Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #41260 üzenetére
1. A router-re kötött winyóról SAMBA-n vígan vitte az 54Mbit/s-es videót a lejátszó.
2. És itt jön amit nem értek: Total Commander-el egy 1.5GB-os file-t másoltam át FTP-n keresztül a notim-ról az Android-os Box-ra. És csodák, csodája (amennyire ez feltöltés közben látszódik) úgy 11,000Kbyte volt az átlag sebesség, tehát simán megvolt a 88Mbit/s. Igaz, volt, hogy leesett 1-2 másodpercre 8 vagy 6 ezer valamennyire. A 6 ezer Kbyte (48Mbit) már az asló határ, tehát lehet mégiscsak van valami számottevő ingadozás ami miatt a notim nem képes akadás mentesen stream-elni az 54Mbit-es videót.
Eddig ennyi. Talán nagyobb file-al kellett volna, hogy hosszú távon is tesztelje a feltöltést (lehet menet közben szokott "túlmelegedni, túlcsordulni" valami ) , de a belső flash memóriára másoltam, azon meg nincs túl sok hely. Majd holnap megpróbálom.
A Box-ról nem tudtam FTP-n csatlakozni a router-hez, pedig ott is a TC-t használom, de az Android-os verzióval (+FTP plugin) nem ment. Pedig ugyan azokat adtam meg, mint a Win-es TC-ben. Solid Explorer-ben sem ment. Lehet az elérési utat (csak 1 könyvtárat osztottam meg) kell valahogy beírni nekik, de ezt nem egészen értem milyen logika szerint. Vagy a port-ot is be kellene írni, de azt nem jelzi ki a router a GUI-ban, hogy melyik port kellene. PC-s TC-ben nem kellett ezekkel bajlódnom.
-
Borisz76
veterán
Ha hálózaton keresztül akarsz elérni több eszközzel is cuccot ( Képeket/zenéket/filmeket ) , akkor a routerre kötött HDD az egyik legsz@rabb megoldás.
Működik de baromi lassú mert hardveresen NEM ERRE A FELADATRA vannak kitalálva.
Hálózati célhardverrel lehet a legjobb eredményt elérni.
A te esetedben ez egy NAS , azaz hálózati adattár.Idéznék az összefoglalóból :
Minimalista megoldás - routerre kötött HDD
Ha nagyon sajnáljuk a pénzt dedikált NAS-ra, akkor megoldás lehet, hogy a routerünk látja el a hálózati adattár funkciókat. Ehhez egy olyan routerre van szükség, amihez USB-s HDD csatlakoztatható - a router gyári firmware-e általában a filemegosztás funkciót, valamint a médiaszervert rendelkezésünkre is bocsátja (utóbbit jellemzően csapnivaló színvonalon). Ha valamivel több / jobb / stabilabb funkcióra van szükségünk, akkor megoldást jelenthet valamilyen egyedi router firmware használata (OpenWRT, DD-WRT), de egy ilyen átalakításnak inkább csak némi szakértelem birtokában fogjunk neki.
A router hálózati kiszolgálóként való használatának a legnagyobb korlátja, hogy az eszköz amúgy sem túl acélos CPU-ját terheli tovább. Egy átlagos routertől maximum 10MB/sec írási / olvasás sebességre számíthatunk, de ha az USB-s HDD NTFS filerendszert tartalmaz, akkor inkább 3-5MB/sec lesz a jellemző. Kisebb file-ok (pl. office dokumentumok) megosztására és nem túlzottan nagyméretű filmek streamelésére megfelelhet - más célra nem igazán ajánlott.
Érdemes megjegyezni, hogy léteznek erősebb hardverrel szerelt routerek is (pl. Asus AC-56U), ahol a másolási sebesség lényegesen magasabb (akár 30MB/sec), de ezek a készülékek már korántsem olcsók.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
sugarforce
addikt
Milyen egyuttallas?
A router procija ennyit tud, teljesen mindegy, hogy 100as lan wifi vagy gigas lan, nem fog valtozni a routerben az a cpu ido, amit az adat usbre/ usbrol valo mozgatassal tolt el a router. Nezz utana neren ezeknek a mips cpuknak, hogy mit tudnak. Feltetelezem ntfs fajlrendszer a hdd, az meg egy kicsit lassit a dolgon a paragon ntfs drivere miatt. Ext-tel par mbittel gyorsulna az iras olvasas.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest