-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz dgyuri0123 #82209 üzenetére
Igen tudom! De én szerencsére még viszonylag korán megálltam, elégedett vagyok. Ha esetleg rám szakadna az OTP, akkor majd tovább fantáziálgatok.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz dgyuri0123 #69223 üzenetére
Cal-t még nem hallottam sajnos,de amúgy is nyitott fejesről volt szó. Más. Tervezek mostanában egy olcsó (15- 20000 közötti) utazgatós könnyen hajtható zárt fülest. Creative Aurvana Live vs Pioneer SE-MS5T?
-
Boudicca
csendes tag
válasz dgyuri0123 #64324 üzenetére
Végül megrendeltem a CAL!-t. Tegnap meg is jött, már járattam pár órát, és eddig nagyon bejön. A párnák kényelmesek, puhák; a fejpánt egy idő után picit szorít, de igazítás után jó - gondolom, még úgyis tágulni fog.
Először a Sansa Clip+ -on próbáltam ki, és teljesen lenyűgözött, hogy mennyire más, mint az "agybadugós" fülesek, amiket eddig használtam. Kellően részletező, végre nem csak a fődallamot hallani, hanem minden tisztán kivehető; drámai, zengzetes mélyekkel, pont, ahogy szerettem volna Kb. 3 órát töltöttem csak azzal, hogy újrahallgattam régi kedvenceket, kizárólag az - eddig még sosem vagy csak nagyon haloványan hallott - kíséretre figyelve.
A PC-n sem zenénél, sem játék közben nem volt ennyire szembetűnő a különbség, de ez feltehetően az alaplapi csodának köszönhető, amin nemsokára segítek. De azért a mélyek itt is jóval "mozisabban" szólnak, és általában a beszédhang sokkal kellemesebb tónusú.
Köszönöm szépen a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
Boudicca
csendes tag
válasz dgyuri0123 #64321 üzenetére
Oké, akkor várok még a vásárlással
Közben kicsit jobban utánanéztem a CAl!-nak is, és úgy látom, az egyetlen, amit fel szoktak hozni ellene, az az - egyesek szerint - gyenge anyaghasználat. A tied hogy bírja? A mindennapos hurcolászástól nagyon karcolódna szerinted?
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #64319 üzenetére
Volt 40 ezres AKG-m, annál is simán jobb.
Aham, persze. Neked jobban tetszik, inkább fogalmazzunk így.
-
Boudicca
csendes tag
válasz dgyuri0123 #64319 üzenetére
Akkor ez lesz, köszönöm szépen
-
Spíler
őstag
válasz dgyuri0123 #59952 üzenetére
"Amúgy a CAL! stílusa jobban bejön, pedig nem olyan részletes, mégis nekem jobb hallgatni."
Igen,csak lehetne nyitott,akkor szerettem volna igazán.
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Spíler
őstag
válasz dgyuri0123 #59946 üzenetére
Nem egyedi gond,szerintem senki fejére nem passzol pontosan ,a hangja viszont jó és kényelmes..
-
traktorgumi
aktív tag
válasz dgyuri0123 #59946 üzenetére
köszönöm a javaslatokatVan olyan hely ahol meglehet hallgatni?
-
traktorgumi
aktív tag
válasz dgyuri0123 #59896 üzenetére
ebayen 15 körül árfekvésben is ez a HD681 EVO ajánlott?
-
niof
addikt
válasz dgyuri0123 #59273 üzenetére
Ebben teljesen egyetértek veled. Kb. 15 éve egyáltalán nem használok sehol EQ-t, teljesen feleslegesnek tartom. Ha körültekintően válogatja össze az ember a cuccait, akkor egyáltalán nincs rá szükség. És nem kell rá milliókat költeni egyáltalán. Persze, azt is értem amit mellette hoznak fel, de vallom, hogy ha megvan a kellő odafigyelés, mikor a láncot tervezi az ember, akkor a végén nem lesz rá szükség. Nem véletlen, hogy minden cuccom, amit valaha vettem, hosszú hónapok utánajárása után lett megvásárolva. Mikor Bodz-nál rákérdeztem pl a Spartan A-ra, annak is előtte legalább 3 hónapja olvasgattam a tesztjeit, hasonlítgattam össze más, hasonló termékekkel. De végül az ő szava döntött, 100%-ban megállja a helyét, amit ír róla. De ugyanezt el lehet mondani az ezek mellé vett JBL LSR305 hangfalaimról is, vagy a Bowers-eimről. Szóval, csak oda kell figyelni, mindenképpen meghallgatni, amit csak lehet, és persze tudni kell, hogy az ember mit szeretne kapni a pénzéért.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Dorien
veterán
válasz dgyuri0123 #59271 üzenetére
De fog, méghozzá sokat - ésszel használva pont a legdurvább kiemeléseket teszi emészthetővé és hallgathatóvá, az alul vagy felül dögunalmas fejeseket pedig izgalmassá. A hang tisztaságával, a térrel, a kényelemmel persze nincs mit tenni, de a hangképpel szerencsére lehet.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dorien
veterán
válasz dgyuri0123 #59269 üzenetére
Szerintem meg ez orbitális hülyeség. Nem találtam eddig olyan fejest a használt 50k-s ársávban, amin ne segített volna valamennyi (több-kevesebb) EQ. Felsőbb kategóriában ez már lehet, hogy szentségtörésnek számít, viszont nincs mindenkinek fél millió Ft-ja audio lánc építésére, válogatására...
Szerk.
Vintage kategóriában lehet, hogy vannak olcsón is alapból jó cuccok (pl. régi ortho fejesek, amiket Fattyu szeret), azokban nem vagyok otthon.[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
zsocy
őstag
válasz dgyuri0123 #59191 üzenetére
Igazad van, de ez most egy könnyű összehasonlítás lenne. Csak át kell dugni a TEAC-ba a fejest, hallgatni picit, aztán vissza a Z40-be ugyanazzal a zenével.
Így máris megtudjuk milyen a Z40 az UD301-hez képest, amire én is kiváncsi lennék -
Spíler
őstag
válasz dgyuri0123 #57591 üzenetére
Lehet,hogy igazad van, egy Yeti hölgy fején fel sem tünne
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz dgyuri0123 #57589 üzenetére
És ha nő lennél utcára felvennéd?
Mert az is a kérdés része volt.[ Szerkesztve ]
-
maxatesz
tag
válasz dgyuri0123 #56836 üzenetére
Köszi az infót
-
Samtya
senior tag
válasz dgyuri0123 #56836 üzenetére
+1
#56822 joysefke: a nomono.hu a III. kerületben van, előzetes egyeztetés szükséges telefonon.
#56829 Spíler: HRM-7-je asszem volt β Arietis-nek.
-
Spíler
őstag
válasz dgyuri0123 #54240 üzenetére
Köszi a választ mindenkinek.
Most én is úgy tettem mint aki először akar fejest venni,kérdeztem és csak utána kezdtem el informálódni a készülék után.
Jó pár teszt van róla a neten,én inkább kihagynám.[ Szerkesztve ]
-
Samtya
senior tag
AH-D1001 a CAL. Ez azért gyengébb. Review.
-
Bodz
nagyúr
Nem kifejezetten jó füles, részemről nem ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #53800 üzenetére
Na nem is arról győzködtelek, hogy szereted-e.
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #53800 üzenetére
A kérdező nekem ennyit mondott, fogalmam sincs közelebbről mire gondolt, továbbítottam neki az ajánlott darabokat, aztán majd ő dönt. Gondolom megveszi ezek közül amelyiknek szebb a színe
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #53791 üzenetére
Bőven belefér abba, hogy "Ne (nagyon) legyen mélyközép kiemelése.".
Két okból is mélyorientáltabbnak hallod, mint amennyire nem az.
1. A prezenszének nincs meg a fejhallgatóknál szokásos kiemelése.
2. Viszonylag simák, illedelmesek a magasai.
3. Kicsit lassú a membrán lecsengése, emiatt kicsit "zengetett", "templomi" akusztikájú.
Kettőt mondtam, három lett belőle.[ Szerkesztve ]
-
topjoyy
tag
válasz dgyuri0123 #52555 üzenetére
Milyen eszközön használod és milyen hangkártyával, ha gépről megy?
-
topjoyy
tag
válasz dgyuri0123 #52549 üzenetére
Mivel használod?
-
zsocy
őstag
válasz dgyuri0123 #52549 üzenetére
AKG K530-ad volt, nem K503-ad, nem? Mert hogy olyan nincs is, csak 500 és 501
Bocsi hogy kukacoskodom
-
.DLL
veterán
válasz dgyuri0123 #50799 üzenetére
pl. Grundig FineArts V4 fejes kimenete jól használható ese-
tenként, meleg de részletes hangja van, pláne az átalakítás után, DT880-nal nem rossz. Van egy kis alap búgása, ami kis impedanciás fejessel jól hallható (a 600 Ohm-os Beyerrel alig). Persze a dedikált X-Szekeres 2 sokkal szebben szól, nomeg nem is érdemes kb. 300W-ot égetni ha csak egy fejes meghajtása a cél, bár őszintén a QA. 2020i sem nagy falat ennek az erősítőnek, de legalább van némi tartalék. A fejes kimenetére nem vonatkozik a hangszóróvédelem, míg a hangfalak csak a relé behúzása után szólalnak meg, a fejes kimenet azonnal.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #50793 üzenetére
Semmi nagy szám. Egy '80-as évekbeli Sony, szerintem akkoriban sem volt egy csúcsmodell. Szerintem akkoriban olyan max közepes lehetett.
-
Dorien
veterán
válasz dgyuri0123 #50739 üzenetére
Nem kérdezel hülyeséget, de általában van egy OEM (pl. a Takstar) aki eladja a saját cuccát más cégeknek, akik azt a saját brand-jük alatt adják el minimális változtatással. Az, hogy a festésen / feliraton kívül nincs egyéb külső különbség és a 60 ohm impedancia / 53 mm driverméret megegyezik szinte biztossá teszi, hogy ez egy HI 2050. Ennél sokkal komolyabban bele szoktak nyúlni a design-ba (pl. Kingston HyperX Cloud), ott eltérő anyagokat is használtak, de a belső és elvileg a hang ugyanaz maradt. A legjobban szerintem a párna eltérő mérete / anyaga hozhat hangbéli változást az eredetihez képest, de ennél ránézésre maradt a HI 2050 plüss párnája, ami azért gagyibb, mint a DT880 / DT990 párnája, de ez is nagyon kényelmes.
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz dgyuri0123 #50580 üzenetére
Valójában irreleváns, hogy ellenzi-e, vagy sem, hisz az ön véleményénél fontosabb számomra a saját tapasztalatom, amit a 18 db jelenleg is birtokomban lévő újonnan vásárolt fejhallgatóm különböző módszerekkel történő bejáratásakor szereztem. Ezért írtam, hogy gáláns gesztus. (Azaz, csak egy gesztus, aminek nincs jelentősége.)
A padlógáznak a totál hangerő felelne meg, de ha visszaolvas, akkor láthatja, itt szó sincs arról.
[ Szerkesztve ]
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz dgyuri0123 #50577 üzenetére
Köszönöm, ez az engedély igazán gáláns gesztus az ön részéről.
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz dgyuri0123 #50572 üzenetére
Szerintem meg de.
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz dgyuri0123 #50570 üzenetére
Mivel éppen járatok be egyet, így teljes bizonyossággal állíthatom, hogy még a saját dobozába bezárva is kihallatszik a garázsból. ("Remek" akusztikájú betongarázs.)
Ps.: Mint írtam, szerény véleményem szerint akkora hangerővel kell járatni, amit még éppen el bírnánk viselni a fejünkön egy rövid ideig.
-
mcs
veterán
válasz dgyuri0123 #50554 üzenetére
Régebben mindig mindenre tettem plusz mélyet, de most már jobban esik a finomabb lökés alapon. Biztosan azért is, mert öregszek.
-
Dyingsoul
veterán
válasz dgyuri0123 #50242 üzenetére
Értem, ezt nem tudtam. Akkor hagyom a francba, köszi a tippeket!
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #48956 üzenetére
Köszi, ez hasznos infó. Máshol is írták, hogy az Y50 jobb. Persze gondolom hogy árkategóriájában helyén kell kezelni ezeket.
.DLL: szerintem nem. De árban majdnem a fele mindkettő az Y50-nek, és nagyon jókat írnak róla. Amennyibe kerül, lehet hogy árban vakon is bevállalom, ha _nagyon_ ajánljátok. Valójában nem ragaszkodnék hozzá ugyanis, hogy ebben a méretkategóriában 30e-ért vegyek fülest, ennyi a max amit rászánnék.
Az általad írt kettő közül melyiket javasolnád inkább? Azzal, hogy prioritás lenne a jó középtartomány. Érdekes de ha blues és rock esetén nem olyan erős a mély azzal nincs bajom (sőt), de ha komolyzenénél vagy jazznél nem tetszik valami a középtartományban akkor az bosszant.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #48951 üzenetére
Köszi, igazából nem egy 'milyet' típusú kérdésem lenne hanem egy 'vagy-vagy'. Használtat se vennék igazából.
Alapvetően az érdekelne, ha valakinek van tapasztalata valamelyikkel, ideális esetben mind a kettővel.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz dgyuri0123 #48832 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, utánajárok!
-
titán
válasz dgyuri0123 #48313 üzenetére
calt is szoktuk ajánlani. 10 pénzért jó vétel.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Bodz
nagyúr
válasz dgyuri0123 #48288 üzenetére
Ha telefonról tetszett, akkor inkább próbáld meg meghallgatni normálisabb cuccról is. Hogy más mit mond, az kb. lényegtelen ebben az esetben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #48269 üzenetére
Én mondjuk csak normálisabb DAP-ról hallgattam, de nem volt rossz cucc. Viszont a benyomásom inákbb az volt, hogy erős V a hangképe, elektronikushoz szuper, jól adja a mélyeket és magasakat, de mondjuk egy zúzós metált, ahol a középben ott tolong 2-3 gitár, már nem tudott rendesen felbontani.
-
Nissifer
tag
válasz dgyuri0123 #48088 üzenetére
Azon már túl vagyunk. Kijöttek, ám többszöri kérésem ellenére még jegyzőkönyvet sem vettek fel.
-
titán
válasz dgyuri0123 #47983 üzenetére
Járattam már be elég fejhallgatót, nincs abban semmi köszönet Azokat a típusokat veszem újonnan, ami annyira új, hogy nincs is még használt piacon.
-
fattyu
veterán
válasz dgyuri0123 #47978 üzenetére
100at ér újan de minek ha 35öt spórolhatsz rajta?
És +1 schawora. Irgalmatlanul elszállt az elmult 5 évben. 100 ujan már mondjuk azt hogy reális. HA aláteszed az erősítőt amivel szól is. anélkül tök felesleges.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
titán
válasz dgyuri0123 #47975 üzenetére
Már bejáratatták. A kopás meg pff
Mindenesetre végre normalizálódik az ára használtan, és újonnan is. Nekem is azért nem volt kedvem megvenni, mert nem akartam az lenni, aki beszívja az árcsökkenést az esztelen emelkedés után, amit jópár éve előadott.
-
fattyu
veterán
válasz dgyuri0123 #47975 üzenetére
fölösleges. A sajátod is le fog ott pattogni idővel. Ez olyan. ergya törékeny rossz minőségű a festés. Az enyém is olyan. Leszarom. 65öt ér egy hd650. bőven főleg ha EGYÉBKÉNT vigyáztak rá.
A szerkesztésedre: És hidd el TÁROLÁSI az. Megint tök jó hogy emberek tapasztalat nélkül próbálnak okoskodni és alázni másokat. Nem kell dobálni semmit nem kell hozzá. Elég ha keményebb a felület amire fellógatod. NULLA fizikai behatás nélkül a FINOMAN ráteszed és lóg rajta ezt eredményezi.
Assemble: megkockáztatom hogy aki szerint nem jobb a hd650 nem hallotta arról amiről jobb. részemről pont hogy a hd600 megbocsátóbb. Nem hangkarakterben hanem forrásban.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Tulku
veterán
válasz dgyuri0123 #47972 üzenetére
65...
De egyébként a 100 is megfontolandó...
-
s4tch
veterán
válasz dgyuri0123 #47945 üzenetére
Nem csodálom, engem is érdekel. Nagyon jó a netes sajtója... Ezt is Paul Barton tervezte, aki a HP50-nek az atyja, szóval ha hasonló elvek mentén dolgozott, mint a HP50-nél, akkor rossz nem lehet.
(A dobozokat sajnos nem ismerem, tesztek alapján baromi szimpatikusak, papíron a B25-öt nekem találták ki, ha lehetne olcsón kapni használtan, be is próbálnék egyet látatlanban.)
-
s4tch
veterán
válasz dgyuri0123 #47943 üzenetére
Igen, ugyanaz a cég.
-
Tim82
félisten
válasz dgyuri0123 #47912 üzenetére
Az enyém azért pár éves darab kellett, hogy legyen, szóval elvileg "be kellett volna kopnia".
Én úgy tapasztaltam, hogy ha három helyen - ahol a tartóvillák tartják a házat, ahol forgatni tudod a házat a tengelye körül és ahol a fejpántnál állítgatható a kényelem - óvatosan, kis mennyiségben alkalmazok egy kis szilikonos sprayt, akkor utána sokkal kevésbé fog nyikorogni.
Csak hogy egyértelműbb legyen, ezen megjelöltem:
Ja, egyébként mind a vintage DT880, mind a vintage DT990 nyikorog néha az új velúrpárnáknak köszönhetően, amiknek húzódik a bőrből lévő peremük, amikor mozgatom a fejemet.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz dgyuri0123 #47893 üzenetére
Ezekre a műfajokra szerintem teljesen jó. Írtam róla bővebben itt.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM