Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz qqcqqc #70533 üzenetére
Én éppenséggel arra gondoltam, mert maga a proci elég erős benne (tudom, mihez képest). 4x PCI-e karit tud fogadni. Csak ezért kár lenne megválni tőle.
Gondoltam már mindenre, hogy mire használjam, most asztali gépként van, de leginkább OpenMediaVault szervernek néztem ki, de szóba jött a router is, mint opció.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Multibit
nagyúr
válasz qqcqqc #70512 üzenetére
Így igaz. Az első (legolcsóbb) fizetős változat a Home Edition. Érdemes befizetni rá a plusz funkciók miatt, valamint azért, mert frissebb adatbázisokat használ, mint a Free. A Zenarmor nem csak adblocker, hanem egy sokoldalú layer 7 tűzfal plugin is (ezt azok kedvéért írom, akik nem ismerik).
-
Whysperer
addikt
válasz qqcqqc #70423 üzenetére
Ezt most nem értem. bedugtam egy kisebb kábellel azzal 100/100 ,de aztán vissza dugom az elvileg nem jót és 100/100 az is. 2 hete próbúlgattam. már 3 másik kábellel és a 4.-után mind a elöző 3 is jó lett. ki tudja meddig . vettem 3 kábelt azzal nem volt jó vettem egy negyediket avval jó lett és most az elözőr 4 is jó
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
bazsimano
őstag
válasz qqcqqc #70331 üzenetére
Nagyon köszönöm! Akkor most már tudom mit kell keresnem mire kell figyelnem.
Még nézek néhány videót és olvasok néhány leírást!Ugye azért kell, hogy a családban ne kelljen mindig rádugni a usb kábelt és vinni a laptopot vagy az eszközt!
Nagyon köszönöm még egyszer mindenkinek a tippeket és segítséget!
-
-
Vesa
veterán
válasz qqcqqc #69986 üzenetére
Valóban direkt van összekötve, ennek oka, hogy munkára használt szerver, tehát feltétel, hogy más gépről/eszközről ne legyen elérhető. A NAS fix IP-jét beállítottam a windows-ban, mégsem látja semmi sajnos. Már 2 éve szépen működött, csak véletlenül reseteltem a hálózati beállításokat és azóta nem látja a NAS-t semmi.
jerry311
10.0.5.20[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Topikgazda
válasz qqcqqc #69868 üzenetére
Teljesen igazad van, és éppen ezért tettem be a Temu jelenlegi fellelt ajánlatát.
Azt azért hozzátenném, hogy a switch tipikusan az az eszköz, amit meg szabad venni használtan. A másik jellemzője pedig az, hogy az igény a portokra jellemzően nőni szokott, és amúgy sem hülyeség, ha van tartalék lyuk...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
tkohun2107
tag
-
-
Topikgazda
válasz qqcqqc #69602 üzenetére
"AP módban, ha wifin kap netet, akkor szerintem a legtöbb router továbbít vezetéken."
Ez a gyári FW-ek esetében nem kézenfekvő. Valójában csak néhány éve jelent meg az Asusnál is, de vásárlás előtt mindeképp' érdemes tájékozódni, mivel ez még mindig amolyan prémium funkciónak számít.
MaCS
-
Borisz76
veterán
válasz qqcqqc #69602 üzenetére
Nem tudom....lehet.
Eddig AP módot csak úgy használtam, hogy vezetéken kapott jelet.....vezetéken és wifi-n meg továbbította.
Nekem meg pont ez kellett.Ráadásul nem volt dedikált AP mód....így kézzeé kellett beállítani :
[Ez alapján csináltam !][ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
shifty!
senior tag
válasz qqcqqc #69566 üzenetére
Rövid és valós válaszom van: mert semmit nem értek a hálózatokhoz
Komolyra fordítva: ha az első Asus routeren engedélyezem csak a DHCP-t, akkor ő fog mindenkinek IP-t osztani hálózaton belül, ez így funky lenne. Kérdés, hogy akkor a mikrotik és azon keresztül a kamerák DNS-en keresztül remote ugyanúgy elérhetőek? (gondolom igen, attól hogy a belső IP címe más lesz, ugyanúgy internet connected marad...)@MasterMark: A switch oké, ha a dolgozóban lévő routert AP módba teszem, akkor viszont vezetékes eszközt nem tud majd menedzselni(?), a PC LAN kapcsolatát akkor hogy hozom össze?
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
xrvman
őstag
válasz qqcqqc #69512 üzenetére
Kicsit most zavarban vagyok.
Falban nincs sok hely a KOAX mellett, ám szeretnék jövőbe mutatóan eljárni.
Láttam többféle kábelt:
Nem tudom milyet is érdemes behúzni a falba.
CAT 5E UTP - Ilyet hozott a villanyszerelő. Vékony, de ez biztos belefér.
CAT 6A U/UTP - ilyet láttam a neten.
CAT 6 S/FTP - ezek vannak nekem jelenleg szabadon állóan, illetve ezeket használtam az otthoni hálózatban, nem a falban.
Megnéztem, a CAT6 S/FTP jóval vastagabb mint a CAT 5E UTP.
Falban mehet sima CAT 6A U/UTP kábel? Vékonyabb mint a S/FTP?
Falban egyáltalán kell árnyékolás? -
Essejó
veterán
válasz qqcqqc #69216 üzenetére
Ha jól rémlik akkor hétköznapokon az ágyvége és a fal közti résben tartja őket.
A fehér izé egy Raisecom GPON ami FTTH optikai kábelhez való, a Router egy alsópolcos Mercusys ami ha nincs saját routered havi 8-900 Ft / hó-ért bérelhető a netfone.hu-tól vagy meg is veheted tőlük. Telekom optikán szolgáltatnak, az 1000/1000 net 6990 Ft.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Borisz76
veterán
válasz qqcqqc #69160 üzenetére
Ha a TV is fontos , akkor érdemes tudni :
T -nél IPTV van, ahány tv készülék annyi beltéri kell....de csak 1 db jár alapból.
Digi koaxon adja ki a tv adást.
Nálam most 4 felé van osztva , nincs beltéri , hangolni a tv-n kell. Nincs felára.Gondoltam ez is lehet döntő tényező.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
fecus
őstag
válasz qqcqqc #68849 üzenetére
Megvan. Köszönöm. Várok egy akcióra.
Esetleg még pár kérdés, hátha valaki tudja:
Van olyan, hogy SFP+ 10Gbps port és van olyan, hogy SFP+ port 2.5/5/10Gbps. Az előbbi 10 dollárral olcsóbb. Ezzel a protokollal több a drágább: IEEE802.3bz.
Ez azt jelenti, hogy az első csak 10Gbps modult tud fogadni a másik meg 3 félét?
A managed itthoni felhasználás esetén megér többlet árat? Milyen gyakorlati előnye lehet?[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
válasz qqcqqc #68836 üzenetére
Köszönöm mindenkinek.
Ezek alapján egy olyan switch kell ami 8+ portos, aminek legalább egy portja 2.5G-s, és egy kártya a szerverbe.
Akkor ha van esetleg kipróbált eszközötök szívesen fogadok javaslatokat. Van esély a nagyobb sebességre a CAT5e-n.
#68834 sziszi-fuszi: Be. 1999-ben. Előttünk."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz qqcqqc #68836 üzenetére
Ugye tudod, hogy ez a film nem független, hanem egy optikai kábelekkel, optikai hálózattal, passzív és aktív eszközökkel foglalkozó cég készítette. Talán nem véletlenül.
"QSFPTEK is a high-tech company specializing in optical network solutions and services "Mi alá kell írás?
-
válasz qqcqqc #68764 üzenetére
Igenis, értettem! Kérek engedélyt meghunyászkodni!
A smile és az "Ezek a marketingesek" megjegyzés után nem volt egyértelmű, hogy ez egy off-ba tett poén?! Semmi bántási szándék nem volt bennem.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Ribi
nagyúr
válasz qqcqqc #67717 üzenetére
Igen, csak lapaból úgy látom a telefon drót középső 2/4 lába van bekötve, a lan splitterek meg pont ezeket a drótokat nem használják. Így hiába dugom bele, az eszközbe emiatt nem jut el már olyan láb ami a túloldalon be van kötve.
Illetve az sem biztos, hogy egészséges, hogy a csavart érpár egyik lábán lan megy, másikon meg telefon. Mind1, valszeg barkács lesz belőle. -
ThodEE
őstag
válasz qqcqqc #67575 üzenetére
+ #67571energy4ever
Két hete használok egy "Hisource 4 Port 2.5G Series None-POE Ethernet Switch with 10G SFP Network Switch" -et, 14200 ért sikerült beszerezni Aliról, járt hozzá tápegység is.
Asztaligép SSDről -> NAS SSD gyorsított RAID1 (2* Seagate Exos 7E10 8Tb) vinyóra , windows másoló mért 272MB/s-t, persze függ a fájl mérettől de elég jól tartotta a sebességet, ha kell valami teszt amit én is megtudok csinálni akkor írjatok azt összehozzuk[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
AndrewTdi
addikt
válasz qqcqqc #67044 üzenetére
Szia!
Mar értem mi szorul pontositasra.a Vodafone routerbol (ami modemkent funkcionalna) jövő Net LAN kábelt az Asus Wanportba dugom akkor az Asus tudja e osztani a maradék 3 Lan porton illetve wifin a netet.
Valóban így lett volna teljesen pontos a kérdés.
(És igen, a Vodafone csak modemkent funkcionalna) -
csaszi75
senior tag
válasz qqcqqc #66743 üzenetére
Nekem valami olyasmi rémlik, hogy a korlátlan csomagoknál volt ilyen, hogy benne volt az ASZF-ekben, hogy csakis képernyővel rendelkező telefonban használható.. vagyis routerben nem, erre volt/(van?) IMEI szűrés..
De arra is emlékszem, hogy volt itt valami EU-s kavarás, hogy a korlátlan csomagoknál egy ideje nem alkalmazhatnak ilyen korlátozó tényezőket.. Mert ha korlátlan, akkor nem lehet benne korlát -
félisten
válasz qqcqqc #66217 üzenetére
Az a gép, amibe a két hálókártyát tervezem, az az egyik, aminek kell a a 2 GBit sebesség. Azért ebbe akarom tenni, mert amúgy is megy folyamatosan.
Úgy csinálnám, hogy egyik 2.5-ösbe bejön a net a routertől, a másikon kimegy a desktop gépembe (amiben gyárilag van 2.5GB kártya), és az alaplapi GBit-esen még máshova is mehetne, de az most nem lényeg.
AMD E2-7110 proci, Puma+ magos. Debian linux van most rajta.
Az alacsonyabb freki miatt kicsit lassabb, mint a tiéd.
Akkor már a procinál elhasal a dolog ezek szerint?Köszi szépen a fejtegetést, pont ilyesmire gondoltam.
Te amúgy mértél latency-t? Hogy viszonyul érzésre egy céleszközhöz képest?[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
mekiszacsi
kezdő
válasz qqcqqc #66167 üzenetére
A fő gépem latency-je nem fog növelődni az a 100mbites net nem húzza le,és egy 12/24 magos erőműnek gáz volna ha ennyi megterhelné...
Wifin az a gép életképtelen,a sajátomból meg amennyire kellene az bőven elég volna,és nem volna nagyon használva viszont amikor kellene akkor tényleg fontos volna.
Én egy makacs ember vagyok aki csak azért is szeretné megcsinálni mégha hülyeség is.
Tehát ezekszerint az ethernet 2-n állítsak ip-t pl.: 192.168.1.110 alaért átj meg 192.168.0.178,valamint alh maszk meg gondolom a szokásos.
Kérdés már csak az,hogy a hátsón ha 192.168.1.111re fixálom,és alapértelmezettnek meg az 1.110et adom meg szintén ua. alh maszkkal akkor annak úgy jónak kellene lennie nem?
Továbbá e fentiek közül melyekre kellene dns-t állítani,valamint ott mindegyiknek a 8.8.8.8 elég? -
forguet
senior tag
válasz qqcqqc #65819 üzenetére
Jogos.
Akkor úgy mondom, hogy feltételezem hogy a kábel oké, mivel eddig ez a probléma nem állt fenn, eddig az 500mbps zavartalanul működött (ebben a pillanatban is 950mbps-kel megy a net).
Illetve amikor fennáll a probléma, a router újraindítása után 100mbps helyett ismét 1000mpbs a kapcsolat (a modemen piros helyett zöld lesz a csatlakozó ledje), ebből is arra következtetek hogy inkább az új modem - router viszonyban van valami probléma.
Az is furcsa, hogy míg az ezeréves régi UPC-s modem felismerte a routert, az új ismeretlen eszközként hivatkozik rá.
Most annyit tettem, hogy a routeren deaktiváltam az AP módot (access point), így eddig a nem generálta újra a hibát (viszont helyette lett másik, a Xiaomi MI box így nem látja a számítógépet amin a gyerekek meséi vannak )[ Szerkesztve ]
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
szezso15
addikt
válasz qqcqqc #65516 üzenetére
Köszi, gondoltam én, hogy ez amatőr kérdés lesz. Akkor utánakérdezek a Telekomnál, de így legalább workaround gyanánt ez megfelelő.
#65517 csaszi75
5GHz-en megy a gépem is biztosan sajnos, szóval tényleg a Mesh lesz a hosszútávú megoldás.
[ Szerkesztve ]
*Hajrá Loki!* i15+
-
ilovedigweed
senior tag
válasz qqcqqc #64779 üzenetére
Arra gondolsz amikor beillesztem a torrent file-t és megkérdezi hova szeretném letölteni?
Azt is beírtam neki, sajnos nem lett jó.
/volume1/Transmission/Film
@Essejó
Tudok vele letölteni azzal nincs baj. Vagy nem erre gondoltál?
[ Szerkesztve ]
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
-
Marci112233
addikt
válasz qqcqqc #64384 üzenetére
Eleve fix helyen lévő TV-hez illene nekik elvinni a kábelt az ONT-tól. Oda nyilván nem fogják behúzni a kábelt ahol nincs TV csak tervben van.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Essejó
veterán
válasz qqcqqc #64367 üzenetére
Miután az stb nem wifin hanem lan kábelen kell, hogy működjön, igy ha az ügyfél 3 db stb-t rendelt, akkor bizony 3 külön helyre is ki kell építeniük a lan kapcsolatot, mindenféle külön díjazás nélkül. A többi csak mellébeszélés.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-mugen-
tag
válasz qqcqqc #63524 üzenetére
Milyen szempontok szerint válasszak switchet?
Így akkor az lesz, hogy a switch lesz ott ahova befutnak a kábelek a biztosíték szekrény mellett és a falon csak 1 vezeték megy át amin a netet kapja a switch.
zsiga68
Mire gondolsz?
Nem úgy tervezem "osztani"mint az áramot a csokival ,hanem egy olyan switch-et szerettem volna ami aljzatként beszerelhető és a csatlakozó az a rész amibe a szolgáltatói készülék csatlakozik a másik fele(ami nem látszik)pedig fogadja a többi kábelt.[ Szerkesztve ]
"nankurunaisa"
-
Multibit
nagyúr
válasz qqcqqc #63449 üzenetére
Így van. A mai világban teljesen normális a privát, vendég, munka, IoT felosztás, és az ezekhez történő VLAN-ok kialakítása. Ha valaki rendelkezik megfelelő eszközzel, ezeket fizikailag, vezetékesen is el tudja különíteni (ekkor még menedzselhető switch sem kell a feladat végrehajtásához).
-
addikt
válasz qqcqqc #62228 üzenetére
Én egy patch panelt vettem és oda van bekötve az összes vezeték. Ez pedig 15cm-es kábelekkel van átkötve a switchbe. A kábeleket tedd vezetékcsatornába, egyrészt kicsit kultúráltabb lesz a kinézete (asszony nem reklamál érte ), másrészt nem semmi beleakadni a vezetékkötegbe.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
válasz qqcqqc #62226 üzenetére
Akkor viszont egy sima 100x100-as villanyszerelő doboz, aminek a tetején kivágsz egy lyukat ahol ki tudnak jönni a kábelek és vezeték csatornával szépen át tudod vezetni a szekrény aljába a cuccot.
Nálunk is így oldottam meg, annyi különbséggel, hogy ahol kijönnek a kábelek (4 utp + 1 koax) az megy tovább a 10"-es rack szekrénybe a patch panelre és oda van minden eszköz is bepakolva. (PoE, tűzfal, switch, médiakonverter, modem, tápegységek, elosztó)Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
válasz qqcqqc #62219 üzenetére
Én egy 10"-es, 2-3 unit magas rack szekrényt tennék oda:
- eltakarja a kábel kivezetést
- belefér a PoE feladó, elosztó stb.
- eltakarja a csatlakozókat
- bezárható így csak az fér hozzá akinek kell. (feltéve ha a kulcsot nem hagyod benne)Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Topikgazda
válasz qqcqqc #61549 üzenetére
A gyanúsan olcsó kábelek általában CCA-k. Ez azért érdekes, mert CCA kábel elvben nem lehetne Cat5e/6.
A fali csatlakozó érdekes kérdés. Szerintem olyat érdemes venni, amilyenek a szerelvények a lakásban. Már a megjelenés egységessége miatt.
De vannak vicces helyzetek. Én Schneidert használok. Az olcsó Asfora szabályos keystone betétet tartalmaz és fogad, gyárilag egyet, egy helyen lyukasztott előlappal. Viszont a keystone miatt könnyedén bővíthető.
Ha viszont a sokkal drágább Sednát veszed, akkor ugyanúgy két helyes szerkezetet kapsz egy betéttel. Csakhogy ez a betét már saját Schneider, tehát nem pótolható/bővíthető szabvány keystone-nal. Önmagában viszont nem pótolható, én több Schneider-forgalmazónál is próbáltam, rendelni sem tudnak betétet. Amúgy jó kis foglalat, szerszám nélkül beköthető, de a hajamra kenhetem, ha mondjuk eltörik vagy kettőt akarok belőle a két helyes aljzatba.
MaCS
-
-
Topikgazda
válasz qqcqqc #61545 üzenetére
Ha új kiépítésről van szó, és úgyis mindent venni kell, akkor szerintem érdemes Cat6-ot venni.
Ha boltban akarsz vásárolni, akkor nagyban függ a kérdés a megközelíthetőségtől. Én a III. kerületi New Networkot ismerem, nem feltétlenül a legolcsóbb, viszont hozzáértéssel adnak minődési termékeket.
Ha rendelni akarsz, akkor meglepően jó tud lenni az Alza (gyorsak is), illetve nekem jó tapasztalataim vannak a Kábelvilággal és a Kábelfutárral -- meg amit az ÁruKereső kidob.
A lényeg, hogy NE CCA kábelt vegyél!!!
MaCS
-
Doky586
nagyúr
válasz qqcqqc #59770 üzenetére
Ha elég okos az eszköz és csatlakoztatsz hozzá egy swichet akkor valóban elég 1db közös LAN / WAN port mert a két jel nem zavarja egymást legfeljebb a sebességet limitálja 500Mbps-re, de ez VDSL (PPPoE) esetén bőven elegendő. Lehet hogy a dizájn miatt spórolták le. Így inkább egy AP lett belőle.
-
snyper990
őstag
válasz qqcqqc #59698 üzenetére
„Azt szeretném, hogy a két külön routerre kapcsolódó számítógépek láthassák egymást.”
Ez számomra eléggé azt sugallja, hogy össze akarja fésülni őket. De lehet, hogy Neked van igazad
Mindenesetre az elérni kívánt cél pontos megfogalmazása és egy rajz tényleg sokat segítene -
snyper990
őstag
válasz qqcqqc #59694 üzenetére
Az eredeti hozzászólása alapján pont az lenne a lényeg, hogy ne különüljenek el annak ellenére sem, hogy 2 különböző internetelérése is van
-
Zoli54213
aktív tag
válasz qqcqqc #58183 üzenetére
Sajnos hiába, ki van kapcsolva az, hogy energiatakarékosság miatt lekapcsolhassa, de ugyanúgy egy idő után ledobja a meghajtót.
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
krypton
senior tag
válasz qqcqqc #58132 üzenetére
Köszönöm a részletes segítséget!
Készítettem egy amatőr paintes ábrát a falban elvezett csőhálózat kialakításáról. A piros körök a fenti kötődobozt, a kék csillag a lenti aljzatok leállásait jelölik, a fekete vonalak pedig a Bergmann csöveket. A villany és a kommunikáció is az 5-ös ponton lép be a lépcsőházból a lakásba. Az 1-es pontban tervezünk kialakítani TV-nek helyet, illetve egy dolgozó sarkot, így emiatt szerintem itt kellene elhelyezni a szolgáltatói ONT készüléket is. A legjobb elhelyezés SZERINTEM a 6-os pontban lenne, azonban ott egyszerűen nem tudjuk hova elhelyezni a készülékeket, fent van a doboz, illetve a csöveket elrejteni. Sajnos az 5-ös pont körül fent nem nagyon van hely, alatta bejárat ajtó, ez felett kb 40 centi + 1 gázcső, jobb oldalán pedig kb 30 centi.
A cél az lenne hogy a 4-es pontban legyen koax és UTP(bár nem tudom mennyire férnének be a csőbe), illetve ugyan ez a 3-as pontban, így mind a két szoba el van látva. A koaxot gondolom a 6-os pontban kellene megosztani, azonban nem biztos hogy el fog mellette menni két UTP még mellette. Nem tudom mitévő legyek, mik a meglátásaitok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy korszak vége
- CPU léghűtés kibeszélő
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest