nekem ne mond, hogy ez nem hülyeség, mert ez nagyon is hülyeség. Bár szerintem nem is léteznek, felszámolták már őket is, de mégis miért engem ba**ogatnak?
Na nem beszélve, hogy betámadták a városomat, és ott állt két parancsnok is az egységeivel a szövetségesektől, és erre fő most meg ott hagytak mint a ... Tényleg jó játék..
-
Mister_X
nagyúr
Hm. Egy 50%-os akcióban lehet lecsapok rá. Nem is értem, hogy ez miként jött össze, amikor a Total Warok mindig is jól futottak
Azért is érdekel a Rome II, mert a Shogunban igazából az zavar, hogy ott csak erővel lehet kb. mindent megoldani, diplomácia az korlátozottabb volt. Meg az egymással szembenéző seregek is nagyon homogének a játék feléig-kétharmadáig.
-
nubreed
veterán
Köszi az összefoglalást!
Más: Nekem most a Kelta Konföderációval gyűlik meg a bajom, túl nagyra nőttek de most pont azokon a területek terjeszkednék ahol ők vannak nagy számban és minden fronton támadnak ők is, kémeket küldenek a városaim ellen, illetve sunyi módon csak akkor támadják meg a hadseregükkel a városaimat ha éppen nincs ott állomásozó seregem. És eddig már levertem vagy 4-5 seregüket de nem akarnak elfogyni, mindenesetre folyamatosan gyengítem őkeg, amíg végleg el nem tűnnek és elfoglalom az összes városukat.
-
Tenken
őstag
Engem nem engedett konkrétan várost támadni úgy, hogy annak a kikötőjét egy !kliens! állam vonta blokád alá. Szerencsére támadták a kis bénát ezer helyről -ezért is kérte az én védelmem gondolom-, így csak hagynom kellett pár kört, hogy valamelyik ellensége rátámadjon és vissza kelljen vonulnia védekezni...
-
Terrorista
senior tag
Igen vannak javulások,de még mindig nem az igazi. Nem tudom milyen beállításokon játszol, de nekem high beállításon, low árnyékokkal és élsimítás nélkül a kampány térkép beszaggat 10-30fps között ingázik. :S
Csatákban már jobb egy fokkal, olyan 2-3 ezer emberig jól is megy a dolog (bezoomolva persze nem), de a fölött szintén laggol. Pedig nincs olyan rossz vasam: i5 4ghz-en, 8gb ddr3, gtx 670 és ssd-n van a játék.
Most a 3. béta patch van fent, de jobbulás nem nagyon van. A fórumokon ki is akadtak a fejlesztőkre egy kicsit, amikor kiderült, hogy core 2 duo procikon ablakos módban futtatott játékra csináltak teljesítmény javulást, mert az nagyon fontos volt.
Miközben 2-3x drágább gépeken meg még mindig akad a játék és stabilitási gondok vannak... Válaszul persze ígérték, hogy lesz jobb vasra is teljesítmény optimalizáció... Hát majd meglátjuk.
Egyébként a patch 2. alatt lett egy tartós bugom. A diplomácia ablakban nem látom a gombok feliratait, ahol a házasságot köthettem, orgyilkolhattam vagy pletykát terjeszthettem.
-
Terrorista
senior tag
Szerintem ez a driver csak azoknak jó, akik a felsorolt hardwarekkel rendelkeznek (CPU-IGP).
Viszont a CA kiadta a Patch 2-őt. Itt olvasható a patch note. Egyelőre még béta patch, szóval lehetnek gondok vele, de biztató dolgok vannak benne.
Végleges állapotába jövő héten fog kerülni, aztán pedig jön a Patch 3.
Más
Elkezdtem Spártával a játékot. Hiába a bugok, nem bírtam ki, hogy ne játszak.
Szóval a terjeszkedek szépen, de Athént rá kellene vennem, hogy legyen military vagy defensive ally. Van is rá egy feladat, de akárhogy próbálkozom elutasít. Most csak kereskedek vele és kötöttem még egy non-agressive pactot. Nektek sikerült rávenni valahogy őket, hogy csatlakozzanak?
Igazság szerint csak 1 tartományuk van akárcsak a Macedónoknak. Legszívesebben legyalulnám őket a fenébe.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Eladó Google pixel 7pro 8/128
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest