Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
lac14548
aktív tag
Fájlok mozgatását/másolását/stb. szeretném megoldani a következők között:
1. - Android TV Box
kábellel csatlakozik a routerhez,
Android 6.0 fut rajta KODI-val
Rá van kötve egy külső HDD2. - Laptop Win10-el
wifin csatlakozik a routerhez
ESET Internet Security van rajta3. - Androidos telefonok (2-3 db)
A router TP-Link TL-WR1042ND.
Mindenki lásson mindenkit minden jogosultsággal...
Részletesen le tudja írni nekem valaki a beállításokat?
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
Ervin7
csendes tag
Sziasztok! Adott egy router, egy PC és egy Macbook (na meg persze pár telefon). A probléma itt azzal van, hogy a PC eddig wifivel volt ellátva, azonban mostanában egyre gyakrabban okozott problémát, hogy a wifi gyenge jelt szolgáltatott, mivel nagyon el volt terhelve egyéb eszközökkel, ezért pl. online játékokban a pingem az egekben volt. Ma vettem egy kábelt, amivel összekötöttem a routert a PC-vel, gondoltam így már nem fogja befolyásolni a wifiről bejelentkező eszköz, ám ugyanúgy nagy a ping, sőt, sokkal jobban érzékelhető. Hogyan lehetne orvosolni a problémát?
-
krealon
veterán
-
sharpner
csendes tag
Üdv!
Segítségre lenne szükségem. Telekom hálózatán szeretném használnia a TP-LINK TD-W8961NB v4.0 típusú annex B-s modem/routert. Viszont nem tudom miket kell beállítanom, hogy működjön. Egyedül a felhasználónevem és jelszavam van meg, melyekkel csatlakozni tudnék... -
krealon
veterán
"Tudtok olyan max 10.000forintos routert ami támogatja ezt a hülye igmp snoopingot?"
Nekem az ASUS RT-N12 D1 hozta a megvaltast (access point mod) egy Telecom IPTV-vel terhelt halozaton.
Lehet, hogy a szinten AsusWRT-t hasznalo RT-N12Plus is jo a feladatra, de gyakorlatban meg nem teszteltem.Ennel olcsobban Tp-link TL-WR840N-el lehetne megoldani, de ott valoszinuleg szukseg lenne OpenWRT alapu firmware-re valtani.
-
Core2duo6600
veterán
válasz Intruder2k5 #38789 üzenetére
Ezt jó tudni, ha elöbb tudtam volna , nem szivatom magam a kábelezéssel, úgy 1,5 éve
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Don77
tag
válasz Intruder2k5 #38789 üzenetére
Na akkor router már van ami támogatja, most már csak olyat kellene találni ami max 10es körül van
-
MODERÁTOR
-
Janusz001
őstag
válasz Core2duo6600 #38786 üzenetére
Nekem tp link wr1043wd v3 -al vígan ment.
-
MODERÁTOR
válasz Core2duo6600 #38786 üzenetére
Ez így nem igaz, csak IGMP támogatás kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Don77
tag
Na router csere megtörtént...amit vissza is vittem a mediaba...
Tudtok olyan max 10.000forintos routert ami támogatja ezt a hülye igmp snoopingot? Mert azt dlinket is amit tegnap vettem, gyorsan rákerestem, találtam képeket hogy van a menűben ilyen, hazavittem és persze hogy semmi.. -
Syl
nagyúr
Ha egy Cat5e tyúkbelet ilyennel "hosszabbítok", az megmarad gigabitesnek, vagy a sebesség visszaesik 100 megára?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #38778 üzenetére
-
Topikgazda
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #38776 üzenetére
Egy asztalon van amikor itthon van. Mind a kettő a sajátom. Nem lehet valami egyszerű fájlmegosztással hálózaton keresztül adatot másolgatni ide oda a meghajtók megosztásával?
-
Topikgazda
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #38774 üzenetére
Ja win 10 bocsi, ez kimaradt.
-
Topikgazda
-
törölt tag
SZiasztok!
Van egy asztali és egy laptop egymás mellett, mind a kettő wifire csatlakozik. Bonyolult megcsinálni hogy ide oda tudjak fájlokat másolni? win7-alatt régen megtudtam csinálni, de most bárhogy osztom meg a meghajtókat , nem sikerül.
Jelenleg az az üzenet hogy a windows nem tud kapcsolatot létesíteni
-
-kdM-
senior tag
válasz Gubek-Einste #38766 üzenetére
Köszi a segítséget! Akkor elkezdek nézelődni.
-
Don77
tag
válasz Gubek-Einste #38770 üzenetére
Na ebből router csere lesz... Ha engedélyezem akkor megy kb 10 másodpercet az iptv aztán megáll a kép, csatornát váltok ujabb 10mp aztán megáll. Ez a krealon lan-lan féle beállítás, Enable multicast streams: pipa, Enable wan ping response: pipa.
-
Topikgazda
-
Don77
tag
válasz Gubek-Einste #38768 üzenetére
Ennyit találtam: hardware version: Bx firmware version 2.11
Megy egy olyat is hogy Enable Multicast Streams, gondolom ez lesz az. -
Topikgazda
-
Topikgazda
-
krealon
veterán
"bekapcsoltam az iptv-t és elment a wifi."
IGMP snooping-ot kell bekapcsolni es a problema megoldva.
Ha a kiegeszito router - aminek a tipusa egyelore ismeretlen - nem tartalmaz ilyet, akkor
- vagy uj router kell,
- vagy ha lehetoseg van alternativ firmware (CFW) hasznalatara, akkor az abban levo IGMP opcio lehet megoldas."Most mindkét router dhcp-zik. Gondolom ez lesz a baj?"
Ez esetben valoszinuleg 2 kulon alhaozat jott letre, igy nem csoda, ha a Windows Network nem atjarhato koztuk.
-
-kdM-
senior tag
válasz Gubek-Einste #38760 üzenetére
Teljes áramtalanítást és factory resetet is próbáltam az update előtt, illetve maga az update is csinált egy factory resetet. Azóta csak a netet állítottam be rajta. Olyan 6 éves lehet, megérett a cserére?
-
Don77
tag
Egy őskáoszra szeretnék segítséget kérni:
Nappali: telekom router- kábellel kodi box
Emelet: kábellel a lenti router összekötve egy routerrel- iptv set top box- sz.gép kábellel
A rövid lényeg hogyan láthatom a kodival a számítógépet hogy ne kelljen másolgatnom a filmeket.
Megoszttottam a mappát stb, de gondolom a két router miatt nem látom.
Pls help mert kezd tikkelni a szemem. -
Topikgazda
-
markussandor
senior tag
válasz Gubek-Einste #38757 üzenetére
Köszi a linket!
-
-kdM-
senior tag
Sziasztok!
Routerrel kapcsolatban kérnék segítséget (legalábbis úgy néz ki azzal van a gond). Leginkább játékokban lag spike formájában jelentkezik a probléma. Megpróbáltam leszűkíteni a lehetséges okokat: gépről pingelve a google szerverét kb minden 10-15 csomag 500-600 ms (van amikor felugrik 2000 ms-re), közvetlenül a routerről pingelve minden jónak tűnik. Routert pingelve (asztali gépről vezetékes kapcsolattal, illetve tabletről wifin) ismét jelentkezik a 500-600 ms spike, ezért gyanakszom a routerre.
Firmware most frissítettem (3.17.0 Build). Neten keresgélve hasonló problémáknál mindig a wifi miatt van gubanc, de nálam vezetékes kapcsolatnál is előjön. Pár hónapja jelentkezett a gond (legalábbis akkor vettem észre), de nem jut eszembe semmi olyan változás ami hatással lenne erre.
Router: TP-Link TL-WR740N
1 asztali gép vezetékkel
1 Xbox One vezetékkel
1 tablet wifin
2-3 mobil wifin -
Topikgazda
válasz markussandor #38756 üzenetére
Inkább a Telekom topikban érdeklődjél.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
A kereső szerint van páratoknak Telekom féle Netmánia 1000.
Ezzel kapcsolatosan kérdeznék:
Optikát húznak be a lakásba is?
Milyen eszköz alakítja át ethernetté? -
Core2duo6600
veterán
válasz theuprising #38749 üzenetére
No, Én a követkeezőt teném :
A telekom dobozán 4 port van ugye ha 3 iptv ét használsz akkor ebből 3 közvetlenül megy a boxok felé, ez rendben van.
A Sagemcom on wifi kikapcs.A 4 -kre rákötsz valami normális routert, és erre akasztod rá a kábeles cuccokat, ha ennek a routernak van wifije azt is használhatod, vagy egy AP-ét ha szükséges. Ha kell akkor egy switchet is rátehetsz, nekem így megy, és atom stabil.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Melorin
addikt
Sziasztok! Lehet kezdeni valamit Win10 alatt a következő problémával?
Bejelentkezéskor ez az üzenet fogad: "nem sikerült minden hálózati meghajtót újra csatlakoztatni"
Piros X van a meghajtó mellett de ha rákattintok, látom a tartalmát és a piros X is eltűnik. De az a fránya üzenet mindíg felugrik amikor elindul a Win. -
theuprising
tag
válasz Gubek-Einste #38751 üzenetére
Próbáltam már, nem segített.
-
Topikgazda
válasz theuprising #38749 üzenetére
Én beüzemelnék egy wifi router-t AP módban, a HGW-n pedig kikapcsolnám azt.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
theuprising
tag
Sziasztok, otthoni Telekom általi hálózatot szeretném helyre rakni a közeljövőben, íme a probléma:
Van ugye net és IPTV is, a Telekom által adott "modem+router" az a nagy fekete Sagemcom (nem tudom a pontos típusát, de szerintem ismeritek).
A WiFi a Sagemcomról megy, de okostelefonon használhatatlan, laptopon rendben van (macbook és Win10-es DELL is van rajta). Az IPTV-n az adás fél óránként konkrétan lefagy pár másodpercre, aztán vagy újraindul, vagy nem, és akkor kézzel kell nekünk a vevőegységet újraindítani.
A Telekom sokszor kijött már, és konkrétan rákente a problémát arra, hogy túl sok eszköz van és leterhelt a router... innentől kezdve nem segítenek többet.
Így nézünk ki:
WiFi: 3 okostelefon, 2 laptop, 2 smartTV (LG webOS)
LAN: 3 PC, 1 PS4 (csak hétvégente szokott menni), 1 Xbox360 (fél éve nem kapcsoltam be), 3 IPTV vevőegység
A routerben ugye ennek nincs elég hely, úgyhogy meg lett toldva egy menedzselhető TP_LINK 8portos switch-el.
Mit javasoltok, mit lehetne csinálni? Esetleg hozzak létre VLAN-okat és különítsem el az IPTV-ket a többitől?Nem vagyok túl expert, de igyekszem.
Köszönöm a segítséget.
-
Dezsike
tag
válasz woodworm #38745 üzenetére
1002-1125 MHz környékén működnek, elvileg itt már nincs semmi jel a szolgáltató részéről ami bezavarhat. Kifelé meg max műszerrel mérhető a jel, már ha kijut egyáltalán. Ezek ugyanis nem akkora erővel adnak mint a kábelmodem, éppencsak átmegy párszáz méter kábelen a jel.
-
-
-
Dezsike
tag
válasz Janusz001 #38742 üzenetére
Akkor szóba jöhet nálad a koaxos megoldás. Egy ilyesmi eszközt kell betenni a koax kábelre a HGW elé, a párját pedig a TV elé. Ez a drágább verzió, 24-33 ezer között mozog ebayen egy pár ára (magyar boltban nem láttam), cserébe szinte biztos, hogy működni fog. Arra kell csak figyelni, hogy ne legyen visszirány szűrő az osztón, amivel a HGW és a TV jelét osztod (a HGW ágán biztos nincs, a TV ágán viszont előfordulhat, hogy van). Az olcsóbb, passzív megoldás sajnos nem jöhet szóba, mert ahhoz vagy a TV koax kábelét kéne levinni a HGW-hez, vagy odáig fel kell vinni az UTP-t, mivel az kisajátítja magának az egész kábelt (így a szabadon fogható csatornák is eltűnnének, kizárólag az IPTV maradna). Még a Wi-Fi jöhet szóba, viszont az instabil, egy minimális jelvesztésnek is élvezhetetlen kép a következménye, ráadásul nem lehet előre megmondani, hogy milyen lesz, mert erősen függ a környezettől, a távolságtól és a szomszédos hálózatok zavarásától - és nem is olcsóbb lényegesen a koaxos megoldástól.
-
Janusz001
őstag
válasz bigrock #38740 üzenetére
Akkor ez gond :/
Koax be van húzva a kérdéses helyre, jelenleg a szabadon fogható telekomos csatornák azon jönnek, viszont ahonnan el kellene hozni, ott nincs koax, csak ami lejön a padlásról a hgw -be. Itt sincs lehetőség új kábel behúzására vésés nélkül.
Lehet adok egy esély a powerline -nak, hátha megy, max elpasszolom kis ráfizetésssel.
-
Dezsike
tag
válasz Janusz001 #38739 üzenetére
Ha esetleg a koax be van húzva (pl. korábbi analóg kábeltévé miatt), azon keresztül meg lehet oldani az IPTV-t is hasonlóan a powerline megoldáshoz. A koax két végére egy-egy eszközt tesznek aminek a másik végére UTP csatlakozik. Régen lehetett kérni a Telekomtól (természetesen az eszközt ki kell fizetni), nem tudom lehet-e még, a honlapjukon már nem találtam meg. Természetesen aktív eszközökről van szó, így mindkét végén áram kell neki.
-
Janusz001
őstag
Sziasztok. Szeretném otthoni vezetékes hálózatom powerline -al megoldani, mert anno nem lett utp kábel a kérdéses helyre behúzva. Nem tudom rosszul emlékszem e, de emlékeim szerint az nem gond a powerline hálózatnak, hogy a ház 2 része, ahol az adapterek el fognak helyezkedni, nem azonos körön vannak, tehát más-más automata. Fázis az stimmel.
Telekom iptv set top boxához kellene, vannak -e esetleg ajánlott típusok. -
Topikgazda
-
daninet
veterán
válasz FireKeeper #38736 üzenetére
ez menő, köszi
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
FireKeeper
nagyúr
válasz daninet #38735 üzenetére
felregisztrálsz NOIP-re, ingyenes, de havi egyszer hitelesíteni kell ha nem akarsz fizetni (néhány kattintás). fel tudsz rakni appot raspberry-re ami frissen tartja a noip címed-hez tartozó IP-t.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Ha csinálnék egy Pi zero-ból VPN szervert hogyan deríthetném ki az otthoni net IP-jét automatikusan?
A router támogat valami kínai DNS-eket azért inkább nem fizetnék.Ez az IP lekérdezés úgy kellene, hogy működjön, hogy nem lesz aki közbeavatkozzon, anyámék erre a feladatra alkalmatlanok. Teljesen remote kellene legyen.
Esetleg Debian alá van valami megoldás ami küld naponta egy emailt nekem hálózati adatokkal?
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Melorin
addikt
Sziasztok.
Mostanában hülyéskedik az alaplapi ethernet vagy valami azzal kapcsolatos dolog. Van, hogy úgy tölt be a win, hogy piros x van a hálózat ikonján. Ezen csak az segít ha kihúzom a LAN kábelt majd visszadugom. Ilyenkor azonnal kap IP címet és mehet a móka.
Gondolkodok egy dedikált LAN kártyán. Tudtok valamit ajánlani? Van köztük jobb-rosszabb tipus vagy mind egykutya? -
Topikgazda
-
vhw
addikt
Egy TP-link TL-SF1005D switch-et használnék otthoni net megosztásra, két pc-ről lenne szó (win7).
A net Digi 100-as.Már többször használtam korábban (más szolgáltatóval is), semmi különösebb beállítást nem igényelt. Kábel bedug, új csatlakozás, felhasználónév/jelszó beír és működött.
Pár hete PS4-et kötöttem rá PC mellett, azzal sem volt gondja.
Most egy második PC-t kellene rákötni (konzolt már lehúztam) és nem igazán akarja az igazságot.
Külön-külön működik mindkét gépen a net, de egyszerre nem akar csatlakozni. Mikor a másik gépet csatlakoztatnám 691 hibakódot dob."Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Dinter
addikt
válasz Gubek-Einste #38723 üzenetére
T-s ZXDSL 931VII HGW.
-
Bozso68
őstag
válasz krealon #38721 üzenetére
Köszi szépen a választ.
Így rájöttem, hogy nem annyira egyszerű megoldani - főleg igényesen - a feladatot.
Árukeresőn kinéztem a DS115J NAS-t 4TB-os WD RED HDD-vel. Ez a kombó megfelel a kívánalmaknak?
Tudom, nagy lépés az eredeti felálláshoz képest, de az eszközt majd elszámolja a vállalkozás . -
Topikgazda
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Valahogy meg tudom nézni hogy az egész itthoni hálózat közül eszközönként mi mekkora sávszélességet használ?
-
krealon
veterán
válasz Bozso68 #38718 üzenetére
"Eddig úgy működött, hogy ez a HDD a laptopomhoz csatlakozott (torrent letöltések is ide mennek), és LG SmartShare-n keresztül az összes eszköz látta, a UPC ConnectBox szolgáltatja a wifi jelet.. Ehhez a megoldáshoz persze a laptopomnak menni kell.
Elképzelés szerint a ConnectBox-hoz csatlakoztatott valamilyen eszközre dugnánk a HDD-t USB3 csatlakozóval. A torrent fájlok letöltése/seedelése nem is annyira fontos kikapcsolt laptopnál, persze, ha megoldható, még jobb."
Az LG Smartshare a DLNA szabvany szerint atkodolja a forrasanyagot, ha az a lejatszo eszkoznek ez szukseges.
Pontosan ugyanezt a funkcionalitast csak hasonlo teljesitmenyu eszkozzel fogod tudni megvalositani.Raadasul (ha nem tevedek), Windows-os, NTFS fajlrendszerben van formazva a HDD. Ha ezt egy kis fogyasztasu es altalaban Linux alapon mukodo eszkozhoz csat;akoztatod, akkor nem biztos, hogy az kezelni kepes a tarolot.
Beleposzintu, barkacsolast igenylo megoldas: TL-WR1043ND + suste firmware. Ebben az esetben az atkodolas biztosan nem fog mukodni, es NTFS hasznalata eseten az atviteli sebesseg is alacsony lesz.
A kovetkezo lepcsofok egy beleposzintu NAS (pl NSA326 kb 30 eFt), aminel tovabbra sincs atkodolas es a beleszerelt HDD tartalma torlodik, de mar kepes transmission torrent klienst futtatni es az atkodolast nem igenylo mediafajlokat megosztani a halozaton.
A teljes funkcionalitast egy Z8300 alapu Mini PC adna, de az itthoni legolcsobb forrasbol is 45+ eFt, amiert egy jol hasznalhato notebook szerezheto be masodkezbol.
-
krealon
veterán
válasz hengertamas #38717 üzenetére
"Oldalt a mediatar frissitest probaltam ugy sajna semmi. Ha manual betallozom ujra akkor se latom. Csak akkor ha ujra megosztom a pc-n a mappat."
Amikor megosztasz egy mappat, akkor az osszes benne levo fajl es mappa hozzaferesi joga atallitasra kerul a megosztasban meghatarozottak szerint.
Valoszinuleg a torrent letolto mappaban hianyzik valamilyen jogosultsag. -
hengertamas
csendes tag
-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Otthon szeretnék egy 2GB-os, 2,5"-os SATA3-as külső HDD-t megosztani, hogy róla filmeket, képeket, esetleg adatokat tudjunk az egész házban wifin felcsatlakozó laptopokon, tv-ken elérni, lejátszani, torrent fájlok közvetlen mentésére használni.
Eddig úgy működött, hogy ez a HDD a laptopomhoz csatlakozott (torrent letöltések is ide mennek), és LG SmartShare-n keresztül az összes eszköz látta, a UPC ConnectBox szolgáltatja a wifi jelet.. Ehhez a megoldáshoz persze a laptopomnak menni kell.Elképzelés szerint a ConnectBox-hoz csatlakoztatott valamilyen eszközre dugnánk a HDD-t USB3 csatlakozóval. A torrent fájlok letöltése/seedelése nem is annyira fontos kikapcsolt laptopnál, persze, ha megoldható, még jobb.
Ennek megoldásában, eszköz kiválasztásában kérek segítséget.Előre is köszönöm: Zsolt
-
Topikgazda
válasz sakal83 #38710 üzenetére
Ilyen nincsen, minden eszköz be kell állítani a használathoz.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
Milyen típusú a szolgáltatói eszköz?Alapból egy Asus N12 D1 megfelelő lehet ami gyári firmware-rel repater képes eszköz.
-
Topikgazda
válasz Avicularia #38709 üzenetére
DMZ azt jelenti, hogy minden port át lesz irányítva az abban megadott kliens eszközre, ha nem muszáj akkor inkább a konkrét portoknak a forward-ja lenne ajánlott helyette.
-
krealon
veterán
válasz smallmer #38713 üzenetére
"Az otthoni hálózat kiépítésében/javításában szeretném kérni a segítségeteket."
[...]
"Switch legyen az 1. router helyén vagy 1 router ? igazából nem tudom, hogy mi lenne a kettő közti különbség ezért kérem a segítségeteket."
Router kell.
Kiveve, ha a szolgaltatoi modem nem csak modem, hanem router is egyben (Home GateWay, HGW vagy Customer Preises Equipment, CPE).
Ezt csak a "modem" tipusszama alapjan lehet eldonteni. -
smallmer
őstag
Sziasztok,
Az otthoni hálózat kiépítésében/javításában szeretném kérni a segítségeteket. Egy képpel kezdenék:Az alábbi képen két épületet és a benne lévő modemet, routereket illetve a kábelezést jelöltem.
Routerek:1. TP-Link TL-WDR4300
2. TP-Link TL-WR1043ND V1
3. Asus RT-N56U
4. Asus RT-N12 D1
5. TP-Link TL-WR841NDA kábelezés:
-modem össze van kötve az 1. routerrel.
-az 1.routerből megy kábel a 2. , 3. , 4. routerbe
-a 4. routerből az 5.-beSajnos most a 2. számú router kidőlt, ezért vagy egy routert kellene vennem vagy pedig egy switchet amit beraknék az 1. számú router helyére, az első számú pedig a 2. helyére menne.
Az 1. illetve a második router 1 szobában helyezkedik el, viszont az 1. nem kellene feltétlenül, mert a 2. lefedi az egész alsó szintet, csak az a probléma, hogy a kábelezés nem ér oda, és nem szeretném toldani, vagy újra fűzni az egész házat, szóval a következő lenne a kérdésem:
Switch legyen az 1. router helyén vagy 1 router ? igazából nem tudom, hogy mi lenne a kettő közti különbség ezért kérem a segítségeteket. Azt tudom, hogy a switch wifi-t nem tud. Illetve van olyan lehetőség, hogy a switch közvetlen a modemtól kapja a netet és a többi routert ap-ként rakom be?
ha valami nem világos nyugodtan kérdezzetek.
Köszönöm szépen. -
woodworm
veterán
válasz hengertamas #38711 üzenetére
Újra belépsz a megosztásra vagy oldalra lépsz és ott a frissítés menüpont.
-
hengertamas
csendes tag
Sziasztok.
Egy kerdesem lenne... Win 10 faljmegosztas
Van egy raspberry pi3 amin kodi mediacenter fut. A win 10 alatt megosztom a "filmek" mappat, es ezt a mediacenteren latom... Viszont ha uj film kerül a mappaba akkor azt nem latom a mediacenterben, tehat nem frissul a megosztas. Ha ujra megosztom a filmek mappat akkor frissul es mar latom is.
Ezt hogy tudnam orvosolni h mindg automatikusan a friss tartalmat lassam?
Köszi a valaszokat -
sakal83
addikt
Sziasztok
Egy láma kérdésem lenne:
Otthon van egy UPC által adott wifis router. Sajnos az egyik szobába nem jut el a jel/illetve nagyon gyenge. Van esetleg valami olcsó wifi jelerősítő/továbbító, amit csak bedugok valahova és mindenféle állítgatás nélkül működik.
Cél: a telefonon tudjak netezni az ágyban semmi komoly
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
válasz Gubek-Einste #38708 üzenetére
Köszi, közben tegnap beszéltem a helpdesk-el és bridge módba kapcsolták a dsl routert, szóval most átengedi a netet. Viszont bekacsolódott a DMZ a dsl routerban ettől. Ha kikapcsolom, akkor visszaáll az eredeti állapot. Jelent ez valamilyen veszélyt?
Amúgy ez egy nagyon gyík router, alig van beállítási lehetőség benne. Tud 5 GHz-et, de antennák nincsenek rajta
Nem véletlen, hogy ezt adja a szolgáltató. A legtöbb embernek aki netezget bőven elég, de profibb dologra elégtelen.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Avicularia #38696 üzenetére
Modem vagy PPPoE Passthrough módot kellene keresni a beállítások között.
-
Topikgazda
válasz krealon #38705 üzenetére
Sőt, tulajdonképpen valahol öntökönszúrás az azonos SSID beállítása, mivel ezzel sikeresen megfosztjuk magunkat annak a lehetőségétől, hogy lássuk, illetve manuálisan választhassuk az adott pillanatban jobb AP-t.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
krealon
veterán
"Ez egy TP Link TL-WR841N
Igen a végső cél az lenne, hogy csak az eredeti router osszon ip címet, és csak egy SSID legyen, tehát ez az új router csak szórja tovább a wifit mindenféle módosítás nélkül"Gyari firmware-rel az AP / switch mod a megoldas. Meg egy leiras a folyamatrol.
De ahogy woodworm kolega emlitette az elozo hozzaszolasban:
"Az azonos ssid csak placebo, nem lesz jobb vele az ap váltás."Egyedul az Apple eszkozok tudjak elvileg az automatikus valtast azonos SSID-k kozott.
-
woodworm
veterán
Ha van dedikált ap mód, akkor nem kell különösebben konfigurálni, csak kiválasztani menüből, ahogy már le is írták neked. Az azonos ssid csak placebo, nem lesz jobb vele az ap váltás.
Milyen routered van egyébként? A típus ismeretében konkrétabb választ is kaphatsz, hogy keresd az ap-módot vagy kézzel kell beállítani. -
Topikgazda
Kérdés, hogy a másodlagos routernek van-e dedikált (nemüből választható) Acces Point módja. Ha igen, akkor azt kiválasztva a WAN porton tudja fogadni a helyi hálózatot és az AP-ben felesleges szolgáltatások nélkül adja tovább.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest