-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoodoo86
tag
válasz Gzula[HUN] #115201 üzenetére
"Új driver van benne, vagy egy másik 6-osé?" Nem találtam egyértelmű választ erre. A marketing szöveg azt sugallja, hogy a 660s2 design-ból vettek át dolgokat, de azért nem tejlesen ugyan az. Ellenállása 150ohm, a 660s2-nek 300ohm. A háznál meg nem volt praktikus a 6xx ház, mert azt nehéz lett volna lezárni. De így meg az ember (én biztosan) mégis csak egy zárt 560s-ként néz rá.
-
hoodoo86
tag
Bekerült a Sennheiser outletbe a HD620s.
-
hoodoo86
tag
válasz CoroStar86 #114663 üzenetére
HD620s-nél átlagnál jobb a hangszigetelés. A hangolása egyénfüggő, hogy betalál e. Amazonon épp a határ alatt van az ára.
-
-
hoodoo86
tag
válasz Yodamest #114385 üzenetére
Így van. Korbácsoljuk meg egy kicsit a Beyerdynamic-ot is az új fejpánt design miatt, ami a DT 700 Pro X-en is van.
Két típus hibája is van.
1. a cserélhető fejpánt párna borítása könnyen lejöhet. Állítólag javították egy új verzióval (kép).
2. A pánt el tud törni.Garancia időben küldenek újat, utána venni lehet.
-
hoodoo86
tag
Fiio FT1:
Röviden, egy jó hangolású, zárt, kényelmes fejhallgató*. Hangját én kiegyensúlyozott, mély emelt hangzásnak jellemezném. A mély hangokból sok van, a közép hangok java nincsen a háttérbe tolva, előtérben vannak. A középmagas tartomány van egy kicsit visszább fogva (már majdnem egy hajszálnyit sötétnek hat), a magas hangok viszont megint előtérben vannak. Így az összkép kellemesen kiegyensúlyozottnak hat, extra sok mély hanggal megtámogatva.Technikailag a kapott hang inkább a selymes, kellemesen elmosó, "zenei" hang, mint az analitikus, részlet gazdag, fárasztó hangzás. A mély hangok mennyisége sok, de minősége nem éri el a drágább fejhallgatók minőségét.
Tér nem túl szűk, de nem is különösebben tágas, imaging átlagos, kb amit az árától el lehet várni.
A fejhallgatót összehasonlítottam a DT770 Pro 80 ohm, DT700 Pro X, DT1770 Pro mk2 fejhallgatókkal. Utóbbi hangja teljesen más, a közepek háttérbe vannak tolva nagyon, így azt kiveszem az összehasonlításból.A legjobban a DT 770 Pro 80 ohm (plüss párna) fejhallgatóra hasonlít, mert meglepően sok a hasonlóság a hangban. Mennyiségre és minőségre a mélyek elég hasonlóak. A közép tartomány sokkal jobb a Fiio-ban, mert nincsen benne semmi 4k szakadék, ami szerintem a 770 Pro hangjának a legnagyobb, hallgató problémája. A középmagas és magas hangokban a Fiio a visszafogottabb, a 770 Pro enyhén világosabb. Ami meglepő nekem, hogy a Fiio-ban is vannak magas hangok, amik erősebben felszúrnak. Nem 770 Pro erősen, de a Fiio-nak sincsenek a legselymesebb magasai. Ez nem egy zavaró tulajdonsága, csak feltűnik, ha rákoncentrál az ember. A tér nagyobbnak hat a 770 Pro-ban.
A két fejhallgató viszont abban eltér, hogy míg a 770 Pro analitikusabb, fárasztóbb, a Fiio selymesebb, zeneibb összhatást kelt.
A DT 700 Pro X már máshogy van hangolva, laposabb, kevesebb mély van. Viszont azok a mélyek jóval részletgazdagabbak és erősebben ütnek. A közép tartomány hasonló, egy enyhe 4 dip van még a DT700 Pro X-ben is, de már nem zavaró nekem és egy kicsit világosabb a magas tartomány, de a legvisszafogottabb Beyer magas, amit eddig hallottam (DT1990 Pro, DT1770 Pro, DT770 Pro, DT 700 Pro X közül).
Jöjjön a feketeleves: a Fiio anyaghasználata és építési minősége szerintem nem jó.
A fejpántnak nagyon puha és vékony párnázása van. *Hosszabb viselés után a fej tetején már tud nyomni. A méret állító fém csúszka vége éles. Ha a fejre van téve a fejhallgató, ez a fém belenyomódik a vékony és puha fejpánt borításba. A fejemen biztos, hogy nem akarnám állítani a fejhallgatót, mert érzésre bármikor kiszakíthatja a fejpántot. A fejpánt borítás nem tűnik cserélhetőnek.
A dobozból kivéve a Fiio matrica már nem volt a helyére ragadva, azt nekem kellett visszanyomkodni.Összegezve: egy jó hangú (sok bass-el), zárt, kényelmes fejhallgató. Az árát megérheti, de az áránál többet szerintem nem tud. A megépítése nem bizalomgerjesztő.
Én a DT700 Pro X-et választottam, a kevesebb, de jobb minőségű mély és a jobb alkatrész ellátás miatt.
-
hoodoo86
tag
Beyerdynamic DT1770 Pro mk2
DT1990Pro-t használtam 2 évig. Egy kis EQ-val (8k peak -3db csökkentés) szerettem a hangját. Túl sokat nem változott a DT1770Pro mk2: felépítés, anyaghasználat, fejpánt illata, kényelem szinte ugyan az. Két párnával jön, velúr és műbőr. Velúr fülpárnával használtam.
Nekem már ezzel a fülpárnával is súrolta a túl sok mély határát. Mennyiségre sok az izlésemnek, viszont a minősége egész jó. Jó ereje van, gyors, nem terebélyesedik a közép hangokra túlságosan. Sok információt és részletet ki lehet hallani a mély hangokban.
A közép hangok egy kicsit a háttérbe tolódnak és kellemesen szólnak. A részlet ebben a tartományban a legkevesebb, mert a mély hangok és a magas hangok is nagyobb részletességgel jönnek át.
A magas hangokon sokat finomítottak a DT1990Pro mk1-hez képest. A vastag korong betét tompít a 8k peak-en, de azért még itt is megtalálható. Ez a fejhallgató nekem már határeset, hogy EQ-val lejjebb húznám a 8k-t, vagy hagynám. Ez pozitívum.
De nem is a 8k peak mennyiségével van a legnagyobb bajom, hanem túlságosan precíz ebben a tartományban. A figyelmem akaratlanul is erre a tartományra koncentrál. A zenék felénél már nem a zenét hallgatom, hanem a részletekre figyelek akaratlanul.Összességében szerintem egy jó, erős V hangú, "guilty pleasure" fejhallgató. Én ennél laposabb hangzást keresek, így egy másik zárt fejhallgatót választottam.
-
hoodoo86
tag
válasz Gzula[HUN] #113448 üzenetére
Fordítva tették vissza a fejpánt párnát.
-
hoodoo86
tag
Ma olvastam, hogy nem lesz többé High End Munich 2026-tól. 2025-ben még lesz egy és utána elköltözik Bécsbe.
Bécsben 2023-tól van High End Vienna, tavaly voltam, még nagyon kicsi volt az egész, de tér volt a növekedésre. A linkelt élménybeszámolóm lefedte a fejhallgató felhozatal 80%-át. 2026-tól biztosan több kiállító lesz.
Idén is lesz High End Vienna, November 23-24-én. A belépés idén (még?) ingyenes.
-
hoodoo86
tag
válasz F_Zolee #112810 üzenetére
Meg kell tudni melyik vékony kábel mit csinál. Kelleni fog egy multiméter. Folytonosság módban meg kell keresni melyik kis kábel a bal oldal, jobb oldal, föld.
A hagyományos TRS jack csatlakozón kívül van a bal oldal, közében a jobb oldal, belül a föld.
A fejhallgató bal oldalán kelleni fog a bal oldal és a föld, majd át kell vinni a másik oldalra a jobb oldalt és a földet.
-
hoodoo86
tag
válasz osonte #112719 üzenetére
Kell egy adag elszántság a Gradohoz. Elsőre biztosan nem lesz kényelmes. Pántot fejre kell formálni, pontos pozíciót a fülön meg kell találni.
Én maradtam a gyári párnánál. Első hetekben 1-2 órát bírtam a fejemen tartani, aztán megtaláltam a megfelelő pánt beállítást, és a fülemen is megtaláltam az ideális helyet.Az SR325x hangjával is hasonlóan voltam. Első napokban jó-jó, de nem váltott ki azonnali wow érzést. De egy hét használat után már értettem, hogy mit lehet igazán szeretni benne. Ez szerintem nem analitikus hallgatásra van kitalálva, kihegyezve. Ezért a rövid, erősen koncentráló zenehallgatás, technikai képességek elemzése közben nem jeleskedik. De ha zenét hallgatsz, hogy zenét hallgass, esetleg részleges figyelemmel (munka, bármi közben), akkor viszont a zene "zeneibb" lesz, mint sok másik technikailag fejlettebb fejhallgatóval.
Én így tudom értelmezni a Grado hangot, legalábbis az alsó-középkategóriás Grado hangot.
-
hoodoo86
tag
CyberFriend, Polllen, -NoVa-
Polllen: Nálam is feleslegessé tett egy HD600-ast a Grado. Elég hasonlóak, de a Grado izgalmasabb.
-NoVa-: a hámozás kis erőbefektetéssel nagy javulás, tudom ajánlani. Kis körömvágó ollóval 5 perc alatt megcsinálható.
-
hoodoo86
tag
Egy kis Grado modolás:
Van egy Grado SR325x fejhallgatóm, aminek nagyon szeretem a hangját, könnyen hajthatóságát. Ideális fejhallgató LENNE asztalnál, lakásban mászkáláshoz. De az X széria kábele egy igazi tüske minden használatkor.
Problémák a kábellel:
- elképesztően merev a kábel, néha majdnem lecsavarja a fejemről a fejhallgatót
- az elágazás után a bal és jobb kábel hossza nem egyenlő hosszú
- és úgy vannak bekötve a fejhallgatóba, hogy ha mindkét oldalból kiveszem a csavarodást, akkor az egyik driver befele néz, a másik meg kifele --> minden használatkor lesz egy fél csavar valamelyik kábelbenMegléptem, amit meg kellett tennem: végrehajtottam rajta a detachable cable mod-ot.
Szétszereléshez kell egy hajszárító, hogy a ragasztó felpuhuljon. Utána szét kell húzni a ház két oldalát.3.5mm csatlakozókat vettem, amihez faragni kell mind a műanyag, mind a fém házon egy kicsit.Mikor megfelelő nagy a hézag, be lehet forrasztani és rögzíteni a csatlakozókat.
A kábelt sem hagytam veszni. Lefejtettem róla a külső merev, fonott bevonatot. Alatta egy kellemes puhaságú műanyag bevonat van. Nem lesz a legpuhább kábel, de így már élhető a kábel merevsége szerintem. A két végén kapott 1-1 3.5mm csatlakozót és vissza ment a fejhallgatóba.
A fenti 3 probléma orvosolva lett 4 csatlakozóval és némi barkácsolással. Nagy a boldogság.
[ Szerkesztve ]
-
hoodoo86
tag
Új zárt Sennheiser fejhallgató: HD620s
https://www.sennheiser-hearing.com/hu-HU/p/hd-620s/560s kinézet zárt kivitelben, fémmel erősített pánt, más driverrel.
[ Szerkesztve ]
-
hoodoo86
tag
-
hoodoo86
tag
-
hoodoo86
tag
válasz fehér_ember #107572 üzenetére
Bécsben volt ez az esemény [link] .
Nem fejhallgató volt a fókusza a show-nak, nem tudtam mire számítsak fejhallgatók terén. Jó pár nagy márka azért hiányzott. Pl.: Sennheiserből egy darab sem volt.#107573 stellaz: éreztem benne a potenciált, ma már gondolkozom egy belépő szintű Grado-ban, amit átalakítok (pánt, kábel, párna).
-
hoodoo86
tag
Előre is elnézést, hosszú lesz. Próbálom rövidre fogni, úgy, hogy értékelhető mennyiségű információt is tudjak írni egy-egy fejhallgatóról.
Ma volt szerencsém elmenni egy HIFI show-ra, ahol a következő fejhallgatókat tudtam meghallgatni. A kiállítók több teremben voltak elhelyezve, de a környezet így sem nem volt ideális, volt egy alapzaj mindenhol. A lánc a legtöbb helyen úgy kezdődött, hogy tableten futott a Tidal és usb kábelen ment a jel a különböző DAC/AMP-ba.
A fejhallgatókkal darabonként olyan 10-20 perceket tudtam tölteni, minden részletüket nem ismertem meg. Ezek inkább benyomások rám, mint részletes értékelés. Az is lehet, hogy a hangos környezetben nekem máshogy jött át a hangzás, mint egy tesztelőnek otthon a csendben.Nekem ebben a sorrendben tetszettek a hallott fejhallgatók:
Austrian Audio Full Score One - Austrian Audio The Composer: nagyon jól megépített, nagyon jól testre szabható kialakítás. Párnák is nagyon puhák, kényelmes és könnyű az egész fejhallgató. A hangja világos, természetes. A treble lehet, hogy kicsit sok helyenként, de nekem nem volt zavaró. Aki a sötét fejhallgatókat szereti, az nem fogja ezt szeretni. Részlet volt bőven, tér is nagy, de nem túlzó. Egy DT1990 utódnak el tudnám képzelni ezt a fejhallgatót majd egyszer.
RME ADI-2/4 Pro SE - Neumann NDH 30: Nagyon jól megépített, masszív darab. Nekem képen a párnák kicsinek tűntek, de a méretük is kellően nagy. A hangja HD600-ra emlékeztet, csak jobb. Tiszta, természetes hang, jobb mélyek, nem unalmas.
SPL Phonitor xe - HEDDphone 2: kisebb és könnyebb, mint a HEDDphone 1 (azt is kipróbáltam), de még így is nagy és nehéz. Viszont kényelmes. A hangzása izgalmas, gyors nagyon, aki szereti az "analitikus" hangzást, annak fog inkább ez tetszeni. A hangkép egész jó, de a magas hangok kicsit furcsák voltak. Mintha kevesebb lenne a kelleténél, ami van az meg kicsit szúrós tud lenni (de csak néha). Összességében egy jó fejhallgatónak tűnt jó hanggal. Erősítőre szerintem érzékeny, mert az első SPL erősítőn (sajnos nem jegyeztem meg a típust) nem volt olyan jó a mély sebessége, az SPL Phonitor xe-vel tetszett meg a fejhallgató, de azzal nagyon.
Zähl Elektronik-Tontechnik HM1 - Dan Clark Audio Stealth: Kézbe véve érezni, hogy milyen elképesztő minőségben van megépítve. Fizikai jellemzőkre ez tetszett a legjobban. Zárt fejhallgató ellenére nagyon jól szól, simán elmenne nyitott fejhallgatónak is a hang alapján. Szerintem mindenből annyi van, amennyi kell egy közel természetes hangzáshoz. Egy apró negatív benyomásom volt, hogy a "dinamika tartomány" nem volt az igazi. Egy hajszálnyi izgalmat hiányoltam belőle. Ezt nem tudom jobban megfogalmazni. Nem a mélyek hiányoztak, hanem egy kis plusz a teljes hangból. Ami nem lenne negatívum egy másik fejhallgatónál, de mikor megláttam az árát, akkor felerősödött ez a hiba a szememben.
Hifiman EF600 - Hifiman Arya Organic: Olyan Hifiman-es: nagy, elfogadhatónak tűnő (de nem meggyőző hosszútávra) megépítési minőség, kényelmes. Ez is egy világos hangú fejhallgató, de ez még nekem is túl világos volt. Viszont nem bántóan szúrós a magas, ami pozitívum. Mélyek pont jók, gyorsak, középtartomány természetesnek hangzott. Az alább említett HE400se-nél sokkal-sokkal jobb, az Edition XS-nél pedig sokkal jobb. Összességében ennél több élményt nem váltott ki belőlem.
RME ADI-2 Pro FS - Fostex TH-610: Ez is egy jól megépített zárt fejhallgató, kényelmes. Tetszett a fa borítás. A hangjára sajnos nem emlékszem, nem volt rossz (arra emlékeznék), de nem hagyott maradandó élményeket.
Chord Hugo 2 és Chord Mojo 2 - Grado SR325x: Első Grado élmény. Elképesztő kényelmetlen volt. A hangja meg annyira érdekes volt, hogy erre aludnom kell. Összességében tetszett, zenei élmény, de sok részlet elveszik valahol. A Mojo 2 jó erős kis bors, a Hugo 2 pedig köröket ver rá minden hanghoz köthető szempontból.
??? - Meze Empyrean II, Meze Elite (Tungsten), Final D8000: Erősítőt sajnos nem tudtam meg, nagy szürke doboz. Így a hangjukról sem biztos, hogy van értelme írni. A háromból nekem az Empyrean II tetszett a legjobban, de nem sietek megvenni :)
Astell Kern KANN Max - Meze 109 Pro: Annyira szép és jól megépített fejhallgató, hogy szobadísznek sem utolsó. És a kényelem is hibátlan. A hangja nekem túl erős V hang, és sötét. Akinek ez a hangzás tetszik, annak ki kell próbálnia ezt a fejhallgatót.
Hifiman EF600 - Hifiman Edition XS és Hifiman HE400se: nem rossz fejhallgatók, az árukat megérheti, de a mai napi felhozatalon lefele kilógtak a sorból.
-
hoodoo86
tag
válasz Bogyó bá' #107134 üzenetére
Nemrég mini XLR csatlakozósra alakítottam át a DT770 Pro-mat:
Ez alapján a videó alapján csináltam: [link]
Egyébként a 3 pólusú mini XLR és a 3,5mm jack csatlakozó a legegyszerűbb, ha nem kell balanced kialakítás.A kiszerelt kábel végére meg szerelhetsz mini xlr csatlakozót, mint a képen.
[ Szerkesztve ]
-
hoodoo86
tag
Legújabb DIY projekt:
DT770 80ohm, 3m fix kábellel. Zavart a fix 3m kábel, és Custom Cans videói alapján nekiálltam átalakítani mini xlr csatlakozósra a fejhallgatót. Plusz a gyári kábelból kijött egy 1,7m-es (képen: mini xlr - 3,5mm) és egy braided 1,2m-es.
Mivel az 1,2m kábel mindkét végén új csatlakozó lesz, ezért ezt be tudtam húzni egy paracordba, hogy remélhetőleg csökkentse a kábel microphonics-ot. Erről még nincs kép, mert a 3.5mm-es csatlakozó még nem érkezett meg.
Ha valakinek kérdése van a folyamatról, szóljon és tudok segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest