- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 12. nap: REDACTED
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Call of Duty: Black Ops 6 - Napokon belül indul a Squid Game event
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
Új hozzászólás Aktív témák
-
kwzatz
őstag
Most megnéztem az ESL-t. Jól írta saen, hogy ez valóban nem kompetitív játéknak készült, de úgy látom, ennek ellenére már Early Accessben, bugosan erőltetik. Meg lehet nézni a kommenteket az utolsó steames hírüknél, majd érdemes átnézni a twitchükre is. Belenéztem a meccsekbe, a chatben végig az irónia megy azzal kapcsolatban, hogy ilyen jelenleg egy kompetitív játék, a legnagyobb az volt, amikor egyszerre 15-en úsztak a vízben, mert ott nem lehet sebezni az ellenfeleket, ha jól értelmeztem (chatben folyamatosan "Dunkirk", "pool party" and "this is esport", "esport ready", "Michael Phelps simulator" kommentek). Érdekes azért a változás. A Quake-ben még szidták a campereket, most a legnépszerűbb shooter arról szól, hogy bújj el, campelj, majd pedig fuss, amikor szűkül a játéktér. Igazad volt saen, most már még kevésbé értem a játék népszerűségét, nem hittem, hogy ilyet fogok mondani, de valószínűleg öregszem.
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
"-2 millióan nem játszanak: ezt honnan vetted?" Steamspy. A plyers in the last two weeks gondolom ezt hivatott jelenteni.
"Amit írsz abból látszik, hogy nem ismered sem a játékot, sem a körülötte lévő hangulatot." A játékot annyira ismerem, amennyit olvastam róla, és amilyen videókat láttam. A körülötte lévő hangulatot szintén, ezek a következők:
Utolsó 30 napban 63% pozitív, 37% negatív értékelés Steamen. Összes értékelést tekintve 72% pozitív, ergo elégedetlenebbek az utóbbi időben a játékosok. Ráadásul mivel sok értékelés van, ez már jelent is valamit, nem úgy, mint amikor 100 értékelés van leadva. Ez valóban a tömeg véleménye. Ezzel a játékok legrosszabb 31%-ába tartozik steamen az emberek értékelése szerint. Az utolsó 30 nap alapján ennél is lejjebb. Nem arról van szó, hogy 3 hülyegyereknek problémája van vele. Ez alapján is tényleg minőséginek tűnik a cucc.
A patchekkel kapcsolatban leírtam mit gondolok, majd az idő eldönti, hogyan fog alakulni.
Az optimalizálást változatlanul rengetegen szidják.
Abban igazad van, hogy egy ideig még egészen biztosan dominálni fog, kicsit olyannak érzem, ha mondhatok egy filmes párhuzamot, mint a Transformerseket. Szidja mindenki, de azért csak beülnek rá a moziba, viszont egyre kevesebben évről évre.
Károgó nem vagyok, szimplán tény, hogy az Early Access játékok 3/4-e sosem éri el a kész játék státuszt, és ez nem feltétlenül van szoros kapcsolatban a sikerességükkel. Ahogy írtam, ők már megszedték magukat, meg is értem, hogy ezután egyre nehezebb lesz melózni az egyre kevesebb pénzért, amiből már így is elég van. A sikert pedig véletlenül sem szeretném elvitatni, bármivel megszólítani ekkora tömeget dicséretes dolog. Emellett kívánom, hogy ne legyen igazam, és minél tovább élvezhesd te is, meg a többi ember is, ha már 30€-t kiadott rá.[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
Ez egy showverseny most, meghívott versenyzőkkel. Van köztük azért CS:GO-s is pár, de tény, hogy ez nem qualifikációs történet.
Regionális elemzés:
"While PUBG has found a natural home in Japan, it is also a global success story. It has achieved high percentages of players in many smaller territories, grabbing the attention of 22.5% of PC gaming enthusiasts in Norway, 21.9% in Australia, and 17.1% in New Zealand.Additionally, the fight-to-the-death shooter has proven a big hit in the two largest games markets in the world. In the United States, 16% of PC players entered the battleground in July and PUBG accounted for 5.4% of the total play time. China has seen the steepest increase in popularity, with its player base almost doubling from 7.9% in June to 14.6% in July."
Hivatalos topicban linkelve az egész cikk, népszerű ázsiában is, de USA is megy szépen. Egyébként a csúcs mindennap délután 4-5 óra körül van magyar idő szerint.Blizzardnak meg mostanában nem lesz battle royale játéka. Még ügye bejelentve sincs semmi, náluk utána is minimum egy év mire kijön valami, de inkább több. Ráadásul addigra lesz egy millió hasonló játék...
-
wjbhbdux
veterán
azt azért tegyük hozzá, hogy a PUBG maga kizárólag a Twitch miatt létezik, ha annak idején nem kapnak rá a Playerunknown arma2 DayZ mod BR modjára a streamerek, akkor soha senkihez sem jutott volna el. Az pedig eleve arra készült, hogy a streamereknek rendezett DayZ survivor gamez meccseket egyszerüsítse és eljuttassa a nagy közönséghez (ott még gyalog mentek 1 helyre a pályán aztán visszaszámlálásra futottak szerteszét).
így meg nem fair a többi játék twitch népszerűségéhez hasonlítani, hiszen sokkal jobban adja magát a streamelős kiabálós hülyegyerek stílushoz, mint egy igazi esport amire koncentrálni kell. tudom vannak akik ezt is komolyan tolják, sajnos a mostani nagy ""versenyen"" sem ők vannak többségben, hanem a milliomos youtuberek szivogálják egymást 100 ezer néző előtt. Közben a Quakeben a világ legjobb 16 FPS játékosát tized annyian nézik
steamen meg azért népszerű mert ázsiai a fejlesztő csapat és nyugati játékokra nem jellemzően onnan is rácuppantak, ha megnézed korán a kínai főműsor időben van a legtöbb játékosa online, nem EU/USA időkben mint a többinek.
viszont ilyen ütemesen növekvő tábor valahol a World of Warcraft meg a League of Legends fellángolásakor volt, ebből nemhiszem hogy sokáig ki akarna maradni a Blizzard.
/s
-
saen
veterán
Szó sincs bekajálásról. Amit írsz abból látszik, hogy nem ismered sem a játékot, sem a körülötte lévő hangulatot. Vegyük sorra:
-optimalizálás: jelenleg már van olyan állapotban a játék, hogy más cégek simán kiadnák. Tény, hogy vannak bugok, de teljesen játszható. A gépigény meg sose lesz kicsi, mert ez nem egy kis néhány szobás terület ~10 játékossal, ennek sokszorosa. Hatalmasat fejlődött már a játék early access alatt, szerintem simán régi videokat néztél.
-RNG: ez biztosítja azt, hogy minden meccs teljesen másmilyen, ez adja a sztorikat, a vicces történeteket. Pont ez az egyik oka a népszerűségnek... Verseny szempontból ez nem szerencsés, de az átlag játékos nem versenyzik.
-hype: ha ez szimplán pszihológia akkor miért nem tudja más játék ezt utána csinálni? itt nem erről van szó, ez egy kegyetlen jó játék, full adrenalin.
-2 millióan nem játszanak: ezt honnan vetted? ez szerintem szimplán egy hasraütés... Emellett nem az a lényeg, hogy hányan nem játszanak, hanem az, hogy hányan igen. Jelenleg a holt időszakokban sem megy 200k alá a játékosok száma és ma 765k-n tetőzött, ezek brutális számok. A hivatalos topikba linkeltem nemrég egy piaci elemzést, világszinten júliusban a 6. legjátszottabb játék votl a világon, alig végzett OW alatt amiből ügye 30m+-t adtak el. Ott pl sokkal többen nem játszanak...
-Twitch: természetesen a streamerek hozzájárultak a sikerhez, jó volt a marketing, ezt így kell csinálni...
-Patchek: tévedsz, nem lesz kevesebb patch, csak változik a kiadás ritmusa. Ezek nem kamu szövegek, hanem logikus lépések. Ha játszanál, akkor tudnád miről van szó és egyetértenél vele. Persze a károgók előadhatják ezt másképp is...
-pénz: megint más játék negatív hozzállását rávetíted erre a játékra ami szerintem hiba. Eddig nagyon korrektul kommunikáltak mindent, bárcsak minden kiadó így csinálná... Emellett ha már megvan a nagy játékosbázis, akkor megint kereshetnek majd rengeteget a mikrotranzakciókból, szimplán hülyék lennének ezt kihagyni.
Ez a játék dominálni fog az elkövetkező időszakban is, márcsak a tehetetlen tömeg miatt is. De ezt ne itt folytassuk, ha van kérdés, van ennek hivatalos topicja is. -
kwzatz
őstag
Kicsúsztam az időből, még valami: Szerintem ennek a játéknak minőségi szempontból kegyetlen rosszat tesz, hogy már ilyen gyorsan ennyit eladtak belőle, és ilyen sikeres. Gondolj azokra, akik készítik: Megkapták a pénzt, az övék, már akkor is, ha holnap azt mondják, hogy "Na, mostantól nem érdekel minket a játék, úgyhogy játsszatok vele így, én inkább a Seychelle-szigeteken szürcsölöm a koktélokat miközben mindkét oldalról formás fenekek vesznek körül, ahelyett, hogy ezt a bughalmazt patcheljem otthon a sötét szobában." Ennek jele, most jut eszembe, néhány hete olvastam, hogy már nem fognak olyan gyakran frissítéseket kiadni. Már most így áll. Persze toltak valami hangzatos bullsh*tet mellé, hogy miért, ha naiv valaki, nyilván elhiszi.
Szóval nem arról van szó, hogy szidok mindent, azért, mert népszerű (tekintve, hogy játszottam/játszok LoL-lal, Hearthstone-nal, Overwatch-csal stb.), hanem arról, hogy túlzásnak érzem, hogy ezt ennyien bekajálták 30€-ért.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
Néztem a játékból videókat (tudom, nem próbáltam, így van), mert kíváncsi voltam, miért van körülötte ekkora nyüzsgés. Olvastam azt is, hogy mit írnak róla. Szidják a hitboxot, optimalizálatlan gyakorlatilag mindenki szerint, Early Access bughalmaz, de már készítik elő a mikrotranzakciókat az amúgy sem alacsony - a játék jellegéhez mérten - árhoz, emellett a legtöbb fps-hez képest több szempontból is van benne szerencsefaktor, ami mondjuk egy kártyajátékban nem lep meg, egy shooterben annyira nem szívesen látom. Nyilván sokan imádják, mert az alapötletből adódóan elhiszem, hogy okozhat szórakoztató perceket, de az is valószínű, hogy az ingyenesen, streamereknek kiosztogatott példányok is sokat tettek hozzá ahhoz, hogy ilyenek legyenek az eladások. Emellett szép, hogy 8 millióan megvették, de ebből 2 millió ember már egy percet sem játszott vele az utolsó 2 hétben, pedig azért nem egy régi game. Optimalizálva sem lesz valószínűleg soha normálisan, ha komoly visszaesés lesz az eladásokban, vagy nem pörög majd a miktrotranzakciós szekér, bele fognak sz*rni, és kidobnak egy kicsiben más, újabb battle royalt, amire majd ugyanígy lehet költeni. Az már az is lehet, hogy normálisan fog futni egy félmilliós számítógépen. A folyamatos növekedés pedig puszta pszichológia, főleg a Twitch kultúra idején, ez a "nem akarok kimaradni" hatás, még ha a játék nem is egy nagy szám. Amikor ez alábbhagy, a visszaesés a játékosszámban szintén gyors lesz valószínűleg.
[ Szerkesztve ]
-
BronzIsten
csendes tag
Heroes of the storm video miért nincs kirakva?
-
saen
veterán
Ránéztem most az értékelésekre steamen és amit feldobott az kivétel nélkül sértődött hülyegyerektől van akik ki lettek tiltva, pedig gyakran 200+ órát már beletoltak. Nem szeretnék most itt a részletekbe belemenni (sokáig tartana), de sokkal szigorúbbak itt a szabályok, mint más játékoknál és könnyebb ban-t kapni. Abszolút nem arról van szó amit írsz, a játékosok imádják a játékot, csak nem hagyják őket trollkodni és ez nem mindenkinek tetszik. Elég régóta követem a játékot, minden héten megdől a játékosok száma rekord, nagyon stabil a növekedés, ezen a héten ráadásul már nemcsak hétvégén hanem minden nap hétközben.
Emellett twitchen is volt, hogy lenyomta a Lol-t heti nézőszámban mindenféle verseny nélkül, ez eddig egyetlen játéknak sem sikerült az utóbbi három évben, legyen akármekkora AAA játék.
Emellett értem, hogy van aki szerint jól móka bármit szidni ami népszerű, de amit írsz abból nagyon lejön, hogy nem tudod mi van a játék körül és enélkül következtetéseket vonsz le. Persze szíved joga, csak szimplán nincs igazad[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
Persze, a hype az hype. Ettől függetlenül a játékosok 1/3-a elégedetlen volt vele az utóbbi időben, de hát megveszem, mert Pistának meg Gézának is megvan már, és twitchen is láttam, hogy a kedvenc streamerem, a 21 éves, cuki B00bzInYoFace is ezzel játszik. Ez ennyiről szól, nem a minőségről.
[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
Végülis ma is megdőlt a napi játékosrekord steamen, szóval annyira sok gond nincs. Amikor ezt írom több, mint 750k játékos van a játékban, egyedül a Dota2 van előtte, többi játék (pl CS:GO) a kanyarban sincs...
Persze mindenkinek nem tetszhet, de messze ez az év legnagyobb durranása. -
kwzatz
őstag
Elnézve az utolsó 30 napos 63%-os vegyes értékelést steamen, szerintem a 8 millióból is sokan rájöttek már, hogy inkább más game-be kellett volna fektetni azt a 30 $/€-t. És amúgy is, a 8 millió semmi, amikor a Gangnam Style-t, Justin Biebert, a Despacitót vagy a Twilightot sz*rozom, az ennek a többszörösét érinti.
-
szupermacs
veterán
Draenornál abbahagytam a WoW-ot, de Lich Kingnél még rettentő jó volt. Cata nem jött be, Panda kimaradt (nem is bánom). Draenor nem rossz, de rettentő üresnek tűnt a kontinens és nem jött át az a hangulat, mint BC-ben. Legion-nél megjött a kedvem, de sajnos nagyon gyenge már hozzá a gépem. Néha még LK törtre felmegyek, de kicsit kezdem unni.
-
-
.LnB
titán
A régi Blizzard ma nem tudna kilépni az indie stúdiók tömegéből. Ma már nem divat a kreativitás, és egyediség, csak az indie fejlesztők körében. Bár az OW-n kívül nekem semmi bajom a Blizz-zel. Várom a PubG klónjukat.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
elithun
őstag
A WoW-os és Overwatchos videók mindig meghozzák a kedvet a játékokhoz.
A Heartstoneos annyira nem jött most át.„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”
-
Hellwhatever
aktív tag
Nekem is ugyanez jutott eszembe.
Ez az infantilis hebehurgya hangulat nagyon stílusidegen a Warcrafttól, de már a kezdeti Hearthstone-tól is.
A saját apjába kardot döfő Arthas-tól szépen eljutottunk a musicalekig meg beszélő szemüveges gorillákig.
Anno a taureneket meg a pandákat pedig valahogy sikerült aránylag normálisan megcsinálniuk..
[ Szerkesztve ]
9800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
CocooN-z
őstag
-
CocooN-z
őstag
Csak nekem hiányzik a régi blizzard?
[ Szerkesztve ]
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
.LnB
titán
Azért a WoW 7.3 trailert kihagyni... [link] mély levegőőőő szúúúú-száááá. Mint ha pickhammerrel próbálnád cirógatni a chakrámat..
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 2021 M1 Pro Chip ! 3 Hó Jótállás
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- AMD GAMER KONFIGURÁCIÓ/RYZEN 5 4500/16GB/3060Ti/1TB/ Rendelhető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest