Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
aktív tag
válasz Galopp #63990 üzenetére
Azért majd ránézek az almásokra, de eddig nem láttam ilyet az AVM routeren...
De most rákerestem mi ez a privát MAC cím, hát biztosan nem az csinál ilyet ;-) Az elméletileg minden wifi hálózathoz egyedi MAC címet használ (érdekes....) , de itt csak egy wifi hálózat van, szóval egy MAC címet használ hozzá.Egyszerűen hülye szerintem ez a Zyxel, de nagyon: mindegy, holnap vagy hétfőn itt lesz a TP-Link, remélem az hozza legalább a nem túl magas, de legalább stabil TP-Link színvonalat ;-)
-
Vasti74
aktív tag
válasz Galopp #63987 üzenetére
Na ennek utána kell néznem - piszkosul csodálkoznék azon, ha egy eszköz állandóan változtatná a MAC címét, mert az egy egyedi azonosító, és általában még megváltoztatni sem egyszerű! Igaz, rég nem foglalkozok ilyen kütyükkel, azóta változhatott ez-az: de ez annyira alap dolog (egyedi MAC azonosító) , hogy azért eléggé csodálkoznék rajta.
Sőt, mivel azt az eszköz gyártáskor kapja (hat számjegy, ebből az első három a gyártót azonosítja, a második három azon belül az eszközt) vicces lenne, ha feltűnne az interneten néhány azonos MAC című eszköz, mert véletlenül ugyanazt a címet generálják maguknak, vagy mi ;-) OK, tudom, szinte minden WIFI-s cucc NAT mögött van, de akkor is...
Egyébként az SSID és a jelszó mindig ugyanaz nálam, a fene sem akar annyi mindent átállítgatni egy router cserekor...
Az ismert eszközöknek meg nevet adok a routerekben, amit MAC címhez rendel a router: és mivel felismeri az eszközöket (van több droid, iphone, ipad, meg persze laptop is) , ezért én arra tippelek, hogy nem változtatgatják csak úgy a MAC címüket ;-)
Az IP címük persze változik, miután lejárt a bérleti idő, valószínűleg újat kapnak, de az engem nem érdekel.
-
Topikgazda
válasz Galopp #63987 üzenetére
Erre írta Vasti, hogy
"Nem hiszem hogy erről van szó, mert a router kb. 2 hete lett beüzemelve (előtte az előző szolgáltatóm routere maradt a helyén, csak sajnos vissza kellett adnom) és ez idő alatt biztosan nem csatlakozott hozzá ennyi idegen eszköz."
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Peterhappy
őstag
válasz Galopp #42026 üzenetére
Szia Galopp! Nagyon szépen köszönöm a tippet, ez volt a gond! Ilyen opcióm nem volt, de utánaolvastam és mint kiderült, az "n only" beállítás volt a ludas. Átállítottam auto-ra és már ment is a nyomtatás!
Igaz rosszul, nem a szöveget nyomtatja, hanem hülye jeleket és kriszkraszokat, de ez már egy másik topikért kiált...
Még egyszer nagyon köszönöm!
-
MODERÁTOR
válasz Galopp #41107 üzenetére
Köszi!
Közben volt idő a saját kérdéseimnek utána olvasni a neten, így beírom ide hátha valaki másnak is jól jön majd:adott egy távoli Win7-et futtató számítógép, melyet WOL-al bekapcsolok, és ezt követően Távoli asztali kapcsolattal csatlakozom hozzá:
1. be lehet-e állítani valahol hogy a távoli gépet a munka befejeztével távolról le is tudjam állítani.
Igen lehet, a legegyszerűbb módja az ALT+F4 billentyű kombinácó.2. lehet-e olyat hogy a távoli gépen is látszódjon hogy mit csinálok rajta éppen, vagy mindenképp kijelentkezik a távoli gép.
Nem lehet, ehhez windows esetében távsegítség beállítására van szükség
3. illetve lehet-e olyat hogy a távoli asztali kapcsolat kezdeményezése ébreszti fel alvó , esetleg kikapcsolt módból a távoli számítógépet.
Erre nincs lehetőség windows távoli asztallal.20 éve a Prohardveren
-
spiritex
veterán
-
spiritex
veterán
válasz Galopp #40734 üzenetére
Minden tiltva van a Home verzióban, és eltelik pár nap, és mindent újraengedélyez. Elhalasztási lehetőség sincs a Home-ban... Gpedit.msc sem...
Azért ilyenre csináltam a szabályt, mert ugye a saját gondolkodásom szerint nem konkrét helyről érkező forgalmat szeretnék tiltani, hanem mindent. De nem tudom, hogy jól okoskodok-e. A neten sajnos nem találtam értelmes leírást, hogy a Forrás-hoz mit kell vagy érdemes írni.Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Galopp #40702 üzenetére
A többiektől is kérdezném. Előre is köszi!
Azóta úgy hallottam, hogy a fals proxy nem fogja érdekelni a win update-et, az csak a böngészőkre hat.
A router-ben sajnos csak wifi alapú mac-szűrés van, a mini pc viszont LAN-on csatlakozik, így az nem játszik.
A kérdésem az lenne, hogy ha a router-emben beállítom a "Hálózati szolgáltatás szűrőt" az segíthet? Így beállítva rendben lesz szerintetek ahhoz, hogy a W10 ne tudjon kimenni a netre frissítésekért, de a homegroup többi gépét elérjem?
Azért kellene ez, mert a mini PC-met CSAK filmnézésre szeretném használni, és nem gond, ha nincs rajta net, tehát ha nincs net, nincs fertőzés, így frissítés sem kell. Nem szeretném állandóan félbehagyni a filmeket, mert mindenféle ablakot dobál fel, vagy éppen újraindításra, régi windows törlésére figyelmeztet.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
cyber86
őstag
válasz Galopp #40718 üzenetére
Igen, mert idáíg így nem volt gond, hogyha újra telepítettem a gépemet akkor nem kellett otthoni csoportba lépni meg ilyenek és máris láttam a server gépen levő adatokat.
(#40719) krealon: de akkor a többi gép miért látja egymást ugyan ezzel a profillal?
Szerk: Vagy most nekem melyik profil kéne egyáltalán? A lényeg, hogy ha rákötök egy gépet a hálózatra akkor lássam a server gépen levő adatokat és ne kelljen semmit se beállítani hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Galopp #40708 üzenetére
Köszi, holnap megnézem!
(#40709) woodworm
Mivel nagyon érzékeny vagyok a tökéletes kadenciára, így nem kodizok, kizárólag MPC-HC-t használok, hogy lejátszás közben sem judder, sem stutter, sem tearing ne legyen, csak tökéletes 1:1 frame / Hertz.[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Galopp #40702 üzenetére
Köszi, jól hangzik, de hol kéne a proxy-t beállítanom? Csak a Firefox-ban tudok ilyen lehetőségről, de nyilván nem erre gondoltál, mert ezt rendszer szinten kell megoldani, hogy a win a háttérben ne tudjon kimenni a netre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Trollok komolyan
- Xbox Series X|S
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen egeret válasszak?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest