-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz fehér_ember #115106 üzenetére
Szerintem ki, bár 100%-ig nem vagyok benne biztos. Az A30 Pro-nál nincs nagy különbség a kimenetek között (ez nem A70 Pro), és olyan is volt, hogy a hang SE kábellel jobban tetszett, mint XLR balanceddel.
Én nagyon szerettem a K612 Prót (főleg amikor 2016 körül megvettem a Muzikertől), viszont a K712 Pro meg soha semmiről nem tetszett. Vagy az összes Made in Slovakia példány ilyen, vagy az én fülemhez / hallásomhoz nem passzol, de nekem a HD58X mellett a másik X-akta, hogy ennek a jó vélemények ellenére miért ilyen vacak a hangja...
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #114875 üzenetére
Amúgy ha a valaki a 250Ω-os DT770-hez megveszi az eversolo dac-z8-at annak nem kell még fejeserősítőre is költenie mert az eversoloban lévő is teljesen jó hozzá.
Mondjuk el tudok képzelni olyan gyenge szinkronnal rendelkező filmet amihez pl. kevés lenne a hangerő, mert alapból is eléggé feltekerve kell használni. De normál és jó minőségű forrásoknál nekem még épp nem lenne vele gondom.
Amúgy a teac ha-501-esemmel is hasonló volt a szitu a dt770 hangerejét nézve. Akadt olyan gyenge szinkronhangú film aminél azzal már nem tudtam eléggé felhangosítani a dacom fix kimenetéről. De zenével vagy youtubbal nem emlékszem hogy belefutottam volna ilyenbe.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #114665 üzenetére
Amúgy már nem emlékszem mennyire izolált. Gondolom egy átlagos zárt szintjét hozza.
-
-NoVa-
addikt
válasz fehér_ember #114640 üzenetére
Jah, ahányszor jön a hókotró, berakja az Eltűnés Sorrendjében-t :)
-
stellaz
veterán
válasz fehér_ember #114640 üzenetére
Az Etyre nem kell semmi más. Egyébként nem is rossz ötlet a plusz fülvédő tok, van is itthon egy, a FatEarth alig szigetel agybadugós létére, ahhoz majd kipróbálom
-
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #114608 üzenetére
Egyébként nem olcsóbb volt, amikor linkelted?
-
Xelo
addikt
válasz fehér_ember #114270 üzenetére
jaja. más rendszerrel hallgatózunk, más a fej/fül/hallójáratunk formája mérete, nem egyezik a hallásunk és lehet más az ízlésünk is.. a téma zárható!
-
Beri
addikt
válasz fehér_ember #114086 üzenetére
Cuki, csak egy dac kéne bele, meg usb-ről kéne táplálni.
-NoVa-
Ebből nekem az a tanulság, hogy ha nem akarsz kétkilós erősítőt, vegyél könnyen hajtható fejhallgatót, viszont nem vagyunk közelebb a hd6xx rejtély megoldásához. Szerintem mind a két dongliddal jó lenne. -
bitrograde
senior tag
válasz fehér_ember #114086 üzenetére
+1
Az árfolyamokat elnézve, ez már elég jó ár érte, mondom ezt egy V280 (V281 - a preamp) boldog tulajdonosaként. És opampokkal még meg is lehet pimpelni. -
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #113997 üzenetére
Köszi, de egyelőre jegelve van, talán következő év február-március. Ha el tudnám adni a lecserélt gitárerősítőimet/kombóimat, már idén vennék.
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #113711 üzenetére
Mármint a HD 620 S. A legbejövősebb pedig a szintén ugyanazon polcon ott lévő Sennheiserek közül a HD 650-es volt és utána a HD 660 S2 is tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz fehér_ember #113604 üzenetére
Nekem tegnap este is bebizonyosodott, hogy a PC alapzaja (az itthonin nincs passzív üzemmód lehetőség) többet vesz el a zenéből nyitott fejesnél, mint a Bluetooth csatlakozás. Igaz, a telefont kábellel is ráköthetem a K9-re, de annyira nem hallani különbséget, hogy felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz fehér_ember #113601 üzenetére
Én ezért váltottam ki az asztali PC-t egy DAP-pal. Alapból jobban szól a stream, hát ha még letöltöm a kártyára a Deezerről az albumot. Lassan lesz bele kártya is, arra megy a gyűjtemény sűrűn hallgatott része, és meghalljuk, mi lesz.
-
p_adam
addikt
válasz fehér_ember #113601 üzenetére
Egy percig sem állítottam, hogy nincs hatással a rendszerre. (Sőt, pont az ellenkezője igaz, nagyon is hallom, hogy ezek kb. mindent kimutatnak.)
De olyan szempontból nekem "mindegy", hogy annyi fejhallgatóm van, hogy 1000x egyszerűbb azokat variálni és drasztikus változásokat elérni - ami korántsem lesz olyan drasztikus, ha hallgatod és hozzászoksz.
Bele lehetne zavarodni, hogy melyikhez milyen összekötő stb. kábel lenne kicsit optimálisabb - de részemről annyi minden másba bele lehet zavarodni audio téren hogy (jelen állásban) szimplán nem érdekel, zenélni is kell néha, ha meg azt tudja a rendszer, akkor azt mondom hogy jó, maradok egy kicsit tudatlan.Max. ha megtalálom a "perfekt" fejhallgató "tökéletes" darabját a "tökéletes" erősítővel amihez már valami "jobb" forrás se ártana és végre lépések történnének a világ egyik legjobb hangú fejhallgatós rendszere felé.
Na, akkor már kezdene érdekelni a kábel - egy kicsit
Szerencsére egy ilyen gyűjteményt a jelenlegi piacon évekig lehet megpróbálni (sikertelenül) leépíteni[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #113565 üzenetére
"és sokszor a hangdobozok közt is"
Ezt természetesen úgy érteve hogy a HE 1 legtöbbször legjobb hangzást nyújtja abszolút értelemben is.
"Élő" előadást persze nem számolva (bár egy valódi zongorával még jobb lett volna).[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz fehér_ember #113561 üzenetére
Hát lehet, viszont én nem vagyok mindenki...
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Remus389
veterán
válasz fehér_ember #113522 üzenetére
Mivel hallgattad meg a basysnél a fejeseket. Az ott lévő "teac integrated amplifier ai-303" dacja szerintem vékony hangú és kis felbontású volt, a fejeserősítője meg kevésnek érződött. A másik ugyanilyen de ezüst színű előtt egy cd játszó volt, az lehet valamivel jobb lett volna, de azt meg nem próbáltam.
Én azzal ami a második kép a google albumomban, vagyis az ezüst CD lejátszóról, de az is TEAC. Azzal tetszett nagyon az ezüst Meze Elite Teres is volt nagyon és kifinomult. Jól esett a parasztos olcsó Meze után. Én csak azokat hallgattam meg amiket írtam, vagy ült ott valaki, vagy a Beyer T1 esetén 3,5 mm volt és nem volt adapter, így csak a T5-öt hallgattam meg, ami 6,3 mm jack-es volt. A fekete Meze Empyrean II-t csak azért nem mert a Meze Elite-re 1,6 misit mondtak az Empyrean II-re 1,2 misit, így ha már lúd akkor legyen kövér.
Először beültem a tombolahúzásra, de mielőtt elkezdték inkább leléptem. Eszembe jutott, ha megnyerem pl. a tévét, úgyse tudom elvinni mert tömegközlekedéssel vagyok; szóval akkor miért várjam meg a húzást. Csak égetem magam ha véletlen szerencsém lenne.
Nekem izgalmas volt, fantáziáltam hogy megnyerem a Meze-t és akkor 250 ezerért eladom, miután pár hétig használom Abból veszek egy használt AKG K812-t. Mondjuk ki tudja, ha hazaviszem lehet megtetszik annyira hogy megtartom, nem rossz, de a másfél millás Meze ott lenyomta. Amúgy a 6 díjból, 5 kézben hazavivős volt, a vigaszdíj Rezsó féle Karácsony bakelit lemez, 2 soundbar volt (azt is a dobozában haza tudod vinni simán), egy mini projektor, a Meze fejest is. Szerintem csak a tévét nem, de biztos megoldották volna. Különben is a belvárosban hol parkolsz? A többség gyalog volt lefogadom, semmi égő nincs abban. Én inkább attól tartottam, hogy fél órát sztorizgat, pedig még mentem volna vissza.
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz fehér_ember #113354 üzenetére
Ja értem, vakulj paraszt, csóró vagy, örülj hogy luk van a s...
Szimpatikus kereskedői hozzáállás.
Ha meg megfülelték és nem volt különbség, akkor vagy nem jól fülelték, vagy hááát....Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
jippa
aktív tag
válasz fehér_ember #113227 üzenetére
Ezzel az ismeretlen szám dologgal teljes mértékben egyetértek. Ha nem ismerem a dalt, nem tudom, hogy mikor szól az elvárásaim felett. Ezenkívül óhatatlanul a szám jósága lesz az első kérdés, ami a fejemben fog kavarogni. Sinead/Troy - Live at the Dominion Theatre, na, ezt szerintem a világon én hallgattam meg a legtöbbször és a legtöbbféle fejhallgatóval. Mondjuk ezerszer legalább. Visszafelé lejátszva is tudnám hova tenni a rendszert, hogy mit tud kezdeni ezzel a számmal.
-
lapalapa
senior tag
Nem a tidal előfizetéssel van a bajom, hanem a hitelrontásig fokozott igénytelenséggel. Szerinted a Sennheiser ajánlotta a magyar forgalmazónak hogy mini pc teszkós kábellel legyen a forrás a 20millás csúcskészülékhez?
Szerintem ha tudták volna, akkor megtiltják a bemutatót. Nekem minden esetre a kereskedői lesz@rom dilettáns igénytelenség mintapéldája. Nincs a cégnél egy tényleg zeneszerető audio ember aki azt mondta volna, hogy ne má?
Minden esetre meg lehetett hallgatni elképesztő dinamikával, felbontással a mini pc jitterét és zaját, nulla zenei élménnyel.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Ear001
addikt
"Én örülnék ha mindenhol ki volna téve egy laptop tidallal és ha kivárom a soromat akkor azt hallgathatok amit akarok."
Hát ha ez így működne, akkor most a 2022-as müncheni kiállítás utolsó 500 látogatója kerülne kábé sorra. Ezek a rendezvények nem erről szólnak. Itt a kiállítók megpróbálják megmutatni, hogy ők mit gondolnak a zenereprodukálásról, és ha tetszik, akkor te meg elmész hozzá és elmélyülsz jobban a forgalmazott dolgai között. -
RetepNyaraB
veterán
Egyrészt +1
Másrészt nagyon sokat számít az alap kiépítés is. Legalább normális kábel, elérhető szűréssel. Egy show zajos és zaklatott környezetében ennl többet Csák Norrisz se tudna kihallani, de lagalább az igyekezet legyen meg..."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
nLali
őstag
válasz fehér_ember #112996 üzenetére
Ennyi. Ha eszköz és akarás is van, akkor meg lehet csinálni esztétikusra.
Ha MFA és MFD is van és vennél 3 db Red2 opát, akkor nem tudnád egymásra tenni őket.Bérelhető reklámfelület
-
nLali
őstag
válasz fehér_ember #112990 üzenetére
Nem fér bele a Red2, csak a kombóba. A kombó más méretű dobozt kapott. Nekem Red1 van az MFD3-ba, az belefért.
Bérelhető reklámfelület
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #112990 üzenetére
Előzőnél benéztem és MFA3-ról írtam
-
Ear001
addikt
válasz fehér_ember #112930 üzenetére
Biztos, hogy nem.
-
Dorien
veterán
válasz fehér_ember #112894 üzenetére
Anno 1 év garanciát adott rá a Beyer, és még így ~40 év után is kifogástalanul működnek:
Persze a fülpárnákat, fejpántot ennyi idő után általában cserélni kell, illetve az enyémen a jack csatlakozó is le lett cserélve egy Furutech FP-704-re. [link]
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dorien
veterán
válasz fehér_ember #112894 üzenetére
Igen, ilyesmi.
-
lapalapa
senior tag
válasz fehér_ember #112739 üzenetére
Az elsőről nem tudtam.
-
-
CyberFriend
tag
válasz fehér_ember #112707 üzenetére
Igaz Sundara, de itt egy szétszedős-összerakós videó:
https://www.youtube.com/watch?v=yjQtlpjt3XM -
btraven
őstag
válasz fehér_ember #89987 üzenetére
Akkor jó a tiszta alkohol fém vagy műanyag részekre?
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #112445 üzenetére
Bocs, úgy látom már szóbakerült a youtube családi kapásból ~ +80%-os emelése
Biztos olvasták a fórumot[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz fehér_ember #112215 üzenetére
Big thanx! Nem ismertem ezt az oldalt. Itt aztán van választék...
Nekem nem elalváshoz kell a cucc, hanem a munkahelyi szüneteket szeretném csendben, olvasással eltölteni, a non-stop f@szságokat pofázó "überintelligens" kollégákat teljesen kizárva. Viszont szükség esetén egy pillanat alatt ki tudjam kapni és higiénikusan eltenni.
Kezdésnek szerintem rendelek két ilyet a tok miatt: [link] [link]
+ még pár erősebb zajcsillapításút mellé..."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
bitrograde
senior tag
válasz fehér_ember #112152 üzenetére
Meg szabad kérdezni, mi a meghajtás?
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #112151 üzenetére
Mélyek szempontjából inkább úgy mondom, nem volt se több, se ütősebb, se erőteljesebb mélye. Oblivion jelenetét, mikor a víznyelőből/könyvtárból jön fel és ellövik a kötelet, nem néztem meg velük (na ott kiderült volna melyik is megy mélyebbre ). Zenéknél nem biztos hogy annyira észrevenni, nem biztos hogy annyira leengedik.
-
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #112018 üzenetére
Kár, hogy kb. lehetetlen lett eladni a dolgokat. Amíg ez van, én nem veszek semmit, amire nincs feltétlenül szükségem, mert csak felhalmozódtak nálam a cuccok.
[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz fehér_ember #112018 üzenetére
Szerintem ezek a valós árak. Helyenként jó hang, no support, megkérdôjelezhető QC. Az, hogy ki hogyan akar ezzel nepperkedni itthon, más lapra tartozik.
Mondom ezt úgy, hogy én is vettem és tartottam meg Hifimant, a HE6SE rendesen kiszolgálva uguanis nagggyon hálás darab.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz fehér_ember #111437 üzenetére
Huh... azért ez ránézésre is olyan, mint a gyerekeknek való ülésmagasító a moziban.
Ezeket a fejpánokat egyébként jó lenne, ha akkor tényleg valódi bőrből készítenék, azokat legalább lehetne kezelni valami bőrápolóval és akkor nagyon sokat kibírnának. Vagy eleve miért nem tervezik valami könnyen cserélhető konstrukcióra? A legegyszerűbb az lenne, ha csak alulról lenne tépőzárral feltéve a párna.
Még üzlet is lehetne benne, mert árulhatna hozzá a gyártó mindenféle anyagú, színű, méretű cuccot.
Sennheiser ebből a szempontból sokkal szimpatikusabb, azok nem bonyolították túl ezt a kérdést.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #111437 üzenetére
Végülis lehet venni új fejpántot
-
emiki6
veterán
válasz fehér_ember #110609 üzenetére
Elég nagy veszteség, pazarlás, elfecsérlés lenne a teacot csak preampnak tartani.
Ahol fejes meghajtásra hangerőben kevés, ott kapóra jön, ha a DAC preamp is és elő lehet vele erősíteni a jelet. Az ud-301 ilyen.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #110606 üzenetére
De amúgy a fejesek zöméhez simán elég a TEAC ereje is.
Én is főleg csak nagyon hitvány szinkronizált hangerejű filmeknél voltam úgy, hogy kizárólag csak az erősítés miatt kellett a TEAC helyett MFA1, MFA2, MFA2.1-hez nyúlnom.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz fehér_ember #110443 üzenetére
Óóó, nekem nagyon sok dolog nem hozta azt, amit vártam tőle... Az egyik legdurvább pofon az volt, hogy az Innerfidelity Wall of Fame tetején csücsülő Shure SRH1540 egy mindent elborító midbass hangot produkált és utána egy harmadába kerülő Sennheiser Momentum 2 AEi csuklóból lezenélte a jó kis feszes, domináns mélyeivel. Másnak meg pont az a hang tetszik, ami meg nekem nem - vagy olyan cuccal párosítja, amivel tényleg jól szól. Jó áron kell venni, akkor nem lesz belőle (nagy) bukovári.
-
Dorien
veterán
válasz fehér_ember #110439 üzenetére
Apróról vettem, de teljesen új állapotú, makulátlan darab.
Új elvileg van itt: [link] Hozzánk kb. 640 EUR-ba fáj...(Ha mégsem tetszene, akkor az enyém olcsóbban elérhető lesz.)
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz fehér_ember #109798 üzenetére
Mert külföldi HD650 témájú fórumon több helyen azt írták, hogy az ún. "Sennheiser-fátyol" (magasesés 10 kHz felett) szépen eliminálható vele: sokkal élénkebben, teresebben szól vele. Ha nem válik be, akkor meg itt lesz hozzá a gyárija. De a csöves cuccok miatt amúgy sem árt majd egy kis ráerősítés a "timbre-re".
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
fericske
addikt
válasz fehér_ember #109496 üzenetére
Nekem több fejesen is bevált ugyanaz a Forza kábel.
Jó alapanyagból dolgoznak. -
CyberFriend
tag
válasz fehér_ember #109496 üzenetére
Kicsit nehéz a splittere, de jól kezelhető kábel. Tuti jól döntöttél és talán egy kicsit hosszabb is az átlag 1,5m-esnél, ami otthoni környezetben nem hátrány.
-
bitrograde
senior tag
válasz fehér_ember #109406 üzenetére
Elég lassan kommunikálnak néha. Előfordult már velem is. A vége azért mindig happy end.
-
Zoliee
senior tag
válasz fehér_ember #109406 üzenetére
A 11 nap az már sok/sokk, én is rájuk írtam volna már.
-
Zoliee
senior tag
válasz fehér_ember #109400 üzenetére
Nincs visszaigazolás, se egyéb.
Én is elbizonytalanodtam az első rendelésemnél, mivel a választott kábelt a "raktáron X darab" státusza ellenére napokkal később se postázta.
Ráírtam, amire azonnal válaszolt, és jött is a kábel.
A többi vásárlásomnál már rutinosan ráhagytam/adtam neki 1 hetet. Meg is jött minden. -
fericske
addikt
válasz fehér_ember #109400 üzenetére
Írj neki emailt, hogy szeretnél valami visszaigazolást a rendelésedről.
Válaszolni fog -
bitrograde
senior tag
válasz fehér_ember #109022 üzenetére
Az biztos, hogy nagy utat tettünk meg a sétálómagnók óta, és hogy micsoda szerencse, hogy ez a változás gyakorlatilag sokunk életútjával párhuzamosan zajlott le. Mindeközben elért bennünket az a lehetőség is, hogy olyan koncertekre juthatunk el, melyekre korábban nem feltétlenül lett volna lehetőségünk (mert nem tudtunk volna eljutni a helyszínükre, vagy nem jött volna a zenekar a helyünkbe), vagy pedig nem olyan körülmények között, mint a MÜPA vagy a Kodály Központ Pécsett. Miközben persze fel is hígult minden. Mégis, milyen átkozottul szerencsésen alakult a zenehallgatók élete az elmúlt fél évszázadban. Ennek jegyében köszi a témában is mindenkinek a 2023-as évet. '24-re pedig még jobbakat mindnyájatoknak!
-
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #109022 üzenetére
Főleg azért nem szerettem a magnó/videókazettát, mert nagyon gyorsan romlott a minősége. Minden lejátszás, minden tekerés rontott rajta, de gyanítom, ha csak állt, már attól is romlott.
Na meg a fejpucolás, mert bekoszolódott, aztán az visszakoszolta a szalagot...
Könyvtárból, kölcsönzőből kihozott az ember valamit, ami népszerű volt, tuti, hogy merő retek volt a szalag.
Előnye a kazettáknak az ár volt, és hogy nagyon egyszerű volt rájuk rögzíteni.
Rémlik valami, hogy egyszer valahonnan kaptunk kölcsön olyan videókazettát, ami csótányos háztartásból jött... jujj, micsoda emlékek![ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz fehér_ember #108954 üzenetére
Mondjuk egy ilyenhez minden alkatresz megvan a fiokomban...
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
furminc
csendes tag
Ha jól látom ez egy Naim Flatcap2 tápegység, Valóban elég szellős. Érdekességképpen újkor árai:
Retail price in the USA in 2001: 900$
Retail price in the UK in 2001: 515£
Retail price in Germany in 2001: 3700DM
Most is van egy a jófogáson 170.000-ért. -
RetepNyaraB
veterán
Jó, hát nincs túlzsúfolva a belseje.
Mert ezt is gyémántokért adja valamelyik aktuálisan hájpolt kínai?"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Xelo
addikt
válasz fehér_ember #108934 üzenetére
gyari kabel is eleg mikrofonikus es a 3m tul hosszu nekem. openheart kabelekkel full pozitiv a tapasztalatom, a rovid kabelem toluk van de az meg vastag es viszonylag nehez. 2meteresben valami veknyabb konnyebb kabelt szerettem volna de akkor lehet marad az openheart ha nincs jo europai alternativa. arache audio kabelek is tetszenek (bar pont nem veknyak) csak az ara rablas kategoria szerintem.
-
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #108922 üzenetére
Azt nem tudom. Az biztos, hogy akkor rosszabb cuccaim voltak. Lehet, hogy azzal is meg lehet tanulni hallani a különbséget, de a mostani láncomon tényleg azt hallottam, hogy a flac-kal életre kel a zene. Pedig úgy álltam neki, hogy esetleg kínkeservesen fogok hallani valami nüansznyi különbséget, ehelyett most valahogy nagyon egyértelműen kiadta.
-
lapalapa
senior tag
válasz fehér_ember #108882 üzenetére
Tök mindegy mivel kezded, persze lehet a fejessel is. Csak az a baj, hogy utána a dac és erősítő cserélgetésben kimerüil a fejlesztés. Pedig a forrásra is gondolni kell, mert ha az jó, akkor tudod kihasználni a láncban rejlő valódi tudást.
-
Yodamest
veterán
válasz fehér_ember #108882 üzenetére
"Általánosan én inkább az erősítőre költeném a legtöbbet, utána már kötetlenebb vagy fejes választás terén, végül pedig a dacokkal és egyéb dolgokkal szórakoznék."
De most nem ez a lényeg, fogd fel úgy mint egy reality játék: ha jelentkeznél egy olyan műsorba, hogy adnának X összeget és a legjobb hangzást kell összeraknod, majd jön egy zsűri és meghallgatja mindenki mit dobott össze, majd hirdetnek egy győztest. Most ez erről szól. Belátható, hogy a zsűri nem azt hozná ki nyertesnek, aki vett egy M40x-et és mellé valami brutál láncot, hanem azt aki megvette az Anandát vagy az Ibasso SR3-at és rákötötte valami hordozható ibasso dacra mondjuk. Lehet, hogy csak 70%-on fognak szólni, de még úgy is sokkal jobb lesz, mint az M40x 100%-on.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz fehér_ember #108852 üzenetére
Koszonom a valaszod!
(#108855) Gzula[HUN]
Igen, tervezem hozza a DAC beszerzeset. (Vagy inkabb USB hangkartya.) De meg ben tudom, hogy milyet.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz fehér_ember #108823 üzenetére
Szia! Ha neked DT 770 Pro van, meg tudnad osztani, hogy miert a 250 Ohmos verziot valasztottad, es mivel hajtod meg? Esetleg, hogy milyen zeneket hallgatsz vele.
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #108823 üzenetére
Bár a beyerrel meg nem mernék kimozdulni , a denon pedig kifejezetten szép fejes (amúgy az is jól szól).
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz fehér_ember #108722 üzenetére
Jaja, ő az.
Ugye milyen cuki?[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz fehér_ember #108722 üzenetére
Valamennyi bevételem is volt illetve lesz a Burson v5i eladásokkal, amiket lecserélek a Gustard-ból. Talán összesen 30-35K, ez talán levonható a forrás oldali kiadásokból.
Kiváncsi leszek mit hoznak a Burson V6 Vivid Dual-ok, elvileg nem túl sokat, de majd meglátjuk. Úgyis Karácsony után lesznek meg.
Meg aztán a Gusztit javítani is kell, mert újabban néha recseg
-
Polllen
nagyúr
válasz fehér_ember #108653 üzenetére
Sok mindent mondanak az emberek, én nem szeretek mellé beszélni.
s4tch
Nem keverném bele a 320 kbit/s alatti mp3-kat a témába. 320-s mp3 vs flac nem könnyű teszt, ezért mondtam azt, h ha valaki nem hallja alapból, akkor nem kell vele foglalkozni. Ha hallod, ha nem hallod, semmi komoly jelentősége."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
-NoVa-
addikt
válasz fehér_ember #108653 üzenetére
Ha nem is teszkós fülessel, de a 40$-os Zero Audio Carbo Tenore már jól megmutatta pl egy Muse - Animals alatt, hogy egy hártyányi réteget azért veszít az átélhetőségből az mp3. Aztán most jó egy évtuzeddel és pár lépcsőfokkal később ez a hártya kapott még sok sok réteget a jobb forrás, jobb füles kombinációkkal. Aztán akad most is, ami 128KBites mp3-ból is kellemesen hallgatható, akár kifogástalan minőséget hoz, másnál meg még a flac - DSD lépcsőfok is sokat számít.
-
Polllen
nagyúr
válasz fehér_ember #108621 üzenetére
Te is olvass vissza, h mit írtam korábban. Meg azt is, amikor teszteltem sok-sok évvel ezelőtt.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
bitrograde
senior tag
válasz fehér_ember #108606 üzenetére
...hosszabban hallgathatónak szokott bizonyulni a veszteségmentes formátum.
Én sem akarok vitázni, de ez nem egészen van így. A Deezer, mivel többen, több eszközön használjuk családi előfizetéssel, néha az asztali alkalmazásban átvált 320as felbontásba, vagy önhatalmúlag normalizálni igyekszik a felvételt. Sokáig vakaróztam, ha valami nem tetszett, de már szinte rutinból nyúlok oda a jobb sarokba, ha valami nem kerek: és igen, már megint a szinkronizáció miatt nyúlt bele az alkalmazás a hangba.
A jót is meg lehet szokni. -
Ryder1
senior tag
válasz fehér_ember #108543 üzenetére
Sziasztok!
Berakom a kérdésem ide is, mert a vezeték nélküli fejhallgató topik annyira nem pörög és részben vezetékesre is vonatkozik a kérdésem.
JBL Tour One M2 fejhallgatóról szeretném a véleményeteket kérni.
Kerestem már mindenhol, itt is minden fejhallgatós topikban konkrétan 0 találat erre a típusra, pedig már egy ideje kapható, youtube-on is vannak pár hónapos tesztvideók.
Lényeg, hogy dolgozói kedvezménnyel 50k lenne. Ennyi pénzért lehet ennél jobbat venni (akár vezetékeset)? Többet semmiképp sem költenék.
Igaz, hogy vezeték nélküli, de 80%-ban jack csatlakozóval használnám PC-vel, maradék időben telefonnal vezeték nélkül. Ehhez kapcsolódóan két kérdésem van. Hangminőség általánosságban valamennyivel jobb vezetékkel használva, mint vezeték nélkül, ugye? Illetve ilyenkor a PC tölti is a fejhallgatót, vagy azt csak külön az USB-s töltőkábellel lehet (azaz tudom-e nonstop jackre dugva használni)?
Csak otthon használnám, mert utazáshoz van fülhallgatóm. Felhasználást tekintve kb 70% zene, 20% podcast, 10% film.
Egyáltalán mennyire életképes elképzelés, hogy egy ilyen fejest vezetékesen használnék PC-vel?Ezekből tudok választani az itt látható árakon. Van esetleg ennél jobb deal a fenti felhasználásra?
[kép] [kép] -
lapalapa
senior tag
válasz fehér_ember #107943 üzenetére
Érdekes, én egyszer hallottam igazi térélményt házimoziból, egy elég korai Rezsősón. A nagyteremben rendeztek be mozit, kb 30-an tudtunk leülni. Nem tudom hogy csinálták, de mind a 30-an eléggé csodálkoztunk. Arra emlékszem hogy Lexicon erősítőket hallottunk. A vetítő is sok milla volt, de a hangcucc árát nem árulták el, csak az volt a mondás hogy szép házat lehetne venni belőle.
Több házimozi tér élményem nem volt. Az hogy hátulról, meg fentről meg mittom én honnan szól, attól még nem térélmény nekem.
Sztereóban sokkal olcsóbb igazi térélményt élvezni.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Xelo
addikt
válasz fehér_ember #107735 üzenetére
na ez meg másik, xs-nek ugye nem olyan a fejpántja mint anandának, nekem nagyon kényelmetlen volt. valószinű hogy egy ténylegesen kényelmes hifimannel a zenét is jobban élvezném. ananda stealth, nano meg arya stealth érdekel amúgy, ha kisennyztem magam lehet adok valamelyiknek egy esélyt. nem lenne hátrány ha lenne egy relaxálós fejesem meg egy detail/space monster de még nem adtam fel a küzdelmet hogy találjak valamit ami mindenre is elég lenne egyben, minél kevesebb áldozattal. nekem a hd600 nagyon közel áll a tökéleteshez ezért ezen a vonalon próbálkozok, ha nem jön be az s2 akkor szívesen nyitok más fejesekre is.
-
Xelo
addikt
válasz fehér_ember #107726 üzenetére
az az igazság hogy az eddigi tapasztalataim planárokkal nem túl pozitívak, bár eddig csak valamelyik 400ast hallottam meg egyik cimborámnak xs van hifiman erősítővel. edition xs-el úgy voltam hogy minden szuper, technikailag nagyon tetszett, de arra késztet hogy analitikusan hallgassam a zenét ahelyett hogy élvezettel hátradőlve elvesznék benne. ez általánosságban problémám azokkal a fejesekkel amik nagyságrenddel részletesebbek mint a hd600. én mindent is hallgatok (tényleg mindent, régit is újat is, populárisat és undergroundot is, természeteset és erősen szintetikus zenéket is) és leginkább egyensúlyra vágyok. a jó minőségű muzsika legyen szép, de lehetőleg ne legyen hallgathatatlan az se ami épp nem a legjobb master.
hoodoo86: igen tudok róla, végigpörgettem szerintem az összes reviewt meg fórumot.
s4tch: ha az s2 nem nyert akkor ránézek a Neumann-ra meg az iBasso-ra is. Sennyt preferálnám mert kb elpusztíthatatlanok, akár egy életre elkísérnek (kivéve a fülpárnák..), ezek meg ki tudja.
Ba cy lus: ja ez a "technikailag" tág fogalom, én arra gondolok hogy részletesebb, jobb a szeparáció, tér, csak nem zenei, nem érzéki, nekem bántotta az érzelmi világomat a 660S. én nem szeretek nagy véleménnyel lenni audióval kapcsolatban mert nagyon különböző a hallásunk is meg az ízlésünk is, csak azt tudom megosztani hogy én milyennek hallom az adott eszközt, ami az én igazságom de nem az igazság.
-
szaki58
aktív tag
válasz fehér_ember #107730 üzenetére
Nekem volt HEK SE-m és kb ugyanaz a szép közép-magas, tér, de dögösebb és nem rátelepülő basszussal a fentebb említett iBasso SR3. Nézz utána.
-
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #107730 üzenetére
Hű, de utálom, hogy minden ilyen tesztben a hangról az utolsó bekezdésben írnak csak. Ezzel sem tudnak rávenni, hogy okvetlen végigolvassam a cikket, mert úgyis kapásból ahhoz a részhez megyek.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz fehér_ember #107726 üzenetére
+1, Ananda erős versenyző, pláne direktben a gyártótól rendelve.
Egyébként nekem a hifi show-n gyors fülelés után az NDH 30 jobban tetszett, mint a HD660S2. Mindkettőt rányomtam a saját dacomra is, nem csak az ottani erősítőkkel próbáltam (ami az S2 esetén fene tudja, mi volt). Első benyomás, zajos környezetben, röviden, szóval nem kell komolyan venni.
-
btraven
őstag
válasz fehér_ember #107635 üzenetére
Ja hogy abban a középsőben van fémszál is?
-
btraven
őstag
válasz fehér_ember #107622 üzenetére
6000 a 1.5m hosszú. Ahogy nézem ennél olcsóbban nem lehet megúszni egy RCA-t. Még az Amazon Basic is hasonló árú.
Ennél olcsóbb csak a Hama 1000-ért. De az a teljesen mezei alap. Olyan van nekem is.7000-ért Kácsánál is van [link]
Az mit jelent hogy egyedi szerelés?
És mi az a középső szál, ami csak úgy lóg magában?[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz fehér_ember #107628 üzenetére
Telón uapp az ultimate solution tidalra. Ki kell fizetni 🤷
A natív app gyengébb, valóban."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #107626 üzenetére
Hangminőségről beszélgetünk.
Nekem telón viszont a youtube (music is) jobb, és asztali pc-n se szar. A tidal meg csak a windows-oson jó (de amúgy ~tavaly ősztől ~most őszig azon se volt jó; szóval sosem lehet náluk tudni, mi meddig merre hány méter).[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz fehér_ember #107626 üzenetére
A hangja a probléma, vagy a kliens szolgáltatásaival van gond?
Mert Streamerről hallgatva nagyon rendben van (androidról vezérelve), ha a felvétel jó, átjön minden infó, zenei, és a kliens is kultúr szerintem.
(Nem kapok a tidaltól pénzt ezért!)Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
RetepNyaraB
veterán
Mindig oda lukadok, hogy leginkább a streamer vs a saját felvételeid masterei különbözőségében lehetnek a kutyák elásva. Mármint az adott streamer nem köti az orrodra, miből dolgozik. Van olyan felvételem, ahol hallom a difit, esetenként érezhetően, meg olyan is, ahol semmit. Nem túl jó a fülem analízisre, az is biztos. Mivel nem nagyon érdekel. De az ilyen tidal maxflacsokbitpersec kiadások, pláne japó zenéken nekem nagyon adják.
Most klasszikusokat nem hallgattam egy ideje, arról nincs véleményem.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
lapalapa
senior tag
Hát lehet, de ennyi pénzért a csodát kellett volna hallanom, meg nem is akartam megvenni igazán, csak kíváncsi voltam.
-
emiki6
veterán
válasz fehér_ember #107517 üzenetére
Megnéztem a yt musicot telón, valahogy nem adta úgy, mint vártam, de lehet csak a phoenix-szel nem voltam egy hullámhosszon.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
hoodoo86
tag
válasz fehér_ember #107572 üzenetére
Bécsben volt ez az esemény [link] .
Nem fejhallgató volt a fókusza a show-nak, nem tudtam mire számítsak fejhallgatók terén. Jó pár nagy márka azért hiányzott. Pl.: Sennheiserből egy darab sem volt.#107573 stellaz: éreztem benne a potenciált, ma már gondolkozom egy belépő szintű Grado-ban, amit átalakítok (pánt, kábel, párna).
-
lapalapa
senior tag
válasz fehér_ember #107508 üzenetére
Nem jól hallgattad..
-
emiki6
veterán
válasz fehér_ember #107532 üzenetére
Mondjuk az xs nekem tök kényelmes volt azzal, ami neked a he6se-n van, a tojásformákhoz az jól illik, viszont a kerekekhez kell a sundara pánt (alin is van).
-
emiki6
veterán
válasz fehér_ember #107519 üzenetére
Fejpánt "mod": [link]
-
Ba cy lus
addikt
Nem tudom, neked milyen exkluzív erősítőt adott bkercso.
Nekem még a Hemp is határozottan javult, mikor A30 Pro-ra kötöttem az MFA után. És főleg a mélyek minősége, eleve ez volt a motiváció, hogy kipróbáljam a Toppinggal is (A70 Pro nem volt nálam).[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz fehér_ember #107520 üzenetére
Bejáratással változik(?)
Nekem egy Sony olcsó IEM-mel volt erre bizonyíték. Használtam pár évig, aztán nagyon leharcolt lett, gondoltam olcsó, veszek egy újat. Az új sokkal rosszabbul szólt elsőre, meg is hökkentem. De aztán bejáratódott. -
fehér_ember
addikt
Még annyi, régebben említettem, hogy a 250-es dt770 pro-nál nem használtam a plusz gain-t az MFA-n, mert azzal túltolt/túlvezérelt/kicsit torzított lett. A HE6se V2 viszont úgy már mégjobb és akkor elégséges ~11óra àllásig feltekerni (gain nyomógomb nélkül ~3 óráig).
Aki nem kedvelte az anandát a HE6se-t se fogja, mert ez is világos hangzású.
Hangzása járatással még alakulóban. Amikor MFA-val a minap tetszett, akkor szerintem eddigi legsemlegesebb hangnak tünt (mármint erősítő + fejes hangkèpbe belenyúlását tekintve). De ha még sokat változik akkor véleményem is módosulhat. Mindenesetre ez nem egy hifis hangzás, de attól még jó. -
emiki6
veterán
válasz fehér_ember #107517 üzenetére
Telón azok jobbak, mint a tidal?
-
emiki6
veterán
válasz fehér_ember #107508 üzenetére
Yt music?
-
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #107499 üzenetére
A HE560-nal is el lehet lenni, de azért a HE6 (SE/SE V2) magasabb szint. Ha sikerül kiszolgálni, mert ha nem, akkor még rosszabb is.
-
meri
aktív tag
válasz fehér_ember #107491 üzenetére
Én is küldöm vissza az R9-et. Nálam játszik a szállítási költség is, de full refund-ot kapok, mert ugye a nem a feltüntetett impedanciával (32 Ohm) jött (erre hivatkoztam, de valójában a hangjával van bajom).
uff
-
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #107489 üzenetére
Jelenleg Anandának a mélyei is jobbak.
Tartok tőle, hogy én is így járnék a HE560-nal szemben. Merthogy a HE6SE impedanciája mérés szerint 64 ohm körül van. Ráadásul az A70 Pro specifikációja túlzó, az ASR mérései szerint korántsem tudja azt, pl. 32 Ohm 12.6W vs 8.22W, 300 Ohm 1.37W vs 1W, főleg előbbi a nagy eltérés, mert "csak" a 2/3-át hozza a specifikációban írtaknak (más gyártót hogy megkritizálnának ezért Amirék, itt említésre sem méltó ez a differencia), szóval ebből kiindulva az a 6W@64 Ohm reálisan inkább 4W. (Attól több jut most a HE560-nak.) Hmmm.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz fehér_ember #107489 üzenetére
A HE-R9-es is jött vele? Mi lett/lesz a sorsa?
Más.
Kaptam ajándékba egy Pioneer MS5T-t párnát kell rajta cserélni, meg a vezetékén, ahol a nyomógom van, ott a műagyag biszb@sz elülső fedele hiányzik. Működik vele, de előbb utóbb átalakítom cserélhető vezetékessé. Ja, és ezüst-fekete, és ezeket a hibákat leszámítva tök jó állapotú a fejpánt, és a kagylók se karcosak.
[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz fehér_ember #107479 üzenetére
Örülök, hogy megérkezett épségben a kicsike. Sajnos Anandához nem tudom mérni, de nehezen tudom elképzelni, hogy ugyanarról az erősítőről szólnának mindketten jól. Azt a kábelt pedig továbbra is egy vacaknak tartom.
Meg kéne írni ezt bővebben is, ahogy a költő mondja.
Idő, idő, idő....
Apropó, nem árt neki, ha jár egy kicsit. Amit közben próbáltam (vékony korong, 3D-nyomtatott külső takarólemez), semmit sem ér, csak a kábelcsere. És még a FAw Noir és a Noir Hybrid között is hallani lehetett a különbséget. -
Ba cy lus
addikt
Az tényleg elég fura, elvileg a 600 ohmos DT880 Editionnél is keményebb dió (hangerőben is). Nálam meg a DT880-at nehezebb hangerővel kiszolgálni, mint a HE560 V4-et. Persze te DT770 Pro-t írtál, de a 600 ohmos DT880 tapasztalataim szerint nehezebb eset. Persze ez HE6SE, nem a sima HE6, de akkor is nagyon meglepő.
szerk.: Pedig az ASR tesztje alapján ezt még nehezebb:
[link]
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
Míg el nem felejtem: köszi itt is, hogy megfülelhettem saját rendszerben az erősítőt. Fejessel brutál jó, előfokként aktív hangfal előtt szintén, iem mellé nem való. Majd írok róla a szaktopikban is, ha lesz érkezésem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM