Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dmc
aktív tag
válasz MaCS_70 #42098 üzenetére
Ennél nem igen kell mert össze van lőve Elvileg felrakod aztán megy is
Vagy még ezt is tudom ajánlani :NanoStation -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Soma01 #42095 üzenetére
Hátul legyen a táp, lehetőség szerint, és hátul legyenek az RJ45-k is. Asztal alatt van a switch..
Van 2 tendám már itthon, az egyik 100-as, a másik a legolcsóbb gigabites.
MaCS_70: Switch-nél én is így gondolom, hogy ott elvileg nem lehet mit elrontani. Van már kettő itthon, azok dolgoznak. Az egyik egy múzeumi 100Mbps-es, a másik pedig egy SG105. Csak a mostaniból lehetőség szerint olyan kellene, ahol minden hátul van.
Persze menedzselhetőnél már más a helyzet, de jelenleg olyanra nincs szükség.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Topikgazda
Persze, egészen kiváló eszköz, csak nem biztos, hogy ki tudják használni a többletáron adott többletszolgáltatást.
Meg aztán a ROS-hez tényleg nem árt konyítani.
Wifis eszközöknél jön ki igazán a 14 napos elállási lehetőség jelentősége, a legtöbb vásárlás ugrás az ismeretlenbe. (Még ha a Mikrotiknél kisebb is a kockázat, bár a 60 GHz, ha az átviteli vonalon növényzet is van, tud meglepetést okozni.)
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Topikgazda
válasz hackeeeee #42094 üzenetére
Én biztosan nem a Tendát választanám, bár egy switchben nagyon nem tudnak mit elszúrni, elvben szinte azonos a belső működésük. Abban sem vagyok biztos, hogy az összes SOHO switch alaplapját a világon nem egy-két soron gyártják-e.
Amúgy van valami Tenda-kampány? Csak mert hirtelen fellendült a márka iránti érdeklődés.
MaCS
-
ALI_G
veterán
Sziasztok,
Csaladi hazban lakunk es par hete elkezdett szakadozni a wifi. UPC modem, de a wifreet leszamitva kikapcsoltam a sajat AP-jukat. 2 tp link routerem van es eddig tokeletes volt a lefedettseg. Most uj lakok lettek a szomszedban es 4-6 uj halozat jelent meg (sima+wifree). Korabban csak az enyem volt es nagyon gyengen 2 masik, hibatlanul mukodott. Pinget neztem a routeremre es eleg surun teljesen eltunik az eterbol. A masik viszont megmarad, de nincs internet. Neha megjavul magatol, de most tobbnyire nem. Atallitottam a savkiosztast automatara, de nem igazan segitett. A 2,4 ghz eleg telitett, nehol 3-4 wifi is van azonos csatornan. 5 ghz-en van 2-3 adó, de a sajaton ott sincs net ha 2,4-en elmegy a net.
Ez tuti interferencia? Mit nezzek meg, milyen beallitassal probalkozzak? -
Soma01
veterán
válasz pilu69 #42091 üzenetére
Az igények és a cél még mindig nincsenek leírva.
A gazdaságosság pedig nem egyenlő azzal, hogy a leg alacsonyabb árú. (bár manapság kezdi ezt jelenteni)
Áll-e rendelkezésre már most valamilyen eszköz, mit fel lehet használni a jel átvitelre?
Lehet-e használt eszköz? (az olcsóbb) Mennyire sürgős? (van-e idő használtat keresni, várni?)Valószínű, hogy az a TP-Link lesz a nyerő a végén. De számomra még mindig nem tiszta az igény.
Valami kamera rendszert olvastam. Akkor próbálok tippelni ez alapján... Van két épület, egymástól kb. 40 méterre, egy két kisebb fa belóg, zavarva a tiszta rálátást a két pont (épület) között. Az egyikben van már net, a másikban működik egy kamera rendszer egy rögzítővel, de itt meg nincs net. Vezeték nélkül kellene hálózati kapcsolatot teremteni a két épület között, hogy a rögzítőképét láthassák távolról is, netről is. Tehát két kültéri eszköz kellene, ezeket vezetékesen kell összekötni, egyik oldalon a rögzítővel (gondolom, nincs benne wifi modul), másik oldalon a most is netet szolgáltató routerrel. Ez a helyzet? Vagy IP kamerák képét kellene folyamatosan továbbítani a két épület között?
Még azért marad pár kérdés így is. Kell-e net is abban az épületben ahol a kamerák vannak? Vagy csak a rögzítő miatt kell ez a kapcsolat, csak az használja majd? Milyen a környezet, mennyire van sok wifi a közelben?
"Rossz hírek": a fák nőnek, sőt lombosodnak is, ezért jó lenne fentebb emelni pár méterrel az AP-kat, a fák lombjai fölé. Ehhez kell valamilyen tartó (2-3 méter merev cső pl. "vascső") ami emeli a költségeket is, nem csak az AP-k helyzetét. De mondjuk ezt le is lehet tojni és lesz, ami lesz alapon feltenni az AP-kat, ha belóg a fa, belóg... Aztán majd ha nem bírja a két AP és jönnek a panaszok, akkor jöhet a cső vagy egyéb konzol.Amúgy ez így már inkább a "WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat" témába tartozik. De itt is elfér éppen.
-
pilu69
csendes tag
válasz MaCS_70 #42089 üzenetére
Szia, igen , szerintem elolvasva a leírást ez lesz az ami nekem kell. Mostani elképzelésem szerint egyet kábelesen bedugok a routerbe , és a másik épületre wifin átvive a jelet ott meg kábelesen rákötöm a kamerarendszer beltéri egységét. Köszi.
#Soma01
Szia, minnél olcsobban, minnél kevesebb eszközzel akarom kivitelezni. A wifi csak a jelátvitel miatt kell. Ha a router tudna elég erősen sugározni elég lenne egy Ap is , de gondolom kivitelezés és beruházás ügyileg mindenképpen 2 db kell.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz pilu69 #42088 üzenetére
Mi az elvárt sebesség? Mennyi pénzt szánsz rá kb.? Úgy gondoltad, hogy a két épületen belül lesz még 1-1 "router" és lesz még 1-1 kültéri eszköz, ami a két épület közti kapcsolatot tartja? Sok még a kérdés... Az épületeken belül kell Wifi is, vagy ott már vezetéken kell mennie? A kültéri egységből mehet kábel a beltéri "routerbe"?
-
pilu69
csendes tag
Sziasztok.
Mi lenne a leggazdaságosabb eszköz amivel a netet 2 épület között (40-45 m ) át tudnám vinni vezeték nélkül? Az egyik épületben bent van a modem és egy router . A két épület között 3 kisebb gyümölcsfa van. A másik épület az egy féltető, ezért (gondolom kell mégegy router) a jelerősítő eszközt vagy valami szerelő dobozban, vagy esőnek kitett helyen tudom elhelyezni.
Előre is köszönöm.
Üdv. -
dmc
aktív tag
Tudom! Láttam köszönöm is szépen azért is kerestem meg a forgalmazót .
Ha lehet akkor kicserélném a kábelt az biztos de az nem rajtam múlik.
Ha minden kötél szakad akkor a WI-Fi marad
A mostani az csőbe van csak nem tudom hogy a cső milyen állapotba van azt nem én csináltam én igy "kaptam" a hálózatot[ Szerkesztve ]
-
zapikanka
tag
válasz Gubek-Einste #42066 üzenetére
Wifi kapcsolattal
-
krealon
veterán
válasz MaCS_70 #42080 üzenetére
"Ha a csatlakozók jók és legalábbis szakadásmentes a kapcsolat, akkor a kapcsolatnak létre illene jönnie."
Az UTP Cat5 max 100 MHz-es savszelessegen dolgozik, igy a galvanikus kapcsolat nem jelenti automatikusan , hogy a valtoaramu osszekottetes is meglesz.
Tapasztaltam mar, hogy rosszabb minosegu kabelnel, egy 80 m-es darab masik vegere mar nem ert at a jel. 5 meterrel leroviditve viszont mar igen. Mindemellett mindket esetben jonak jelezte az egyszeru szakadasvizsgalo muszer a kabelt.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Mi a helyzet, ha nem adsz az UTP-re tápot, csak mezei adatátviteli kábelként használod?
Ha a csatlakozók jók és legalábbis szakadásmentes a kapcsolat, akkor a kapcsolatnak létre illene jönnie.
További tesztlehetőség (szintén nem tápfeladással), hogy megpróbálod 4-eres UTP-ként használni a kábelt. Annak már tényleg kicsi a valószínűsége, hogy több mint két érpár legyen hibás.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
dmc
aktív tag
válasz MaCS_70 #42077 üzenetére
Amiken túl vagyok már:
A dugókat lecseréltem mind a 2 oldalon. Úgy is ki lett mérve a kábel hogy erenként .A tápnál 23,3 v jön ki és a másik oldalra 23,3 v érkezik meg .Csak egy laptopot raktam a kábel végére nem kért IP címet és a switch az nem is villogott.
Sajna a kábelt nem igen tudom cserélni mert a föld alatt megy és nem igen lehet cserélni azért gondoltam arra hátha be tudnék rakni egy ilyen eszközt kb a fele távra :Ubiquiti az lehet "erősítene" annyit hogy jó legyen . -
rekop
senior tag
Akkor nem jó a kábel(esetleg a csatlakozások valamelyike). Nem tudom milyen kábelt használtál, de egy jó minőségű, árnyékolt, AWG 24-es kábellel nem szokott gond lenni a 100méter.
-
Topikgazda
Az, hogy a kábelteszter jól villog, még nem jelent semmit. Számtalanszor, legutóbb éppen egy hete futottam bele olyan helyzetbe, amikor a még csak nem is legolcsóbb teszter szépen végigvillogja az összes szálat, aztán mégsem meg át a jel.
Maga a drót ritkán hibás, úgyhogy érdemes a csatlakozóknál kezdeni -- szépen lecserélni az egyiket, aztán, ha nem lesz jó, a másikat is. Eddig nálam minden esetben ez lett a megoldás.Nem mindegy, hogy eleve milyen a kábel és milyen csatlakozó egység van a végén.
Mivel POE, érdemes rámérni a kábel ellenállására és a végén mérhető feszültségre, áramerősségre.
A 99 méter önmagában nem lehet sok a UTP/Ethernetnek, ha jó minőségű a kábel. A 100 méter a deklarált határ, de kisebb kompromisszumokkal bír az jóval többet is -- már ami a jelfolyamot illeti. Ezért érdemes a tápellátással kiemelten foglalkozni.
MaCS
-
dmc
aktív tag
válasz MasterMark #42074 üzenetére
Nem villan fel semmi se nem kap ip címet semmit se.Nincs internet.
-
dmc
aktív tag
válasz MasterMark #42068 üzenetére
Igen az minden meg van csinálva és le van tesztelve.
Az AP t leveszem a helyéről és odaviszem a switch hez amiről kapja a netet felprogramozom és visszateszem a helyére ott meg nem működik.
Az AP a POE tápot megkapja tehát a kábel az jó, csak ezek szerint hosszú a távolság. -
dmc
aktív tag
válasz Gubek-Einste #42066 üzenetére
Igen sajna én is a távolságra gondolok
Nagyából az összes lehetséges dolgot kipróbáltam amit lehetett és én is erre jutottam.
Sajna nem tudok beiktatni féltávra aktív eszközt mert tápot nem tudok oda vinni mert a föld alatt megy a vezeték.
Az AP kábelen kapná a netet.
Erről az eszközről lenne szó: Unifi AP -
Topikgazda
-
Borisz76
veterán
Esetleg a távolság sok neki....
Ha van pluszban egy switch-ed , akkor azt akaszd az UTP kábel végére és a switch-be dugd az AP-t.
Kölcsön switch-el tehetsz próbát ha nem lenne saját elfekvőben.Passzív eszközzel nem tudsz jelet erősíteni, csak aktívval.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet.
Egy olyan gondba ütköztem hogy van egy hálózat és annak az egyik eleme egy AP ami olyan 99 m re van switch től amitől a netet kapja.Az eszköz megtáplálása ott helyben történik egy POE s táppal.
Az a gondom hogy a netet viszont nem kapja meg. Kábel teszter-rel megnézve a kábel az jó.Kipróbáltam azt is hogy a switch után raktam be a POE tápot az eszköz akkor is megkapta a tápot de a netet akkor se.Tudom hogy 100m t lehet vinni egybe UTP kábelen jelet.Van netalántán olyan passzív eszköz amivel tudnám egy kicsit erősíteni a kábel jelét?Vagy mit lehet tenni?Kábelt nem tudok cserélni másikat nem tudok behúzni sajna .
A kábel az CAT 5e és árnyékolt.
Nem tudom mennyire volt érthető a dolog a segítséget és az ötleteket előre is köszönöm. -
zapikanka
tag
Sziasztok,
segitseget szeretnek kerni. Nagyobb hatótáv céljából vett egy ismerősöm egy Wifi jelerősitőt (sajna noname).
T-Home routerrel van összekapcsolva (ZTE zxv10h201l), de a repeater valamiért nem kap IP cimet. Van a fenti linken egy lépésről-lépésre útmutató, azt végig csináltuk többször is, de mindig ugyan ez a hiba.
Annyi plusz info, hogy ugyan ez a repeater egy inviteles internetkapcsolatnál tökéletesen müködik (sajna ott a router tipusat nem tudom, de nem ez a ZTE.
Esetleg találkozott valaki hasonloval? Szivesen fogadnam az ötleteket.
Köszönöm szépen!
Szép napot!Üdv,
z -
lkristóf
senior tag
(#42059) MasterMark
Köszönöm a segítséget, sikerült megoldani![ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz lkristóf #42058 üzenetére
Nem a WAN-ba, hanem az egyik switch portjára dugd a másik routert. DHCP kikapcs. Akkor az első routertől fog mindenki IP-t kapni, és egy hálód lesz. Így elérsz mindent mindenhogy.
Valami fix IP-t állíts be a LAN tartományra, mondjuk 192.168.0.2, akkor eléred a webkonfigját annak is.Switch Tax
-
lkristóf
senior tag
válasz MasterMark #42057 üzenetére
Szóval lesz egy hálózat a 192.168.0.0/24 ez az elsődleges router és a másik akkor hogyan legyen beállítva?
Ha a router sima switch+ap-ként működik akkor ugyanúgy a wan portba kell mennie a kábelnek? és akkor az a router is oszthat wifit?
-
MasterMark
titán
válasz lkristóf #42056 üzenetére
Ha tudod mi az a packet tracer, akkor nem értem miért is van két külön hálód? Pláne ha össze is akad.
Egy háló legyen, ne kettő. Így most dupla NAT-od is van, nem is éred el azt aki a belsőbb hálón van, illetve mint mondtam, csak bonyolítod magadnak a dolgot.
Legyen a "modem" a router is (az egyetlen...), a másik router pedig sima switch+AP és ennyi.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
lkristóf
senior tag
válasz MasterMark #42055 üzenetére
Az volt a gond régebben, hogy összeakadt a 2 hálózat, bezavarta az iptv-t ezért lett átrakva a 195-re a másik router.
Régebben packet tracerbe mindent összeraktam, na de akkor utána olvasok ennek a port forwardnak.
-
lkristóf
senior tag
válasz MasterMark #42053 üzenetére
Igazad van, megpróbálom megkeresni.
TP-LINK TL-WR940N routerről van szó.Egyébként nem csak azért szeretném elérni modemről a routert mert configolni szeretném hanem mert én a modemrouter wifijén vagyok
a tp link routeren meg van egy raspberry
és azt szeretném elérni, és eddig nem jött össze, csak úgy ha ugyan azon a hálózaton vagyok.[ Szerkesztve ]
-
lkristóf
senior tag
Lehet hülye kérdés de az a problémám, hogy van egy modem router párosításom.
Internet bemegy a modembe, onnan meg átmegy a routerbe.A router wifijéről elérem a modem címét míg a modem wifijéről nem érem el a router címét.
Egyik cím 192.168.0.1 másik cím 195.165.5.5Hogyan tudnám megoldani?
[ Szerkesztve ]
-
xilurux
tag
válasz Ghost84 #42047 üzenetére
Hali. Nekem hasonlo problémára a vpn elöfizetés segitet . 2 evre elofizetem(purevpn) vpn szerver + tuzfalra igy müködik a port forward is . es meg a szolgáltato se latja mit csinalok. kb havi 3€ de 5 klienst kaptam a pénzemert és ismerösökel elosztotuk a kapcsolatot igy majdnem ingyen van .
-
csababarca
őstag
válasz Gubek-Einste #42048 üzenetére
még nem, de akkor megpróbálom.
az újat raktam bele, amit adtak.
de akkor megpróbálom másikkal, hátha.csak random a probléma, ezért gondolom hogy más lehet a gond.
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz csababarca #42046 üzenetére
Kábel csere volt már?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Ghost84
aktív tag
Sziasztok!
lenne egy olyan kérdésem, hogy új internet szolgáltatóm van és dinamikus NAT-olt ip címet ad és ezáltal nem érem el a NAS-omat külső címről. Lehet ezzel valamit csinálni? Mert a szolgáltató csak havi 3000ft ellenében veszi le a NAT-ot.
-
csababarca
őstag
válasz Gubek-Einste #42045 üzenetére
nem, ez a router is.
de az asztali gépbe, ahol a probléma jelentkezik kábellel megy be a net.
a wifis csatlakozás stabil, és nem volt gond vele eddig .iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
Topikgazda
válasz csababarca #42044 üzenetére
Saját router-t használsz?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
csababarca
őstag
válasz Gubek-Einste #42043 üzenetére
Sagemcom F@st 5655v2
-
Topikgazda
válasz csababarca #42042 üzenetére
Pontos típus?
-
csababarca
őstag
válasz Gubek-Einste #42039 üzenetére
Telekomos digit elosztó.
most lett cserélve mert váltottunk előfizut, előző elosztóval semmi probléma nem volt.ezzel valami van, mert a tv is sokszor elmegy, beragad, szaggat.
-
akos86
aktív tag
válasz Gubek-Einste #42040 üzenetére
Köszönöm! Azt is próbáltam már de nem sikerült úgy elérni távolról.
[ Szerkesztve ]
3dfx, gone but never forgotten...
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz csababarca #42037 üzenetére
Kezdetnek egy kábel csere nem lenne rossz.
Milyen szolgáltatói eszköz van használatban?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy szolgáltatótól kapott router (Technicolor t7200u) 192.168.0.1 ezzel a routerrel van összekötve egy asus ac66u b1 router a wan porttal a router ip je 192.168.1.1 azt szeretném elérni hogy a számítógéphez 192.168.1.50 csatlakoztatott kamerát a távolból is elérjem. Ha a Technicolor routerre csatlakoztatom a gépet akkor sikerült is elérni a kamerát automatikus ip-vel, port forwarding segítségével viszont itt nem tudok megadni fix ip-t mert akkor elmegy az internet a számítógépen. A TC router eléggé ki van herélve nincs DMZ se bridge mód. Hogyan tudnék portot nyitni úgy hogy az asus router mögül tudjak fix ip-t osztani. Igazából ha a Tc router lan portját összekötöm az asus rout lan portjával és az asusban kikapcsolom a dhcp-t akkor sikerül távolról elérni de akkor sem tudok fix ip-t kiosztani.
3dfx, gone but never forgotten...
-
csababarca
őstag
sziasztok.
nem biztos, hogy jó topik, de hátha.
az a probléma, hogy a telekomos netem elmegy az asztali gépen, sárga ikon megjelenik a hálózatnál, és nem működik a net így. wifin keresztül továbbra is jó minden eszközön, csak az asztali pc-n, ahova megy a lan kábel, ott van ez a hiba. random időpontkban jön elő, van hogy napokig nem, aztán egy nap többször is.
ilyenkor csak az segít, ha rámegyek a hálózaton belül a hálózat alaphelyzetbe állítására.
ilyenkor 5 perc múlva újraindul a gép, majd okés megint egy ideig.de szerintem valami probléma van, mert előtte 3 éve már telekomos netem volt, és sose volt ilyen probléma. (elosztót cseréltek, lehet ez a baj)
tudjátok mi okozhatja, vagy hogyan lehetne ezt megszűntetni?
-
Peterhappy
őstag
válasz Galopp #42026 üzenetére
Szia Galopp! Nagyon szépen köszönöm a tippet, ez volt a gond! Ilyen opcióm nem volt, de utánaolvastam és mint kiderült, az "n only" beállítás volt a ludas. Átállítottam auto-ra és már ment is a nyomtatás!
Igaz rosszul, nem a szöveget nyomtatja, hanem hülye jeleket és kriszkraszokat, de ez már egy másik topikért kiált...
Még egyszer nagyon köszönöm!
-
Beni2360
félisten
válasz RoSSo3 #42034 üzenetére
Rendeld meg interneten és ha mégse jó akkor 14 napon belül vissza veszik.
És még egy USB hosszabbító kábellel lehet közelebb vinni a forráshoz.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Multibit
nagyúr
válasz RoSSo3 #42032 üzenetére
A két linkeltből inkább az első (TP-LINK TL-WN822N). Annál van a legnagyobb esély, hogy megtaláld a legkedvezőbb pozíciót, amivel a legjobb lehet a rádió adás/vétel.
De! Ismétlem, nem lehet előre megjósolni, hogy sikeres lesz-e a projekt! Azaz, ha szerencséd van, összejön a stabil kapcsolat, de lehet az is, hogy nem.
Vedd meg, próbáld ki! -
RoSSo3
senior tag
válasz Multibit #42031 üzenetére
A kábelezés 100%, hogy nem megoldható. Nem ecsetelem, de nem véletlen keresek wifis megoldást
Az asztali gépen máshogy nem tudom megoldani tudtommal, hogy tudjak csatlakozni a routeres nethez. 30 megás netünk van, nem egy hiper-szuper csomag. Ha ebből már 20 megvan, az is bőven jó, nem streamelésre és torrentezésre lesz használva, hanem idősödő embereknek mezei böngészésre. Így hát tízezreket sem szeretnék költeni egy ilyen eszközre.
Esetleg EZ vagy EZ jobb megoldás lehet?
Ha ennél többe kerül a dolog, akkor erősen elgondolkodom a mobilnetes megoldáson. Vagyis korlátlan SIM, és akkor a routert már oda tudom helyezni a gép közelébe. De alap-megoldásnak jobb lenne egy adapter, amennyiben 5e Ft alatt megoldható.
-
Multibit
nagyúr
válasz RoSSo3 #42030 üzenetére
Ne legyenek túlzó elvárásaid egy ilyen mini vacakkal kapcsolatban! Tényleg wifi szükséges ahhoz az asztali géphez? Tudom, tudom, a szokásos... kábelezés nem megoldható... (dehogynem)!
A távolság kb. 10 méter, van közben téglafal, ha ez számít.
Minden akadály számít. A wifi-ben pont az a "szép", hogy előre nem tudhatod, hogyan fog üzemelni. Csak akkor derül ki, ha már költöttél az eszközökre. Ha mindenképpen ki akarsz magaddal cseszni és wifi-t használsz asztali géphez, valami komolyabb USB-s adaptert vegyél, amihez adnak hosszabbító kábelt! Biztos, hogy játszanod kell majd az adapter elhelyezésével, hogy megtaláld a legjobb pozíciót a számára. -
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
EZ a készülék megfelelő arra a célra, ha asztali számítógépbe szeretném bedugni, és ezáltal fogni az otthon, routerrel megosztott wifi jelet? A távolság kb. 10 méter, van közben téglafal, ha ez számít.
Köszi!
-
Kékes525
félisten
-
Galopp
tag
válasz Peterhappy #42025 üzenetére
Nem lehet, hogy a routerben van olyan opció (és engedélyezve is van), hogy izolálja el egymástól a klienseket.
-
Peterhappy
őstag
válasz sugarforce #42024 üzenetére
Az IP mindig 1.34 az szerencsére nem ugrál, hiába kötöttem a routerre UTP-vel vagy csatlakoztattam wireless.
Most kapott egy friss BIOS-t a noti és épp valami HP print doctor vagy mi települ, hátha az segít. Most el kell rohannom melóba, ha hazaértem, ránézek erre a csodára, hátha...
Nagyon köszönöm a segítséget, legyen szép napod, napotok!
-
sugarforce
addikt
válasz Peterhappy #42023 üzenetére
Akkor vagy nem valaszol csak siman a pingre, vagy mas ip-t kap allandoan a routertol, vagy halozati gondod van es emiatt nem tudod telepiteni.
-
Peterhappy
őstag
válasz sugarforce #42022 üzenetére
Sajnos nem.
(Rosszul írtam az előbb, HP 8560p gépem van)Pinging 192.168.1.34 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.46: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.1.46: Destination host unreachable.[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz Peterhappy #42020 üzenetére
Geprol tudod pingelni a nyomtato ip-jet?
-
kalidor55
tag
hali! xp és win 7 között tud működni a hálózat? érdemes vele molyolnom?
olyan közel még sosem voltam a halálhoz, mint ma!!
-
Peterhappy
őstag
válasz sugarforce #42017 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, sajnos ez nem akar működni
HP 8460p notira próbálom rávarázsolni. Ahogy olvasgattam, még azt tudom elképzelni, hogy lehet hogy a hiba a noti driverében van/lehet. Vagy router/tűzfal probléma, bár utóbbit kétlem.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz tom2085 #42016 üzenetére
Ha jól értelmezem, létrehoztál egy jó kis hurkot, ami vicces dolgokat tud művelni egy hálózatban.
Szüntesd meg, a gépek csak egy közös hálózati elemhez csatlakozzanak, közvetve vagy közvetlenül.
A crosslink jelentősége amúgy gyakorlatilag megszűnt. A mai hálózati eszközök korrigálják az erek párosítását.
MaCS
-
sugarforce
addikt
válasz Peterhappy #42015 üzenetére
Ip alapjan add hozza es a nyomtato ipjet kene megadni(1.34 vegut).
[ Szerkesztve ]
-
tom2085
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott 2 asztali gép, és egy USB stickes mobil internet. A fő gépen Windows 10 Pro(1803) van, a másikon Windows 7 PRO.
A fő gépről szeretném a mobil internetet és egy könyvelő programot megosztani, hogy a másikon is lehessen használni. Egy cross kábellel összekötöttem a 2 gépet, megosztottam a program mappáját, a jelszavas megosztást kikapcsoltam. Így a második gép szépen tud csatlakozni a fő géphez, és tudom is használni a programot mind a 2 gépen.Ami a probléma: amint bedugom a cross kábelt a fő gépbe, elmegy róla a net. A T-Mobile Internet Manager program szerint van kapcsolat, de mégse tölt be egy oldalt se a böngésző.
Mi lehet a gond a Windows 10-es gépnél? Illetve, ha már működne a net a fő gépen, hogyan tudom megosztani, hogy a másikon is tudjak netezni. Ha routerrel vagy switchel könnyebb megoldani, mint cross kábellel, olyan megoldás is jöhet.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Peterhappy
őstag
válasz Gubek-Einste #42014 üzenetére
Köszi. Most kipróbáltam, de semmi változás. A router így is látja (a jelerősség így persze jobb, mint vezeték nélkül volt), de a gép nem.
Nyomtató vagy szkenner hozzáadása-ra semmi. Rákattintva "az általam keresett nyomtató nem található..." gombra van több opcióm, azokat végigpróbálgattam. Adott IP szerint, bluetooth-, vezeték nélküli vagy hálózaton észlelhető nyomtató, helyi vagy hálózati... és egyik sem jött be.
Még úgy sem, hogy továbbmentem, hiába nem talált semmit és manuálisan választottam ki a listából az EPSON universal drivert.Még arra tudok gondolni, talán az IP-k esetében adok meg rossz adatokat. Próbáltam a nyomtató IP-jét és próbáltam a routerét (1.1) de nem jött be. A router wan IP-je 192.168.100.9 - azt még nem próbáltam, esetleg az?
Sajnos nincs a routeren USB port, azzal pedig nagyon könnyű dolgom volna...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Peterhappy #42013 üzenetére
UTP-s összekötésre gondoltam
-
Peterhappy
őstag
válasz Gubek-Einste #42012 üzenetére
Köszi a gyors választ!
A gépet a nyomtatóval direkt összekötni igen, úgy működött.Vagy arra gondolsz, hogy UTP-vel összekötni a nyomtatót és a routert? Azt még nem.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Peterhappy #42011 üzenetére
Kábellel próbáltad már?
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Remélem jó helyen járok. Egy Linksys E1200 (Tomato 1.28.0000 MIPSR2-138 K26 Max) router segítségével szeretnék egy WORKFORCE AL-M200DW wifis nyomtatót a hálózaton lévő gépek számára elérhetővé tenni (wireless nyomtatás céljából), de sehogy sem sikerül. A nyomtatón beállítottam a wifit, csatlakozik is, a router is látja, IP-t (192.168.1.34) is adott neki, de ennyi. A gépen (Win10) sehogy, semmilyen beállítással nem sikerült felismertetnem a nyomtatót és vezeték nélkül nyomtatnom. Próbáltam az Epson szoftverét is, hibajavítást is, manuális hozzáadást is (ez utóbbiban nem vagyok biztos, hogy jól csináltam), de semmi.
Tudnátok segíteni, hogyan tovább, mit szúrok el?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
Sikerült beszereznem egy TP-Link TL-SG105 switchet. Olcsó volt (bő 6000 Ft postával), 4+1 portos, pont jó: a portok száma elég, a termék fizikai mérete nem nagy és működik. A (switchre kötött) NAS-okon elérhető filmeket DLNA-n lejátssza a TV továbbra is. Összedugtam és működik, semmit sem állítgattam, elégedett vagyok. Köszönöm a korábbi segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
válasz sugarforce #42005 üzenetére
Nem tudom, hogy mi történhetett de most látom a gépeket meg a sajátomat is. [kép]
-
Hapi18
tag
válasz MasterMark #42004 üzenetére
Sajnos "anonymous logon"-t nem enged hozzátenni magyarul sem, ha jól tudom az "ismeretlen fiók".
Kiírja hogy ismeretlen név. -
Hapi18
tag
válasz MasterMark #42004 üzenetére
mindenki igen anonymus nem
-
Hapi18
tag
Most próbáltam IP címmel ugyan az a hiba üzenet mintha rá klikkelnék az ikonjára csak most nem a nevét írja hanem a címet
-
Hapi18
tag
válasz MasterMark #41995 üzenetére
a windows nem tud kapcsolatot létesíteni "Zolipc" összetevővel.
hibakód: 0x80070035
sajnos minden általam fellelhető leírást végig böngésztem de mindenki ugyan azokat a dolgokat írja amit én már rég kipróbáltam. Általában a különböző service-k indítása meg a netbios over tcp/ip állítgatása. Tűzfalak kikapcsova, vírusirtók meg defender lekapcsolva, minden jelszó feloldva, és semmi.Bármi tipp jó lenne hogy mihez nyúljak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest