Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ra^ven
senior tag
Mesh routeren engedélyezve van a smart wifi, az a telefon hibája lehet hogy gyakran váltogatja a 2.4 és 5 ghzes csatornákat? Mintha nem tudná eldönteni melyiken maradjon csatlakozva..
Köszönöm.
-
válasz
viperabácsi #64093 üzenetére
Attól, hogy a Telekom tesz szóközt az eszközei SSID-jébe (emlékeim szerint a UPC is tett), más gyártók eszközei azt még nem feltétlenül fogadják el. Hogy ez utóbbinak mi az oka, azt nem tudom, de vélhetően nem szükségszerű technikai korlát.
MaCS
-
-
ra^ven
senior tag
válasz
Gubek-Einste #64091 üzenetére
Remek, így érthető.
Már csak két kérdés maradt, milyen módon érem el majd újra a modemet, ha ki szeretném kapcsolni a Passtrough módot, és visszaállni alap működésre? Ugyanúgy elérhető lesz az alap 192.168.1.1 címen?Illetve a szolgáltatói eszközön van egy vezetékes telefon, az működni fog továbbra is?
Nagyon köszönöm a segítséged.
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #64092 üzenetére
Mondjuk míg nem állítottam Ax -re addig _5g volt a gyárilag beállított.
Macs_70 : A Telekomos routerek ssid-je gyárilag tartalmaz kötőjelet.
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz
szaboi6512 #64077 üzenetére
Ok erre gondoltam én is , mire állítsam fixen ?
Vasti74 Akkor javítom aláhúzásra a szóközt , hátha segít.
Az a furcsa , hogy azóta működik ! A router ugyan azon a helyen van mint a régi ( RT-AC55u ) a sebesség hihetetlen az 5g-s hálozatán az újnak ! -
válasz
ra^ven #64083 üzenetére
Van ilyen a beállításoknál. Ha jól értem a modemen ezt átbillentem, igy nem szükséges kikapcsolnom a DHCP-t rajta?
Nem mivel ekkor csak modemként fog működni.A routeren szükséges bármit módosítani?
Ott kell majd beállítani a használt PPPoE user/pass-t.Amúgy így szokás beállítani, vagy bízzam inkabb a T-s eszközre a DHCP szerepet?
Inkább saját router használata ajánlott a szolgáltatói eszközzel szemben.[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz
MaCS_70 #64085 üzenetére
Egyetértek. Ssid-be semmi értelme különleges karaktert rakni, semmi előnyt nem ad. Csak (kicsi/nagy) betűk és arab számok legyenek benne.
Jelszóban már lehetnek különleges karakterek ha biztos benne hogy működik. Ott van értelme. Más területen én is használok jelszóban spacet.
-
-
Vasti74
senior tag
válasz
viperabácsi #64074 üzenetére
Szerintem furcsa ötlet az SSID-be szóközt tenni...
Aláhúzás vagy kötőjel: én ezekkel választanám el, ha már mindenképpen el akarod választani.
Persze elméletileg sok mindent lehet, csak a kompatibilitás néha mégis megtréfálja az embert ;-) -
ra^ven
senior tag
válasz
Gubek-Einste #64080 üzenetére
Van ilyen a beállításoknál. Ha jól értem a modemen ezt átbillentem, igy nem szükséges kikapcsolnom a DHCP-t rajta?
A routeren szükséges bármit módosítani?
Amúgy így szokás beállítani, vagy bízzam inkabb a T-s eszközre a DHCP szerepet? -
erikke17
őstag
válasz
Gubek-Einste #64081 üzenetére
Igen Y splitternek utána jártam azóta nem játszik, ezt a részt kukáztam.
Viszont meg tudom úgy néz ki oldani, hogy a terasz wifi router kábelt el tudom juttatni Asus routerbe igy nem kel az Y splitter PC meg terasz wifinek ez igy gondolom már okés lenne?
Nemtudom ez a Sagemcom 5670, hogy bírna ennyi ezközt le kezelni(akad pár tablet, notebook, telefon, raspberry meg okoscucc) ha ő osztaná IP-t mindenkinek hallani róla hideget-meleget Telekom fórumban
Így inkább Asus-ra bíznám ezt a feladatot eddig el látta nem akarom rajta NAT meg DHCP-t kikapcsolni meg újra be állítani minden eszközt. -
válasz
erikke17 #64079 üzenetére
a kérdés Y splitterrel meg oldható az a rész vagy inkább switch?
Csak switch-sel oldható meg.a fő asztali PC-nek meg a terasznak routernak a Sagemcom osztaná az IP-t, nem okozna ez valamivéle "láthatósági" prolémát eszközök között? Gondolok itt file megosztás, hálózati nyomtatás esetleg screen mirroring stb. ?
Ha az Asus AP módban van akkor nem.Melyik lenne előnyösebb szerintetek?
Inkább a második. -
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Dobtam össze gyorsban 3 darab "sémát", eredeti és kettőt amit én gondoltam.
Az eredeti az ahogy van most viszont igy egy két helyen pl hálószoba meg néha TV szoba is gyenge a jel mivel a TV szoba a ház közepén van a gyerekszoba meg a szélén.Én szívem szerint az első módosított változtatot eszközölném, hogy az Asus osztja az IP-t mindenkinek. A 2 kábel adott ami menne oda-vissza 2 szoba között a kérdés Y splitterrel meg oldható az a rész vagy inkább switch? Ha nem akkor marad a második változat, de akkor a fő asztali PC-nek meg a terasznak routernak a Sagemcom osztaná az IP-t, nem okozna ez valamivéle "láthatósági" prolémát eszközök között? Gondolok itt file megosztás, hálózati nyomtatás esetleg screen mirroring stb. ?
Ugyebár a terasz wifi router kanóc vége az a asztali PC-nél van.
Melyik lenne előnyösebb szerintetek? Esetleg más alternatíva?
[Eredeti]
[Módositott]
[Módositott2]Köszönöm
-
ra^ven
senior tag
Sziasztok! Habár működik jelen állásában a hálózatom, de azt olvastam, hogy a beállítások is nem egészségesek..
Miként tudnám összekötni úgy a Sagemcom 5655v2 es TCOM modemet az Asus AX58U routeremmel, hogy a DHCP csak a routeren legyen?
Modem (lan)---- Router (wan) összekötni, alapból a modem 192.168.1.1, a routert beállítanám 192.168.1.2 re, de ha kikapcsolom a modemen a DHCP-t akkor nem kap netet a router.
Hogy kellene bekonfiguralni a routert? WAN beállítások/StaticIP ?
Köszönöm. -
szaboi6512
őstag
-
viperabácsi
addikt
válasz
szaboi6512 #64075 üzenetére
Persze alkalmasak , melyik csatorna legyen fix ?
Most valami miatt működni kezdett , az zavar , hogy nem tudom mitől.[ Szerkesztve ]
-
szaboi6512
őstag
válasz
viperabácsi #64074 üzenetére
Válassz neki fix csatornát elsőként.
Eszközök alkalmasak rá amikkel csatlakoznál? -
VTom
veterán
válasz
viperabácsi #64068 üzenetére
Hát remélem, nem a 9 fali aljzat közül kell kiderítenem, hogy melyik a hibás, mert akkor befonom a hajam, az tuti
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy RBR50 és egy RBS50...
Eddig nagyon jól teszik a dolgukat, de jött a "családba" még egy RBR50.
Azt már kiderítettem hogy szatelit semmi képen sem tud lenni!De az megoldható e lenne hogy mint egy Bridge, wifi-n csatlakozzon a hàlózathoz és kábelen adja tovább a jelet...
Mert akkor leraknàm a pincébe oda még full térerővel elér a satelit, és akkor le tudnàm pakolni a 3D nyomtatóimat, meg a NAS-t...Minden infót köszönök!
-
VTom
veterán
válasz
viperabácsi #64062 üzenetére
Igen.
De még mindig van amit nem értek
A mesh routerre UTP kábellel csatlakoztatom a két node-ot, ahogy itt is javasolták. Alapból, ha auto-n hagyom a backhaul kiválasztást, akkor vezeték nélkül kapcsolódnak. Ha átállítom LAN-ra, akkor átáll szépen a kábelre, de csak 100Mbit-es kapcsolatot lát. Minden kábel Cat5E, ami gigabites.
Az egyiknél megfejtettem, hogy a powerline adapterből sikerült 100MBit-est vennem, ez oké, én b*sztam el (más kérdés, hogy a powerline adaptert miért nem látja a rendszer), de a másiknál, ahol direktbe van kötve a kettő, nem értem mi a probléma. -
classic B
senior tag
Sziasztok!
November óta nem találok megoldást a problémára, ezért kérném segítségetek. Chromium alapú böngészők használta során, teljesen véletlenszerűen jön elő, hogy nem tud megnyitni egyetlen weboldalt sem a böngésző. A hibaüzenet szerint nem tud csatlakozni a hálózathoz:
Sokáig a böngészőkre gyanakodtam, de melóban sosem találkoztam ezzel a hibával. Szerintem valami router beállítási probléma lesz. A Digitől kapott ONT-hez van csatlakoztatva egy Xiaomi AX1800-as router, a laptopomat wifivel használom az 5 GHz-es frekvencián.
Mit tudnátok javasolni?[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
2 Kérdésem lenne. Egyik, hogy hogy állítsam be, hogy egy konkrét telefon mindegyik wifin ugyanazt az IP-t kapja meg mindig DHCP-vel? Nekem úgy tűnik, hogy még a MAC címe is változik. A másik az idő szinkronizálás. Minden router azt írja ki, hogy kapcsolódjak az internetre. Ugye LAN-on vannak összekötve, hogy el tudjam érni őket.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Gubek-Einste #64058 üzenetére
Köszi a megerősítést
, meg is rendeltem !
-
válasz
ViZion #64056 üzenetére
Megoldódott, elsőként a proxmox bridge nem alkalmas arra, amire szántam, ill. a tűzfalat csak WAN-ra kell engedni. Opnsense bridge-t is próbáltam, a konfigoláshoz túl sokat kellett volna kanócokkal szívni, de azért kizártam magam... terminál rulez
Majd a tanulság: RTFM... opnsense bridge csinázás első mondat: csak ha élet-halál kérdése, mert amúgy sok CPU és a külön switch jobb. Videók nézése: ugyan ez a lényege, lehet, de nem akarom.
OK, switch elő, minden műXik...ez már gyanús, de akkor most pár napig nem baCCtatom.
-
válasz
viperabácsi #64053 üzenetére
Ez így működött eddig az új routerrel is fog ?
Igen -
Asztee
aktív tag
válasz
MaCS_70 #64016 üzenetére
Hali !
Jól tudom ,hogy neked is RT-AX86-osod van ?
Elküldenéd nekem a "Vezeték nélküli - Általános"(2,4/5GHz) , a "Vezeték nélküli - Professzionális"(2,4/5GHz) és esetleg a "Tools - Other Settings" beállításaidat ? Nem tudom, hogy nem-e elpiszkáltam valamit, mert van néhány eszközöm ,amit alig tudok csatlakoztatni. (pl. ESP32 vagy Shelly. Van belőlük néhány és valamelyik automatikusan csatlakozik ahogy kell ,de van egy-kettő ,amit csak 5-10 gyárivisszaállítás után sikerült csak.)
Köszi. -
válasz
viperabácsi #64055 üzenetére
lol... routernek nem rossz, szülői felügyelet, korrekt mac kezelés, beam forming nagyon jó.
Csak a VLAN kezelés kuka, meg úgy minden, ha másik módba kapcsolom...
De most talán még a proxmox bridge-n sem jutok ki, szerintem felgyújtom......jah, kis ócó hulladék TP link-ben nagyon korrekt VLAN beállítások vannak, de ahogy néztem, az is csak LAN felé. Nekem meg wifi-WAN vonalon kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Tenda router AP módban csak a wan portal a szerverhez kapcsolódva oszt netet.
Az IoT vackaim elérik a szervert, de én nem érem el őket a WAN porton keresztül.
Lehet ezzel valamit kezdeni? -
viperabácsi
addikt
Üdv lenne egy kérdésem :
Adott egy telek rajta a szúlői ház ide bejön egy telekomos 1000 netes magenta előfizu. Ebben a lakásban 1 tv van + egy laptop .
Innen át van húzva az utp kábel egy padlásteres házba ahol 2 80m2 lakás van.Hozzám padlástérbe jön be a kábel itt van egy Asus RT-AC55U router AP módban ( amiről írtam korábban hogy végét járja ) az szétosztja a fenti 2 szobára és lemegy az én nappalimba ott van egy 8 portos switch az osztja a tv , xbox , htpc-nek a netet . Valamint átmegy a másik lakás padlásterébe a kábel azon egy switch az osztja az ottani két felső szobára , valamint lemegy a nappaliba. Wifit az első házban a szolgáltató eszköze adja.A második házban az asus. Most ki szeretném cserélni a " betegeskedő AC55U-t " egy aimesh képes eszközre minden maradna a régiben egyenlőre. Késöbb a másik lakás switch-ét cserélném egy mesh képes routerra, hogy a wifi hálozat is smootabb legyen . Mindenképpen maradnék ASUS vonalon ! Sok más routerrel volt dolgom életem során a leg megbízhatóbb és legkezelhetőbb számomra eddig az ASUS volt számomra .
A szolgáltató szerint mivel Koaxon jön be a móka így egyenlőre max a gigabit net elérhető , és nem akarnak egyenlőre erre optikát húzni
( Szeged kertvárosi része ) , így egyenlőre elég a gigás router, de fő routernak szemeztem a Asus - TUF Gaming AX3000 V2 eszközzel, gaming portot kötném az én nappalimban lévő Xbox Series X re.
Ez így működött eddig az új routerrel is fog ?[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz
ra^ven #64046 üzenetére
Én végül úgy döntöttem, hogy nem bonyolítom.
Telekomos routerre LAN-LAN kapcsolattal kötöttem a mesh routert, ahhoz szintén LAN-nal a node-okat, és AP módba kapcsoltam.
Ilyenkor DHCP alapból le van tiltva rajta, mindent a telekom router vezérel, az IP-ket is ő osztja.
Minden más beállítással bonyolult a rendszer, és nem minden eszköz látható a hálózaton.
Így viszont minden frankón megy. -
r_zsolt
tag
válasz
MasterMark #64050 üzenetére
És igen. Így már sikerült.
Köszönöm szépen! -
r_zsolt
tag
válasz
MasterMark #64048 üzenetére
Minden ki van pipálva. Teljes hozzáférést adnék mindenkinek.
-
r_zsolt
tag
Sziasztok!
Otthoni hálózaton szeretnék file megosztást használni, de most valamiért nem tudom a megosztott HDD-t elérni a hálózaton lévő másik pc-ről.
Most raktam be egy új HDD-t és ezt szeretném megosztani. A korábban megosztott HDD-t jól látja a file kezelő.
Mindkettőn Win10 van. A file kezelő látja a megosztott gépen a mappát, de belelépni már nem tudok, mert ez a hibaüzenet fogad:
De ezt hiába állítom be, az elérhetőség nem változik.
Ha ping-elem a megosztott pc-t, akkor látszik. IP-vel is ugyan ez a hibaüzenet fogad.Változott valami az elmúlt 2 évben a megosztással kapcsolatban?
-
ra^ven
senior tag
válasz
krealon #64036 üzenetére
Így lett jó:
TCOM modem (dhcp on - 192.168.1.1) --LAN-WAN--> ASUS AX58 Main router (dhcp on - 192.168.50.1) --LAN-WAN--> ASUS AX58 (gyárti értékeken hagyva, MESH módban)
A Main router lan portján van egy N18U is a wifi miatt (AP mód, dhcp off - 192.168.50.3)
Az más kérdés, hogy így jó is-e..Első körben próbálkoztam a TCOM-os eszközön a dhcp-t kikapcsolni, de akkor nem tudtam netet csinálni a Main routerre. (Illetve egy idő után letiltott a TCOM modem, mondván, hogy elértem a napi limitet?!?, szerencsére még vissza tudtam állítani)
Másod körben pedig a MESH csomopontként használt AX58-at próbáltam előkonfigurálni (router ip : 192.168.50.2 , dhcp off) de nem találtam így egymást meg a két router, vissza kellett állni alapra. Igazából külön IP-t kap Main eszköztől, de ha IP alapján megpróbálom elérni akkor a Main router adatait érem el. -- lehet ennek így kell működnie.
A régi felállásban úgy voltam beállítva, mint ahogy
Doky586 írta.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tody56
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #63998 üzenetére
Köszönöm szépen működik.
Annyi a trükk, hogy először minden képen router módban telepíti a telepítési varázsló és utána lehet átkapcsolni a haladó menüben. -
-
VTom
veterán
válasz
Doky586 #64006 üzenetére
Jól gondolom, hogy nekem is hasonlóan kellene beállítani a DHCP-t, ha a Telekomos routeren lekapcsolnám a Wi-fi-t, és egy Asus ZenWifi rendszert építenék ki helyette?
Asuson DHCP kikapcs, Wi-fi bekapcs,Telekomos routeren DHCP bekapcs, wi-fi kikapcs?
Ill. a mesh routernek kell fix IP-t adni ilyen esetben?szerk.: vagy a telekomos routert modem módba tegyem, és minden mást az ASUS csináljon?
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz
ra^ven #64035 üzenetére
Ha a Mesh routeren nem használod a WAN portot és a LAN - DHCP Szerver, Default Gateway-hez beírod a 192.168.1.1 IPv4 címet, akkor a kliens gépek ki fognak látni a netre, viszont a MESH működése kérdéses.
Kételkedem, hogy a MESH és a szolgáltatói eszköz LAN portjainak használata egyidőben megoldható. Jó lenne, ha valaki ki tudná próbálni és erről egy olyan részletes leírást közzétenni, ami alapján reprodukálhatóvá válna a kísérleti környezet.
-
ra^ven
senior tag
Sziasztok! Új hálózat kialakításában kérnék tanácsot, igy képzeltem el:
1. TCOM modem 192.168.1.1 (dhcp off)
2. Asus AX58U 192.168.1.2 (dhcp on)
Itt kérdés, fogja látni a modemet a router, ha a modemen nincs dhcp?
3. Asus AX58U 192.168.1.3 (dhcp off) (meshben)Köszönöm előre is.
-
Puro
aktív tag
Sziasztok.
Van egy tplink er605-öm (lan ip 192.168.1.1), wan portjába megy a telekom ont lan1 portja. A szolgáltatói cuccon dhcp ki van kapcsolva (lan ip 192.168.0.1) ppoe passtrough meg be. Van arra módszer, hogy elérjem a telekomos ontot a tplink wan-on keresztülMost úgy érem el csak, ha megfelelő fix ip-t adok a hálókártyának és közvetlenül összekötöm a technicolorral.
-
Garsza
veterán
Veszek majd két kondit, és kicserélem őket. Holnap feladják a AX58U az lessz a fő router.
De kíváncsiságból megpróbálom ezt javítani.
A hővezető pad folyadég jobban belegondolva nem okozhatja, nem hiszem hogy vezet. Akkor felyhezéskor egyből zárlatot okozna.[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz
Garsza #64029 üzenetére
Kapcsoló üzemű tápegységben egy elkó lehet tökéletesen ép, kapacitása is a gyári adatnak megfelelő de van még egy bizonyos ESR érték. Először az szokott megemelkedni és akkor már nem képes megfelelően szűrni 100kHz környékén.
ESR értéket sokszor csak kiforrasztva lehet megmérni. -
Garsza
veterán
válasz
zsiga68 #64028 üzenetére
Kettőt látok. De szemre nem púposak. Szerintem ha azzalvolna gond el sem indulna. De a routerre rescue módban rá tudok csatlakozni. A visszaállító felület bejön. Megy is a firmware feltöltés ha elindítom csak befejezni nem tudja. Mikor a feltöltést elindítom a router lancsatlakozó ledjén látszik a villogásán hogy van komunikáció. Nekem olyan benyomásom van hogy a háttértár résszel vann gond. 40% tudja csak felrakni az új firmwaret ott elakad.
[ Szerkesztve ]
-
zsiga68
őstag
válasz
Garsza #64026 üzenetére
Az a gond hogy valószínűleg kétoldalas a nyák és közé is mehetett a folyadék. Letisztíthatod alkoholban és hajszárítóval megszáríthatod. Persze nem forróval..És várj egy ideig a bekapcsolással. Hátha segít.
U: A hővezetőket szedd le a procedúra végéig.
Igen, elkó = Elektrolit kondenzátor. Nézd meg nem pupos-e valamelyik.[ Szerkesztve ]
-
kona005
senior tag
-
Garsza
veterán
-
kona005
senior tag
válasz
Garsza #64013 üzenetére
Hali tudna valaki segiteni hogy egy ilyen Adsl modemmel hogyan tudnek egy TP-link router osszehozni? 30m utp van a ketto kozott hiana dugom be nem erzekeli a router. Mondembe kell allitani valamit?
Semmi fele belepesi adat nincs a modemen hogy hol lehetne allitani akarmit is, csak lan 1-4 ig van rajta. -
Garsza
veterán
Nem. Nem nagyon van meg hogy fogjak hozzá.
Egyébként szerintem haldoklik a router. Mert már kb. 1 hónapja volt ilyen gondom. De akkor még vissza tudtam állítan firmware rescue programmal. Most nem bírom. Úgy döntöttem lecserélem egy RT-AX58U -ra.
Egyet találtam használtan. Ha nincs az ajjára ráírva hogy v2 akkor az gondolom v1. A merlin firmware miatt fontos volna.
Nem a legjobb a képminőség mert SMS ben kaptam. De ez alapján lehet tudni V1 vagy V2? -
hitchins
őstag
Koszonom
-
Garsza
veterán
Helló! Van egy AC66U B1 routerem, ami nem bootol be.
Csak kigyullad a power led és világít. Merlin firware -vel használtam. Switchként viszont működik. Megpróbáltam az asus rescue alkalmazással visszaállítani de nem tudja elindul elkezdi tölteni de a végén failed -et ír. Rescue mód látszatra elindul. Azt látom hogy van rajta serial port, annak a segítségével vissza lehet esetleg állítani?
Vagy van bármien lehetőség hogy újraélesszem? -
-
hitchins
őstag
Sziasztok
Most koltoztem uj ingatlanba es egy kis segitsegre lenne szuksegem az internet es wifi halozat kialakitasahoz.A haz 2 szintes + tetoter. (Betonfodem)
Jelenleg igy nez ki:
A telekomos modem a tetoterben van elhelyezve. (optikai kabelen jon)
Innen 3 lan kabel jon le.
1db az emeletre 2db a foldszintre.
A foldszinten vany egy tp link-es repeater ebbe megy az egyik kabel.
Wifire jelenleg ugy tudok kapcsolodni hogy az emeleten kozvetlenul a modemre a foldszinten pedig a repeaterre csatlakozok.
Sajnos egyik sem tul acelos. Sem jelerossegre sem sebessegre.Az lenne a kerdesem milyen megoldas lenne az optimalis ha stabil wifi kapcsolatot szeretnek. Lehetoseg szerint nem valami elborult aron.
-
Weareus
addikt
Igen, és tkp. a másik gépen ha megnyitok egy nyomtatandó fájlt, majd Ctrl+p, akkor látja is, de úgy, hogy "leválasztva" és nem nyomtat.
Szerk.: valami olyasmi dereng, hogy a többi gépen hálózatosan kell(ene) feltelepíteni, de nem tudom azt hogy kell, meg hogy kell-e egyáltalán...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T480 / i5-8350U / 8GB RAM / 256GB / FHD / Több darab / Számla /
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest