Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Le van árazva a Bambu X1C és P1P (valamint az AMS is) a Bambulab.com-on, ha valaki most tervez venni.
-
-
válasz
JulianSinulf #40872 üzenetére
Super Lube szokott lenni Amazonon, én is ott veszem.
-
válasz
Marci112233 #40779 üzenetére
Sovol SV06 erre tökéletes lesz (és nincs görgő szóval nem lapulhat
), persze nem tudjuk milyen anyagokat akarsz nyomtatni, milyen felhasználást kell kibírniuk.
(de ha meg tudod tervezni szerintem fémből is legyártják neked CNC-vel pl.)
Fusion360-at nézd meg, otthoni felhasználásra ingyenes (ez itt mondjuk szürke zóna), vagy OpenSCAD ingyenes. Mindkettőhöz van millió jó oktató videó Youtube-on. -
válasz
excalibur36 #40661 üzenetére
Hát közelebb a bedhez, lévén hogy kifutsz a -2-es Z-ből. 0.4-1.0mm között bármi jó, szerintem a bankkártyák talán 0.7-0.8 vastagok.
-
válasz
excalibur36 #40659 üzenetére
Persze, állíts a Pinda szenzor magasságán.
-
válasz
fabula #40570 üzenetére
Ugyanez itt, Orca-val gyerekjáték a kalibrálás a beépített cuccokkal (temp tower, flow1-2 és pressure advance mind nagyon egyszerű volt). Nekem nem hiányzik a lidar, de mondjuk el tudom képzelni hogy egy kezdőnek a fentiek is feketemágiának tűnnek (beléptem pár P1P FB csoportba, ott azért vannak 3D nyomtatásban nagyon kezdők is).
-
válasz
JulianSinulf #35603 üzenetére
"De addig is megbeszélhetjük, hogy vajon mitől lett fekete az amúgy fehér cső."
Ezek a PTFE csövek kb. 240 fokig működnek, mentél ez fölé? A heatbreak-et is érdemes lehet egy bi-metal vagy titanium változatra kicserélni esetleg. Bár én az MK3S+-t használnám, ezt meg eladnám ahogy van -
válasz
excalibur36 #35369 üzenetére
Ez inkább Raspberry topic, de "sudo raspi-config" és ott az Interfaces részen engedélyezve van?
-
válasz
excalibur36 #35320 üzenetére
Octopi-vel gondoltad?
Ha igen akkor Chris Riley segít.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
JulianSinulf #35275 üzenetére
Van ilyen, de nem olcsó, mondjuk árat nem említettél
-
válasz
petyus_ #35175 üzenetére
Ha nem akarsz extrém gyorsan nyomtatni akkor jó a gyári extruder (alu idle arm, POM wheel, titanium/bi-metal heatbreak, ezek a javasolt upgradek).
Milyen Artillery ez? Egy Marlin 2.x jót tesz nekik, Linear Advance engedélyezése pl. lehet segít azon a kerek valamin a rövid utaknál inkább túlextrudáltnak tűnik.
-
válasz
peugeotmate #35119 üzenetére
Extrudr nagyon jó cuccokat gyárt
-
válasz
Mr.Csizmás #35037 üzenetére
Ez a változat állítva nyomtatva, brim-mel?
https://www.thingiverse.com/thing:4554337 -
válasz
JulianSinulf #34822 üzenetére
Lassabb retract speed-el próbáld szerintem, bár nem ismerem a CR6se-t.
-
válasz
JulianSinulf #34820 üzenetére
Próbáld meg 200-on és 65-70es asztallal. Retract milyen sebességű és mekkora?
-
válasz
kovacszk #34496 üzenetére
Nem lehet megfordítani, szemre az egy X1, ott a csavarok bele vannak ragasztva az üveglapba (Ultrabase-szerű).
@petyus_
Én is lejjebb venném 190-195 körülre, asztalt fix 65-re és PLA esetén mehet még közelebb is. IPA pucolás legyen minden nyomtatás előtt, csavarok feletti részeket kerüld (ott kicsit hidegebb a gyári üveglap) -
-
Ender 3 S1 teszt, jól sikerült darab
-
Újabb Prusaslicer beta verzió, többek között ez már tud magyarul és van benne Artillery Hornet profil.
-
válasz
Szabikaa20 #34234 üzenetére
Semmit
-
válasz
szabieable #34219 üzenetére
Princore.de, de szerintem MOra nem szállítanak.
-
válasz
Szabikaa20 #34195 üzenetére
Z offset néven fut talán. PS nekem is szebben nyomtat (de gondolom az valami beállítások miatt lehet).
-
válasz
Szabikaa20 #34182 üzenetére
Extruder kalibrálást érdemes filament váltásnál is újra megcsinálni
-
válasz
Tarkarongy #33968 üzenetére
Hornet teszt (a srác eléggé ért az Artilleryhez, szóval ha ő azt mondja hogy fasza 200$ alatt akkor nem lesz gond)
-
válasz
Janos46 #33959 üzenetére
Termisztor kábel kontakhibás a fejnél vagy a hotbednél, pl. az csinálhat ilyent.
Mindegyik jól mutatja a hőmérsékletet bekapcsoláskor, nem látsz -15 fok kijelzést?
X1-ed van ha jól emlékszem? Van nyomtatott rögzítés a hotbed csatlakozónál?
Hotbed kábel borítása még a régi? (Ragadós fekete műanyag-szövet cső?)
Ja igen, és a flat kábelek is csinálhatnak ilyent, érdemes megnézni nincs-e valamelyik pin megégve a kábelen és/vagy a foglalatokban.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Tarkarongy #33921 üzenetére
Tüzérségi alaplappal csak jó lehetViccet félretéve a Hornet-nél úgy tűnik az Artillery már megtanult egysmást és próbált megbízható, egyszerű szerkezetet készíteni, ami már gyári kiépítésben is jól működik.
Nekem sima Genius van, a következő modokkal:
Alu heatbed, mágnese flex PEI (princore) (a gyári üveglap enyhén hullámos volt nálam)
újfajta Titan heatsink V2 (v4-es X1-en is ez van már, nem menetes hanem sima a heatbreak hüvely)
új POM kerék a Titanba (normális minőségben megmunkált filament fogaskerékkel)
új ALU kar a Titanba (gyári műanyag itt is törik)
titánium heatbreak (ez kurvára megérte)
CNC megmunkált heatblock+új szilikon zokni (csak a nozzle látszik ki)
Mellow NF-V6 Volcano nozzle (a gyári katasztrófa, ez jó minőség és olcsó)
dual petsfang szerű tárgyhűtés 5015 ventivel (ez ABS-ből nyomtatott, vettem készen)
Maga a cucc extrém csendes, teszteltem előtte Ender5-öt meg Eryone nyomtatókat is.
Egy Platsa szekrényben lakik és csukott ajtóval nem hallani ha dolgozik.Volt ezen kívül még a saját hibámból pár döglött dolog: termisztor, egy MKS alaplapon megöltem a termisztor részt, de itt tudtam komplett lapot+kijelzőt venni használtan 25€ért, mert sokan cserélik 32bitesre meg nagyobb kijelzőre. Ezt mondjuk nem értem, a gyári cucc is tök jól működik Marlin 2.0.9-el megy egy BTT-ről portol TFT firmware-rel (most már, az első évben nem volt még normális firmware egyikre se).
Nem számoltam össze a modok árait, maga a nyomtató ~220€ volt 2020 októberében, a modok legalább még ennyi.
Mai fejemmel egy Prusa MK3S-t vennék vagy ha olcsón kellene egy Mini-t, de akkor nem tanultam volna ennyit a 3D nyomtatásról, slicer beállításokról, firmware flashelésről, elektronikáról
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Mr.Csizmás #16557 üzenetére
Nekem kéthetente van ilyen, pár nap és elmúlik és jöhet a következő
-
válasz
DrojDtroll #14986 üzenetére
Milyenek a mostani motorok és driverek?
-
Beszállok én is egy Ender 5-el a klubba (megint), vasárnap rakom össze.
Sajnos a fém extruder késik, úgyhogy első körben egy alapgép teszt lesz
Van úton egy LerdgeX board is, később azt tervezem beleépíteni.
A gép egyébként 256€ volt szállítással ebay.de-n (volt egy ~30 eurós kuponom),
Belgiumból jött Berlinbe 3 nap alatt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Eladóak a képeken látható P2 P3 P4 C2D C2Q számítógépek gyűjteményből
- HP Z640 - 2680V3 12 mag, 24 szál max 3,3GHz, V4 ready, 32GB DDR4 RAM, 925W táp, számla, 6 hó gar
- Új 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 3080 10Gb/16Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari (27% ÁFÁ-s)