Új hozzászólás Aktív témák
-
ImACeltic
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy Faterom vett egy új telefont(P9) és az otthoni Wi-Fi-vel nincs túl jó barátságban. Egy darabig műdödik, foga a Wi-fi-t, de aztán egyszercsak nem tölt be semmit, csatlakozik a Wi-Fi-hez, de egyszerűen nem hoz be semmi oldalt, youtube-ot, semmit. Ezt a Wi-Fi és a modem kihúzása majd visszacsatlakoztatása megoldja egy ideig, de aztán pár óra, 1-2 nap és megint nem tölt be semmit a Wi-Fi a telefonon. Mi lehet a gond? A Wi-Fi-t használja még Muterom, én és Faterék TV-je. Régebben az én TV-m és a PS4-em is használta a Wi-Fi-t, de azóta ezt a két készüléket már LAN kabellel kötöm a nethez.
Talán túl sok eszközt jegyzett meg a modem vagy a Wi-Fi? Én nem értek ehhez.
A modemem: D-Link DIR-600, a router Huawei. Az internet pedig telekomos.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
Topikgazda
válasz bwin.party #37498 üzenetére
Nem rossz az eredeti elképzelés, kompatibilis stick-et kell hozzá használni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bwin.party
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg mikrohullámú internetkapcsolattal rendelkezem, de ezt szeretném leváltani.
A terv, hogy mobilinternetet szeretnék itthonra, amit WiFi-n keresztül szeretnék megosztani. Az elsődleges ötletem az lenne, hogy egy ASUS RT-AC 3200 routert vennék, aminek az egyik USB portjába egy 4G vagy 4G+ USB stick csatlakozna. Az ötlet nem tudom mennyire kivitelezhető, de szerintem ez nem fog így működni.
Ti milyen megoldást választanátok hozzá? A szolgáltató tudja a 4G+-t, lehetőleg ezt szeretném kihasználni. Várom az ötleteket!
-
Seresalf
csendes tag
válasz Gubek-Einste #37496 üzenetére
De sajnos mégsem működik valamiért. Csatlakozva vagyok hozzá rendesen, de internet nagyon nehezen, szakadozva van csak
Alf
-
Topikgazda
-
Seresalf
csendes tag
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Van egy 2009-es Asus laptop a családban, 2011 végi BIOS frissítéssel. Mindenhol beállítottam a WOL-hoz szükséges dolgokat (router, PC), viszont a BIOS-ban nincs olyan funkció, amit aktiválhatnék. Az én Asus BIOS-omban van, illetve egy régebbi 2007-es gyártásúban is. Viszont ebben nem találtam. Gondoltam lefrissítem a BIOS-t, meg is történt, de nincs.
Egy külföldi leírásban azt olvastam, hogy nem probléma, ha nincs a BIOS-ban, szerencsére a Win-ben történő beállítás elegendő a WOL használatához. Na most a probléma az, hogy semmit nem reagál a gép. Se mobilos appból, se közvetlen a router-ből ébresztésre.
Valóban elengedhetetlen, hogy a BIOS-ban is legyen WOL funkció?
-
Seresalf
csendes tag
-
vacs
veterán
Sziasztok.
1000-es Telekomos nethez milyen cat 5e utp kábelt vegyek (esetleg honnét)?
Van ajánlott típus?[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #37486 üzenetére
Jaja, köszi, bénán fogalmaztam. Nem tudom, hogy Band hálózatán mi a helyzet, pl. a PS hálózatának kell-e. (Sajnos nem játszom.) Simán el tudom képzelni, hogy igen, bár központi szerverrel simán "kiváltható" lenne.
Azt írta: "úgy néz ki most helyrejött a hálózati térképen is a buli, de ugyan úgy nem tölti be azt a psn-es oldalt, net legalább van"
Ez a számomra érthetetlen, hogy nem tölti be az oldalt -- bár ennek más okai is lehetnek, de feltételezem, hogy a jogosultsága megvan hozzá. Persze annak sem lenne éppen hálózati akadálya, hogy egy oldal csak akkor mutassa meg magát, ha maga a szerver is látja azt, aki meg szeretné jelenteni, csak ennek gyakorlati értelmét nem látom. Magyarán ha tudok böngészni a neten, de egyes oldalak nem jönnek be, akkor én az adott oldalaknál keresném a megoldást -- ami lehet akár a privát IP-cím is, de ez mindenképpen esetspecifikus.Köszönettel: MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Topikgazda
-
Seresalf
csendes tag
válasz Gubek-Einste #37425 üzenetére
Szia, sajnos ismét nem megy a netem.
Hogy kell ezt a mérést csinálni a Wifi abaligetről? Melyik menü?
A jelszó csak angol karakter és szám, a csatorna fixen a 8.Köszi előre is.
AlfAlf
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #37486 üzenetére
Illetve az kimaradt, hogy NAT-olt IP cím esetén ha valaki miatt az adott IP címet bannolják valahol akkor mindenki számára ban van az adott helyen, kollektív bűnösség elve.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz MaCS_70 #37485 üzenetére
"Azt, hogy milyen szolgáltatások igénylik a publikus IP-címet, nem tudom"
Általánosságban elmondható, hogy a szerverszolgáltatások igénylik. Azok, melyeknél a Te hálózatodon lévő eszközöket, alkalmazásokat szeretnék elérni, egy távolról nyitott kapcsolattal. Ilyenek például a webszerver, ftp szerver, és minden más fileszerver alkalmazás is, a filemegosztó alkalmazások, mint bittorrent, dc++, egyebek, távoli aszal alkalmazások (amik nem használnak vpn-t), tehát például pc anywhere, vnc. Nem tudod elérni távolról a nas-od megosztását, a routered admin felületét, nem tudsz online játékoknak portot nyitni, se semmi ilyesmit.
-
Topikgazda
válasz bandi0000 #37484 üzenetére
Hát, a NAT-olt IP-nek ritkán örül az ember, bár a szolgáltatók szerint ez a legjobb dolog a világon.
Azt, hogy milyen szolgáltatások igénylik a publikus IP-címet, nem tudom, de a lényeg az, hogy NAT-olt IP-címmel nem látszik kívülről a hálózatod, azaz csak belülről látsz kifelé, kívülről nem vagy címezhető.
MaCS
-
bandi0000
nagyúr
válasz MaCS_70 #37481 üzenetére
igen, újraindítottam reseteltem, de akkor se adott netet, visza raktram a routerre, akkor se volt net, újraindítottam mindkettőt, most legalább van net, úgy néz ki most helyrejött a hálózati térképen is a buli, de ugyan úgy nem tölti be azt a psn-es oldalt, net legalább van
ez létezik?
a router ezt írja : WAN IP: 10.100.2.97
az oldal meg ezt: Your IPv4 Address Is: 91.137.131.153[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
woodworm
veterán
válasz bandi0000 #37476 üzenetére
Az arris csak akkor fog netet adni a gépednek, ha kikapcsolod a gépeddel együtt és kihúzod a lan kábelt, elindítod a modemet, csatlakoztatod a gépet rá, majd azt is elindítod. Évekig volt ilyen modemem, mindig el kellett játszani vele eszközcsere után.
A routered pedig lehet azért jelez, mert a szolgáltatócsere után natolt ip-re tettek. -
bandi0000
nagyúr
válasz MaCS_70 #37475 üzenetére
Arris TM601B ez a modem
Asus RT-N12+ ez a routermelyik kábelt kellene megnéznem? bár kétlem, mert a modemet is direkt bedugtam a gépbe és akkor meg el sem akart indulni a net, bár érdekes mert routeren keresztül meg van netkicseréltem a kábelt, de ugyan ez van, ugyan úgy nem csatlakozik direktbe a géphez a modem
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz Gubek-Einste #37473 üzenetére
köszönöm a segítséget, és mit mondjak nekik? nem igazán tudnám ezt a jelenséget nekik leírni
-
Topikgazda
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz Gubek-Einste #37465 üzenetére
Teljesen automatikus a WAN nálam, nem tudom ezek segítenek e
(#37466) MaCS_70 : ha a modem tipusára gondolsz akkor az Arris TM601B, ezen felül 1 db routerem van, ami ugye az Asus RT-N12+, a playstation network, az csak egy keret rendszer a PS-hez, ugye azon keresztül lehet játszani, meg játékokat venni stb stb, lényeg hogy nyűgös a netre, nem tudom pontosan hogy mire nyavalyog, de képes nem felengedni, mint jelen esetembe ha valami nem tetszik neki
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz bandi0000 #37462 üzenetére
A Playstation Networkot nem ismerem, feltételezem, hogy az az interneten belül valami.
Ha a szolgáltatói eszközt (ami egyébként pontosan micsoda?) közvetlenül dugod a PC-re, és a szolgáltatói eszköz csak modemként funkcionál, akkor magát a PC-t kell úgy beállítanod, hogy elvégezze a címfordítást és fogadja a netet -- de ez nagyon nem az, mint ami Neked kell.
Induljunk el az alapoktól! A hálózatodban egy eszköz legyen csak, ami routerként viselkedik és NAT-ol (címfordít). Először tehát tisztázni kell, hogy a szolgáltatói eszközöd ezt csinálja-e -- ezért kéne tudni a típusát. Ha igen, és Neked elegendőek a routeri szolgáltatásai, akkor a következő kérdés, hogy wifi AP-ként is megfelelő-e. További kérdés, hogy összesen hány vezetékes eszközt akarsz használni, aza hány UTP-nek való lyuk kell.
MaCS
-
Topikgazda
válasz bandi0000 #37464 üzenetére
Nem arra.
Nézd meg, hogy mi a router-nek a WAN IP címe, majd nézd meg egy netes oldalon, pl. ezen, mit mutat. Ha egyezik a kettő akkor nem vagy NAT-olt címen, ha nem egyeznek akkor NAT-olt IP címen vagy.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bandi0000
nagyúr
válasz Gubek-Einste #37463 üzenetére
ne haragudj de nekem ilyenkor ez kínai mit kéne megnéznem meg hogyan?
ha arra gondolsz, van a WAN beállításoknál egy olyan, hogy NAT engedélyezve, ha azt kikapcsolom, akkor nincs net
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
-
vacs
veterán
válasz Gubek-Einste #37460 üzenetére
Automatikusan kapott 192.168.1.64-es ip-t, de én is át tudom állítani a SADP progiban, amit a kamerához adtak.
Tplink WDR4300-as router, a kamera amúgy működik.Ha a DHCP > Address Reservation megpróbálok ip-t beállítani (az asztali gép mac címét írom be és pl a 192.168.1.102-t), akkor hibát kapok:
Error code: 26106
The IP address is not in the same subnet with LAN IP address.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Topikgazda
-
nemmaradtnév
tag
Sziasztok!
Win10-es otthoni csoportos kérdésem lenne: két gép csatlakozik a csoporthoz, de valamiért most csak A gépről érem el B-t és B gépről próbálkozva annyit ír, hogy nem sikerül kapcsolódni, nincs engedély és kérjek engedélyt a rendszergazdától. Na most akkor ez régebben miért működött külön engedély nélkül és most hogyan tudnék engedélyt kérni a rendszergazdától? (Speciális megosztási beállításokban csak az összes otthoni csoportban lévő gépként tudok meghatalmazni, de az ebben az esetben nem segít, mindent engedélyeztem már amit az otthoni csoporttal kapcsolatban találtam, de ez nem elég.)
Köszönöm ha tudtok segíteni
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Ezt az Ip camera-t szeretném beállítani, de nem kap ip-t utp-n.
A kamerához van SADP progi, ez látja a kamerát, de a Tplink admin felületén a DHCP Clients listában nem jelenik meg.
Próbáltam router és kamera újraindítást is, de semmi.
Tudnátok tanácsot adni?(^)(>.<)(^)
-
Topikgazda
válasz Borisz76 #37456 üzenetére
Telefonról írok, nem tudok visszakeresni, de elég kusza nála a hálózat.
A switch a HGW és a router között van.
Tisztázni kellene a funkciókat, pl. ne legyen 2x DHCP, routing, NAT.Melyik eszköz pontosan mit csinál? (A switch mondjuk tiszta.)
MaCS
-
Borisz76
veterán
Szinte biztos, hogy új IP-t kapott a nas , ezért nem éred el a szokásos módon.
Ha Synology NAS-od van akkor a Letöltőközpontból, a megfelelő modell kiválasztása után, le tudod tölteni a Synology Assistant nevű kis alkalmazást.
Megkeresi neked a belső hálódon lévő nas-t és közvetlenül csatlakozhatsz vagy a kiírt IP címet böngészőbe is írhatod.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
bandi0000
nagyúr
válasz Gubek-Einste #37451 üzenetére
nem az, hogy fix IP címet adnak az én hálózatomnak?
-
Topikgazda
válasz Gubek-Einste #37449 üzenetére
Tán itt is olvastam valamelyik listán, és egy ügyfelem pont tegnap keresett ezzel, de mára elmúlt neki, úgyhogy éppenséggel szolgáltatói mizéria is lehetett.
MaCS
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
empet
csendes tag
válasz MaCS_70 #37447 üzenetére
Igen jó, semmi gond nem volt vele, csak egy-két digitális csatorna frekijét zavarta. A netem most sokkal gyorsabb. Csak nem megy a NAS-al a letöltés. Illetve nem is érem el az admin felületét. Olyan mintha nem lenne rajt a hálózaton.
A sorrend: szolgáltató box-switch-router
-
bandi0000
nagyúr
válasz Gubek-Einste #37440 üzenetére
elég ciki de nem tudom most, mert most volt/van szolgáltató váltás, vagyis a kis városunkban eddig helyi szolgáltató volt, de most ezt felvásárolta valami külső...
ha a NAT-olt ip azt jelenti amit gondolok, akkor tudok róla, talán, mert psn nem akart működni, nem engedett fel a netre, és akkor állítottak át nálam valamit, amitől jó lett
torrentet le szoktam korlátozni, de ha chrome-on keresztük töltök akkor is ezt csinálja, sőt elöbb videót töltöttem fel a youtubra és akkor is lehalt az egész
-
empet
csendes tag
Sziasztok!
Amatőrként kérem segítségeteket. Kényszerűségből (router zavarta a TV jelet) vettem egy switch-et, hogy távolabb tudjam vinni. A wifi router és a switch is Tenda.
Van netem, de csak wifin keresztül érem el a router admin felületét. Valamint a legnagyobb bosszúságot az okozza, hogy van a hálózaton egy NAS amin a letöltések mennek. Illetve mentek... Amíg a routeren osztottam meg a netet, semmi gond nem volt. Most nem is látom a hálózaton és a letöltés sem megy.
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz Gubek-Einste #37424 üzenetére
Olyan problémám van, hogy előző gépemen hónapokig használtam gond nélkül Wake on LAN-t, de amióta gépet cseréltem, ha bekapcsolom a "power on by PCI-e" opciót BIOSban, 10-ból 9x visszakapcsolja magát a gép 4-5 másodperccel kikapcsolás után.
Régi alaplap: ASUS P8B75-V, új alaplap ASUS Z170 Pro Gaming, BIOSt frissítettem (3016-es verzió, 2016/12/29 release)
Nézelődtem már neten a dolog kapcsán, alábbiakat próbáltam már ki:
- Fastboot kikapcsolása W10-ben is, BIOSban is
- ErP mód állítgatása (disable volt alapból, "Enable(S4+S5)" és "Enable(S5)" beállítás se segített, bármi is legyen az)
- Registryben is írtam át értéket (amit fejből meg nem mondok micsoda, s melóhelyről megnézni se tudom, de utólag otthonról pótlom ha kell.
- Elméletileg az is be van állítva, hogy ne induljon újra "power loss" esetén.
- Már kínomban azt is próbáltam, hogy leállítás előtt letiltom Windowsban a hálókártyát, de szintén nem segített.Ami még fura, hogy ha kikapcsolom a "power on by PCI-e" funkciót, akkor bár nem indul újra, de a hálókártya LEDek ugyanúgy égnek-villognak. (Arra emlékszem hogy régebben egyszer sikerült azt kikapcsolnom, de totál elfelejtettem melyik beállítás volt, pedig már menüpontról menüpontra végiglépkedtem a BIOSon már kínomban.)
Van valami tippje esetleg valakinek?
There is no war. Only the harvest.
-
Topikgazda
válasz Gubek-Einste #37441 üzenetére
Csak azt nem tudtam, hogy a QoS véletlenül pont nem egy ilyen különbség-e, ami a 12-esnél esetleg inaktív.
MaCS
-
Topikgazda
válasz bandi0000 #37439 üzenetére
A friss AsusWRT állítólag hajlamos vaklármára privát IP-címre, ezt mondjuk nem árt tisztázni. (A routerben jelzett WAN IP hogyan kezdődik, ill. azonos-e egy myip-s eredménnyel?)
Ez a kommunikáció, funkciók szempontjából fontos, de a sávszélességet közvetlenül nem befolyásolja.MaCS
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz bandi0000 #37439 üzenetére
Torrent-ezel és akkor fogy el fogy el? Ha igen akkor limitáld be a torrent-et sebességre és szál számra is.
mondjuk ír valamit a router is hogy a WAN IP nem egy külső ip cím, automatikusra van beállítva, mire kéne állítani?
Azt jelenti NAT-olt IP címen vagy, melyik szolgáltatónál vagy és milyen szolgáltatói eszköz van a router-ed előtt.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bandi0000
nagyúr
válasz MaCS_70 #37438 üzenetére
QoS-t most vettem észre én is
a net elvileg 20/2 vagy hasonló amiből letöltésnél 2,4 mega van meg feltöltésnél kevés, mert ott asszem fél mega
mondjuk ír valamit a router is hogy a WAN IP nem egy külső ip cím, automatikusra van beállítva, mire kéne állítani?
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
Adott egy Asus RTN12+ router
kérdés az lenne, hogy mitől van az, hogy ha töltök le, akkor gyakorlatilag lehal az egész net a letöltésen kívül, tehát már azon kívül nem tudok megnyitni egy oldalt se... nyilván elfogy a sávszél, de nem lehet ezt valahogy kontrollálni?
-
andrasko
senior tag
-
andrasko
senior tag
válasz andrasko #37430 üzenetére
A router2-re utp-vel csatlakoztatott PC IPCONFIG-ja:
- IPv4: 192.168.0.18 (router1 osztotta)
- maszk: 255.255.255.0
- alapért. átjáró: 192.168.0.1 (router1)A router2 ip-jét valahonnan le tudom kérdezni?
(mivel az UP módra váltás után elérhető a beállított 192.168.0.2 -n)ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
Thomas1
addikt
válasz Gubek-Einste #37431 üzenetére
Sziasztok!
Megoldódott a probléma!
Cfosspeed volt a hiba oka. Előző netem 20/1,5 volt, ahhoz használtam és most amint uninstalláltam, rögtön helyre is állt a sebesség, megy az 50/15.
Köszönöm a segítséget!
Üdv.
ThomasEladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
Topikgazda
-
andrasko
senior tag
válasz andrasko #37428 üzenetére
A router2 op.módját beállítottam UR-re. (ip: 192.168.1.2)
Ami megoldódott:
- Szuperül: Egy hálózaton vannak a két routerre kötött kliensgépek!Ami elromlott: (ami eddig jól működött, de most nem...)
- A routert weben nem tudom elérni egyik ip-n sem.
- A router2 nem látja az usb-n hozzá csatlakoztatott nyomtatót.[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Tud valaki segíteni nekem net feltöltési sebességgel kapcsolatban?
50/15-ös netem van, de az asztali gépem (lsd. adatoknál) Win10 X64-el csak ~1,5 Mbps-os feltöltést produkál.
Wifi-vel, Powerline adapterrel és közvetlen Lan kapcsolattal is.
Ugyanezek az eszközök egy laptopban tökéletesen mennek 15 Mb-el.Mi lehet az oka?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Köszönöm!
Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
andrasko
senior tag
válasz woodworm #37383 üzenetére
(#37383) woodworm
A fonalat már én is elvesztettem...
Nem akar összeállni egy hálózattá , viszont a két hálózatkánt tökéletes!A router2-m (ZyXEKL NBG4615) "Universal Repeater - UR" és "Acces Point - AP" módjait nem tudom használni.
Amikor kiválasztom ezeket a módokat, akkor figyelmeztet, hogy 192.168.1.2 ip-n lesz elérhető az eddigi 192.168.1.1 helyett.
Okézom, újraindul, rendben... De az első mentés után már nem elérhető sem az 1.2-n, sem az 1.1-en.
... na ezért használom a WISP+UR módot.ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
Topikgazda
válasz Seresalf #37422 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A használt wifi csatorna fixen 1 és 11 közötti?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz xPraetoriaNx #37414 üzenetére
Mondjad mit szeretnél?
-
Seresalf
csendes tag
Szervusztok!
Egy eleg erdekes problemam volna, remelem valaki tud segiteni.
Van egy Huawei P9 Lite telefonom, amin tokeletesen mukodik az internet wifin keresztul, kiveve az otthoni TP-Link TL-WR841N routerrel. A telefon tokeletesen csatlakozik a routerhez, viszont internet vagy egyaltalan nincs, vagy kb 40 mp utan lesz csak, de akkor is max 5-10 percig, akkor megszakad.
Aposomnak ugyanilyen routere van, ugyanez a tunet ott is. A munkahelyemen a Cisco routeren keresztul nincs hiba.Ugyanezzel a routerrel egyebkent hibatlanul mukodik 5 masik telefon es laptop.
Van valakinek otlete, hogy mi lehet a bibi?
Koszi elore is.
AlfAlf
-
krealon
veterán
válasz Sickboy25 #37411 üzenetére
"egy eszközre lenne szükségem, ha létezik ilyen...
A wifi jelet megfogni egy eszközzel és abból vezetéken kihúzni!"Ahogy itt irva volt:
"Alap SOHO routerek gyári rendszerei jellemzően nem ismerik ezt az üzemmódot, a CFW-k annál inkább.Az elnevezése nem egészen egységes, ha NAT-ol is, akkor a client, ha alhálózaton belül közvetít, akkor a bridge szó a jellemző erre az üzemmódra."
Az altalam ismert "legegyszerubb" modszer: TP-link TL-WR841N + Gargoyle Firmware
A Bridge modot kell beallitani.
https://www.gargoyle-router.com/wiki/lib/exe/detail.php?id=screenshots&media=screenshots:08_bridge.jpg
- Bridge IP: ide kerul a bridge eszkoz IP cime. Ha egyszeruen el akarod erni a bridge kezelofeluletet, akkor a wifi router IP cim tartomanyabol kell egyet beallitani.
- Subnet mask: itt ugyanazt az erteket kell hasznalni, mint ami a routeren is be van allitva. Altalaban a 255.255.255.0 a megfelelo ertek.
- AP/gateway IP: a router IP cime, amire wifi-n keresztul racsatlakozol.
- SSID to join: a [SCAN] gombra kattintva kivalaszthatod, hogy melyik wifi halozathoz akarsz csatalkozni (nem kell begepelni a wifi halozat nevet).
- Password: a wifi halozat jelszava, ahova csatlakozol.Vegul [Save Changes] .
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Sickboy25 #37418 üzenetére
Oké, szóval beltér.
Akkor jó lesz valamilyen router CFW-rel. Milyen valós sebességre van szükséged? (Amiről ugye tudod, hogy wifiről lévén szó csak sejteni lehet a valós eredményét!)
Ennek ismeretében a profik már fognak tudni típust ajánlani.
MaCS
-
Sickboy25
addikt
válasz MaCS_70 #37417 üzenetére
Lent a pincében van egy kamerarendszerem, de vezetékkel nagyon macerás lejutnom, de a wifi működik. Így a gép közelében megfognám az eszközzel a netet és kábellel belevezetném a kamerarögzítőbe!
Nos nagyjából erre kellene...
Köszi
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
pfabian
újonc
Koszonom, megcsinaltam ezeket a beallitasokat amit javasoltal de tovabbra is ugyanaz a problema sajnos.
Megneztem hogy a napokba milyen frissitesek kerultek fel a gepre, es aznap mikor a problema felmerult a win7 telepitett a NET Framework-hoz valamit, az bezavarhatta a dolgokat?
Illetve a hozzáférési jogokat hol lehet ellenőrizni?[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
Sziasztok, (feltehetően) Wake on LAN problémával jó helyen járok?
There is no war. Only the harvest.
-
Topikgazda
válasz Sickboy25 #37411 üzenetére
Hogyne!
Alap SOHO routerek gyári rendszerei jellemzően nem ismerik ezt az üzemmódot, a CFW-k annál inkább.Az elnevezése nem egészen egységes, ha NAT-ol is, akkor a client, ha alhálózaton belül közvetít, akkor a bridge szó a jellemző erre az üzemmódra.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
Még egy eszközre lenne szükségem, ha létezik ilyen...
A wifi jelet megfogni egy eszközzel és abból vezetéken kihúzni! Ilyen lenne?
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
No.01
őstag
válasz Gsx-rr #37408 üzenetére
Ezt reszesitenem en is elonyben. Ennek tukreben viszont fogalmam sincs, h mikent is kellene beallitanom a dolgokat.
Alapbol a modemben kikapcsolnam a routert funkciot (ugysem er fabatkat sem) de akkor mikent es hova kossem a routert?
Illetve ha ugy adna ki (ezt meg ki kell mernem) akkor lehet megis hasznalnam a modem router reszet is es akkor a rakotott "igazi" router amolyan repaterkent funkcionalna (bar lehet ezzel most oriasi hulyeseget irok ) -
No.01
őstag
Sziasztok,
Nemtudom, h jo helyen jarok-e, de ha nem akkro remelem v.ki tud iranyt mutatni, h merre menjek tovabb.
A gondom a kovetkezo: Adott egy modembe integralt router amit a helyi (kabel)net szolgaltato adott. Ezzel 2 bajom is van:
1) a hatotav igen gyenge (beepitett antenna)
2) a sebessege finoman szolva is gaz. Eleve nem AC-s de ettol eltekintve is siralmas
+1 tobb eszkoz egyuttes csatlakozasa eseten hajlamos erdekes dolgokat produkalni. Megvagy, ledobalja a csatlakozott eszkozoket...Sajna a szolgaltatoval nem jutottam semmire mivel szerintuk ez jo igy foleg, h ez egy uj generacios keszulek amit par honapja allitottak szolgalatba.
Igy arra gondoltam, h akkor rakotnek en magam egy kulon routert vagy esetleg rendelnek egy olyan routert amibe van gyari kabelmodem (Amazonon talaltam ilyet: AVM FRITZ!Box 6490)
Mit gondoltok?
Segitsegeteket elore is koszonom!
-
pfabian
újonc
Igen van net mindket gepen, routert ketszer is reseteltem mar, inditassal is probaltam varialni amit mondtal, de semmi javulas.
Olvastam mashol is TCP/IP, NETBIOS over, IPv6 beallitas javaslatot de sajnos ennyire nem vagyok benne a temaba, es nem tudom hogy es hol kene ezt megprobalni. -
allein
addikt
válasz Gubek-Einste #37402 üzenetére
11.000 HUF
-
mezis
félisten
-
Topikgazda
-
allein
addikt
válasz Gubek-Einste #37389 üzenetére
Teljesen jó állapotban van, használtan vásároltam
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- BestBuy topik
- Külpolitika
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós kamerák
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest