Új hozzászólás Aktív témák
-
Janusz001
őstag
-
Janusz001
őstag
Switch router öszekötéséhez ez a helyes sorrend?
https://kabelvilag.hu/shop_ordered/2360/pic/szinsorrend-banner.jpg
-
Janusz001
őstag
UTP kábel jelölésére mit használtok? Rendet szeretnék tenni a kábel dzsungelban.
-
Janusz001
őstag
válasz Gubek-Einste #51443 üzenetére
Ezt a verziót tegnap próbáltam, T-s hgw - saját router wan portja, de ebben az esetben a saját eszközt nem értem el. Átdugtam lan portba úgy működött, de viszont nem volt net. Viszont tegnap megint elment az internet szinte egész délután, a t-s eszköz állandóan újraindította magát, lehet ez kavart be valamit, majd normálisabb körülmények között nekifutok még egyszer.
-
Janusz001
őstag
válasz Gubek-Einste #51428 üzenetére
Nem lesz gond, hogy 2 eszköz is ip címet akar osztani?
-
Janusz001
őstag
válasz Gubek-Einste #51424 üzenetére
Akkor valahogy így kellene kinéznie? Internet - telekom hgw (dhcp off) - saját router(dhcp on) - switch - innen meg a belső eszközök (asztali gép,tv, házimozi, konzol, stb)
Telekom eszközbe pedig csak a set top box lenne csatlakoztatva.
Egy Asus ac57u rendelkezésre áll, de jelenleg ez a switchen lóg és csak a wifit szolgáltatja a t -s eszköz helyett, gondolom a célnak tökéletesen megfelelne, ha áthelyezném.[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
válasz zolee001 #51418 üzenetére
Sagecom Fast 3686 v2.
user12 : valóban ez lehet a gond. Ha a dhcp engedélyezve van a t -s routeren, attól én még adhatok manuálisan is ip címet a fix eszközeimnek?
Amiért felmerült ez a gond, az a mostanában előforduló több órás internet hiba, se ip tv, semmi, a t -s eszköz állandóan újraindítja magát, próbál az internetre csatlakozni, ilyenkor pedig a belső hálózat használhatatlan, akadoznak a filmek, lecsatlakozik róla tv stb. és szeretném a belső hálózatot a t -s eszköz nélkül megoldani. -
Janusz001
őstag
Sziasztok, jelenleg így néz ki a belső hálózatom a tv felé. Számítógép-telekomos router-switch-tv. Ha a telekomos routert kiveszem az útvonalból a tv nem látja a számítógép media serverét.
Kérdés az, hogy router mindenképpen kell belső hálózathoz vagy valami más gebasz lehet? -
Janusz001
őstag
válasz Intruder2k5 #48019 üzenetére
Switch cserélve, probléma megoldódott, ahogy nézem ez valami újabb revízió lehet. Lehet szétkapom a régit és rálesek a kondikra, nagy kárt már nem csinálok vele.
-
Janusz001
őstag
válasz Intruder2k5 #48017 üzenetére
Nem egy nagy összeg az új, inkább veszek egy másikat.
-
Janusz001
őstag
Hibás switchel lehet valamit kezdeni ha nem garis? A felállás HGW->TP-Link TL-SG1008D->PC , pár napja csomagvesztéseim vannak, elsőre szolgáltatóra gyanakodtam, de hamar kiderült, hogy a switch a ludas, kiiktatva megszűnt a probléma.
-
Janusz001
őstag
válasz Lacielvtárs #39756 üzenetére
Ezen már túl vagyok. Wifi analyzerrel olyan mintha ki be kapcsolna a wifi, egyszer van jel kb fél percig, egyszer nincs. Kipróbálom egy másik wifi routerrel.
-
Janusz001
őstag
Kicsit én is megvariálnám a hálózatot. Jelenleg telekomos HGW (ez szórja a wifit is)---->8 portos switch--->powerline adapter, ennek másik végére pedig egy másik switch csatlakozik, nos ide kellene wifit tenni, mert a szolgáltatói már nem ér el ide. Gondoltam a switchre rádugok egy jelenleg kihasználatlan [link] , ezt ap módba teszem, csak a beállításokkal nem vagyok képben.
-
Janusz001
őstag
Sziasztok!
Kérdés az lenne, hogy a wifi extenderek akkor is működnek ha kábelen vannak csatlakoztatva a hálózathoz? Jelenleg wifi n keresztül van összelőve egy HGW és az extenderem, azonban szeretném távolabb tenni, ott viszont lenne kábelen keresztül net, gondoltam csak rádugom az extendert és már szórja is a jelet.
-
Janusz001
őstag
Sziasztok. Adott egy sagecom 3686 os telekomos hgw, ennek a wifi je ha megy a torrent rendszeresen nem működik. Egy 8 -as switch már be van iktatva, ennek lenne még egy szabad portja. Ha erre rákötnék egy tp link 1043 as wifi routert, a sagecomban letiltanám a wifit, akkor ez a felállás működőképes lehet?
Illetve ebben az esetben milyen beállításokat kell eszközölnöm? -
Janusz001
őstag
Jelenleg egy telekomos dlink dcm 704 gigabites routerem van, ezen lóg az asztali gép, 2 set top box, valamint a házimozi a dlna miatt.
Kérdés az lenne, ha router egyik kimenetére teszek egy gigabites switchet és ennek a portjaira kötném az asztali gépet, valamint a házimozit, akkor a dlink eszközöm tehermentesítődne e, ha filmet nézek dlna -n keresztül? -
Janusz001
őstag
válasz Core2duo6600 #38786 üzenetére
Nekem tp link wr1043wd v3 -al vígan ment.
-
-
Janusz001
őstag
válasz bigrock #38740 üzenetére
Akkor ez gond :/
Koax be van húzva a kérdéses helyre, jelenleg a szabadon fogható telekomos csatornák azon jönnek, viszont ahonnan el kellene hozni, ott nincs koax, csak ami lejön a padlásról a hgw -be. Itt sincs lehetőség új kábel behúzására vésés nélkül.
Lehet adok egy esély a powerline -nak, hátha megy, max elpasszolom kis ráfizetésssel.
-
Janusz001
őstag
Sziasztok. Szeretném otthoni vezetékes hálózatom powerline -al megoldani, mert anno nem lett utp kábel a kérdéses helyre behúzva. Nem tudom rosszul emlékszem e, de emlékeim szerint az nem gond a powerline hálózatnak, hogy a ház 2 része, ahol az adapterek el fognak helyezkedni, nem azonos körön vannak, tehát más-más automata. Fázis az stimmel.
Telekom iptv set top boxához kellene, vannak -e esetleg ajánlott típusok. -
Janusz001
őstag
válasz Gubek-Einste #31005 üzenetére
Megnéztem őket, igazából ezek az antennás routerek sem hinném, hogy stabil jelet tudnának lőni az általam óhajtott helyre. Jó lenne kipróbálni egyet, majd körbenézek, hátha van ismeretségi körömben valakinek egy erre alkalmas eszköze egy próba erejére.
-
Janusz001
őstag
Sziasztok, szeretném az otthoni vezeték nélküli hálózatot kicsit kibővíteni, mert a jelenleg használt Telekom által adott tplink dcm 704 wifije elég gyengus, gyakorlatilag a szomszédos szobába (30 as tégla válaszfal) felére esik a jel. Szeretném a wifit a hálószobában is használni, de az kb a modemtől 17m -re van, több 30 as fal is útba esik, a kábelezés kizárt, nem akarok fúrni faragni, majd talán a következő festés előtt, de az még jó pár év. Amit olvastam, hogy az elektromos hálózatot használó rendszerek nem túl jók, ha különböz elektromos körön vannak az eszközök, ezek a wifi jelerősítők mennyire használhatóak? Mondjuk egy ilyen: TP-LINK TL-WA850RE WLAN
Új hozzászólás Aktív témák
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest