Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
anytime
őstag
EZ így van ...
EZ egy profitorientált vállalkozás..., havi bontásban leosztott budget-el, min. 1-2 évre előre megírt fejlesztési ütemtervvel ...
... ha a büdzsében az van, hogy a DLC-k ennyit meg ennyit hoznak, akkor lehet hinni és bízni a parasztvakításban, de azt önámításnak nevezik.
-
Xerxész
őstag
Szkíták még jöhetnének DLC-nek...arról a területről még nincs nép.
-
myckey
veterán
nagyon remélem,hogy ez nem így lesz
így is az ember f.....kivan már a sok DLC vel -
McCartman
őstag
-
McCartman
őstag
-
McCartman
őstag
"World’s Biggest Total War Screenshot Gets Bigger"
A készítők ismét rátettek egy lapáttal.
A teljes kép egyben
[link]
30000 x 9785 !! -
aAron_
őstag
megy itt azért rendesen az intel marketing, remélem ez nem azt jelenti, hogy megint csak 1-2 magon fog futni, hogy az AMD-sek szívjanak... Creative Assembly Targets Intel 4th Gen Core Processor for Total War Rome II
-
aAron_
őstag
Ugyan sok + infó nincs benne, de már itt is olvasható róla. MOBA stílusú Total War játék készül
-
anytime
őstag
válasz
McCartman #75 üzenetére
Az mar igaz, hogy ez az irany ...
Mar a vga-k is ehhez a felhos sz@r-hoz keszulnek ..., aminek az arat boven kifizeted egy ev alatt, mikozben fizeted a draga netet es az uj vga-t es z elofizetesi dijat, mikozben sz@rabb lesz a jatekelmenyed ...
Bocsanat, reggel bal labbal keltem!
ROMA OROK! -
McCartman
őstag
Ne szakadjon meg a sorminta.
-
McCartman
őstag
-
wednesday
őstag
Megvan az utolsó előtti frakció, erre is tippeltem.
Tegyék meg tétjeiket, melyik népet hagyták a végére?
-
wednesday
őstag
válasz
McCartman #61 üzenetére
Annyi lesz a különbség, hogy Spártának erősebb lesz a phalanxa és kész
(bár lehet a makedón lesz a legerősebb). Athénnak jobbak a hajói. Akkora különbséget itt nem lesznek csak értékekben (kb Shogun szerűen).
Annak már jobban örülök, ha lényegesen különbözni fognak pl a germánok és a gallok. Nem úgy mint az első részben, hogy ugyan az, 1-2 egyedi egység csupán. Nem is bánom, hogy most törzsenként felbontják őket, nem csak a népcsoport van megnevezve.
-
McCartman
őstag
válasz
wednesday #60 üzenetére
Máshogy nem is igazán lehetne, fantasy népek nem kerülnek be gondolom.
Valamiben el kell térniük, ha már különszedik őket és nem csak a színükben. Pl. Spárta-Athén vonalon se nehéz elképzelni a különbségeket. Ugyanígy végigzongorázhatják a többinél is.
Kérdés mennyi energiát feccölnek bele.
-
wednesday
őstag
válasz
McCartman #59 üzenetére
Ez úgy lesz szerintem, hogy lesz 5 gall törzs, 5-6 germán, a görögöknél felbukkan pár városállam és így tovább. De ezek már tényleg csak statokban térnek majd el egy picikét. Eleve a provinciák három kisebb részből, területből fognak állni.
Én azzal is megelégszem, hogy a nagy népek teljesen egyediek lesznek.
-
McCartman
őstag
-
wednesday
őstag
válasz
McCartman #54 üzenetére
Ez az 50 frakció gondolom nem 50 népet jelent. Mintha úgy oldanák meg, hogy népen belül több frakció van. Például több gall törzs. Nem véletlen, hogy arvernusok a játszható frakció, nem úgy mint a régi részben, hogy gallok. Elképzelhető, hogy lehet majd törzsszövetséget létrehozni, egyesíteni népen belüli frakciókat.
-
myckey
veterán
jó lenne ha már itt lenne
asszem a Rómaiaknak be is gyújtok a seggük alá,szó szerint is -
wednesday
őstag
Igen, a makedónok már voltak. És úgy vettem észre, hogy a játszható frakciók egymástól távolabb helyezkednek el, tehát mindenki először a saját szférájában tud majd terjeszkedni. Egyiptom esélyes utolsó frakciónak.
aAron_ Esélyes, hogy görögök most nem lesznek játszhatóak. Bár simán el tudom képzelni, hogy egy Deluxe Edition-ba (vagy akárminek hívjuk) már kapásból játszható, elérhető még 1-2 frakció.
-
McCartman
őstag
Na, látom sikerült egy kis életet verni a topikba, ennek örülök.
Több mint 50 frakció várható, azt mondjuk simán kinézem belőlük, hogy limitált számú játszható néppel dobják piacra és DLCkel csöpögtetik a többit, ez a mai lehúzós módi.
-
aAron_
őstag
válasz
McCartman #43 üzenetére
amikor age of empires 3 után elkezdtem total war-al is foglalkozni azt vártam, hogy sokkal nagyobb lesz a community, de még a magyar rajongói oldalon sincs valami nagy élet
(#45) wednesday: valóban az, szép volt tőlük
egyébként úgy látom már csak egy hely van a frakcióknál, de pl a görögök meg a egyiptomiak sincsenek még rajta, hány nép lesz összesen?
-
wednesday
őstag
válasz
McCartman #43 üzenetére
Nem csak ti várjátok hanem én is.
Igen, a Crusader Kings II topicjában csak monológokat írtam.Egy rajongó bekerült a játékba
Nemes gesztus, elég szomorú azért az eset. -
McCartman
őstag
Kár, hogy nem jön ki tavasszal.
Bár ahogy látom itt nagyjából mi ketten várjuk összesen.Érdekes amúgy, hogy a ph fórumokon egy stratégiai játék sem örvend népszerűségnek. Ahogy látom a Paradox játékok (Europa Unviersalis/Hearts of Iron/Crusader Kings) eleve halálra vannak itt ítélve de a könnyedebb műfajra (Total War) sincs érdeklődés.
Bezzeg a 0 történettel, 0 kreativitással futószalagon gyártott állítólagos AAA címek több tízezer hszt termelnek, erre van csak igény, sajnos. -
McCartman
őstag
-
McCartman
őstag
válasz
wednesday #37 üzenetére
Utóbbi 10 évben sajnos folyamatosan butulnak el a játékok -is (vagy a célközönség ill. a világ amiben élünk?) , mondjuk ennek kitárgyalása (konzolok térnyerése ill. azok tipikus felhasználói és igényeik) is másik topik tárgya lenne.
Igaz, ez a játék nem jelenhet meg konzolra még ebben a formában sem a suta irányíthatóság miatt, foghatják is a készítők a fejüket miatta.Persze nem vár el az ember Europa Universalis 3-féle mélységet a játék ezen aspektusát illetően de amit eddig kaptunk a sorozatban az biza' elég sovány.
Aki TPS nézetben akar harcolni annak ott a Mount&Blade, egyedülálló a műfajában.
-
wednesday
őstag
válasz
McCartman #36 üzenetére
Az a baj, hogy pont az egyszerűség adja el a legtöbb játékot. A hivatalos fórumon is ugye volt olyan rovat, hogy mit látnánk szívesen a játékban. Sokan írták, hogy jó lenne FPS/TPS nézet, akár így harcolni csatában. Vagy gladiátor viadalban részt venni. Hát a hajamat letettem néha, amiket írtak....
Úgyhogy nem véletlen a filmes hangulat beültetése a játékba. Persze én sem katonai szimulátor akarok, ahol vért izzad az ember. De pár dologgal azért színesíthetnék a játékot. Lehetne pár dolgot alkalmazni, mint ami a Crusader Kings-be van...jó nem pont úgy, de kiindulásnak jók lennének. Ott érdekes mód megoldott, ha segítséget kérünk és kapunk, akkor a gép konkrétan nekünk küldi a seregét, lehet csapatokat összevonni stb.
TW-ne a katonai szövetség, kb semmit nem ér, kivéve ha valami véletlen folytán épp ott áll a szövetségesünk serege.
-
McCartman
őstag
válasz
wednesday #35 üzenetére
Nem csak a Rome II miatt.
Én tartok tőle, hogy a "tömegek" kiszolgálása érdekében nagy erőkkel ráfekszenek majd az új motorra / grafikus megjelenésre mellé pedig marad az unalomig ismert játékmenet (+idióta AI , diplomácia teljes hiánya, korlátozott stratégiai/taktikai lehetőségek)
Amíg tudnak ezzel a módszerrel eladásokat produkálni addig félő, hogy nem fog változni semmi. Sajnos.Az a vicces, hogy még így is hiánypótló produktum lenne a piacon.
-
wednesday
őstag
válasz
McCartman #34 üzenetére
Én igen, de ez tényleg másik topic. Persze én is szívesen megnéznék választás előtt egy CPU tesztet pár processzorral a Rome II-nél.
Persze tény, ha van pénz Intelre azzal biztosan nem lesz probléma. Egy a lényeg, hogy modern 2013-nak megfelelő grafikus motort adjanak ki, mert ráférne már a sorozatra.
Visszatérve a játékhoz, remélem nem csak külsőségekben mutatkozik meg a nagy előrelépés. Egy jobb diplomácia és valamivel értelmesebb AI-ra (aki a saját érdekeit nézi) már nagy szükség lenne. Bár lehet inkább az online coop-részt fejlesztik, coop kampány akár több játékossal is, nem csak 2-vel. És akkor az AI fejlesztés inkább háttérbe szorul.
-
wednesday
őstag
Az a nehézség, hogy a CPU kezelését nem látjuk előre. Elvileg új motor lesz, várható, hogy most már tényleg ráhajtanak a sok szál kihasználására, mert ebben nem voltak valami jók az eddigi TW-k. Shogun 2 és Napoleon, 2 mag (de azt se valami hatékonyan) előtte csak 1 magot használt ki. Tehát igaz volt, hogy Intel kell, mert minél erősebb 1-2 szálú teljesítményre volt szükség.
Szerintem ez most változni fog, valószínű AMD Gaming Evolved-es lesz a játék, így ráhajthatnak a sok szál támogatására, mint pl Crysis 3-nál láthattuk, és akkor az FX procik se fognak lemaradni, sőt akár élre is állhatnak. Bár, ha az embernek van egy jó Intel CPU-ja I5-3570, 2400-2600k stb, azzal nem kerül bajba akkor sem, ha FX-ekre írják, mert attól még azon is jól fog futni.
Videó kariból meg egy jó erős DX11-es példány. Egyébként ha elsődleges a Rome 2-re való fejlesztés, és nem sürgős a dolog én bizony várnék őszig, az alkatrészekkel. Egyrészt elképzelhető áresés is, pláne azért, mert október fele már jönnének az új generációs VGA-k is.
-
McCartman
őstag
Hogy viszonyítási alapot adjak, a lassan két és fél éves, akkor felső-középkategóriás kártyának számító GTX 460omon tökéletesen futott fullHDben (1920*1200) maxon a Shogun 2 utolsó kiegje, a Fall of the Samurai.
Igaz ebben a kártyában hatalmas a tuningpotenciál így 10-15%ot biztos húztam rajta anno.Amúgy az utóbbi évek tendenciája alapján erősen stagnál a videójátékok grafikai megjelenítése egy izmosabb (intel) procival és elegendő memóriával megtámogatva még a legújabb AAA játékok is (AC3, Far Cry 3 stb.) jól futnak magas felbontás mellett max grafikán egy ilyen "öreg" kártyával is.
Igaz a maximális élsimítás kárára, de ez amúgy sem annyira lényeges szempont már ekkora felbontásnál.Kár, hogy ezek a játékok pár óránál tovább nem tudnak lekötni.
-
anytime
őstag
Előre is elnézést kérek, mert ezt a kérdést már feltettem egy másik topicban is ...
Sziasztok!
Arról nem kérdeznék senkit, hogy mi lesz a gépigény, hisz botorság lenne ..., DE azt megkérdezném:
Meg tudjátok mondani, hogy mi volt az a konfig, amivel a Shogun II, simán ment úgy, hogy minden beállítás max-on volt? Azért kérdem, mert a Shogun I óta rajongója vagyok a TW-szériának, bár az utóbbi időben már nem tudtam tolni a gyenge konfigom miatt, de erre a játékra költeni fogok, az biztos
- ROME forever ...
Most kezdtem fejleszteni a konfigot és a ház - táp - CPU hűtőn túl vagyok ..., most jönne a lényegi része, már ami a számítási / grafikai oldalt illeti.
Köszi,
aUI:
-
McCartman
őstag
-
McCartman
őstag
-
aAron_
őstag
hát ha nem lennének elég meglepő lenne
a görög városállamok is egy frakció lesz mint ahogy a rómaiak is?
-
Xerxész
őstag
Szuper!
Gallok, trákok, britek lesznek? -
McCartman
őstag
-
McCartman
őstag
-
aAron_
őstag
-
Xerxész
őstag
Régen játszottam Total War játékkal, ezért annyira nem vagyok képben... De az létezik, hogy ekkora gigavárosokat kell majd ostromolni?
Ez a hajós rész mindenesetre nagyon tetszik. Kíváncsi leszek a részleteire...pl. hogy hogyan lehet egységet, ostromfelszerelést feljutattni rá, lehet-e faltörőkosként egymásba menni, stb... -
aAron_
őstag
Eddig nem voltam nagy TW-os, de ezt már nagyon várom. Szerintetek nyárig meg fog jelenni? félek, hogy csak szeptember környékén
-
McCartman
őstag
"The biggest Total War screenshot in history"
A teljes kép egyben
[link]
29063 x 3872 !! -
McCartman
őstag
-
stvnppp
senior tag
Kegyetlenül látványos gameplay egy ostromról!
Nagyon durva játék lesz, az egyszer biztos. -
McCartman
őstag
-
McCartman
őstag
Please add this to the Rome victory video
-
Neró
őstag
Mint mindegyik TW - így ezt is meg kell majd nézni, végig kell vinni. A leírás alapján ígéretesnek tűnik már most is.
-
McCartman
őstag
-
McCartman
őstag
ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK
* A játékon mintegy 2100 ember dolgozik és a költségvetése a Shogun 2-énél 40%-al magasabb, mely rekordnak számít TW háza táján
* Az új grafikus motor elképesztő részletességgel tárja majd elénk az ókori városokat és hadseregeket
* Új kameranézeteket is kapunk majd. A fejlesztők felhagytak az eddigi kampánytervező mechanizmussal, felbéreltek egy egész MI-tervező csapatot és velük karöltve kezdték el tervezni az új térképet
* A CA törekszik a történelmi hitelességre, de úgy, hogy az nehogy a játékélmény rovására menjen.CSATÁK ÉS EGYSÉGEK
* A ROME2 csatáinak száma a realisztikusabb rendszernek köszönhetően csökkennek, viszont jóval nagyobbak és epikusabbak lesznek
* A fejlesztők úgy döntöttek, hogy eltávolítják a minimap-ot, melyet a gyors madárnézet kameraopció vált fel, ezzel a módszerrel a játékosok át tudják majd tekinteni a teljes csatateret
* A csaták előtt most is lesznek hadvezéri beszédek, most már teljesen filmszerűen
* Nem lesz két ugyanolyan csata, a CA azt ígéri minden csata teljesen egyedi lesz
* Az egységek száma és változatossága, minden eddigi TW játékét felülmúlja majd
* Teljesen új közelharc-animációkat kap a játék. A csaták elképesztően élethűek és véresek lesznek. Az animációk tartalmazni fogják a vért és a végtagok szakadását
* Harc közben a katonák kifejezik majd érzéseiket, (félelem, harag, öröm, meglepetés stb.)befolyásolva a moráljukat. A fejlesztők úgy döntöttek, hogy a katonáknak saját személyiséget adnak. Így a katona nem mindig fog várni az utasításra, kommunikál a társaival, reagál a körülötte történő eseményekre, mint pl. barátja halála. Idővel a katonák tapasztalatuk emelkedésével megtanulják, hogyan használják a létszámfölényt a csatában és hogyan támadják hátba vagy oldalba az ellenséget. A mesterséges intelligencia fogja irányítani a csoportot, és képesek lesznek parancsot adni támadásra vagy védekezésre egyaránt
* Először kapcsolódnak össze a tengeri és szárazföldi csaták, így megállíthatjuk az ellenség partraszállását, még időben, amikor még nem rendezte sorait. Az ostromok alatt a támadók, használhatnak majd számos ostromfelszerelést. A védőknek több kritikus pontjuk lesz az erődben, városban melyeket tartaniuk kell.
* A korábbi sorozási (egységtoborzás) rendszert eldobták és helyette sokkal reálisabbat alkotnak. Az egységek kiképzése a tartományok fejlettségi szintjétől és populációjától függ majd. Ezek növekedése vagy csökkenése drasztikusan befolyásolja a tartomány életét (járványok lehetősége, erőssége, civilek halálozása háború alatt, társadalmi-gazdasági mutatók és egyéb tényezők). A játék során létrehozhatunk légiókat (lehet egyetlen egységet, de egy egész légiót is felállítani) pénzüktől függően. Ez a rendszer erősebb MI-t eredményez. A római hadigépezet a légió tapasztalata és a veteránok számától függően működik majd
* A római nehézgyalogság képes lesz a Testudo alakzatra, mely most már sokkal olajozottabban működik. Minden egységtípus teljesen történelemhűen lesz megalkotva (36 történészt vontak be). Pl.: Egy spártai tábornok brutálisan erős lesz közelharcban.
* A játék figyelembe veszi majd, hogy hadvezérünk melyik tartományban született, milyen frakcióban. Ez közvetlenül járul hozzá, hogy a tábornokunk hogyan fog kinézni és hogyan fog viselkedni frakciónkon belül. A csata alatt maximum 40 egységünk lehet, de közben hívhatunk segítséget, amely plusz 40 egységet hoz a csatatérre. Erre az ellenség ugyanúgy képes lesz
* A csata után hadijelentést kapunk majd a sebesültekről, elfogott katonák számáról, túlélőkről, dezertáltakról stb.STRATÉGIAI TÉRKÉP ÉS FRAKCIÓK
* A játék több mint 50 frakciót fog felvonultatni, (még gondolkoznak a 60-on). A kampánytérkép tartalmazni fogja az összes eredeti helyszínt, a térkép keleti része pedig bővül és pontosabb lesz.
* Alapvető területi egység a tartomány lesz, melynek elhelyezkedése és természeti adottságai az eddigieknél sokkal jelentősebb szerepet kapnak, ezért rákényszerülünk majd stratégiánk alaposabb átgondolására
* Minden tartománynak lesz egy közigazgatási központja, ennek határait az idő múlásával kiterjeszthetjük
* Minden frakció egyedi kultúrával fog rendelkezni , ez megmutatkozik az egységekben, épületekben, karakterekben, a harctéri taktikában és a technológiai fejlesztések terén egyaránt.TENGER ÉS FLOTTA
* A hajók már nem csupán „tartályok” lesznek. A hadsereg méretétől és a flotta méretétől is függ, mennyi katonát tudnak szállítani. A viharok a parthoz szegezik majd a hajókat, a játékos a hajóról irányíthatja a partraszállást vagy a városok bombázását
* A kampány térképen sokkal nagyobb jelentősége lesz a hajóknak.
* Most először lesznek hajózhatóak a folyók!KARAKTEREK , KAPCSOLATOK ÉS RPG ELEMEK
* A játékban rengeteg történelmi alak visszaköszön. Eddig róluk tudunk: Julius Caesar, Gaius Marius, Scipio és Hannibál. A játékos állandó döntések elé kényszerül. A foglyainkat eladhatjuk rabszolgának, vagy az oroszlánok elé vetethetjük, meglátogatjuk-e Kleopátrát, diktátorok vagy köztársaság pártiak leszünk-e stb. Minden döntésünk befolyásolni fogja a többi frakcióval való kapcsolatunkat.
* Minden frakciónak és ügynöknek saját, egyedi technológiai fejlesztési fája lesz
* Kémeink jelentik majd, ha az ellenség támadásra készül stb
* A diplomácia MI-je nagyon bonyolult számítási módszerrel lesz felruházva, mely rengeteg paramétert számba vesz majd. Pl.: kulturális viselkedés, személyes jellemzők (gépünk sok algoritmussal számítja ki mi a helyes döntés).MODOK
* a CA úgy tervezi a játékot, hogy az könnyen moddolható legyen.
(forrás)
-
McCartman
őstag
A SEGA július elején leplezte le hivatalosan is a legújabb Total War epizódot. A Creative Assembly csapata több mint 8 évvel a nagy sikerű előd után ismét feléleszti a Római Birodalmat.
Megjelenésének pontos időpontja egyelőre nem ismert , de az előző részek kiadásainak időpontjaiból következtetve 2013 tavaszán várható.
Számos újítást ígérnek a fejlesztők , többek között új grafikus motort kap a játék, ami egyszerre akár 10 000 főt is mozgatni képes.Faces of Rome - Live Action trailer:
Képek:
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ!!! Új i5-14400F +Új 16-32GB DDR4 +H610/Z690 alaplap! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest