Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
-
spiritex
veterán
válasz Core2duo6600 #40739 üzenetére
Letiltottam mindhárom cél portot, amiket írtál, mind TCP, mind UDP vonalon, talán jó lesz, mert sem a kártyajáték, sem az időjárás nem megy, a Defender sem tud frissíteni, stb... Hehe!
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Core2duo6600 #40744 üzenetére
Tudom, hogy abszurd, hogy amíg az emberek általában azért szoktak panaszkodni és segítséget kérni, mert nincs net a gépükön, addig én az ellenkezőjével kínlódok, hogy ne legyen net a házimozi gépemen, de nem tudná valaki megmondani, hogy ide milyen értékeket kellene írnom, hogy a W10 ne tudjon frissíteni?
Hagyjam az IP-t automatikuson, a DNS-hez pedig írjak 0.0.0.0-t?
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz gabesz.1986 #40753 üzenetére
Igen, annak, de ha nem szeretnéd mindig beírogatni, akkor ki lehet majd később kapcsolni.
-
spiritex
veterán
válasz gabesz.1986 #40751 üzenetére
Adtál jelszót a W10-ednek a bejelentkezéskor? Mert kell. Működnie kell, nálam is működik 2 db win7, 1 db win8.1 és 2 db win10 mind látja egymást + a droidok
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Core2duo6600 #40739 üzenetére
Köszi, de akkor a források maradhatnak üresek, igaz?
Az 1-65535-ön gondolkoztam, de az nem tiltja a Homegroup elérést is?
Amúgy Asus RT-N18U-ról van szó gyári firmware-rel, nincs benne komplett tiltás, csak olyan, hogy <65535.[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Core2duo6600 #40735 üzenetére
Mindenképpen tiltani akarom, mert most végre újra minden jól működik, és azt szeretném, ha így is maradna, és nem kéne a filmnézés helyett (amikor totál rákészül a család) fél óráig szenvedni a W10-el mert megint elcseszett valamit, történetesen, hogy nem volt hang. Leellenőriztem már mindent, hangerő, codec, stb. a lejátszó szoftverben, hangerő, bemeneti jel, stb. win-ben, TV-n, erősítő kapcsolgatás, kábel ellenőrzés, mire kiderült, hogy a háttérben frissít ez a *ar, borzalom volt... Várni kellett fél órát mire befejezte, aztán kétszer újraindítani mire jó lett.
Egy szó mint száz, ez nem opció, inkább pendrive-ról nézek filmet, minthogy netet kapjon a gép.[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Galopp #40734 üzenetére
Minden tiltva van a Home verzióban, és eltelik pár nap, és mindent újraengedélyez. Elhalasztási lehetőség sincs a Home-ban... Gpedit.msc sem...
Azért ilyenre csináltam a szabályt, mert ugye a saját gondolkodásom szerint nem konkrét helyről érkező forgalmat szeretnék tiltani, hanem mindent. De nem tudom, hogy jól okoskodok-e. A neten sajnos nem találtam értelmes leírást, hogy a Forrás-hoz mit kell vagy érdemes írni.Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Galopp #40702 üzenetére
A többiektől is kérdezném. Előre is köszi!
Azóta úgy hallottam, hogy a fals proxy nem fogja érdekelni a win update-et, az csak a böngészőkre hat.
A router-ben sajnos csak wifi alapú mac-szűrés van, a mini pc viszont LAN-on csatlakozik, így az nem játszik.
A kérdésem az lenne, hogy ha a router-emben beállítom a "Hálózati szolgáltatás szűrőt" az segíthet? Így beállítva rendben lesz szerintetek ahhoz, hogy a W10 ne tudjon kimenni a netre frissítésekért, de a homegroup többi gépét elérjem?
Azért kellene ez, mert a mini PC-met CSAK filmnézésre szeretném használni, és nem gond, ha nincs rajta net, tehát ha nincs net, nincs fertőzés, így frissítés sem kell. Nem szeretném állandóan félbehagyni a filmeket, mert mindenféle ablakot dobál fel, vagy éppen újraindításra, régi windows törlésére figyelmeztet.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Galopp #40708 üzenetére
Köszi, holnap megnézem!
(#40709) woodworm
Mivel nagyon érzékeny vagyok a tökéletes kadenciára, így nem kodizok, kizárólag MPC-HC-t használok, hogy lejátszás közben sem judder, sem stutter, sem tearing ne legyen, csak tökéletes 1:1 frame / Hertz.[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Galopp #40702 üzenetére
Köszi, jól hangzik, de hol kéne a proxy-t beállítanom? Csak a Firefox-ban tudok ilyen lehetőségről, de nyilván nem erre gondoltál, mert ezt rendszer szinten kell megoldani, hogy a win a háttérben ne tudjon kimenni a netre.
-
spiritex
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Win10 Home-os házimozi PC-t, ami rá van kötve a plazma TV-re, és úgy használjuk, hogy a Homegroup-ban lévő saját gépeink (én és asszony) vinyójairól érjük el és játsszuk le a filmeket. Mindhárom PC LAN-on csatlakozik egy Asus RT-N18U router-hez. De ez a Win10 annyira agresszívra sikerült, hogy minden (értsd MINDEN) tiltás ellenére képes filmnézés közben ablakokat feldobálni a frissítésekkel kapcsolatban, amikkel az őrületbe kerget.
Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e azt oldani, hogy ez a gép úgy legyen hálózatban (Homegroup-ban) a többi géppel és érje el azok vinyóit, hogy közben a netre ne tudjon kimenni?
Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
A jelszint az emeleten már gyengébb, de a router mellett 2-3 méterre maximális a jel és ott is előfordul a jelenség. Ami pedig a szomszédokat illeti, sajnos rengeteg (kb. 20-25 db) wifi hálózat van és minden csatorna bőven foglalt. Próbáltam a legkevésbé terheltet kiválasztani.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #35561 üzenetére
Még annyit szeretnék kérdezni (hátha le sem kell cserélni a sok-sok éves router-em), hogy mi lehet az oka annak, hogy a D-Link DIR-635-ösöm wifi-jéről folyamatosan lecsatlakozik a tabletem és az okostelóm is, és ilyenkor az eszközökön megszakítom a wifi kapcsolatot, újra csatlakozok és jó megint valameddig, de max. kb. 10-15 percig. Melyik beállítás körül kéne nézelődnöm, ha egyáltalán orvosolható ez azzal?
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #35561 üzenetére
-
spiritex
veterán
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy mivel tud többet az ASUS RT-N18U egysávos router az ASUS RT-AC53 duál sávos routernél, hogy ennyivel többe kerül? Mi ennek az oka?
Ez a kettő közül szeretnék választani.
Előre is köszi!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #33040 üzenetére
Az a 848 wireless hiba nem tudom sok-e. Még sosem töröltem (Clear). Milyen hibáról lehet szó? Bármilyen wifi eszköz és a router közötti átviteli hibáról?
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Szerintetek miért lassul le néha egy 300 Mbit/sec-es TP-Link TL-WN881ND wifi kártya kapcsolata a router-rel 8-10 Mbit/sec-re? A win8.1 és a router 192.168.0.1-es felülete általában 240-300 Mbit/sec-et mutat, de nagyritkán (éppen amikor filmet néznénk a gépről) leesik 8-10 Mbit-re és a film elkezd szaggatni. Mondjuk lehet, hogy máskor is leesik, csak ugye netezés közben nem veszem észre.
Másik kérdés hol tudnék erősebb antennákat venni a gyáriaknál?
3. kérdés: hagyjam a wifi kártyát a csudába és cseréljem le egy 25 méteres CAT6-os patch UTP kábelre?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Borisz76 #32596 üzenetére
Én anno vettem egy ilyen repeater-t és a beállításainál lehetett választani, hogy ugyanazt a wifi-t terjessze ki ugyanazzal a névvel és jelszóval, vagy legyen más a neve, jelszava.
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #32586 üzenetére
Köszi szépen!
Még egy utolsó kérdés, ha már leírtam a részleteket. Ilyen körülmények és felállás mellett melyik router lenne a legajánlottabb max. 20e körül (esetleg egy 4.) a következő 3 közül, ha újat szeretnék venni:
1.
2.
3. ?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #32584 üzenetére
Utolsó mondatként annyi lemaradt még, hogy nehezebb feladat e a router-nek egyszerre kiszolgálni a belső, wifi hálózatos kommunikációt és a külső LAN hálózatos kommunikációt, mintha csak a belső wifi-set kéne?
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #32583 üzenetére
A router egy jó régi D-Link DIR-635. Az említett programot majd megnézem. A wifi-s gép kb. 4 méterre van légvonalban a router-től. Ha mindenképpen egyenesen kell nézni akkor van egy 20-25 centis emelet elválasztó (amin járunk, nem tudom mi a neve) és egy vékonyabb válaszfal, de ha lehet amúgy is nézni, akkor egy enyhe C alakban 2 ajtó és egy lépcső van a két eszköz között.
De ha általánosságban kérdezem, akkor mennyire lassítja a belső wifi-s kommunikációt a router-rel (ez lenne a film) a külső kommunikáció (ez a letöltés). Eszembe jutott még, hogy ha a vinyó oldaláról nézem, biztos problémásabb a vinyónak kiszolgálni a lejátszást, miközben folyamatosan mentenie kell a letöltést. Tehát a wifi-s (film kiszolgáló gépen) valószínűleg ki kell kapcsolni a letöltést, most már csak az a kérdés, hogy a LAN-os gépen is ki kell-e...
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Sziasztok, rég jártam erre, most lenne újra egy kérdésem:
Van egy 10 Mbites optikai netem és egy router-em, amire rá van kötve LAN kábellel egy számítógép és egy médiaplayer, 300Mbps-es (N-es) wifi kártyával (TP-Link TL-WN881ND) pedig egy másik számítógép az emeleten, aminek a kapcsolata a router-rel általában 104-130Mbps és 94-100% között van (ha jól jelzi a szoftver). Az lenne a kérdésem, hogy ha a lenti LAN-os médiaplayer-rel egy a wifi-s gépen levő filmet nézek NFS-es megosztással, akkor befolyásolja-e a lejátszás akadásmentességét, folyamatosságát az ha valamelyik gépen megy a letöltés, és ha igen, akkor melyik gép letöltése befolyásolja elsősorban, és milyen mértékben? Kell-e korlátoznom a letöltési sebességüket (esetleg le kell-e állítanom a letöltést egyik vagy másik gépen) miközben filmet nézek? A kérdést azért teszem fel, mert néha-néha megakad a film képi megjelenítése (a hang megy tovább), majd gyorsan "utánaszalad" a kép is. Ritkán fordul elő, de nem tudom mi okozza, mert néha akkor is jelentkezik, amikor semmi letöltés nem megy, néha meg akkor, amikor lekorlátozva a sebességet, de megy a letöltés.
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Alteran-IT #30063 üzenetére
Nem kell összekötni a két hálózatot, és szét sem kell őket választani. Miért kéne? Két teljesen különálló net, különálló router, különálló wifi, jelszó, stb. Ahogy egy másik városból is tudsz VPN-el kapcsolódni a gépedre, úgy a szomszédból is... a távolság (inkább közelség) nem akadály
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz xigris #30059 üzenetére
Hát akkor a legegyszerűbb, ha létrehozol egy VPN elérést a gépeden, megadod a szomszédnak az adatokat, és már mehet is a filmezés, nem kell kavarni alhálózatokkal, fix ip-kkel, stb.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #30015 üzenetére
Értem, és köszi szépen! Szerintem akkor ma lesz az a nap amikor várok még egy órát és újra kapcsolódok.
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #30013 üzenetére
Na jó, lehet, hogy csak 1.5, de annyi biztos megvan. Nem mai darab ez a router. Amúgy mi a technikai oka és magyarázata a jelenségnek?
(#30012 Doky586) Azért zavar, mert általában éppen este 8 körül Skype-olok és most már kezd idegesíteni, hogy minden nap megszakad a hívás.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Sziasztok!
Nincs arra valami mód, hogy amikor a bekeretezett rész eléri a 24 órát, akkor ne menjen el a net 2 percre? Minden nap 1x újrakapcsolódik a router... ez minden ADSL kapcsolatnál így van? Invitel, optika, FTH. Annyit tudok tenni, hogy fennmaradok éjjel 1-ig, és akkor újraindítom, hogy ne mindig az este 8 órás csúcsidőben szakadjon meg, hanem éjjel 1-kor, amikor már úgysem használjuk?[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Doky586 #30000 üzenetére
Ha a telefonján akar netezni, akkor felesleges a hotspot bekapcsolás, ha viszont más eszközzel, pl. egy kikapcsolt netes pc-vel, akkor oda kell egy USB-s vagy PCI(e)-s wifi vevő.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #29974 üzenetére
A wifi 20MHz-en van fix-en. De lehetne Auto 20/40 is. Máshol még nem próbáltam. A csatorna 6-os.
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #29970 üzenetére
THome, cisco EPC3925, az eszköz pedig egy Lenovo IdeaTab A7-40 A3500-FL tablet. A szakadást nem tudom semmilyen eseményhez sem kötni, ad-hoc módon jelentkezik, és már ha 1 másodpercre kikapcsolom rajta a wifi-t, majd újra be, akkor azonnal jó. A router és a tablet között csak kb. 1 méter volt legutóbb! Wifi Analyzer-t majd megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Szerintetek ha van egy wifi router, azon keresztül egy wifi-s net a lakásban, és vannak eszközök, okosteló és tablet, amiken alkalmanként meg-megszakad a net (és ilyenkor ki-be kell kapcsolni rajtuk a wifi elérést, hogy újra jó legyen), de maga a wifi továbbra is elérhető más eszközök által, akkor az minek a baja, hibája? A router-é vagy az eszközé? Köszi!
-
spiritex
veterán
válasz Viperator #29909 üzenetére
Több ismerősöm is van, aki fél a sugárzásoktól (főleg mobiltelefon és mikrohullámú sütő), részben jogosan, de tényleg igazuk van a többieknek. A szomszédaid wifi jeleit nem tudod megszüntetni. Tegyél fel egy Wifi analyzer applikációt az okostelódra vagy tabletedre és mindjárt láthatod mennyi wifi hálózat vesz körül így is úgy is... a saját wifi-d elenyészik a sok wifi és egyéb sugárzás mellett.
Ha már oda szeretnél figyelni a sugárzások egészségre gyakorolt negatív hatásaira, akkor egy dologra vigyázz nagyon, hogy olyan helyen ne telefonálj, ahol gyenge a térerő, mert akkor sugároz legjobban a mobiltelefonod, de akkor sem jobban, mint a leírásában feltüntetett SAR érték. Nyilván ez alapján kéne mobiltelefont is választanod, remélhetőleg így csináltad, mert van egy-két durva modell...[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Szüleimnél van egy szolgáltatói wifi-s modem/router. Hogy lehetne a legegyszerűbben kiterjeszteni a wifi hatósugarát 4-5 méterrel? Van erre valami powerline, amit bedugok ott, ahol még van jel, de már gyengül, és ő onnan újra szórja? Vagy más megoldás? Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #29665 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, egyelőre ma már nem jelentkezett a hiba... Talán csak pillanatnyi elmezavar volt valamelyik eszközben.
Invitel ADSL, szolgáltatói modem, saját D-Link router.Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
Sziasztok újfent! Az utóbbi napokban sok villámlás volt szüleimnél és ilyenkor mindent áramtalanítanak, gépeket, pc-t, router-t. Azóta van hogy elmegy a net és sárga felkiáltójel van a net kapcsola ikonjánál, majd visszajön magától, korábban ilyen nem volt soha. Szerintetek mi nem örült a napi 1-2 ki-bekapcsolgatásnak? Lehet, hogy egy router újraindítás megoldja a dolgot? Vagy inkább a pc-t kéne áramtalanítani, majd visszakapcsolni? Köszi!
-
spiritex
veterán
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #29276 üzenetére
Még annyi, hogy ha a laptop G-s vevője helyére vennék egy USB-s N-es vevőt, akkor 10 Mbites net mellett nem lenne gyorsabb a netezés, ugye, mert a G szabvány 54 Mbit/s-ra képes?
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #29276 üzenetére
Köszi szépen mindegyikőtöknek! Most már világos, és akkor ezek szerint nem válthatok fájdalommentesen 5 GHz-re...
-
spiritex
veterán
Akkor honnan tudjam, hogy érdemes-e beruháznom egy dual band-es router-be vagy nem? Honnan tudhatom, hogy pl. az Alcatel Idol Ultra telefonom menni fog-e? Vagy az Ainol Crystal tabletem, ill. Compaq Presario CQ61-410SH laptopom? Mert az eszközeimet nem szeretném lecserélni (egyelőre).
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #29249 üzenetére
Bocsi, de még mindig nem értem teljesen (és már a neten is kutattam és nem egyértelmű), hogy írod, hogy az N megy mindkét frekvencián, akkor az nem azt jelenti egyből, hogy dual band-es? 1. band=2.4 GHz, 2. band= 5GHz? Tehát, ha az eszközeim tudják az N-t, akkor nem fognak menni a dual band-es router 5 GHz-én egyértelműen? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #29243 üzenetére
Ezek szerint az "n" már az 5GHz-et jelenti? Azt hittem, hogy az "ac" jelenti csak azt.
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #29241 üzenetére
Köszi szépen! Még annyit kérdeznék, hogy egy telefonnál / tabletnél / notebook-nál mit kell, hogy írjon a Wi-Fi 802.11 b/g/n-en kívül, hogy támogassa az 5GHz-et? Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac?
-
spiritex
veterán
Hasonló áron van ajánlottabb dual band-os router?
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz farkas-j #29215 üzenetére
"...mert a te sebességed erősen függeni fog a "zavaró csatornán" folyó adatforgalomtól..."
Ergo az övé is az enyémtől... és ha én erővel nyomatok nagy adatmennyiséget a csatornán, mert hogy azt szoktam, akkor talán odébáll az illető egy másik csatornára! A lényeg, hogy ki kell tartanom és nem szabad rögtön elszaladnom.
Ha vennék egy powerline eszközt, akkor honnan tudhatom, hogy a 3 szobával arrébb levő konnektor ugyanazon az áramkörön van-e, mint a router melletti konnektor? Lekapcsolom egyessével a biztosítékokat, és akkor jó, ha mindkettőben egyszerre megy el az áram, ugye? Ha nem, akkor szívás.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Olyan kérdésem lenne, hogy attól, hogy egy wifi csatornán osztozok valamelyik szomszéddal még működhet jól a kapcsolatom?
Csak mert azóta, hogy a közvetlen szomszédom szolgáltatói wifi router-t kapott, szakadozik a wifi kapcsolatom. Ledobálja a gépeimet. Próbálok másik csatornát találni android-os Wifi analyzer-rel, de sajnos annyi a közelben a wifi, hogy nincs egyetlen szabad csatorna sem, 5 GHz-et meg sajnos nem tud a router-em... Köszi!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz PumpkinSeed #29187 üzenetére
Kipróbáltam. Box-on szaggat a HD, telón nem. Érdekes. Pedig nem gyenge a box hardvere, ráadásul LAN-on megy.
-
spiritex
veterán
válasz PumpkinSeed #29184 üzenetére
Médiaklikkről veszem a stream-et.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz PumpkinSeed #29181 üzenetére
Nem. Előfordulhat a szoftveres hiba, bár ugyanaz a szoftver van mindkét kütyün, de az is lehet, hogy a box-al van valami hardveresen... nem tudom sajnos. A box-ban egy Quad Core ARM Cortex A9 Amlogic S812 van.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz PumpkinSeed #29178 üzenetére
Ez egy automatikus stream, tehát valaminek a függvényében (gondolom a net átviteli sebességének függvényében) nagyon rossz felbontással indul, majd fokozatosan élesedik 4-5 lépésben, míg HD nem lesz.
Amit nem értek, hogy egy tv-re kötött android-os tv box-on LAN-nal miért nem élesedik ki a kép HD-re, míg egy HD telefonon nézve (ráadásul wifi-vel) kiélesedik.Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
Sziasztok! Nem tudom hova való a kérdésem, talán ide. Lehet, hogy láma a kérdés, de az érdekelne, hogy melyiknek több (ha egyáltalán több) a sávszélesség igénye kBps-ban? Egy 1280 x 720 pixel kijelzős okostelefonon nézett HD stream-nek, vagy egy FullHD-s 1920x1080 pixeles monitoron nézett HD stream-nek?
-
spiritex
veterán
válasz szimla65 #29014 üzenetére
A telón mobilnet van? A PC-ben van wifi vevő? Mert akkor a telefonon Beállítások / Továbbiak / Megosztás és mobil hotspot / megadod a jelszót, titkosítást, aktiválod és már tudod is venni a jelet PC-vel.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #28981 üzenetére
Akkor máshogy kérdezem:
a meglévő eszközeimmel tudok saját SSL (https-es) proxy szervert létrehozni, amihez böngészőből tudnék csatlakozni?Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #28979 üzenetére
Nahát, pedig ftp szerverre is lehet.
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #28977 üzenetére
De az admin felület elérése után hogy csatlakozom a VPN szerverére, mert ugye azt szeretném végső soron elérni böngészőből. Mint ahogy proxy szervereket elér az ember böngészőből.
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #28975 üzenetére
A Cisco-ban már DMZ-be tettem az Asus belső WAN IP címét. És akkor ha engedélyezem a külső elérést az Asus-ban, akkor a dyndns-es címet beírom a távoli böngészőbe és elvileg már kéri is a VPN azonosítót és jelszót?
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #28965 üzenetére
Azt szeretném még kérdezni, hogy van arra lehetőség, hogy dyndns-el ne csak VPN klienből tudjam elérni a CISCO mögé kötött ASUS RT-N18U router-em VPN szerverét, hanem böngészőből is egy SSL link-en keresztül?
Ahogy pl. ezt: https://proxfree.com[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #28968 üzenetére
Bingo!
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #28965 üzenetére
Köszi,
azt ki tudom valahogy próbálni itthonról, hogy működik-e a DDNS címem úgy hogy nincs mobil internetem? Gondolom telón saját wifi + vpn kapcsolódás nem fog működni egyazon hálózaton belül.[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #28963 üzenetére
Igen, most egyelőre a 14 napos próbaidőre regisztráltam, és azon belül van egy kedvezmény, így elvileg 25$-ért megkapom 1 évre, ha minden igaz.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Sziasztok!
T-s netem van CISCO EPC3925-el. Ha regisztrálok egy dyndns címet a dyndns oldalon, akkor ugye a jelenlegi külső IP címemet rendeli hozzá a regisztrált DDNS címhez. Mi történik akkor, ha a külső IP címem megváltozik? Hogy fog tovább működni a szolgáltatás? A CISCO automatikusan frissíti a dyndns-nél az új IP címem?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz krealon #28628 üzenetére
Köszönöm a magyarázatot!
"Ha ennyi informaciobol nem tudod rendberakni a halozatot, ..."
Szerintem rendben van a hálózat, csak a VPN működését szerettem volna megérteni."Milyen router? Hol irja?"
Tehát a CISCO EPC3925 LAN3-as portjára van kötve egy android box, ami először kap egy belső IP-t (192.168.0.21) a cisco-tól DHCP-n, majd amikor a box egy VPN szerverre csatlakozik, a cisco webes felületén, azon belül ott ahol meg lehet nézni a LAN1,2,3,4-es portokra kötött eszközök MAC- és IP címét, ott az android box-nál 10.2.x.x-et ír. A LAN1-re az IPTV settopbox-a, a LAN2-re pedig egy PC van kötve, mind 192.168.0.x-es IP-vel.Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz krealon #28625 üzenetére
Akkor a 10.x.y.z-t nem is a router-től kapja a virtuális hálókártyám, hanem a külső vpn szervertől? Csak mert a router is kiírja a webes felületén, hogy pl. a LAN3-jára kötött és VPN szerverrel kapcsolatban lévő eszköznek 10.x.y.z az IP címe.
És a myipnumber.com miért ad ki másik IP címet az adott gépen? Konkrétan a szerver IP címét. Mert az lesz a külső IP cím, a belső meg a 10.x.y.z?[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz VeryByte #28622 üzenetére
"... "létrehoz" egy virtuális adaptert, ami kap egy IP címet a VPN szervertől."
Pont ezt nem értem, mert az ipconfig /all a virtuális adapter IP címére nem a VPN szervertől kapott IP címet írja, hanem a router-től kapott 10.x címet...
-
spiritex
veterán
válasz krealon #28620 üzenetére
Köszi szépen! Majdnem értem. Most már csak az nem világos, hogy a vpn szerver ip címét melyik adapter veszi fel az otthoni láncban? Mert ugye a router külső ip-je nem változik attól, hogy az otthoni 4 eszköz közül 1 csatlakozik egy külső vpn-re. Ha egy amcsi vpn szerverre csatlakozunk, akkor honnan olvassa ki egy netflix az amcsi ip címünket, melyik adapter melyik portjáról? Hogy-hogy működik a dolog? Miért nem a router külső ip-jét nézi?
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #28617 üzenetére
Köszi!
Azt szeretném még kérdezni, hogy ha egy otthoni hálózaton (router-en) több gép is lóg, pl. 1 PC, 1 android tv box és 2 okostelefon, akkor a router-nek ugye van egy publikus (külső) ip-je, a belső eszközöknek meg privát 192.168.x.x-es ip-je. Eddig oké, de ha valamelyik eszköz a 4 közül csatlakozik egy vpn szerverre, akkor az az egy eszköz felveszi a vpn szerver ip címét, de hol jelenik meg ez az ip? A belső 192.168.x.x-es cím hirtelen átvált egy külső ip címre? De ha így van, akkor az eszköz hogyan tud a router-rel még mindig kapcsolatban lenni (hogy-hogy van net az eszközön), amikor a router az a belső ip-k alapján azonosítja az eszközöket?[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz krealon #28612 üzenetére
"...mindket routeren kell forward-olni, ha egy belso gepet el akarsz erni az internetrol."
Ha a cisco-ra kötött router WAN IP-je DMZ-ben van a cisco-ban, akkor nincs dupla NAT, nem? Illetve elég csak a router-en megcsinálni a portforward-ot, nem?
(#28615) Gubek-Einste
Köszi![ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz mobilizmo #28610 üzenetére
Ezt nem igazán értem, mert éppen hogy két IP kamerám van a szolgáltatói eszközre kötve, és nem merem átkötni a saját router-emre, mert valahol itt PH-n olvastam, hogy az illetőnek utána már nem sikerült egyáltalán elérnie az IP kameráját, egyik eszközre kötve sem...
Tehát ilyen gondom nincs jelenleg, hogy nem érném el a kameráimat.Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #28607 üzenetére
Ha a saját router-em router funkcióit használom, de a szolgáltatói eszköz is router módban maradt, annak van valami hátránya?
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #28513 üzenetére
De ha egy HGW ad DMZ-t egy rákötött router-nek az gondolom nem gond, ugye?
-
spiritex
veterán
válasz mobilizmo #28454 üzenetére
Értem, köszi. Még egy dolog. A firmware felrakásnak van valami spéci módja, vagy csak bemegyek a RT-N18U gyári firmware-ében a FW verzióhoz és betallózom a gépről azt a file-t, amit linkeltél?
Illetve milyen módot kell majd állítani az ASUS WAN IP-kérés ill. DNS-cím módjához? Automatikus-t, Statikus-t? És a WAN MAC cím lényeges, hogy mi? Kell klónozni valamit?
Boccs a sok kérdésért, de sosem csináltam még ilyet.[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz mobilizmo #28452 üzenetére
Köszi szépen! És akkor ezzel a firmware-rel meg fogja kapni az ASUS is ugyanazt a külső IP-t, mint a CISCO, és a VPN szervert is el lehet majd érni azon keresztül? A CISCO-ban akkor mindent ki lehet kapcsolni, DHCP, DMZ, IP Passthrough?
-
spiritex
veterán
válasz mobilizmo #28448 üzenetére
" De DMZ nélkül nekem is ezt a jelenséget produkálta."
Mármint melyiket? Hogy belső IP-t kapott az ASUS-od? Neked is RT-N18U van amúgy? Ha igen, akkor linkelnél nekem egy kompatibilis tomato-t?
-
spiritex
veterán
Tudna valaki segíteni?
Van egy CISCO EPC3925-ös T-Home-os HGW-m, és most vettem egy ASUS RT-N18U router-t. Összekötöttem a CISCO egyik LAN portját az ASUS WAN portjával. A CISCO-ban találtam egy IP Passthrough menüpontot, ahova beírtam az ASUS MAC-címét, amire a CISCO DHCP-vel kiosztott neki egy belső IP-t (192.168.0.12), kikapcsoltam a DMZ-t, újraindítottam mindkét eszközt, de az ASUS-ban valamiért még mindig belső IP van a WAN IP résznél, én azt várnám, hogy a külső IP jelenjen meg itt a WAN IP-nél, mégis belsőt kap. [link] Ez miért van? Mit csinálok rosszul?
Az is érdekes, hogy ha újraindítom a CISCO-t, akkor nem lesz netem az ASUS-ra kapcsolódva, csak ha újra végigcsinálom a Beállítás varázslót.
Előre is köszi!![ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #28364 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Mit érdemes állítani? Elég a 8.8.8.8 és 8.8.4.4 vagy másodiknak érdemes nem a google-ét állítani arra az esetre, hogy ott is vacakolna valami?
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #28361 üzenetére
Ha win-ben, a Helyi hálózat-ban állítja ezeket be az ember az is jó?
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #28312 üzenetére
Na sikerült. Egy ponton túl muszáj volt beledugni a WAN kábelt, hogy észlelje a környezetét, és akkor állította át magát 192.168.1.1-re. De mivel most az Asus gigabites LAN portjától kapom az IP-t, így nem is húztam ki a gépből, és érdekes módon most elérem a CISCO-t is a 0.1-en és az ASUS-t is az 1.1-en.
Még egy kérdésem lenne: ahhoz, hogy a VPN szerver a lehető legyorsabb legyen, kell esetleg valamit átállítani? Pl. kikapcsoljam az ASUS tűzfalát, vagy bármi ilyesmit? Köszi előre is!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #28310 üzenetére
Ok, az Automata megoldotta (elfelejtettem, anno FIX-re raktam), feljött a beállítás varázsló, nem is kellett semmilyen ip címet beírni. De a beállítás első lépésekor azt kéri, hogy győződjek meg a WAN össze van-e kötve a modem-mel.
Lehet, hogy nem követted, de én csak egy VPN szervert szeretnék beállítani az Asus-on, úgy hogy az a CISCO-ra van kötve. Ne törődjek a WAN figyelmeztetéssel akkor, ugye? Menjek a VPN-hez és annyi?[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #28307 üzenetére
Nem tudom mit csinálok rosszul, de most a gépbe csak az ASUS LAN portja van dugva, az ASUS WAN portjába semmi, és nem érem el az ASUS-t sem a 192.168.0.1-en, sem a 192.168.1.1-en.
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #28305 üzenetére
A gép LAN portjába a CISCO LAN2-es portja van kötve. Dugjam át az Asus LAN1-es portjába a kábel CISCO LAN2-ben levő végét? Akkor hogy fogom elérni a CISCO-t?
Mondjuk az alaplapomon van 2 db LAN port...[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #28288 üzenetére
Segítenél még egy picit? Megvan a 18U. A WAN portját összekötöttem a CISCO EPC 3925 LAN3-as portjával. Kioszotta neki egy port-ot, amit beraktam CISCO-ban DMZ-be. De most hogyan tovább? A 192.168.1.1-en nem jön be semmi. Köszi!
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #28290 üzenetére
Nem gondolok én már semmit, csak azt, hogy kissé belefáradtam már ebbe az egész netes tévézésbe és a végén veszek egy parabolát...
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #28288 üzenetére
Mit csináljak, ha 40 km-re a magyar határtól még mindig nem tudom megoldani, hogy magyar adást nézzek antenna nélkül... ezért a bonyolítás. Ráadásul úgy, hogy pénzt is áldoznék, áldozok rá. Milyen jó lett volna kint magyar IP-t venni, akkor nem kéne VPN-ezni, SSH-zni, stb...
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #28285 üzenetére
Jövő héten már ki tudom próbálni egy android tv box-szal (kapok kölcsönbe) a saját Asus VPN router-emre kapcsolódva, és reménykedem, hogy azon jobb lesz a dolog, mint pc-n (mert azt nem mondtam, hogy igen megcsináltam a szoftveres VPN szerveremet, de az is lelassult az esti órákban). Ilyenkor mondjuk nem tudom mi van, ha a router-re két eszköz is csatlakozik, egy pc helyi IP címmel, és egy androidos cucc magyar IP-vel? Ekkor is lekorlátozzák a nemzetközi forgalmat?
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ha az ember FIX IP címet kér egy szolgáltatótól, akkor bármilyen címet kérhet, amilyet csak akar? Bemondja és megkapja? Tehát lehet kérni pl. külföldi IP címet is?
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #28253 üzenetére
Sajnos épp ennél a résznél nem a tiédet néztem, hanem emezt... De köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Eredeti játékok OFF topik
- DIGI internet
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Windows 10
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Mikrotik routerek
- GTA V
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest