Új hozzászólás Aktív témák

  • e.vid

    senior tag

    válasz CsonkaImo #71024 üzenetére

    Azt a dízelszerű hangot, amit hidegen hallasz 1-2 másodpercig, okozhatja a hibás vezérlésmódosító kerék vagy a hibás vezérlésmódosító szelep (mágnes szelep). Legalábbis sokszor a szervizek ezeket cserélik ki, nem kis pénzért (300k körül). Mindkettőből 2-2 van, szívó és kipufogó oldali… Előfordulhat, hogy van erre már hibakódod is, érdemes lenne megnézni, nem biztos, de lehet. Ha van, abból kiderül, hogy melyik oldali.

    Ha szerencséd van akár egyszerűbben és olcsóbban orvosolható ez a probléma és megszűnik a dízel hang, megfelelő lesz az olajnyomás.

    Nálam is jelentkezett ez a traktorhang és volt hibakódom ECN 001463, ha jól emlékszem ez a kipufogó oldali hibára utalt. A netet túrva találtam egy, az Opel által kiadott szervizutasítást (ezt anno elmentettem, de sajnos most nem találom), amiben leírták erre a megoldást:

    "Ki kell venni a vezérlésmódosító szelepet és az azon lévő két szűrőt le kell venni. Ezekre a bejáratás után nincs szükség, nyugodtan eltávolíthatóak"

    Ha minden igaz ezt a későbbi modelleken már módosították vagy talán ki is hagyták. Ezek a szűrők eltudtak mozdulni így hibásan működött a szelep.

    Én mindkét oldalról leszedettem a szűrőket, azóta nem jelentkezett ez a hiba, nincs traktorhang… Ennek lassan 3 éve, akkor járt az autó 66000km körül.

    '' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

Új hozzászólás Aktív témák