-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz sanyi32 #38498 üzenetére
Az az AKG cseppet sem egyenletesebb a Beyer 770-nél. Főleg a nem létező mélytartomány miatt, de az sem túl valós, hogy a magasak hosszú távon nem fárasztanak. Ki kell menni egy hangversenyre az első sorok valamelyikébe, meg lehet fülelni, mennyire simogató a hangzás, mikor rákezdenek.
-
sanyi32
tag
válasz >Deego.. #38486 üzenetére
én Beyer DT 770 pro80 - edition 32 -ről váltottam az akg 551-re és nem bántam meg.
az akg-nak nincs annyira V-s hangja főleg a magasai (legalább is az én fülemnek és az általam hallgatott zenékkel) nem fárasztóak hosszú távon. lehet, hogy más nem így van vele, de nekem a mélyei is jobban tetszenek az 551-nek. -
contaxg
veterán
-
Bodz
nagyúr
válasz glspeter1 #38488 üzenetére
Nagyon szívesen.
(#38490) SonyNex7: Focal. A Spiritet meg hallgasd meg contaxg-nél, többet ér minden féle olvasgatásnál. Azt sajnos nem tudom, hogy az egyes változatok hangja közt mi a különbség.
(#38492) >Deego..: Baromi kényelmes lehet, az ugyanilyen kialakítású MB Quartom az volt. Hangzásban inkább a Beyer vonalat követi, konkrétan a 250 V-nek tűnik. Illetve azt olvastam még, hogy meglepően gyors is.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz SonyNex7 #38490 üzenetére
Nekem van egy felesleges (minta) darabom, de a DT770 mellett nehéz eset szegény. Mélyekben meg sem közelíti azt..
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
glspeter1
őstag
Nincs lehetőségem és igen, főleg játékra kellene.
Eredeti tervem egy Siberia V3 lett volna, de többen írták, hogy visszalépés a V2-höz képest. Így akkor valószínűleg a Cloud lesz.
Köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
>Deego..
senior tag
AKG 550/551 vagy Bayerdynamic DT 770 Pro közül melyik tűnik jobb vételnek?
Egyik másik előnye illetve hátránya (kábel, párna, alkatrészek beszerzése)Vagy ezen árkategóriában van más említésre méltó darab?
Ui: Bár fele annyiba kerül.
Takstar Pro 80 volt a tulajdonomba, de nem volt az igaz párna ügyileg a hangja viszonylag rendben volt.Ipad Mini Retina lenne a célezköz amin használnám.
[ Szerkesztve ]
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
glspeter1
őstag
Audio-Technica ATH-T500-ról mik a vélemények ?
Elég megnyerő darab, valamint az 53mm-es driver sem lehet rossz.Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
contaxg
veterán
válasz SonyNex7 #38480 üzenetére
Erőteljes és testes hangja van. A mai zenék többségéhez jól passzol. Nem mellesleg a BBC is ez használja (valamiért ) mint általános fejhallgatót.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
sittes79
addikt
(#38471) contaxg
Köszönöm a válaszokat.
Akkor a denon300 ami biztos, esetleg tudtok egy ebay-es megbízható eladót?
Beyerdynamic DT 770 Pro igazából ez lenne a legszimpatikusabb és ennyit még adnék érte, ez a füles mondjuk
a Pro80-hoz képest megéri azt a +25e Ft-ot vagy nem egy pályán fociznak és nem is lehet összehasonlítani?A másik, hogy hány ohm-osat vegyek ha a Beyerdinamic-ot választom? 80?
-
Bodz
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz sittes79 #38451 üzenetére
Ha egy eszközzel gondolod letudni a dolgot, akkor a Sanskrit nem jó, az csak dac, nincs benne füles erősítő. Ilyen szempontból a Denon jobb választás.
Akár Pro80, de nézegesd az M40X-et is! Sőt, nézd csak, mit lehet itthon kapni! Nem hallottam még, de biztos vagyok benne, hogy ez egy jó fejhallgató.
(#38455) havri1: Takstar HD2000 szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Srácok fél órát dolgoztam a kommenten kérlek kis reakciót adjatok.
-
glspeter1
őstag
Köszi!
A Pro 80-on k kívül még milyen opcióim vannak?
Valamint az általam említett hangkártya elég lesz?
Nem mellesleg boltot is tudtok ajánlani?
Csak mert ahonnan én szoktam vásárolni (ipon, hardverker), ott ilyenek nincsenek.Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
zsocy
őstag
válasz glspeter1 #38465 üzenetére
Nem leszólni akarom a játékot mint felhasználást, de azért az szerintem igaz hogy ami fejes jó zenére az bőven jó játékra is. Az ilyen ál-térhatású akármiknél egy közepes sztereo is jobban szól, akár jobb térrel is. Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján.
A takstar pro 80 jó is lenne neked.
[ Szerkesztve ]
-
glspeter1
őstag
Sziasztok.
Egy Razer Kraken 7.1-et megérné lecserélni egy headphone-ra ?
Szinte csak játékra van használva, nagyon minimális zenehallgatásra.
Mikrofon nem kell, már egyáltalán nem használom.
A keret 25ezer jó Magyar forint, ennyiért mit ajánlotok játékra ?
Valamint egy Xonar DGX (ASM) lenne mellé, ha az elegendő.Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
GabeszHUN
tag
válasz Indeys #38459 üzenetére
Ahhoz a Takstarhoz nem szükséges külön erősítő, viszont az is tény hogy egy jó erősítőről minden jobban szól.A magas ellenállású(Ohm)-os fejhallgatók legfőbb tulajdonsága, hogy nagy menetszámú tekercsel rendelkeznek.Ebből adódóan "Elvileg" valamivel részletesebben kéne szólniuk.Azért írtam így, mert egyre jobban tapasztalom, hogy ez nem csak ettől függ, de ezzel most vitát nyitnék, és sokan nem értenének velem egyet.Szóval minél nagyobb az ellenállása, annál tisztább, de itt nemkell ég-föld különbségre gondolni.(szerintem)
For Sale AKG Q701
-
törölt tag
válasz SonyNex7 #38456 üzenetére
Akkor kb az a kettő van: Pr80 és M40x. Csak azért mondtam azt a kettőt, mert ha a Custom One-ra kiadnál 45-öt, akkor inákbb ne szart vegyél ennyi pénzból.
Indeys: Nagyobb ellenállás nem terheli annyira az erősítőt. Egyébként nem csak az ellenállástól függ, hanem érzékenységtől is, hogy mennyire nehéz megszólaltatni.
[ Szerkesztve ]
-
Indeys
csendes tag
válasz GabeszHUN #38458 üzenetére
GabeszHUN köszönöm a válaszod,sokat segített!
Véleményem szerint a Takstar PRO 80 még nem az a fejhallgató,ami igényelné az erősítőt. (60 Ohm)
Vagy tévedek?
Találtam olyat is,amit említettél,a 600 Ohm-osat,az már árban is több volt és ahhoz tuti kellene erősítő.
Nekem jelenleg egy Ozone Rage ST-m van,ami egy gamer fejhallgató, ennek az ellenállása 32 ohm és ezt gond nélkül meg tudta szólaltatni a laptopom hangkártyája. Nem hinném,hogy gondot okozna neki egy kicsivel nagyobb,bár ezt csak remélni tudom .
Amúgy miért jó,hogy egy fejhallgatónak az ellenállása pl.: 600 Ohm? ( mint például a fentebb linkeltnek)Köszönöm még egyszer a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
GabeszHUN
tag
válasz Indeys #38446 üzenetére
Indeys!
A monitor fejhallgatókat leginkább stúdiózásra használják.És emellett még sokan elektronikus zeneszerzésre is.A másik dolog.A Takstar Pro80 valóban egy igen jó fejhallgatónak számít, ami a sok pozitív tapasztalatból vált mostmár mondhatni híressé.Azzal sem fogsz mellélőni.Ami pedig az erősítőket illeti, valóban nem ez az a topic, de itt dióhéjban elmondom, és ha még van kérdésed akkor menj a "Fejhallgató erősítő és DAC" topikba.
Nos képzeld el, hogy neked van egy forrásod, ami a te esetedben ahogy írtad, az integrált hangkártyád, ami lehet jó is, már egésszen tűrhető a legújabb alaplapokban, vagy pedig lehet gyatra is(legtöbb).Mivel ezek erősítő nélkül nagyon "halk" jelet sugároznak, ha instant rákötnél egy fejhallgatót, alig hallanál valamit.Az erősítők dolga ezt az analóg jelet tovább erősíteni úgy, hogy minél jobban és pontosabban tudja vissza adni azt, ami az eredeti jel.És most kérdezhetnéd: Dehát nekem nincs erősítőm, mégis szól a fejhallgató, ha bedugom a gépbe.Igen,mert abban is van egy picike erősítő.Vannak olyan fejhallgatók amik könnyen hajthatók, azaz szinte bármiről hozzák a várt szintet, és van amikor már oda kel figyelni hogy mire kötöd, ezek általában már a drágább fejhallgatók.
Hogy kinek ajánlott?
Hát igazából ez szubjektív dolog.Ha van pénzed rá, akkor mindenképpen megéri.Viszont egy jó erősítő vétele nem kis pénz.Kiknek ajánlott?Azoknak, akik olyan fejhallgatóval rendelkeznek, hogy vagy muszály venniük hozzá, vagy pedig csak jobb hangzást akarnak egy kicsivel.A muszály venniük-et úgy értem, hogy vannak olyan fejhallgatók, amik már több száz Ohm-osok (pl:600Ohm), azoknak a meghajtásához már kell egy jó erősítő.Szóval ez már a te döntésed.Hogy mik az ajánlott fejhallgató erősítők?Eztmár tényleg nem fogom itt kibontani, és erre nem is én vagyok a legmegfelelőbb.Ott van az erre való topic.Ígyis eléggé offoltam már a topicot.
Remélem azért tudtam segíteni.
[ Szerkesztve ]
For Sale AKG Q701
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves!
2 lányom folyamatosan az én Seinheiser HD465 fejhallgatómat nyúzza, és nem kímélik.
Szeretnék venni nekik valami olcsóbb fejhallgatót, ami méretben hasonló a HD465-höz. Azért fontos, mert ez nem csúszik le a fejükről. Mesenézés, youtube-ra használják, szóval nem a hangzás a lényeg.
5 évesek, fültől fülik 35 cm kb ( ott mértem, ahova a fejhallgató menne).
Eddig amiket vásároltam nekik, lecsúszik, nem jó, rossz a hangja stb...már meguntam.
Most emagon néztem egy ilyet, szerintetek?havri
-
törölt tag
válasz SonyNex7 #38453 üzenetére
Jó szar az a hangzás állítás. Minimális mély állásban még elmegy, hallgatható, de tompa, elfolyós a mély, ha feljebb tolod, akkor meg méginkább előjön a rossz oldala. Hasonló árban inkább egy Onkyo HF300, sokkal pengébb fejes. Meg amiket még ajánlottak, SRH840 például.
-
SonyNex7
senior tag
válasz demars #38450 üzenetére
Vegyesen ,mindenki válogasson belőle kedvére.
Na az a denon a leírás alapján "ha jo sok mély kell" már a ló másik oldala.
Néztem most egy olyat beyerdaynamic custom one pró de az árba húzós 45 k.
Milyen lehet ez manuális hangzás állítás ?Egy utólagos mikrofonos 1,2 kabel az m40x -hez mennyire változtat a hangzáson?Gondolom az m50x rövid 1,2 m kábele semmit?
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Most, hogy rátaláltam a fórumra és ki okosodtam, rá kellett jönnöm, hogy eddig elég rossz füleseim voltak, szeretnék valami minőségibb cuccot.
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Csak is otthon.Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Főleg játék PC-én illetve PS4-en. Youtube videók, spotify zene hallgatás,
elektronikus zene.Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30.000-40.000 HUFVezetékes vagy vezeték nélküli?
Kizárólag VEZETÉKESCircumaural vagy supraaural?
CircumauralZárt vagy nyitott?
Zárt, esetleg a kettő között.Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Kellene a mikrofon, de az talán megoldható még ps4-el is.(modmic?)Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Szeretem a mélyeket, hogy dübögjön de egyúttal legyen konszolidált is szép lágy.Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
PC felé egyelőre integrált kártya van. Bodz fórum társ ajánlott egy ilyet SMSL Sanskrit DAC-ot, amivel
meg tudom oldani pc és ps4 felé is a hangot. De erősen gondolkodom egy Denon DA-300USB-én,
de a fejhallgató az első.Takstar Pro80 ez a fejes megtetszett, de várom az ajánlatokat.
Köszi
-
SonyNex7
senior tag
válasz demars #38447 üzenetére
Kevés volt a tapasztalt mert minnél több fajta zenét,filmet hallgattam úgy jutottam erre a döntésre,es ehhez meg hozzá jött a nem cserélhető,túl hosszú kábel problémám,hord táska se volt hozzá,(ios kompatibilitás is jó lett volna azért lett volna jo az 551),összecsukhatóság.
Azért ne jelentsd ki hogy pont elég benne a mély,a vásárlók egyik fele elégedett de sokan szidjak.
Sok oldalon írtak hogy inkább akusztikus zenéhez való,nem a poppos vonalhoz,nem mély hiányos ezt nem mondtam inkább egyenletes de egy nagyon picivel többre vágyom.
Így kezdtem el nézelődni újra ,esetleg kicist olcsóbban,kicsit több basszust keresve illetve a fenti dolgokat figyelembe véve eddig az m40x-et találtam 31k-ért. Közel 300 véleményt olvastam róla 90% pozitív 5 csillagos.
Olvass utána hogy rengeteg helyen 200$ alatt az m50x 100 alatt az m40x kategória győztes,úgyhogy azért ez a fos idézőjeles gagyi duma eléggé falsh.
Nincs ebben semmi kínlódás ,érdeklődőm az itteni segítőkész embertől ,és élek a lehetőségemmel hogy vissza küldjem ,30-40k nem apró pénz remélem nem gond neked hogy mire adom ki,mert sajnos ezen a terén nincs tapasztalatom,és akkor vásárlási helyet nézve korlátozva voltam.[ Szerkesztve ]
-
Indeys
csendes tag
Lenne még egy kérdésem,bár lehet nem itt kellene feltennem.
Olvastam a fejhallgató erősítőkről.
Nos az milyen szinttől ajánlott/érdemes?
Ennek egy magasabb szinttől van értelme?
Illetve mit változtat a hangzáson,vagyis mitől lesz jobb,ha van egy ilyen erősítőm?
Igazából arra lennék kíváncsi,hogy mikor érdemes ezt alkalmazni,vagy kiknek ajánlott?Még meglehetősen járatlan vagyok ebben a témában....
Amit még nem írtam,hogy én laptopról hallgatok zenét,aminek ugyebár egy alap hangkártyája van.
Nos nekem tetszik,amit nyújt,lehet azért mert még nem hallottam jobbat
De abban biztos vagyok,hogy van jobb is
A hangzás javítására milyen lehetőségek vannak? (szoftveres,hardveres,stb)
(Az előző hozzászólásomban írt fejhallgatót alapul véve.)[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
válasz tal-garius #38445 üzenetére
Értelek!
És Őt is megértem... nem kevés pénzekért adnak egy normális fejest...! Van aki az m40x-et sem tartja túl jó minőségűnek... erre sem tudok mit mondani, mert nekem csak ez van, ez az első normális! Én szeretem, hangra is jó, kényelmes is ( na jó, pár óra után már befülled a fülem és kényelmetlen érzés tör rám... ), de alapvetően jó! /ezt én is leírtam neki , amit te nem tudhattál /[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Indeys
csendes tag
válasz GabeszHUN #38440 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
Elolvastam az összefoglalót és az ajánlott fejhallgatók listáját is átbújtam.
Ami leginkább megtetszett az a Takstar PRO 80.
Olvastam is utána és meglehetősen jókat írnak róla.
Leginkább azt,hogy ez egy olyan gyártó terméke,aki nem a marketingbe öli a pénzt és ezáltal nem a reklámot fizetem meg,hanem azt a pénzt a termék fejlesztésére költik és ezáltal egy jó minőségű fejhallgatót tudnak a piacra dobni. Tehát képes felvenni a versenyt a nagyobb márkákkal, viszont árban kedvezőbb.
Ha pedig jót gyártanak,akkor nem kell aggódnia a gyártónak azon,hogy esetleg nem veszik meg az emberek,mert nem reklámozzák agyon. Elterjed a híre.
Én mindig is kedveltem az ilyen gyártókat,ahol nem a márkát (emblémát) fizeti meg a vásárló,hanem a minőséget.
Meg,ami még tetszik,hogy ilyen menő kofferben adják. Mostanság ki árulja így? Ennyiért? Leginkább papírdobozban kapod meg,vagy valami műanyagban, itt meg igényesség van, ennyiért.
Nagyon megfogott.U.i.: Amúgy mit is jelent pontosan az,hogy monitor fejhallgató?
-
tal-garius
aktív tag
válasz demars #38434 üzenetére
Privátban leírtam neki szinte mindent az AKG-ről, meg is vette nagy nehezen, majd hangját kérdeztem, mondta jó, nem is érti kinek kevés a mély és csak a kábele hosszú, amit később átalakít. Ezután visszaadja ilyen indokkal, hogy mélyhiányos (nálam bejáratás után tökéletes), és venne egy "gagyibb" fejest helyette. Na, erre mondtam, hogy ennyit kínlódni. Ok Te nem tudhattad, hogy mi már beszéltünk.
-
-
.DLL
veterán
válasz demars #38442 üzenetére
Tudom, ezt arra a részre írtam, hogy "azok akik folyamatosan hallgatóznak" stb "kitől kérjen segítséget" Szóval sokszor magam is bizonytalan vagyok, már cikinek érzem minden nap ugyanazokat a fejeseket leírni többször, mint valami reklámgép (mondjuk vissza is olvashatna a delikven) pedig szeretnék segíteni. Nameg sokszor olyan afrikai fejesekkel állnak elő amiket még nem hallottam pl. az említett JVC-k számomra teljesen szürke folt, vagy ha csak XY boltból lehet, mert oda van kuponom... azokat sem ismerem, és kevés esélyt látok, hogy megismerjem, mert fizikailag nincs kitéve sehol, egy Webáruházba nem lehet besétálni sokszor raktáron is alig van valami, csak a nagykernél.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
demars
addikt
Köszi, de nem én kerestem most fejest! Egyébként tervezek még egyet beszerezni, sanszos, hogy egy nyitott, vagy fél nyitott lesz... kíváncsi vagyok azokra is...
Most a kis dacommal bohóckodok... próbálgatom! Valahogy nem nyerte el a tetszésemet... eltűntek egy picit a mélyek...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
GabeszHUN
tag
válasz Indeys #38436 üzenetére
Egyébként ami van nekem Maxell Retro DJ, egy hihetetlen jo fejhallgató, és 5 ezer forint mindössze.Hátránya annyi, hogy van akinek , ismétlem nem mindenkinek , csak van akinek kicsit kényelmetlen az elején , utána már hozzáidomul a fejedhez.Nekem az elején ia teljesen jo volt.Van még Takstar hd2000 is, az is nagyon jó az árért.Ezeket tudom ajánlani.(nem kell megiedni, habár az ára azt sugallja, nem ócskák, és lazán felveszik a versenyt a 15 ezres kategóriával.)Ezeket hallottam, van viszonyítási alapom 50 ezres( ath-m50x-) és feljebb is, és amire kell neked, egyszerűen azoknál nem kell jobb.
[ Szerkesztve ]
For Sale AKG Q701
-
GabeszHUN
tag
válasz SonyNex7 #38402 üzenetére
Kedves Sony-Az AKG-ban a basszus pont elég.Ezek tiszta fejesek(mármint az AKG) szinte bármi karakterisztika nélkül.Az mx40 ben kicsit több a mély.Tehát eldöntheted mit akarsz.Vagy sterilebb hangzást, vagy picit méllyel teltebb hangzást.Hidd el ezekkel a fejesekkel már csalódni nem fogsz, bármelyiket veszed a kettő közül.
For Sale AKG Q701
-
demars
addikt
válasz tal-garius #38433 üzenetére
Miért kínlódás...?
Vett egy fejest, nem jött be neki a hangzás világa és helyette szeretne másikat. Én az itteni ajánlások alapján vettem az m40x-emet, nekem bejön, de ez az első fejesem, nincs viszonyítási alapom.
Itt sokan vannak akik folyamatosan hallgatóznak, tesztelnek stb... kitől kellene tanácsot kérni?
Ezért is kérdeztem nemrég (lehet, hogy a dac topikban... ), hogy esetleg Győrben vagy Pesten lesz-e a közeljövőben fejes találkozó... szívesen meghallgatnék néhány típust!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Indeys
csendes tag
Üdv Mindenki!
Tanácsot szeretnék kérni fejhallgató fejhallgató vásárlás előtt.
Két kiszemeltem van. Leginkább zenehallgatásra kellene,néha skype és kis játék.
Az egyik egy JVC HA RX900-as a másik egy Razer Electra (tudom,hogy ez nem illik ide).
Tudom,hogy a kettő nem egy kategória.
Van esetleg valaki,akinek esetleg van tapasztalata a JVC ezen modelljével?
Természetesen a Razer Electra-s vélemények is érdekelnek.Előre is köszönöm a válaszokat!
Indeys
-
Golota
aktív tag
Simán elhiszem. A probléma inkább azzal van, hogy egyes műfajok mai napig (pl. black metal) és a korai death, thrash a legritkább esetben esetben voltak high-end felszereléssel rögzítve. Sőt, a BM esetében nem is számít autentikusnak, ami nem lo-fi (ezzel nem értek egyet, de ettől még így van). Éppen ezért a tapasztalatom szerint drágább, high-end cuccok (nem feltétlen fejhallgatók) simán elévéreznek ezekkel a zenékkel, míg a kevésbé cizellált rendszereken meg nagyot szólnak. Lehet, hogy egy SR60 pont elég ehhez, de nyilván ki kellene tesztelni.
Mindig ez jut eszembe róla (Galaxis Utikalauz):
"A természet erõi közben sebes túlórába kezdtek Vogária bolygóján, hogy kijavítsák az elõzõ mulasztásokat. Elõálltak a Sziporkákkal Ékesített Zsilipfúró Rákkal, melyet a Vogonok felfaltak, miután a héjukat vasbunkókkal szétverték; lélegzetelállítóan karcsú és tarka, égre törõ fákkal, ezeket a Vogonok kidöntötték, hogy megégessék velük a rákhúst; selyembundás, harmatos szemû, gazellákhoz hasonlatos lényeket kreáltak, ezeket a Vogonok befogták és meglovagolták. Szegények nem váltak be közlekedési eszközként, mert a gerincük azonnal eltört, a Vogonokat azonban ez nem zavarta abban, hogy rájuk üljenek."
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz #56474624 #38419 üzenetére
Na igen. Szerintem meg megszokás kérdése, mert én rengeteg elektronikus, (de nem kifejezetten Club) zenét hallgatok, amiben a mély nem csak ütésekből áll, hanem többféle szerepe is van, és nagyon jó megfigyelni mennyi árnyalat és minta lehet a mély szekcióban is, nem csak egyféle dünnyögés. Ennek az egyik királya az LCD3.
Példa: Yvein Monq egyveleg nem túl szép, de ütős, vagy [link] ennél pl. eléggé össze tud folyni a basszus nem megfelelő lehallgatóberendezéssel* (*lol)[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
SunSoul
tag
Pár videó arról, hogyan készülnek azok az elektronikus zenék, amik valóban a zenélésről szólnak:
Rainbow-Serpent STUDIO SESSION 01.01.2012
Alexander Robotnick - The Analog Session - N5 From Outer Space
Torsten Abel - Happy Knobbing 2014 - Jam Session TMAHogy ne csak az elektronikus zenékkel kapcsolatos előítéletek legyenek reprezentálva a topikban.
-
törölt tag
válasz sting2 #38420 üzenetére
Nem akartalak összezavarni, de a 880-nak igazából elég magasa van, valakinek még sok is. Kiegyenlítettebb a 880, jobban hallani a közepeket, tehát abban a tartományban részletesebb. Összességében nézve is részletesebb szerintem.
Nomonoban biztos meg tudod hallgatni, contaxg az illetékes ez ügyben. -
törölt tag
válasz sting2 #38417 üzenetére
A 880 jobb, ha mindent jól akarsz hallani, a 990 (na meg a 770) relatíve fun fejes.
(#38418) .DLL:
Hasonlíthatnám fejhallgatóhoz is, abból is van olyan, aminek sokkal több mélye van, mint a 990-nek. A 990 mélye túl megfogott a tipikus elektronikus zene-rajongóknak, nekik az a jó basszus, ami búg.
Persze minden viszonyítás kérdése, mert a 990 mélye a T70-hez képest búgós.Azt vettem észre, hogy a mai sivatos elektronikus zenék sokkal világosabbak, sok magassal, mint régebben.
Erről nem tudok, tényleg kimarad az életemből, csak időnként, nagy néha nosztalgiázok a 90-es évek eurodance slágereiből, és akkor már az újabbakba is belefülelek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A mély szerintem zenénként változó. Bár nekem csak 770-em van, abból a 32 ohm-os, aminek szintén van rendesen mélye. De nem elektronikus zenén. Személy szerint nem hallgatom a stílust, de aki olyan zenéket hallgat, az kevesli, és én is úgy vettem észre, hogy abszolút moderáltan szólaltatja meg ezeket a stílusokat, nagyon távol áll pl. az x.1-es logitech rendszerektől.
Komolyzenén vagy jazz-en lehet már sok a 770 premium edition mélymennyisége is, de elektronikuson ez a szódával elmegy kategória a fanatikusoknak.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz BomiBoogie #38400 üzenetére
Olyasmi, eleg sok markat kepviselnek.
-
.DLL
veterán
Jaja, XB széria egyenesen undorító számomra Még egy M50 is máshogy rossz
Mundjuk az AKG K540-et is azért hirdettem meg, mert 100-400Hz között nagyon kiemelt volt, utána csökkent lefelé és a középtartományban egy völgy volt. Igaz a basszusa egész jó volt de 100Hz és 2Khz között legyen egyenletesebb egy fejes.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
őstag
Még az ATH-AD500X-en gondolkodtam Japánból, de tegnap egy HI2050-est szereztem be.
Ma hallgattam pár órát. Elsőre szimpi, de még szoknom kell, relatíve kényelmes a súlyát még szoknom kell, egy kicsit ez is melegít, de talán nem annyira mint a DT235 és nem a fülemen ül ami már jobb. Lehet be kellene szerelnem egy vízhűtést a fülemre
Hangjukat még nem tudtam back-to-back összehasonlítani, erre majd a hétvégén tudok sort keríteni. -
.DLL
veterán
válasz sting2 #38408 üzenetére
Amit az elektronikus zenéről ír az nem teljesen igaz, 990-nél kapunk mélyet bőven. A magas tényleg sok, főleg ha Bícc-re keverték a zenét...
A 880, módosítatlan állapotban tényleg szerényebb, cserébe a magasinak is csak a felső tartománya érződik kiemeltnek, ahol a fül érzékenysége már csökken, nem kapunk magas-zuhanyt, így kevésbé bántó.Amit a 600 Ohmosokról írnak az viszont nem igaz. Finomabb magasak, és a 250-hez képest több és pontosabb basszus, mindkét típus esetében.
(P.H.)
-
Indeys
csendes tag
Üdv!
Tervezem,hogy veszek egy fejhallgatót.
Két kiszemeltem van. Leginkább zenehallgatásra kellene,néha skype és kis játék.
Az egyik egy JVC HA RX900-as a másik egy Razer Electra.
Tudom,hogy a kettő nem egy kategória.
Van esetleg valaki,akinek esetleg van tapasztalata a JVC-vel?
Természetesen a Razer Electra-s vélemények is érdekelnek.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
sting2
addikt
Ez esetben igazuk van ?
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
Dorien
veterán
Takstar Pro80 vagy HI2050 ha nyitott is szóba jöhet. (jobb tér, természetesebb, hosszabban hallgatható, viszont nincs izoláció)
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
törölt tag
Anyagminőségben sehol nem lesz hozzá képest, a K550 egy nagyon jól összerakott és nagyon jó anyagokból építkező fejes, ehhez képest az M40x műanyaga nem egy kategória. Persze használható. Mondjuk nem tudom a külsőn mennyi változtattak az X modellnél, én a sima M50-et próbáltam, az kb a Beats minőségét hozta (biliműanyag, tompa, elfolyós mélyekkel), de a 40-es állítólag jobb. Meg kellene hallgatnod.
-
Zsohi
őstag
Sziasztok,
Klasszikus rock zenéhez, elsősorban otthoni használatra milyen fejhallgatót ajánlatok? Jelenleg egy Xonar DG hangkártya van a gépemben, ami a későbbiekben szeretnék lecserélni.
A topik összefoglalót elolvastam és a netet is bújom már napok óta, amiből én azt szűrtem le a Takstar Pro80 a legjobb vétel(ezen árszint fölé már nem mennék), de a ti véleményetek is érdekelne.https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
SonyNex7
senior tag
Köszi, a gyors választ.
Igen így volt de rájöttem hogy lehet egy kicsit több,illetve bekorlátozott hogy csak az ex-ből vehettem de most már bármelyik bolt szóba jöhet.
Mit ajánlasz még ebben a 30k kategóriában ami hasonló fizikai paraméterekkel bír mint az ath?[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Eredeti igényeid között szerepelt, hogy ne legyen sok basszus. M40x-ben több van, pont jó szerintem.
Azt ne felejtsd el, hogy a fejhallgatókat be kell járatni, addig nyers/lapos/éles/mélyszegény/dinamikátlan (a megfelelőt mindenki húzza alá) tud lenni, s mintegy kb. 50 óra után (ez függ az adott darabtól is) éri el a végleges hangját. Van amelyik többet, van, amelyik kevesebbet változik a bejáratódás alatt.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
SonyNex7
senior tag
Sziasztok.
Vki reagálhatna kérdésemre?!Az akg k550-el szemben az audio technika m40x?Hangzás,anyaghasználat érdekelne elsősorban.Mennyivel több benne a basszus?
Az akg-be kicsit kevés volt szeretnék egy olyat amibe egy kicsit több van.Ami tetszik még hogy cserélhető a kábel,jobban összecsukható,van hozzá hord táska.Tudtok valami mást ajánlani esetleg ami olyasmi mint a ath m40x és olyan 30k körül van?
-
Nigér
őstag
A Fejhallgatóplázánál a húsvéti akció van, fejesekre és fülesekre, bluetooth hangszórókra 20%, fejhallgatóerősítőkre 15% kedvezmény, ha minden igaz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Opel topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM