-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz_23
tag
Korábban írtam róla itt a fórumon. Keress rá erre: lzr 980.
Röviden: kellemesen fun karakterű fejes (v), kevesebb méllyel mint a 580, a felbontása viszont jobb. Nálam kettő is van a családban. 2db jobb minőségű kábel jár hozzá, tàvos és sima, 140cm-esek. Ami még a csomag része. 3,5-6,3 átalakító, egy repülő adapter és egy szuper kemény tok.
A fülpàrna ilyen alcantara szerű, nem műbőr, így kevésbé irritáló számomra. Kényelem szubjektív dolog; fejméret függő, olyan közepesre értékelem. Ha szempont, a fényezése gyöngyház fehér, nagyon mutatós.
Szerintem 20 pénzt röhögve megér. -
Pityu.
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #88096 üzenetére
Na nem állítottam semmit csak bedugtam felismerte,de mindjárt meg is nézem ja amúgy laptopon próbáltam.Gépen egy asus xonar U5 usb külső hangkártyát használok de mag összehasonlítom a dac-al bár így is jól szólnak a microlab solo 6C-k.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Pityu. #88091 üzenetére
Asszony unokaöccsének a Cloud 2-esét próbáltam ki kb. 1 órán keresztül telefonról, de nem volt rajta a DAC. (Ergo sima Cloud volt így.) Arról is tetszett, pedig az OneOdio Studio Pro50-est vittem magammal hozzájuk, és csak ahhoz tudtam hasonlítani hirtelen. Utóbbinak több a basszusa, de abban időnként sok is van. A Cloudban pont annyi volt, amennyi jól esett, de nem volt egy kifejezett basshead.
Nekem a párnája nem jött be, de szerintem egy sheepskinnel azt is fel lehetne dobni."Hogy lehet az,hogy dac-al sl150 nél nem veszek észre hatalmas különbséget vagy mondjuk a különbségek más stílusú zenékben jöhet ki?"
Biztos jól be van állítva minden? Sonata HD-vel voltam először így, de aztán rájöttem, hogy alapban minimum beállítás van. Aztán felraktam fullosra.
"Szóval így lehet felesleges hozzá a dac,vagy valami kis pluszt mégis ad hozzá?Mondjuk a basszus kapcsoló még ad egy kicsit "
Nem volt még Olympus 2-E10K-m, így nem tudom megmondani mekkora a különbség alaplapihoz képest. Amiket használok, azok és és föld különbségben vannak, még egy kisebb halláskárosult is kihallaná. Használaton kívüli PC-ben van még egy Xonar DG, azt meg szerintem decemberben fogom csak üzembe helyezni, 2 én után már nem emlékszem, mekkorát dobott alaplapihoz képest. -
Pityu.
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #88090 üzenetére
Hogy lehet az,hogy dac-al sl150 nél nem veszek észre hatalmas különbséget vagy mondjuk a különbségek más stílusú zenékben jöhet ki?Mert most leginkább dübörgősebbet próbáltam.
-
kurucz24
tag
Bedobom, hátha érdekel valakit. AV-Online most tesztelte, kategóriájában jó vételnek számít a teszt alapján, itt a fórumon is dícsérték:
Szállítással együtt: ~30ezer /itthon 45e környékén indul
-
Pityu.
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #88090 üzenetére
Akkor neked volt már ilyen?Egy helyen külföldi fórumon azt írták olyan mintha alagútban lenne a hangzása meg ,hogy a basszus se olyan jó de gondolom a lewitznél csak jobb lehet még a végén marad az sl150 csak szemüveggel ne nyomná a fülemet,meg egy lágyabb kábel kéne hozzá mert ennek a súrolását hallom mindig ha hozzáér valamihez.Az a baj hangzásban sincs mihez hasonlítani csak ehhez.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Pityu. #88088 üzenetére
Én itt is szívesen ajánlom. Max nem rakod fel a mikit. ITT van egy jó kis összehasonlító video a Cloudok-ról. Az Alpha talál már normálisabb fejpárnával rendelkezik, mint az elődei, azoké elég tapadós/süppedős, legalábbis nekem. És a vezetéke is cserélhető.
A Cloud II-eshez meg adnak egy USB-s DAC-ot, vagy valami ilyesmit.A kagylók kialakítása nem pont ugyanolyan, az Alpha-n vannak ilyen kis lyukacskák, hogy szebb legyen a bass, de azt nem tudom, hogy ér-e valamit, mert alapban sincs benne kevés és nem is csúnya.
Tudtommal a "sima" Cloud ugyanaz, mint a 2-es, csak nincs hozzá az USB-s DAC.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Itt ilyen fajta fejhallgatóról szokott téma lenni Kingston HyperX Cloud Alpha van rá másik topik?
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Pityu. #88077 üzenetére
Akkor majd spórolj, hogy egyszer egy HyperX Cloud (valamelyik verziója) potyanjon le a karácsonyfa alá, vagy azt hozzon a nyuszi. Az nagyjából ugyanúgy néz ki (nekem a piros-fekete kombó jobban bejön mondjuk), csak több a mélye. Mondom ezt úgy, hogy Lewitz-et nem hallottam, de Cloud 2-es volt már rajtam, és abban nem volt hiány. (Nem "audiofil értelemben" nem volt hiány, hanem tényleg !)
Én nekem tetszett a hangja, pedig én is szeretem a testes mélyeket. Jó lesz hozzá az az erősítő szerintem. De ne kapkodd el, az 5.000.-Ft-os keret jól kibővült. Szerintem Cloudot tudsz majd tesztelni valami közeledben lévő nagyobb városban is, mert elég népszerű modell. Majd egyszer, ha kiheverted a mostani "vásárlási lázat"Egyébként nem téged piszkálva, inkább a többiek érdeklődését is felketve halkan megjegyzem, hogy 6900HUF+posta a Soul SL150.
-
Dorien
veterán
De, nekem még mindig ez a csúcs az otthoni láncomról.
Autót is vettem és még sokat kell költeni rá... Ez meg csak szórakozás.Pityu: A "bass boost" kapcsolót próbáltad? Azzal sem elég a basszus?
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Zoliee
senior tag
válasz hericstamas #88076 üzenetére
Gondoltam, hogy nem kizárólag és elsődlegesen a fejhallgatózásra veted/használod ezt a láncot. Sőt ránézésre nem is dedikáltan fejesezésre lettek kitalálva ezek a készülékek.
Viszont ha nem titok, milyen hangsugárzók vannak a sztereó láncod végén?[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
válasz Gabesz_23 #88042 üzenetére
Hello!
Felkeltette az érdeklődésem az ajánlásod. A designja a bejön, de mesélj kicsit róla bővebben.
Milyen a hangzása? Nekem elsősorban filmnézésre, zenehallgatásra (FLAC vegyesen) kellene, PC-ről, alaplapi hangkártyával. Másodsorban játékra.
Mennyire kényelmes a viselete? Hétvégén általában egy ültő helyemben meg szoktam nézni egy sorozat seriálját, így órákon keresztül rajtam lenne.
Előre is THX!
-
Pityu.
nagyúr
Na meg jött az erősítő,de még így is vékonyka a hangja a lewitz hp8500-as fejhallgatónak.Próbálgattam az erősítőt én nem olyan sokat veszek észre az sl150-nél mert az eddig is jól szólt de rákötöttem a régi fejhallgatóm ott lehet hallani jelentősebb javulást.Pedig a lewitz külseje nagyon megfogott kényelmes meg olyan kategóriája feletti minőségűnek néz ki,jó az sl150 is csak szemüvegben kicsit nyomja a fülem meg így a lewitz után fura,hogy a fülemen ül és nem a fülemet öleli körbe.
-
hericstamas
tag
Zoliee:
Röviden. Nem a fejes miatt van ez a rendszer, sztereózok. De van benne egy komoly fejeserősítő, így a rendszer miatt van ez a fejes. Az Ifi-t ismerem, meglepően jó cucc.[ Szerkesztve ]
Az is demokrácia amikor két farkas és egy bárány szavaznak, hogy mi legyen a vacsora. :-)
-
Dave™
nagyúr
-
Dorien
veterán
Megjött a W1000Z Japánból. A FedEx-nél 6.350Ft a vámkezelési díj - f@sza... De legalább pár nap alatt megcsinálták.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dave™
nagyúr
-
Zoliee
senior tag
válasz hericstamas #88066 üzenetére
"...Egy "belépőszintű", de mai McIntosh rendszer (MB50, MA252) van alatta, hozzá illő kábelekkel (ASI Liveline XLR) és tápellátással (LightSpeed Signature Air) ösvény végén..."
Túltoltad annak a fejesnek a kiszolgálását/meghajtását. Elég lett volna egy iFi iDSD micro Black Label. Az mindenre is elég!
Ha nem vagy képben az előzményekkel (vita volt itt korábban egy teszttel kapcsolatban), akkor elnézésed kérem.
Egyébként hatalmas gratula a rendszeredhez! Félek ez is egy olyan összeállítás, amit sokan nem tudunk még pár perc erejéig sem megfülelni. (mocskos anyagiak) -
OPiiPO
veterán
válasz robagp #88067 üzenetére
kicsit lejjebb görgetsz
"5. Circumaural vagy supraaural?
A circumaural fejhallgatók párnája a fül körül támasztja a fejet, míg a supraaural fejhallgatók a fülkagylón támaszkodnak. Nagy általánosságban lehet mondani, hogy a fület körülölelő, circumaural fejhallgatók kényelmesebbek.""Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
robagp
tag
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
csak itthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
csak zene lossless/ mp3
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
400GBP
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
ezt nem tudom mi
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
ezt nem tudom, szeretem a mélyeket, de kiegyensúlyozott legyen
8.) Honnan vásárolnál?
amazon uk
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Topping DX3 Pro Headphone Amplifier DAC DSD512 PCM32bit/768kHz XMOS XU208 APTX USB Bluetooth Decoder Headphone Amplifier (Black) -
hericstamas
tag
Elgondolkodtam egy McIntosh MHP1000-es fejhallgatón. Hét eleje óta már nálam is van, írok a tapasztalatomról, mert nem sokminden van róla neten.
Egy "belépőszintű", de mai McIntosh rendszer (MB50, MA252) van alatta, hozzá illő kábelekkel (ASI Liveline XLR) és tápellátással (LightSpeed Signature Air) ösvény végén.
Eddig a legjobb fülesem egy Quad ERA1 volt, amit nagyon szerettem. Most egy Pryma-t (Sonus Faber) használok, mivel az utóbbi időben már csak sztereóztam.
Az MHP1000-et zenehallgatáshoz találták ki, tényleg órákig lehet hallgatni minden gond nélkül.
Végtelen réteg és részlet van, de nem analizálós a hangja. A hangkép rendkívül kiegyensúlyozott, semmi eltolódást nem hallok, sem lefelé, sem felfelé. Így minden tartomány kevésnek hat, pedig nagyon dinamikus a fejhallgató. A tere széltében valamivel kisebb, mint az ERA1-nek volt, de tényleg csak minimálisan, pedig zárt kivitel. Rendkívül tagolt a térleképezés, rengeteg hely van benne az előadóknak. Ebben hallottam először nagyon pici aranyos hegedűt játszani a fejemben. :-)
A felvétel minősége itt sajnos kritikus, ami nem üti meg a szintet csalódást kelt fakó, homályos. Ha nincs mögötte a rendszer, szintén csak egy átlagos, kiegyensúlyozott füles.
De ha jó a felvétel az élmény 99% valóság, megdöbbentő hangszerhűség van. A dalok szövege könnyedén érthető, nem kell figyelnem angol esetén.
Az igazi terepe szerintem a komolyzene, abban nagyon hozza az érzelmeket, a finomságokat, a dinamikát.
Rendkívül kényelmes viselet, órák után sem izzadós bőr párnái vannak. Két gyári kábel jár hozzá a hosszú kábel is extra könnyű, így nagy távolság (3m) is kényelmesen áthidalható vele, a kábel semennyire nem hajlamos a tekeredésre.
Az egyetlen komoly baja az ára.Az is demokrácia amikor két farkas és egy bárány szavaznak, hogy mi legyen a vacsora. :-)
-
Zoliee
senior tag
válasz audiophile2! #88056 üzenetére
Ezeket nem ismertem, köszönöm az infót.
Ha nagyon nem jön be a Monolith, lehet teszek velük próbát.
Neked van saját tapasztalatod a 3 közül valamelyikkel?
Illetve nem vágom a témát, de régebben valahol azt olvastam, hogy minél nagyobb a felülete a driver-nek, annál mélyebbre tud menni hangban. Persze számít a kabinet, nyitott/zárt, stb, csak úgy általánosságban írták. -
Zoliee
senior tag
Remélem be fog válni, tetszeni fog.
Nálam is kb ugyanez a szitu, annyi különbséggel, hogy zártban már megtaláltam a számomra tetszőeket. Viszont vmi nyitott, és planár (már csak a próba kedvéért is) jól jött volna.
Az LCD sorozat még mindig horror áron, ezért berendeltem tegnap délelőtt egy M1570-est. Erről is írtak hideget/meleget, viszont egy dologban konszenzusra jutottak a legtöbben: kutya nehéz
Legfeljebb visszaküldöm... -
Sinesol
veterán
válasz Exodius #88047 üzenetére
Megvan az oka az adott fejesek hangolasanak, pl. bizonyos kiemelesek jol jönnek munkahoz, bar valoszinuleg eleg gyakran nem is annyira hangolas, egyszeruen csak az adott hangzas volt a legjobb amit össze tudtak hozni.
Amugy tenyleg a neutralis fejes lenne az idealis csak ugye nehez összehozni, valahol mindig elcsuszik a dolog.Opiipo : Ahogy latom, direkt nem akarod erteni a listat, jössz megint a rosszindulatu provokacioval, ezzel nem tudok mit kezdeni, nem is igazan szeretnék reagalni az efféle dolgokra. Pedig asszem leirtam miert került le az Amiron, de valoszinü a masik forumtarshoz hasonloan te se nagyon olvasol, csak rutinbol flamelsz.
[ Szerkesztve ]
-
:AMF:
senior tag
válasz Zoliee #88046 üzenetére
66mm-es van benne.
Tegnap még egy tízessel drágább volt. Mára free shipping is járt mellé, így megtörtem.
Régóta piszkálja a fantáziám egy planár, viszont zárt fejesre volt szükségem az esti zenehallgatáshoz. Így futottam bele ebbe. Tapasztalatot, véleményt még senki nem osztott meg róla a topikban, a netes tesztek meg írnak róla hideget-meleget... szóval kíváncsi vagyok. -
Exodius
őstag
válasz Sinesol #88041 üzenetére
Valójában: a világos fejesből V-t csinálnánk így, nem? Mert akkor kap az alja is színezést, bár forrás-függő, hogy a mondjuk világos-kiemelt fejes világos szarvát mennyire töri le adott forrás.
Meg az miért probléma, ha egy fejesnek világos/meleg/neutrális az alapkaraktere, hogy aztán a rendszerrel "balanszoljunk"? Mit? A fejes karakterét, lényegét? Akkor meg minek hangolták úgy?
Ha túl van tolva valamelyik irányba, ott még megértem, de akkor inkább adja el, ha nem kedveli, mert annyit meg kevés fejesnél lehet változtatni, meg lehet értelme sem lenne. Kb. fing-reszelés lenne. Akkor inkább eladom azt veszek egy neutrálisat.Bár ez valahol két táboros bulinak tűnik.
Én inkább gondolom azt, hogy a neutrális fejesekkel jobb dolgozni, könnyebb hangolni. Egyrészt biztonsági játékosok, és keveset zavarnak a középre-helyezettségükkel, másrészt olyat csinálok belőle, amit akarok, anélkül, hogy nagyon le kéne törnöm itt-ott.
Szerintetek?
UI.: közben rájöttem, hogy valakinek az a szinergia, ha V-t csinál egy enyhén magasba/melegbe húzó fejesből, valaki meg vesz alá egy neutrálist, mert jó neki úgy ahogy van.
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
Tényleg az ucsó db volt,igen kellemes áron
Viszont itt az eu oldalon 106mm drivert írnak: [link]
Az amcsi oldalon meg 66mm. Melyik az igaz?
Ha megjött, kíváncsian várom róla a véleményed.
Szerk: az eu oldalon is, a címben szereplő méret ellenére, egy képen már 66mm szerepel. Akkor ez lehet a valós.[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz Zoliee #88036 üzenetére
Elengedem, amint Sinesol kifejti az Amiron vs Logitech G PRO X összehasonlítást, hogy szerinte miért jogos hogy a lista szerinti sorrend, ha meggyőz akkor azonnal dobom fel az Amiront az apróra és veszek egy Logitech G PRO X-et, hisz Sinesol szerint az a jobb
#88045 Xavius: ok
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
:AMF:
senior tag
BF van a Monoprice EU-n, bár elég szerény a választék. Sikerült megvenni az utolsó darab M565C-t.
-
Gabesz_23
tag
Bedobnék egy fejest ajánlásra. [lzr 980] A kistesója (Magnat lzr 580) korábban ajánlott volt itt. Mostanra kifutó széria lett, így baráti áron elérhető (20e).
Mellesleg a design sem rossz szerintem. -
Sinesol
veterán
válasz Exodius #88039 üzenetére
Igazabol a nem szinezos forras pont nem jo, mivel az pont egy nem szinezett fejeshez lesz csak optimalis.
Egy nem szinezős forras semmit nem valtoztat a fejesen, az meg nem feltetlen jön ki jol. Elvileg a szinergia pont arrol szol, hogy a forras balanszolja a fejes problemait, pl. ahogy Dave is irta, vilagos fejes ala meleg forras ad kiegyenlitett hangot.[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
Mondjuk akkor lehet célszerűbb lenne egy olyan erőmű, ami úgy-mond reference forrás és nem színez sehova csak a létező legjobb módon mutatja meg az adott fejest.
Nem létezik, hogy nem létezik. A hi-fi berkein belül is dobálóznak a reference system elnevezéssel, akkor csak van valahol valami.
-
Dave™
nagyúr
válasz Ba cy lus #88034 üzenetére
Valóban ez a legnagyobb gond vele, még hasonló stílusú fejhallgatóknál is félrevezető lehet, de ilyen széles palettánál végképp.
Sinesol viszont csak egyféleképpen szól, és alapvetően ez vele a legnagyobb baj. Nincs olyan forrás, ami minden fejhallgatóhoz passzol, márpedig itt most az konstansként szerepel.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Nem rossz epp a forras, 260k az ára, ahogy neztem 4W-teljesitmenyt tud, a legerosebb hordozhato cucckent hirdetik, valoszinuleg er annyit mint sok asztali. Sok modern asztalinal amugyis minimal alkatresz van a szinte üres nyákon, siman megoldhato kisebb hazba rakas, plusz mivel akksis, még trafo se kell bele, ami altalaban a legtöbb helyet fogja.
SRH840 az vegulis U karakter, de van aki arra is V-t hasznal, szoval az még érthető.
De amugy nem csak meres alapjan rakta össze hanem meg is hallgatta őket, gondolom azert nem egyezik par dolog a meressel, ami ugye nem mindig megbizhato.
D7200 mondjuk nekem is inkabb unalmas volt, mint harsany.[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz OPiiPO #88033 üzenetére
Szerintem meg engedd el Te is.
Fentebb írtam is: kattintásvadász, vitageneráló hülyeség ez a táblázat.
Nekem volt Sony m3, és egy ideig vendégeskedett Amiron is. Ennek a táblázatot összeállító embernek köze nincs ezekhez a fejesekhez a meghajtásával együtt...
Ne már, milliós fejhallgatókat tesztel, forrásra meg nincs lóvé.[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
Nekem is van számos problémám ezzel a crinacle-féle listával (pl. SRH-840 mitől V? HE400i miért neutral, miközben a csávó mérése szerint brutál, már-már HD800-szerű magas kiemelése van? mi a túró kell ahhoz, hogy egy D7200 harsány legyen? stb), de ez még mindig több, amit a legtöbb hasonló adatbázis fel tud mutatni. Miután a csávó a lista nagyjával nem élt együtt egy percet sem, így a véleménye kevésbé érdekel, és az az iFi sem egy hatalmas durranás, amivel a teszteket végzi, de a következetesség és a lista összeállításába fektetett munka tiszteletre méltó.
-
Sinesol
veterán
válasz OPiiPO #88031 üzenetére
Hat, az Amironnak közepmely kiemelese, meg magaskiemelese is van, tonalitas szempontjabol nezve tenyleg van indok a levonasra, plusz nem is epp egy technikas fejes amennyire tudom. Nem tudom az új Sony milyen, de a 3-as eleg jol sikerült nem volt különösebb gond vele. Szubjektive nyilvan lehet jobb az Amiron, de ez a lista probalt objektiv, tisztan hifis es technikai szempontokat nezni. Nincs benne kenyelem, anyagminoseg, stb sem.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz Sinesol #88000 üzenetére
Amiron D+ tehát "The threshold for “bad” starts here" - ja nem
Miközben egy Sony WH-1000XM4 az C-, Logitech G PRO X és a Bose Noise Cancelling Headphones 700 az C,egészen rendben lévőnek látszik szerintem is#88032 Sinesol: engem nem zavar, de úgy tűnik ez másoknak is feltünt (#88011 Exodius, #88012 Dorien), gondolom ezt a Sony összehasonlítást te is viccnek szántad remélem.
De ha már nekiálltál bevédeni a listát, mondhatnál pár szót légyszives az Amiron vs Logitech G PRO X összehasonlításról, epekedve várom szavaid[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Polllen
nagyúr
válasz Zoliee #88024 üzenetére
Az összehasonlításnál szépen leír mindent. Azt is, hogy ez csak egy vélemény és azt is, hogyan és miért így állította össze a listát.
Amúgy amit a #88028-ban írsz, annak mi értelme? Egy gyors pillantás után elkezded szétcincálni úgy, hogy a nagy részét fel se hozod, ha legalább elolvasod a módszert, amit használt.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Zoliee
senior tag
válasz Sinesol #88027 üzenetére
Valószínűleg igazad van.
Egy gyors scroll-os rápillantás is elég volt számomra belőle.
Szerk: és ebből az 1-2 percből is lejött, hogy mindegy is mit ír, tuti nem élt együtt ezzel a 171db fejhallgatóval. Aztán meg komoly meghajtást kapott pl az az LCD-X is. (ha egyáltalán volt is a fején bármikor pár percnél többet)
Igen, ez a hiteles táblázat...[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
-
Zoliee
senior tag
válasz Zoliee #88020 üzenetére
Megtaláltam, mégpedig csak ennyit, hogy: iFi iDSD micro Black Label....
Forrásról, fix zenei tesztanyagról viszont semmit.
Ja és ki a szerző, a listát összeállító.
Vagy csak egy, a netről összeollózott infók alapján kreált kattintásvadász, vitageneráló vmi....
Sinesol: a forrás még lehetett az, mivel nem írja mi volt....[ Szerkesztve ]
-
-
Sinesol
veterán
válasz Ba cy lus #88018 üzenetére
Ráadasul ezzel pont a Beyer hangot szerető fanokat toljak el maguktol, miközben a többiek meg nagyreszt ezutan se fogjak valasztani. Nem veletlen, hogy ezt ott is szidjak, ahol nem utaljak startbol a Beyereket.
Az Amironnal talan műkodik az ötlet, hogy a kozepmely emelessel mossak a szuros magaskiemelest oke szintre, de itt nincs kiemeles, miközben joval több a mely is.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz Exodius #88011 üzenetére
Én a Quad Era-1-t néztem csak meg, a technika B-t kapott, a tonalitást húzta le, mert a 1,5-6k között kicsit halkabb a "neutrálistól", előtte meg kiemel és ettől mid range fókuszáltnak érzi.
A HE400i nála semleges, de amúgy ennyi az eltérés közöttük tonalitásban.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Ba cy lus
addikt
válasz Xavius #88010 üzenetére
A kompenzált görbén 100 - 10 000 Hz-es sávban 20 dB-nyi különbség (2300 Hz körül a minimum), a komplett felső-közép tartomány 10-20 dB-lel marad el a maximumtól, az nem csak "melegebb hang" (ilyen mondjuk a HD650), az egy hifi szempontból értelmezhetetlen eszköz. Lehet akármilyen technika benne, mögötte, előtte, ha a fülünk számára legérzékenyebb, a hang tisztaságát adó felső-közép tartomány ennyire el van nyomva, abból nem lesz minőségi hangzás.
Az meg, amit Skylake kolléga írt, ott bukik el, hogy a high end fejesek vásárlóközönsége jellemzően atipikus zenehallgató. Aki bizony vevő a Pink Floyrdra, King Crimsonra, Yesre, mert lehet ezek ősrégi zenék, de művészi és élvezeti értékük van, örökérvényűek, akárcsak a klasszikus zenék, na meg a jazz.
Tehát ezeknek is illenék jól megszólalni. Ha tényleg így szól, ahogy a grafikonból lejön, nem fog.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Köszi.
Na, a "mindenki kedvence" Amiron Home kapott egy kövér "D+"-t, egy kalap alá véve a HD559-cel. A még az én láncomról is elég fagyos és basszustalan hangú K702 meg "B+". Erre én is csak ezt tudom mondani: B+
-
Exodius
őstag
Korrektnek? Háááttt.....3 népszerű fejes is az alján.
C- (Average in the grand scheme of things, anywhere from “passable” to “good”.)
Quad ERA-1 - "Kind of a "nothing headphone"; not the worst thing in the world but no praises either."D+ (The threshold for “bad” starts here.)
Beyerdynamic Amiron Home - "Mid-bass bloated and shouty at the same time."E (The truly horrible.)
Final Sonorous VIII - "Quirky artisanal Japanese handiwork so quirky that they forgot that it's supposed to play music."Kezeljünk fenntartásokkal...ezt is. Görgessétek végig, aztán fogjátok a fejeteket.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz Ba cy lus #88006 üzenetére
Mert athelyezodik a fokusz egy masik retegre. Azok az emberek akikbol eddig azok a hifi gyartok eltek akik 1000 euroert adnak fejest meg tobb ezer euroert dacot/ampot/hangfalat , azok ugy nottek fel, hogy Abba volt , meg ACDC, meg Pink Floyd, Queen , U2, Rolling Stones meg ilyenek. Ok azok akik most mar 50 koruliek vagy inkabb multak, nekik mar nehez eladni ujra valamit.
Ezzel szemben az a fizetokepes (es itt durvan ezen van a hangsuly, fizetokepes) vasarlobazis akinek most kezd el a hifire penze lenni , a keso 20 - kora 30-as korosztaly, azok mar nem ezeken nottek fel hanem elektron meg hip-hopon , a hiphop stilusu zenek terhoditasa konkretan oriasi volt az elmult 10-15 evben, akarmelyik toplistet nezed meg tele lesz random hiphop-triphop zenekkel, annyi Lil XYZ volt mar, hogy elfogyott az abc. Na ok azok, akiknek a kovetkezo 15-20 evben el kell tudni adni egy 3000 euros fejest majd a beats-el szemben, de az o izlesuk mar tavolrol sem lesz kozel ahhoz amire az elmult 20 evben az eszkozok hangoltak. Ez ugyan az mint barmilyen masik eszkoz, ma mar nagyobb a hangsuly a spotiy-tidal connecten meg az LDAC bluetooth-n mint azon, hogy most epp A vagy AB class az erosito, nem ez a fontos mar. Ez a gyartoknal is tok jol latszik, egy rendesebb streaming dac mar lassan egy szamitogep. Meg kell erteni es el kell fogadni, hogy akik most kezdenek el hifizni azok termeszetesen ugyan ugy elvarjak a jobb hangminoseget mint az elodeik, csak mellette elvarjak az iPhone - Spoty - AirPod kombo kenyelmet is. Masok lettek a szempontok. Ma meg sok lemezjatszot el tud adni egy Rega , mert meg elnek azok az emberek akiknek ebben van egy rendkivul hangsulyos "nosztalgiafaktor" , de az a gyerek aki ma 10 eves es meg csak CD-t sem latott soha eleteben, azt mivel veszed ra majd 15 ev mulva, hogy egy Rega lemezjatszot vegyen meg azonos aron inkabb mint egy naim unityt ? Mert nala nem lesz nosztalgiafaktor , egy deka se, viszont azt latni fogja, hogy funckionalitasban egy unity nagyjabol 5millioszor tobbet ad, mint barmelyik lemezjatszo. En is ezt valasztanam egyebkent, meg akkor is ha jobb hang a Rega. Egyszeruen bele kell szamolni , hogy tudok e a kanapen ulve ipadrol Roon-on zenet valtani, vagy fel kell allni es kicserelni egy lp-t. Nagyon nem mindegy es aki most no fel, most amikor mar nincs ertelme zenet lopni sem kvazi mert ott a spoty, az nem fog felallni lemezt valogatni.[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Dave™
nagyúr
Picit élénkebb a felsőbb tartományokban állítólag. Nincs nagy különbség, de ha a tajvaniból indulok ki, akkor az eléggé visszafogott, ez volt vele talán a legnagyobb bajom. Az enyém 2014 vagy 2015-ös volt, szerintem az első szériás.
Gzula[HUN] nem kell túlkombinálni, az első szériások Tajvanon készültek, utána jött be a japán gyártású változat mellé. Régen is voltak és most is vannak japán belsős modellek, de annak szerintem teljesen más oka van, pl. az eredeti AD2000 is az volt, gondolom a hangolása miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
"Nekem a tajvani változat volt, a japán állítólag picit jobb"
Én 6 éve a TAD-500-ast Japánból rendeltem (ebay), onnan is jött, de az is made in Taiwan. Mindenből megtartják maguknak a jobb verziókat. Autóknál is jobb oldali kormányzásra terveznek alapban, ezért van az üzemanyag tartály bal oldalt (mild hibrideknél meg az akku a bal első ülés alatt).
-
Dave™
nagyúr
Korrektnek tűnik, bár számomra fura, hogy az R70x annyira magasra van pozicionálva. Nekem a tajvani változat volt, a japán állítólag picit jobb, meg nyilván nem a legjobban volt meghajtva, de a K612 számomra lelépte ugyanazokról a forrásokról, kivétel a CTH mert arról már nem tudtam kipróbálni, de azzal talán már túl sötét lenne (alapból is kicsit az). Azzal is egyetértek, hogy utóbbi picit unalmas tud lenni alapból, de megfelelően meghajtva azért komolyan változik a kép, van benne dögösség bőven, főleg a K702 párnájával ami bedönti a drivereket. Ha hozzávesszük, hogy harmadannyiba kerül, akkor pont fordítva van nálam a reláció
szerk: az MSR7-nél látszik, hogy nagyon nem volt jó a forrása. Az elég sok mindent le tud lépni még magasabb kategóriából is, ha megfelelően ki van szolgálva. Az a C besorolás felér egy sértéssel
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail