Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PhilBrick
őstag
Közben már megint frissült a PTU: csak crashfixek vannak a changelogban, valamint egy igen érdekes mondat:
In order to help us address the current performance issues, we are introducing several intentional crashes and errors into the game to generate log data. We understand that this will cause some frustrations and appreciate your patience.Ezzel együtt kifejezetten kellemes, 20+ framel lehet játszogatni!
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Xerxész #42389 üzenetére
A SQ42 egy történet-vezérelt sigle player játék. Egy katona leszel, akit egy szolgálti helyre vezéreltek, és a segge alá tesznek egy vadászt, hogy harcoljon vele. Aztán ilyen-olyan missziókra küldik, ilyen-olyan hajókkal. A SQ42-ben tehát nem vásárolhatsz saját hajót, nem kereskedhetsz stb. Inkább úgy képzeld el, mint a Mass Effectet. Itt van róla egy régi bemutató.
Azonak, akik csak a SQ42-t tartalmazó csomagot vették meg, a játék itt véget ér. Akik kombó csomagot vettek, ami tartalmazza a SC-t is, azok mennek tovább a SC PU-be (az MMO rész, ami akkor még valószínűleg továbbra is alfa, esetleg már béta állapotban lesz). A kombó csomag tartalmaz egy kezdőhajót, amit a csomagban megvettél. Illetve lehet, hogy a SQ42 befejezésekor a sereg is ad "hálából" egy hajót. Volt róla szó, hogy ha a SQ42-t keményebb nehézségi fokozaton teljesíted, akkor a "jutalom" is nagyobb lesz, de konkrét infó erről nem hangzott el, és már régen nem történt erről említés.
A SC PU-el kapcsolatban meg a régi terv az volt, hogy a "kész" a játék, ünnepélyesen kivégzik a bétát, és indul a PU tiszta lappal (tehát amit az alfa-bétában ingame pénzért (aUEC) vettél, azt nullázzák), akkor onnantól kezdve nem lehet USD / Euro-ért hajót venni. Csak arra marad lehetőség, hogy ingame pénzt (UEC) vegyél real money-ért, de ennek is lesz egy napi és a havi limitje. A játékbeli tevékenységekért (küldetések, kereskedés stb kapott UEC-ből, valamint az esetlegesen valódi pénzből vett UEC-ből vehetsz további hajókat. Ez volt a terv; ha változott, én nem hallottam róla.#42396: "hacsak nem adják mondjuk a legbóvlibb induló hajót a játékhoz," Szerintem pont ez lesz. Kapsz majd hozzá egy Aurora MR-t. Szerintem. A most 57 USD-s starter csomag (amelyben nincs benne a SQ42) is ezt, vagy a kicsit jobb Mustangot tartalmazza. Meglepne, ha a játékot később, a amegjelenés után megvásárlók nem kapnák meg u. ezt.
[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
Drenadar
Topikgazda
válasz Menthirist #42397 üzenetére
De srácok. Pont erről szól az sc hogy bárkivel mehetsz együtt ha nincs hajód, szerződéssel. Vagy akár hajót is lehet bérelni.
És el lett mondva nem muszáj a singlet végig játszani viszont az űr polgár rang csak annak jár...
De majd akkor ez is kiderül, de többször volt ilyenről szó
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Drenadar #42394 üzenetére
Minek a megjelenése után? Ugye a két játék külön időben is fog megjelenni. Illetve ha már ketté vált, nem hiszem hogy elő kellene írni hogy márpedig meg kell venned és végig kell játszanod az sq42-őt is, hogy egyáltalán elkezdhess star citizenezni.
Szerintem az a koncepció amiben ez a két játék ennyire szorosan egybe fonódott, már nagyon régen született. Ahogy annyi minden, szerintem ez is változott, csak úgy mint a végtelenségig való realizmusra törekvés (lásd felcsapott porfelhő, lövések hangja, stb. erről a minap láttam egy interjút is, hogy törekedni kell, de ugye nem minden áron)
Xerxész: nagyon kötött. Mármint van egy forgatókönyv, aminél biztos lesznek elágazások a küldetésekben, de történet központú és fókuszú. Olyanra akarja mint a Wing Commandereket. Szabadon kalandozni szerintem max a hajón lehet majd küldetések között, nem fogsz eltávot kapni háborúban hogy járd a rendszereket ahogy tetszik. No meg arra ott lesz az SC.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Xerxész
őstag
válasz Menthirist #42393 üzenetére
Pedig simán elképzelhető szerintem.
Ha nem finanszíroztam a játékot a fejlesztés alatt és hajót sem vettem előre, továbbá a kiadás után vettem csak meg a full játékot, akkor hacsak nem adják mondjuk a legbóvlibb induló hajót a játékhoz, akkor az abszolút nulláról kell kezdenem, ez elvileg így logikus.Egyébként a SC szingli módja, a SQ42 mennyire lesz kötött? Lehet azért ott is szabadon kalandozgatni majd 2 küldetés között mondjuk (amolyan GTA módra)? Ellophatok-e más hajót, ha elég ügyes vagyok, stb? Vagy az egy komplett felépített küldetésrendszer, amit szigorúan követni kell?
-
Drenadar
Topikgazda
válasz Menthirist #42393 üzenetére
A singleben a hadsereg adja a hajót. És ha kijatszod azt akkor meg leszereleskor lesz végkielégítés. Én így tudom.
És az illető kérdése arra utalt hogy mi van akkor ha valaki a megjelenés után veszi meg a játékot.
-
veterán
válasz Drenadar #42392 üzenetére
Viszont most hogy már ketté vált az sq42 és a star citizen csomag, szerintem ez már megváltozott. Aki csak az SC-t vette meg, annak is kell hogy legyen valami hajója az elején, nem gondolnám hogy kulimunkával kell kezdenie meg másokhoz beállnia csak azért, hogy legyen egy aurora-ra pénze mondjuk.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Drenadar
Topikgazda
válasz Menthirist #42391 üzenetére
De volt olyan teória hogy nem jár majd és ha a singlet kijatszotta az illető annak a rewardja lesz egy kezdő hajó
-
veterán
-
Xerxész
őstag
válasz GypsFulvus2 #42378 üzenetére
Nem, most még nem vágok bele, ez biztos. Amíg a végleges játékot ki nem adják, addig nem veszek semmit. Még az sem biztos, hogy a gépem elbírná a játékot ilyen grafikával. Bár a játék honlapján a legfrissebb rendszerkövetelményeknek még megfelelek.
A hajóvásárlással kapcsolatos kérdésem arra irányult, hogy majd ha a kész játékot kiadják (Squadron 42), akkor ott is bármelyik űrhajót megvehetem, ha lesz rá játékbeli pénzem, vagy korlátozva lesz pár hajóra a kínálat (esetleg a küldetés adja majd, hogy melyikkel kell repülni vagy megvenni)?
-
veterán
-
Stilinski
aktív tag
válasz SkyS1gn #42379 üzenetére
Tegnap óta nem volt új patch Már elég jónak tűnik a dolog, szóval szerintem már nem tart sokáig, de sosem lehet tudni.
(#42380) nowan: még tegnap este jött a j is meg a k is, de teljesen lényegtelen, csak gondoltam feloldom az ellentmondást a két egymást követő komment között
[ Szerkesztve ]
star-citizen.hu
-
SkyS1gn
félisten
Csak nemakar a 2.5 kijönni? Még patchelik PTU-n?
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Xerxész #42375 üzenetére
Menthirist szépen összefoglalta a dolgokat, de egy fontos dolgot házzátennék; ezt elmondjuk minden újonnan érkezőnek:
Nevezetesen, hogy a játék jelenleg alfa állapotú, bugos, és problémás a netkódja. Ennek következtében a PU-be bejutni nehéz, sokszor nem sikerül, vagy pl. nem tudsz hajót kérni Port Olisaron, vagy már repülés közben connection lost történik, s mindezek a gondok hatványozottan jelentkeznek, ha többen akartok együtt játszani. Ehhez a játékhoz a jelenleg használt netkódok már nem felelnek meg; az újat fejlesztik, de nem tudjuk milyen lesz és pontosan mikor érkezik. Azok a játékelemek, amiket a videóban láttál, még nem - vagy sokkal korlátozottabban - érhetők el, mert az a 3.0 verzió volt, míg jelenleg a 2.5 verzió játszható. A 3.0 bevezetését még idénre ígérik, de garancia nincsen rá; csúszások voltak már korábban, és minden bizonnyal lesznek is még. Ahogy Menthirist is mondta, csak akkor vágj bele, ha van hozzá türelmed. Az eddig eltelt idő gyakorlatilag a tesztelésről szólt; a játék alapmechanizmusait teszteltük, és az élvezeti faktor csak másodlagos volt. A 3.0-val mindez várhatóan megváltozik, de garancia nincs semmire sem. Azt pedig, hogy a játék mikor lesz "készen", senki sem tudja, de reálisan nézve még 2 évre biztosan szükség lesz hozzá. A single player SQ42 valószínűleg 5-6 hónapon belül játszható lesz (de erre sincsen garancia). Tehát csak akkor vágj bele, ha mindezt megértetted, és elfogadtad. Ha nincs elég türelmed hozzá, akkor várj vele 3-6 hónapot. Addigra már sokkal jobb lesz a helyzet, mert mi, akik évek óta követjük a fejlesztést, most kezdjük érezni, hogy lassan összeállnak a dolgok.Ha mégis belevágsz, olyan hajót vegyél, amivel játszani szeretnél. Ha a harc érdekel akkor Hornet vag Gladius, esetleg Mustang Delta. Ha kereskedni akarsz, akkor Freelancer, vagy Cutlass. Ha mindenre használható, de esemmiben sem kiemelekedő hajót akarsz, akkor Avenger. Ezeknél sokkal specializáltabb hajók is vannak, de jelenleg még nem lehet őket kihasználni. És ahogy Menthirist is írta; a játékban később minden hajót megvehetsz ingame pénzért is (kivéve a Bengalt és a Vanduul hajókat).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Xerxész #42375 üzenetére
Hát erre példát még nem láttunk a procedurális generálás (értsd légkörben lebegő hajó) esetén, de az űrben minden további nélkül kikapcsolhatod a rendszereket és hátrafuthatsz kiugrani az űrbe Persze ilyenkor ha nincs aki a hajót vezesse, az nem fog menni sehova. Sőt ha te kiugrasz egy wc szünetre, simán más belebeghet (egyelőre) és elviheti a hajót Persze erre lesz majd zármechanizmus, hogy csak hackeléssel lehessnen feltörni egy hajót. Emellett pedig lesznek majd idővel npc-k, amiket felbérelhetsz, és a többfős hajód vezetésébe szállnak be, lehet hogy lövészként, lehet hogy épp a pajzsokat vezérelve. De persze csinálhatsz majdnem mindent te is, csak akkor limitált lesz a figyelmed.
Az aszteroidákat jelenleg nem lehet szétlőni, és nem tudni hogy majd szét lehet-e. Videókon volt jelenet amiben lehetett, sőt talán régebben még AC-ban is lehetett rombolni némileg őket, de most már nem tudom hogy tervezik-e. Az biztos hogy sokkalta nagyobb aszteroidák vannak mint a hajód, szóval sokszor úgysem lenne meg a tűzerőd hozzá
Igen, a Hornet egy vadász, bár annak is vannak variánsai, pl a Ghost ami egy lopakodósabb hajó, vagy a Hornet Tracer ami egy felderítő és lokátor hajó.
Hajó vásárlásnál nagyon nagyon nagyon fontos, hogy a játék támogatásáról van szó. Szóval csak akkor fizess be valamennyit előre (értsd már most, nem a megjelenés után), ha képes vagy türelemmel várni és képes vagy szembe nézni azzal, hogy mint minden játékfejlesztés, akár ez is csődbe mehet, és akkor lehet nem látod viszont sem a játékot, sem a pénzed. Szóval mérlegelni kell hogy ezek a kockázatok megérik-e neked azt, hogy már most hozzáférhess az alfához, vagy sem. Illetve magát az összeget is ennek megfelelően kell mérlegelni. Van aki csak az alapcsomagot meri bevállalni, ez is teljesen jó, hisz egyrészt úgyis vannak szabad időszakok amikor az alap hajón túl más gépeket is ki lehet próbálgatni, másrészt nem akar sokat veszíteni ha esetleg veszítene. Többünk viszont az évek során szépen lassan csepegtetett be egyre több és több pénzt a perselybe, és persze kaptunk ezért cserébe nagyobb hajókat.
A másik fontos eleme hogy mennyit is áldozol rá az az, hogy ugye ezt mind a játékban is meg tudod majd szerezni. Nincs olyan hajó amit csak pénzért lehetne szerezni, és most. Így viszont ha most megveszed az álmaid hajóját, akkor értelemszerűen a játékban már egy elérendő céllal kevesebbed lesz, hisz nem kell harcolnod hogy megvedd azt a hajót amit szeretnél.Szóval csak ésszel és átgondoltan, ha be akarnál fizetni, hogy tudd mit csinálsz, és tisztában legyél a kockázatokkal. Inkább várj mindig pár napot a vásárlással, és ha utána is akarsz még költeni rá, akkor hajrá Nekem 250 dolcsim van benne eddig, ennek egy része merchandise (melegítő felső, póló, bögre), illetve van egy többszemélyes szállító hajóm (Taurus) és egy információ küldönc és lopó hajóm (Herald), ezek a posztok szimpatikusak számomra. De persze lehet hogy idővel én is dobok be még valamennyit, és vagy veszek egy másik hajót is, vagy fejlesztem az egyik meglévőt. Mások pedig közülünk már van hogy 1000$ felett járnak. Ez is egy hobbi, erre is lehet költeni
-
Xerxész
őstag
válasz Menthirist #42374 üzenetére
Persze, azt gondoltam, hogy egy X ezer km átmérőjű bolygó nem lesz fullra tartalommal...nem szükséges és nem is lenne reális szerintem. A demóban sem volt teljesen "beépítve" az a rész, ahol leszálltak.
Ami viszont nem világos, hogy ha egyedül játszom mondjuk és egy többszemélyes hajót vezetek, és ott akarom hagyni a pilótafülkét, hogy mondjuk egy lövegtoronyba üljek be (mint a demóban) vagy valamiért csak a raktérbe kell mennem, akkor ezt egyáltalán megtehetem, ha egyedül vagyok? És ilyenkor ki vezeti/manőverezi az űrhajót (pl. egy ütközetben)?
Aszteroidákat szét lehet lőni (random kérdés vó't )?
SZERK.:
Megnéztem a linkelt képet...a Hornet űrhajó nagyon tetszik, gondolom ez vadászgép. Pl. én majd a végleges játékban abszolút kezdőszűzként ezt a hajót is megvehetem (ha lesz rá elég zsé)?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Xerxész #42368 üzenetére
technikailag igen, de hogy pontosan hol és mit fogsz tudni rajta találni, ezt még mi sem tudjuk. Az biztos hogy nem lesz totál sivatag az egész, de nem tudjuk hogy pontosan mennyi random tartalom lesz rajta. Mármint a bolygón. Ami viszont lesz, minden állomás, minden hajó, stb az igen, teljes mértékben bejárható. És köztük lesznek NAGY hajók. Mármint amivel repkedtek a mostani videóban, egy Freelancer volt, és azt (kép közepe, misc hajók, alulról a második) összehasonlíthatod a mögötte lévő Starfarerrel (alulról a harmadik). Nem tudom hogy még mindig pontosak-e a képen található méretek (több hajót átdolgoztak már párszor), de a Starfarer nagy, és még annál is lesznek többször nagyobb általános hajók (a bengal carrierről nem is beszélve)
Repülni megszokás kérdése ki mivel repül, illetve hogy milyen jellegű hajóval repül. Pl dogfight-ra sokáig az egér volt a legjobb (nem tudom máig ez van-e), hisz azzal lehetett a legprecízebben lőni a gimbal-os (tehát mozgatható) fegyverekkel. Ugyanakkor szerintem repülni élmény szerűen joy-al vagy hotas-al a legjobb. Én pl nem szeretek harcolni, így várhatóan valami benga nagy teherhajót fogok vezetni a hotas-ommal.
[ Szerkesztve ]
-
Xerxész
őstag
válasz Drenadar #42369 üzenetére
Huh, jól hangzik...
Nincs discordom, de nem gond. Nem akarok egyfolytában kérdezni, igyekszem azért utánajárni magam, aminek csak tudok, ezért vannak a FAQ-ok.
Csak a nem egyértelmű dolgokat akarom tisztázni (majd).(#42370) MerLinh
Legalább felértékelődik a "küldetést végigjátszani" kifejezés. Olvasom most azt általatok linkelt oldalakon, hogy küldetés közben sem nagyon lehet menteni, ha elrontom vagy meghalok, akkor gyakorlatilag előlről kell kezdeni.
Jól meg kell majd gondolni a dolgok kivitelezését.Mennyire lehet egyébként pl. az űrhajót irányítani illetve harcolni egér+billentyűzet kombóval?
-
MerLinh
senior tag
elméletileg igen, valakinek nagyon uncsi lesz egy idő után, hogy 20 perc mire kiérsz a hajodhoz =) vagy 1-1 egyszerű küldetés is mint a szerezd meg is egy 1 óra potom 3k fizuért =) jó lesz. Independence war 2 időket idézi nekem ez a játék, hmm
ja nem, csak a gamescom video alapján mondtam, még nem volt időm belemélyedni a jelenlegi buildbe...
[ Szerkesztve ]
A wizard is never late nor is he early, he arrives precisly when he means to! - - ONE phone to rule them all! =)
-
Drenadar
Topikgazda
pontosan, már most is elég jól be lehet ezeket járni, és remélhetőleg ez csak még részletesebb lesz.
A FAQ az éppen aktualizálás alatt van, amivel nem tudom mikor fogok végezni.
Ha van discordod, és élő szóban szeretnél kérdezni, akkor itt most elérsz minket: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Xerxész
őstag
(#42360) Menthirist és (#42361) Stilinski
Köszönöm az infót!
El is kezdem akkor magam átrágni az általatok említett dolgokon.Egyébként tényleg minden űrhajó/űrállomás/bolygó/épület stb. olyan módon bejárható lesz, ahogy a GC videóban is mutatták?
-
Drenadar
Topikgazda
válasz Menthirist #42363 üzenetére
Rajta vagyok... Tippeket privátba várom. :-D discordon pedig tudnánk egyeztetni is.
-
Stilinski
aktív tag
válasz Menthirist #42363 üzenetére
Na igen. Erről jut eszembe: Van valakinek kedves hangú csaj ismerőse, aki érdeklődik a Star Citizen iránt, de még nem kezdett neki? Terveink vannak!
[ Szerkesztve ]
star-citizen.hu
-
veterán
Lehet amúgy frissíteni kellene azt a FAQ-ot Nem tudom mikor volt, de már nem 2.1 körül járunk, és van benne más pontatlanság is Csinálja valamelyikőnk?
#42364 Reklámot akarsz, amiben egy "csodálkozó kislány" kérdezget hogy micsoda a Star Citizen, aztán meg Captain Stilinski to the rescue?
[ Szerkesztve ]
-
Stilinski
aktív tag
válasz Menthirist #42360 üzenetére
Áhh, nem vagyok én olyan, meg amúgy is ez előtt is segítettem neki egy starfarert stabilizálni, csak sajnos kifagytunk mindketten Szóval öribarim már, csak ő még nem tud erről
star-citizen.hu
-
Stilinski
aktív tag
válasz kraven54 #42359 üzenetére
Köszi! Figyeltem közben a csatornáját, meg hogy a páncélról beszél, szóval gondoltam, hogy nem mozgok nagyon bele Meg hát persze próbáltam jól kinézni
(#42358) Xerxész: Egyrészt itt is jó helyen vagy, de érdemes olvasgatni a http://starcitizen.hu/ oldalt, valamint a http://starcitizen.hu/forums fórumot is.
Minden héten csinálunk összefoglaló videót. Ezeket itt találod: https://www.youtube.com/channel/UCWabNpudW1s4LdOBtkizzgg/videos
Amúgy nehéz lehet felzárkózni, de megéri, ha meg kérdésed van, akkor a fent linkelt fórum kérdések rovatában érdemes feltenned(#42360) Menthirist: dehogy halottan, éltem én teljesen
[ Szerkesztve ]
star-citizen.hu
-
veterán
válasz Stilinski #42357 üzenetére
Erről hirtelen az Oscar-nak az a jelenete jutott az eszembe, ahol a Finucci testvérek mutatják az újsághirdetést hogy az (az öltöny) az ő munkájuk Itt is igen, ott vagy a műsorban (halottan )
Xerxész: Üdv köztünk, első körben ajánlanám a fent linkelt FAQ-ot és persze a starcitizen.hu oldalát Ezen kívül meg tudod, ha bármi kérdés van... vagy pm-ben vagy itt is kérdezhetsz
Mondjuk a FAQ is lehet tartalmaz hibákat (mikor jelenik meg? 2016 vége papíron... ez a Squadron 42-re vonatkozik, és az fog inkább átcsúszni 2017 elejére várhatóan. Maga a Star Citizen még vagy 2 évig szerintem nem lesz olyan állapotban, hogy több rendszer között lehessen a legtöbb (vagy mindegyik) játékbeli cselekvést csinálni.#42361: akkor lőni kellett volna
[ Szerkesztve ]
-
Xerxész
őstag
Sziasztok!
Abszolút új vagyok a Star Citizen terén, de tegnap volt szerencsém megnézni a GamesCon-on bemutatott közel 1 órás játékmenetet és hát finoman fogalmazva is magával ragadott ez a világ. Ha ezeket tényleg mind meg lehet csinálni a játékban, akkor az úgy tűnik, mindent kenterbe fog verni
Mit ajánlotok, hol tudok utánaolvasni ennek a játéknak/világnak bővebben? Pl. mikorra várható a végleges játék, addig még hány alfa verzió várható, miket lehet majd csinálni a játékban, stb.
-
Stilinski
aktív tag
válasz ttamashu #42350 üzenetére
Szerepelek BadNewsBaron közvetítésében Zavaromban még normálisan írni is elfelejtettem
szerk.: nem tudom, hogy miért válaszként írtam
[ Szerkesztve ]
star-citizen.hu
-
nortsen
aktív tag
válasz Diopapa #42353 üzenetére
Úgy, hogy én levezettem magamban.
Tisztelem az Indie fejlesztőket, mert nagy dolgokat tudnak csinálni.
És kevésbé tisztelem a nagy neveket, mert sokszor totális csalódás amit művelnek.Ezt vezettem le egy mondatban.
[ Szerkesztve ]
Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani
-
Diopapa
addikt
válasz Raulblanco07 #42349 üzenetére
Mondjuk a multi részéről pont gondoltam, hogy kamu még a megjelenés előtt. Amikor jöttek a terelő szöveggel, hogy nagyon kicsi az esélye, hogy találkozol bárkivel is, nem volt említve sehol semmi interakció a játékosok között stb...
@(#42352) nortsen: nem értem ez hogy jön a korábbi beszélgetéshez.
[ Szerkesztve ]
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
pgabor26
tag
Gondoltam kiadom a már készen lévő ikkeket így egy fél év után. Talán még fordítok is egy kicsit. Csak időm nincs.
[ Szerkesztve ]
-
ttamashu
aktív tag
válasz Raulblanco07 #42349 üzenetére
Mert nem játszottál még koreai grindfest játékokkal
Én belefutottam még süldő koromban, na az olyan MMO volt ahol egyedül volt csak értelme mobok millióit ölniTea az élet!
-
-
Stilinski
aktív tag
Közben átléptük a 120 millió dollárt
star-citizen.hu
-
nortsen
aktív tag
Most nem akarok ilyenekbe belemenni, hogy ki mit hazudott, meg milyen az Indie fejlesztés.
Van benne jó dolog, a többi nem igazán izgat.Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani
-
malacka87
őstag
Bocsi hogy kicsit off. Az miért van hogy a Stargate univerzum nem kapott egy normális játékot se? Elég nagy potenciál lenne benne. Fps, vagy valami kis mmo? Ma már egész jól viselkedett a játék elég simán futott. Irányítást is szoktam egy kicsit még a sok keybind amit meg kell tanulnom. :-)
[ Szerkesztve ]
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
veterán
válasz Szőrös #42337 üzenetére
Egyetértek.
Egyébként a döntés pillanatában (hahó, 2011-12 környéke) ennél jobb alternatíva bőven el tudom képzelni hogy nem volt számukra a motorok terén, mert nem csak a pályaméret aspektusát kellett benne figyelembe venni, hanem a streaming tudását, a sok fény kezelését, a shader rendszerét, a culling tudást, és még ki tudja mi mindent. .
A NMS pedig egy dologra példa: hogy a végtelen generálása még nem tartalom. Baromi jól hangzik hogy hány csilliárd világra lehet elmenni, de mivel totálisan kontrollálatlan az egész, így semmi sem lesz igazán benne. Pár (tucat) bolygó után már nem bolygókat lát a legtöbb ember, meg élőlényeket, hanem random excel értékeket. Itt hideg van, ott mérgező, zöld a táj, van emeril, meg plutónium, köszi, csá. Esetleg kinyit egy n+1-edik szót tartalmazó artifactot, bemegy a n+2-edik ugyanolyan állomásra, hogy találjon egy +1-el erősebb fegyver modot. Ez így nem tartalom, ez üres számgyűjtögetés.
Egyébként a koordináta rendszert ki tudja milyen trükkökkel oldották meg pl ugrásonként. Arra mérget vehetsz hogy ott sem mm pontosan van mappolva egyetlen koordináta rendszerben a 18*10^18 számú bolygó. Amilyen kamuzások derültek ki róla, simán el tudom képzelni hogy ez a rész is kamu és pl nem is lehetne távoli csillagokhoz elmenni normál térben.
[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
válasz nortsen #42336 üzenetére
Ha olyan részletességű világokat akarsz, amelyek a SC-ben vannak, akkor fantázia. Ha megeleégszel a NMS szintjéval, akkor persze nem az. Nincs a piacon olyan játékmotor, amely alapállapotában képes arra, amit a 3.0 demójában mutattak. Ha bármely más motorból indulnak ki, azt is át kellett volna írni. A NMS pedig 100%-ban progen, ami egy teljesen más történet, és meg is látszik rajta.
-
Szőrös
veterán
válasz nortsen #42336 üzenetére
"Legyen megint No Man's Sky a példa."
Mármint rossz példa? Mert azt inkább ne kövessék sehogy. Hello gamesék lekamuzták a csillagot is az égről csak hogy vegyék az "indie' vackukat AAA játék árán.[ Szerkesztve ]
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
nortsen
aktív tag
válasz GypsFulvus2 #42335 üzenetére
Én már 2000-ben ilyenekkel játszottam. MSTS, Trainz mind ilyenek voltak akkor és ma is. Persze rengeteget fejlődött azóta, meg az SSD is lódított rajta, de nekem az ámulás már kicsit odébb van.
Ez már nem fantázia szvsz. Legyen megint No Man's Sky a példa.De mind1, ha így lesz megoldva, akkor így lesz, ez is szép munka. Anno amikor Chris azt nyilatkozta, hogy a CryEngine tökéletes az igényeihez, akkor érdekesen néztem, mert akkor nem hogy huge wolrd coordinate system nem volt a motorban, de még map streamelés (folyamatos map betöltés) sem. Szóval ez abszolút az ő érdemük, (meg sok minden más is).
[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
válasz nortsen #42334 üzenetére
Azért ne szálljunk el teljesen a fantáziabirodalomba. Pár éve még a legtöbb játék töltögetett, ha beléptél egy házba a szabad ég alól. Nekem már a Witcher 3 is fantasztikusnak tűnt, hogy erre nem volt szüksége. Most meg ez a játékmotor képes kezelni pár millió km-es távolságokat, ami szerintem elképesztő. Egy galaxis méretű egységes korrdinátarendszert kezelő motor is lesz majd... ...kb 2025-ben...
-
PhilBrick
őstag
válasz kicsicsuvi #42330 üzenetére
A 0.2c-t biztosító quantum fuel bizony fogy.
500-900 közötti cruisin'speeddel pedig még a naprendszeren belül sem jutsz messzire mielőtt lekapcsolnák a szervereket....(#42331) nortsen
Tényleg nem akarok nagyon földhözragadtnak tűnni de azért:
- naprendszerünk átmérője 10-12 fényóra
- a legközelebbi csillagrendszer 4,3 fényév
- tizedére vették a játékban a méreteket, quantummal egy órán belül átszelsz egy naprendszert.
- ha tartják magukat az arányhoz, 5-6 hónap alatt eljutsz a szomszéd rendszerbe. Persze ha beférne bármibe is annyi üzemanyag.Ráadásul ha mehetnél quantummal a szomszéd rendszerbe normális időn belül, sérülne a játékmechanika.
[ Szerkesztve ]
-
nortsen
aktív tag
válasz Stilinski #42327 üzenetére
Áhh az kár, hogy így lesz
Ezek szerint a különböző rendszerek, nem egy koordináta rendszert alkotnak. Ezért is kell az ugrópont. Pedig hát szomszédos rendszerek lehetnek elég közel egymáshoz, hogy kvatnum hajtóművel elmenjünk.
Most megyek is sírni a sarokba.Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani
-
Wanderer89
tag
Időnként nekem is megesett a Freelancer-el a gyári Tarantula-val illetve még a Connie-n is tapasztaltam ezt az M6A-vel.
A Freelancer esetében akkor vettem észre, hogy ez történik, amikor gyorsan tüzeltem, volt, hogy mind a két oldali beakadt így, de volt, hogy csak az egyik.
[ Szerkesztve ]
RSI AutumnalWanderer89, Steam: Autumnal Wanderer
-
-
PhilBrick
őstag
Régen előfordult velem ilyen, mostanában már nem. Issue Council report
-
KO2
aktív tag
Sziasztok.
Azon kívül hogy a Vanguard fő fegyvere néha "beakad" és nem hagyja abba lövést (2.4.1) (és ilyenkor nem is sebez, le kell kapcsolni és vissza hogy ismét használható legyen) más hajó esetében is tapasztatatok hasonló problémát?
Én ha CF227 Panther Repeatereket rakok a Freelancerre ugyanez a hiba jön elő. Issue councilban és a known problems ben se láttam még erről leírást, de könnyen lehet hogy csak nem vettem észre.
( Szerk: TS en mikor szoktatok lenni? A címét elvileg tudom: kistoth.hu )
[ Szerkesztve ]
-
PhilBrick
őstag
válasz SkyS1gn #42322 üzenetére
Egyértelmű volt hogy megvárják vele a freeflight végét.
Tegnap még frissült a PTU, de a legnagyobb változás egy új töltőképernyő volt. Szóval szerintem már ezen a héten megy Live-ra. Vagy a következőn...(#42321) nortsen
Koordinátarendszerben gondolkodj, igenis korlát a véges szám.[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
2.5-el miujság? még mindíg PTU-n van elakadva? Gamescomon már majdnem kiadták
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
nortsen
aktív tag
válasz PodMAN #42320 üzenetére
Hát az lehet, bár technikailag nem korlát a véges szám, mert lapokra szokták bontani (ami azért macerásabb).
Mondjuk kiábrándító lenne, ha eljutok egy rendszer szélére, és "visszapattanok".
Mondjuk magamból kiindulva, ha lesz rá lehetőség kipróbálni, én leszek az a barom.[ Szerkesztve ]
-
PodMAN
senior tag
A rendszereknek lesz "széle", ha jól emlékszem. Igaz, hogy most a 64bites leképzéssel óriási lehet egy rendszer, a távolságok megnőttek, de a rendszerek közt között nem utazhatsz szerintem, csak jump drive-al.
-
nortsen
aktív tag
válasz ThePoweR #42317 üzenetére
Azért kérdezek ennyit, mert egy csomó dolgoggal nem vagyok képben, és lehet ezekről már volt szó, csak én nem tudok róla.
Rendszerek között még sehogy nem képzeltem el, csak leírtam.
De pl quantum travel-el berakom irányba, aztán had menjen, amíg tart az üzemanyag (kérdés, hogy az meddig tart, és vihetek e tartalékot magammal) Vagy ez baromság?Megmondom őszintén nekem nagyon tetszene az a koncepció, hogy a hangáromat eldugom valami jó kis helyre, amit csak én tudok, akár egy bolygón, akár az űrben vhova. Ahhoz meg nem "mindenki által járatos" helyre kellene tennem. De a fenti információk alapján erre nem biztos, hogy lesz lehetőségem.
Remélem azért valamilyen stratégiái részt is kap a game.[ Szerkesztve ]
-
ThePoweR
senior tag
Olyan dolgok érdekelnek itt pár embert ami még szerintem 1 év múlva sem lesz fontos, mert még a sokkal alapvetőbb dolgok se lesznek kész. EVE-ben ha nem voltál x ideig combatban akkor instant elwarpol és lecloakol. Ha combatba voltál akkor ottmarad.
Rendszerek között hogy terveznéd az átmenés? x fényévre van és max 0.2c-vel tudsz menni.
-
PhilBrick
őstag
válasz nortsen #42315 üzenetére
Ugye te sem gondolod komolyan hogy ilyen egyszerűen lehetne hajót menteni?
Disconnect után már most is ottmarad a hajó a helyén. Tesznek rá egy párperces várakozást, hogy vissza tudj lépni, utána meg mehet a süllyesztőbe.
Eddig instancolt hangárfarmokról volt szó fix helyeken, de pont a múltheti preziben volt CR-nek egy félmondata arról, hogy a PR bolygókkal az ingatlanügyek is könnyen megoldhatók. -
nortsen
aktív tag
válasz Szőrös #42314 üzenetére
Értem.
Na de harc közepén vesztes szituban ha kilépek, akkor az elég szemtelen módja a hajó megmentésének, nem? Vagy beraknak valami timeoutot? Nem ismerem az EVE-t.Még egy kérdés.
A különböző hangárak, ha egyszer be lesznek pakolva az univerzumban, akkor azokat hova lehet eldugni?
Egyáltalán el lehet majd dugni őket? Én szabhatom meg hova tegyem?Lehet volt ezekről már szó, de túl nagy már ez a fórum.
-
Szőrös
veterán
válasz nortsen #42312 üzenetére
"Mi lesz akkor ha egy játékos disconnectál,"
Sokat emlegetett EVE-ben ezt egyszerűen megoldották, a hajódat elwarpoltatja a rendszer a francba, ha meg visszajössz akkor az eredeti helyre visszawarpol.
Remélem itt is valami hasonló lesz és nem tűnik el a ladik.
Rémlik, hogy mondtak erre vmit csak az nem, hogy mit.https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
nortsen
aktív tag
válasz PhilBrick #42286 üzenetére
És mi van ha nincs közepes járat?
Amúgy egy kérdés, amiből több másik származik.
Miért ne lehetne ugrópontok nélkül eljutni a-ból-b-e, ha az máshogy lehetetlen.
Persze ez is kérdéseket szül. Egyrészről minek?
Másrészről, mennyi ideig tartana. Na és itt a lényeges kérdésem amit valaki megsúghatna.
Mi lesz akkor ha egy játékos disconnectál, A hajójával mi lesz ami éppen szállingózik pl egy hosszú úton?
Ha visszakerül a hangárba az nekem nagyon nem szimpatikus. NPC nem fogja átvenni az irányítást, ezt már tudjuk. De gondolom nem fog lebegni a semmi közepén ugye? Akkor meg hogyan lehetne megvédeni?[ Szerkesztve ]
-
bladex73
aktív tag
Ha átküldök valakinek egy hajót (Gift) és az illető rá rak egy upgrade et vissza küldhető?
-
-
PhilBrick
őstag
válasz Wanderer89 #42304 üzenetére
A Herald gyakorlatilag április óta készen van, mégis csak 2.6-al fog repülni. A flightready Cat 3.0-ban szinte kizárt.
[ Szerkesztve ]
-
PhilBrick
őstag
válasz Wanderer89 #42301 üzenetére
Nekem a Cat a szívemcsücske, abban van most a legtöbb pénzem is. De kétségeim vannak hogy 3.0-ra hangaready lesz.
(#42302) bladex73
Ja, csak ennyi a probléma? Akkor tényleg ráérsz és lesz még rá alkalmad![ Szerkesztve ]
-
bladex73
aktív tag
válasz ttamashu #42298 üzenetére
Sajnos már én is rájöttem, de gondoltam van valami trükk amivel valahogy megoldható. van egy Reclaimer hajóm, de nem LTI verziós.
Úristen Úristen most összedől a világ
Szóval ez az egyetlen hajóm ami nem LTI. Tegnap némi csavar után a Carrack hajómat is sikerült LTI re átrakni.
Persze most jönnének azok a hozzászólások, hogy a LTI nem is olyan fontos. Lehet, de azért jobb félni mint megijedni alapon nyugodtabb lennék ha minden hajómon lenne LTI.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest