Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz Gubek-Einste #36948 üzenetére
2 féle módon próbáltam:
- klasszikusan a leírás szerinti módon, megkapta a 192.168.0.3-as IP-t, DHCP-n kívüli.
- Network extender módban a 192. 168.0.103-as IP-t kapta, ezt lefixáltam neki utánna. Port a 1812-es lett kinyitva mindket esetben. Http:// Ddns:port-ra azt az üzenetet kapom, visszautasítva a kapcsolat.[ Szerkesztve ]
-
válasz Gubek-Einste #36945 üzenetére
A R3 Repeater - Network extender - módban van, van külön beállítás erre. Próbáltam klasszikusan kézi beállítással is AP módba rakni, mint az itt egyik leírásban van levezetve, úgy se értem el kintről. Az R1-ben portot nyitottam az IP címére.
-
sziasztok. Adott az alábbi hálózat:
Az R1 a főrouter, az R2 OpenVPN szerver AP módban, Fix ip mindenkinek. Nos az a gondom, hogy se kivülről , ha portot nyitok az R3-ra (AP mód), se VPN eléréssel nem érem el az R3-at, csak belülről. Remote managment menü nincs a routerben. Ötlet van valakinek, vagy elképzelhető, alapból nem lehetésges?
R1: Tplink 1043 ND V4 stock fw
R2: Tplink N750 OpenWRT
R3 xiaomi Mi wifi nano stock fw -
BÚÉK mindenkinek
Kérdésem az lenne, hogy a 100 M. bites LAN elég-e max full HD filmek hálózaton való lejátszására?
Alapfelállás az lenne, hogy a gyerekszobába kellene egy AP, mert ledobálja a telefont/tabletet a wifi. Panelház, kismillió 2,4-es wifi, vasbeton. Van a lakás túlsó felében egy 1043ND V4 PPPOE módban, és egy WDR4300 (utóbbi csak 5 Ghz-es wifit ad a laptopnak és torrent/vpn/média egyéb szerver OpenWRT-vel), de egyik se ér át rendesen. Ha utóbbit meg átrakom a másik szobába, akkor 5 Gigás wifim nincs nálunk, szóval nem megoldás.
Két lehetőségem van, veszek egy nagyobb routert nekünk, és az 1043ND megy át AP-nek, de a költséghatékonyság szempontjából nem tetszik egyenlőre.
A másik, hogy veszek egy Xiaomi Mi Wifi nanot vagy minit. A feladata egy 20/1-es net kiterjesztése és egy DLNA képes beltéri egység kiszolgálása lenne, max full HD filmeket játszanék le hálózatról. Csak nem tudom, a 100-as port elég-e erre, vagy mindenféleképpen gigabitesre terjesszem ki abba az irányba is a hálózatot? Hosszútávon persze a gigabites háló lenne a megoldás, tudom, de 2-3 éven belül nem lesz nagyobb terhelésnek kitéve a rendszer.
Attól, hogy az egyik végpont 100 megás, a hálózat többi részére, ami gigabites, nem lesz hatással gondolom...miért is lenne -
válasz Intruder2k5 #36489 üzenetére
Ah értem, köszi
-
Igaz nem kábelnetem van, de érdekelne ez a MAC klónozás. Vagyis miért nem megy símán a net, mi ez a folyamat?
-
Sziasztok. Ha a bekötött utp(rj45) és rj11-es kábelek felesleges részét - hosszú némelyik, és kezd káosz lenni, feltekerem és pl. tépőzárral összefogatom, abból nem lehet gond igaz?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Gubek-Einste #36279 üzenetére
R1 egy Tplink WR1043ND V4, gyári firmware, jelenleg ő kapja a netet és isztja az ip-t, továbbá a fix belso ip-k is benne vannak beallitva, az r2 egy Tplink Wdr4300, Openwrt firmware, dhcp off. Igen, a linkelt módon van beallitva.
Elvben a openwrt dual wan kepes, wan port+wifi wan port, csak az a gond, kabellel tudom csak bevezetni a netet a routerekbe. Dual wanos ruter, ami gigabites nem olcso, es ha lehet ezekkel oldanam meg, ha nem lehet hagyom a fenebe[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok. Az alábbi hálózathoz lenne egy kérdésem:
Ha a router 2-be egy másik netkapcsolatot vezetek annak wan portján keresztül, akkor az megoldható, hogy szabályozzam, a hálón lévő fix ip-s eszközök melyik csatlakozást használhatják? Egyáltalán ha csatlakoztatnám, mit szólna a rendszer? A DHCP a router1-en aktiv, a router 2 AP módban van. Elvben 1 alhálón maradnának akkor is
-
-
Érdemes router helyett a LAN hálózatot switchel elosztani? Van a fiókban egy gigabites TPLink switch, és agyaltam, hogy oda hozom össze a 4 eszközöm kábeleit, levéve így a router válláról a belső hálózat adatforgalmát, ami ugye nem wifin megy vagy nem külső kommunikáció (pl video streaming okostv-re otthoni mediakiszolgálóról.) Jelenleg mindegyik LAN portja foglalt, tehát éppen elég, de az eszköz adott, venni nem kellene, csak kérdés van-e értelme.
A router is gigabites, WDR4300[ Szerkesztve ]
-
Megvan a hiba, nem is gondoltam rá. Aktív wifi kapcsolatnál ha bedugom a hálózati kábelt - és a tálcán jelzi is hogy be van dugva - A WIFI elérés marad az elsődleges ettől függetlenül, a LAN-t nem veszi figyelembe, csak ha a Wifi-t kikapcsolom. Akkor egyből a LAN 1 Gbps sebessége lesz a mérvadó, fordítva is igaz persze.
Mindeddig meg voltam győződve, hogy a gyorsabb kapcsolatot veszi elsődlegesnek a rendszer. -
Próbáltam másik kábellelekkel mindenigy csatlakozási ponton, kihagytam a switchet stb, mindenféle variációt, eredmény ugyanaz. Hol 100 Mbps, hol 1 Gbps sebességet érek el, de a gépek mindenhol 1Gbps sebességet írnak a hálózati kapcsolatra
-
Ugráló lan sebességnek mi lehet az oka? Egy Laptop - Router - Switch - PC között hol "csak" 100 Mbps sebességet tudok elérni (fájlmásolással), de ha megszakítom az átvitelt, és újraindítom, akkor megvan a gigabites átvitel. Teljesen random módon jön elő. Kábelek újak mind, Cat5e, távolság nem mérvadó, pár méter, az eszközök gigabitesek.
-
válasz Gubek-Einste #35869 üzenetére
Köszi
-
Sziasztok. Olyat kérdeznék, hogy gyakorlatban megvalósítható-e, hogy 2 külön internet hozzáférésen lógó megosztásokat egy háztartásan 1 belső hálózatra összekötni.
Nos nálam a drága telekom csak 10 megás netet tud adni, hogy egyem a szívét, ami nem vastag sajnos, de 2 internet előfizetést 1 háztartásba bekötne persze.
A hálózaton lóg egy HTPC gép, rajta sok film, megosztva a hálózaton, és egy WR1043ND router Vargalexel, torrent szerverként (végpont, semmi más nincs rákötve), mindez egy Smart TV-vel és wifin 4 egyéb eszközzel egy WDR4300-on.
Nos elméletben a második net előfizetést csak a HTPC-re és a Openwrt-s routerre kötném, csak letöltésnek, a másik előfizetés meg menne a napi netkapcsolatnak, böngészés, youtube etc. Ami idáig ok, csak ugye 2 külön hálózatom lesz itthon.
Na ezt a kettőt össze lehet-e fűzni 1 belső hálózatnak? FTP szerverként fel tudnám csatolni itthonra a megosztásait, de ott ugye max 0,5 megabittel tudnék hálózatok közt mozgatni fájlokat, mert annyi a feltöltésem. A VPN szerveres dolgoggal is ez a gond. Tehát valahogy belső hálózaton egy madzaggal kellene összehozni őket, hogy nagy sebességgel tudjak másolni és streamingelni, mint most is, viszont kifelé más-más netkapcsolattal kellene kommunikálniuk.
(Bár gondolom ez orbitális baromság, és nem megoldható)[ Szerkesztve ]
-
válasz m4tyik4 #35817 üzenetére
Ha az IP-k azok, amiket most irtal az abrara, akkor persze nem jo. Nem mint ha en guru lennek, most par hete/napja okositottak ki a tobbiek engem is. A Tplink tuti tudja az AP modot, mert en is ugy hasznaltam.
A Tplinknrk add a LAN IP-nek a 192.168.0.2-es IP-t, majd reboot, ezután a DHCP-t és a tűzfalat kaocsold ki benne. A Ciscoból jövő kábelt a LAN 1 portjába dugva AP-ként mennie kell, és el is éred az általad beírt IP-n az admin felületet. -
-
válasz Doky586 #35760 üzenetére
Gondolom leírom sikerült. Ott rontottam el, hogy a Speedportban az Acces datánál pipálgattam a pppoe opciót, holott a Settings menüben van eldugva egy opció, hogy csak modemként funkcionáljon a HW.
Ezután a Tplink wan portjába dugva a kábelt a Network résznél PPPoe/Russia PPPoe részt kitöltöttem a szolgáltatói adatokkal, és láss csodát felcsatlakozott a hálóra. A WAN résznél ezt látom:Szóval szerintem sikerült
Köszi a segítséget mégegyszer.
[ Szerkesztve ]
-
-
A netet bújva találtam pár dolgot. Nos sima modemként nem szereti a Telekomos router a használatot.
A DMZ-t írták, hogy a Tplink WAN IP címére állítom, vagy hogy mindkét routeren elvégzem a portnyitást.
Gondolom ez utóbbinál, mivel a Tplink és a Speedport külön alhálózaton van, a portnyitást nem IP-hez, hanem dinamikus módban kell. -
Jelenleg is minden erre csatlakozik. A 2 Upc belzéri a DLNA miatt, a ''szervergép'' vezetékkel, a laptop tablet és telefonok wifin.
pppoe passtrough opció van a Speedporton, csak ha bepipálom akkor mentés után nem marad bent a pipa. De ha leírnád mit hova dugjak rápróbálnék.
Lassan kevés lesz az aljat, de akkor switchet veszek, és max a TPlink után kötöm egyik portjára.
Pppoe passtrough és a DMZ meg lövésem sincs mi Ennyire nem értek a dolgokhoz bevallom.[ Szerkesztve ]
-
Nem működtek a távoli eléréseim. Hagyom is a fenébe, marad a régiben minden egyenlőre. Köszi a segítséget mindenkinek.
-
Átdugtam a WAN portba, a DDNS bejelentkezett a routeren. Kiváncsi leszek, beállítgatok mindent, mi lesz itt
-
-
-
válasz Doky586 #35738 üzenetére
A ddns frissítés megy rendesen ddwrt-vel? Mert jelenleg nekem az is probléma, hogy az se Ezért raktam fel a No-ip segédprogiját. Ha igen lehet megpróbálom.
Bár most felraktam egy másik programot telefonra, és láss csodát belső hálózaton felébresztette kikapcsolt állapotból. Ha a program szívatott kitépem a maradék hajam. -
válasz Doky586 #35731 üzenetére
Igen, én is arra gondoltam, hogy nem menne mert második helyen van Sajna ADSL netem van, nem kábel, kell a modem, ez meg sajna erre nem jó Igazából pont ezért nem hiszem hogy felrakom a custom firmwaret, a torrent szerver része lenne hasznos max, de arra ott a kis gépem a szekrény mögött Egyenlőre beállítottam a BIOS-ban, hogy kapcsoljon be reggel magától, ha ez működik akkor fél siker.
Ugye mivel elsősorban file szerver, az lenne a legjobb dolog, ha modnjuk elindít valaki egy streaminget, alvó állapotból felébressze a gépet, de ez egyenlőre egy utópia Beletörődök, hogy valami nem jó, egyenlőre nem pörgök ezen. És tuti nem azért, mert második helyen van, a Speedportra rádugva se működött az ébresztés fene az anyját -
válasz Doky586 #35728 üzenetére
Én is agyaltam, hogy rárakom, de az az igazság nem merem, félek instabil lesz a rendszer, és a Wifi miatt fontos. Pedig nem szoktam félni ezektől, Droidot oda vissza telepítgetem, de sajna öregszem úgy tűnik.
Tieden mennyire stabil, ugyanaz a routerünk van elvben (Wdr4300 N750). Telepíteni tudom hogy kell, csak kérdés honnan és mit kell leszedni....[ Szerkesztve ]
-
-
-
Update: A MAC-IP összekötés bekapcsolása után nem ébresztett sehogy a gép Kikapcsolva igen.
Szóval az a helyzet, hogy ameddig nem kapok új IP-t, addig fasza minden, utána viszont nem működik....
Mindent átnéztem 100x, elvben mennie kellene, IP csere után ha másnem belső hálón, de nem![ Szerkesztve ]
-
válasz Doky586 #35715 üzenetére
Igen, a TP-Linkbe van dugva az ébresztendő gép.
Nos csináltam egy tesztet, hazaértem, alvó módból mind a Teamviewer, mind a Helyi és Távoli módon (mobilnetről) ment az ébresztés.
Helyi (saját wifi, azon a hálón amin a gép is van) ezeket állítottam be (mindet kérte a progi, nem tudtam kihagyni egyiket se):
- MAC cím
- Belső IP ( DHCP-ben kiosztva)
- Port (megadtam neki a uTorrent álltal használt portot)
Távoli (mobilnetről)
- MAC cím
- IP cím (DDNS-es név )
- Port ( mint előbb, a port kinyitva egyébként, aktív vagyok)Speedport cucc restart, és nem ment semmi, de még belső hálón se, agyam eldobom.
Nos Tplinkben megpróbáltam beadni a MAC-IP dolgot, ezt a hibát kaptam:
Error code: 20007
It is forbidden to bind the LAN IP with other MAC addresses.A menün belül a második oció ez: ARP List
Itt viszont ott szerepel:
2 90-E6-BA-41-34-B0 192.168.1.111 Unbound Load DeleteRányomtam a Loadra és már fent is nocsak. Most már ott vigyorog a Speedport és az ébresztendő gép IP-MAC párosa is. Gondolom így jó. Csak nem igazán tudom mi ez a menü. A Speedportban DHCP-ben kiadtam egy belső fix ip-t az ébresztendő gépnek, akkor ide miért kell beírni?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz Doky586 #35702 üzenetére
Persze, LAN-on küldöm, az eszköz MAC és belső fix ip-je megadva, a port nyitva, kivülről ddns-es cím megadva, elvben az frissíti a DUC, routerről nem ment... És lehet megvan a baj, a DDNS frissítés routerről nem ment, se a Speedport, se a Tplink nem akart csatlakozni, persze minden meg volt adva. Ha éjfélkor új IP-t kapok, a DDNS alapján nem jó helyre küldi már az ébresztőcsomagot, gondolom a Teamviewer is az utolsó ismert IP alapján dolgozik. Belső hálón működnie kellene, de ott is be van írva a DDNS-es IP. Csinálok egy profilt csak belső hálóra, csinálok egy router restartot és ha működik megvan a gond.
Viszont akkor lenne egy másik gondom: beírom a No-ip adatait a DDNS menübe a routerekbe, de nem csatlakoznak. Mk lehet a gond? Sokat a Speedportol nem várok, de hogy a Tplink se... Ott valami ott lehet, hogy egy másik router mögött van gondolom, de mi lehet?
(#35704) Gubek-Einste - - - > Köszi[ Szerkesztve ]
-
Teamviewerrel próbálom, engedélyezve van és egy Wake of Lan nevű droidos programmal. Se belső hálózatról, se külsőről nem ébred. Esetleg gondoltam arra, hogy a 2 router miatt lehet, de a második csak AP, nem kavarhat be, a tűzfal is ki van kapcsolva a Tplinkbe. Egy ideig működik, kikapcsolt állapotbol is, erre tegnal este 11-kor leállítottam, reggel 4-kor meg már b@szott indulni
-
Sziasztok.
Van egy Telekomos Speedport csodám, rajta lóg AP-ként az általatok korábban belinkelt módon felkonfigurált Tp-link WDR4300-as router. Be kell egy switchet raknom a rendszerbe. A kérdésem az lenne, higy technikai szemlontból mindegy-e, hogy a 2 router közé, vagy valamelyik router mögé kötöm a switchet? A lényeg ugye a belső hálózat továbbra is egységes legyen, ne legyen sebességcsökkenés (gigabites switchet veszek persze), és ne kavarjon be a távoli eléréseknek se. A DHCP a Speedportban aktív, a Tplinkre van jelenleg mind kábelen, mind wifin minden eszköz.A másik kérdésem, nem tudom tudtok-e választ adni, hogy a Wake of Lan egy Asrock Ionon pár óra alvás után nem működik, se a Teamviewer, se az adott erre kitalált progi nem ébreszti fel. Biosban, beállításokban engedélyezve van, belső IP cím fix.
-
-
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, ha switchel osztom szét a kábeleket, akkor sebességcsökkenés várható-e. Gigabites router, Cat5e kábellel gigabites switchbe. Onnan a továbbvitt kábeleken várható-e sebesség redukalizáció?
A másik: Tplink 3 antennás 2 sávos routerem van. Ha veszek külső antennát, aminek van tyúkbele, ugye hogy jobb legyen a jel, akkor mind a hármat ki kell cserélni, vagy csak egyiket? Ugye ha mindent cserélném, ugorna az 5Ghz, mert csak 2.4 Ghz-es antennát leltem, az 5-ös aranyárban van.[ Szerkesztve ]
-
Sajnos így sem jó. Jah, Windows 10 64bit-em van
-
válasz kovbandi82 #35310 üzenetére
Megvan hol lehet, tesztelem és meglesem
-
-
Egy Tréhomos Speedport eszközbe csatlakoztattam Pendrivot. Elérem mint hálózati meghajtót Androidról, de Winről csak mint FTP szerver hajlandó működni. A Hálózatok menüben megjelenik, de ha rákattintok, azt írja, lehet nincs jogosultságom a használathoz, lépjek kapcsolatba a rendszergazdával. Mi lehet a gond?
-
válasz Gubek-Einste #35282 üzenetére
Erre az olcsóbb NASok is képesek gondolom. Igazából oda tölteném a torrenteket, nem a sajar gepre meg képeket, videókat tárolnék rajta megtekintésre telorol, tabletről meg PC-ről
-
Már csak annyi kérdésem lenne, hogy a hálózaton a NAS mint hálózati meghajtó van jelen, mint ha a Win egyik meghajtóját megosztom, és ugye azt látja a telefon, vagy DLNA szerverként, amit az UPC-s beltérim lát. Ugye az a baj, hogy a tabletre csak ftp/hálózati meghajtót tudok csatlakoztatni, a beltérire meg csak DLNA szervert.
-
válasz jerry311 #35278 üzenetére
Ah köszi, az lesz a legjobb megoldás, az USB úgyis tetű lassú lenne sztem. Kikapcsoltam a DHCP-t, előtte adtam a TPLINK routerban fix IP-t mindegyik eszközömnek MAC alapján, de akkor meg a laptop felcsatlakozott, de az androidos cuccok nem, nem kaptam ip cimet. Inkább visszakapcsoltam, de a fix belső ip-ket megadtam, mert persze így nem találták egymás meghajtóit az eszközök, változott az ip címük. Tényleg inkább NAS lesz belőle, igaz soha nem használtam még, de majd rájövök, nem lehet ördöngösség
-
Ha veszek egy Nas szervert, azt viszont símán rádughatom a Tplink routerre egyik LAN kábelen, ott nem lesz ilyen gond ugye?
Masik, ha a DHCP-t kikapcsolom, nem fog bekavarni a jelenlegi hálózatnak? Jelenleg a PC winyója meg van osztva a tablet es a telo számára, ez utóbbiak pedig a gép felé mint FTP szerver. -
-
-
Sziasztok, a kérdésem a következő. Van egy Speedport T-homes csodám, usb portal, de mivel hitvány volt a wifi jele, vettem egy TP-link routert, amiről netezek lényegében, rendes wifi jelet sugároz, de nincs USB portja. A T-homes cuccban kikapcsoltam a wlant. Nos ha az USB-re csatlakoztatok egy meghajtót, a wines gép nem látja mint hálózati meghajtót, gondolom mert nem az Ő wifijéről netezek. A kérdésem az lenne, hogy tudnám megoldani, hogy a TP-Link router Wifijét használva elérjem a Speedport routerbe dugott meghajtót, belső hálózaton?
Ha nem megy, akkor vagy egy USB-s routert kellene vennem, de akkor inkább egy NAS-t gondolom, de a NAS-on közvetlenül ha rádugom a TP-link Ethernet portjára, akkor minden trükk nélkül fel tudom csatolni gondolom a hálózatra?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest