Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz Elemental #36598 üzenetére
Mert szerencsétlen esetben a fix IP-címmel rendelkező eszköz a csatlakoztatásakor 'eltalál' egy olyan IP-t, amelyet a DHCP-szerver előzőleg már kiosztott egy kliensnek, ezzel címütközést okozva. Ez főként akkor lehet érdekes, ha sok a DHCP-kliens egy relatív kicsi kiosztható címtartományban, és el tudnak fogyni a címek, ami egyébként más szempontból sem szerencsés. A címütközés lehetőségét is kizárja, ha a DHCP-tartományon kívül választod a fix IP-t vagy statikus, MAC-címhez rendelt DHCP-t választasz hozzá.
Mod: a fix IP ezen kívül előny lehet, ha a routerrel (ami szokásosan ugye a DHCP-szerver szerepét is betölti) van valamilyen probléma, vagy egyszerűen nincs jelen a hálózatban, mert a kérdéses eszközt router nélkül közvetlenül kötöd a PC-re.[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
Üdv!
Miért szoktátok javasolni, hogy ha fix ip-t állítunk be egy eszköznek, akkor az a dhcp tartományon kívül legyen?
Én mindig a routerben szoktam lefoglalni az eszköznek mac alapján (address reservation), de eddig a dhcp tartományon belüli ip-t. Mostanában akadt ezen a szemem, hogy nem ez az ajánlott
Van ennek valami praktikus oka? -
Topikgazda
-
Jazz
veterán
-
Topikgazda
válasz bozont #36589 üzenetére
Sok különbség nincsen a két beállítás között:
WAN - A kliens eszközök a szokásos módon kapják meg az IP beállításokat DHCP-n, a default gateway lesz a kliens eszközöknek küldött DNS kiszolgáló IP címe.
DHCP - A kliens eszközök közvetlenül kapják meg a DNS szerverek címeit.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
bozont
veterán
Üdv
Kiakarom próbálni, hogy a Google DNS-t beállítva mi változik (igazából csak a Youtube-bal és PSN-nel van néha probléma). De két helyen is belehet állítani. A WAN és a DHCP beállításoknál. Mi a különbség a kettő között? Gondolom a WAN részen kellene inkább átírni, végtére is ott kommunikál a külvilág felé. -
jozdavab
tag
válasz Gubek-Einste #36578 üzenetére
Az aktívval folyton csak a gond van, hogy ki van húzva az aljzatból, ezt a hibát küszöbölné ki a passzív -) nem lehet kiiktatni.
Ötlet van hogy honnan tudnék szerezni?Vulpes pilum mutat, non mores.
-
Jazz
veterán
válasz Gubek-Einste #36577 üzenetére
Nagyjából....használható, vagy teljesen felejtős? Egy lol nevű játék+skype, kb. ezt használná az illető, 50-100ms ping-el meglenne elégedve. Az ilyen 5/0,5-ös ADSL-ről nem sok jót olvastam. De a helyzet miatt fontos lenne tudni, érdemes e belevágni, vagy inkább messziről kerülendő kategória.....sajnos sok lehetőség nincs, az árkülönbség meg egy szakadék ez és egy valamivel jobb között ami már nem ADSL.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
LeffeB13
csendes tag
válasz Gubek-Einste #36575 üzenetére
Ok, köszi szépen a segítséget, cserélem a kábelt.
-
Topikgazda
-
bajzal
őstag
Van egy TP-LINK TL-WA854RE repeater-em, amin nem tudok belépni a konfiguráláshoz. Én nem emlékszem, hogy megváltoztattam volna az admin, admin-t, de állítólag igen. Most mit csináljak? Egy másik routerhez szeretném beállítani, de nem tudom a jelszót.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Chrys_
addikt
válasz Chrys_ #36580 üzenetére
Van a repeater mód beállítása után a wlan frekvenciák mellett egy roaming assistant, ez elvileg arra jó, hogy ha az egyik jel túl gyenge, akkor vált a kliens az erősebbikre. Viszont a beállítás -70 és -90 között paraméterezhető, a fő AP meg -65 körül van
Szóval a gépem akkor áll rá a repeater-re, ha a PCE-AC66-t ki-/-bekapcsolom. Amint egyszer is kiesik a repeater, akkor természetesen rááll a fő AP-ra a gép, de utána már többé nem kapcsol vissza a repeater-re. -
Chrys_
addikt
válasz Gubek-Einste #36480 üzenetére
Hasonló problémával küzdök éppen.
A netkapcsolat TV-kábelen van a nappaliban. Modem --> RT-AC66U router AP-módban + switch, a multimédia cuccok és a NAS is kábelen kapcsolódnak ezen utóbbihoz.
A számítógépem egy másik szobában van, 3 falon keresztül megy a jel. Van vétel, de max. 20MB másodpercenként a másolás sebessége a NAS-ról (nincs gond a NAS-sal, az működik rendesen, tud sokkal többet is).
A régi telefonos net csatlakozása a lakás bejárata mellett van (ez már csak egy 3. routeren keresztül van használva dedikálva egy bizonyos funkcióra, a problémában nem játszik szerepet), ott volt régen a router és a NAS, ahonnan 40-50MB/s volt a másolási sebesség a számítógéphez. Egy másik ugyanolyan router is van itt, amivel ennél a kialakításnál media bridge mode-ban volt a nappaliba rakva.
Most arra gondoltam, valahogy a második routert megint a bejárathoz kellene rakni, és wlan-n kapcsolódna a nappaliban lévő AP-routerhez, és wlan-n kapcsolódna a gépem ehhez a második routerhez.
A gond az, hogy a második router repeater módban kapcsolódik ugyan az AP-hez (wifi paraméterek ugyanazok stb.), de a számítógép nem ezen keresztül van a helyi hálón (PCE-AC66 wlan kártyával), hanem a fő AP routeren.Azt olvastam, hogy a repeater akkor jó, ha a lefedett területet kell kiterjeszteni. Ez az én esetemben nem igaz, mert itt a valamivel gyengébb jel helyett kellene ezen második router erősebb jelét használnia a gépemnek, de úgy tudom, hogy a repeater jelére akkor áll rá a client, ha a fő AP jele már nem fogható, függetlenül a jelerősségtől.
Hogy lehet ezt megoldani? Kábeles csatlakozás a 3 helyiség között teljesen kizárt.
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #36576 üzenetére
köszönöm szépen a segítséget cat 6 tehát akkor ezt rendelhetem ?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz #91166208 #36572 üzenetére
CAT5E vagy CAT6 kábelt vegyél.
Összekötés: N18U LAN portból az N12 D1 WAN port, majd az N12 D1-n admin felületén Adminisztráció/Üzemmód menüpont alatt AP mód beállítása.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
jozdavab
tag
Üdv, nem tudom jó helyre írok-e, passzív ethernet hubot keresnék.
Hát újonnan ilyeneket már nem látni, régen elméletileg egy létező dolog volt.
Tudom aktív, hálózatról működő az jobb, de itt külön azon van a hangsúly hogy ne hálózatról menjen, és a sávszélességet pedig sose limitálná a 10mbites korlát.Van valakinek van ötlete honnan tudnék ilyet szerezni?
Vulpes pilum mutat, non mores.
-
Jazz
veterán
Egy ADSL 5Mbit/0,5Mbit mennyire alkalmas játékra? Kb. mekkora ping várható, és ez a feltöltési sebesség játék+TS egyidejű futtatására mennyire alkalmas?
Köszi!free your mind
-
törölt tag
Gubek-Einste
üdv: kábelek melyiket vegyem meg? Számolgattam 10-20 méter között kell majd a kábel.
Tehát az n12D1 megy a központi gépbe, majd az N18U lesz összekötve kábelen keresztül.. Az a baj ilyet még sose csináltam, de ha leírnád a menetét onnantól kezdve megoldom én. ezt találtam még az éjjel: összekötés ez így jó?[ Szerkesztve ]
-
LeffeB13
csendes tag
válasz Gubek-Einste #36567 üzenetére
Kipróbáltam ugyanazt a két gépet egy switch-be dugva, ott ugyanarra az ip-re működött a pingelés.
Ami még érdekes, hogy ugyan a fali kábelre (aminél a kábel teszter 4 eret jelzett csak), ha a nas-t, kötöm rá, vagy switch-et dugok rá, akkor se a nas se a switch nem jelzi, hogy kábel lenne a megadott port-jába bedugva.
Ez nem tudom, hogy a 4 érnek a következménye, vagy az eszközök mit is érzékelnek pontosan, amikor kábel kerül rájuk, mert hiába jelzett 4 eret a teszter, valahogy az eszközök nem érzékelnek kábelt. Ennek mi lehet az oka? -
válasz Gubek-Einste #36568 üzenetére
Végül jó minden. Ha UTP kábelt dugok a switch módú routerbe, akkor 297/205-öt mérek . Ollé! A problámás mérést a wifi használat okozta.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
válasz Gubek-Einste #36568 üzenetére
Most is be van kötve mind a nyolc drót.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Lett netmánia 1000-es csomagom. Az ONT után egy Asus RT-N18U ossza az internetet , netet. Teljesen jó. Egy régi még nem CAT5e UTP kábel megy át a padon keresztül a lakás átellenes sarkába , ennek a túlsó végén már csak kb 40-60 -as a sávszél. A kérdésem a következő lenne: Van-e olyan adapter, átalakító , amit az ócska UTP kábelem két végére toldva ki tudnám használni a régi UTP két haszontalan érpárját is - két pár oda ,két pár vissza (vagy méginkább 3 pár oda, 1 pár vissza) ? Ha van ilyen, akkor javulhatna ettől a helyzet? Öreg vagyok már ahhoz , hogy a padon szipákoljam a port.
-
LeffeB13
csendes tag
válasz Gubek-Einste #36563 üzenetére
Közben eszembe jutott még valami:
Ha jól értem, akkor fizikailag a kábel jó, csak korlátozott sebességre képes. Azaz a pingeléssel választ kellett volna kapnom először is, de valamiért ez nem sikerült. Azt próbáltam, hogy a fali kábel egyik végére ment az egy gép, a másikra egy másik, azaz egy patch kábellel volt közvetlenül összekötve két gép, és a ping nem adott vissza semmilyen választ. Itt választ kellett volna kapnom, vagy két gép patch kábellel történő direkt összekötése esetén még a ping parancsra se várjak választ, azaz normális volt a kapott eredmény?
-
LeffeB13
csendes tag
válasz Gubek-Einste #36563 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen a segítséget.
-
Topikgazda
-
LeffeB13
csendes tag
Azt nézem még, hogy a nappali dugaljba 2 db utp kábelt is be lehet dugni, és mintha 4-4 ér menne az egyikbe is, és a másikba is. Az nem oldaná meg a problémát, ha 1-be kötnénk a vezetéken lévő összes eret?
(Bár azt még nem tudom, hogy ezt a kábel hossza megengedné-e...) -
LeffeB13
csendes tag
válasz Gubek-Einste #36560 üzenetére
A 100-as link alatt mit értesz pontosan? És, ha új kábelt kell behúzni, akkor milyen kábelt érdemes most választani? (cat5e, 6, 7, stb..)
Ja, és nem tudtok valakit, aki ilyennel foglalkozik, megbízható, és jó ár-értéken dolgozik? -
Topikgazda
-
Topikgazda
-
LeffeB13
csendes tag
válasz LeffeB13 #36545 üzenetére
Na, megvan a teszt eredménye, a tesztelés menete, pedig a következő volt:
Az előszobában lévő vezetéken egy rj45-ös csatlakozó van, a nappaliban lévő vezeték viszont be van kötve egy dugaljba. Emiatt fogtam egy utp kábelt, az egyik végét a főegységre, a másik végét a "távoli" egységre kötöttem, szépen sorban felvillant a led 1-2-3-4-5-6-7-8
Ezt követően ezt a lemért utp kábelt bedugtam a nappali dugaljba, és arra dugtam rá a tesztelő "távoli" egységét. A tesztelő főegysége, pedig az előszobában lévő vezetékre ment.
Az eredmény, azaz a led-ek felvillanása itt már a következő volt: 1-2-3-5Elvben a használati útmutató alapján ez "open circuit", de abban nem vagyok biztos, hogy minden érnek bekötve kell-e lennie. Szóval ezt az eredményt most hogyan kellene értelmeznem? Illetve, most hogyan tovább szerintetek?
-
MrSealRD
veterán
válasz Gubek-Einste #36548 üzenetére
Köszi.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Riegerr
tag
válasz Gubek-Einste #36554 üzenetére
Ez a sebesség így normális vagy még küzdjek vele?
Korábban 743ND routerem volt, azzal 30-40 Mbps jött össze maximum.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Riegerr
tag
válasz Gubek-Einste #36551 üzenetére
Átraktam 7-re, de így sem lett gyorsabb.
Ennek a két eszköznek együtt mennyi lehetne a maximum sebessége? És a Diginet 100-al mennyi lenne a maximum sebesség, amit el tudnék érni legjobb esetben? -
Bacusuz
addikt
A fiam pc-jén 11-13 a ping(speedtestnél),míg nálam stabil 2.
Mindegy itthon melyik aljzatba dugjuk a netet, a két gépen mindíg ugyan azt mérem.
Szóval az itthoni gépeken mitől lett közel 20-as ping szerintetek?
Régebben 2 volt.[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Topikgazda
válasz Riegerr #36550 üzenetére
Használjál mindig gyártói/chipset driver-t az OS sajátja helyett de úgy látszik ez megfelelő.
Tedd át a csatornát hatosra vagy hetesre mert erős rajta a zavarás.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Riegerr
tag
válasz Gubek-Einste #36549 üzenetére
Csúsztatott zsalus a fal. 7-9 méterre van a router az adaptertől.Nem vastag a fal és 1 fal köztük.
A 4-es csatornát használom most, mert azon senki sincs.
SSID és a jelszó jól van beállítva.
A driver az lehet, hogy nem jó. Működik, de lassú.
Telefonról sem gyorsabb a net.
Előre is köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Riegerr #36547 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A használt wifi csatorna 1 és 11 közötti?
Gyártói/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Riegerr
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Diginet 100-as netem van. Asus N18U routerem és TP-Link 822 adapterem.
Az internet sebességét keveslem. 50 Mbps-nél nagyobb soha nem volt. Ez normális? Kábelen simán átjött a max. sávszélesség.
Ráadásul hullámzik a sebesség. Van valami beállításbeli hiba, ami ezt okozhatja? Ráadásul még a feltöltés mindig jobb, mint a letöltés.
A válaszokat előre is köszönöm! -
Bacusuz
addikt
válasz LeffeB13 #36543 üzenetére
"egy 69 m2 -es lakásban lakunk, de L alakú, és úgy néz ki, hogy képtelen egy router lefedni a lakást vezeték nélküli nettel, legalább is úgy tűnik, hogy erre se egy asus rtn66u se egy asus rt-ac68u nem volt képes"
Szia
Mi L alakú lakásban 96m2-en lakunk,RT-AC56U +hgg viszi szépen.
A router középen van, felemelve a jelerősség, 2-3 vonal alá még nem esett a net.
Eredeti firmware-rel nem volt térerő pár helyen.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
LeffeB13
csendes tag
Sziasztok!
Először is Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Másodszor, pedig két problémával fordulnék hozzátok:
- utp kábel van végig húzva a lakásban, amelynél az a problémám, hogy mintha a nappali és az előszoba közötti végpontok nem látnák egymást (próbáltam megpingelni a két végponton lévő notebook-ot, de nem sikerült), és mivel ezzel korábban is problémám volt, ezért arra gyanakszom, hogy valamilyen érintkezési hiba van (a vezetékeket csak részben tudom, hogy hogyan is futnak a falban (már így vettük a lakást), így legrosszabb esetben lehet, hogy újra kell húzni a vezetéket
(azért is nagy gond ez, mert az előszobában van a router, a nappaliban, pedig a nas, így a nas most teljesen elszigetelődött a külvilágtól)- egy 69 m2 -es lakásban lakunk, de L alakú, és úgy néz ki, hogy képtelen egy router lefedni a lakást vezeték nélküli nettel, legalább is úgy tűnik, hogy erre se egy asus rtn66u se egy asus rt-ac68u nem volt képes.
Mivel kezdek ebbe a projektbe teljesen belefáradni, ezért abban kérném a segítségeteket, hogy tudnátok-e ajánlani olyan céget/szakembert, aki a-tól z-ig (akár vezetékbehúzás is) megoldaná a fentieket, és jó ár-érték arányú, illetve ti jó szívvel ajánlanátok.
Köszönöm előre is.
üdv, Marci
-
MrSealRD
veterán
Adott egy router/kábelmodem eszköz és 2 wifi router. A két router szét lenne osztva 1-1 emeletre és vezetéken kapcsolódnának a kábelmodemhez. Ez végzi a tényleges routolást. A két wifi router repeaterként lenne konfigurálva.
Az a cél, hogy akármelyik routerre is kapcsolódjak elérjem a többi klienst. Tehát ha a fenti "A" vagy "B" wifi routerek közül egy nyomtató csatlakozik az "A" routerre és a laptoppal "B" routerre kapcsolódok akkor egyrészt egy alhálózatban legyenek másrészt menjen a nyomtatás... De ugyanez a helyzet a fájlmegosztással...Van valami hiba ebben az elképzelésben? Tehát a két router repeater és ha rádugok ezekre valamit kábelen az elérhető legyen a másik routerre csatlakozott eszközön is.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
TRob1
veterán
válasz Magnat #36540 üzenetére
Ok, köszi, akkor már el is vetettem az ötletet. Valahogy majd talán megoldjuk hogy lejjebb vagy közelebb kerüljön a router. Vagy akár le az egész router/modem kombo, hisz ott is van ugye kábel a tv-hez (csak akkor meg a hüle bowdenes telefonokat kell megoldani)
¤ R'n'R ¤
-
Magnat
veterán
Szia,
Ezzel csak átteszed a leggyengébb láncszemet a tv-router szakaszról a 2 router közé. Sőt, a neve alapján a második eszköz csak G-s szabványt tud, míg a tv gyanítom N-t, ha jól gondolom, akkor még lassítanád is vele a kapcsolatot.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
TRob1
veterán
Sziasztok!
Adott egy családi ház. Padláson át bejön a kábel, le az emeletre, ott a szobában az Inviteles modem és egy TL-WR1043 (v1.8). Eddig ok. Viszont a földszinti átellenes sarokban lévő szobába kellene net a tv-hez. Oké, vmilyen szinten van ugye wifivel, de ahhoz azért elég kevés hogy pl. fullhd filmet tudjanak nézni mondjuk a routerre kötött hdd-ről, vagy akár a pc-ről. Kábel viszont nemigen oldható meg. Van egy WR542G router. Lehet ezzel olyat kezdeni hogy ez le földszintre és erről kapja a tv a netet, miközben a 2 router meg vezeték nélkül kommunikál/továbbít, vagy ezzel nem sokat érnék... Előre is köszi.¤ R'n'R ¤
-
Magnat
veterán
válasz Gubek-Einste #36535 üzenetére
Te írtad ezt: "A 192.168.0.x és a 192.168.1.x két külön alhálózat, az lényegtelen, hogy az alhálózati maszk ugyan az"
Erre kérdezem, h vajon akkor is, ha az a maszk 255.255.0.0? (Nem)
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Magnat
veterán
-
Armatura
tag
Sziasztok,még választ várok,vagy ötletet erre: [link]
Eddig annyit tudtam csinálni,ami működik,hogy a "szerver" gépen nfs szervert indítottam,és azt végre minden körülmények között megtalálja a pi.Viszont a hálózat töbi gépe még mindig nem találja egymást,kivéve,ha begépelem az elérési utat,úgy tudok csatlakozni(wtf?)De ez egyrészt kényelmetlen,másrészt biztosan nem így kéne működjön.
Megjegyzés:Ha mindkét router kikapcsolom,a gépeket is,majd egyesével minden újraindítok,egy rövid ideig minden oké..(valamely gép újraindításáig,vagy csak egy két óra)
Van valami mód arra,hogy kiderítsem nem -e valamelyik router a hibás?Péter odaszól Jézusnak: - Pszt, Júdás kérdezi, tudsz csinálni lisztből kokaint?----Képeim: https://www.flickr.com/photos/142115553@N07/
-
Bacusuz
addikt
válasz Gubek-Einste #36527 üzenetére
igen ez lett volna a legjobb, de sajnos nem tudom megoldani.
viszont a repeater mod az eloszobabol eleg jol sugaroz.
skypeval teszteltuk w telival es azt tudta.nekunk ennyi boven eleg.
a wps sokat segitett, es elegedett vagyok mert kozben egy netgear rougert is sikerult kiiktatnom ugy hogy eszre sem vettek.
koszi a segitsegetÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
addikt
válasz Gubek-Einste #36524 üzenetére
most a ZTE szerintem PPPoE passtrough módban van, mert a Netgear adja a wifit, meg abból van zsinóros net is.
ki akarom venni, és azt akarom, hogy csak a ZTE működjön, de nem találom mit kellene módosítani
Itt a használatija
TV nincs rádugva, csak egy gép lenne.
(szerk: a Netgear csak b/g az új eszköz meg b/g/n gondolom emiatt is jobb választás lenne azt használni)[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Topikgazda
-
tototos
őstag
válasz Gubek-Einste #36525 üzenetére
az alhálózati maszk ugyanaz. csak az access pontok a 192.168.0.xx címeken vannak, a net pedig 192.168.1.xx címeket adja
-
Topikgazda
válasz Bacusuz #36526 üzenetére
Amit megtehetsz az az, hogy kábelen elvezeted ameddig tudod az egyiket AP módban, ha nem lesz megfelelő a lefedettség akkor a másik beüzemelned repeater módba oda ahol az elsőnek még jól vehető a jele, kb fél úton a problémás területhez.
A legjobb az lenne ha végig ki tudnák kábelezni az utat és az egyiket AP módban használnád a problémás helyen.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Bacusuz
addikt
sziasztok
eloszor is mindenkinek boldog karacsonyt kivanok.
segitsegetek kellene.adott egy internet kapcsolat(upcAusztriaban).Vett az oreg 2db Lidl SilverQuest SWV733 A1 3 az egben eszkozt.
A gond, hogy a konyhaban kicsi a wifi terero es ezt szeretnenk erositeni.
Elvileg ez mukodik AP modban,Client modban, es Repeater modban.
az eszkozon talalhato:
1db LAN csati
1db WAN\LAN csati
1db dual band WPS gomb
1db kapcsolo 3 allassal: AP\Repeater\Client
1db on\off kapcsolo
1db reset rejtett gomb
Sajnos hasznalatim nincs magyarul.Azt szeretnem elerni hogy a router az aram halozaton keresztul kivigye a lan-t a konyhaba es ott a masik eszkoz szolgaltasson wifit.
Nappaliban UPC router-eszkoz osszekot UTP kabellel,eszkozt arambadugva
Konyha eszkoz aramba dugva wifit szolgaltat.
Szerintetek mukodhet ez igy?
Ha igen melyik eszkozt milyen allasba tenni, es az UTP-t melyik aljzatba dugjam?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Topikgazda
-
tototos
őstag
válasz Gubek-Einste #36512 üzenetére
Tp-link az összes eszközöm. Annyit néztem hogy a repeater módban wds engedélyezett az universal esetén pedig nincs.
Szerencsére nem csak egy eszköz támogatott a szolgáltatónál, amíg nem volt router egy switch volt berakva és access pointok. A kérdés arra irányul, hogy lehet-e abból gond, hogy az access point ip címe másik tartományban van mint a szolgáltató által adott cím. -
addikt
kihoztak egy remek ZTE Speedport Entry 2i-t a meglévő előfizetés lecserélésénél, kérdés a következő: volt egy ezer éves Dlink modem és egy Netgear WRG614 v7 wifi router, amiből a T-home-os jómunkásember csak a Dlink modemet vette ki a láncból. a ZTE hiába wifi képes, nem azon keresztül jön a bit hanem a Netgear-en keresztül.
Én szívesen kivenném a rendszerből, de nem tudom mit kell beállítani a ZTE-n, hogy jó legyen.
feltúrtam a menüjét, de nem sikerült netet csiholnom (wifit igen, kapcsolódk is az eszköz de nem kap netet - ahogy a vezetéken kapcsolódó asztali gép sem)[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
mezis
félisten
-
BullZeye
veterán
sos-ben kéne egy kis segítség, mert szüleimnél vagyok de már csak pár órát.
Panaszkodtak, hogy egyik szobában nincs wifi jel, hoztam nekik egy régebbi TL-WR642 routert, mondván elméletileg ezzel lehet a ranget növelni.
Pont e szoba mellett jön be az internet, és rá tudnám kapcsolni erre az eredeti TP link 740 routert, és mostani kábel végére meg menne a TL642 router, onnan pedig egy kábelen húgom gépe.
Így kéne kinéznie.
DIGI -> TLWR740 -> 30 méter kábel, lakás másik vége -> TLWR640 -> Ethernet kábelen egy gép
Mivel még életemben nem csináltam, és fogalmam sincs minek hívják PONTOSAN amit szeretnék, ezért kéne egy lökés, hogy mire keressek.
Legjobb lenne, ha 1 SSID lenne, és automatikusan váltana telefon/laptop WIFI hálózaton, amelyiknek jobb a jelerőssége.
Kérlek segítsetek, mert legközelebb csak jó pár hónap múlva járok erre.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
KD6-3.7
őstag
válasz Gubek-Einste #36511 üzenetére
A TV van kabelen es a laptop vezetek nelkul. Tegnap este figyelgettem kicsit es mintha a Windows vagy a merevlemez miatt lenne. Van, hogy mikor leall a film akkor a Windows intezo le van fagyva szoval a talcaval nem tudok semmit sem kezdeni. Ez lehet csak veletlen.
-
Topikgazda
válasz tototos #36508 üzenetére
1; Gyártói értelmezés kérdése, hogy mit ért rajta.
2; Kell a rendszerbe egy olyan eszköz amelyik router mert a szolgáltatód biztosan csak egyetlen eszköz csatlakozását teszi lehetővé egyszerre.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Ciripke #36509 üzenetére
1. Maga a switch nem fogja érezhetően lassítani a hálózatot, a kábelezési útvonalat érdemes úgy kialakítani, hogy ha vannak egymással sokat forgalmazó egységek, azok azonos switchhez (maga a router is switchet tartalmaz) csatlakozzanak, hogy minél egyszerűbb, rövidebb úton járjanak a bitek, és ne foglalják egymás sávszélességét.
2. a link aggregationhöz a teljes érintett szakaszon ezt támogató (gyakorlatilag professzionális) eszközök kellenek, és még ha ilyenek is lennének Nálad, a két sebesség messze nem adódik teljesen össze.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Egy elméleti kérdésem lenne. Adott egy gigabites belső háló, ahol a routeren elfogyott a szabad port. Vettem egy gigabites switch-et, a kérdésem az, hogy valamilyen módon lassul-e a belső hálózat (érezhetően) forgalma ennek hatására, vagy esetleg az Internet felé lesz-e ennek hatása.
Másik kérdésem, hogy a link aggregation működhet a router és a switch között? Illetve van gyakorlati haszna ennek?
Köszi a válaszokat!
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget/ellenőrzést szeretnék kérni. Itthon kiépítettem egy kis hálózatot és kérdés, hogy minden-t jól csináltam vagy valamit máshogy kellene.
Az internet szolgáltatóm egy kiskörnyéki vezeték nélküli szolgáltató, a tetőn van egy antenna és onnan utp-n keresztül kapom az adatokat. Itt az ip tartomány 192.168.1.xxx, dhcp működik. Ennek a kábelnek a végén van jelenleg egy TP-WR1043ND típusú router. A wan portba csatlakozik a net. A router a 192.168.0.1-es címen elérhető és dhcp-n osztja a címeket. A router 4 portjából 2-n számítógép csatlakozik, egyen pedig egy access point. Az access point 192.168.0.2-es címre van állítva és a dhcp szolgáltatása ki van kapcsolva. Van egy másik access point ami universal repeater módban van, és az access point jelét továbbítja tovább. Ennek az access pointnak 192.168.0.3 a címe.
Kérdések?
1,Mi a különbség a repeater és universal repeater között?
2,Működőképes a rendszer ha a router kiiktatom a rendszerből és az access point direktbe van összekötve a tetőn lévő klienssel? Ilyen esetben hogy tudom elérni a két access pointot, hiszen a kliensek amit wlan-on kapcsolódnak 192.168.1.xxx címet fognak kapni.Köszönöm a segítséget
-
KD6-3.7
őstag
Sziasztok
Film nezesre Plex es a Windows Media Server-t hasznalom. Remelem jol irtam a nevet, ez a gyari halozati megosztas akar lenni. A TV egy 2016-os Samsung. Kabelen csatlakozik a routerhez a PC - ez esetben egy laptop - pedig a WIFI-t hasznalja a streamelesre. A problemam, hogy random elkezd belassulni az egesz es bufferel minden. Van olyan, hogy egy napig teljesen jo, visz mindent, aztan gondol egyet es semmit sem akar lejatszani fel perces toltogetes nelkul. Ujrainditas sem segit legtobbszor. Nem tudok rendszert talalni a jelensegben. Egyszeruen tök veletlenszeruen csinalja.
Ti mit gondoltok, mi okozhatja? -
parkasz
senior tag
-
MODERÁTOR
válasz parkasz #36501 üzenetére
Minden UPC-s HGW képes bridge üzemmódra, de firmware-től függően ezt van amikor csak az ügyfélszolgálat tudja aktiválni. Találkoztam ilyen fw-vel Ubee-n is, illetve a kis példányszámban kint lévő Hitron is ilyen. Ezen kívül szokásuk még átállítani IPv6 módra, ahol nem elérhető a bridge mód, de kérésre rögtön visszateszik IPv4-be. Egyszóval nem kell külön kérned semmilyen eszközt, bármelyik megteszi majd. Egyébként mostanában leginkább Compal-t (hétköznapi nevén Connect Box) szoktak osztogatni.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz parkasz #36501 üzenetére
A Technicolor 7200-ast biztosan lehet bridge-módban használni, az Ubee (3226?) emlékeim szerint legalábbis problémás volt, mintha a UPC-s rendszer nem engedte volna.
MaCS
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek, külön köszönettel Intruder áldozatos munkájáért!
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
válasz Intruder2k5 #36489 üzenetére
Ah értem, köszi
-
parkasz
senior tag
válasz Gubek-Einste #36500 üzenetére
Szia!
Köszi a tanácsot!
Mindegyik upc-s eszközt lehet bridge módba tenni? Csak hogy a negfelelőt kérjem a szolgáltatótól. Erről van tapasztalata valakinek?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Külpolitika
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós kamerák
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest