Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #66643 üzenetére
Hát csak ez oldotta meg. Remélem a kikapcsolása más hálózati eszköz elérésébe nem kavar bele.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #66643 üzenetére
De az a beállítás is kellhet más eszközöknek, nem?
Amúgy most azt csináltam, hogy itt Disabled-re raktam a Device-t:
Hát, majd meglátjuk így megoldódik e.Még azt lehetne, hogy Uninstall-álom a Device-t.
Szerintem meg az lehet a gondja, hogy ahogy ebben a poszt-omban is látszik, minden egyes instanciának van egy "Unique identifier"-je (számokból és betűkből álló hosszú sorozat), ami minden esetben más lesz. És ezért "érzékelheti" mindig újabb Device-ként a TV-t.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #66640 üzenetére
Restart után is ugyan az.
A hálózatfelderítés kikapcsolásával meg a többi eszközt sem fogom látni, szóval ez szerintem nem jó megoldás.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #66638 üzenetére
Így már látszik, hogy nem fut:
Da alapból sem futott és az indítása is Manual-ra volt állítva alapból. -
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #66636 üzenetére
Elvileg letiltottam a Service-t, mégsem oldotta mega problémát:
Új bekapcsoláskor most is megjelenik egy újabb a TV-ből a Devices-ben. -
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #66633 üzenetére
Letiltottam minden kapcsolatot a TV ip címére a tűzfalamban arra a Service-re. Elvileg így is működnie kellene, de mégsem...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #66629 üzenetére
Kipróbáltam, de nem jött be, ugyan úgy újra felismeri a TV-t.
Szerintem az ESET-ben mindent jól adtam meg:
Valami más ötlet esetleg? -
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #66629 üzenetére
Köszi, kipróbálom, de amúgy ez nem kell a Plex-hez nem tudod? Azt ugyanis használnák a TV-n.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz zsiga68 #66627 üzenetére
Ezt a problémám tárgya: [link]
Az oka pedig a fenti képen látható, tehát valószínűleg ez az UPnP "Media renderer", ami minden egyes listán szereplő esetében más és más "Unique identifier"-el rendelkezik. Gondlom ezért teszi mindig újra és újra a listába a TV-t, mert ez megváltozik minden TV bekapcsolásnál.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A tűzfalammban melyik Windows-os Service-t kell letiltanom a TV ip címére, ebben az esetben, hogy ne "érzékleje" a jelenlétét sem?:
Azt látom, hogy UPnP-hez van köze, az UPnP Device Host Service-t már elméletileg le is tiltottam a TV ip címére, de kell még valami? Vagy milyen megoldás lehet erre még?THX!
[ Szerkesztve ]
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Doky586 #66554 üzenetére
Van saját Router-em, de ez azt hiszem már kiderült, ami jobb/szebb/stb., mint az a kis ONT amit adtak, ezért azt akartam "fő router-nek", erre pedig azt az utasítást kaptam tán pont itt, vagy a Router-es Topic-ban, hogy az ONT-ot akkor át kell kapcsoltatni Bridge módba. Ennyi. Miért kell ezért amúgy mindjárt lehurrogni az embert?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #66532 üzenetére
Nem tudom ezen lehet e, még az Admin kódot sem tudom (amikor Bridge módba kértem, hogy rakja a szerelő, akkor küldtek neki valami új jelszót), de nem is értem miért nem így rakják eleve Bridge módba az ONT-okat, hogy nagy isten azokat is használni lehessen...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #66532 üzenetére
És akkor nem lesz "exposed" az internet felé az ONT Router? (Az a kis fehér Huawei egyébként, amit a Digi osztogat).
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A szolgáltatói ONT-nak a Wi-Fi-jét ugye sehogy se tudom kihasználni, ha az Bridge módba van kapcsolva?
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #55932 üzenetére
Biztos? Pl. NFS, FTP, szerintem ezek mind gyorsabbak Windows-on is. Robocopy-nak van GUI-ja is, Win7-re biztos. Parancssorral nem szenvednék feleslegesen.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #55930 üzenetére
Hát az SMB a leglassabb szerintem az összes protokoll közül. Nálam legalábbis biztos, elég régi gépek, a forrás gép egy noti, ami videó stream-elésben SMB-n 60Mbit/s körül már akadozik.
A RichCopy-ról, meg a TeraCopy-ról olvastam még, hogy gyorsak. A Robocopy-hoz meg állítólag Win10-re nincs GUI. ???
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
2 Windows-os gép között kellene másolni viszonylag sok adatot hálózaton keresztül. Milyen protokollal és programmal/módszerrel oldható meg a leggyorsabban (és persze biztonságosan is)?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz jerry311 #52588 üzenetére
Miért a Realtek-en kívül mi lenne még? Csak Intel-esek vannak ezen kívül, azok meg 10K-nál kezdődnek. De van ez a TP link itthonról, jó eséllyel valami Realtek-el, szerintem maradok ennél. A vélemények is jók róla a webshop oldalán (bár nemrég olvastam, hogy állítólag a negatív véleményeket meg törölni szokták).
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Ganz-[HUN] #52585 üzenetére
Kacifántos meghatározás, de mit takar pontosan? Mert amúgy mi gond szokott lenni velük velük általában?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz phaet0n #52574 üzenetére
1. A hálózati adapter beállításoknál futtass hálózati diagnosztikát rajta.
2. Amikor nem jó, akkor tiltsd le és aztán engedélyezd újra a hálózati adapter-t. Ettől lehet (ideiglenesen) megjavul.
3. A hálókártyához újabb driver-t a rajta lévő chip (és gyártója) alapján is kereshetsz a net-en. Jó eséllyel a hivatalos gyártói oldalon. -
SunMount3r
nagyúr
Az Ali-s "olcsó" Gigabites hálókártyákról mi a vélekedés? Pl. ez 3K-ből kijönne. Vagy inkább ne?
És van(nak) olyan Gigabit-es Realtek chip(ek), ami(k) különösen ajánlott(ak)?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #52557 üzenetére
Sajnos az iperf és az FTP teszt is azt igazolta vissza, hogy a Speedtest-nek igaza van.
De hogy akkor az UDP-re miért mért mégis 930Mbit/s-t azt továbbra sem értem, de mind1.A Filezilla FTP Server-t alapbeállításokkal használtam, csak a passzív módot konfiguráltam be (mert azt írta, hogy a NAT-os Router miatt be kell). Esetleg a Filezilla-ban lenne még olyan beállítás, amivel "gyorsabbá" tehető?
Ezeket a megoldásokat találtam még, de a legtöbbje olyan, hogy valami funkciót ki kell kapcsolni benne, vagy átállítani, ami nyilván normális esetben nem lenne javasolt. Ezekről valami vélemény esetleg? Mondjuk az IPv6-ot nyugodt szívvel kikapcsolhatom?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #52556 üzenetére
Szerk.: közben sikerült TPC-re is mérnem, ott csak 140Mit/s körüli sebességet hozott, de ez még így is több kicsivel, mint amit az Ookla mutat a gépen.
Android-os iperf-el próbálok még majd valahogy, de azt sem tudom még most, hogy hogyan kell, mert ezt manuálisan kell bekonfigolni... Valaki itt nem tudja hogyan?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #52550 üzenetére
Van egy kis változás(szerű) a fenti probléma kapcsán:
Megint be van esve a letöltési sebesség 100Mbit/s körülire (a telepített és weboldalas Speedtest szerint is). Ezzel az Android-os Box-omra telepített app-al, viszont a PC-m UDP portjára 930Mbit/s körüli feltöltést mérek folyamatosan (tehát ami a Box-nak feltöltés, az a PC-nek nyilván letöltés).
No most akkor ez hogy lehet, mert én nem értem?
Az app-ban lévő többi sebességteszt opciót még nem tudtam kipróbálni, különféle okok miatt. Van ugye még az FTP (ehhez egy FTP szervert kellene csinálnom a gépen), a TCP portos (ez valamiért nem megy, "Connection timed out"-ot ír rá, lehet a tűzfal az oka) és a TPC Server-es mérés (ehhez pedig az applikáció saját PC-s TCP szerverét kellene futtatni).
De majd tolom tovább, egyelőre ennyi, de akkor is furcsa, hogy akkor ez hogy lehet...? -
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #52106 üzenetére
Visszatérve erre a problémámra, az már szinte biztos, hogy a hálókártya a ludas és az is, hogy szinte mindig a torrent eltöltések váltják ki a belassulást. Van, hogy azt is bírja egy ideig, vagy akár sokáig is, de előbb-utóbb betesz neki. Azt szeretném tesztelni, hogy "sima", egyszálas web-es file letöltéstől is belassulna e. Ehhez valami olyan oldal kellene, ahonnan nagy méretű (több GB-os) file-okat lehet letölteni nagy sebességgel. Tudnátok ilyet mondani?
Ill. még arra gyanakszom, hogy ezt esetleg valamilyen "túlmelegedés" okozhatja a letöltési terhelés alatt. Vagy nem tudom, de bármi lehet... Régi alaplap igaz, de nem volt agyonhasználva, főleg nem a hálózati része, csak az elmúlt pár hónapban van már Gigabit-es net, addig végig 100/100-as volt.
-
SunMount3r
nagyúr
Minden alkalommal amikor leszedem a gyári Realtek hálókártya driver-t (hogy frissebbet rakjak fel), ez a sok "WAN Miniport", amik alatta látszanak még továbbra is ott maradnak, csak a legfelső "Realtek-es" tűnik el:
Ez így normális?
Vagy ezeket is unistallálnom kellene?És a hálókártyámnál a Tulajdonságoknál nálam minden be van pipálva, kivéve ezt az egyet: "Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol"
Ez is rendben van így? -
SunMount3r
nagyúr
válasz Flyte33 #52443 üzenetére
Ilyenkor mérj a gépre telepített Speedtest-el (böngészőben nem jó), hogy az mennyit mutat. Ill. amikor keveset mutat, olyankor próbáld letiltani, majd újra engedélyezni a hálókártyát és akkor mérni rá egyet. (Nekem is hasonló gondom van a Realtek-es hálókártyámmal, a torrent-ektől néha bekrepál a letöltés, nem biztos hogy nálad is ez van, de lehet tényleg a kártya hibája).
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #52412 üzenetére
Igen de konkrétan mit kell hozzá beállítani? A Wi-Fi-s gépen az adapter-nél a "Bridge connections"? És a másik gépen?
-
SunMount3r
nagyúr
Viszont lenne egy újabb faramucibb kérdésem:
Van egy PC, aminek nincs Wi-Fi-je, csak vezetékes kapcsolatra képes és van egy másik, amiben viszont van Wi-Fi is. Ideiglenes arra kényszerülök, hogy nem tudom a Wi-Fi nélküli gépet a kábeles hálózattal használni. Lehetséges, hogy a Wi-Fi nélküli gépen a másik Wi-Fi-s gépen "keresztül" (azzal kábellel összekötve) használjam az internetet/hálózatot? Remélem érthetően fogalmaztam meg. És ha igen, akkor hogyan?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Essejó #52397 üzenetére
Ebből is többfajta nyákos és chip-es verzió van, van úgy hogy 1 képen szerepel kettő különböző. Mondjuk a képeken, amiket eddig találtam valamilyen Realtek chip látszik, de nem derül ki, hogy pontosan milyen, de gondolom minden verzión más lehet. Szóval jó esélyes, hogy akkor legalább Realtek-es, azt hiszem akkor bepróbálom.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Essejó #52393 üzenetére
Ez az egyetlen szóba jöhető lokál bolt itt Debrecenben és már azt hittem találtam is a kínálatban egy jónak ígérkezőt, de míg a hivatalos honlapon Intel chipset-et írnak, addig a manual-ban már RTL8169E-t (Realtek). Szóval megint be van kavarva rendesen és az is lehet, hogy igazából valami harmadik féle lesz rajta...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz korcsi #52387 üzenetére
Hát nem tudom, de pl. azon a TP-Link-en szerintem tuti nem Realtek van (nézz meg róla egy nagyobb képet). És akkor csak a vezérlő chip számít a Win10 támogatottság szempontjából és jó az összeshez az "univerzális" Realtek Driver és a kártya típusa és a gyártói driver-ek meg lényegtelenek?
-----
(#52389) mezis: Ha komolyan is venném, akkor se menne, mert csak USB v2-es portok vannak az alaplapon, azoknak meg még nagyon sok lenne a Gigabit. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Gigabites, PCI-e csatis hálózati kártyára lenne szükségem (mert az alaplapinak valami baja van). De nincs könnyű dolgom. Ez pl. egy jónak mondható típus? Írták már, hogy jobb ha Realtek, vagy Intel chip-est veszek. A baj, hogy a legtöbb esetén, amiket eddig pár webshop-ban néztem és ami árban még szóba jöhetne (max 6K), nagyon kétséges a Windows 10 driver support. Ennél is pl. 4 különféle verzió létezik és csak a V3-ashoz van kirakva hivatalosan a Win10 driver. Mit ajánlanátok? Mert ebben így elég nagy a káosz...
Köszi!
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #52119 üzenetére
Még annyit fontos hozzátenni, mert ez kimaradt, hogy ilyenkor csak a letöltési sebesség esik be, a feltöltési sebesség marad a szokásos 320Mbit/s körül, ami a normális ehhez net csomaghoz. Szóval így meg pláne külön furcsa a dolog.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #52118 üzenetére
Igen ennyit én is olvastam már róla, de konkrétabban érdekelne, hogy van e értelme az esetemben megpróbálni bekapcsolni...?
Fentebb is írtam már, hogy úgy tűnik csak ezen a gépen problémázik, kábelcsere is volt. Nem tuti biztos, de nagyon sanszos, hogy a Qbit váltja ezt ki valahogy. Talán valamelyik tracker(ek). De hogy konkrétan hol, a gépen, a Router-ben, van netán a szolgáltatónál??? Vagy esetleg az ő ONT-os Router-ükben, ami nálam csak bridge módban van?
Még azt kipróbálhatom, hogy a Win7-es notebook-omon is elindítok pár Torrent-et a Qbit-el és hogy azon is beesne e ettől...
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #52112 üzenetére
Vannak itt olyan szakik is akit tudják hogy ezek micsodák?:
Ami ki van jelölve az alapból Disabled nálam, esetleg ezt érdemes Enabled-re rakni?
Az alatta és a felette lévő két hasonló az alapból Enabled-en van.
---
Egyelőre annyit csináltam, hogy eltávolítottam az adapter-t, majd ráfrissítettem és a Windows magától újra rakta a driver-t. Nem hiszem, hogy ez megoldaná, de azért egy tesztet megér.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz user12 #52111 üzenetére
Erre senkinek sem lenne elég ideje, mert olyan kiszámíthatatlan, hogy mikor történik a belassulás. Most pl. mióta reggel újraindítottam a Hálókártyát, azóta megy rendesen. Tegnap is egész nap ment rendesen, csak este felé esett be.
A torrentezés a sok egyidejű kapcsolat miatt vízválasztó szokott lenni a routereknek.
Lehet, hogy a többi eszköz csak stream-el egy szálon valahonnan és az nem gond neki
Amikor még a Win7-es 100-as LAN-os notebook-omról torrent-eztem, sose volt ilyen gond. Azóta "közben" viszont volt egy nagy változás: pont akkor kötötték be az új Optikai Gigás Digi-t, mikor már épp átváltottam erre a Win10-es gépre. Szóval most több "gyanúsítottja" is van a problémának egyszerre.Na, ha újra beesik, akkor előbb felrakom azt a driver-t.
Ha úgy is beesik, akkor meg tolok egy full Router reset-et (csak annyi minden van nekem ott beállítgatva, hogy nincs kedvem előröl kezdeni).
És továbbra sem zárnám ki teljesen, hogy a szolgáltató felől lehet ez valami. Nem tudom hogyan, lehet furcsán hangzik, de azért mégis... -
SunMount3r
nagyúr
Nekem így van:
Akkor itt előbb Uninstall Device és csak utána rakjam föl az új driver-t?
Exe Telepítős van hozzá, elvileg ez lenne az: Win10 Auto Installation Program.
A Windows az Update Driver után azt írja "a legjobb driver már telepítve van" hozzá.
De akkor mi legyen azzal a sok többivel, ami a Realtek alatt látszik? Azokat is mind Uninstalláljam a telepítés előtt, vagy hogy?(#52108) user12 : Van egy 100-as LAN-os noti és egy Gigás Android Box is a hálón. Amikor beesik a sebesség a kérdéses gépen, mondjuk 30Mbit/s-re, akkor a notin-n továbbra is 90Mbit-et az Android Box-on meg 500Mbit körül mérek, mint általában. Szóval ez is furcsa.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Win10, Gigabit-es Ethernet, Gigás Digi optikai Internet, saját ASUS router (szolgáltatói bridge módban).
Jelenség: Egyszerűen magától néha nagyon beesik az egyébként 900Mbit/s körül mért sebesség (telepített Ookla-val). Van hogy 100, van hogy 30 és olyan is, hogy egészem 3-4Mbit körülire. De ez kb. fixen és utána úgy is marad.
Kényszermegoldás: Ha ilyenkor letiltom, majd újra engedélyezem a hálózati adaptert, akkor egyből megjavul. De sose lehet tudni hogy meddig és aztán mikor esik be megint magától az egész. Azt TALÁN észrevettem, hogy akkor gyakrabban van ha a torrent kliens is fut (Qbittorrent), lehet az is, hogy annak van köze hozzá (erős a gyanúm), de 100%-osan nem tudom kijelenteni. Ha pedig teljesen újra indítom a gépet, akkor meg általában megjavul, de van olyan is, hogy rögtön már boot után (mikor még nem fut semmi program) szintén csak olyan keveset mérek (mintha valami beragadt volna).Mi lehet ez? Az Ethernet vezérlő? Router? Esetleg a szolgáltató? Egyszerűen nem értem, de már nagyon idegesítő.
Hálókártya beállítás opciói:
Itt esetleg mit nézzek meg?Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A Windows 10-es Topic-ba is megkérdeztem, de akkor itt is, hátha hamarabb tudná valaki:
A következő problémát hogyan lehet áthidalni?:
Van egy főmappa amit megosztottam a hálózaton, benne pár olyan mappa, amit tényleg meg akarok osztani, de ezen belül a főmappán belül vannak olyan mappák is, amiket meg nem akarom, hogy megosztva legyenek. Ezt hogy lehet összehozni, mármint hogy csak azoknál a mappáknál kapcsoljam ki a megosztást, amiknél akarom?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Doky586 #50607 üzenetére
Nekem először még a Server a fontosabb. A Win File kezelő is jó lenne ha tudná az elérését, de ugye ez már Kliens oldali kérdés. És a Total Commander nekem erre megfelelő lesz, mert ahogy látom van hozzá FTPS (kliens) plugin.
(Sajnos a Total Commander nem tud sehogy se Server-t létrehozni, ahogy most utána olvastam).A FileZilla-t néztem még egyelőre Server-nek, de még túl sok az infó, hogy megemésszem.
A TLS mindenképp kell szerintem, az SSL már nem elég biztonságos.Aztán majd jöhetnek a kliens opciók Android-ra és Mac-re is.
-
SunMount3r
nagyúr
Illetve még 1 kérdés: olyan megoldás nincs erre a távoli file megosztásos igényre, ahol ideiglenesen "szüneteltetni" lehet a file-ok letöltését, majd később újra folytatni? Úgy értem, hogy a program akár bezárás után is megjegyzi, hogy hol hagyta abba és onnan tudja később folytatni. Gondlom ezt a sever-nek és kliens-nek is tudnia kell. ? Mert gondolom ez FTP-vel nem megy.
Köszi! (Vagy van erre valami jobb Topic, ahol többet tudnak erről?)
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Doky586 #50588 üzenetére
Hát van itt kavarodás, bújom net-et, de egy pár dolog nem egyértelmű.
Van beépített FTPS a Windows 6-ben alapból is, vagy csak sima FTP? Itt azt írja, hogy csak a TLS-es FTPS a jó, mert az SSL-es elavult és már veszélyes. Ezt is tudja a Windows 7 alapból?
Vagy mindenképp egy külön FTPS-es programot kell telepíteni hozzá, ha igen, akkor melyik lenne a legjobb? -
SunMount3r
nagyúr
Windows-ban be van kapcsolva a hálózati felderítés és a Média streaming? A Munkacsoport neve azonos a router-ben is? És miért nem használsz SAMBA-t (SMB-t) a router-en a DLNA helyett? Sokkal korszerűbb. Csak lehet Win 10-ben be kell ezeket az SMB 1.0-ra vonatkozó opciókat is pipálni hozzá: [link] (A router szoftverétől függ, hogy kell e).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz qqcqqc #50591 üzenetére
Épp azzal kezdtem, hogy távoli. Helyire már évek óta van SMB és NFS is itthon.
(#50592) Doky586 : No igen passzív, akkor port tartomány kell mindenképp, ugye? De akkor azok a router-ben mind és mindig nyitottak lesznek, nem? Ha meg aktív, akkor elég egy fix?
Amúgy server és kliens oldalon is kel majd a tűzfalakban is engedélyezni majd a port-okat, tehát nem annyira 1x1. -
SunMount3r
nagyúr
Remélem ez itt nem OFF, mert egy "távoli eléréses/megosztásos" kérdésem lenne:
A kigondolt dolog: Server gép: egy Win 7-es PC aminek a megosztásait távolról elérhetővé szeretném tenni, hogy az akár több 10GB-os file-ok átvitelére is alkalmas legyen. A "letöltő" gépek lehetnek Android-osak, CoreElec-esek (minimál Linux csak KODI-val), vagy iOS-esek is. És olyan megoldás lenne a legjobb ami mind 3 esetben hasonlóan működik. Erre keresnék valami elég modern/gyors/megbízható/ és persze biztonságos megoldást. SecureFTP, esetleg Torrent, vagy mi jöhet még szóba?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #48640 üzenetére
A 1.1.1.1 se működik. Kipróbáltam mindent ami eszembe jutott: újraindítottam a gépet, újraindítottam a router-t, de nem jött helyre. Mit lehetne még?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #48639 üzenetére
Ja azt ide nem írtam: leálltak a privát torrent tracker-ek. És már ezzel is vissza esett az összes "Errored-be".
Akkor ez még jobb lenne? Oké, akkor lehet rápróbálok erre is. De akkor nem hiszem, hogy ez lenne a gond, mert akkor a guglissal is működne. Akkor viszont nem értem mi lehet.?Szerk.: egyszerűen nem értem. Most megint az összes visszaállt működőbe. És gondolom ezt csinálja folyamatosan, hogy így fluktuál. Lemegy hibásba, percekig, de akár lehet órákig is, aztán egyszer csak megint elkezdenek működni. Mivel lehet még itt gond?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #48637 üzenetére
Most a 8.8.8.8-at próbáltam meg egyelőre és sikerült visszarakni az összeset működésbe. Remélem így is marad. Amit te írtál az amúgy jobb valamiben?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Digi-s vagyok és eddig az "alap" DNS szervert nem cseréltem le. De most ki kell próbáljak valami mást is. Mi a legajánlottabb és milyen más jó alternatívák vannak még?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Gubek-Einste #48304 üzenetére
Olyan életképes Powerline szett van, hogy az egyik szobában a kábel menne bele a router-ből, a másikban meg Wi-Fi-n kellene tovább sugároznia? Kb. 150Mbit minimummal?
A másik lehetséges a sima kábel-kábel only Powerline felállás lenne, de ekkor a másik szobában csak elosztós konnektorba lehetne dugni, amire lenne még pár eszköz kötve. Ez nem tudom mennyire hatna negatívan? És ezekre valami konkrét típus, ami azért árban nincs elszállva nagyon?
-
SunMount3r
nagyúr
Aki esetleg használna még itt Havewin NFS Servert, az tudna még valami beállításról amivel gyorsítani lehetne a sebességén? Én ez alapján állítottam be. iperf-el 90Mbit-et mérek fel és le is, de konkrét video stream esetén a 80Mbit-es videó már akadozik (100-as LAN van a noti-ban).
(#47013) d3tox1c: Küldtem privit.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Bocs, de ez nekem nem sokat mond. Van itt valaki aki lenne szíves értelmesen elmagyarázni? Annyira gondolok az UNIX file rendszerben esetleg nincs szóköz? És, hogy van rá valami megoldás? Böngésztem a netet a hibaüzenet után, de nem sok találatot kaptam, azok sem erről szóltak.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Havewin NFS Server-t hazsnálok Win7-en. A gond az, hogy ha van egy szóköz a megosztandó könyvtár nevében, akkor nem ossza meg, hanem "Invalid Client" hibát ír ki arra sorra. És akkor is, ha a könyvtár nevében nincs ugyan space., de a -name: paraméterrel olyan nevet adok meg neki, amiben van. Csak olyan könyvtárat tudok megosztani, aminek a nevében nincs space karakter.
Ez mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #46625 üzenetére
Volt ugye ez a korábbi problémám. Amióta kikapcsoltan az Energia gazd.-ban az adapter kikapcsolhatóságát, azóta nem jött elő a probléma, de ma reggel megint. Próbáltam driver uninstall/reinstall-t, a legújabbal is, amit én szedtem le és az egyel régebbi verzióval is, de nem volt hatása a gép újraindítása előtt. Most az egyel korábbi van fent, meglátom ezzel mi lesz. Minden esetre furcsa, mert korábban ilyen nem volt, csak az ominózus Win újra telepítés után kezdte, ezért zárnám ki a hardveres hibát.
Remélem ez a driver megoldja, ha nem, akkor nem tudom mihez kezdhetnék? (Noti-ról van szó, ugye...)
-
SunMount3r
nagyúr
Ezt az app-ot ismeri valaki? Az Android-os média Box-omtól a Win7-es notim-ig 42Mbit/s-et mért SMB-n fel és le is kábelen. A notim-ban csak a 100-as Etherenet van, de azt vígan kihajtja pl. torrent-en le is és fel is. Ez az oldal össze-vissza mér a notim-ra, legtöbbször 160Mbit körül, meg hasonlók (ami ugye lehetetlen), szerintem az oldal a gagyi (meg ugye HTTP-n mér). Node hagyjuk, amit kérdeznék, hogy lehetséges, hogy ez a lassúság az SMB protokoll miatt van? NFS-t érdemes kipróbálni, azzal kaphatnék jelentősen jobb eredményt? És tud valaki még valami olyasmi app-ot, mint a fenti, de ami NFS-re is tud mérni (mert az nem tud)?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Nem kell nekem 600, írtam, hogy ha megvan fixen a 150 az már megérte nekem. Amúgy rendszeresen ajánlgatnak ilyeneket pl. az Amlogic-os Topic-ban, pont azért, mert sok Box-on csak 100-as LAN van és amik működnek is, csak ugye nekem PC-hez kellene, azért kérdeztem itt.
Az a 6Mbit meg irreálisan kevés, meg pláne, hogy konkrét típust sem írtál, pont ilyen benyögés szerű véleményeket szoktam kerülni a Fórum-ban.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Hosssszu #46735 üzenetére
USB 2-es csak a noti, de ez -elvileg- nem lényeg nekem, mert beérném akár 150Mbit/s-el is feltöltéssel is, de azt akkor stabilan.
(#46736) SP4C3 : Akkor ott valami nagyon nem volt okés, mert a vásárlói visszajelzések alapján azért tudják ezek akár 600Mbit körüli tempót is. Persze a kérdés az is, hogy milyen gépben. Ez egy T4300-as Dual Core Pentium. Azt nem tudom, hogy a feltöltés terheli e túl nálam a procit, vagy az alaplapi hálózati adapter bír ennyit csak alapból. Mert ugye akkor kérdés az is, hogy ez így USB-n keresztül mennyire fogja majd terhelni a gépet.
-
SunMount3r
nagyúr
USB-s Ethernet adapterekkel vannak itt tapasztalatok?
Ezt a két típust néztem: Egy, kettő. Vagy a vezérlő chip-ekről lehet tudni valamit: az elsőben AX88179 van a másikban valami Realtek?
A lényeg: azért kellene, mert a notim 100-as hálókártyája (vagy maga a noti) valamiért nem bírja az 50Mbit feletti feltöltési sebességet sem stabilan, de a letöltés megy kb. 10MByte-al. Bár eddig csak SMB-t próbáltam, NFS-t még nem, az esetleg javíthat valamit?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
T4300-as proci és szokott rendesen Throttling-onli (sajnos), mivel ráférne már egy alapos belső kipucolás (de a hálózat kapcsán lehet nem csak ezért). A net nem szakadozik, de gyanakszom én is, hogy nem stabilan bírja feltöltést (54Mbit/s-es video streaming-el már vannak gondok) és ennek akarok utána járni, hogy melyik "készülékben van a hiba". Ez YT-os feltöltés akkor mutatja közben rendesen a feltöltési sebességet? (Még sose töltöttem fel semmit).
(Pedig ennek a Netflix-es tesztnek pont az lenne a lényege, hogy pontosan és kétséget kizárólag megállapítható legyen a sávszélesség, még ilyen anomáliák esetén is, de úgy látszik akkor erre gyak. alkalmatlan).
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van olyan speedtest ami folyamatosan képes mérni a le és feltöltési sebességet is, vagy legalább 2-3 percig? A legtöbb csak pár mp-ig méri. Olyanra gondolok, mint ez, mert itt be lehet állítani mennyi ideig mérje, csak nekem a feltöltés is kellene, ez meg azt nem méri.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Gubek-Einste #46624 üzenetére
Először én arra gyanakodtam, de elvileg a legfrissebb van fent: 12.10.14.3, de ami fura, hogy a hivatalos oldalon Win7-hez csak 11.45.4.3-ig adja ki őket. Ha megint jelentkezik akkor megpróbálom előbb az újabb verzióval az uninstall/reinstall-t. Ha az sem jön be akkor felrakom a régebbit. Egészen pontosan arra gyanakodtam az oldal alapján, hogy az újabb, amit onnan Win7-hez nem listáz ki már Win 8-hoz készült verzió. Fura, hogy Win7 újra telepítés után 1 hónapig nem jelentkezett ez a hiba, csak mostanában kb. 2 hete kezdődött.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A problémám, hogy a gépen néha megszakad minden hálózati kapcsolat, tehát a router-re se tudok kapcsolódni. A Windows 7 diagnosztikája nem tudja rendbe rakni, csak kiírja, hogy nincs ip és nincs DDNS. Csak a gép (notebook) újra indítása segít, akkor megint jó minden, van hogy napokig, de van, hogy csak pár óráig és megint elszáll. A hálózati adapter ki/be kapcsolása nem segít.
Amit most próbáltam az adapter Energia gazdálkodásánál ki vetem a pipát a "Kikapcsolható energia takarékosság miatt" (vagy valami hasonló, de érthető így is) mellől. Meglátom mi lesz.
Egyéb javaslat, hogy mit kellene bűvészkedni hozzá, vagy hogy miért lehet egyáltalán?
Gondolom nem lehet kábel gond, mert akkor az újra indítás sem segítene, vagy mégis?
Még annyit: az iPV6 a Router-ben (ASUS) ki van kapcsolva, de Windows adapter beállításokban viszont be van kapcsolva. Ennek lehet köze hozzá?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Kösz, de a Borsodnet-el mit csináljak? Amúgy ez az oldal mért eddig a leggyorsabban 90/50 körül, ami 100/50-es nethez reális is lenne. A TesMY.net és az Ookla webes felületén sokkal gyengébb eredményeket kapok 10-20Mbit körüli letöltési sebességekkel. Itt is (ez ugye a Netfilx saját tesztje), megvan a 90Mbit/s. Ezeknek lehet hinni?
-
SunMount3r
nagyúr
Van valami normális oldal, vagy Win 7-es alkalmazás amivel lehet WAN sebességet mérni? Az Okla tele van időközben betöltődő reklámmal és szinte biztos, hogy jócskán alámér.
Installáltam az Okla féle Win7-es app-ot is, de miután rámegyek a "Go"-ra, csak kiírja, hogy "Connecting" és csak forog körbe-körbe, de nem csinál semmit.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #43456 üzenetére
Bekapcsoltam a NetBIOS-t ez egyik gépen, de az továbbra sem látja az Android-os Box-omat a hálón. Továbbra is csak, mint "média eszközt" listázza ki.
-
SunMount3r
nagyúr
Csak furán hangzik (mert eddig soha nem olvastam), hogy az SMB-hez kellene a NetBIOS is... A router-es Topic-ban alapból ajánlják, hogy kapcsoljuk ki még a router-ben is (biztonsági okokból), de akkor hogyan mennének nélküle a megosztások?
Épp ezért próbálok kételkedni (vagy másik megoldás után nézni), mert azért a hálózati biztonság továbbra is fontos nekem...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #43451 üzenetére
Be, be.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #43449 üzenetére
Nem. TC-ből sem, sem Explorer-ből. De ezt is írtam már.
Sőt az Android-os Box-om SAMBA megosztását sem tudom megnyitni a Win-es gépeken. A másik Android-os eszköz (tablet) viszont azt is megnyitja.
Szerk: még annyit, hogy mint média eszközt látják az Android-os Box-omat, de onnan ugyebár csak a Win Medai Center-el nyithatok meg bármit is. Tehát nem tudok szabadon böngészni a mappákban, ahogy kellene.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #43311 üzenetére
Erre senki nem tudja a választ?
-
SunMount3r
nagyúr
Van itt olyan akinek régebbi, még 100-as Ethernet port-os gépe/laptop-ja van és vett hozzá egy USB-s Gigabit-es Ethernet adaptert? Van tapasztalat, hogy ezek tényleg beválnak, érdemes beruházni egy ilyenbe? Nem terheli jobban a CPU-t, mint a gép saját belső adaptere (én ettől félek,hogy többet vesztek vele a vámon, mint amennyit nyernék a réven)?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Beni2360 #43370 üzenetére
Transmission, vagy a NAS saját kliense? Azt nem ismerem, de valószínűleg az. Bittorrent-ben ez a "kapcsolatok maximális száma". Valamint azt is korlátozni lehet, hogy egy Torrent-re mennyi legyen a maximum ebből. Valamint nálam van még egy olyan, hogy új feltöltő slot-ot nyit, ha a sebesség 90% alatt van, ezt is ki lehet kapcsolni próba képen. (Bár kliense válogatja mire van lehetőség).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Beni2360 #43362 üzenetére
Ha túl sokszálas a letöltés az is okozhat gondot a NAS erőforrásainak (pl. CPU), mivel azok is végesek (NAS-tól függ). Azt hiszem olyan 120 aktív kapcsolat körülire ajánlják ilyenkor korlátozni a kliensben, vagy lehet még az alá is, ha közben meg videót is stream-el, de ezt egyénileg ki lehet tapasztalni.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #43312 üzenetére
Nem. A másik gép látszik a network rész alatt és az egyikről a másiknak a megosztott mappái is, de amikor meg akarom nyitni akkor hibaüzenetet dob. TV-vel ugyan ez, manuál beírva az ip-t sem csatlakozik.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Ugye ahhoz, hogy két Win7-es gép lássa egymás megosztásait a hálón, nem kell sem az IPv6-ot letiltani, sem pedig az IPv4 alatt a Netbios-t engedélyezni?
Mert most nem látja (régi problémám). Esetleg ha letiltanám az kapcsolat adapter tulajdonságainál az IPv6-ot az segítene?
Android-os eszközökről elérem mind két gép megosztását, csak egymásét nem tudják megnyitni.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello megint!
Ugrott egyelőre a sebességtesztelős téma, mert ismét a régi problémámba ütközöm: a két Win7-es gép nem tudja megnyitni egymás megosztásait.
A mappák megosztásánál "Mindenki"-nek megvannak adva az engedélyek. File és nyomtatómegosztás be van kapcsolva.
Úgy is próbáltam, hogy egy Otthoni csoportba rakom a két gépet, itt ki is listázzák egymást és a megosztott mappákat, de megnyitni továbbra sem engedi őket, hanem hibaüzenetet ad.
Én a tűzfalra gyanakszom, bár most Norton van fent mindkét gépen, de ott ugye ez alapból jó. Esetleg a Win tűzfala még mindig aktív lenne valahogy, vagy beragadt és az tiltaná? Mit kellene megnéznem a Tűzfalban?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Borisz76 #42150 üzenetére
Dedikált média player-em van (4K képes, Gibabites, Q10 Pro az ilyen anyagokat zokszó nélkül viszi másnál, valamint teszteltem magam is, közvetlen USB-re dugva tökéletesen lejátssza ezeket), írtam is, hogy a noti-ról csak stream-elem a videókat, tehát az tölti be nálam a NAS szerepét. A lejátszós részét egyelőre hagyjuk. Ott kezdem a felderítést ahonnan a dolog kezdődik.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Borisz76 #42148 üzenetére
Mind "mai" lemez WD MyPass-ok és az USB 2.0 elméleti átviteli sebessége is bőven elég kell, hogy legyen egy 45Mbit/s-es videó stream-elésére, sőt... Amúgy a notim-ban csak 100-as hálókari van, de még ez is bőven elég kell, hogy legyen hozzá. Mégsem stimmel valami. Alacsonyabb bitrátás FHD videókat viszi szépen, de itt 40Mbit környékén megakad. A letöltési sebességgel amúgy -látszólag- nincs gond, mert torrent-et 9MB/s átlaggal tud letölteni az USB-s winyókra. De feltöltési stream-elés valamiért akadozik.
TC azért nem jó, mert avarage-ot ír, meg az éppen aktuálist, amiből nem látom menet közben, hogy ha néha le-le esik a feltöltési sebesség. Olyan kell, ami grafikonon ábrázolja, hogy pl. a 9GB-os file átvitelénél hol esett be és hányszor esetleg a sebesség.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #42146 üzenetére
Valamint -akinek van tapasztalata vele-, milyen beállításokkal teszteljem? Egy 42Mbit/s bitrátás videónál már akadozik a lejátszás, ezt akarom kimérni, hogy hogy, a a hiba.
Min/Max Packet size mennyi legyen, mind kettő a maximumra (9GB)? Valamint az Options-> Advanced-ben mik lennének ehhez a teszthez a legjobb beállított értékek?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Stream-elés sebességet szeretnék mérni egy gépről. Van ugye a LAN Speed Test, de ebben ha jól látom, csak a feltöltés mappáját (célját) lehet beállítani. Nekem olyan kellene, amiben a forrását is be lehet. Mivel egy noti-ra kötött USB-s HDD-ről stream-elnék videókat, így onnan lenne akkurátus a mérés.
Tudtok ilyen ilyen programot mondani?
Köszi!
Szerk: vagy akkor az megoldás, hogy a másik gépről is tesztelem, mert onnan akkor pont ki lehetne választani az USB drive-ot is? És onnan akkor a a Read mérések kellene majd nekem. Jól gondolom?
(Azért, ha van olyan progi ami ezt egy kör alatt megoldja, akkor írhatjátok!)
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #41260 üzenetére
1. A router-re kötött winyóról SAMBA-n vígan vitte az 54Mbit/s-es videót a lejátszó.
2. És itt jön amit nem értek: Total Commander-el egy 1.5GB-os file-t másoltam át FTP-n keresztül a notim-ról az Android-os Box-ra. És csodák, csodája (amennyire ez feltöltés közben látszódik) úgy 11,000Kbyte volt az átlag sebesség, tehát simán megvolt a 88Mbit/s. Igaz, volt, hogy leesett 1-2 másodpercre 8 vagy 6 ezer valamennyire. A 6 ezer Kbyte (48Mbit) már az asló határ, tehát lehet mégiscsak van valami számottevő ingadozás ami miatt a notim nem képes akadás mentesen stream-elni az 54Mbit-es videót.
Eddig ennyi. Talán nagyobb file-al kellett volna, hogy hosszú távon is tesztelje a feltöltést (lehet menet közben szokott "túlmelegedni, túlcsordulni" valami ) , de a belső flash memóriára másoltam, azon meg nincs túl sok hely. Majd holnap megpróbálom.
A Box-ról nem tudtam FTP-n csatlakozni a router-hez, pedig ott is a TC-t használom, de az Android-os verzióval (+FTP plugin) nem ment. Pedig ugyan azokat adtam meg, mint a Win-es TC-ben. Solid Explorer-ben sem ment. Lehet az elérési utat (csak 1 könyvtárat osztottam meg) kell valahogy beírni nekik, de ezt nem egészen értem milyen logika szerint. Vagy a port-ot is be kellene írni, de azt nem jelzi ki a router a GUI-ban, hogy melyik port kellene. PC-s TC-ben nem kellett ezekkel bajlódnom.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz sugarforce #41257 üzenetére
Amikor a TC-ben csekkoltam végig a feltöltést a sebesség eléggé ingadozott. A max amire felment ez a 8700 kilobyte, de szerintem még ez is kevés egy 100-as LAN-tól. Elég régi már a Windows a notim-on, de direkt kiléptem mindenből a teszt előtt, nem nagyon volt más terhelés közben. A proci meg egy 2.1GHz-es T4300 Pentium Dual-Core. Szóval vagy OP rendszer szinten van valami kavarodás, terhelés, vagy az Ethernet adapter ilyen gyenge alapból.
OK, feltételezzük, hogy a router USB-s írása is bejátszik, de akkor olyan módszer kellene amivel az írást teljesen kizárjuk.
Sőt, ha a router felé sikerült, akkor (elvileg) a média Box-ra is tudok FTP-n feltölteni a noti-ról. Csak ugye megint az, hogy a stream-elés és az írásos feltöltés nem ugyan az. Ezért kellene a Lan Speed Test, bár ahogy néztem akkor az is írással együtt méri a sebességet? A média Box-on az Okla tesztel megvan a 90Mbit/s-es átlag, ami a 100-as net-emhez illik. Szóval a letöltési sebesség ezen az eszközön szerintem rendben van. Tehát az 54Mbit/s-es videót simán tudná vinni. Ezért gyanakszom továbbra is a noti-ra.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest