Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Melorin #52891 üzenetére
A; Nem ajánlott, sőt kimondottan kerülendő.
B; Milyen típusúak az eszközök?
A legtöbb Asus eszközben van dedikált AP mód így ha arra van beállítva akkor a WAN port is használható mint LAN port.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
user12
őstag
válasz Melorin #52355 üzenetére
Ezen mondatod miatt kérdeztem:
A router azt jelzi mindegyik eszközömnél, hogy Gigabit
Azt hittem valamit átrendeztél vagy csak a router 4 portját használod.
A switcheken is minden kulcsfontosságú eszköz gigabit? (led szerint)Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz Melorin #52346 üzenetére
Szerintem a hálózat sávszélességével van valami gáz.
Ezt találtam [link] az Amlogic fórum összefoglalójában ( [link] )
Le kellene ellenőrizni, hogy mindenhol megvan-e a gigabit link (a ledek vagy ahol van hálózati kapcsolat státusz (pl Win alatt vagy NAS GUI-ban) ). A NAS háttérben nem tölt valamit (pl torrent), nincs QoS vagy valami más forgalomszabályozás beállítva rajta?
Esetleg indíts el egy mappamásolást (pl egy filmes mappát, ami relative nagy) nasról PC-re hálózaton keresztül és nézd meg, hogy az, hogy megy.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Borisz76
veterán
válasz Melorin #52346 üzenetére
Ki kell tapasztalni, hogy mit játszik le a TV-d saját belső szoftvere.
Vagy meg lehet keresni az adatlapját és ott kell megnézni, hogy milyen formátumokat támogat.Ha ez megvan , akkor olyan anyagot kell letölteni.
Teljesen más formátúmuak a filmjeim. Általában amik egy fájlosak, .mkv-k azok mennek. Amiken látom a lemez egész tartalmát egy csomó fájllal, azokkal van a legtöbb baj.
A több fájlos verzió az lehet , hogy BD lemez menüvel,több hangsávval, felirat sávokkal....stb. Ezeket általában nem szeretik a TV szoftverei.1. MKV fájlok is lehetnek érintetlen képminőségűek :ezen verziók REMUX néven futnak és a felesleges hang és felirat el van távolítva.
2. MKV fájl x264 jelöléssel : videó kodek....TV-k többsége megeszi.
3. MKV fájl x265 jelöléssel : videó kodek....NEM ninden TV támogatja.Az MKV fájl egy úgynevezett KONTÉNER fájl.
Mint ahogy a neve is sugallja ....lehet bele pakolni kép , hang és felirat sávokat. Itt bonyolódik a dolog mert.....
Képet lehet kódolni DivX-el , XviD-el , X264-el , X265-el ....stb....
Hangot lehet kódolni megint csak jó sok variációban......
Feliratból is van pár fajta formátum.
Ezeket mind bele lehet pakolni egy db . mkv kiterjesztésű fáljba majd szépen a TV szoftvere lejátsza.....ha ismeri az adott kép és hang kódolást.Ezeken felül ott van még a felbontás mértéke.
Lehet SD , HD , FHD , 4K
A 4K-nál még képbe kerülhet a HDR funkció is.Tehát nem egyszerű.
Sokat kell olvasni a témában , tájékozódni, ismerkedni a különböző lehetőségekkel.Amúgy SAJÁT véleményem szerint HA teheti valaki , akkor PC-t érdemes használni lejátszáshoz.
Egy PC univerzális....játékra , zenehallgatásra, böngészésre , filmezésre alkalmas eszköz. Megfelelő konfiguráció és egy HDMI-vel mehet is a kép / hang a TV-be. Mondjuk jobb ha közbe van iktatva egy házimozi erősítő is ....mert a TV-k hangminősége igencsak a béka feneke alatt van.Lejátszani lehet még speciális PC-vel is amit "csak" HTPC-nek emlegetünk.
Valamint lehet venni dedikált asztali / hálózati lejátszókat is.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
user12
őstag
válasz Melorin #52343 üzenetére
Akkor én is kérdezek párat.
Az eredeti felvetésben ez áll: "bizonyos 4k release-k". Ez mit jelent? Ezek a bizonyos filmek ugyanolyan formátumúak, mint a többi (ezt érdemes volna megnézni).
A megosztás az csak sima mappamegosztás vagy DLNA progi végzi a megosztást? Nincs valamilyen átkódolás funkció engedélyezve?
Mi a helyzet SD és/vagy HD video esetén. Ott is van akadás?Bocsi ha valamelyik felvetés lett volna már.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
TGWH
őstag
válasz Melorin #52306 üzenetére
Ha a boxon tárolod a filmet, úgy nézed meg, akkor mi van?
Szerintem valami beállítási hiba lesz, vagy szoftver. Telepíts egy pendrive-ra egy live Linuxot, pc-n bebootolsz, nézd meg arról, mi lesz ha megosztod.
Én sokat próbálkoztam különböző linux-okkal az elmúlt fél évben. Most már minden fasza, csak akad a 4k videó, egy előző verziónál meg simán jó volt.
Lehet a switch-ek is kevesek hozzá. Nem tudsz költsön kérni egy ipari 24 portosat? egy olyan nagyon kifutó, nagyon akciós fél misis Cisco pl.
Tehát ha kilép a film a pc-ből, belassul. Biztos jó az a kábel? Mert ha a sebességet leadja, akkor csak szoftveres vagy hálózati beállítás lehet a gond.
Dugd rá a nast, a boxot, meg a pc-t a modemra közvetlenül, egy próbát megér, de nem hiszem hogy segít, de hátha. Lehet ilyen ,, elméletileg ez nem lehetséges" hiba lesz, vannak ilyenek (ufók, gyíkemberek, illuminátusok, soros, ki tudja).Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz Melorin #52300 üzenetére
4k-hoz a wifi sem mindig elég, ajánlott kábelt használni mindenképpen. Kábelek minősége sem mindegy. Háttértárak sem mindegy milyenek. Jelenleg az a legtutibb, ha mindenhol SSD van.
Kicsit sok cuccod vanSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Essejó
veterán
válasz Melorin #52137 üzenetére
Rendelsz a neten Kínából egy megfelelő méretű szereltet kb harmad áron mint itthon méterre vennéd, ledobod róla a csatikat, behúzod a helyére majd krimpeled a csatikat.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
user12
őstag
válasz Melorin #52137 üzenetére
Szia
Mi a Kábelvilág webáruházból is szoktunk rendelni ilyesmit. Van náluk a "standard" 305 méteres doboztól kisebb kiszerelés is (50-100/200 méteres tekercsek)
Vagy ugyanebben a webáruházban találsz 30-50 méteres szerelt kábeleket is.
Esetleg a 3B-éktől is tudsz rendelni ilyesmit . [link]
[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
krealon
veterán
válasz Melorin #41525 üzenetére
"Pont ezt csináltam én is de mintha semmit nem érne."
Ezert irtam korabban, hogy akkor mukodik csak a szabalyozas, ha a szabalyozo eszkozon torlodik fel a forgalom.
Ha tul nagy atviteli ertekeket allitasz be, nem pedig a valosnak megfelelot, akkor hatastalan lesz a router szabalyozasa, mert a forgalom a modem vagy a szolgaltato ki-bementi puffereiben torlodik fel, amire nem tudsz hatassal lenni.Amikor meg ADSL kapcsolaom volt, akkor olyan 80% koruli ertek mukodott jol, ugy, hogy egyebkent az ADSL DSLAM-tol nem voltam tul messze (varos), ezert a kapcsolat egyebkent stabil volt.
Most kabelnet van, igy a nevleges le- es feltoltesi erteket megadva jo a szabalyozas, meg ha a torrentet szabadjara engedem is. Persze ilyenkor a nagyobb kepek a weboldalakon lasabban toltodnek be, ami ugyebar termeszetes.
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz Melorin #41498 üzenetére
"Jelenleg 1043NDv2 routerem van, az lenne a kérdésem, hogy egy erősebb, újabb routeren érezhetően fürgébben jönnének be a weboldalak (és a játékok sem lagolnának), vagy csak abban számít a plusz processzor erő ha a a netem is gigabit felé kacsintgat és a letöltés a lassú?"
-
luigi106
tag
válasz Melorin #41480 üzenetére
Szia.
Nem, a digi modemjéből megy a WAN kábel a ruterbe, és onnan egy LAN megy a switchbe.
Köszi a többieknek is a DHCP-s válaszokat, most már csak azt kellene még tudni, hogy az az első miért nem világít. Egyébként a leírása szerint (rajz) az 1-es portba kell dugni a a router felől jövő kábelt.
De köszi mindenkinek a segítőkész válaszát.
És sugarforce-nak: azért nem gyanakszom a kábelre, mert egy pár napig működött a hálózat,csak két napja vacakol. És amikor a PS4-et átdugtam a routerbe akkor azon egyből helyreállt a net.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Melorin #35989 üzenetére
Mert ha a modem-router csatlakozik akkor osztania kell valamilyen elv szerint IP címeket és mivel több lehetséges csatlakozási portja van így csak router üzemmódban tudja ezt megtenni.
Miért olyan nagy baj, hogy a saját router-ben kell megadni a csatlakozási adatokat?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
válasz Melorin #28523 üzenetére
Mivel a szolgáltatók előszeretettel saját igényeik szerint alakítgatják a firmware-r így nem meglepő, hogy nem teljesen olyan mint amilyen a leírásban van de az a fő, hogy működik.
Elvileg a szolgáltatói eszközön nem kell mást állítani, a többi már a saját router-n kell állítani ízlés szerint.#28524) DuDieHUN
Egy eszközzel ezt nem lehet megoldani.
Mekkora a távolság a két épület rész között?#28526 n00n
Akkor sikerült a reset és beállítás?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
krealon
veterán
válasz Melorin #19624 üzenetére
A kerdesed masodik felebol az kovetkezik, hogy (b) routert LAN porton csatlakoztatod, azaz switch modban hasznalod. A belso forgalom (LAN-on beluli forgalom) mindig a leheto "legrovidebb" uton kozlekedik, azaz nem megy el a forgalom az (a) routerig (mivel annak semmi teendoje vele).
-
And
veterán
válasz Melorin #19424 üzenetére
"Állítólag tavaly óta fizetős lett a dyndns."
Ez az (ál)információ újra meg újra felbukkan, csakhogy még mindig nem igaz! A dyndns nem lett fizetős, legalábbis egyetlen hostnév fenntartása nem kerül pénzbe. Kicsit érdekesen van megoldva a dolog, mert kérni kell a 14 napig ingyenes (pontosabban: próbaidős) Dyndns Pro Free Trial szolgáltatást, majd le kell mondani a próba ideje alatt. Ez nem jár semmilyen kötelezettséggel, és a regisztrált hostnév sem vész el: "Decide you no longer want the DynDNS Pro trial? Just cancel your DynDNS Pro trial within 14 days and you will not be charged. You may keep one hostname free of charge for trying out the DynDNS Pro trial."
Korlátozás még, hogy az előfizetős verzióhoz képest csak jóval kevesebb domainnév alá lehet regisztrálni egyéni hostnevet, de például a klasszikus *.dyndns.org is ezek között van. -
Magnat
veterán
válasz Melorin #19427 üzenetére
Nem... Regisztrálsz az oldalra, aztán az accountot beállítod a routerben... Így az minden ip váltáskor beregeli az új ip-t az oldalra, így te a regelt domain névvel mindig eléred a routert, mivel az oldal (illetve a mögötte lévő domain szolgálató) tudni fogja, hova irányítása át a kérést.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Melorin
addikt
válasz Melorin #19287 üzenetére
A PC-n létrehoztam egy otthoni csoportot, és amikor a notin joinolni akarok, akkor irja is, hogy xy felhasználó a hálózaton létesített egy csoportot, és kérjem el tőle a passwordot. Beirom a passt, keresgél, és visszadob, hogy nem sikerült létesiteni.
Szerintem valami hiányzik a windowsomból. Home premium pedig elvileg tudja ezeket.[ Szerkesztve ]
-
Claude Leon
senior tag
válasz Melorin #18239 üzenetére
A kollega már sikeresen benyomta a wds-t 2 tp-link routere közé, sok szopolás után persze, olvasd el, hátha kapsz ötletet.
-
And
veterán
válasz Melorin #18233 üzenetére
Ez erősen a router / szoftver függvénye. Alapesetben a WDS-link két oldala között valóban nincs címfordítás (egy kliens-híd eszközhöz hasonlóan), és olyankor a másodikra felcsatlakozó eszköz az első routertől kaphat címet. De a belinkelt képeknél sokkal érdekesebb volna maguknak a WDS-t létrehozó routereknek a beállítása, mert az ennél sokkal többet elmond.
-
krealon
veterán
válasz Melorin #17766 üzenetére
A dupla cimforditas a gond.
A PC-n megosztott mobilinternet stick = PC egy routerkent mukodik, aminek a WAN oldala a mobilinternet stick, a LAN oldala pedig a halozati csatlakozo.
A PC a LAN csatlakozon DHCP szerverkent mukodik.
A WiFi kapcsolathoz a notebook es a PC LAN csatlakozoja kozott egy AccessPoint-ra lenne szukseg vagy egy WiFi router-re AP uzemmodban.
AP uzemmod =
- router WAN csatlakozoja nincs hasznalatban
- router LAN IP atallitva a nem utkozo IP cimre a LAN tobbi gepevel
- routeren a DHCP szerver kikapcsolva
- PC LAN port osszekotve UTP kabellal a router egyik LAN csatlakozojaval
- Wireless SSID, titkositas (WPA2) es jelszo beallitva. -
Melorin
addikt
válasz Melorin #14392 üzenetére
Ezeket írták eddig a problémámra:
"A box és a pirelli közzé ne köss másik routert, mert csak a szolgáltató tulajdonú router tudja a multicastot (hogy ne álljon meg 6-12mp után az adás)."
"Valószínűleg pont az lesz a probléma, hogy a box előtti switch visszaküldi a multicast-ot a gateway felé. Én egyébként az utóbbi beállításainál néznék körül (bár a szolgáltatónak sem érdeke, hogy a gateway után switch-elhető legyen az adatfolyam)."
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen videókártyát?
- Okos Otthon / Smart Home
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest