-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
rodi81
tag
Sziasztok!
Kiszemeltek: Audio-Technica M40X,Sennheiser 280 Pro,Sennheiser HD 559.
Vélemények,esetleg valami más ajánlat?1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
kb.30 ezer ft
4.) Új vagy használt?
új
5.) Circumaural vagy supraaural?
circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
mindegy,talán zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
szeretem a mélyeket és a szép tiszta magasakat
8.) Honnan vásárolnál?
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
alaplapi pc hnagkártya(ha kell bővíteném)
Köszi! -
inf3rno
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #85298 üzenetére
Én is azzal szemeztem, de most másra is kell a pénz, úgyhogy még rágódok rajta egy sort mielőtt megvenném. Használtat azért nem akarok, mert mégiscsak emberi bőrrel érintkezik folyamatosan, beleizzad az ember, stb.
Buliban hasznos! =]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz inf3rno #85296 üzenetére
Szerkeszteni már nem tudok, szóval inkább kiegészítek.
Én úgy látom, hogy ebből előbb utóbb M40X lesz. Max egy jó állapotú használt. Elég jó a support hozzá. Alapban kapsz 2 vezetéket, egy 1,2m-eset és egy 3m-eset. Utóbbiból meg akkorát csináltathaszt, amekkorát akarsz. 4 napja jelent meg a prohardveren egy
botfülűteszt róla, ott is talász infót. Párnát könnyen cserélsz rajta, és válogathatsz egy csomóból.Ha tartósat akarsz, akkor szerintem jó választás az AT (igazából bármelyik).
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz inf3rno #85295 üzenetére
"írják egy páran, hogy normál használat mellett eltörnek a műanyag részei annyira gagyi anyagokból rakták össze"
DE EL ÁM!
Ennél jobbat én most nem tudok. Tegnap este találtam. Nekem a féltesója az egyik fejhallgatóm (TAD-500), már 6. éve megvan. És abból 4-4,5 év napi 3-5 óra használat! Innen még 2-3 év, mire lemálik a műbőr a fejpántról. HyperX Cloud párnák jók rá (kb. fél évembe telt, mire kitapasztaltam). Korábban már említettem, hogy a vezetéket is 5 év után azért cseréltem, mert kikeményedett. A "régi" vezetékkel is az lett, hogy fél méter le lett róla vágva, és ment egy olcsóbb fejesbe (kaptam egy pár ezer ft-osat ajándékba, az lett vele helyrehozva). Kényelmes, tartós. Enyhe V, de nem mászik az agyadba a mély.
A 20 óra hallgatás szerintem csúsztatás, de egy vacsi új párna, és van egy f@sz@ fejesed kici- óccón.ITT írtam róla korábban. Azóta már kapott egy másik párnát, mert a 100mm-estől nagyon elvékonyodott a hangja. Most HyperX Clud textil párna van rajta, és azzal pont jó.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Dorien #85281 üzenetére
Most 1m-es kábellel használom a Superlux-ot, azzal nincs baj, mert nem ér le a földre. Egy kicsit rövid és talán az 1.20 körüli hossz lenne az ideális. A 3 méteres kábel kizárt. Szerintem nem Superlux lesz a következő. Most olyan 25k körül keresek zártat. Ennél többet most biztosan nem fogok költeni rá. Egyelőre nem győzött meg egyik sem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #85290 üzenetére
Bár a hangzása annak (Shure RSH440) jó, ha olvasol néhány véleményt, írják egy páran, hogy normál használat mellett eltörnek a műanyag részei annyira gagyi anyagokból rakták össze. Ilyen minőségért én biztosan nem fizetnék 25 pénzt.
Nekem a következő nem hiszem, hogy Superlux lesz. Lehet valami Takstar Pro-80 jellegűt próbálok ki, de egyelőre még bizonytalan.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Dorien
veterán
Na, ilyen fejesem még nem volt eddig:
Meze 99 Classic Walnut Silver incoming...
Jön vele néhány párna is, ha nem lenne jó a gyári 3rd gen."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
gyépés
aktív tag
Köszi a segítséget mindenkinek. Emésztgetem még a dolgokat, nèzem az akciókat. Közben a Beyerdynamic dt 240 pro és a sony mdr-7506 is megtetszett, bár ez utóbbi kicsit túlnyúlik az anyagi lehetőségeimen. Illetve a superlux HD669 is érdekes. Az a baj, hogy nehéz olyan oldalt találni, ahol ezeket, vagy többüket is tesztelték, így elég kaotikus, hol mit írnak, kicsit ellentmondásosak. Mondjuk a sony eléggé egybehangzóan ajánlott, csak az árát kellene még emészteni. A shure, meg a hyperx-ek, annyira nem győztek meg, az MS5T még mindig szimpatikusabb valahogy. Majd elmegyek valahova, ahol ki lehet ezeket próbálni .Tudtok olyan helyet ahol bele lehet ezekbe hallgatni? MM esetleg?
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz gyépés #85288 üzenetére
A Shure RSH440 az "elérhető" árkategóriájában a legkiegyenlítettebb zárt fejhallgató. Legalábbis tudomásom szerint.
-
pulutodurumo
addikt
válasz gyépés #85288 üzenetére
Aki szerint az MS5T lapos, az durva loudnessen nőtt fel. Enyhe kiemelése van a széleken, annyi hogy inkább szórakoztató legyen. Jobb meghajtással inkább semlegeshez közelít, telefonról inkább bulis. Legalábbis én ezt hallom vele. Kissé fura, mert elméletileg pont fordítva kéne lennie. De a Redmi Note 9S-re dugva több a mély, mint hogyha elé rakok egy erősítőt.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
gyépés
aktív tag
Akkor ha jól értem olyan, ami nagyjából flat, vagy a közepes-magas flat, a mély kicsit visszafogottabb, nem nagyon van ebben az árkategóriában, ami zárt? Feljebb hol kezdődik az ilyesmi? És ha a mikrofonról lemondok?
Egyébként a neten olvastam olyat is, hogy az MS5T flat, sajnos nem tudom melyik oldal mennyire hihető..."Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
unravel
őstag
-
Sinesol
veterán
Én is ugy emlekszem, hogy az M40x-ben van egy jó adag emelés a mélyekben, kifejezetten zavart is a jellege, kellemetlenül “boomy” volt, míg az MS5T eléggé kiegyenlitett.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
Bár már 1 éve történt (ideje megismételni, és felfrissíteni az újonnan beszerzett fejhallgatókkal), de akkor részben az általad leírtak ellenkezőjéről győződtem meg. Pont az maradt meg bennem, hogy az M40X részletesebb, de az MS5T hangzása nyersebb, több benne a mély, de ennek ellenére jobban tetszett (akkor). Egymás után tettem fel "őket" a fejemre, pont az összehasonlítás miatt. Annyi, hogy alaplapiról ment a teszt.
"Az olcsóbb kategóriában elég ritka az olyan fejes, ami tonálisan hasonlóan kerek." - Egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
áráért jó de tér nincs benne kicsit ugy egyben beletol mindent a fejedbe de amugy szép hangzással.
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
s4tch
veterán
válasz Gzula[HUN] #85282 üzenetére
Annyit hadd fűzzek hozzá, hogy az MS5T azért távolról sem úgy és annyira V, mint mondjuk az M40x. Inkább enyhe U görbe jellemzi, egyáltalán nincsenek túlzó mélyei. Az olcsóbb kategóriában elég ritka az olyan fejes, ami tonálisan hasonlóan kerek.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz gyépés #85280 üzenetére
Nem én szoktam HyperX Cludról lebeszélni az embereket, mert szerintem az egy jó család, de ha a "mélyek túlsúlyára meg a sibilance-ra különösen érzékeny" vagy, akkor inkább Cooler Master 751 vagy 752. Ezek inkább kiegyenlítettek. A kettő közötti különbségről Bodz ITT írt.
A Cloud inkább V hangzású, és a párnája se a non plus ultra. Ha mégis Cloud, akkor inkább az Alpha, mert ott a párna már normálisabb és a vezeték is cserélhető. Viszont ott is lehet, hogy sok lesz a mély neked.
Az MS5T is V hangzású.
Ezekről nem lebeszélni akarlak, mert mint említettem, jó fejhallgatók, de olvass utána, vagy inkább próbáld ki, nehogy ne legyenek jók NEKED.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz inf3rno #85264 üzenetére
Superlux HD661 vagy HD668B és ne tedd rá a rögzítő pöcköt.
Vagy vegyél egy Omnitronic SHP-600-at és fejezd be a botladozást, mert ez fix 3m kábeles.gyépés: Kingston HyperX Cloud
1.3m kábeles [link]
3m kábeles [link]
De az emlitett Pioneer sem rossz...[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
gyépés
aktív tag
Sziasztok!
Nekem 2 fejhallgatóm van jelenleg: Superlux HD681F és Beyerdynamic dt235. Mindkettőt szeretem, a Sulerluxot kicsit jobban. Nem nagyon értek a fejhallgatókhoz, nem is vagyok vájtfülű, de kicsit utánaolvastam, mielőtt vettem őket. Így törtènt, hogy irodába egyik sem lett igazi, mert kihallatszanak. Csak a hangra, meg az ár/érték arányra figyeltem. A dt 235 kicsit kevésbé hallatszik ki, az lett az irodai, a Superlux az otthoni. Viszont a dt235 elkezdett betegeskedni: néha kihagy a baloldal, meg elkezd dobozhangon, messziről szólni az egész, a párnája is nagyon eltorzult már, meg az eredeti fehér szine is sárgás-foltos lett így idővel. Szóval a beyer helyett szeretnék valamit kb. 30 ezerig, ha lehet. Zártat keresek, ami nem hallatszik ki, amiben nincs túltolva a mély, lehetőleg flat színkèpeset, inkább analitikusabbat, plusz jó lenne, ha lenne benne mikrofon, mert most külön van, de nem szeretem a két madzagot dugdosni. Notebookom van, hurcolászom is, a dokkolón meg csak egy jack van, átalakítózni sem nagyon szeretném.
Szóvan a notebook alaplapi hangkártyája lenne a forrás, plusz jobb minőségű mp3-ak +stream, ehhez felesleges drága füles szerintem. A mélyek túlsúlyára meg a sibilance-ra különösen érzékeny vagyok sajnos.
Eddig a Pioneer se-ms5t/se-ms7bt-t találtam. Van esetleg valami jobban ajánlott. A hangzás lenne most is fontosabb kicsit, mint a zártság/mikrofon, ebben nem változtam, de azért hátha minden összejönne.[ Szerkesztve ]
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
inf3rno
nagyúr
válasz inf3rno #85274 üzenetére
Belenéztem egy fokkal jobban a témába. Úgy néz ki a mostani mélyorientált, és nekem nem ilyen kéne. Gondolom azért vettem meg, mert olcsó vagy valami diszkós javasolta, passz. Elsősorban ez is a bajom vele (azon kívül, hogy tönkrement a csatlakozójánál a kábel), hogy harmat gyenge magas tartományban, a mély pedig nagyon erős. Nézem a semlegeseket, de úgy tűnik, hogy egy jóra el kell költenem 20-25 pénzt legalább. Ez van. Egyszer kell megvenni. Remélhetőleg.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
kecstama
tag
válasz kromatika #85257 üzenetére
Rock/ Metál, Akusztikus cuccok.
A basszus nem érdekel, az A700Xnek elég csekély van, mégis tetszik.
Magasokat viszont szeretem, magasabb tónus nem zavar, csak szép legyen a magasa, ne mosott
Azt hozzátenném hogy forrás még nincs, szóval ha adott erősítővel szól jól, beszerezhető
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #85273 üzenetére
Elvileg a mostanit is meg tudom tákolni, ránézésre van benne hely a foglalatnak, de addig semmiképp nem esek neki, amíg nincs valami csere darab, mert kell működő fejhallgató folyamatosan. Most egy szigszalag tartja a megfelelő pozícióban a kábelt, így úgy néz ki van érintkezés, de ha elmozdul, akkor elmegy a hang. Nem tudom meddig fog ez így működni, gyanítom nem sokáig. Zárt kéne, azt nem írtam.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz inf3rno #85271 üzenetére
Menetes, a külső felén van rajta az ellenanya. Szó szerint egy csepp pillanatragasztót kapott, hogy ne oldódjon a menet. A vezeték eredeti bemeneti nyílását se kellett mélyíteni. Rosszabb nem lett, mert eleve nem szólt szépen, ez csak a "játszós", vagy "kísérleti" "modell".
Ez volt az első ilyen jellegű átalakítás, de kb. egy fél tucat fejhallgatót már vezetékeltem át. Azok nem lettek zajosak, vagy zajosabbak. Egy AT TAD-500 volt a "legértékesebb", annak bírta a vezetéke 5 évig, de kikeményedett annyira, hogy már zavart, azért kellett cserélni. Megkapta a kisebbik fiam, erre pár nap alatt összerágta az új vezetéket... Szóval esélyes, hogy az kapja a köv. ilyen "átalakítást".
Akkor nem tudod ezzel a módszerrel megoldni, vagy csak kókány módon, ha nincs legalább megközelítőleg vízszintes hely neki. Pl. az egyik régi Philipsemnél azért nem tudtam megcsinálni, mert full gömbölyű azon a helyen, ahol bemegy a vezeték. Az meg hülyén néz ki, ma még egy lyukat fúrok neki.
Szerintem esélyes, hogy az EVO-n se tudod alkalmazni ezt a fajta megoldást.Ha jó ár/érték arányú fejhallgatót keresel, akkor viszont a többiek nevében is tudom ajánlani az Omnitrinic SHP-600-ast. Szerintem a "vezetéken" kívül megfelel a feltételeidnek. (Nem emékszem már, hogy szempont-e, hogy zárt vagy nyitott. Ez ugye az utóbbi.)
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #85268 üzenetére
Azt hittem gyakoribb az ilyesmi. Körülnézek, aztán majd meglátom mi lesz. Legrosszabb esetben akkor nem lesz cserélhető vezeték, vagy én is hozzá gányolom később. Most nincs időm ezzel külön foglalkozni, és jövő hét végéig legkésőbb kelleni fog a fejhallgató és egy mikrofon is online tárgyalni. Neked hogy sikerült a forrasztás, nem lett tőle zajosabb? Mit csináltál a csatlakozóval, beleragasztottad?
Buliban hasznos! =]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz inf3rno #85264 üzenetére
Több ötletem nincs. A kompromisszum az, hogy "Kiállított termék, bemutató darab, csomagolás nélkül, kábel nélkül, 1 hét jótállással". Meg a színe.
Az ismertebbek közt a Shure SRH440-es is cserélhető vezetékes, de bajonettzáras és kb. 25ezer. Az M40X ugyanez 30ezerért. Szóval ezek se felelnek meg majd neked 2 okból sem.
Jobban jársz, ha beruházol egy pákára. Én a Videotonomat alakítottam át cserélhető vezetékesre. Innen rendeltem hozzá alkatrészt.
" nem sikerült előre jutni az eddigi válaszokkal"
Ha találsz a kritériumoknak megfelelőt, légyszíves oszd meg velünk.
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz Exodius #85266 üzenetére
Akkor az 58x se a te fejesed, mert abban se kevés a magas. Nem fogok senkivel 900x-ről hitvitába keveredni, nem tetszik neki, na bumm. Hallom én is a középmagas kiemelést, de nem véletlenül népszerű a klasszikus zene kedvelőinek körében, nagyzenekarokra, kórusművekre pazar, tud olyat, amit az 58x sem, pl a mélységérzetet. Biztos van nála jobb, csak nem ebben az árkategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz Bukk900 #85262 üzenetére
DA300 volt az egyik dac, amivel próbáltam, nekem azzal nagyon nem jött be az 58x-el, szörnyű volt. A Denon és az 58x, mindkettő elég izgága, nagyon nem jó páros.
AD900X jobban tetszett a DA300-al, a Denon fogta a 900x magasait, és megnyomta a mélyet, (volt ami nagyon jól ment ennek a duónak), csak nem tudtam megszokni a Denon hömpölygő basszusát. A dx3 pro nekem igazi telitalálat az 58x-hez. -
inf3rno
nagyúr
Jó, nekifutok újra, mert nem sikerült előre jutni az eddigi válaszokkal. Szóval kellene egy fejhallgató magyar cégtől (nem amazonról vagy szlovák cégtől) a mostani HD 681 EVO helyett. Mindenképp cserélhető kábeles, lehetőleg olyan, hogyha belebotlok, akkor kihúzzam a kábelt vagy a kábel szakadjon, ahelyett, hogy a csatlakozó törne el, mint a mostaninál. A mostaniban szerintem egy kicsit túl sok a mély és kevés a magas. Nem túl kényelmes a mostani, de ilyen téren nem várok csodát. Talán súlyban jó lenne megmaradni ennyinél vagy lejjebb menni és szorítani sem feltétlen kell, hogy ennyire szorítson. Árban nem a legolcsóbb kell, hanem néhány ezressel felette. Pl ha 10 a legolcsóbb, akkor a 13-15 rendben van.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Gzula[HUN]
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz Exodius #85259 üzenetére
Ezt már Bodz is leírta. Elzörög telefonról, de lehet és érdemes is jobb láncban gondolkodni, mert meghálálja. 3 különböző árfekvésű dac--al próbáltam, és hiába volt kellemes és szórakoztató belépő dac-al is, hiányzott a dinamika, tisztaság, részletek, ami egy dx3 pro szintű készülékkel jelent meg zenehallgatás során.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz Polllen #85252 üzenetére
Ahogy ribizly fórum társ mondja.Más. 58x több műfajjal jól szól,és sokkal olcsóbb a kiszolgálása.Gyorsabb füles mint a 6XX. Basszus tekintetében egyértelműen,jobb feszesebb . Viszont a 6XX sokkal nyugodtabb,relax hang.Izlés kérdése kinek mi jön be jobban.Az biztos hogy 6XX drágább kiszolgálni,viszont minél jobb cucc van alatta annál jobban skálázódik.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz Polllen #85252 üzenetére
Nem jobb, más.
HD58x-nél a színpad szélesebb, a mélyek ütősebbnek hatnak, a hangszín valamivel világosabb. A magasai viszont kevésbé visszafogottak, a közepe nem annyira közvetlen, nem olyan "nyugodt".
Ráadásul sokkal kevésbé érzékeny a forrásra, nem kell alá 100.000+ huf-os erősítő, hogy kihajtsd. Persze nem is változik annyit a hangja egy komolyabb erősítővel.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
kromatika
veterán
válasz kecstama #85221 üzenetére
Igen.Nekem is volt Sundara.Jó fejes,de többet vártam tőle. Topping D30 és Myryad Z40-el, valamint Audio GD NFB.11 -el hajtottam.Nekem mind két forrásról túl steril volt a hangja.Pedig főleg akusztikus hangszeres zenéket hallgatok,és nem igazán szeretem az agyon színezett hang karaktert,sem a túl sok basszust.Ami NFB 11 el kevés volt, Myryad Z40 már elegendő.De mégis valahogy nem tetszett. A mostani Amiron Home jobban tetszik. Szerintem HD 58X -et is érdemes lenne meghallgatnod.Nem kell alá erőmű,minimálisan különbözik hangban a 660S től,és sokkal olcsóbb. Vitatatlanul az egyik legjobb ár értékű nyitott füles.
-
arabus
addikt
-
darvinya
titán
válasz Gzula[HUN] #85244 üzenetére
Hi-Res -re rákeresve nem találtam semmilyen általános minősítési megfelelésre utaló szabványt.
Tehát ez csak jól dizájn elem.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
-
darvinya
titán
válasz Gzula[HUN] #85242 üzenetére
Oldalon ott van, de se dobozon és benne lévő leírásában nincs logó, s semmilyen utalás sincs.
Tehát maga a termék nem eset át minősítésen.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz arabus #85239 üzenetére
Nem tudom. Tavaly még nekem se volt rajta se a Pro, se a Standard dobozán. Amazon.de (amit előbb linkeltem) oldalon viszont fent van a plecsni, Oneodio.com-on is írják (jobb alsó sarok környéke), hogy Hi-Res Audio Sound Quality. Pontosan én sem tudom, ezekből van nekem is az infó. Idő közben is megkaphatta.
Brainwavz párnát (round pads) is rendelhetsz hozzá, ott van kiemelve a Philips X2 felett közvetlenül. Szóval legalább 1 jó minőségű "párna gyáros" már szávol vele. Viszont tévesen, mert nem 100mm-es párna jó rá, hanem 95mm-es átmérőjű.(#85240) RedCactus : Köszi az infót. Nem régóta lehet, vagy én nem vettem észre, mert azért időnként ráklikkelek. (Utóbbi vsz.)
[ Szerkesztve ]
-
RedCactus
senior tag
válasz Gzula[HUN] #85237 üzenetére
Múlt héten rendeltem Oneodio Pro-50-es fülest AliExpress-ről. Spanyol raktárból egy hét alatt itt volt, szállítással együtt ~10200Ft-ból. Elképesztően jól szól ezért a pénzért.
-
arabus
addikt
OneOdio nem!teljesiti a hi-res logó feltételeit tehát nem az és dobozán sem látható ez a logó.
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
inf3rno
nagyúr
Hát ha ez a két bolt van, akkor inkább az amazon. A muzikert nagyon lehúzták páran, meg azt hiszem szlovák cég amúgy.
Buliban hasznos! =]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz inf3rno #85236 üzenetére
Gondolom a bajonettzáras cserélhető kábelesek is kiesnek, mivel az ugyanúgy "szakít", ha rálépsz a kábelre. Akkor 20ezer alatt csak ismételni tudom magam. Ha viszonylag gyorsan kell, akkor:
- Lewitz HP8500
- Amazonról OneOdio. 40juróért. Azért hallkan megjegyzem, hogy megkapta a Hi-Res plecsnit, úgy látom. Nekem tavaly novemberben úgy megjött amazonról a cucc kedd délben, hogy előtte vasárnap este rendeltem.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Inkább a fejem tetejét nyomja, most ha így felveszem, fájni viszont a fülem szokott tőle pár óra után. Jobb lenne valami, ami nem feszül ennyire a fejemre. Mondjuk az tuti, hogy nem egyszerű megoldani, mert a könnyűben meg nincs anyag. Ez kevésbé szempont, mint a cserélhető kábel amúgy. A mostaninál (HD681 EVO) azért nem lenne jó, ha nehezebb lenne.
Buliban hasznos! =]
-
kecstama
tag
Hát elvitték a Sundarát, jó árban máshol nincs szóval a keresés folytatódik,
A 660S-es meg nem válaszol...
Lehet hogy várok egy hetet hátha felbukkan valami
-
Bodz
nagyúr
válasz inf3rno #85208 üzenetére
Lelapítja a hajad a fejes? Nehéz lesz bármit is ajánlani.
Amúgy hol nyomott? A fülednek volt pl kényelmetlen a párna, a fejed tetejét, stb?(#85231) Sinesol: A párna kivételével tartós. Az a hártyás fos nem igazán nevezhető hosszú életűnek. Ettől eltekintve jó ajánlat.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz inf3rno #85230 üzenetére
Én a Superlux HD330-at tudnám ajánlani, egészen jól egyben van a hangja és egész tartós is, kemény, vastag műanyag kagylók, fém pánt, a kábele az nem cserélhető, viszont vastag, erős, nemigen lesz vele sose gond.
Esetleg ott van a Creative Aurvana Live, ez hangban a kétszer ennyibe kerülőket is bőven lenyomja, viszont nem cserélhető a kábel, nem is annyira vastag és lehet valakinek rövid is, plusz a fejes se az a masszív építés, viszont emiatt könnyű. Mindezek ellenére nekem vagy 3-3 éve hibátlanul működik, pedig ezt hurcolászgattam magammal, kapta rendesen a strapát, szóval alapjában véve tartós, viszont ha tényleg kap valami keményet, biztos megérzi.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #85227 üzenetére
Nem akarok az USA-ból rendelni. Bármelyik pillanatban szétmehet a mostani. Magyar cégtől kell legkésőbb jövő hét végéig. Legyen mondjuk 20k alatt a legolcsóbb használható akkor. Lehetőleg valami könnyű, hogy ne nyomja szét a fejem, mint az előző.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #85227 üzenetére
Ja, nekem rendes elektronikához való ESD védett páka kell. Egy 25 el fog menni rá, de amúgy is kellett volna már, csak halogatom már egy éve, hogy GPS-t meg egeret forrasszak. Igazából amennyire lusta vagyok ezen a téren, lehet, hogy a 25-öt elköltöm inkább fejhallgatóra meg mikrofonra.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz inf3rno #85226 üzenetére
Pákából elég az Aldis, nem kell rá sokat költeni
Komolyra fordítva, szerintem 33-34 dollár. Cserélhető vezetékes. Egyik felére 3,5-es, másikba 6,3-as dugó mehet. Kényelmes. Párnája nagyon jó minőségű. Viszont erős V hangzás, nem mindenkinek jön be. 1 éve még 25 dollár volt ingyen postával, annyiért nem volt jobb ár/érték arányú fejhallgató. A fekete egy kicsivel drágább, de ahhoz van utángyárott párna is.
Nem keverendő össze a vékony párnással, ami OneOdio Standard, vagy új nevén Pro10. Azok pár dollárral olcsóbbak. Csak a párna a különbség, de az olcsóbbon nagyon gagyi.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #85222 üzenetére
Mennyi lenne a minimum, amit el kell költeni rá?
Buliban hasznos! =]
-
Kobe
veterán
válasz Gzula[HUN] #85222 üzenetére
En LDAC ala nem adnam. Ha mar ilyen kiegeszito cucc, jackes, akkor inkabb egy fiio BTR3at akasztanek a fejesre valami extrem rovid kabellel
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz inf3rno #85208 üzenetére
Vegyél forrasztó pákát. Komolyan. 10ezerért már semmi sincs, ami neked kellene. OneOdio Studio Pro ára felment 1 év alatt másfélszeresére Alin is, az is már 11ezer felett jön ki, és már 1-1 alkalommal vámhatár fölé jött ki az ára a postaköltség miatt. Ha igényled a mély hangokat, akkor még ezt tudom esetleg javasolni.
ISK MDH 8500 is vámhatár körül van, de inkább kicsit feljebb. (csomagolás nélkül), de amikor ott lemegy az ára, akkor a vámhatár is, és pepitában. Szóval az szeritnem felejtős.
Marad a LewitzHP8500 Muzikerből, az meg postával együtt már Pioneer MS5T árszint. Ebből napokban volt egy "pár napos" használt az aprón 10ezerért, de gyorsan elkelt.(#85202) Kobe: Nem állandóra gondoltam, csak eseti jelleggel. BT témában nagyon sötétben tapogatózom. Esetleg valami jobb ötlet?
-
ferzoli
Ármester
válasz kecstama #85211 üzenetére
A HD660S-t. Szerintem azzal nem nagyon lőnél mellé.
Én már csak elvétve fejhallgatózom, az olcsóbb HD6xx mellett maradtam, nekem mojo-val és 11.28-al az is tökéletes.
Egyébként úgy látom javarészt ízlésbeli különbségekről beszélünk (ami akár változhat is), meg nyitottat is hasonlítunk zárthoz, de a HD660S-t szerintem előrelépésként könyvelnéd el. -
Dave™
nagyúr
válasz Dorien #85213 üzenetére
Nálam pont fordítva van. A zárt AT-nak persze jobban ütnek a mélyei, de ettől még nem lesz meleg kicsit sem, ez lenne az utolsó jelző ami eszembe jut róla. Nekem az a fejhallgató egy technikai demonstráció. A K612 pedig sokkal inkább semleges mint steril, de lehet csak a NAD szelidíti meg vagy az én fülemnek ilyen. Anno a K601-ről hasonlóképpen vélekedtem mint most te, és elvileg nagyon közel van a kettő egymáshoz. Két dolog változott azóta: a forrás és én
-
kecstama
tag
válasz ribizly #85217 üzenetére
Egész nap rajtam van szinte, még így hajnalban is kényelmes
A színezett hang meg preferencia, nekem például tetszik még mindig a hangja, sőt attól félek hogy rosszabbat kapok, de remélhetőleg igaz eme része a dolognak
Mellesleg tőle vettem lassan egy éve
Edit: Amikor anno ezt választottam ajánlott volt, "Z" is és másik fórumokon is. Nem csak én szeretem ennyire
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz kecstama #85211 üzenetére
ferzoli által felsorolt összes nyitott fejes a sarokba állítja az A1000Z-t. Én nem ajánlom egyébként sem az A1000Z-t senkinek, mert a színezett hangja mellett számomra kényelmi problémák is voltak. Sokan szívtak az eladásával miután megunták, és többen sokat buktak rajta.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
kecstama
tag
-
Sinesol
veterán
válasz kecstama #85207 üzenetére
A két Sennheiser közül a 660s-re voksolnék, a 600 mélyei elég vékonyak, plusz emiatt a magasak is jobban érvényesültek, zavaróan élesek voltak, bár lehet csak mert HD6xx/650-hez voltam szokva. Mondjuk azt is meg kell jegyezzem, hogy a HD600 kb. az "effortless" hang megtestesítője, nagyon transzparens, légies hangja van.
Amúgy a Hifiman Sundara is egy jó választás lehet 130k innen.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Exodius #85212 üzenetére
Ha a fejes max energiafelvételét, vagy legalábbis ahhoz közeli értéket le tud adni az erősítő, plusz emberi füllel nem hallható tartományban van a torzítás, akkor nagyon nem maradhat adott fejesben semmi. Ez persze több fejes esetében nem feltétlen a legjobb eredmény, de ez nem az erősítő hibája, hanem a fejesé, ilyenkor jön az, hogy valamiféle színezést keresnek az emberek, hogy ne jöjjön ki a fejes valódi tudása, amiben esetleg benne foglaltatik egy zavaró magastüske. Szvsz 250k vagy feletti erősítőknek jelen helyzetben túl sok létjogosultsága nincs, max akkor ha valamiféle kívánatos színezést tud, ami jól kiegészíti, javitja adott fejes hibáit, bár több drága modellnél is kiderült, hogy vagy nem igazán ad semmi színezést, vagy a különbség csak abból jön, hogy nevetségesen gyengék, erőtlenek a készülékek.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
AD900X [link] 199 USD szállítással, vámolással
Nálam ez lenyomta az összes 7-es nyitott AKG-t. Utóbbiakból nekem a Q701 volt a favorit, annak nagyon egyben volt a hangja, csak a magasai voltak karcosak néha.Dave™: Azért a K612 Pro steril világához képest az A1000Z jóval elevenebb, melegebb hang. Több, ütősebb mély, finomabb magastartomány.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Exodius
őstag
Olvasom itt a sok fejes-erősítős dolgot és óhatatlanul is...
Honnan tudhatjuk biztosan, hogy az adott fejest bár jobban meghajtja egy combosabb erősítő egy vérszegényebbnél, biztosan nem hagy benne többet, hanem a fejes eléri a maximumát, amit tud?
Vagyis: mi értelme lenne akkor a 250ezer és az a fölötti erősítőknek? -
zodo
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #85088 üzenetére
Cloud Core mellett döntöttem.
Lehet jobb hangzást kaptam, mikrofont még nem próbáltam de kényelmetlenebb mint a SteelSeries Siberia 200
Hosszabbító kábel az jó de ~másfélszer súlyosabb.
Egyelőre még szokom hátha megbarátkozunk.
-
ferzoli
Ármester
Kezdésnek próbáld ki szerintem apróról a HD6xx-et, árában simán továbbadod, ha nem jön be. Múltkor volt, most nem látom, HD660S 100e körül garival is jó vétel.
R70x is tök jó fejes, talán a tere nem olyan jó mint a Sennheiser-eknek.
Ezekhez persze dukál valami combosabb erősítő, ami nem sokat hagy bennük. (R70x 470ohm)[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok! Kéne valami a HD681 EVO helyett. Ugyanaz lett a baja, mint az eddigieknek, beleakadt a lábam párszor és elszakadt a kábel. Egyelőre csak a gumis része, de így sincs mindig érintkezés. Arra számítottam, hogyha külön bedugós, akkor nem a fejhallgatón fog elengedni, hanem kihúzom ilyen beakadáskor, de sajnos nem. Mindenesetre attól még ugyanúgy bedugósat szeretnék, mert vannak hozzá kábelek, és mert egy fokkal azért mégiscsak tartósabb volt, mint az egybe vezetékesek. Még ami probléma volt, hogy elég szoros, és nehéz és egy idő után megfájdult a fejem tőle, ha sokat volt fent, plusz a hajam is lelapítja. Nem tudom, hogy erre van e megoldás. A DAC egy Sabaj D3. Ugyanígy 10k körüli a keret rá. Mit tudtok ajánlani?
szerk:
Ahogy nézem árukeresőn ugyanezekbe futott bele valaki:"Hátrányok
-Kivitelezés és anyaghasználat.
-Közel fél év használat után a kis, kb. 2 cm-es csatlakozó kábel, ami kiáll a fejhallgató bal oldali hangszórójából, jack dugóval a végén, tőben megtört, és kontakhibás lett. Nem foglalkoztam a garanciával, ezért egy kis átalakítással megoldottam hosszú időre a problémát, de ez nyilván nem mindenkinek opció. Ha nem tudtam volna megoldani, akkor biztos vettem volna valami mást helyette inkább, mert előbb-utóbb úgyis ismét megtört volna a kábel. Más szóval, ha ezt tudom előre, akkor nem valószínű, hogy ezt veszem meg.
-A viszonylag nagy fejem miatt, hosszabb idő után kényelmetlenné válik a viselése.
-Egyéb érdekes kivitelezési megoldás, hogy a bal oldali hangszórótól a jobb oldaliba a hangátvitelt maguk a fejpánt vasrúdjai végzik.
-Basszus-domináns zenék hallgatására kevésbé előnyös hangzás."Esetleg van info arról, hogy hogyan lehet javítani? Forrasztót szívesen veszek hozzá, mert máshoz is kell, csak halogatom.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
kecstama
tag
válasz Sinesol #85206 üzenetére
Sennhei 660S 120ért?
Újonnan HD600 ~100 körül,
Grado SR-225e ~92
ATH-R70x ~ 90Mást nem látok használtan, de ha ti igen, jöhet nyugodtan
Dacom perpillanat idegilenes van, már említettem lentebb hogy Dacmagic XS.
Viszont az erősítőmnek, Sony TA-F550ES, elég erős kimenete van fejhallgató terén és minőség ügyileg sem mondanám rossznak, de dac akkor is kelleni fog.
-
Sinesol
veterán
válasz kecstama #85204 üzenetére
Igen, a K712 elé kell valami jó erőben lévő erősítő, inkább az a fontosabb, a dac az maradhat amid van, később is ráérsz cserélni ha úgy érzed. Ha kimaxolod a keretedet, akkor pont belefér a fejes mellé ez az erősítő és kb el is felejtheted a témát, nagyjából bármid is lesz később, ez meghajtja.
Staxról nem sokat tudok, számomra nem túl bizalomgerjesztő az a design, de lehet érdemes kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
A HD58X-emhez szükségem lenne egy gyárilag adott kábelnél hosszabbra. Egyáltalán van különbség jack-kábel és jack-kábel között, vagy miért ilyet adtak a massdropról eredetileg hozzá? Sokkal rövidebb, mint ami a HD558-amhoz járt. Azt nyilván nem tudom használni ehhez, mert a HD558-nak csak a baloldali fülből jön a csatlakozó, míg a HD58X kábele mindkét fülemhez csatlakozik.
-
kecstama
tag
válasz Sinesol #85203 üzenetére
Még amikor a AD700X-et vettem, valahol azt olvastam hogy árban annyira nem jók, de nem nagyon mélyültem bele, túlzottan megtetszett a 700 ,
Az a K712 jónak tűnik, de gondolom valami pofásabb dac/erősítő kell majd elé.
Staxról semmi? Nem egy mai darab de jónak tűnik, Nem volt még sztatikus fejesem, kíváncsi lennék a hangjára
-
Sinesol
veterán
-
Kobe
veterán
válasz Gzula[HUN] #85200 üzenetére
Aptx erre a szintre sztem nagyon karcsu
-
Dave™
nagyúr
válasz kecstama #85198 üzenetére
Szerintem a "komolyabb" pont nem ár kérdése. Pl. a W1000X elég komolynak tűnik, az ára is az, a hangja viszont nem (nagyon erősen színezett). Az A1000Z dettó, elég drága, tele van részlettel, mégis elég steril, hideg hang. Ezzel szemben ott van harmadáron az MSR7 meg a HP50 és sokkal zeneibb produkciójuk van, számomra jóval nagyobb élvezeti értékkel, mint a papíron jobb fejhallgatók. Kevésbé részletesek, kisebb térrel, de mégis sokkal életszerűbb a produkciójuk, jobb őket hallgatni - az én fülemnek. Nyitottban is tudnék példákat mondani, de szerintem érted mire gondoltam Az AT azért is rossz példa jelen esetben, mert ahogy lépkedsz feljebb kategóriában, úgy lépkedsz oldalra is karakterben. Tehát ha tetszik az AD700X, egyáltalán nem biztos, hogy az AD2000X is tetszeni fog, mert eléggé más lesz a hangolása, függetlenül az árától és a kategóriájától.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM