Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bali27
addikt
Asrock 970 Extreme4, FX6300, 12GB 1600MHz DDR3 Corsair Vengeance , Gigabyte 7870OC, Agility3 120Gb SSD, Samsung 1000GB 103Sj , SB Audigy2Zs, Logitech G5, Samsung Syncmaster P2770, Windows 8.1 X64 Pro
Unlimitedre volt állítva pedig "csak" 2 Giga van a Vga-ban.Igaz azt írták ha unlimitedre van akkor gyorsabb lesz?
ha jól fordítottam.. Levettem és azóta nem dobott ki.. Igaz tegnap estére vonatkozik ez mert most melóba vagyok.
Steam műhelyben ha a Divide et Imperiát ha megtalálom akkor a " Feliratkozással" installálja fel? És van Part 1-től 6 ig.. Mindet fel kell tenni?
-
Musicking
aktív tag
Nincs a Rome 2-vel semmi gond csak taktikusabb lett a játék a város menedzsment és a limitált seregek miatt. A warezos verziókat meg egy lapon nem lehet említeni az eredetivel a gépigény terén sem.
A steam workshop alatti kisebb módosításokkal biztos le lehet vinni casual szintre is úgy talán tetszeni fog. -
-
wednesday
őstag
A motort átvették Shogunból, alig módosult.. Jah, annyit módosítottak rajta, hogy Intel IGP-ken "zökkenőmetesen" fusson. cikk
Kis idézet:
"A Total War: ROME II azonban egy furcsa szerzet. A grafikus motor zömében a Total War: SHOGUN 2 rendszerére épül, vagyis igen kevés kiegészítést tartalmaz az elődhöz képest.""A Total War: ROME II működése egyébként nagyon kedvez a 128 MB-os EDRAM-mal rendelkező Haswell processzorok IGP-jének, és valószínűleg azért választották ezt a megoldást a fejlesztők, mert a játékot támogató Intelnek ez fontos szempont volt. Az más kérdés, hogy hányan játszhatnak ilyen rendszerrel, vagy egyáltalán megéri-e egy PC-s játéknál az IGP-ket előnyben részesíteni a dedikált GPU-k helyett. "
Shogun 2-nek megvont az az "előnye", hogy szinte ugyan azok az egységek épületek szerepeltek benne. Sokkal kevesebb energiába kerül kihozni így egy balance-ot, AI visekedést stb. Pont ezért vártuk, a Rome II-t, hogy végre változatos népek, vátozatos épületek egységek, mindet másképpen kell használni stb.
Szeintem annyi történhetett, hogy erre a pénügyi negyedévre kellett egy kis bevételt produkálni. Majd aztán menet közben hegesztik a játékot.
-
Terrorista
senior tag
+1
Ott van egy jó példa erre: Call of Duty. 7-8 éve ugyanazt a grafikus motort használták némi változtatással, csak a tartalom ment bele és évente jelentek meg új részek. Vitték mint a cukrot semmi gondjuk nem volt ezzel.
Ha CA-s arcok tudták, hogy mi a határidő, akkor én sem értem miért nem vették át Shogun 2 motorját. Átszínezték volna ókori kinézetre és több idő marad a balanszra, tartalomra, új dolgokra.
Egyébként néhány lelkes rajongó talált egy másik UI-t a játék filejai között, amit végül megváltoztattak.
1, 2, 3Itt meg egy komolyabb összehasonlítás a Shogun 2 vs Rome 2 között UI szempontjából. Hát mit ne mondjak sokkal részletesebb és ötletesebb a Shogun 2 megoldása minden szinten. A diplomáciai rész kezelése a R2-ben szerintem valami borzalom.
-
Terrorista
senior tag
Én csak azt nem értem, hogy ha az emberek a mai napig leülnek az első résszel játszani, aminek már eléggé régi a grafikai motorja, akkor miért kell minden kiadott résznél kvázi új grafikával előrukkolni?
Ott volt a Empire/Napoleon. Az már bőven az a szint, ami felett már tényleg nincs sok értelme a jobb grafikának. Sokkalta jobb a játékélmény, ha nem szaggat a játék és nincsenek optimalizálatlanságok, bugok. Lehetne a tartalommal foglalkozni és sokkal jobb/összetettebb játékokat készíthetnének. Nem kellene moddereknek szét moddolni az alapjátékot, hogy kvázi játszható legyen a játék.
De ha ez sem, akkor ott volt Shogun 2. Mi baj volt azzal a graf motorral? Sikerült jól összerakni. Ezzel szemben a Rome 2 grafikájától nem dobtam hátast. High beállítással olyan ocsmány minden, hogy benchmarkban az emberekre azt hittem zombik, annyira eltorzult a textúrájuk... A kívánt vas pedig indokolatlanul nagy a Shogunéhoz képest.
Nem jó ez így.
-
dobost
senior tag
Egy Frostbite 3 azért kemény lett volna.
Szerencsére én olyan sok bugot nem tapasztaltam, bár a prológusnál érdekes volt, amikor azt mondta, hogy mergeljem a "szárazföldi" illetve tengeri flottát... csak az volt a gond, hogy már egy lépést se tudtam tenni...
Nyilván az End Turn nem volt aktív.
-
wednesday
őstag
Szerintem ide minden kell majd. Patchek és driverek is, na meg idő....
Sajnos valószínű nálam még patch után is felejtős lesz a játék.. Ide totál új gép kell. Az meg nem mostanában lesz. Na nembaj, addigra Steamen majd megveszem a kiforrot játékot 50-75%-os akcióban, az összes DLC-vel.
-
dobost
senior tag
A forest benchmarkot kb 1 percig futtattam, akkor esett le 16 fps-re, amikor legurultak a felgyújtott bálák a dombról, máshol minimum 30 fps volt.
Minden extreme vagy ultra kivéve a texture filtering (2X) ill a dept of field low-on van. (full HD felbontás)Azért őket is meg lehet érteni... a management illetve a kiadó biztos nyomta őket, hogy tartani kell a határidőt, így ki kellett adni a játékot. Tökéletes játék nem létezik, ami mindenre optimalizálva van. Valószínűleg az intel adott nekik egy rakat gépet és azon teszteltek. (esetleg megnézték AMD-n is)
A hw alkatrészek minden variációját nem tudják tesztelni ez esetleg a beta során derül ki vagy esetleg kiadás után, hogy mik a legégetőbb hibák.1-2 patch múlva biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb lesz a helyzet.
(bár lehet azért vagyok ilyen megértő, mert szoftverfejlesztésben dolgozok én is...)
-
dobost
senior tag
-
McCartman
őstag
Megy a maszatolás rendesen.
Ami még érdekes:What are the sizes of different units and what are they on the different unit size settings?
These numbers are by type, and then huge/large/medium/small unit size. Melee infantry 160/120/80/40, missile infantry 120/90/60/30, cavalry 80/60/40/20, artillery 40/30/20/10 and 4/3/2/1 engines. -
wednesday
őstag
Lehetne, de egyrészt hatalmas energiákat és időt kötne le ( a számítási teljesítményről nem beszélve). A kiadó nem menne bele ilyen fejlesztésbe az biztos.
A sakkpéldánál maradva, sok idő telt el még a gép legyőzte az embert. Pedig előre kötött szabályok vannak, teljesen behatároltan, egymás után történnek a lépések, nem egyszerre támadnak a bábuk stb.
Na már az nagy probléma lehet az AI-nál, hogy egyáltalán real-time lereagálja az ember lépéseit, nemhogy még "előre gondolkodjon". Sokkal jobban kéne kezelni az egységeket külön külön és egységben is stb. Én sem vagyok programozó de szerintem ez egy nehéz dolog.
Emberként meg cselekedhetsz látszólag irracionális dolgokat, simán meg tudod zavarni a gépet. Oda küldesz csalinak egységeket aztán megkerülve támadsz, amit a gép nem érzékel. Nem úgy látja a gép a dolgokat mint mi, nem tudja, hogy pl te bekerítésre játszol, de emberként emberi játékos ellen lehet sejtésed, hogy valamire készül stb.Én annak is örülnék már, ha a stratégiai térképen a körökre osztott résznél lenne értelmesebb az AI. Az még kivitelezhető lenne.
-
anytime
őstag
Azert az arakra majd kivancsi leszek.
Epp ma nezem, hogy szepen estek a HD79xx arak, hatha lesz meg tovabbi csokkenes. Ha igy lesz, akkor lehet, hogy belenyulok, annak biztosan elegnek kell lenni (7950, 7970).
Most egy i5-4670-em van, ez melle nezegetem a vga-kat - a HD4600 karcsu lenne -
wednesday
őstag
Szerintem is. A minimum szint az könnyen hozható, hiszen ott mindkét játék esetében lepusztított grafika van, kikapcsolt effektek, árnyékok, low textúra. Sőt ha rágyúrnak végre a többmagos optimalizációra akár még jobban is futhat (CPU erő megnő, akkor több egység is lehet a térképen).
A maximum beállításoknál meg biztos vagyok benne, hogy valamivel több kakaó kell neki, mint Shogun esetében.
-
McCartman
őstag
-
-
McCartman
őstag
De, tudhatjuk. Ez csak marketingfogás aka beetetés.
Total War: Rome II - Greek States Culture Pack
Ezekkel sincs idejük foglalkozni csak aranylemez után, mi?
Főleg, hogy csak akkor kapod meg "ingyen" (érted, fizetsz ugyan a játékért, de ezt ingyen kapod,dejó neked) ha előrendeled.Undorítóak ezek a pár megás DLCk, meg úgy en bloc az egész DLC politika, hogy szándékosan félkész, szar játékokat adnak ki, csak, hogy még egy párszor lefejjék rólad később a teljes játék árát.
Tény, ilyenekkel egyszerűbb pénzt keresni, mint normális, teljes értékű kiegészítőkkel mint azt régen volt szokás készíteni, de ettől hánynom kell. -
McCartman
őstag
Kár, hogy nem jön ki tavasszal.
Bár ahogy látom itt nagyjából mi ketten várjuk összesen.Érdekes amúgy, hogy a ph fórumokon egy stratégiai játék sem örvend népszerűségnek. Ahogy látom a Paradox játékok (Europa Unviersalis/Hearts of Iron/Crusader Kings) eleve halálra vannak itt ítélve de a könnyedebb műfajra (Total War) sincs érdeklődés.
Bezzeg a 0 történettel, 0 kreativitással futószalagon gyártott állítólagos AAA címek több tízezer hszt termelnek, erre van csak igény, sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós kamerák
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Eladó Google pixel 7pro 8/128
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest