Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Findzs
addikt
-
JanR
addikt
válasz e.vid #103971 üzenetére
Most nem igazán értem Az autóval úgy bajom nem volt egészen idáig, viszont a háttérrel annál inkább.
Vannak Opeles "bajai" az autónak, de ezt tudtam, mikor megvettem, amúgy szeretjük.Ami nekem most fura, hogy 150Lovas az Astra. Csere autónak meg egy 140 lovas benzine Insigna. Ugye a difi az, hogy az Insi 1.5-ös, az Astra meg 1.4-es. Viszont az Insignia SOKKAL nyomatékosabb. Pedig egy bérelhető, 130 ezer kilóméteres verzióról van szó.
Update: a szervizről. A váltóprobléma elvileg elhárult, viszont az autóm továbbra sem indul, ezért önindítót is cserélnek (ez is garis). Érdekes egy történet ez.
-
vzsryl
nagyúr
Köszi az infót.
Nagyjából milyen időközönként ajánlott a cseréje?
Lehet tudni valamilyen típushibáról ennél a hajtásláncnál? A benzineseknél hallottam a 16-18 között gyártott verdák manuális váltó hibáiról, de a dízeleknél nem tudom mi a helyzet.99%-ban hétvégente lenne használva, és minimum 30-40km-es távokra, családi csapatszállítóként. Ilyen felhasználás mellett szvsz. a turbó, a kettőstömegű és a részecskeszűrő, ha egyszer ki lesz cserélve, utána nekem már többet nem kell hozzányúlni. Van valamilyen más olyan bonyolultabb alkatrésze, amire érdemes odafigyelni?
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
bazsimano
őstag
sajna nalunk is ez van! kezdodott az inditasnal a traktorhang...utana mar picit gyarkabban, most meg neha teljesitmenybe is erzodik a dolog...
2020 azzal kezdodik hogy csere ez van! es ha mar azt cserelem, akkor vezerlest cserelek...
ahogy mondtak az ar tok valtozo de 100-300kozott lesz....
jol indul a 2020 -
beg
veterán
És tényleg az, rákerestem így nevén nevezve. Viszont ez hol csatlakozik a fékrendszerhez, vagy hogy működik? A hídon mi a rugós cucc funkciója?
Illetve baj-e ha laza, lötyög (nyekergett is de már nem )?
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
-
Petyyyyy
addikt
Én csak egy 70%-ot hagyok a nemleges eredményre, a maradékban reménykedem, hogy jó lesz.
Igazából egyrészt mért érték kérdése, másrészt előbb fognak izélgetni a xenon miatt, mint a fólia miatt. Most is olyan a szélvédőm, mintha lenne rajta, mert kékes színben játszik.Timer - Tőlük nem, rögvest Llumart kerestem. Skyfol engem nem nyert meg.
seth - Rugóstányér, ha esetleg nem jönne együtt a toronycsapágyakkal. Toronycsapágyak tetejére műanyag védőkupakok, ha a mostanin nincs. Meg két stabpálca, az sosem jön rosszul.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
-
diegho
nagyúr
Rendben. Nekem is van 2 érdekes hangom indításkor és után. Indításkor kb fél másodpercig traktorhang, azt mondták, amíg nem veszi fel az olajat addig hallani ezt, általában csak hosszú állás után jön elő, mondjuk 2-3 nap. A másik indítás után, ha kiállok a garázsból és 3-4 percet jár a motor, akkor az autó elé állva bal oldal lentről jön egy tak-tak-tak hang kb 3-4 percig, utána teljesen elhallgat, szervizben azt mondták, hogy a klímakompresszorom csapágya csinálja, letesztelték és levett szíjjal nincs hang. Ez lehetséges?
-
CsonkaImo
addikt
Azt megköszönném. Az a gond, hogy a mostanival együtt még 3 hétig nem tudom nélkülözni az autót. Kb. 2 hete cseréltem olajat, a leengedő csavar nem szedett össze fém reszeléket vagy sorját, pedig az autót már így vehettem. Eddig ment a ventilátor, így bentről nem hallottam. Sógorom szólt, mert kívülről hallotta egyik indításnál.
-
Calogero
addikt
-
-
K Norbi
addikt
Nekünk is Kamei szemödök van elől, de műszakin nem fogadták el a Tüv papírját.
Azt mondják mit csináljanak vele? Ez nem magyar! Meg be kell vezetni a forgalmiba, így minden 2 évbe leszedem. És visszaragasztom nagyon vékony 2 oldalúval.18 ezer volt annó a Kamei szemöldök E bay ről vettem.
De már nem tetszik.. szívem szerint leszedném, leakartam végleg szedni, csak legelőször felragasztottuk az eredeti ragasztójával bombabiztosra.
Horgászdamillal tudtuk levágni mikor ment műszakira, ami belenyalt itt ott a műanyag lámpába.
Ha nincs sok cucc alatta simán lejön. Marad rajta végleg.
Vagy lámpacsere...[ Szerkesztve ]
-
WP14
őstag
Mert elvileg, ha a lámpa vetített fényébe nem lóg bele semennyire, akkor nem szólhatnak érte, ugyanis a Köhém rendelet azt mondja ki, hogy azt semmilyen mértékben nem lehet eltakarni.
Sokkal szebbek így a szemei.
[ Szerkesztve ]
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
-
-
TasiA
senior tag
205/55 méretben, de nézd meg a másik méretet is
Tudom, hogy Opelos barátunknak is ez van csak 15-ben, de hülyén jött ki, hogy a gumis szerint ez jobb. A Fulda azért csúszott egy picit lentebb ugyan abba a kategóriába mint a Maloya mert, egy hangyafasznyi töbeltfogyasztást tud a többihez képest.
Lényeg a lényeg, olcsó kínai gumival kísérletezni kár. Én egyszer kipróbálhattam, mert úgy vettem felnit, hogy WANLI gumi volt rajta. Na köszi, 2 hónapnál nem volt tovább az autómon.
-
parandroid
félisten
Calogero, e.vid, köszi az infókat, megnézetem, és kérek ajánlatot. Ha egy 40-ből kijön a dolog (na jó, legyen a lélektani határ 50e), akkor azt hiszem, beleugrok.
Az autó egyébként viszonylag új, kétéves, utolsó szériás G (Classic 2), remélem ebben a szériában megcsinálták már az előkészítést.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
_seth_
veterán
Nekik főleg.... VolksWagen... jel lesz motoron csak valahogy hülyén hangzik... milyen motorod van? fócvágen ami annyit tesz ugye, hogy népAUTÓ Na nem mintha nem fogadnék el így hirtelen egy jettat vagy passatot akár régebbit is... na jó 5-ö golf is jöhetne Jaj vagy az opel topikban ilyet nem lenne szabad írni? Akarom mondani csakis opelt (vagy volvo s40-et )
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Calogero
addikt
Én is lehetek ilyen "öreg",papíron, de van még egy másik születési évem is.
A TB-nél és a Honvédségnél is 1971-ben születtem.
Még ált.sulis (10 éves) voltam, amikor jött a papír, hogy jelenjek meg sorozásra.
Akkor bementünk, jót nevettek odabent, és mondták majd javítják a dátumot. De nem tették meg. A következő papírt már akkor küldte a honvédség amikor közölte velem hogy túl koros lettem, s már nem vagyok sorköteles.
A TB már akkor javította, azzal nem is volt gond.Ekkor már azthittem hogy minden rendben lesz, de tévedtem...
2000-ben adókártyát kellett igényelnem. Az igénylés után pár nappal behívattak az APEH-ez... közölték velem, hogy én nem is létezek ebben az országban.
2000 őszén kaptam új személyiszámot, ekkor kerültem nyílvántartásba.[ Szerkesztve ]
-
urban racer
senior tag
Tessék hallgatni a szomszéd falusi muzsikust. Aszem valami Dj Rush a neve. A zenéje ingerli a gázpedált, ha jól kinéző hölgy illető megpillatja az új csillogó-villogó autót, akkor hatással van a kuplunkra és a kipuffogóra is.
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
_seth_
veterán
A bácsi ilyen idősen még mer vezetni?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Én toltam, lehet más meg ferrari után kötötte Még a múlt rendszer végén egyenesen németből behozott műanyag burkolatos KITT kormányos gokartommal sem voltam olyan gyors
-
_seth_
veterán
Olyanom volt! De engem akkor átvágtak mert az nem ment 240-el
-
urban racer
senior tag
A fék: hát igen, nehéz adagolni, bele kell ereszteni pár km-et míg megszokom. A vectra után H astra érdekes... Tanulhatok meg újra vezetni. Tavaszi szünteben úgy fest kell mennem vele éjszaka kb 700 kmet egyhuzamban. Annyi idő alatt csak megszokjuk egymást.
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
V.Stryker
nagyúr
Nekem a Corsa könyvében azt írja,hogy csak az első 1000 kilóméterben kell finomkodni és a fordulatszámtartomány közepe és háromnegyede környékén kell használni az autót.
Egyébként az mennyire igaz,hogy új autónál az első két hónapban nem szabad gépi mosóba mosatni? (Szegény nagyon bekoszolódott ebben a gány időben)
[ Szerkesztve ]
-
-
_seth_
veterán
Őőő én csak az első képet néztem meg Sőt, ez a calibra felni... akkor mire emlékeztem én? Na mind1 És igen így már csak az ET szám érdekes (a calibra is 5x110 akkor, hmm... )
-
buherka
addikt
Neked 100 fokot mutat a verda, az nem semmi... .
Akkor egy szavam se lehet az én 94-95 fokommal.
Nyáron kiváncsi leszek, hogy mennyi lesz így nekem. Cimbi úgy szokott a benzinnel spórolni, hogy kartonlapot rak a hűtő elé, hogy felmenjen a vize 100 fokra, mert így 1.5 l-el kevesebbet eszik neki. Más kérdés, hogy ehhez mit szól a hengerfejtömítés . Ő tudja.
Nekem a termosztát amit beletettem 92 foknál nyit, ez van beleütve...Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
I_Am
veterán
Közben rájöttem ám, hogy elírtam, mert igaz, hogy szíj, de nem hosszbordás, hanem ékszíj hajtja.
És igen akár repedezett, akár fénylik, illik cserélni.
szerk: nekem ilyenkor a hidegben 80-90 fok körül van, 90 fölé soha nem megy. Nyáron hasonló képpen, csak olyankor odaragad a 90-re a mutató.
buherka: olajhőfok mérőd van a kocsiban? Mert ha véletlenül van, akkor ott láthatod ha beszarik a hűtésed, mert megemeli az olaj hőmérsékletét is.
[ Szerkesztve ]
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
buherka
addikt
Én is úgy tudtam, hogy a vezérmű szíj hajtja a vízpumpát .
Az a baj 95fokkal, hogy szerintem magas, mert 90 fok volt eddig , meg sok astra-s havernak is 90 fok.
Lehet hogy csal a műszerem?
27 ezer van a vezérműszíjban...csak nem szar, akkor lett cserélve vízpumpa meg görgő is.
Mondjuk amikor 95 fokot mutat a műszerfal, simán beledugom az újam a vízbe és nem forró egyáltalán.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
urban racer
senior tag
Tudom, csak ezen látszik az E-szám. Itt az angel a vekireaz nem baj, hogy nem látszk az e-szám?) [link]
És köszi a gyors választ, paráztam, hogy be kell iratni...
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Előfordulhat Mindent lecserélek benne gsi-re szal olyan lesz mint egy gyári c20ne-vel szerelt gsi...
-
beteg
őstag
feltettem
és már hívott is egy autókeres, hogy ingyen otthagyhatom az autót a telephelyén, ahonnan 3 hét alatt eladják!
Persze a lényeget nem mondta, hogy mennyiért!?? Azért kíváncsiságból lehet, hogy elviszem, megnézem, milyen árat mondanak rá.
[Szerkesztve]Csak futni kell!
-
1010
őstag
most az van hogy vissza vittem a sony-t mert nem kicsit logott ki
most egy lg van ahhoz olyan kábel van, hogy a rádió felöli vége csatlakozós de az a vége amit
a keretbe kéne tenni azon semmi nincs csa kábel végek
és az entánához sem adtak semmit msot
lehet msot az antenna a helyére csúzik?
de hogy tegyem rá a vég nélküli kábeleket a csatira?
-
dokar
addikt
aha
- A ''B'' oszlop mögötti üvegek (hátsó oldalsó, hátsó szélvédő) csak érvényes ''H'' minősítő jellel rendelkező anyaggal fóliázhatók, a fényáteresztéstől függetlenül.
- A vezető üléssor melletti üvegek is fóliázhatók olyan anyaggal, mely rendelkezik érvényes ''H'' minősítő jellel, de összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 70 %-nál (AU 75, SCL).
- Az első szélvédő esetében, kivéve a lehajtott napellenzők által takart felület (ahova sötétítő csík szerelhető), is fóliázható, érvényes ''H'' jellel rendelkező anyaggal, ha összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 75 %-nál (SCL).
ajajj, nekem a napellenző csík ugyanolyan sötét, mint a hátsó ablakok, legalábbis úgy látomextra - SEXRay
-
nemcso
őstag
Nagyon változó volt a régebbi Astráknál az ecotec motor olajfogyasztása.
Régebben (2000 környékén) az általam hajtott 1.6 -oson semmilyen olajzabálás nem volt, a kollégák által hajtott 1.6 -os viszont nagyon ette.
A mostani Astráknál már senki sem panaszkodik az ecotec motorra (legalábbis nálunk, a cégnél).Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest