Hirdetés
- PlayStation 5
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Elden Ring
- GTA V
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
Brain75 #43600 üzenetére
Én igen - van készleten 20 gurigám
A sunlu gyártja, csak átcímkézi. Ár/érték arányban elég jó filamentnek tartom (igaz, nagyon drágákat csak párszor használtam). Szerintem próbáld ki nyugodtan. Arra figyelj, hogy német raktárból rendeld ha lehet. Úgy gyorsabb és olcsóbb is. -
válasz
Brain75 #43600 üzenetére
Konkrét bejegyzést nem tudok linkelni, de olvastam már róla valahol, hogy elvileg ugyan ott készül, ahol a Sunlu. A csomagolása is nagyon hasonló. Papír spool-os, pap20 jelöléssel, de az itthon nem rakható szelektívbe. Én vettem 10 kilót belőle ABS és PETG. Eddig nem volt vele gondom, 3 kiló elment már belőle.
-
törölt tag
válasz
Brain75 #35734 üzenetére
Szerintem ez legyen a legkisebb baj. Viszont mivel le van csavarozva sosem fog elmozdulni, mindig viszintes marad, max fejcsere miatt lehet szükség szintezésre.
fabula Engem elsőnek a Makerbase alaplap fogott meg, vannak benne tartalékok. Na meg a videón ahogy elsőre nyomtat... Ezzel nem kell csinálni semmit csak vásárolni a tekercseket, lítium zsír és kb. ennyi. -
fabula
őstag
válasz
Brain75 #35734 üzenetére
Nem olyan rossz az a kerek asztal. Nekem egy Anycubic Kosel Linear Plus van már vagy másfél éve és klasszul nyomtat. Nekem ez van beállítva PLA nyomtatásra és 240 mm az asztal átmérője. Az Flsun nagyobb. Ráfér erre sok minden.
Nem tudom, hogy szerencsém volt-e vele, de ez volt az egyetlen gépem, amely összerakva és a Marlint 2.xx-re lecserélve azonnal szépen nyomtatott. A delta szintezés egyszerű és pontos, egyszer megcsinálod és nem nagyon kell többet hozzányúlnod a szintezéshez, mert az asztal fix.
Ha lenne rá keret, én megvenném az Flsun deltát és eladnám az Anycubicot. Az Flsun sokkal fejlettebb elektronikával rendelkezik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Brain75 #35649 üzenetére
Igen, így csináltam. Firmware letölt, sdkártyára másoltam, sd a nyomtatóba, bekapcs, fw frissült, kikapcs, sd ki. És innentől kezdve sem sd-vel bent, sem sd nélkül nem kapcsol be. Ha ráteszem a firmwaret az sd-re akkor újra flasheli a fw-t, és akkor ismét bekapcsol. Lényegében minden bekapcsoláskor fw-t kell frissítenem.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Brain75 #35069 üzenetére
Ne haragudj, de tudsz árat mondani meg forrást, vagy pedig csak kötözködsz ?
Csak kötözködök, nyugi
Megkérdeztem valamit, amire neked annyi volt a válaszod, hogy akkor mennyi legyen ?!
Még azt is idézd ide, hogy mi volt az a valami és akkor lesz kerek egész a dolog. Mivel nem az első, hogy belefutok ilyen sztoriba, főleg mostanság, ezért bátorkodtam megjegyezni, hogy ez nem így megy -
Janos46
tag
válasz
Brain75 #35064 üzenetére
Egyben eladó 19db Japán lineáris sin kocsival ( 310mm - 640mm ) 35 00 Ft
Jófogás -
fabula
őstag
válasz
Brain75 #34939 üzenetére
Csak mondom, hogy a BMG klón extruderek is dual gear-esek és ahová az un. MK8 extrudert fel lehet szerelni (amit te keresel), oda a BMG-ket is. Én több BMG klón extrudet is használok (Fystec, Trianglelab) és nincs velük semmi baj. Egyikből nemsokára Sherpa mini lesz DD-hez
, mert a belseje ahhoz is jó. Ja és sokkal jobbak szerintem, mint az MK8-ak.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz
Brain75 #34700 üzenetére
Én ebből indultam és az egyedi dolgokat mint mondjuk az extruder kalibráció átállítottam.
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz
Brain75 #34697 üzenetére
Ha jól nyomtat, szerintem teljesen felesleges másik firmware, ha jót akarsz magadnak
. Esetleg van valami olyan új funkció az újabb Marlinban, ami neked hiányzik? Akkor esetleg érdemes lehet megfontolni, egyébként meg minek piszkálni, ami jól működik
?
Ez az én személyes véleményem, mely sok-sok tapasztalaton alapul, kéretik nem kritizálni. Egyébként is mindenki azt csinál a saját nyomtatjával a saját felelősségére, amit csak akar
!
-
dugesz77
őstag
válasz
Brain75 #34697 üzenetére
Igaz egy kis pénzbe kerül az éves előfizetés (választható mennyit adsz)de itt minden fent van akár napi frissítéssel.
-
dzsidzsas
tag
válasz
Brain75 #30446 üzenetére
Nem, most nem vagyok otthon, de amint haza érek teszek fel képet. Sajnos nem csak nekem van vele bajom, ahogy nézem, az újabb 3 pro-nál motort váltottak.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Brain75 #29552 üzenetére
Emiatt tettem be a Tarantulá-s képeket. Olyan ez, mint a DSLR, nem leszel jobb fotós vele.
A Voron fancy, bleeding edge, az egész mainstream 3D világ egyik erős mozgató rugója. Nem kell vele sokat matatni. Viszont az olcsóbb gépekkel is lehet szépen nyomtatni. Igaz a Voron nagyobb tempó mellett hozza ugyanazt.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Brain75 #29483 üzenetére
A hosszabbik oldal felénél látszik kb ahol kifogyott, és várni kellett kicsit, hogy betolja az újat. Nem vészes amúgy.
Filament-szenzornak meg ott voltam én, hátam mögött a nyomtató ideiglenes helyén amíg finomhangolás alatt van
Bár lehet egy egyszerű kapcsolósat lehet összerakok majd. -
cross56
senior tag
válasz
Brain75 #29368 üzenetére
Sziasztok!
Pár napot hagynom kellett a nyomtató témát, mert kicsit sok lett, de visszatértemÉn is ugyanezt szerettem volna megrendelni már több mint 1 hónapja nincs nekik, ezért vettem végül aliról. (Ami még mindig nem jött meg)
LamaCube: Üveget megnéztem, nem ferde. Felhelyezve és lefogatva az asztalhoz sincs alatta rés. Tehát tényleg nem görbül hozzá.
Annak ellenére, hogy többször szétszedtem és összeraktam a nyomtatót, valami még is az összeszerelésnél megy el? Továbbra is nagyon közel van középen a fej szintezéskor, széleken meg szinte távol.honeypot: Igyekszem nem rá görcsölni, csak ahogy fentebb is írtam, nem minimális az eltérés a sarkoknál és középen. Lehet az alufóliával kell majd megint játszanom, hogy viszonylag jó legyen. A bl-touch meg szintén úton. van.
-
cross56
senior tag
válasz
Brain75 #28976 üzenetére
Ma több időm volt, így alaposabban szinteztem az asztalt és nyomtattam egy benchyt. Az eddigi beállításokon nem változtattam. Szerintem a szintezés és maga a hajó is jól sikerült. Persze brim nélkül még mindig nem mertem nyomtatni, esetleg majd én is kipróbálom a ragasztót.
Hétvégén pedig szeretnék valami komolyabbat is készíteni
-
fabula
őstag
válasz
Brain75 #28990 üzenetére
Van.
Ne használj BL-Touch-ot.
Komolyan, az elején még én is próbálkoztam vele, de többszörre többfélét mért, szerintm nem negbízható. Azóta is a fiókban van.
Halgattam itt a nálam tapasztaltabb fórumtársakra és beszinteztem manuálisan, papírlappal egyik nyomtatómat kb. 1,5 másikat 1 éve. Mivel nincsenek mozgatva, azóta sem kelett újra szinteznem egyiket sem, csak nyomtatok.
A gyorsabb szintezéshez esetleg segít egy erre kitalált gcode (letölthető pl. Thingiverse-ről), ami felfűti a nyomtatót, majd gombnyomásra tovább lépked a sarkokra és középre. Ezt kétszer megismételve jó is lett a bed szintezése. -
honeypot
tag
-
cross56
senior tag
válasz
Brain75 #28973 üzenetére
Igen, szívtam is vele... skirt-tel is próbáltam nyomtatni, akkor egy pár réteg után a fülei elváltak az asztaltól. Elsőnek az a kis része ahol mozogni tud, aztán komplett részek is elváltak az asztaltól.
Sajnos már nem merek semmit brim nélkül nyomtatni mert akkor a sarkok mindig feljönnek, deformálódnak.
Szerintem amíg nem jön meg az új asztal addig ezt nem is tudom kiküszöbölni, mert egyszerűen bárhogy szintezem sosem tökéletes.A kalibráció már kompletten megtörtént amúgy. Extruder és estep is, ezért furcsa, hogy ezek után így nyomtat. Na meg eddig mintha jó is lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz
Brain75 #28347 üzenetére
Pont direct drive-nál volt nekem is ez a probléma. Én ezt a fajtát használom több mint 4 hónapja tökéletesen üzemelt mindenféle dugulás, akadás nélkül mígnem hétvégén kattogott és szemmel láthatóan kevés anyagot nyomott ki. Mivel nem a ptfe végével volt a gond ,ahogy szokott, nem rögtön erre a problémára gondoltam én sem. Visszahúzva fűtött filament végén nem volt tönk ami elárulta volna, mert itt feljebb két oldalt tudott az anyag felgyűlni. Motor és extruder csere után még mindig ugyan olyan rossz volt akkor néztem rá a ptfe-re ami a gyári fehér itt. Nem foglalkoztam eddig vele ,mert tényleg nulla gonddal ment és addig nem akartam bolygatni amig nincs hiba. Megjegyzem negyedik hónapja jó a gyári műanyag extruder kar is és még mindig nem tőrt el. Lecseréltem most a ptfet capricornra + a chep okosítás és megint nyugodtság van.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Brain75 #28349 üzenetére
Nem tetszik ez a kit. Nekem ne forditson hatat az extruder!
Igy be kell maszni moge, hogy eszrevegyem, ha daralja a filamentet.
Ezt a fajtat szeretnem megepiteni, de BMG extruderrel. De meg nem szantam ra magam. -
Norbi46
aktív tag
válasz
Brain75 #27857 üzenetére
Szia!
PLA amit a géppel együtt kaptam. Melegen el végeztem a papírlapos szintezést nyomtatás előtt. Igen tudom hogy terítenie kellene! Tehát meg csinálom melegen a szintezést manuálisan és utána csak bekapcsolom auto szintezést mert van Bl touch is a gépen.
De ezt kérdeztem is itt hogy hogy jön össze a manual auto szintezés? A könyv azt írja csináljam először manuált utána autót! A hőfokok 200/50.
A Z tengely kompenzáció nem tudom befolyásolja-e?![ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz
Brain75 #27572 üzenetére
Néztem nála is, de most sajna nincs készleten
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen autót vegyek?
- Politikai mémek
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Parfüm topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával