Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci112233
addikt
Üdv!
Ma reggel átraktam a másik slotba a hálókártyát. Na most a gép elindult, jelezte is, hogy meg van az adapter beállításoknál is. Eszközkezelőben semmi sárga háromszög ikon. Na mondom minden jó. Nézném a kamera képét úgy ahogy régen. Alaplap hálókártyája tilt és a második hálókártya engedélyez. Akkor ki írta, hogy nincs csatlakoztatva kábel. Akkor jutott eszembe, hogy azt nem dugtam be. Így hát bedugtam, de ahogy ezt megtettem az összes USB foglalat nem adott áramot se, a gép totálisan megfagyott olyan szinten, hogy még a resetre sem reagált. Csak úgy tudtam kikapcsolni hogy hoszan nyomtam a bekapcsoló gombot.
Ezután be sem kapcsolt a gépem, csak azután, hogy kivettem a második hálókártyát.
Ha benne van akármelyik slotba akkor a bekapcsolás közben hosszú de szakaszos sípolást ad ki a gép magából, de még a boot képernyőig sem jut.Sőt még a BIOS-ba sem tudok elmenni.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
woodworm
veterán
válasz gameresboy #36696 üzenetére
Készítettél új kapcsolatot neki vagy a régivel próbálkozol?
-
dhgi
újonc
válasz ArthurShelby #36684 üzenetére
Most vásároltam a NAS-t. Első eset ez a használatba vétel, csak részlegesen vagyok képbe.
-
mezis
félisten
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémával kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni:
Modemes net, gép inditása után csatlakozás a hálózathoz, ment minden rendesen.
A modemre kötöttünk egy routert, routerben mindent beállítottunk, wifi működik, a routerre csatlakoztatott gépeken (Win7 és Win XP) működik az internet.
Ezzel szemben a korábbi, modemre csatlakoztatott gép (Win XP rendszerű) a routerre kötve nem tud a netre csatlakozni.
Mi okozhatja a problémát, mi lehet a probléma, ha másik gépen routerre kötve van internet?Üdv,
Gboy -
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36690 üzenetére
Megvan. [link]
Itt egy demo, ezek amik elèrhetőek rajta.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Marci112233
addikt
válasz Gubek-Einste #36693 üzenetére
Egy a bibi vele. Nem tudom rátelepíteni mert azt írja hogy naprakész mint írtam. Bár ma egy kicsit már felhúzott, de azért még próbálkozok vele. Ha nem jön össze holnap kiveszem és átteszem másik portba, hátha az segít.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Topikgazda
válasz Marci112233 #36692 üzenetére
Természetesen amelyikkel gond van, arra kellene feltenni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Marci112233
addikt
válasz Gubek-Einste #36689 üzenetére
Az alaplaphoz tartozóra gondolsz? Mert az alaplap hálókártyájával semmi probléma.A második hálókártyával van a gond, arra meg hiába akarnám manuálisan is feltenni a drivert azt írja, hogy a jelenlegi naprakész.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36690 üzenetére
Huha ahhoz vissza kellene flashelnem higy elmondjam. Getaway ès rohter tutira van, talán static is nem tudom pontosan. Keresek valami hasonlo ddwrts trendnetes tesztet hátha ott irják.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Marci112233 #36686 üzenetére
Telepítsél gyártói/chipset driver-t.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz punish3r #36685 üzenetére
Nézz be az Invitel-es topikba.
Ha nincsen PPPoE Passthrough mód lehetőség akkor két lehetőséged van:
1; Dupla NAT - Az Asus is router módban, a WAN IP címét DMZ-be kell tenni.
2; AP mód - Az Asus AP módba van, a szolgáltatói eszköz végez minden router feladatot, beállítása az Adminisztráció/Üzemmód menüpont alatt.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36679 üzenetére
Re. Hát nemtudom, minden wifi chanel-t fixáltam, de sajnos nem volt megfelelő sajnos (max 6Mb/s a max amit ki tudtam csikarni)
Ezenfelül az új firmware ami 2015-ös ilyen alap dolgokat nem találtam hogy
- DHCP list, mely eszközökkel csatlakozom
- Max filter beállítás, hogy egy adott Mac címhez IP-t rendelniFelidegesedtem, DD-WRT-t flasheltem a routerre, Dupla Nat beállítás valamiért nem jött össze, ezért Drive-ra feltöltöttem a képeket nektek:
Drive-ra feltöltöttem a képeket, melyeket beállítottam.1. Cisco router 192.168.0.1 => DHCP : enable , router címe: 192.168.0.1
DMZ-ben nem láttam a Trednet router IP címét, mert nem osztott ki neki WAN-t
2. Trendnetben az alábbiakat állítottam:
192.168.1-1 lett a címe
DHCP bekapcsoltam
alhálózati maszk (255.255.255.0),
Google DNS hozzáadva (8.8.8.8,8.8.4.4)
(Középen próbáltam úgy is hogy a Wan port to switch-et bekapcsoltam, de semmi siekrt nem értem el)1. kép: Beállított WAN értékeim találhatóak
2. Kép...=>< itt elvileg nem átjáró kellene választanom hanem sima router-t nem?
Átjáró (getaway) akkor , ha bridge módban lennék nem?
3-4. kép: itt a wifi-ket lehet állítani, agy örömre van olyan hogy AC-only az 5GHz-nél aminek nagyon örültem.
5. kép: Itt a Status fül van , ahol sajnos nem kaptam ip-t a Csico routertől
Ilyenkor már a Cisco Lan - Trendnet Wan-ba volt dugva.Asztali gépet 5x újraindítottam, kábelek ki-be, router tápjai lekapcsolva, kábelek ki-be, de sajnos nem volt net, meg hálózat sem.
Mit rontottam el?
DD-WRT szerintem sokkal jobb mint a gyári, ezt szeretném használni, és remélem nem volt nagy ,,user error".
Gyárit visszatettem, Cisco routert nem bántottam, Trendnet routert 1 perc alatt belőttem úgy hogy most újra megy a dupla nat, csak szar az 5ghz-s wifi sajnos.Ebben szeretnék segítséget kérni.
-
Marci112233
addikt
Üdv!
Segítségre volna szükségem.
Adott a gépemben egy plusz hálózati kártya a külső kamera rendszer számára. Típusa: TP-Link TF-3238DL.
Na most nem működik. Gépem az aláírásomban vagy teljes egészében az adatlapomon.Oprendszer: Windows 10 Pro x64
Eszköz kezelőben ezt látom, de ha frissíteni akarom akkor azt írja naprakész.Ötlet mi le ehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
punish3r
aktív tag
Sziasztok. Vettem az inviteles [ZyXel P-660HN-T3A ] router mellé egy asus n18u routert. Invitelesről megy az iptv is (xDSL), most pedig azt szeretném hogy a kábeles net, wifi csak az asusról menjen, az invitelesről csak az iptv, semmi más. Magyarán az asus lenne a fő router, az inviteles csak modem lenne. Most kezdtem csak olvasgatni a témában, kérlek nézzétek el ha nagyon alapvető dolgokat kérdeznék...
Jelenleg a zyxel wan portjába jön a kábel a tefontól, LAN4 a pc portja, illetve a LAN3 az iptv boxé. a LAN4 kábelt átdugom az asus wan portjába + egyik LAN portjából vezetek egy kábelt a pc hálókártyájához. A bekötés részét jól írom, csak ennyi lenne? A zyxel-en ugye kilövöm a wifit. pppoe passtrough funkciót nem találok a beállításainál, helyette át kell tennem bridge módba ugye? pppoe-t beállítom a fő routeren + helyes ip címeket (ehhez még lehet kérnék segítséget) és nagyvonalakban ennyi lenne a beállítás?
bocsi ha kicsit zavaros lett, de remélem érthető hogy mit akarok kihozni.
köszönöm előre is a segítséget.
szerk. érdemesebb így csinálnom, mint ha lan-lan-on sorba kötném a két routert ugye?
[ Szerkesztve ]
Már a jövő sem a régi...
-
dhgi
újonc
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy létezik-e megoldás NAS-ról távoli elérésű letöltés nélküli video lejátszására PC-n.
Rendszer: Zyxel NAS520
UPC Compal modem-router
Win10
FirefoxEddigi eredményeim:
Android mobilon a Zyxel alkalmazás kifogástalanul működik. PC-n ( nem belső hálózaton ! ) a Zyxel kezelő felületére beépített Twonky alkalmazással kellene lejátszani a média tartalmakat, de a megnyitott ablakban nem jelenik meg semmi. A saját gép IP címére kapcsol. Ha a web sorban átírom NAS IP címére, akkor már lejátsza a videot.Ha menne a távoli video lejátszás, akkor még megoldandó lenne a következő lépés is.
Saját 2160p 60fps házi felvételeket szeretnék megjeleníteni Win10 PC, tablet, laptop-on. A Twonky nem működik együtt a 60 fps videoval és az ablaka sem méretezhető ( kicsi ). Igazán elegáns megoldás az lenne, ha távoli TV-n is lejátszható lenne a video. Plex aps. telepítését javasolták, kipróbálva nincs, feltételezem az is csak a belső hálózatban működne. A belső hálózaton media szerver nélkül is minden média tartalom látható, kezelhető.Választ és segítséget köszönöm
-
Topikgazda
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36679 üzenetére
Hát ebből szerintem open Source lesz, remélem nem téglázom le a routert.
Beállításokat ha tudom kimentem, ha Open source sem lenne jó, akkor ne kelljen újrakonfigurálnom mindent.Köszönöm a segítséget!
-
Topikgazda
válasz cellpeti #36678 üzenetére
Milyen verziós a Windows-ok vannak használatban?
Milyen típusú a router?
Hálózati meghajtóként van felcsatolva a router-re kötött HDD?
Adhatsz a router-ben MAC cím alapján fix-ált IP címet a kliens eszközöknek.
Kábelen vagy wifi-n próbálod elérni a router-re kötött HDD-t?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok
van egy Asus routerem és 3 laptop itthon. Total Commanderben mindegyik eléri a routerre kötött HDD-t, de Windowsba 3ból 1 gép nem látja a hálózatot. Ötletetek lenne rá? Egy munkacsoportba is vannak. Adjak fix IP-t a gépeknek?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy sikeresen megoldodttam a dupla Nat-os megoldást (link), majd beállítottam a 2.4 és 5GHz-s wifi-t.
2.4-es probléma nélkül jól szuperál, viszont az 5GHz-es nem vagyok megelégedve.5GHz-s beállításaim
Wireless Name (SSID): Adtam valami tetszőleges nevet
802.11 n-mode: Auto (itt még OFF a lehetséges)
Broadcast Network Name (SSID): Enable
Frequency (Channel): Auto-ra tettem vagy végigprobélgattam már az itt meglevőeket => 36,40,44,48
Channel Bandwidth:20\40\80-at választottam
(itt az van a manualban hogy a sima 80-as lenne az AC-s bandwidth - Please note that 80MHz channel bandwidth is only available for 802.11ac 5GHz)
Titkosításnak WPA2-PSK
WPA Encrypt.: AES
Jelszó: tetszőleges-t adtam meg
Network Key Rotation Interval : 3600 sec - ez a default értékA manualt itt találjátok melyik menüpont mit jelent. (link)
A furcsa az az hogy hálózaton kb a routerrel szembe 1 méterről 6mb-al másolok max, ami részemről nem a legjobb, mert ezelött fix 12-15 volt, és régen a gyári firmwarrel 20 környékére sikerül.
Igaz ezt telefonnanl 5GHz-s wifire csatlakozva tettem meg, a telóm wifije most ugyanaz ac-s 433-as modul van benne.Mit állítsak hogy jobb\ és több mb-al másoljak?
Vagy mi lenne az ideális beállítás AC-s eszközre? (5GHz-s wifit vagy Ipad Air-el használom ami N-es a wifi, vagy Zuk Z2-es telómmal használom amin 433-as wifi modulom van)Útközben még annyit ,Trednet TEW-812DRU (Version v2.xR) eszközöm van, melyen a gyári firmware-t lecseréltem egy újabbra, majd azt a múlt héten a legfrissebb 2015-re.
Viszont most ha hivatalos oldalra megyek, akkor csak a 2015-ös és egy OpenSource (valószínű DD-WRT)-t találok. Kipróbáljam az?
Vagy esetleg írjak a supportnak, hogy küldjék el a régi firmware-t amik 2014-ek?Választ és segítséget előre is köszönöm.
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Van tippetek miért nem tudok a konfigurációs felületre felcsatlakozni? router
- lehet hogy csak kábelen keresztül működik a konfigurálás? (Nincs nálam most Rj45 kábel kipróbáljam). De erre utaló írást sehol nem találtam.
- másik böngészővel is próbáltam, minden esetben "A(z) 192.168.1.1 helyen lévő kiszolgáló túl hosszú ideig nem válaszol."
- ip cím jó, próbáltam 8000-es port címmel ahogy a manualban van, de úgy sem megy rá.Köszi!
free your mind
-
Trepee
csendes tag
válasz Gubek-Einste #36673 üzenetére
Szia!
1. Nem prioritás a lényeg, hanem hogy azonnal legyen automatikusan tiltva a Wifi, ha kábel van bedugva.
Ezt a cégnél szeretném használni, kb 100 laptopon, így a manuális sajnos nem működik. Se joga, se tudása nincsen ehhez a felhasználóknak.
Sajnos nekem a Sophos helyett kell egy megoldás, ami eddig ezt csinálta.
(Mivel van az épületben külső, és belső hálózatunk is, ezért szeretném továbbra is tiltani a wifit, amíg kábelen elérik a belső hálózatot.)2. Router nélkül is ugyan az a helyzet, a sávszélesség értem hogy sosem lesz 1Gbps, mivel a routerem wan-lan közötti sebessége is max 800Mbps a gyártói spec szerint.
A bosszantó a sávszélesség ingadozás. Ezt szeretném megoldani, hogy ne ugráljon le fel, ne legyen olyan mint egy domborzati térkép... Síkságot szeretnék, ha az csak 500Mbps, az sem tragédia. -
Topikgazda
-
Trepee
csendes tag
Sziasztok!
Két teljesen külön hálózati gonddal fordulnék hozzátok!
1.
Szeretnék valami megoldást arra, hogy ha bedugom a laptopba a hálózati kanócot, akkor a Wifi eszközt tiltsa le valami szoftver. (tehát a Vezérlőpult\Hálózat és internet\Hálózati kapcsolatok\ -nál a Wifi legyen letiltva, és a szoftver tartsa is úgy addig még vezetékes hálózatot érzékel a gép. (Ezzel szeretném elkerülni a bridget, az esetleges adatszivárgást)
Jelenlegi megoldás a Sophos nevű vírusirtó, aminek van egy ilyen "Device control" nevű szolgáltatása, ehhez hasonlót szeretnék, mert magától a sophostól szeretnék megszabadulni!2.
Otthoni hálózat:
Bejön egy gigabites digi net.
http://www.speedtest.net/ -en nézem a sebességet.
Egyrészről jó ha 300-500Mbps-sel jön a net,(a router-em egy TP-Link 1043ND v4), de még nem is ez a legnagyobb gondom, hanem hogy a tesztelt időszakokban a rendelkezésre állás olyan kb. egy EKG görbe. Még véletlenül sem tudok benne folytonosságot, egyenletes rendelkezésre állást fülön csípni.
Ez mitől lehet??? A tesztidőszakban semmi nem fut a gépen (nem felejtem el kilőni a torrentet sem), ami hálózatot használhatna.Ha valakinek bármi ötlete lenne a fenti témákban, kérem ne tartsa magában!
Köszi
Trepee -
Borisz76
veterán
válasz ArthurShelby #36669 üzenetére
Ezt így nehéz megmondani mert ház/lakás függő a dolog.
A szolgáltató által adott routerből ( Gigabites porok vannak rajta ? ) vezess kábelt minden szobába.
Minimum Cat5E vagy Cat6 kábel kell.
Ha több csatlakozási pont lesz egy adott szobában , akkor oda kell tenni egy 5 vagy 8 portos gigabites switch-et.
Jól írtad amúgy ezek aktív cuccok és kell nekik a külön áram.
Nem kell minden szobába 3-4-5 kábelt húzni, köszönhetően a switch-nek.Ha a szolgáltatói router csak Fast ethernetes azaz 10/100-as akkor a teljes hálód az lesz.
Ezt el lehet kerülni egy már említett switch beiktatásával.
1 kábel kell a routerből a switch-be és minden szobába a switch-ből vezeted a kábeleket.
Ezáltal a belső hálózatot gigabites lesz...feltéve, hogy a kliensek ( Szobai pc ,stb ) is gigabitesek.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Bacusuz
addikt
válasz ArthurShelby #36669 üzenetére
Nekem a bejárati ajtó felett van egy szekrényem innen indulnak a koax és cat6 kábelek és a szolgáltatók itt jönnek be.
Minden szobába 4db cat 6 kábelt vezettem +1 koaxot.
Amihez kellhet a lan: (pc,nas,nyomtató,tv,media lejátszó,és gondoltam arra is ha leváltom a digit, a t-com is ilyen kábelen szolgáltat.)
A szekrénybe a falból kijövő kábeleket fali aljzat nélkül patch panelbe kötöttem be.Innen mennek a routerbe,ha majd szükség lesz több aljzatra mehet rá egy switchre.Ez a szekrény jó dolog, szellőzést is csináltam neki,itt lakik a routerem is.
Van bent egy csomó konnektor még.[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
Lakás felújítás előtt állunk, még a tervezés fázis van. Azt már megtanultam, hogy a kábelezés a legstabilabb, de ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.Mindenhova annyi ethernet kábelt kell behúzni, amennyi kell, vagy egy helyre elég egy, és utána egy switch? A switch aktív, és kell neki áram?
A koax kábelt hova érdemes behúzni (csak modem, tv)?
A telefonból elég csak a 2 eres?
Kell/érdemes még valamit bevezetni a jövőre gondolva (pl optika)(Ja igen, és midenhol falon belül menne a kábel).
Mik ilyenkor az (ökör) szabályok?
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Topikgazda
válasz Fortum #36656 üzenetére
Mivel a jelenlegi router-ednek csak 100-as portjai vannak így biztosan nem fog átjönni a teljes net sebesség.
A jelenlegi helyére vegyél egy gigabites portokkal rendelkező típust, eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
Repeater-nek Asus N12 D1 lenne ajánlott gyári firmware-rel.
A repeater-t oda kell elhelyezni ahol az eredeti jele még jól vehető.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz kinghaxor #36654 üzenetére
Ha elég a wifis kapcsolat nekik akkor a fent említett két mód közül melyikre lenne szükségem a jel erősítéséhez?
Vezeték nélküli kapcsolat esetén repeater, vezetékesnél AP mód kell.Mekkora javulást lehet ezzel elérni?
Körülményektől függ, előre nem lehet megmondani, csak helyszíni teszt során fog kiderülni.Kicsit más de szintén hálózati kérdés. Adott a fenti rt-n12d1 router. Olvastam, hogy lehet routerrel reklámot blokkolni. Arra lennék kíváncsi, hogy az én routerem is alkalmas e erre és ha igen akkor hogyan működik. Elsősorban a YouTube reklámokat szeretném kiszűrni az okos tv YouTube appjából. Erre kellene nekem megoldás. Előre is köszönöm a segítséget!
Gyári firmware-rel nem lehet megoldani, CFW kell hozzá.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
krealon
veterán
válasz miazmá #36663 üzenetére
A TP-link TL-WA830RE v3 beallitasa Access Point-kent, gyari alapertelmezett allapotbol indulva.
Felhasznaloi kezikonyv angolul
Ha mar tortentek valtoztatasok, akkor bekapcsolt allapotban (az 0/1 led folyamatosan vilagit) a reset gombot egy fogpiszkaloval vagy egy kiegyenesitett gemkapoccsal (mert sulyesztve a keszulek belsejeben) addig kell nyomva tartani, amig az osszes led fel nem villan egyszerre.
A kiindulo allapotben csupan a halozati tapegyseg legyen a TL-WA830RE-hez csatlakoztatva es varjuk meg, amig a 0/1 led folyamatosan vilagit.
Ekkor meg kell, hogy jelenjen egyTP-LINK_Extender_XXXXXX
nevu, nyitott halozat a vezeteknelkuli halozatok kozott.
Csatlakozzunk hozza. Lehetseges, hogy biztonsagi figyelmezteteseket kapunk az operacios rendszertol, ezt nyugodtan figyelmen kivul lehet hagyni jelen esetben.Ha ezzel megvagyunk a bongeszoben meg kell nyitni vagy a
http://tplinkrepeater.net
vagy a
http://192.168.0.254
URL-t.
Ezetan felhasznalonevet es jelszavat ker tolunk. Alapertelmezetten mindkettoadmin
A biztonsag novelese celjabol, belepes utan meg kell valtoztatni az alapertelmezett jelszavat.
Javaslom a felhasznalonev megtartasat (
New username
: admin), viszont eros jelszo megadasat (amit aNew password
alatti allapotjelzo csik is mutat). A jelszavat nem irja ki az oldal gepeleskor, ezert azt aConfirm Password
mezoben meg kell ismetelnunk. (A jelszavat mindenkepp irjuk le papirra is es orizzuk valamilyen internettel kapcsolatos irat mellet, hogy kesobb konnyu legyen megtallani, ha szukseg van ra )
A Confirm gombra kattintas utan indul a Repeater varazslo.Mivel Access Point modba (kezikonyv 23-as lap 4.2.1-es pont) kivanjuk allitani az eszkozt, igy a varazslobol az
Exit
gomb megnyomasaval kilephetunk.A jobb felso sarokban a
Mode
feliratra kattintva lehet eljutni az uzzemmod valto kepernyohoz (Switch Mode
).
Itt valasszuk ki azAccess Point
jelolot, majd aSave
gombra kattintva ujraindul az eszkoz.Ujraindulas utan csatlakoztassuk UTP kabellel a mostmar AP-kent uzemelo TL-WA830RE kaszuleket a routerhez.
A leiras elejehez hasonlo modon, ujra csatlakozzunk a
TP-LINK_Extender_XXXXXX
nevu, nyitott halozat a vezeteknelkuli halozathoz, majd nyissuk meg a
http://tplinkrepeater.net
URL-t a bongeszonkben, hogy az Access Point mod utolso lepeset, a vezeteknelkuli haozatunk nevet es a hozza tartozo jelszavat beallithassuk.
A felhasznlonev (Username
) es jelszo (Password
) az az, amit az elozo lepeskor megadtunk.Wireless 2.4 GHz: Extend network on 2.4 GHz -nel a jelolonegyzetben legyen pipa.
AzExtended 2.4 GHz SSID
mezoben adhatjuk meg a vezeteknelkuli halozatunk nevet, majd aExtended 2.4 GHz Password
mezoben a hozza tartozo jelszavat.FONTOS: A jelszo legyen eros (ekezetek nelkuli kis- es nagybetuk, illetve szamok felhasznalasaval legalabb 8 leutes hosszban), es kulonbozzon az adminisztrativ felhasznalo jelszavatol!
A Hide SSID broadcast ele ne tegyunk pipat, mert ez nem befolyasolja a biztonsagot, csupan a felhasznalas kenyelmet csokkenti.
A
Next
gombra kattintva tovabblephetunk az osszegzo oldalra, majd aFinish
gombra kattintva veglegesithetjuk a beallitasokat. (Valoszinuleg ezen a ponton megint ujraindul az eszkoz.)Kiegeszito biztonsagi intezkedes:
Mivel a WPS (Wireless Potected Setup) igen konnyen feltorheto, celszeru azt aSettings --> Wireless --> WPS
menuben (a http://tplinkrepeater.net oldalon) kikapcsolni (Off
).[ Szerkesztve ]
-
m4tyik4
csendes tag
Sziasztok!
Lehetséges-e hogy a TL-WR841N routernek, nem tetszik a 120mb-os internet? Van mikor csak pár mb jön át, van mikor az egész, és van mikor semmi. Az eszköztől 2 méterre is. Csak AP funkciót tölt be és csak a wifit használom rajta. Mivel a hálózat gigabites és ez a "leggyengébb láncszem" gondolom az lehet a a baja, hogy a portjai csak 100bmit-esek.
-
krealon
veterán
válasz miazmá #36653 üzenetére
"-mikro netem van
-antenna kint, ebben egy utp kábel, behúzva lakásba"Helyesbites: nem csak antenna (az UTP kabel miatt), hanem Access Point / Wireless Intenet Servive Provider (WISP) router.
"-a táp másik dugaszába egy kábel ami megy egy switch-be ahonnan megy a gépekhez"
Tahat a belso halozatod kezeleset is rabiztad a szolgaltatora (nincs sajat routered).
Ha vasarlas elott kerdeztel volna itt a forumban, akkor elelve egy ASUS RT-N12 D1 vagy mas 3 in 1 ASUS routert javasoltam volna, amiben csak nehany kattintas (kb 5) az AP mod beallitasa.
Ha megirod a TP-link AP-d pontos tipusat, akkor a felhasznaloi kezikonyv alapjan tudok kesziteni lepesrol lepesre utasitast a beallitasrol.
-
woodworm
veterán
válasz stigma #36659 üzenetére
Az egy dolog, hogy ip-t adott egy rácsatlakozott eszköznek, de a portokat is átirányította neki? Kétlem!
A transmission miért igényel 3 portot, tudtommal nem lehet megadni külön be és kimenő forgalmat és az udp sem kap külön. Sőt, igazából 4 porttal is foglalkoztál a transmission kapcsán.Ha nem kapcsolódik a ciscora olyan másik olyan eszköz, ahová fontos lenne a port forward, akkor dmz-be kell tenni, Egyébként ott is szükség van a kívánt portok trendnetre irányítására.
A trendneten kivenném a gaming és az access control menüpontból az eddigi sorokat és egységesen a virtual server menüpontot alkalmaznám. Nem is tudom mi értelme így szétszedni az átirányítást, a virtual serverben nem lehet tartományt megadni és egyszerre kezelni a tcp/udp portokat, a gaming alatt pedig nem adható meg külső/belső átirányítás. Az access control pedig inkább a korlátozásról szól, mint az engedélyezésről.Virtual Server alatti szükséges sorok:
TCP - 51413 (public port) -192.168.1.12 - 51413 (Private port) - always - pipa
UDP - 51413 (public port) -192.168.1.12 - 51413 (Private port) - always - pipa
TCP - 9091 (public port) -192.168.1.12 - 9091 (Private port) - always - pipa
TCP - 21 (public port) -192.168.1.12 - 21 (Private port) - always - pipaEzek nem tudom miért kellhetnek a transmission-höz, de ha szükséges, beállíthatod.
UDP - 1900 => Transmission-höz szükésges
TCP - 8895 => Transmission-höz szükésgesNa, mire megszültem, megjavult!
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz woodworm #36657 üzenetére
Re. Igen kimaradt.
Nem kellett DMz-be tenni, mert mikor átkötöttem automatikusana felirmerte a Trendnet címét, ami 192.168.0.12 lett.
Virtual Server + Access Control-t csak azért írtam le enktek, mert tudtommal Gaming menüpont alatt mennie kellene már, és mivel más ötletem nem volt ezekbe is betettem hátha kinyit a port.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Topikgazda
válasz kinghaxor #36654 üzenetére
A jelerősítés technikailag nem erősítés, hanem az ősi hírtovábbító hálózatok modern változata: az eszköz még a jól vehető jel területén dolgozik, és a megkapott adatcsomagokat megismétli. Mivel egy rádiója van, ezért vagy jelet vesz, vagy jelet ad, tehát egységnyi idő alatt kétszer kell ugyanazzal a csomaggal foglalkoznia (egyszer, amikor megkapja, egyszer, amikor kisugározza), ezért elméletileg megfelezi az effektív sávszélességet. (Gyakorlatilag többet lassít.)
Ennek megfelelően csak akkor érdemes használni,ha már tényleg nincs más lehetőség.
Az Általad írt eset, amikor az alsó szintre nem jut el a jel, külön érdekes: a wifi frekvenciatartományában már meglehetősen irányított a rádióhullámok terjedése, az antenna tengelyéből merőlegesen lépnek ki, így a tengely vonalában a leggyengébb a vétel. Több antennás eszköz esetén érdemes lehet különböző irányokba dönteni az antennákat -- egy házon belül amúgy elég cifra visszaverődések jönnek létre, így eredményre vezethet az eszköz tologatása is, előfordulhat, hogy akár egy méter áthelyezés radikálisan ront/javít a helyzeten.
Talán-talán kisebb nyereségű antennák használata is jó lehet, de ennek már több a buktatója (ha egyáltalán lehetséges).Jelismétlő helyett (ha a döntögetés-tologatás nem segít) érdemesebb kábelen vinni le az alsó szintre a jelet, és ott AP-módban használni egy másodeszközt.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Fortum
tag
Sziasztok!
Van egy Linksys WRT120N routerem,(tudom nem a legújabb) ami a családiház(120nm) és a vastag fal miatt egy I-tech Acesspoint 300mbps konnektoros jelerősítővel van társítva.
Ha jól tudom alapból nem tudom megkapni azt az erősségű netet,ami elő van fizetve max kábelen.
A netünk 120MBps erősségű.
A problémám az,hogy rengetegszer szétkapcsol vagy valamiért nem jó (nem értek hozzá sajnos.)
-Nem rendelkezek érvényes IP konfiggal
-Nincs elérési útSajnos nem AP módban vagyok,mert nem tudom úgy megoldani,hogy kábellel legyen a kettő összekapcsolva.( tudom a wireless mód az hátrány) pl AP módban tudnám külön csatornára rakni a kettőt.
A jelerősítő jobbára miattam van,mert csak nekem jön a roueter jele gyengén.
A rendes wifi szóval nem az erősített általában jó szokott lenni,mindig csak én szenvedek,de egy mindent kihúzok és újraindítom meg szokta oldani a problémát átmenetileg.
A tegnapi napon besokaltam, megnéztem kicsit zavartuk egymást a szomszéddal ő a 6-on én a 8-on voltam.
Átraktam magunkat a 12-re azt ajánlotta a WIFI Analyzer.
A probléma ugyanúgy fennáll sőt még többször adja meg magát a rendszer.
A Firmware-t nem tudtam frissíteni azt mondta nincs hozzá jogosultságom 403-as hiba.
Ugyanakkor probléma lehet még,hogy a kedves szolgáltatónk hülye helyen hozta az antennát a házba az egyik szoba sarka egy szekrény mögött,szóval már alapból szar helyen van a wifink.
Akinek bármi ötlete,van hogy mi lehet csinálni , az kérem segítsen.
Kezdő vagyok szóval légyszíves konyhanyelven mondd el a véleményed.
Illetve érdekelne a net erősségünkhöz való routerek közül egy jó típus,mert rengetek van,de nem tudok választani.
Előre is köszönöm a válaszokat!!
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Edott egy hálózat, melyben Dupla Nat-os megoldást próbáltam ki ( Cisco EPC3925 + Trendnet DRU812 - AC1750)
Mindkettőn DHPC bekapcsolva, Cisco LAN - Trednet WAN portba dugva, tökéletesen megy a net és hálózat is.
HTPC-met a Trendnet routerbe van dugva, Transmission azt jelzi, hogy a szükséges portom (51413) zárva van.
HTPC-m IP címe az alábbi: 192.168.1.12Routermben az alábbiakat álítottam be eddig:
Security \ Access Control menüpont: (192.168.1.12 porthoz vannak hozzárendelve, melya HTPC-m)
UDP - 1900 => Transmission-höz szükésges
TCP - 21 => FTP miatt kell
TCP - 8895 => Transmission-höz szükésges
TCP - 51413 => Transmission-höz szükésges
TCP - 80Firewall / virtual Server menüpont: (192.168.1.12 porthoz vannak hozzárendelve, melya HTPC-m)
TCP - 51413 (public port) -192.168.1.12 - 51413 (Private port) - always - pipaFirewall / Gaming menüpont:
LAN IP Address TCP Ports UDP Ports
192.168.1.12 51413-51413 51413-51413
192.168.1.12 8895-8895 1900-1900
192.168.1.12 9091-9091 9091-9091 => transmission webes elérésű felületéhez szüskégesMit cseszek el, mert ha a transmission-ben tesztelem a portot, időtúllépést kapok, ha a webes felületén nézem a portot, akkor azt írja hogy zárva van.
Segítséget előre is köszönöm.
-
kinghaxor
senior tag
Sziasztok! Lenne pár kérdésem hátha tud segíteni nekem valaki. Az első kérdésem az lenne, hogy wifi router esetén hogyan működik a jel erősítés? Nekem egy Asus rt-n12d1 routerem van egy két szintes családi ház felső szintjén. Fent nincs is probléma, de alul sok esetben olyan gyenge a jel, hogy sokszor el is dobja a telefon a wifi-t. Ezen szeretnék erősíteni. Na most a routerem tud olyan módokat, hogy range extender és access point. Ezeket akkor tudnám használni ha vennék még egy ugyan ilyen routert a másik mellé. Eddig oké. A kérdésem az lenne, hogy a két router tud e egymáshoz wifin csatlakozni és az említett módok valamelyikével erősíteni a jelen vagy össze kéne kötnöm őket kábellel? Ha elég a wifis kapcsolat nekik akkor a fent említett két mód közül melyikre lenne szükségem a jel erősítéséhez? Mekkora javulást lehet ezzel elérni?
Kicsit más de szintén hálózati kérdés. Adott a fenti rt-n12d1 router. Olvastam, hogy lehet routerrel reklámot blokkolni. Arra lennék kíváncsi, hogy az én routerem is alkalmas e erre és ha igen akkor hogyan működik. Elsősorban a YouTube reklámokat szeretném kiszűrni az okos tv YouTube appjából. Erre kellene nekem megoldás. Előre is köszönöm a segítséget!
-
miazmá
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám, leírom hátha tudtok rá mondani valami okosat
-mikro netem van
-antenna kint, ebben egy utp kábel, behúzva lakásba
-ez beledugva egy tápegységbe ami a kábelen keresztül ellátja árammal az antennát
-a táp másik dugaszába egy kábel ami megy egy switch-be ahonnan megy a gépekhezNamármost, vettem egy TP-Link AP-t, mert szeretnék wifit a lakásban ezt összekötöttem a switch-el,
de net az nincs pedig teló fogja a jelet.Az eladó szerint ennek mennie kellene, de én nem tudtam működésre bírni.
Remélem nem túl zavaros
Van bármi ötletetek? -
Borisz76
veterán
-
dugo_
veterán
Sziasztok
Van itthon egy baromi rossz hatásfokú hálózat. A fő probléma, hogy az alsó szinten jön be a net (papíron 120/10), a dolgozóban megkapja két gép a UPC-s TC7200-as modemről kábelen, majd be van küldve az egész egy TL-PA411 powerlink kittel a falba, az emeleten kiszedve, és egy TL-WR941ND routerrel tovább osztva újabb két-három gépnek és két telefonnak.
Ez jön ki lent kábelen a modemből:
Ez pedig fent a routerből, szintén kábelen:Erősebb napokon összejön a 20Mb/s letöltés is, de maga a router/powerlink kombó is totál megbízhatatlan, folyamatosan eldobják magukat (hard reset után 1-2 napig tartják magukat, de onnantól folyamatos áramtalanítás a buli firmware-től függetlenül).
A lakás kábellel való behúzásán kívül hozhat bármilyen max. pártízezres beruházás javulást (erősebb router lent hagyva a dolgozóban esetleg, a powerlink felszámolásával)?
-
mezis
félisten
válasz masterful87 #36643 üzenetére
Megméred a feszültséget, de valószínűleg rendben van. Garancia bizonyára van rá....
tototos: Akkor fordítva kellene indítanám.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Van itthon egy TL-WA901ND és egy TL-WA701ND típusú access point. Az egyiket access point módban a másikat pedig range externderként szeretném használni. A kérdés, hogy melyik access pointnak milyen szerepe legyen? A TL-WA701-hez van egy 5dbi-s antennám. Tudnátok segíteni a témában? Néztem és mindkét access point tud repeater és universal repeater módot. Nem tudom, hogy melyiket használjam?
Köszönöm a segítséget
-
mezis
félisten
-
Topikgazda
válasz masterful87 #36635 üzenetére
Mehet is garanciába.
-
Topikgazda
válasz kovbandi82 #36634 üzenetére
Bitrátától függ a sávszélesség igény, nem a felbontástól.
Elégnek kell lennie a 100 Mbps-s kapcsolat erre a feladatra.Attól, hogy az egyik végpont 100 megás, a hálózat többi részére, ami gigabites, nem lesz hatással gondolom...miért is lenne
Nem lesz sebesség csökkenés.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
masterful87
senior tag
Most direkt fogtam két pár méteres Cat5e kábelt, a router felől jövőt végigpróbáltam az összes portban, de életnek semmi jele, halott az egész kábel szakasz. A router se jelzi, hogy be lenne dugva a kábel, meg az eszközön se világít a LAN csati.
Miután kivettem a switchet, és visszadugtam a kábeleket, azonnal világított a router is, meg az eszközön a LAN csati is. -
válasz masterful87 #36635 üzenetére
Transmission Media: Recommend Cat.5e UTP or better (<100 meters )
Mind a két kábel Cat5e (vagy jobb) ?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
masterful87
senior tag
BÚÉK Nektek!
Vettem egy Tenda SG105-ös 5 portos gigás switch-et BF alkalmából az iponnál. Ma eljött a napja hogy rádugjam a hálózatra!
A PC és a router közötti két kábel egy műanyag kis toldóval van összerakva, na ide raktam volna be a switchet. Áramba bedugom, jelzi is a LED, aztán beledugom a két darab csatlakozómat, és semmi se történik! Nem világít rajta másik LED, netem meg nincsen. A router felől jövő kábelt beledugtam már mindenhova, de akkor se kötötte össze a két kábelt.
Odamentem a routerhez kihúztam a PC-hez menő hosszú kábelt, a helyére dugtam egy egy méteres darabot, majd ezt a switch-be, meg a PC felé menő kábelt is, de ugyanúgy semmi.
Próbáltam PC és laptop között két kábellel, akkor se jeleznek a ledek, és az összeköttetés se jön létre.Ez életem első switch-e, jól sejtem hogy akkor ennek a cuccnak ennyi volt, mehet garanciába?
-
BÚÉK mindenkinek
Kérdésem az lenne, hogy a 100 M. bites LAN elég-e max full HD filmek hálózaton való lejátszására?
Alapfelállás az lenne, hogy a gyerekszobába kellene egy AP, mert ledobálja a telefont/tabletet a wifi. Panelház, kismillió 2,4-es wifi, vasbeton. Van a lakás túlsó felében egy 1043ND V4 PPPOE módban, és egy WDR4300 (utóbbi csak 5 Ghz-es wifit ad a laptopnak és torrent/vpn/média egyéb szerver OpenWRT-vel), de egyik se ér át rendesen. Ha utóbbit meg átrakom a másik szobába, akkor 5 Gigás wifim nincs nálunk, szóval nem megoldás.
Két lehetőségem van, veszek egy nagyobb routert nekünk, és az 1043ND megy át AP-nek, de a költséghatékonyság szempontjából nem tetszik egyenlőre.
A másik, hogy veszek egy Xiaomi Mi Wifi nanot vagy minit. A feladata egy 20/1-es net kiterjesztése és egy DLNA képes beltéri egység kiszolgálása lenne, max full HD filmeket játszanék le hálózatról. Csak nem tudom, a 100-as port elég-e erre, vagy mindenféleképpen gigabitesre terjesszem ki abba az irányba is a hálózatot? Hosszútávon persze a gigabites háló lenne a megoldás, tudom, de 2-3 éven belül nem lesz nagyobb terhelésnek kitéve a rendszer.
Attól, hogy az egyik végpont 100 megás, a hálózat többi részére, ami gigabites, nem lesz hatással gondolom...miért is lenne -
zsuga44
csendes tag
-
MODERÁTOR
-
zsuga44
csendes tag
válasz Intruder2k5 #36628 üzenetére
A média megosztás miatt választottam ezt a topikot. Asszem én nem tudom oda átrakni a kérdést, akkor másoljam be oda is?
üdv
zsugazene és bor - semmi több :)
-
MODERÁTOR
válasz zsuga44 #36626 üzenetére
Szia!
Szerintem ez inkább egy médialejátszókkal foglalkozó topikba illő kérdés.
-
zsuga44
csendes tag
Boldog Újesztendőt kívánok minden fórumtársnak!
A következő gondom van:
a médiatartalmaimat (film, zene) Zyxel NAS320 -on osztom meg twonky szerveren keresztül.
Medialejátszó egy LG 42LN570S smartTV
Hangrendszer Yamaha RX-V750
A filmekkel nincs is bajom, de a zenelejátszás veszteségmentes formátumait (FLAC, APE) az LG tem támogatja. A heldeskes "szakértő" azt javasolta, hogy konvertáljam át MP3-ra
Az lenne a kérdésem, tudtok-e olyan hálózati lejátszót ajánlani, ami az LG TV helyett lejátssza a zenéimet. BananaPi ki lett próbálva XBMC(Kodi)-vel de ahhoz is kellett a TV (kijelzőnek) meg egy Android (tablet, telefon) a távvezérléshez.Nem tudom, hogy jó topikba tettem-e fel a kérdésem
Segítségetek előre is köszönöm
zsuga[ Szerkesztve ]
zene és bor - semmi több :)
-
Elemental
addikt
válasz Gubek-Einste #36624 üzenetére
Köszi!
-
Topikgazda
-
Bacusuz
addikt
válasz Gubek-Einste #36602 üzenetére
nekem csak wpa algorythms:
WPA personal
wpa enterprise
wpa 2 pers,
wpa 2 ente.
wpa2 pers. mixed
wpa2 enter. mixed
közül választhatok, és wpa algoritmus:
AES
TKIP-AES
TKIPvannak
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Marci112233
addikt
válasz Bacusuz #36620 üzenetére
Jelszavazni akarod a wifit? Ha igen feljebb ott a leírás ami nekem lett leírva pont emiatt.
-
Bacusuz
addikt
válasz Gubek-Einste #36617 üzenetére
wireless securityra mi érdemes állítani?
-
Bacusuz
addikt
válasz Gubek-Einste #36617 üzenetére
na ugy be is engedett
kosziÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Topikgazda
-
Bacusuz
addikt
válasz Gubek-Einste #36615 üzenetére
telo android 192.168.1.1
-
Topikgazda
-
Bacusuz
addikt
válasz Gubek-Einste #36611 üzenetére
wifiről elérem, de pc ről nem
-
Bacusuz
addikt
válasz Gubek-Einste #36611 üzenetére
webhely nem érhető el
túl hosszú ideje nem válaszolÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Topikgazda
-
Bacusuz
addikt
sziasztok
wr841n 7.2 + dd wrt.
Nem tudom a routert elérni,de wifit szolgáltat.
próbáltam resetelni, elérni a :
192.168.1.1
192.168.0.1
192.198.11.1
Win hálózati térkép azt mutatja átjáróként hogy 192.168.11.1
próbáltam wifiről is csatlakozni ,de az sem sikerültbocs az offért
[ Szerkesztve ]
-
LeffeB13
csendes tag
válasz Gubek-Einste #36605 üzenetére
Igen, az a terv, legalább ennyi év után valami hasznát is veszem a jelenlegi kábelnek.
Köszi még egyszer!
-
törölt tag
-
Topikgazda
-
LeffeB13
csendes tag
válasz krealon #36595 üzenetére
Köszi, nem írtam el, de most megnéztem újra, és az 1-2-3-5 sajnos. Bár az a fura, hogy korábban volt, hogy ment így is, a közel 1 év használat során pár alkalommal volt olyan, hogy egy pár napra elment a kapcsolat, de akkor teljesen elment. Amikor meg működött, akkor folyamatosan működött is (eltekintve a sebességtől), ezért is halogattam eddig, mert korábban is gyanús volt a dolog, de most már teljesen elhalt a kapcsolat, ezért muszáj volt valamit lépni.
Vettem egy kábelt időközben, hogy még újrahúzás előtt 100%-os bizonyossággal kijelenthető legyen, hogy a kábel a ludas, és láss csodát az új kábellel hasít is rendesen minden, úgyhogy kábel ügyben már csak a fali behúzás van hátra.Köszönöm az eddigi sok segítséget!
-
Marci112233
addikt
válasz Gubek-Einste #36602 üzenetére
Ezer köszönet. Sikerült, már le is jelszavaztam a wifit.
-
Topikgazda
válasz Marci112233 #36601 üzenetére
A kábeles kliens eszközöknek nem lesz jelszavuk.
A Wireless/Wireless Security menüpont alatt tudod megtenni, a WPA-PSK/WPA2-PSK-t válaszd, majd WPA2-PSK és AES legyen a beállítás, jelszó igény szerint úgy, hogy csak angol abc betűi és/vagy számok legyenek.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Marci112233
addikt
Üdv a fórumtársaknak!
Adott a TP Link TL-WR542G routerem amivel szét van osztva a net. Asztaliba madzagon míg a 2 laptop wifin fogja tőle a netet.Kérdésem az hogy lehetséges csak a wifi részét le jelszavazni? Azért akarom mert eddig nem volt, nem is volt rá szükség, de nemrég azt vettem észre hogy a közmunkások rájöttek hogy a házunk előtt lévő lócáról még éppen fogható a jel.
Beléptem a routerbe, a belépési jelszót megváltoztattam, de hogy jelszót is adjak a wifihez már nem megy.
Mit és hogyan kell állítanom hogy kérjen jelszót is csatlakozáskor. Ha lehet a gépbe madzagon kötve ne kérje azt.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- BestBuy topik
- Külpolitika
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós kamerák
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- hibátlan, karcmentes ASUS 24" VP249HR monitor (100milliós kontraszt) IPS full hd
- Hibás! ASRock H81M-VG4 R2.0 alaplap.
- Corsair Vengeance 2X4 Gb DDR3 1600Mhz CL9 Memoria KIT
- Zenni VR lencse Dioptriás Párásodásgátló (Meta Quest 3)
- LG UltraWide ultraszéles 29" 2560x1080 felbontású monitor 29UM58 FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest