Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
unravel
őstag
válasz qqcqqc #37270 üzenetére
Ha 100.x.x.x, akkor a Digi NAT-olt és belső hálózatban vagy. Ez esetben hívd fel őket és kérj publikus ip-t.
Hoppá
ez van:WAN
MAC Address: C4-6E-1F-FE-B1-D5
IP Address: 100.81.144.44 PPPoE(Connect Automatically)
Subnet Mask: 255.255.255.255
Default Gateway: 100.81.144.44
DNS Server: 193.110.57.4 , 193.110.56.8
Online Time: 0 day(s) 00:02:23ez a baj?
¯\_(ツ)_/¯
-
unravel
őstag
válasz Intruder2k5 #37269 üzenetére
Amit kiírt a ping parancs ip címet, az megegyezik azzal, amit valamelyik online ip ellenőrző oldalon látsz?
Igen.(#37270) qqcqqc : A router milyen külső ip-t ír?
94.21.234.178Közben regisztráltam a dyn.com -ra, de az sem jó. Ugyanez a tünet.
Szinte biztos vagyok benne hogy triviális a megoldás.¯\_(ツ)_/¯
-
Topikgazda
válasz KilgoreTrout #37294 üzenetére
Elég ritkán van firmware frissítés így ettől nem kell megijedni.
Ha nincsen IPTV előfizetésed akkor kérheted, hogy tegyék át bridged módban és akkor a Sagemcom csak modem lesz és a saját eszközöd publikus IP címet fog kapni.
Ha van IPTV akkor két megoldás van:
1; Dupla NAT - ilyenkor mindkét eszköz NAT-ol, a saját belső hálózatodat teljesen a TP-Link irányítja, minden kliens eszköz rácsatlakozik, a Sagemcom-ben DMZ-be van téve a TP-Link WAN IP címe amit a Sagemcom-tól kapott.
2; AP mód - Ekkor a hálózat irányítója a Sagemcom, a TP-Link csak wifi és vezetékes elosztóként működik.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Most költöztünk. Van egy Tp-Link Archer C7-es routerem, ezt szeretném Telekomos nettel használni. Egy Sagemcom F@st 3686-os modemet/routert adtak az előfizetéshez. A Sagemet nem nagyon használnám semmire, a Tp-Linkkel szeretném a wifit és a netet osztani és USB-s vinyót is arra kötném. (Mindenféle rosszat írnak a Sagemről, illetve nem túl szimpi, h a T-com akkor frissíti amikor akarja a tudtomon kívül) Mit kellene tennem, merre induljak?
-
Topikgazda
válasz Parson #37291 üzenetére
A személyes tapasztalataim egyetlen esetre korlátozódnak, illetve valaha tanultam erről.
A lényeg pontosan az, amit írsz: az árnyékolás tud antennaként működni, ami bizonyos körülmények együttállása esetén zavarokat okozhat. Ez ugyan messze nem törvényszerű, de amint a terület egyik nagyon nagy mestere mondta, a rádiófrekvenciás átvitel már a feketemágia körébe esik, így nem árt résen lenni.
A konkrét történetem elég egyszerű: egy kicsi irodaegység, pár szobával de elég összetett hálózattal de SOHO eszközökkel. Aztán egy szép napon megrongálódott a bemeneti UTP kábel, és jövőállósági felkiáltással Cat6 FTP-t kötöttek vissza a helyére közel 100 méteres távolságon, elég kalandos nyomvonallal. Meg nem mondom, hogy mik voltak ezután a problémák, csak azt, hogy voltak, rendszeresen. Hónapokig ment a szívás, míg végül valaki tök véletlenül rákérdezett, hogy mi van a földeléssel meg az azt fogadó eszközzel. Visszafűztek egy sima Cat5e UTP-t és egy csapásra minden helyreállt.
Abban nem vagyok biztos, hogy mik az árnyékolási paraméterei a Cat6-nak, csak azt, hogy a sűrűbb sordás mellett szigorúbbak az anyagminőségi előírásai (a kábelnek és a csatlakozónak is, pl. aranyozott érintkezők), de ha végigfut körülötte az árnyékoló fólia, azt mindenképpen ajánlatos földelni, amihez viszont speciális eszköz kell. (A villamos hálózat védőföldelésétől nagyon gondosan elkülönítve!!!)
Tudom, hogy sokan használnak Cat6 kábeleket gond nélkül, de értelme se sok van még, hátulütője viszont esetleg lehet -- a maceráról nem is beszélve, ha pl. nem szerelt kábelről van szó (Cat6 csatlakozó, szerszám...)
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Parson
addikt
válasz SunMount3r #37290 üzenetére
A csatik lehetnek szimplan müanyagok, vagy fémes érintkezö burkolattal ellatottak, mint pl a gigabit switcheken. Ezen keresztül van leföldelve a kábel árnyékolása. Ha árnyékolt kábel sima müanyagcsatis foglalatba fut be, akkor nincs leföldelve, es akkor a kábel árnyékolása inkább csak gyüjti az elektromos zavarokat, de nem tudja elvezetni = leföldelni. Javitson ki egy elektromos szaki, ha vmit rosszul irtam.
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
SunMount3r
nagyúr
-
Parson
addikt
válasz SunMount3r #37288 üzenetére
Az mindegy, hogy hol készült. A földelés nem attól függ, hanem attól, hogy te leföldeled-e vagy sem. Ehhez pedig megfelelö eszköz kell, földeléssel ellatott csatlakozoval. Legyen az az eszköz router vagy switch, stb...
-
Borisz76
veterán
válasz Hoorus #37285 üzenetére
Nem jól fogalmazol....nem mindenképp.
MINIMUM Cat5e de lehet a jobb képességekkel rendelkező Cat6 is akár.
Árban nem nagy a különbség.
Én manapság ha veszek UTP kábelt csak Cat6-t veszek.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Beüzemelték a T-s 1000-es netet.
Gigabites (TP-LINK WDR4300) router-ről használva egész jó a sebességem, kb 600/200 megabit.
Asus P7H55D-M PRO alaplapomban Realtek® 8112L Lan van, ez gigabites, tehát szerintem elégnek kell lennie.
Cat5-ös utp-vel van összekötve a pc a router-el.
Érdemes vennem cat 5e vagy cat6-os kábelt, gyorsulna tőle, ha igen, akkor milyen típust?(^)(>.<)(^)
-
Topikgazda
-
Parson
addikt
válasz Gubek-Einste #37281 üzenetére
Szerintem is ennyire egyszerüen kell, hogy menjen, és eképpen egyik porttal sincs semmi gáz.
Ellenben az internet stabilitasa megkerdöjelezhetö, a szolgaltato szerint meg a fali dugaljig minden a legnagyobb rendben, ezert tuti nalam a hiba... és ez még csak a jéghegy csúcsa...───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Topikgazda
-
Parson
addikt
sziasztok, van egy kis gondom az internetszolgáltatómmal, és most a fö kérdés az, hogy az ADSL Routeren a kimenö LAN portok jól müködnek-e. Ti hogyan ellenöriznétek öket, hogy nem-e ott van-e a hiba, ha nektek kellene ezt megtenni, és nem másnak? Köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
tototos
őstag
válasz Gubek-Einste #37275 üzenetére
Hát a gond hogy több falon keresztül van behúzva a kábel és nem egyszerű a cseréje. Lehetséges, hogy kábel hiba miatt szakad meg a kapcsolat?
-
Topikgazda
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Adott egy TP-Link TL-WR1043ND router, amire rá van kötve egy TL-WA501-es access point utp kábellel. A probléma, hogy egy ideig tökéletesen működik a dolog, majd egy idő után megszűnik a kapcsolat a két eszköz között. De ha átdugom az utp kábelt a router egy másik portjába, egyből felépül a kapcsolat és minden működik megint. Mi lehet a probléma? A másik észrevétel, hogy van egy asztali gép 1 gigabites porttal, és a routerrel összekötve csak 10Mbit/s sebességgel működik a kapcsolat. Ha berakok közéjük egy 10/100-as switch-t akkor megy 100Mbit/s-el.
-
kazan23
aktív tag
-
MODERÁTOR
-
unravel
őstag
válasz Gubek-Einste #37264 üzenetére
TP-Link WR1043ND
és
DIGI(#37265) And:
Beírtam parancssorba hogy ping ahostneve.sytes.net és Request timed out a válasz. Nem tudom jól csináltam-e és hogyan tovább.
A havi hostname confimation mindig megvan.szerk: nálatok jó a noip szolgáltatás?
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #37253 üzenetére
Erre nincs valakinek, valami ötlete?! Most Android-ról minden megosztott mappát meg tudok nyitni rendesen. A másik PC-n (amiről el akarom érni), csak kilistázza a "Homegroup"-ban a mappákat, de bele lépni nem tudok, mert azt a hiba üzenetet dobja.
Megpróbáltam már mindent az Advances Sharing-ben is állítgatni, de semmi haszna.
Talán még annyi: Van egy Guest fiókom a megosztó gépen és ha a mappa tulajdonságainál a megosztásba, vagy a "Security"-allatt be volt rakva a Guest (és Deny volt beállítva rá minden jogosultságra), akkor az Android-os eszközökről sem lehetett elérni őket (hiába volt az "Everyone"-nak olvasási engedélye). Ha kiszedtem teljesen a Guest fiókot onnan, akkor már egyből látta az Android (és ugyan így volt a másik PC-vel, csak annál belépni még mindig nem tudok a mappákba).
És még egy dolog, amit nem értek: a mappa tulajdonságainál a Security alatt is meg lehet ugye adni a jogosultságokat, itt próbálnám megadni a "másik gép/User"-nek az engedélyeket, csak, hogy sehogy sem lehet. Csak a Local megosztó gép User-jeinek és Group-jainak lehet beállítani: amikor a "Locations"-re bökök, gondolom ott kellene kilistáznia a másik gépet is, de ott csak a megosztó gépet látom semmi mást.
Nem ezzel a Serutiy-s dologgal van valami bibi? Szeretnék már előrébb jutni, mert már mindent kipróbáltam, ami eszembe juthat, de ezt a fránya egyszerű SMB megosztást sem tudom létrehozni két Win 7-es gép között (miközbe meg Android-ról vígan elérem ugyan ezt a megosztást)...
Köszi!
-
And
veterán
válasz unravel #37262 üzenetére
Először megnézném, hogy a dyndns.net -es címed él-e egyáltalán. Erre akár a parancssorban kiadott ping [...dyndns.net] parancs is megfelel, mert azzal látható, hogy a megadott dns-név feloldható-e IP-címmé. Ha ez rendben van, akkor következhet a router / szerver oldal további vizsgálata. A 30 naponként kötelező noip dns-cím jóváhagyás ugye megvolt?
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
unravel
őstag
Üdv
A számítógépemen fut egy DVBViewer szerver amit helyi hálózaton csodásan tudok használni. 192.168.0.100:8089
A routeren keresztül, a dynamic dns funkcióval távolról is el tudnám érni címem.dyndns.net:8089, de ez az egyik napról a másikra megszűnt.
Mi a baja? Tűzfal nem blokkolja. A routert újrakonfogoltam nulláról. Rendszer újratelepítés is volt. A szolgáltatóm blokkolja? A noip miatt nem jó?
¯\_(ツ)_/¯
-
Aryon87
félisten
válasz Gubek-Einste #37260 üzenetére
Huh, kinai nekem ez
Asus router van a repeater az kinabol rendelt noname valami. A ket helyseg kozt 2 betonfal van (kisszoba | eloter | nagyszoba)
A tavolsag az kerdojel, 10+ meter lehet.Jelszo rendes betuket es szamokat tartalmaz
A router nev az tartalmaz egy smiley-t isXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Topikgazda
válasz Aryon87 #37258 üzenetére
Ez egy AP, kábellel tudod összekötni a router-eddel.
Ha már itt vagy:
Milyen router és repeater van használatban?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
mezis
félisten
Kísérletezhetsz Power Line adapterekkel (vagy működik vagy nem, de legalább drága ) vagy minden fal után teszel egy repeatert (és számold, hogy hányad részére csökken a sávszélesség - nem az elméleti, annak fele sem igaz, hanem a gyakorlati) és árban ugyanott vagy mintha vettél volna 100m UTP kábelt, 14mm-es fúrót. (Az ajtó tokoknál csak fát kell fúrni.)
mezis
-
Aryon87
félisten
Sziaaztok! Lehet nem jo helyre jottem, akkkr kernek majd egy tovabbiranyitast.
Kaptam egy ilyen cuccot, de nem tudom, hogy pontosan mi ez, valamint mit tud, es mikent lehet beuzemelni.
A haztartasban van egy router a lakas egyik feleben, a lakas kozepen egy wifi tovabbito. A routeren 2 pc megy, es egy telefon. A wifi tovabbiton pedig 2 telefon megy, mivel azok tobbnyire a masik oldalt vannak hasznalva foleg este, de a beton falak miatt van mikor a tovabbito is fennakad, es a telok is gyengebb jelet kapnak.
Na most, ezt a cuccost valahogy tudom hasznositani?
Elore is koszi az infokat, segitseget.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
kerxy
őstag
válasz Gubek-Einste #37256 üzenetére
Az a baj az nem megoldható, esetleg egy másik router vagy switch? Nem igazán értek hozzá azért kérdezem
-
Topikgazda
-
kerxy
őstag
Sziasztok!
Adott egy wdr 3600-as router és egy wdn 4800-as hálókártya, azonban a jel nem túl stabil és a kapcsolat is akadozik néha. Másik topikban ajánlották a hálókártya cseréjét egy (például) TP-LINK Archer T4U AC1200 usb-s megoldásra. Nem tudom hogy lehet jobb egy usbs adapter mint egy hálókártya, de megrendeltem a cuccot
Fontos lenne, hogy 5 Ghz-et minél jobban tudjam fogni, mivel 2.4ből nagyon telített a tér (inSSIDer képek itt).
Van e esetleg még olyan megoldás, ami segítségével a router oldalról erősíthetem az 5 GHZ-es jelet? Az a baj három fal van köztünk így nem egyszerű...
Köszi előre is. -
SunMount3r
nagyúr
válasz Gubek-Einste #37242 üzenetére
Egy Homegroup-ba raktam mind két gépet, úgy alapból nem volt változás. Aztán adtam olvasási engedélyt a "Homegroup"-nak is az egyik mappára és most annyi változott, hogy a másik PC-ről már látom a file kezelőben a "Homegroup" alatt kilistázva a másik gépről megosztott mappát, viszont belelépni most sem enged és ugyan azt a hibaüzenetet dobja ki ("[IWindows Cannot acces", vagy hasonló.). A többi mappát, amiknek "Everyone" van beállítva, még csak ki sem listázza.
Megnéztem Android-on és most is be tudok lépni az eddig megosztott könyvtárakba, de a frissen megosztottba, amit a "Homegroup"-nak is olvasás engedélyeztem abba nem.
A file kezelőben lejjebb kilistázza a "PC-Neve" alatt egy kis média ikonnal mind két gép egymást, mert be voltak pipálva a megosztásnál a "média file-ok" amikor létrehoztam a Homegroup-ot, ha oda rákattintok, akkor megnyitja a gép a média Center-t és úgy tűnik le is tudja játszani ezeket a file-okat, tehát valami kapcsolat van és működik, de ez nem az ami nekem kellene.
És még annyit, hogy ezekbe a mappákba a megosztó gépről sem tudok a "Network"-alatt belépni a file kezelőbe, itt is csak kilistázza a mappákat, amikot rákattintok akkor ugyan azt a hibaüzenetet dobja fel ("Windows Cannot acces")...
Mivel lehet a baj?!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
fatalka
csendes tag
válasz Gubek-Einste #37248 üzenetére
Persze, az megvolt. Az lehet hogy a lan-wan között nem tud gigabitet? Csak lan-lan között?
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #37245 üzenetére
Látna kellene.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
fatalka
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kérdésem, gondoltam hátha ti tudtok segíteni.
Adott egy Digi 500-as net, ami direktbe a pc-re kötve tökéletesen működik.
Ha viszont elé rakom a TP-LINK 1043DN v2-es routert, akkor arról már csak 100 mega jön át, természetesen kábelen. Mi lehet a gond? Elnéztem a routeren valami beállítást? Legfrissebb firmware...
Valaki tipp? -
SunMount3r
nagyúr
válasz Gubek-Einste #37242 üzenetére
Hello!
Megpróbálom, de akkor az Android-os eszközök is látni fogják a mappákat?!
-
Topikgazda
-
cyberkind
félisten
Sziasztok!
Még jó régen ugyanezzel a problémával írtam ide amit akkor nem sikerült megoldani, és nekem se azóta, úgyhogy ismét bekérdezek hátha változott azóta valami.
A probléma az lenne, hogy 1-2 óra után ha fut a program (torrent kliens) a netem behal és nem lehet netezni csak ha kilépek a kliensből, ez a jelenség a Win 7 leváltása után folyamatosan kísért (és bármilyen klienssel), úgy, hogy közben 2 rendszert is megjártam (most Win 10 van) és 3 vagy 4 routert is amiből a mostani egy +20k-s Asus van a mindennapokra. Win 7-en tökéletesen ment mindig egy pár ezer FT-tos routerrel, de amint 8.1-re tértem nem tudok megszabadulni ettől. Minden rendszeren azonnal kikapcsolom a Tűzfalat meg minden ilyen hülyeséget, illetve a kliensben is akármit állítottam be amit javasoltak semmit se ért. Ha kiveszem a körből a routert és a gépbe dugom a netkábelt akkor nincs ilyen problémám semelyik rendszeren se, remélem érthetően leírtam, hogy mi a problémám, és remélem tudtok segíteni mert ez így nagyon rossz.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #37240 üzenetére
Tedd mindkét gépen egy Otthoni csoport-ba.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gypiero
tag
válasz justflash #37237 üzenetére
Fent van a telómon a Wifi Analyzer, amiatt is írtam, hogy nem sok választás van, 2.4GHz-en kb a 13-as csatorna ami jobb egy-két csillaggal, mint a többi. Viszont az app egy 14-es csatornát bőszen felajánl, mint kihasználatlan lehetőség, azonban egyik router sem tud ezen működni. Viszont a csatornák hullámhossza az nem állítható, mert nincs manuális lehetőség a D-Link esetében... 2.4GHz-nél csak 20MHz van, 5GHz-nél meg csak automatikus választások vannak. Egyedül a csatornát lehet konkrétan meghatározni és a szabványt. A leírásod alapján mindent próbáltam konkretizálni és leszűkíteni, meglátjuk... Köszi a tippeket!
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Mappákat akarok megosztani egy Win 7-es gépről egy másik Win 7-es géppel, de sehogy se jön össze.
A mappáknál "Everyone"-ra van olvasási engedély beállítva.
Az Android-os Tablet-emről rendesen tudok tallózni a megosztott mappákban, de a Win 7-es másik gépen nem, mert hibát ír ki.
Látja mind két gép a másikat, de a mappákat már nem.
Home network van beállítva mind két gépen és nincs se Homegroup se Workgroup...
Mivel lehet a gond?!
Köszi!
-
justflash
aktív tag
Egyértelmű, de gondolom az már adott, ha az ingadozás a probléma.
Egyébként sok minden belejátszik, például a falak szerkezete is, illetve nekem a mixed üzemmódokkal nincsenek jó tapasztalataim, inkább belövöm a leggyorsabbra ami kliens oldalon is támogatott.
mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...
-
válasz gypiero #37235 üzenetére
Az AC wifihez AC-s kliens is kell a jó működéshez pl Archer T4U.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
justflash
aktív tag
válasz gypiero #37235 üzenetére
Mobilra Wifi Analyzer, vagy PC-re inSSIDer progival nézd meg melyik csatornán a legkisebb az interferencia, 2,4gHz-n állítsd N only-ra 40mHz-es csatornával, 5gHZ-n AC only-ra és 80mHz-esre.
A konkrét eszközt nem ismerem de ezek a beállítások általában kellenek a stabil wifi jelhez.
2,4-en nem kell sokat várni, panel/társasházi környezetben nagyon zsúfolt a frekvencia. Nálam a 240-es UPC-ből a Connectbox 150, egy Mikrotik RB951 180 mbps-t tudott fél napos állítgatás után. AC-n a Connectbox-al megvan a 230-240 10m-en belül, 390 és 433 között mozog a linksebesség.
Egyébként szolgáltatói eszköztől sajnos nem kell csodát várni.
[ Szerkesztve ]
mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...
-
Topikgazda
-
gypiero
tag
Ahogy írtam fentebb, nekem is megérkezett a D-Link DIR 842 a Netmánia 1000 csomaghoz. Miután szenvedtem egy sort a beállításával, LAN1-be bekötöttem a régi routert, amiben az új kapott egy fix IP-t MAC alapján. Elértem azt, hogy az IPTV sem bufferel 2 percenként és kábelen is működik már rendesen, viszont a wifi nagyon ingadozó. 2.4GHz-en körülbelül feleannyit tud, mint a Huawei HG8245H. 5GHz-en már tűrhető, de az sem mindig az igazi. A csatorna mindkettőn automatikus, 2.4GHz-en nem is sok választás van, mivel nagyon sok wifi van a környéken.. De az 5GHz ingadozása érthetetlen számomra, abból az enyémen kívül 1 másik van a hatósugárban.
-
mezis
félisten
-
Csabesz666
aktív tag
Mobil netet hogyan tudok belső hálózatra megosztani? adott vdsl kapcsolat, wifi rutel tl-wr941nd . A gondom az, hogy nagyon ratyi, az inviteles feltöltés, viszont a mobilnet 4g az már állat.... valahogy ki kellene egészítenem .... a mobil tud hot-spotot is.
-
allein
addikt
válasz allein #37225 üzenetére
Sziasztok. Mai estén tettem egy újabb próbát, switch nélkül és minden rendben van. Bármennyire is gigabites a switch, sajnos nem tudja belső hálózaton a gigabitet. Tehát, azt a lan kábelt ami a routerből a switch ment - cat5e, rádugtam közvetlenül a dune-re. Minden rendben van, olvasási teszt sebesség- 35-40 MB/S. Videó egy 140 Mbit/s jellyfish anyag lejátszásáról.
-
válasz kazan23 #37227 üzenetére
Parancsolj:
http://cdimage.ubuntu.com/ubuntu-mate/releases/16.04.1/release/ubuntu-mate-16.04.1-desktop-amd64.iso .Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
Parson
addikt
válasz Gubek-Einste #37214 üzenetére
Ott a pont. Nem nagyon ismertem eddig ezt az opciot, mivel igenyem se volt ra. De jo tudni, hogy a mostani uj switchem erre is kepes.
-
mobilizmo
addikt
válasz allein #37223 üzenetére
Nézd meg a Synon a proci leterheltségét és a RAM foglaltságot miközben akadozva megy a lejátszás a Dune-el. Elképzelhető, torrent-el úgy leterhelődik a Syno, hogy már nem tudja rendesen kiszolgálni a Dune-t. Esetleg állítsd le a torrentjeidet és úgy próbálj lejátszani, rögtön kiderülhet ki a ludas. Mondjuk nekem ilyen utoljára akkor volt amikor egy RT-N16-on volt a kliens is, meg a NAS-is.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
allein
addikt
-
justflash
aktív tag
-
Topikgazda
-
allein
addikt
Urak töltöttem le jellyfish anyagokat. 80-120 Mbit/s videók, 120 Mbps fájl elindul, a bitsebesség 70-80 Mbit/s. Akadozik a kép, de a DUNE ezeket amúgy tudja:
igen Ethernet 100 Mbit/s
igen Ethernet Gigabit.Nem tudom mi lehet a gond de nyomozok tovább
SZERK: laptopot összekötöttem lanon a switchhel, ezután a NAS-ról másoltam filmet a laptopra, sebesség - 100-110 MB/s - ez közel áll a gigabithez.
Mégis az lesz, hogy a DUNE a ludas?
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz user12 #37218 üzenetére
Ez igaz de Allien esetében ha mindenhol megvan a gigabites kapcsolat , akkor azt a 11MB/s-s sebességet vígan tudnia kellene. ( Nálam is megy a másolás kényelmesen 70-110 MB/s között. )
Tehát nem a hálózattal lesz gondja , hanem a Dune lejátszójával , vagy inkább az a bizonyos 4K-s videó kódolásával...ami nem tetszik a Dune-nek. Szerintem.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
user12
őstag
válasz Borisz76 #37217 üzenetére
Igen-igen, az megvan és néha szoktam is látni az aprók között kis 8 portos Procurve switchet, amivel már meg lehet csinálni, de én továbbra (ettől függetlenül) is azt vélem,hogy a szűk keresztmetszet a merevlemez lesz, mert a 100-200 MB/s gyártói értékek csak szekvenciális olvasásra vonatkoznak, gyakorlatilag viszont nem szekvenciálisan helyezkednek el az adatok azon.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Borisz76
veterán
válasz user12 #37216 üzenetére
L.A. - Link Aggregációnak hívják azt mikor 2 vagy több gigabites kapcsolatot szeretnél osszefűzni.
Ehhez a megoldáshoz L.A. -t tudó router és/vagy switch is kell.
Drága megoldás.
-
user12
őstag
válasz allein #37193 üzenetére
Én még azt próbálnám ki, hogy a laptopon megosztanék egy filmet és azt próbálnám meg lejátszani.
Ha azzal jobb minőséget produkál, akkor a NAS ennyit tud sajnos.
Ahogy néztem, dual Gigabit csatlakozó van rajta. Esetleg úgy lehetne kihozni belőle a maximumot, hogy két (vagy több) meghajtót elhelyzeni benne, azokat RAID-be kötni és dual Gigabit kapcsolattal használni.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
allein
addikt
válasz allein #37207 üzenetére
Sziasztok. NAS-ra csatlakoztatott LAN kábelt rádugtam egy laptopra, van gigabit. Routerből megy egy cat5e kábel a switchbe, ezt is rádugtam a laptopra, van gigabit. Ezután fogtam egy másik cat5e kábelt ami a switchből a laptopra van csatlakoztatva, van gigabit. SŐT, fogtam egy cat7 zsír új kábelt a cat5e helyére, van gigabit.
Switchet nem tudom kiiktatni, de ebben az esetben nem is muszáj, hiszen rajta keresztül is megvan a gigabit, mit javasoltok a továbbiakban?
-
justflash
aktív tag
válasz Henrico #37211 üzenetére
CAT6-on jobb az árnyékolás, magasabb az SNR, illetve 100 helyett 250mHz-s frekit tud. Illetve rövid távon megfelelő eszközökkel képes 10GBPS-re is
Szvsz a panel is ennyivel lehet jobb, bár kérdés megéri-e, mert gondolom az ára is "jobb".
-
Henrico
tag
Segítségeteket kérném... mi a különbség egy CAT5 és egy CAT6 patch panel között?
-
válasz kazan23 #37196 üzenetére
Bocs! Jól megkeveredtem! Nem neked szántam!
Az az egyik d-link router és a régi fonerás 2303a 2.0N router hasonló pofázmányára vonatkozott volna.[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
mobilizmo
addikt
válasz Gubek-Einste #37203 üzenetére
A PC Land-osban meg az van, hogy menedzselhető.
Nagyjából ennyire lehet bízni a bolti speckókban. Gyártói oldalon meg az attribútum se létezik, finoman hallgatnak róla.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Parson
addikt
válasz The.Bali #37205 üzenetére
Lehet olcsob megoldas lenne az otthoni igyeket kielegitö routerekböl 3 db-bal:
1 db fö router, ami kapja a netet
2 db alrouter, amik külön-külön alhálozatot csinalnak a rajuk dugott gepeknek
Igy ket külön, egymashoz képest mellérendelt alhálozat jön letre, amik között nincs atjaras, csak egy WAN porton keresztül, ami miatt mar a masik halozat szamara nehezebben megközelithetö port forwardfing nelkül.
De javitson ki vki, ha rosszul gondolom.[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
válasz Gubek-Einste #37204 üzenetére
Köszönöm szépen, erre gondoltam csak nem voltam 100% biztos benne
-
Topikgazda
válasz The.Bali #37205 üzenetére
Otthonra szánt eszközök között nincsen olyan amelyik gyári firmware-rel tudna VLAN-ozni, ez irodai/üzlet kategóriás igény. Ennek megfelelően ilyen szintű eszköz ára és a beállításához szükséges tudás is nagyobb.
CFW-vel viszont könnyen megoldható a kérdés.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
The.Bali
aktív tag
válasz Gubek-Einste #37202 üzenetére
Értem, köszönöm. Esetleg tudnál ilyen gyári FW-el rendelkező routert javasolni ami minél olcsóbb?
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz The.Bali #37198 üzenetére
Ezzel a megoldással nem lesz meg a teljes elszigetelés.
Olyan router-re lenne szükséged amelyik tud VLAN-okat kezelni (ez lehet gyári vagy custom firmware alatt is) így biztosan meg lesz az elszeparálás.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Thusor
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Külpolitika
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós kamerák
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest