-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez szerintem legalább annyira dől el fejben, minthogy a hifi lánc mit tud nyújtani. Mert fejleszteni ugye mindig lehet, és ha az ember hibakereső üzemmódban hallgat zenét, hát akkor bizony még az élő hangversenybe is képes belekötni.
Az, hogy adott lánc "enged-e" a zenére figyelni: szerintem ilyen láncot bármelyik árkategóriában össze lehet dobni. Ezért is mondom, hogy inkább fejben dől ez el, és ha az ember szeretne újra a zenére figyelni, akkor nem ragad le annál a cuccnál, ami mellett erre képtelen. Szerintem ez nem annyira anyagiaktól függ. Hacsak nem támaszt árkategórián felüli elvárásokat. Plusz ugye az is kérdés, mennyire képes az ember céltudatosan fejleszteni, vagy randomba hol erre, hol arra lép.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
azért elgondolkodtató, hogy vajon egy hangfal vagy bármilyen hangrendszer a részleteknél tud e különbséget tenni, hogy ez a zene vagy a nem kívánt részlet?
Nem tud, ha álrészletező cuccról beszélünk, az épp úgy forszírozza a zenét is, mint a környezeti zajt. Ez velük az igazi baj. Ha mondjuk szupercsendes felvétel, ott is meglesz, hogy a hangszerhangok szinte követelik maguknak a figyelmet, amit fárasztó hallgatni, és az ember azt érzi, hogy nem jön át a zene, képtelen relaxálni, átadni magát a zenének.
Vagy most tényleg elhisszük hogy a rosszabb hang dobozok azt hozzák elő amit nem kell és fordítva?
A rosszabb hangdobozoknak is van több fajtája. Valamelyik nem akar többet mutatni, mint ami, valamelyik meg igen. Előbbinek megvan az az előnye általában, hogy legalább tonálisan helyesebb. Utóbbi meg jó lehet bizonyos pörgősebb zenei műfajokra, mert energikusabbnak, fiatalosabbnak hat.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
Nincs ehhez valami kalkulátor?
Az E80C-t röhögve meghajtotta a a FiiO M6. 1-100ig állítható hangerőn 20-ason hallgattam. Zajos környezetben max 30-on.
Impedance: 64 ohms
Sensitivity: 102 dBHIFIMAN HE4XX:
Impedance: 35 ohms
Sensitivity: 93 dBVagy ennyire számít az érzékenység, az impedancia meg nem annyira? Tényleg kéne valami kalkulátor...De ilyen értékeim nincsenek is a lejátszón...csak annyi van, hogy 70mW-ot tud max kiadni 32Ω esetén. Na mind1, majd az okosok megmondják
Make Love not war!
-
Zoliee
senior tag
Ezek szerint félreérthetően írtam. A d1200-at ajánlottam én is (mint Bodz), ami könnyű, kényelmes és kipróbálható az Alle-ban. Az 5200-ast csak azért említettem, mert én is Bodz ajánlására tettem próbát, ami be is jött. (előzményként rene85-nek Ő adott tippet a d1200-ra)
[ Szerkesztve ]
-
biokox
tag
Hali maradt a fiio x5/3.a füles pedig egy fiio f9 az asztali mellett már keveset használom esélye sincs az asztali mellett idáig az x5 volt a forrás koax kimeneten.Most nem írok litániát miben jobb a Bluesound mint forrás az első ami megdöbbentő az a sztereó kép javulása amit nem gondoltam volna ilyen mértékben.Ennyit számítana a wifi és a lan kábel közötti különbség?
-
Frogged
aktív tag
Biztos ízlés kérdése is Innerfidelity-n wall of fame-es fejes, Z reviewsen meg azt mondták nem lehet bele kötni a hangjába csak unalmas.
Igazából hogy nekem mi lenne a véleményem az hallatlanban kérdéses tetszik a kialakítása a nagy vastag fülpárnák, meg most van is rá egy kisebb leárazás amazonon.
Bár azt nem tudom hogy mennyire könnyű meg hajtani mert az is fontos szempont hogy portable cuccrol fogom majd a fejest használni.
Ha pesti lennék el mennék a Denon boltba fülvégre kapnám a D5200-at meg valahol rá fülelnék a Shure 1540-re de ez nem opció.Egyenlőre még rágódok a 2 fejes közt a többit már kilőtem talán a Denont érzem egy kicsit kevésbé rizikós választásnak.
Akik halloták mind2őt és a He 400i-t is meg tudnák mondani hogy hang karakterben melyik mekkora váltás lenne a 400ihez képest?
-
fericske
addikt
Én hallottam. Jó fejhallgató, árában a helyén van, de nem kimagasló, legalábbis nekem.
A 7200-nál jelentősen jobb. Mondjuk én az 5200-at is jobbnak tartom.
A Fostex th900mk2-höz hasonló hangja van.
Kellemes, muzikális, tiszta, részletes, jó dinamika, enyhén meleg, kiegyenlített, talán enyhe V.
Bántó hangokat, frekvenciákat nem fedeztem fel benne.
A mélyei szépen legördülnek, a magasok tisztán csilingelnek, részletezettsége jó, a közepei nincsenek háttérben, de lehetnének testesebbek.
Egy kellemes, nem kemény hangú cucc.
Marantz hd-dac1-el próbálva, szóval biztosan hagyott még benne ez a viszonylag szerény képességű forrás. -
-
-Faceless-
őstag
#Samtya Hosszú távú tapasztalatom nincs vele egyetlen egyszer próbáltam fel, és az alatt a rövid idő alatt nem volt baj a szemüveggel. Csak ez a sony, és a sennheiser volt ami kényelmes volt.
Nagyon sokkal többet nem szeretnék szánni utazós dobálós fejhallgatóra, abban reménykedtem hátha van valami Invotone, vagy superlux szerű kínai fejes ilyen formában, esetleg párna cserével.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Nem érhető el... mobilról.
Kipróbáltam a fejeseimmel, melyik adja át (ebben a sorrendben, így a meglepetés megszokása gyengítheti a hatást, hiába próbáltam "elfelejteni"): HE400i igen, T50RP igen, HE350
nemde, SRH840 majdnem (?) Mondjuk azt, hogy minddel működik. Gondolom nem a hangzásból, hanem abból fakad, hogy megszokja az ember az ismétlődő zenét, aztán a meglepetés hatásosabban éri.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
fericske
addikt
Nekem is volt a fejemen. A kényelemmel nem volt gondom (bár fejesekkel nekem nem is szokott lenni), sőt, hordozhatókhoz képest kimondottan kényelmesnek találtam.
Nem találom zavarónak, hogy a zajszűrő gomb takarásban van, mert ez egy látványfüles, rontana az esztétikán ha jól láthatóak lennének. Praktikussági szempontból sem gáz, nem kapcsolgatnám húsz másodpercenként, meg szerintem más sem.
Az igen esztétikus demonstrátor hölgyike azt mondta, hogy a VU méter természetesen a fejes akksiját zabálja, a forrás telepére csak a szokásos hangerő függvény marad.
Ez talán a legbejövősebb utcai fejes nekem külcsínyre. Kimondottan tetszik a VU méter rajta.
Hangra max a felét éri szerintem, az egyetlen rövid meghallgatás után, de egy legközelebbi alkalommal többet vacakolok vele, mert ha hangra csak megközelítené az árkategóriáját, akkor már jöhet is. -
emiki6
veterán
Igen, azért is nem ajánlom a plüsst.
A 440-en okkal van zárt párna, így én zártat tennék rá, mint a 840-é.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Valószínűleg de. Én nem próbáltam, de még régebben azt ajánlották itt a topikban, hogy aki 440-et vesz, az vegyen rá egy 840 párnát, mert kényelmesebb lesz, esetleg a basszus is több lesz. (vissza kéne keresni, de most nem fogok )
Fitzgerald: A fostexre jó a 940, mert az egy mélyben gazdag fejes, ahol a nyitott párnával is van mély. a 440-ben úgy tudom kevesebb a mély, mint a 840-ben és a 840 már egy kicsit nyitott párnával se szól jól, gondolom a 440-nél is hasonló lehet.
[ Szerkesztve ]
-
santhab00
tag
Félreérthető volt tényleg, sorry. Értsd mélykiemelt, de ne olyan hogy csak az dübörög és minden mást elnyom.
Sajnos kisvárosban élek, és a legközelebbi Média Markt-ban nem találtam se superluxot, se dtx 910-et. Szóval ezért kérdezek itt, mert kipróbálni nagyon nincs lehetőségem... -
karmaresz
senior tag
Nem hiszek semmit, mivel tudom, hogy a kollekciómat 60-85%-os hangerő között hallgatom.
E felett már túl hangos, ami azt jelenti, hogy számomra van még benne tartalék.
Több olyan fórumbejegyzéssel is találkoztam, ahol a használók totál boldogok a 600 ohmos fejhallgatóik mellett is, de érzésre nekem ez már kevés lenne.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
krx21: Ebben egyike az üdítő kivételeknek a V20. Nem vagyok egy nagytudású technikai guru. A számok helyett inkább arra figyelek, amit hallok, de az alábbi adatok biztos segítenek eligazodni az Lg V20 D/A konverterének és erősítőjének technikai specifikációiban:
- ES9218 SABRE 32-bit stereo Quad DACs, 32-bit 384 kHz PCM and DSD512 data in master or slave timing modes
- Signal to Noise ratio: 130SNR,
- Dynamic range: 124dB
- Total Hamonic Distortion plus Noise (THD+N): -112dB
- Erősítő max kimeneti teljesítménye: 2vrms (bizonytalan vagyok abban, hogy ez összteljesítmény, vagy külön-külön tudja ezt a négy erősítő, ami összeadódik, ha a high impedance mód bekapcsol)
- Támogatott fejhallgató imedancia:
Remélem, jók a gyűjtött adatok.
Mindenesetre a 250 ohmos DT-990-et tökéletesen meghajtja és még csak nem is merül sokkal jobban.
Részletesebb leírást itt is találni angolul:
[link]
[link]emiki6: igen, 50 ohm alatt csak egy erősítő kapcsol, ami mind dinamikatartományban, mind hangerőben érezhetően halványabb, (de így is nagyon korrekt) azonban vannak teljesen használható trükkök a "High Impedance Mode" és a négy erősítő együttes elérhetőségére 50 ohm alatti fejhallgatók esetében is. Mivel egyébként is terveztem egy ilyen fejlhallgató beszerzését, így nem kísérleteztem velük. Btw: te vagy lányom kedvence, mióta meglátta, hogy Zuko is a fórumon van. Nagy Avatar rajongó a kisasszony.
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
Két oka volt a nagy impedanciának:
1, egyrészt nem csak mobillal tervezem használni,
2, másrészt ez az LG V20 egyik fő erénye. Olyan erősítőt és D/A konvertert pakoltak a V20-ba, ami egyáltalán nem jellemző más top gyártóknál, és kiváltja azokat a mobil DAC-okat, amikkel eddig az audiofilek rohangáltak. Ennek teljes kihasználásához azonban kell a nagy ellenállás, mert csak 50 ohm feletti impedanciájú fejhallgató triggereli a quad dac-ot.
Részletesebben: [link]Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
emiki6
veterán
Függ attól is milyen szivacsot használtak épp akkor a gyártáshoz, illetve, hogy mennyire van "bejáratva". Az egyém szerintem kemény (még).
-
ribizly
veterán
-
Sinesol
veterán
Hát ez érdekes, általában véve az Ath nyitott fejhallgatókban nincs túl sok mély, sőt ha jól emlékszem anno valaki mondta is itt, hogy ha akarok valami mélytartományt is, akkor kerüljem az Ath nyitottakat, vagy hasonló. Sennheisereknél meg általában nem szokot panasz lenni a mélyekre, legalabbis dinamikusokhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dave™
nagyúr
Ez sem rossz ajánlat, vissza is tudod küldeni ha nem tetszik.
-
Dave™
nagyúr
Jól. Az AT hazai forgalmazójánál valószínűleg. A W1000Z jobb vétel, főleg külföldről. Utána annyiért vagy minimális buktával itthon el is lehet adni valószínűleg.
Spíler: a Hifimant nem ismerem, a HD600-zal szemben nálam az R70X a preferált, de nagyjából egy kategória a kettő. Az R70X-nek több a mélye meg számomra élvezetesebb, zeneibb. Viszont objektív rangsor szerintem a kettő között nem állítható fel, ízlésfüggő kinek melyik.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
A jó dolgokért érdemes szenvedni, én így vagyok vele.
Pl. Superlux HD330:Ahogy ott írják:
DT770V velour pads are certainly more comfortable. They slightly reduce bass but create a large hole for the 600-1500hz middle. Could be fixed with some EQ:
A gond csak az itt, hogy részben ebben a tartományban (valójában felfelé egy kicsit még bővebb tartományban) alapból, az alap bőrpárnával is van egy luk, tehát ha én természetesebb hangképet szeretnék, ahol a középtartomány is kap teret, akkor majdnem pont így EQ-zom a HD330-at, de a bőrpárna mellett. Amúgy nem szoktam EQ-zni, de a lényege az ennek az egésznek, hogy adott fejhallgató hangképét teljesen el lehet cseszni egy másik párnával. Bőrpárnával is nyilván, hiszen ha az a fejhallgató plüsspárnával szól jól, kiegyenlítetten (az persze nem biztos, hogy mindig az alap/gyári állapot a kiegyenlíttebb, pl. DT770 premium editionnél biztosan nem), úgy lett hangolva, akkor bőrrel már nem úgy fog, és fordítva.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Tudtommal nincs.
(#60822) Sinesol: Pedig akad bőven róla infó. Tán még én is írtam róla ide. Az a lyuk nagyrészt eltűnt, meg úgy általában is javult a hangja, nem döglött már. A nyitottról beszélünk, de persze a zárt is jobb lett.
Én a helyedben erősen a PM2-re vagy erre feküdnék rá.[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Nekem a bambusz volt LCD2-ből...én azt egyáltalán nem találtam nehéznek (vmi 450 g volt)..ahogy elnéztelek, neked sem jelentene gondot...
Én spec (Bodz-zal egyezően) ezeket a régebbi nyitott LCD-ket szeretem...nyilván ezeket már vadászni kell, de erre van az elmebay...
LCD4-et mindenképp szeretném meghallgatni...ha beleszeretek akármi is lehet...az Abyss-t hallgattam, ugyan egy HDP-R10-es hordozható forrásról, ami rettentően erőlködött (sajnos ez hallható is volt a hangján de legalább valahogy megszólaltatta) de az a fejes elképesztő...valahogy úgy tudom elképzelni a 4-est is...
Van "fülesben" az I4 ami állítólag egy az egyben a nagy 4-es hang miniben (ez neked nem lenne ezek szerint hátrány) de így is háromnegyed miller...tehát nem egyszerű választás...
Bodz szerintem leparkolt a pre fazor 3-assal...nyilván azért sem emlegeti, mert hogy nem adja el a galáááád!
-
Bodz
nagyúr
Aham, LCD3. Természetesen nem a fazoros, azt nem szeressük túlzottan. 2-ből sem, bár ahogy olvasom a legeslegújabb variáns ezekből megint jó/jobb lett, de még mindig világosabbak, mint a fazor nélküliek. Kicsit sokat variál az Audeze... Annyira egyébként nem tűnik nehéznek, ha kézbe veszed.
Van nehezebb, persze, pl. Abyss Phi (620 gramm), LCD4 (700 gramm).Sinesol: Ha már Audeze, akkor mehet a listádra az EL8 is. Nem az eredeti, első változat, hanem a 2016-os.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Alcantara
Szerk: ja, látom, meglett.Szerk2: tisztítás:
"Ha az Alcantara huzat levehető, vagy egy Alcantara ruhadarabról van szó, ez 30 °C-os vízben gépben mosható, de fehérítő szer nem alkalmazható. A dobos szárítógépben (tömblerben) történő szárítás kerülendő. "[ Szerkesztve ]
-
őstag
Klipsch Status fejhallgatót nem ismeri senki?
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
deathtania
senior tag
-
krx21
nagyúr
Nos, meghallgattam a Sony Z7-et... Forrás egy Dx90. Összevetésben a SHR1540-el...
Azonos árkategória, hasonlóan viszonylag könnyen hajtható, a dx90-el nem volt gond a dinamika és a hangerő.
A Sony nem teljesen zárt, vannak nyílásai. Karakterben hasonlóan erős mélyben...
Hát azt gondoltam esetleg a 1540 vetélytársa lehet. Hát szerintem mindenben elmarad...
Jóval visszafogodtabb magas, kisebb tér, kevesebb részlet, sötétebb, kicsit hidegebb hang... Mindez persze a dx90-el... Kényelemben is, közelében sincs, 2x-es szorító erő, izzadós bőr és nehezebb is. Persze nem kényelmetlen, de a 1540 az egyik legkényelmesebb fejes... Kivitelre kifogástalan, nincs baj vele...
Röviden ennyi a benyomásom... Persze nem volt bejáratva, bár nem biztos, hogy javul, a Shure is rögtön formában volt anno...[ Szerkesztve ]
-
ProdyG
őstag
én is szívesen meghallgatnék mindent, csak nehezen lenne megoldható aki nem pesti annak szerintem nem sok esélye van...
(ti ott lesztek ezen a fejhallgatós találkozón? hogy kell elképzelni a dolgot? nekem is vinnem kell a cuccomat?
csak, hogy magam ellen beszéljek, jövő hét végén pont Pesten leszek ) -
-
törölt tag
Igen, arról monologizáltam már itt néhányszor, hogy nekem a házi zenehallgatás eszköze a hangdoboz, amihez képest a fej-fülhallgató csak kényszereszköz, ezek hangja pedig csak játékhang a hangdobozhoz képest. Ezért én azokat a fejhallgatókat kedvelem inkább, amelyek tónusa valamelyest meg tudja idézni a hangdoboz tónusát - merthogy a valóság tónusának illúzióját pedig csak a hangdoboz tudja megidézni. A (fejhallgatóként) kiegyenlített hangzású fejhallgatók tónusa eleve más mint a valóság, eleve csak játék a valósághoz képest. Kedvelni tehát inkább azokat a fejhallgatókat kedvelem, amelyek fejhallgatóként mélytónusúnak, esetleg tompának számítanak, merthogy ezek hasonlítanak jobban az élő hangverseny tónusára. Persze, ha fejhallgatót veszek, akkor a választás sok egyéb szemponttól is függ, lehet, hogy éppen a kiegyenlítettet veszem meg.
A fejhallgató nekem csak kényszer-játékszer-pótlék-mesterségesaroma...[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
Az ára tényleg magas, de nem egyedül játszik ebben a ligában és a konkurensek sem olcsóbbak. Ráadásul nem itt-ott gyártatott cucc ezektől-azoktól beszerzett alkatrészekből. Egyedi valami, na.
A súlya tényleg ott van, de az Audeze-vel kicsit is együtt élő felhasználók arra esküsznek, hogy egy kényelmes párnára kell ledőlni vele és azon befogadni a zenei élvezeteket...
Amúgy képek a találkozóról itt
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vissza a PC Masterrace-re
- EAFC 25
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM