Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tenken
őstag
válasz
KingKress79 #897 üzenetére
Nem kell elkeseredni, laptoppal sem kell lemondani semmi jóról már az embernek.
Ajánlom a figyelmedbe EZT olvasgatni. Nekem 660Ti van jelenleg egy 2530p alatt. -
petymeg
addikt
Tegnap végre ki tudtam próbálni a játékot.
Nagyon tetszik, csak az nem tetszik, hogy bár a gépem teljesítménye bőven túl van az ajánlotton (i5-3570+16 giga ram+hd 7870), mégis szaggat rendesen ful hd-ben high beállításokon. A csúcs egy tengeri csata volt ahol összesen 4 hajó volt, erre préselt ki magából 15 fps-t. Botrányos! 12 ezer forintért azért nem ezt vártam... -
Terrorista
senior tag
-
nanorambo
őstag
válasz
Terrorista #893 üzenetére
Nem!
-
Ijk
nagyúr
válasz
nanorambo #892 üzenetére
Ez baromi jó csak pont annyi értelme van ahogy leírtad. Teljesen életszerű hogy rázúmolok csata közben a katonákra és lassítva nézegetem mit csinálnak. Persze ettől függetlenül jó dolog, de le merném fogadni hogy kegyetlenül zabálja az erőforrásokat, gyakorlatilag feleslegesen.
-
nanorambo
őstag
Heh. Csak úgy viccből csináltam custom battle-t egy-egy egységgel. Én voltam rómával egy légiós egységgel. Amikor rátámadtam az ellenségre, direkt lassított módban néztem mit művelnek és rohadt jól nézett ki. Az egyik légiós rávetette magát az ellenségre és agyonszúrta a földön, a másik átdobta a pajzsával az ellenséget,
-
csaba951
veterán
válasz
KingKress79 #881 üzenetére
VGA miatt teljesen esélytelen. Ami a gépedben van az internetezésre, meg YT videók lejátszására készült, semmi esetre sem komolyabb játékok futtatására. A géped többi része jó, elmennének rajta a mai játékok.
-
aAron_
őstag
válasz
KingKress79 #885 üzenetére
a gyakorlatban könnyen lehet, hogy más... ha jól látom a hivatalos gépigény szerint dönti el => értelmetlen az egész
-
malacka87
őstag
Nem hiszem el ezt a mocskos.... sz gamet. Volt egy fagyásom 40körnél voltam olyan jól álltam hogy az hihetetlen. Most akarom folytatni és a régi kampányt tölti be ez meg elveszett... Most megint ment a levesbe 5óra...................
-
1m1s
tag
válasz
KingKress79 #881 üzenetére
ha megy is nem feltétlen lesz játszható addig míg nem jönnek ki a javítások.
én a helyedben először nem venném meg, inkább más módját választanám a kipróbálásnak. -
nanorambo
őstag
Először 100 katona volt a centuriában. Ugye centuria azt jelenti, hogy száz. Aztán lecsökkentették 60 főre, majd növelték 80 főre. Aztán két centuriából lett egy manipulus. 60 centuria alkotott egy légiót. Aztán Marius után 3 manipulusból (azaz 6 centuriából) lett egy cohors. Egy légió 10 cohorsból állt.
Szép hadsereg volt. Nem szívesen kerültem volna szembe velük.Mondjuk kicsit csalódott vagyok, hogy a Rome 2-be sem csinálták meg rendesen a harcmodort. A centuriákban a harcban folyamatosan cserélődött az első sor, hogy folyamatosan friss katonák harcoljanak. valahogy így
-
KingKress79
aktív tag
Sziasztok! Nem vagyok nagyon jártas a pc játékok terén. Csak kérdezni szeretném, hogy az alábbi konfigon elfutna a TWR2?
Konfig:
Proci: Intel(R) Core(TM) i7-2630QM CPU @ 2.00 GHz
Ram: 8GB
Videókártya: NVIDIA GeForce GT 525MAmúgy ez egy laptop.
-
malacka87
őstag
Bakker hardon jól elver a gép minden oldalról támad.
Már nem bírom visszatartani őket.
-
Egy hastati egység(vagy vehetjük normál gyalogságnak) 160 fő Ultra egységméretnél
lovas egység 80 fő
lövedékkel rendelkező egységek 120 főlarge egységméretnél ,tehát
gyalogság 120 fő
lovas 60 fő
lövedékesek 80 fő...(#877) wednesday: Igazad van...akkor ez nem a Rome 1 egységméreteit követi...lehet,hogy empire óta változott.
-
wednesday
őstag
Az egységméret növelés az gyakorlatilag gépigény állítás, azért van az optionsban.
Jah igen, és ha egy kampány már így indult, abba már nem fog változni az egységméret (legalábbis az eddigi TW-kbe így volt, a Rome 1-be tuti). Ha valaki nagyobb egységméreteket akar elképzelhető, hogy új kampányt kell indítania.
(#876) anytime: Ha nem változtattak az eddigi TW-k egységszám felosztásán, akkor 4 lehetőség közül így épül fel. 40fő, 80fő, 120fő, 160fő a választási lelhetőség.
-
-
sith7
félisten
hú, köszönöm a válaszokat, eddig ezt nem is néztem / tudtam
szerk: :
látom, köszi
-
Amikor választasz,hogy milyen épületet építesz,akkor leírja annak előnyeit és hátrányait a bal alsó sarokban. Itt láthatod,hogy az adott épület milyen és mennyi egységet ad hozzá a városod védelméhez.
Ha az egész városod védelmét szeretnéd megnézni,akkor katt az adott városra(inkább provinciára) ,és alul kiírja a provincián belül megtalálható városokat,és az azokban levő épületeket.Az épületek alatt van két fehér szmötyi,abból a bal oldalsó szárazföldi milícia,a jobb oldalsó pedig a milíciaflotta(márha van az adott városnak kikötője!)
Mindjárt beszúrok egy képet,úgy jóval egyszerűbben megérted.
Szerk
emigen látszódik,de pirossal van keretezve.
-
sith7
félisten
A mennyiséget úgy értettem, hogy az egyik városomat megtámadták és volt benne:
3 lándzsás, 2 íjász, meg 3 plebs egység ... mondjuk, ha Rómát támadják meg, akkor gondoltam ott nem ennyi van "csak"
-
Csapoati
nagyúr
A mennyiseg a csapat fajtajatol fugg csak. Tehat a lovassag egy egysege mindig 40 fos lesz.
-
sith7
félisten
Egy adott városban lévő helyőrség mennyisége, milyensége a városban lévő katonai épület szintjétől függ ?
-
Terrorista
senior tag
Offline encyclopedia a Rome 2-höz.
-
Alg
veterán
válasz
Terrorista #858 üzenetére
Elég lenne egyet: AI
-
Sixkiller6
őstag
kedvenc bugom: kártágó ostroma, ostromtorony a falhoz tolva, egyszer csak a torony elkezd távolodni, de az emberek ugrálnak át a falra, mondom, milyen menő. de a torony csak távolodik és az emberek 20-30 méterről is próbálnak átugrani, nyilván a falnak csapódnak vagy simán a földre, de sebaj már másznak is fel újra próbálni!
nem pontosan tudom, hogy milyen körülmények kellenek, hogy ez megtörténjen, de próbálom újra összehozni és videót csinálni. alighanem azzal van kapcsolatban, hogy ha ostrom közben a torony mögötti falat szétlövöm ballisztával, erre a torony próbálna odébbállni, de az emberek továbbra is csak ugrálnak.
vmi ilyesmi, csak nekem a faltól 30 méterre állt a torony. -
Xerxész
őstag
válasz
Terrorista #858 üzenetére
Mire jövő év elején beszerzem az új gépet, még játszhatóvá is válik a játék.
Alakul ez... -
válasz
Terrorista #855 üzenetére
Nagyon jó hír,nagyon szépen köszönjük hogy megosztottad!
Mostmár csak reménykedem,hogy a patchek jók lesznek,és hasznukat vesszük.Azt nem lehet tudni,hogy a patch telepítése után a mentések megmaradnak-e?
-
Terrorista
senior tag
Azt írták a következő patchben legalább 100 dolgot szeretnének javítani és a következő adagban is legalább ennyit.
Én csak azért szurkolok, hogy hamar összekalapálják a játékot. A megjelenés napja óta talán 1 órát játszottam vele. Nem akarok szenvedni a bugokkal, most kivárok. Addig meg el leszek a Shogun 2-vel.
Reméljük a legjobbakat.
-
Bali27
addikt
Legalább már ők is tudják hogy nem valami fényes dógot adtak ki a kezük közül, és ha továbbra is szeretnének mondjuk shogun3-at csinálni, akkor ezt meg kell frankón csinálniuk. AI-ra kiváncsi leszek hogy mit ud majd, mert ugye most a leírtak alapján olyan mint egy autista.
-
Terrorista
senior tag
Na a fórumokon ismét megszólalt a fővezér. Úgy tűnik többről van itt szó mint minimális kompatibilitási problémáról ami csak 2%-ot érint.
Ment a bocsánat kérés ezerrel, meg a fogadkozás, hogy ezentúl máshogy fognak játékot tesztelni. Tovább tart majd a béta tesztelése a következő játékuknak és szélesebb körben szeretnének majd tesztelni.
A Rome 2-höz érkező patchekkel óvatosan szeretnének előállni, mert tartanak tőle, hogy egy javítás újabb bugokat eredményez. Ezért minden patch béta státuszban fog megjelenni.
A mostani patchről egyébként még nem találtam részletes leírást, hogy mit is javítana.
-
1m1s
tag
nekem meg már harmadjára tölt le steam valami 22megás cuccost...
Csapoati: akkor el se indítom, majd ha mindenki ujjongva ír a topikba hogy játszható a game.
-
malacka87
őstag
MI a tököm steam egyszer csak elkezde újratelepíteni nekem a játékot...
Mentései hol vannak a játéknak? Remélem elbuktam az 50körömet........ -
realist
őstag
Romával vagyok, "tüzérséget" (ballistákat), hogyan tudok építeni?
ill. a hadihajókat, hogyan tudom fejleszteni (itt is elsősorban "tüzérségre" gondolok)?
kösz!
-
Sixkiller6
őstag
válasz
ForRedGlory #844 üzenetére
semmi gond
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Sixkiller6 #840 üzenetére
A tegnapi stilusert bocsanat. Szar napom volt es kapora jottel.
-
Én inkább szeretem a vérengzős részt. Falanxokkal túl kö játék.
Amikor germán haderőkkel,veszteséggel nem törődve zúzod ketté a pretoriánus hadakat egymás után...na annál jobb érzés nincsen. Ilyenkor nagyon bele tudom élni magamat a játékba.
Vagy az Ibérekkel,amikor a spanyol félszigetet elfoglaltam,rázúdultam fél európára.Áhh,felejthetetlen taktikai élmények.... Ezt várom a róma 2-től is,amint játszhatóbb lesz.
Észrevétel: Ha lowon van a graf,akkor 20-30fps-em van,de ha extreme-en,akkor pedig 15-20. Mindkettő beállításnál 1024*768...A két beállítás között a különbség magyarul közel SEMMI
-
aAron_
őstag
-
Csapoati
nagyúr
Azért az se mindegy, hogy mikből áll a csapatod. Még gyalogságon belül sem. Egy-két erősebb egység hihetetlen pusztítást tud végbevinni.
Az EU/Crusader Kings/Victoria vonallal meg az a bajom, hogy órák kérdése, mire történik valami, ráadásul elég nagyok a kötöttségek is. A TW sorozatban sokkal nagyobb a lehetőség a történelem megváltoztatására. Ráadásul a másikban túl sok a micro is nekem.#821: A városok épületei csak a városra vonatkoznak, illetve ugye a provincia összbevételénél látszik a dolog, de egy ugyanolyan épület nem fog 3-szoros bónuszt adni egy 3 városú tartományban, ha mindhárom helyen megépíted.
A növekedés meg úgy megy, hogy egy városra kattintva a téglalap bal felső részén látod a surplust. Ez függ a kajától, az adóktól, épületbónuszoktól. Ha ráviszed az egered, részletezi is, hogy mi mennyit tesz hozzá. -
Ijk
nagyúr
Vagy felálltál 4-5 macedón falanxszal egy hídra.
MW2-ben mongolok elleni taktika, várost telepakolni magas védekezésű lándzsásokkal 2-3 nehézgyalogság, 3-4 katapult. Kapunál jól betömöríteni, mögéjük a katapultok.
De volt hogy várban legbelső falra néhány naftás, megdobálták a timurida elefántokat amik beamokoltak és mire kigázoltak a várból a fél sereget letaposták.Na ezek a dolgok amit nem kap meg az ember egy generálós stratégiában.
-
Ijk
nagyúr
Pedig pont az a jó a TW-ban, hogy kb 75%-ban autoresolve és ha kiegyenlítettebb vagy hátrányban vagyok akkor lejátszom. Mondjuk kicsit szemét a generáló, mert még sokszor 8:5-ös arányra a javamra is crushing defeat-et adott.
Mondjuk sokszor tényleg fárasztó lenyomni a várvádős csatákat. Főleg MW-ben amikor az ellenfélnek van 1db ballistája, amivel elkezdi ostromolni a falat
De például hídra vagy hegyre helyezkedéssel minimális veszteséggel lehet többszörös túlerőt legyőzni. -
warcat
veterán
válasz
Don Vittorio #830 üzenetére
Lazán van,magamból kiindulva,csak én rájöttem,hogy rossz játékkal játszok (még anno,a shogun 2-ben),mert nem ez a része érdekel az egésznek.
Persze azért kétlem,hogy a diehard csatázóknak is annyira tetszene a tizenhuszadik védd meg a vár bejáratát-csata
Lényeg a lényeg,csak a hozzám hasonló eltévedtek akartam adni egy tippet -
petymeg
addikt
válasz
Don Vittorio #826 üzenetére
Ok, megnyugodtam, hogy nem én vagyok itt a legvénebb. Majd megmutatom a páromnak a fórumot, ha azzal jön, hogy ez milyen gyerekes dolog.
Z80-at nem is láttam életemben sem. Nem is hallotam róla.
Kisiskolás koromban a Videoton computer volt a csúcstechnika a csillebérci úttörõtáborban. -
warcat
veterán
Amúgy aki esetleg nem a csatákért vette/azaz a taktikai részért/azoknak mondom,hogy van ám Europa Universalis IV,ami stratégia részlegben,illetve az egész ország/gazdaság/kereskedelem stb szimulációban nagyon-nagyon elveri,és nagyon élvezetes lett.
Aki nem a római korért játszik,illetve elnyomogatja a csatákat autoresolve-al,az mindenképp fontolja meg -
-
Rexcor
őstag
Ott nekem 16 FPS-t is sikerült látnom
Minden max-on nem csak extreme-re állítva hanem az összes GPU memória használata meg egyéb dolgokat is betettem amit még be lehetett. De annyira nem rossz a helyzet csak nem kell teljesen ráközelíteni és akkor nekem bőven 30 felett volt mindenhol.
-
Bali27
addikt
válasz
Sixkiller6 #800 üzenetére
Carthago ostromát mérd le a történalmi csatáknál.. Garantáltan elsírod magad.
-
petymeg
addikt
válasz
Sixkiller6 #805 üzenetére
Má' majdnem megijedtem, hogy csak én vagyok "veterán".
Én C64-gyel kezdtem 22 éve.A cpu gpu kihasználtságot hogy kell. monitorozni?
Megvettem a játékot am. 12 k volt 576-ban, talán csütörtökön ki is tudom próbálni.
-
Tenken
őstag
Aki már ismerősebben mozog adhatna pár tippet az alábbiakban:
-Városokban, hogyan tudom feloldani, hogy több épületem lehessen? Surplust kér, de nem feltétlen látom közvetlen össze függésbe a megjelenését, ha növelem a kaja termelést...
-Másrészt meg a provinciák elvileg egy egységet alkotnak ugye? Bármilyen épület által nyújtott bónusz a provincia összes településére kihat?
-Ha szövetséges blokád alá von egy várost, akkor azt én miért nem tudom megtámadni?Köszi, ha tud segíteni valamelyikőtök!
-
anytime
őstag
relax - tényleg ne csináljátok, ne túrjuk szét a topic-ot!!!
-
Sixkiller6
őstag
válasz
ForRedGlory #814 üzenetére
jött hozzá egy alany, aki szívesen osztja meg az élményeit a játékról, aki - horribile dictu - még élvezi is a játékot, felháborító. és még bizonyítani sem hajlandó! még a felszólítás ellenére sem! őrület!
most komolyan ennyire frusztrál, hogy a csillivilli gépeden a bencsmárk 100 alatt teljesít? szerintem kezdj el játszani, és beszélj te is az élményről és tapasztalatodról.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
ForRedGlory #814 üzenetére
Akkor inkább csapnál oda a barbároknak Rómával.
-
Don Vittorio
őstag
Van 16 steames játékom meg néhány nem steames, és nem játszom folyamatosan, épp ezért, ha játszom, akkor legyen már jó... úgyhogy pont most gondolkodtam el, hogy beüzemelek az eddig is D:-n futó Steam könyvtárnak egy második SSD-t (pontosabban harmadikat), hogy jobban érezze magát. (Meg én is.)
Hogy állunk egyébként - bocsánat, nem volt érkezésem végigolvasni a topicot -, nagyon zabál a Rome II? -
ForRedGlory
félisten
válasz
(#813) Csapoati: Egyébként igen, az 50 órát olvastam 50 fps-nek.
amúgy meg kötekedős kedvemben vagyok és jött hozzá alany.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
ForRedGlory #812 üzenetére
1. Sehol nem állított 50 fps-t.
2. Ettől nyugodtabban alszol? -
ForRedGlory
félisten
válasz
Akkor a tények: i5-2500k, 660TI 8GB Ram és SSD. Ezen neked 50 fps-el megy fullhd-ban. Ezt állítottad. Én meg tudom hogy nem megy, a taszptalat és az interneten terjengő sírás áradta alapján elég egyértelmű. Majd ha bebizonyítod az igazad, visszatérünk rá, hogy mi minősít és kit. A lehetőség adott, elég ha a benchmarkot lefuttatod és ide linkeled. Már az sem lesz 50 fps, a játék meg a benchmarknál sokkal rosszabbul fut.
-
Alg
veterán
válasz
ForRedGlory #801 üzenetére
a "szépen fut" nálam nem 50-60 fps, már a 25-30 átlag is teljesen jó, ha nem esik be mondjuk 20 alá tartósan
Egyébként nekem a töltési idők borzalmasak, igaz régi-lassú HDD-ről megy... egy-egy battle map betöltés is hosszú, körváltásról nem is beszélve...
-
1m1s
tag
szúszá van gyerekek.
amúgy van már hír kövi peccsről?
-
Sixkiller6
őstag
válasz
ForRedGlory #803 üzenetére
hadd fejtsem ki:
1, ahogy olvastam a többségnek nem azzal van gondja, hogy a nílusi csata fut-e 2000fps-sel 2 négyzetparszekes képernyőn 7K-ban, hanem, hogy már a kapmánytérkép is döcög, és a legkisebb csata is max 15-tel hasít
2, talán nem mondtam, ez nyilván az én hibám, de nem játéktesztelő geek vagyok, akinek arra áll fel, h a fent említett csata a fent említett módon fut, hanem játszani szerettem volna ezzel régóta várt a játékkal. annyit jeleztem csupán, hogy ez a játék ezzel a konfiggal (ugyan eddig nem mondam, h ssd-ről) tisztességes, élvezhető játékélmményt ad, pedig c16-tal kezdtem a játékoskarrieremet, lassan 30 éve, szóval láttam már eleget, hidd elezt te nettó hazugságnak vetted, ezúton is köszönöm, ami mondjuk nem engem minősít
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Sixkiller6 #802 üzenetére
Hát persze, ezt eddig is tudtam, konzekvencia meg levonható. Téma részemről lezárva.
-
Sixkiller6
őstag
válasz
ForRedGlory #801 üzenetére
nem fogok
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Sixkiller6 #800 üzenetére
LOL, nem a kampány térkép akadozásával van a baj, hanem a csatával. Arról mutass 50 fps-t a videokártyáddal 1080p Extrem mellett. Mondjuk Karthágói csata.
Új hozzászólás Aktív témák
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest