- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Balázs Z. #86799 üzenetére
Mivel garanciális, ne habozz, küldd vissza.
Nekem a tascam pc dobozom bal szélessávùja kezdte ezt el, persze gondosan a garanciális időn túl. Megmozgatva mindkét oldali membránt, a bal oldali határozottan nehezen járt és furcsa hangja volt. Mindegy alapon pár percig erőteljesen mozgattam (ameddig engedte magát anélkül, hogy benyomnám a dómot). Elmúlt a recsegés és a furcsa hang. Legalább is egy hónapja oké."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
aerosmith
őstag
válasz Howkeddlee #86795 üzenetére
dropos a meze? hanyadikán rendelted?
én 14én, 20án megékezett Magyarországra azóta a szaros itteni DHL ül rajta...
párna honnan? milyen karakterisztika változást vársz tőle? -
Dorien
veterán
válasz Howkeddlee #86795 üzenetére
Sok sikert! Nekem eddig a kedvenc aftermarket párnám ez a Yaxi stPad2. Mondjuk meg is kérik az árát...
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
senior tag
válasz Dorien #86737 üzenetére
Köszi a tanácsot a párnára. Még a napokban meg is rendelem.
Megérkezett a hétfőn a Meze99 Classics, amihez kérdeztem a yaxi párnákat.
Kényelem szempontjából teljesen elfogadható, nem nyomja a fülem (sztem 2.gen. párnákkal szerelt) igaz eléggé rászorít a fejemre a pánt, és sajnos ott a brummogós mély a fejes hangjában. Pedig szeretem azt ha van mélyhang egy fejesnél, sőt nálam simán lehet több is kicsit a "normál" mélyhangtól egy fejesben mert azt bírom anno a bulizós Dj korszakomból még, de itt a Mezenél ez már néha nekem is sok volt!
Az elején nagyon nem tetszett a fejes "nyers" hangja, most hogy járattam kb 35-40órát , a brummogós mélyhangok valamelyest csillapodtak, de még most is sok picit, illetve a magas hangjai érezhetően jobbak és pontosabbak lettek.
Kíváncsian várom hogy a yaxi párnával milyen hangja lesz majd...[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Mi is jártunk a sűrűben. ETA, VHK, URH stb, az évtized második felét meg végig lemez boltoztam mint külsős besegítő. Töméntelen lemezt hallgattam akkor, volt hogy napi 10-15 órát pörgött az LP játszóm. Szép idők voltak! Örülök, hogy neked is kedves emlékeid vannak és köszi, hogy megosztottad!!!
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
p76
senior tag
válasz szakibá... #86714 üzenetére
Attól tartok valóban jól összezagyváltad a Harman görbét a műfülekkel.
-
p76
senior tag
válasz Sinesol #86781 üzenetére
Elektrosztatikus fejhallgató is borzalmas kimérve. Egy újabb audiophile mítosz dőlt meg.
Bár érdekes módon a THD-je ennek is sokkal jobb mint a HD650-nek. A HD650 is jó nagy átverés lehet.
Szerinted mikor lesz mérve valami olcsó kínai fejes aminek szuper mérési eredményei lesznek? Lehet azért nem mért még ilyet Amir mert a Topping még nem készült el a fejhallgatóival. -
UserX
addikt
válasz contaxg #86775 üzenetére
Én is a nyolcvanas években éltem a fiatalkoromat. Ne feledkezzünk el, a magyar undergroundról sem, ami a 'három T' rendszerben a 'Tiltott' kategóriába került. Én ezekkel a zenékkel a '90-es évek elején találkoztam.. A Balatont és a A.E. Bizottságot volt szerencsém élőben látni!
Főzéskor szívesen hallgatom a viszont a Retro Rádiót is.
Néha - az említetteken túl - előveszem a Kontroll Csoportot és a Rituális Rémtetteket is.
Bocs, ha ez a fiataloknak nem mond semmit!
A '80-as évek vége Bakay jegyében telt (Fortuna, Siófok stb.). Funky!!!
Bocs, hogy ezt így beírom, de a HSZ-ek nosztalgiát ébresztettek.
Még annyit, hogy TV-t egyáltalán nem nézek, zenét PC-n hallgatok ( elsősorban FLAC, ha nem sikerül 'megvenni', akkor mp3, minél jobb bitrátával). -
fauv
őstag
Üdv !
A problémám az, hogy a fejhallgatómat ha jack dugókkal csatlakoztatom hátul a szgéphez, akkor rendesen működik, viszont ha usb csatival / mind a 2 van rajta / akkor nem érzékeli a szgép.
Tudnátok segíteni mit csinálok rosszul?
Előre is köszi -
-
addikt
válasz dave118 #86776 üzenetére
Meg mondom őszintén nem igazán tudtam mik az igényeim míg össze nem hasonlítottam a lehetőségeimet. Ha nem lett volna összecsukható akkor lehetett volna a másik opció újonnan, okos áron és akkor most máshol lennénk. Első körben azok voltak az igényeim amiket leírtam kaptam rá két választ is azonnal amik baromi sokat segítettek abban, hogy el tudjam dönteni, hogy mire is van szükségem ebből a leszűkített körből. Ellenben eszembe nem jutott, hogy lehet kapni £1000-ért fejhallgatót, azt hittem ilyen 3-500 körül lesz a maximum sáv, ezért sem érdekelt az ár.
Amúgy nagyon hirtelen döntöttem szóval lehet ennyiből vettem volna jobbat is, de ez innentől egyelőre már nem érdekel, mivel már hoztam egy döntést amit megmásítani úgysem tudok. Ha nem válik be akkor sem érdemes már utólag okos kapitánykodni részemről, maximum pontos kérdésekkel visszatalálni, bár akkor már nagyobb tudással a keresés funkciót fogom előnyben részesíteni, de remélem erre nem lesz szükség. Félre értés ne essék, nem mondom, hogy nincs igazad. Annyi, hogy éjjel nem tudtam aludni és volt egy impulzus vásárlásom, van ilyen.
Van hogy hetekig bújom a netet túrom fúrom keresve a tökéletes cuccost (tökéletes dolgok meg ugye nincsenek). Nagyon sok esetben utólag kiderül hogy csak az időmet szarom el és már az elején szemem előtt volt a jó megoldás. Láttam itt is ajánlva volt, hát uccu neki bamm, aztán remélem jó lesz.
Nincs meg a pontos link sajna, azt nejem mobiljáról/accountjáról néztem az meg nincs nálam. £72.2 volt a használt ára a motyónak, 70+posta lett volna, de írtam a fickóra pontosítás végett, és adtam egy ajánlatot, aztán találtunk egy közös nevezőt. A 70-ből 5-üt engedett végül, posta £7.5. Nagyon jó állapotúnak tűnt minden hozzátartozójával, némely kábel még az eredeti nejlonban. Eredeti csomagban. Megbízható nem üzletszerű eladótól.re: K1LLMy53Lf
[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
dave118
senior tag
válasz benedekco #86772 üzenetére
Ne érts félre, nem kritizálni akartalak, csak a koncepció nem állt össze. Azzal tökéletesen egyetértek, hogy a drágább nem mindig jobb. Egyébként ha ezeket az igényeidet leírtad volna első körben, nem is jött volna ajánlás a 8-as AKG-re. Általában mindenkinél az első kritérium az ár, utána a kényelem, hang, hordozhatóság stb. a sorrend egyénenként változó.
Ritka az "AKG tetejét" felhasználó, aki végül kiköt az AKG ér/érték típusánál. Mennyi, ha szabad kérdezni? Lehet, hogy olyan áron kapsz jobb nem AKG-t.
Másik: AKG 872 tegyük fel 200k-ért el tudtad volna hozni, azt akkor is megtetted volna, ha van jobb 200k körül, csak azért mert ez a bolti áránál olcsób?[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
contaxg
veterán
válasz Ba cy lus #86767 üzenetére
Értelek én, hogy ez a dal a szíved csücske és ez így rendben is van. de ezek ellenére én úgy gondolom, hogy a 80-as évek "nagy dobása" az alter műfaj elterjedése volt vagyis a kis kiadók által képviselt előadók előtérbe kerültek, mert igény volt az új hangzásokra, életerezésre. Ebben az MTV-nek igen nagy szerepe volt az elektronikus hangszerek tömeges elterjedése mellett, de sok zenekar a befáradt, nyálasodó gitár alapú rockot újította meg, megszelídítve a sokkal provokatiívabb punkot. Ilyen pl a The Smith, New Order és hasonlók... na nekem ezektől lesz kedves a butyim
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz benedekco #86772 üzenetére
tudom, hogy ez nagyon OFF, de csak kíváncsiságból (persze, ha nem titok): mennyi a K872 "belső/dolgozói" ára?
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
addikt
válasz dave118 #86764 üzenetére
Igen, de csak azért mert egyik tízszer annyiba kerül mint a másik, nem jelenti azt hogy jobb választás is lenne a drágábbik számomra. Ellenben nem akartam kizárni semmit a lehetőségek közül.
Pl az olcsóbb nem fog annyival rosszabbul szólni, cserébe több kábel opció jár hozzá, össze csukható és van hozzá egy utazó tasak, az összecsukhatóság pedig egy olyan valami ami számomra fontos.
El is döntöttem és találtam is egy K371-et használtan eredeti dobozban meg mindennel amivel vették. Szóval ezért kérdeztem Remélem beválik.
AKG azért volt fontos, mert van lehetőségem a gyártótól vásárolni jóval viszont eladói ár alatt. Ennek ellenére mégsem ezen az úton mentem el, hanem lett a használt vonal.
Hirtelen jött ötlet volt. Majd kiderül hogy jól döntöttem-e vagy sem.Köszi még egyszer a segítséget a többiektől.
-
Balázs Z.
tag
Sziasztok, a másfél hónapos Beyer DT990 Edition 600ohm egyik pillanatról a másikra elkezdett recsegni jobb oldalon. Hajszál/szőr/toll/ilyesmi nem látható benne, átnéztem kétszer; persze, ettől még lehet.
Alacsony hangerőn a mélyek torzítanak erősen, minél magasabb a frekvencia, annál nagyobb hangerőn kezd recsegni. -
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Melyik jobb fejhallgatóhoz jár gyárilag mikrofonos kábel? Jól emlékszem, hogy a NAD HP 50 ilyen, illetve talán a Meze 99?
Azért kérdezem, mert a Yamaha MT5-höz szeretnék egy ilyen kábelt, hogy ha mobilról hallgatom tudjak telefonálni is. Ebay/amazon-n fellelhető kábelek minősége elég kérdéses, mikrofonos topikban sem tudtak segíteni, így talán egy gyári kábellel nem tudok mellé lőni.
Az MT5 ugyanaz, mint M40x, szóval 2,5" jack megy a fejhallgatóba, de igazából 3,5"-s is jó, max átalakítót használok.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Ba cy lus
addikt
válasz contaxg #86765 üzenetére
Azért egy Whitesnake - Is this love - ot én nem neveznék középszerűnek, miért is az?
Én is hallgatok komolyzenét, prog rockot, jazz-t stb., de ettől még a populáris zenének is van létjogosultsága és lehet élvezetes, jó. Ha már túlkomplikált, művészi stb, akkor meg nem populáris zene.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Ba cy lus #86762 üzenetére
Ezek a felvételek már akkor erősen középszerűek voltak. Viszont nagyszerű élményeket hoznak elő az emberből: finom, meleg, vizezett Kőbányai a csepeli strandon és hasonlók.
Más kérdés hogy a mai TOP40 konkrétan éhen halt volna a 80-as években. De ne aggódj lesz ez még lentebb is
Ja és hiányoltam a felsorolásodból Laura Branigan örökzöldjét a "Self Control"-t <3[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Ba cy lus #86756 üzenetére
Hááááát a'szem mindenkinek mást jelent a 80-as évek Ez nekem nagyon bétótlacis.
-
addikt
Hatalmas köszi srácok, megnézem mit tudnak!!!
szerk:
Aztán rákeresek itteni tapasztalatokra! Hatalmas segítség volt!
Azt kifelejtettem hogy aktuálisan kapható (nem olyan megmaradt raktáron darab) modellt keresek, szóval marad a K872 és a K371 a játékban[ Szerkesztve ]
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #86751 üzenetére
De de, jó lesz sztem, pont olyan csati kell - 3,5 javk combo port van a notikon.
A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Gzula[HUN] #86757 üzenetére
Akartam írni, hogy a csatorna nem változott, csak neve helyén a felirat, és logo (a 90s) csak a műsor blokké, nem a csatornáé. (Nem tudták, hogy már nincs a régi, a Rocks csatorna. Mai napig azzal hirdetik.)
(Bocs, csak a szerk. idő lejárt.) OFF befejezve részemről.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Ba cy lus #86756 üzenetére
VH1 Classic-ból lett az MTV80s.
#86752Bodz: Eddig is az volt (youtube), időnként azért jól esett az MTV Rocks-ra kapcsolni. A csatorna nézése nálam is annyira volt "sűrű", hogy 2 hete elvileg már ez van, de csak tegnap előtt vettem észre. Ma telefonáltam az UPC Directhez, mire azt mondta az ügyfélszolgálat, hogy a csatorna neve változott, csak a műsor blokk neve ez. Finoman szólva ott sincsenek képben. Utána kerestem rá a neten, ott dobta ki a "gép".
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
VH1 zenecsatorna volt régebben egész tűrhető, hogy ma milyen, azt nem tudom, már több éve nem kapcsoltam oda (manapság amúgy is inkább viasat historyra meg hasonlókra, ha már tv-t nézek).
Az elszomorító inkább az, hogy manapság a kommersz zenék mennyire középszerűek. A 80-as (részben 90-es) évek slágerei mai napig ütnek, örökérvényűek. És valódi érzelmeket közvetítettek a zenék.
[link]
[link] (Ennek hetekig nem ugrott be a címe, a refrén dallama valahogy befészkelte magát a fejembe, a zenefelismerő sem segített, aztán meghallottam apámnál. )
[link][link] (Ez azt hiszem, sosem volt sláger, de a kedvenc Duran Duran számom lett hamar.)
[link] (Ez meg szimplán csak zseniális filmzene, ami még slágernek sem utolsó.)
[link]
[link]
[link]
Itt be is fejezem, mert ezeknek sosem lehetne a végére érni, a töredékét sem mutattam be a 80-as évek színes zenei világának.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Gyors kérdés.
AKG legteteje érdekelne ami megfelel a következőknek:
Ne legyen bluetooth meg aktív zajcsillapítás.
Zárt legyen.
Ár nem számít.Ha jól nézem akkor ez a K92 lesz, így lenne? Vagy lenne más opció is?
-
Bodz
nagyúr
Nem hiszem hogy ez manapság gondot okozna. Ott a YouTube vagy bármi más, azt hallgatsz amit csak akarsz.
-
Gzula[HUN]
addikt
Ma szembesültem vele, hogy az MTV Rocks megszünt. Lett helyette MTV 90s. Slipknot helyett hallgathatom MC Hummert meg Madonnát.
#86749ЯΞNΞGΔT: Az MS5T 4 pines, nem lesz jó a laptopodba. Kell hozzá ilyen, vagy valami hasonló. Nem írtad, hogy van-e külön mikrofon, vagy olyan fejhallgató kell, amin van az is. Utóbbi esetben ITT tudnak segíteni.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi kritériumoknak megfelelő fejhallgatókat keresek. Mi felel meg ennek:
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
- Otthoni, irodai környezet
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
- Telefonos callcenter munkavégzés, emiatt a mono fejhallgató lenne célszerű, a távmunkához használt eszköz miatt mindenképpen olyanra lenne szükség, ami nem kombó jack, hanem külön-külön osztott mikrofon és hangszóró csatlakozóval bír
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
- 30.000 Ft
4.) Új vagy használt?
- Mindegy
5.) Circumaural vagy supraaural?
- Mindkettő jó
6.) Zárt vagy nyitott?
- Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
- Semmi különleges, a legfontosabb, hogy jól szűrje a környezeti zajt, ne hallatszódjon be semmi kívülről (legyen az egy másik kolléga híváskezelése, vagy szimpla környezeti zaj)
8.) Honnan vásárolnál?
- Bárhonnan
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
- HP T310 Tera2„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok irodai használatra ajánlani valami alacsonyabb árú (20k környéke), de még használható fejhallgatót? Fontos, hogy konferenciabeszélgetésekre is használva lennének főleg laptopon, amin csak 3 pines jack van. Van esetleg valami ajánlás ilyen célra?
Köszi előre is!A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
Samtya
senior tag
válasz stvnppp #86744 üzenetére
Szigszalaggal ne tekerd be, néhány hét-hónap múlva kijön alóla a ragasztó és undorító dzsuvás lesz.
Inkább tisztítsd meg a fejpántot a maradék 'műbőr' rétegtől. Ha betekered zacskóba a fülkagyló részeket, akkor még kézi vizes mosás/öblítést is meg lehet csinálni. Persze a fülrészeket nem nyomod víz alá, a zacskózás csak a csapkolódás ellen véd. Mosógéles, öblítős végül tiszta vizes szivaccsal végig lehet menni rajta. Száradás után friss lesz, nekem a szövet jobban tetszik , mint az eredeti ragadós bőr-izé.
Ha nagyon tekerni akarsz, inkább valami minőségibb szövet felületű bandázsszalaggal tekerd be. Vagy neten rendelsz (pl. Aliról) cipzáros vagy tépőzáras fejhallgatópánt-védőt. Van rengeteg féle. Bocs, hogy én nem linkelek most, várok a Gyulára. -
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Már nagyon régóta megvan egy Shure SRH440-es fejhallgató, amit elégedetten használok, viszont a puha felső része elkezdett 'hámlani'. Van erre valamilyen ötletetek, hogyan lehet ezt orvosolni? Nekem az első gondolatom az volt, hogy végigtekerem fekete szigetelőszallaggal, de hátha van valamilyen jobb megoldás.
A válaszokat előre is köszönöm!
István
-
OPiiPO
veterán
válasz Sinesol #86623 üzenetére
Ezt nyugodtan hagyd a moderátorokra, neked nem kell modit játszanod, nem kell senkinek sem előírnod hogy viselkedjen itt. Szerintem
Az Audeze LCD-X asr review-ról:
"Out of the box, the response error is so large that I would say LCD-X is a failed design...So I am going to give the Audeze LCD-X my first thumbs down of any headphone I have tested. If you own it, equalize it. Otherwise you and I are not going to be friends!"
- ennek az embernek elmentek otthonról.(#86654) fericske +1, én ezt sajnos ennyire jól nem tudom megfogalmazni.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Dorien
veterán
válasz sirdond #86740 üzenetére
Yaxi stPad2 [link] Hangban veri a gyári nagyot, kényelemben a gyári kicsit.
(Felrakásnál az alcantara rész legyen hátul.)"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
sirdond
őstag
Sziasztok! Van egy Meze 99 Classic-om, a gyári fejpárna sajnos elég ramaty állapotban van, gondoltam veszek rá egy újat. A Meze saját oldalán jelenleg csak kis méretűt lehet rendelni (61mm), nekem a gyári pedig Standard (64mm) és így gyors teszt alapján szerintem a kicsi már nem lenne jó méretben.
Tudja esetleg valaki, hogy lesz e újra rendelhető standard, ez csak egy átmeneti készlethiány?
Van olyan nem gyári párna,ami jó rá méretben? -
Dorien
veterán
válasz Howkeddlee #86735 üzenetére
Amazon UK [link]
Z.É.T.: OK, de zárt kell neki hordozáshoz / utazáshoz vagy nyitott otthonra? Mert zártban nagyon korlátozottak a lehetőségek plüss párnás téren. Kb. ott van a DT770 Pro 80 / 250 ohm, Senni HD569, aztán kifújt. A Beyerekhez mondjuk nem ártana egy ilyen: [link]
Ha nyitott, akkor már ott van az ATH-AD500X / 700X, (eBay-ről 900X) Beyer DT880 / 990 Edition 32 ohm. Sennheisernél sok plüss párnás akad, de én ott a HD58X alatt nem igazán ajánlok semmit. Meg kell hallgatni, hogy mi tetszik neki. Én a budget kategóriás Omnitronic SHP-600-ra is tennék egy nagy ajánlott plecsnit.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
senior tag
-
Dorien
veterán
válasz Z.É.T. #86731 üzenetére
Nomono, Extreme Audio
Az AD700 szerintem szépen fog szólni iPhone-ról is, nem kényes a forrásra. Ahhoz én nagyon nem is ajánlanék ennél komolyabb, drágább fejhallgatót.
-
fericske
addikt
válasz Polllen #86729 üzenetére
Sundara-hoz még nem volt szerencsém, azt passzolom.
Amironnal közös jellemzője, hogy hosszan hallgatható, kellemes, nem agresszív...és ennyi a közös bennük.
Az Amironhoz képest élénkebb, közvetlenebb az előadása.A Quad középorientált fejes, árkategóriája felett álló részletezettséggel minden tartományban, de legfőképp a magastartományban nyújtott teljesítménye emeli ki a mezőnyből.
Nagyon könnyen hajtható, már mobiltelóról is értékelhető hangzást produkál.
Nem basshead fejes, de jóféle, súlyos, átható mélyeket tud nyújtani, aminek viszont már feltétele egy masszívabb erősítő, mint amit általában igényelnek a planárok.
Kétféle párna van hozzá, amivel kétféle hangzásvilágot lehet elérni (legtöbben, a bőrpárnát preferálják ((én is))).
A gyári kábele nagyon jó minőségű, nem kell foglalkozni upgrade kábellel.Kényelemre talán az Amiron jobb, ezt passzolom, mert nem szokott gondom lenni fejhallgatók kényelmével.
-
Z.É.T.
őstag
-
Dorien
veterán
válasz Howkeddlee #86728 üzenetére
Ha belefér bőven a füled a párnába és brummogós mélyet ad vele a fejes, akkor az a 2. generációs (normal) párna. Ha meg egész kiegyenlített a hangja és a párna közelít az on-ear-hez, akkor az 1. vagy 3. generációs (small) párna lesz.
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
AVX-n feltűnt megint egy quad era-1. Egy amiron-hoz vagy sundara-hoz képest ez milyen fejhallgató?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
senior tag
Sziasztok!
A Meze99 Classics-nál miből lehet kideríteni hogy melyik generációs gyári párnákkal van szerelve? Ez a dobozon is esetleg fel van tüntetve? -
contaxg
veterán
válasz Sinesol #86723 üzenetére
Konkrét példát tudnál mondani olyan fejhallgató(k)ra, ami bizonyos tartományban a kiemelése, könnyebbé teszi egy adott tartomány monitorozását?
-
Dorien
veterán
Szóval arra akartam kilyukadni, hogy az AD900X-re még ma is romantikával gondolok és szívesen hallgatnám / birtokolnám, ha itt lenne egy. Az AD500X meg egy nagyon szép emlék, de a mai kollekciómba / elvárásaimba már nem férne bele a képességeivel.
-
Dorien
veterán
Továbbra is az AD900X felé terelnélek, az AD500X turbózgatása helyett. Utóbbi olyan, mintha az 1.4 benzines Ford Focusomra szeretnék chiptuningot. A 75 LE-ből lenne kb. 85 LE... Minek? Akkor már inkább vennék 1.8-at 116 LE-vel, 2.0-t 131 LE-vel vagy ST170-et 170 LE-vel.
Nekem harmatgyenge forrásról is sokkal nagyobb élmény volt az AD900X. Azt hiszem 3x volt ilyen fejesem, AD500X meg 2x. AD900X-hez jól passzol a jelenlegi Starting Point DAC 3 (TDA1543 chip) + Sense V1.
-
Sinesol
veterán
Azt elfelejted, hogy sok fejes nem zenehallgatásra készült, hanem munkára, azért vannak bizonyos tartományokban kiemeléseik, hogy könnyebbé tegyék adott tartományok monitorozását. Több fejesnél is ahol hangmérnök, vagy studios ember irja a tesztet, megjegyzi, hogy X fejes pl nagyon jó, munkára de a végleges mixnél figyelembe kell venni, kompenzálni ezt és ezt a kiemelést. Pl. ha Beyerrel dolgoznak és te is Beyert hallgatsz, akkor mindig szúrni fog a magas, mivel a hangmérnök direkt nagyobb energiát hagy abban a tartományban, mivel tudja, hogy egy kiegyenlitett rendszeren pont úgy lesz jó.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz korpicschess #86702 üzenetére
(#86719) :AMF:
- KáCsa KCE-HP fejhallgató kábel 570Ft/m??
- Ha a Forza belefér a költségvetésedbe az szuper.
- És igen, szoktak "star quad" mikrofon kábeleket is használni fejeshez, de azért ez merev lesz. Az Elimexben szerintem rendesek. Ha meg kéred őket, meg lehet tapizni a vezetéket ha megmondod milyen szándékkal szeretnéd ezt. Tapasztalatom szerint azonos kábel estén a nagyobb átmérőjű testesebb hangot eredményez. Nekem a Neutrik elég de sokszor a saját (talán "ELAN"?) almárkájukkal is elégedett vagyok. Már az hogy lecseréled a DT öntött csatiját egy normális Neutrikra hallható javulást hoz. De hogy a Furutech (aki szerintem inkább gyártatt valakivel) megéri-e az árát? Nem tudom. Talán... ha olyan rendszered van(#86712) kammerer
A Sennheiser HD8xx és az Audeze LCD sorozatánál le lehet((ett) kérni a méréseket gyári szám alapján. Érdemes lenne összevetni ezeket a mérőműhelyek által kiadottakkal.[ Szerkesztve ]
-
∂яσнυη
senior tag
Hali,
Sony-MDR-10RC-n elszakadt a párna. Tudnátok párnát ajánlani rá?
-
:AMF:
senior tag
válasz contaxg #86669 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat. Most viszont még több kérdésem lett.
- Gyárilag a 770 vezetéke (szemre) ugyanolyan átmérőjű. Miért fontos a 880-nak, hogy vastag rézről kapja a delejt?
- A kácsa-féle kábelek uszkve 3 mm átmérőjűek. Itthon találok valahol vastag rezet? Vagy külföldről pl. egy Forza?
- Külföldi átépítős leírásokban szinte mindenhol mikrofon vezetéket (pl. Mogami w2893) használnak. Mitől jobb egy ilyen vezeték, mint egy fejhallgató kábelként árult? Joo egyáltalán?
- Csatlakozókból Neutrik elég, vagy valami ródiumos Furutech?Azért kérdezek ennyit, mert nem igazán tudom belőni árban/minőségben azt a szintet, ami az alatta jelenleg (200 usd) és a jövőben (max. 800-1000 usd) szolgáló rendszerhez passzolna.
Dorien: A hsz-em első fele poén volt. Remélem nem vetted a szívedre. De ha már 500x, Nálad miről szólt a legjobban?
[ Szerkesztve ]
-
kNG
senior tag
Jogos! Kicsit utópikus, de én beleszeretek a fejhallgatók hangjaiba. Újra és újra nekilendülök a zene könyvtáram végighallgatásának, és mindegyikkel másféle élmény. EQ-val mindig úgy érzem, hogy "kiherélem" a fejhallgatót, elveszik az a sajátos karakterisztikája, ami miatt megszerettem.
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
törölt tag
válasz szakibá... #86714 üzenetére
Kár.
-
Exodius
őstag
Ehj de pörög a fórum. Kár, hogy kissé fárasztó és amellett még konklúzió sincsen.
-
Dave™
nagyúr
okkal olyan az FR-e a fejhallgatóknak, amilyen
Az is egy ok, hogy így sikerült A termékfejlesztésnél - amennyi tapasztalatom van vele - nem addig zajlik a munka, ameddig "tökéletes" nem lesz a végeredmény, így simán lehet, hogy komoly hibái vannak, de ennyi fért bele a fejlesztésbe, aztán piacra kellett dobni. -
kNG
senior tag
válasz szakibá... #86708 üzenetére
Asszem purist maradok. Nem hülyék a hangmérnökök, okkal olyan az FR-e a fejhallgatóknak, amilyen. :) Mind másért jó, most a HD600, DT880 és k702 is birizgálja a fantáziámat. Teljesen másak, de mind más miatt érdekel!
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
törölt tag
válasz szakibá... #86688 üzenetére
A Harman-görbe nem tud arról beszélni, hogy adott konkrét műfüles mérési rendszernek milyen a mérési hibája, arról csak az adott konkrét mérőrendszer gyártója tud beszélni, illetve az azt használó mérőműhely ellenőrzi, hogy tényleg olyan-e a mérési hibája, mint amit a gyártó mond. Ezekután erről nincs mit beszélni, a konkrét rendszer konkrét mérési hibáját kompenzálni kell, oszt jónapot. Nincs semmi látnivaló. Nincs miről filozofálni "Harmanoknak". Műfüles mérési rendszerekről nem tudnak beszélni a "Harman-görbék", mert azok egyszerűen olyanok, amilyenek, tudni kell, hogy milyen a mérési hibájuk, és onnantól nincs miről beszélni, nincs látnivaló.
A "Harman-görbék" a felhasználói akusztikai igényekről tudnak beszélni a fülre vagy fülbe tett fej-fülhallgatók vonatkozásában - üzleti terület. A hangdobozoknál nem fejlődött ki ez az üzleti terület, mert ott alkalmasint kevésbé elfuseráltak a felhasználók, de leginkább, mert ott kevésbé magyarázható [szerk.: ideologizálható] meg, hogy miért kéne eltérnie a "kívánatos linearitásnak" a süketszobai valós linearitástól.
A "Harman-görbék" alapvetően a fejhallgatófelhasználók agyfaszolásáról szólnak, illetve a felhasználók agyfaszoltságának a kutatásáról.Szerk.: Ehhez hozzáteendő, hogy a mérőműhelyek zöme (Innerfidelity, GoldenEars, SoundStage...) a jelek szerint mindkét szempontot használja a kompenzálási görbéikben-együtthatóikban. Tehát általában a nyers mérésüket valószínűleg nemcsak a saját mérőrendszerük mérési hibakarakterisztikájának inverzével kompenzálják, hanem valószínűleg az ilyen Harman-görbe típusú felhasználóagyfaszolással is. Ha így van, az sajnálatos, tapasztalataim szerint általában így van, ezért nehezebb megtalálni, hogy milyen mérési eredmény mutat lineáris átvitelt adott konkrét mérőműhely konkrét mérőrendszerével.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szakibá... #86679 üzenetére
"Hű, de nagy a káosz! Hogy jön a Harman görbe a hangszóró méréséhez?"
Szerencsére sehogy. De nem is mondtam, hogy jönnie kéne. Sőt! Azt mondtam, hogy a fejhallgatók méréséhez se kéne jönnie."A műfül saját átviteli görbéjét imitálja a Harman görbe,"
Ezt én mondtam, pontosabban én azt mondtam, hogy jó lenne, ha azt imitálná. Azt mondtam, hogy a fülre-fülbetevésből adódó virtuális akusztikai sajátosságokat figyelembe érdemes venni - a műfülét is. De a "Harman görbék" alapvetően nem erről szólnak. Hanem a felhasználói szokásokról. Mégegyszer: a Harman-görbe típusú görbékről folytatott polémiák a felhasználói igényekről szólnak alapvetően. Amennyire a műfülek mérési hibáiról szólnának, az indokolt lenne, de nem arról szólnak, arról nem is kell szólniuk, mert azt csak meg kell határozni két pillanat alatt, hogy adott konkrét mérési körülmények között adott konkrét műfül milyennek méri a lineárist, azaz a mérési eredménye hogyan tér el a lineáristól, azaz milyen a mérési hibája, és akkor a kompenzálásával el van intézve, az nem érdekel senkit. A "Harman görbék" alapvetően a felhasználói igényekről szólnak, nem a műfülekről, mert a műfülekről nincs mit vitatkozni, filozofálni (és nem is a fül saját általános átviteli görbéjéről szólnak, mert az meg nem tartozik ide), és ezen felül én még azt is állítottam, hogy tapasztalatom szerint a fej-fülhallgatók fülön és fülben levésének sincsenek olyan akusztikai különlegességei, amelyek másféle lineáris görbét határoznának meg, mint ami a "valóban" lineáris görbe.Illetve te azt mondtad, hogy "ilyen görbét KELL kapni. Azért ilyet, mert az emberi fül saját átviteli görbéje ilyesmi." - mármint az inverze lenne ilyesmi, és én erre mondtam, hogy ilyen alapon az egész világot ilyen Harman görbére kellene alakítani. Káosz nálad volt, te keverted ide a fül saját általános átviteli görbéjét, én pedig mondtam, hogy "a fül saját általános átviteli görbéje" NEM veendő figyelembe, amikor a fej-fülhallgatók lineárisnak tekinthető görbéjét próbáljuk meghatározni, mert akkor már mindenhez figyelembe kéne venni a fül saját átviteli görbéjét, például a hangdobozoknál is, ahol szerencsére nem veszik figyelembe - és a világ se veszi figyelembe. Ahogy az oroszlánnak se szólunk, hogy a hörgését a torkonragadott általános ember általános fülének általános átviteli görbéjéhez igazítsa, úgy a fej-fülhallgatóknál se veendő ez figyelembe. Ezt most te is mondtad "Tehát a Harman görbének semmi köze ahhoz, hogy hogyan halljuk a világot, mert a fül sajátossága ez a jelleg, ezzel születünk.", tehát ebben egyetértünk, én is ezt mondtam az előzőben is.
Tehát azt mondom, hogy a Harman-görbe-féle görbék alapvetően a felhasználói igényekről szólnak, nem a műfülek hibáiról. Ebben van köztünk (is) vita. Káosz nincs. Vita van. Káosz annyiban volt, hogy nem azt írtad, amit írni akartál.
-
Dorien
veterán
válasz szakibá... #86708 üzenetére
A HD559 szerintem semmivel sem javítható. De ma megkaptam asszonytól a NAD Viso HP50-re, hogy dobozhangú, szóval inkább csöndben maradok...
-
szakibá...
senior tag
Nem feltétlenül hülyeség, én nem vagyok EQ ellenes, mert igenis lehet vele javítani hibákat. A bajom ezzel az oldallal az, hogy sokféle helyről begyűjtött méréseket próbál kiegyengetni, amikről nem tudni, hogyan készültek. A tiéd a legjobb példa. A HD559 biztosan nem javítható az 518 alapján, hiába ugyanaz a hangszórója esetleg. Az 518-nak ráadásul háromféle mérését közlik, a javasolt EQ-k is ezért különböznek egymástól, bár a jellegük hasonló. Pedig a fejhallgató ugyanaz! Szóval játszani lehet vele, próbálgatni az értékeken változtatni, és ha tetszik, akkor csak dőlj hátra. Ha nem tetszik, akkor jobb, ha nem piszkálod.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
amerigo
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #86700 üzenetére
Pont most kerestem valamit munkahelyre, rendeltem is egyet.
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Bp-en hol szoktatok venni jó minőségű, szerelhető jack csatlakozót?
Köszi előre is!Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Zoliee
senior tag
válasz Gzula[HUN] #86700 üzenetére
On-Ear, én sajnos azokat nem szeretem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla