Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
-
-
axlfsi
veterán
válasz
ptesza #47779 üzenetére
Nagyon köszönöm kedvességed és Neked is, #47780Ton-ton
(openscadhez kell egy alap programozás ismeret ugyebár(?), de úgy döntöttem, hogy "első körben" a F360-at bogarászomo át és veszek fel egy "alap tudást").ptesza, Te miben tervezted újra, ha nem titok? (elvileg Tinkercad-ben nem lett volna nagy meló (1. duplikálom, 2. egyiknek a végéből hagyok meg valamennyit, a többit eltüntetem egy ráillesztett megfelelőre méretezett kockával negatívba összevonással, 3. majd a megmaradt "véget" hozzáigazítom az eredetihez, úgy, hogy ezáltal meghosszabbítva azt... de nagyon nem tudtam szépen illeszteni és sajnos a Tinkercad túl buta ahhoz, hogy szépen eldolgozzak esetleges kitüremkedéseket, kitöréseket, rossz illesztéseket, stb ... ilyen munkákhoz egyszerűen nincsen "ecset", mint egy pl. képszerkesztőben, ... Fusionban már szerintem gyerekjáték kellene, hogy legyen, ha megvan a gyakorlat (de lehet tévedek).
-
axlfsi
veterán
Ennek a függöny fogó cuclinak a hosszát szeretném módosítani, azaz, hosszabbra tervezni. Ha így most ránézünk, kvázi egy fél óra" nagyságú az a félkör és nekem (asszonynak
) picit hosszabb kellene (naugye, tipikus!
), ami olyan, mondhatni "40 perces", ha értitek miről beszélek.
Szerintetek hol, milyen alkalmazással, miként lenne a legegyszerűbb? (Tinkercad-ben már bohóckodtam, de komolyabb ismereteim sajnos nincsenek még), a szeletelőkben pedig szerintem nem megoldható ez már (?)
ui.: esetleg ha valaki feltöltene egy módisított változatot, szívesen adnám neki a havi ingyenes boostomat.
Köszönöm!
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
válasz
spider23 #47473 üzenetére
Ez jó ötletnek tűnik és nagyságrendekkel gyorsabbnak, egyszerűbbnek. A golyóknak, mint olyan, nem okoz semmilyen fizikai vagy egyéb behatást, ami kedvezőtlenül hatna a halmazállapotára vagy egyáltalán, a minőségére? Tehát, teljesen biztonságosan használható vajon ez a szárítási módszer? (gondolom igen, de azért megkérdezem
).
-
axlfsi
veterán
... még mindig nem jutott időm foglalkozni vele, de majd hamarosan lesz az aprón egy kb 8 órát (se?) használt szárító, ha majd valakit érdekel.
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
válasz
AeSDé Team #47292 üzenetére
Nekem a Sunlu-é van, még 3D Jake-n vettem (de kb. mindegy hol veszed, ahol a legolcsóbb).
Nem tudom mi tud ezekben az egyszerű szerkezetekben csalódás lenni, de bizonyára én nem használtam túl sokat (valóban nem).
-
axlfsi
veterán
válasz
katyilkadr #47243 üzenetére
Sok ilyesmi van, pl. Adblue
-
axlfsi
veterán
válasz
Mr.Csizmás #46982 üzenetére
Naja, pont akartam írni... de ha nem gyorskombinációzol, akkor meg ott a dedikált gombsoron ami kell hozzá;
Sőt, az Auto orient is egy nagyszerű dolog;
-
axlfsi
veterán
válasz
Mr.Csizmás #46803 üzenetére
Sajnos jellemző, nem is kicsit és egyre inkább hívják fel a figyelmet már erre is. Nem újkeletű dolog, de való igaz, hogy mostanában lett felkapott ilyen formában.
-
axlfsi
veterán
válasz
poli27 #46795 üzenetére
Nálunk a lányok az üveg szívószálat preferálják (és valószínűleg a legveszélytelenebb is, ... de egy acél sem para. Az aluból már válhat ki BPA).
Mosogatógépben gyönyörűen elmosódik, semmi macera nincs vele (nyilván nem lehet dobálni, mert törik, sem ráharapni nem érdemes).
-
axlfsi
veterán
Ilyen, vagy ehhez hasonló ecset-okosságot láttatok már esetleg valahol (stl)?
-
axlfsi
veterán
válasz
Bambuszpro #46775 üzenetére
Eleve nem véletlen, hogy pl. a táp házak (is) nem műanyagból készülnek; hőelvezetés akkor is megtörténik, amikor nem csak egy lyukon keresztül hajtja ki a forró levegőt egy venti.
Én személy szerint nem kockáztatnék, ... de legfeljebb csak elolvad, felgyulladni csak nem fog
Puding próbája az evés! -
axlfsi
veterán
FilaDryer S4 reális ezért a 60k -ért vagy szokták kuponozni, jóval oölcsóbbért időnként? (egyáltalán nem sürgős, azért is kérdezem...)
-
axlfsi
veterán
válasz
poli27 #46531 üzenetére
Pont ma találtam rá én is! ... akartam is kérdezni, hogy MILYEN? ... állítólag azért tűntek el pár hónapra, mert nem akarták már a régit árulni és a teljes redesign-ra koncentráltak.
Ha jött érdemi fejlődés (és nem csak egy excel táblét vált ki), beszállok, mint vágásiferi...
Milyen??
szerk.: lol, ez most ingyenes lett?!
... tudtam én, hogy várni kell a vásárlással
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz
MrAlex #46490 üzenetére
"De a bed mesh szerintem minden nyomtatás előtt alap."
Be is bszn*, ha Bambunál is így kellene .... szerintem máshol se vannak ilyen feltételek (pl. Sovol), de nekem van még egy E3 V2-m, amit csak a nosztalgikus emlékek miatt nem adok el, a mai napig teszi a dolgát (ha kell), Marlin fw JyersUUI-val, tud akár 10x10 -es bed mesh-t, de ott sem kell minden nyomtatás előtt bedmesh kalibráció... Ezt nem is értem! -
axlfsi
veterán
válasz
Mr.Csizmás #46356 üzenetére
akkó mán bejárónő
-
axlfsi
veterán
válasz
azbest #46353 üzenetére
...és a kaputelefonhoz nincs alternatív tipped? ez a 83k is egy vicc, ezekért a cuccokért
-
axlfsi
veterán
válasz
ptesza #46283 üzenetére
Nos, teljesen egyértelmű, hogy mennyire jól láttad a probléma okát és azokat a letöréseket módosítottad, ... nem is értem, hogy az eredeti tervezője azt, hogy gondolta (most már így persze, utólag részemről is belegondolva), ugyanis hibátlan lett immáron
Köszi mégegyszer! -
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Régen nyomtam ebből a PETG-ből és emlékeim szerint, akkor sem volt at igazi (talán SUNLU? ...úgy rémlik).
P1S, max.vol.speed 10, 255/70 a hőmérsékletek, flow ratio 0.95 és az első 3 rétegnél még nincs hűtés (ez ok?)Szerintetek milyen beállításon állítsak legelőször, hogy jobb legyen az az első pár réteg?
-
axlfsi
veterán
válasz
fabula #46242 üzenetére
Oh, elbénáztam a linket, mutatom máris, nézd: Tire valve tool
(teljesen érthető és logikus is, amit írtál és javasoltál , ... nem is értem miért állítva nyomtatja a tervezője, de a fotók alapján úgy van).[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Ezt nyomtatnám ki, ami célszerszám eredetileg (jó ha) fém, de egyébként létezik műanyagban is.
Tisztában vagyok az FDM nyomtatók hátrányaival is és meglepetten tapasztaltam, hogy létezik erre a tool-ra is terv, mi több, (elvileg?) ki is nyomtatták már többen, nagy megelégedettséggel.Ami a bajom, hogy a hegye úgy törik be, mint a ropi... én nem is csodálkoznék rajta, ha nem azt olvasnám, hogy egyeseknek jó lett.
Természetésen az infill 100% nálam is ... van még valamilyen trükk, amivel erősebb lehetne a hegye?
-
axlfsi
veterán
válasz
poli27 #46171 üzenetére
Igen, ma válaszolt a kérdésemre a YT kommentszekcióban
(működni működik, csak levették a Playről, mert megtévesztőnek ítélték, ha úgy hagyják ott, mert egy teljesen átdolgozott, új szoftverrel jelentkeznek hamarosan vissza, ... kíváncsian várom, miben, mit tudtak fejleszteni, amitől talán még praktikusabb lesz(?))[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Áhh, végem!
... mekkora egy beetetés, elképesztő: ÉLŐ stream megy éppen Sovol SV08 és megy egy alap, nyugtatót lassú zongorajáték és mellé képzeljétek el a nyomtatót, de levéve a zongorához képest a hangereje 10% (vagy annyin se), a lényeg, hogy éppen még hallható, így, aki esetleg nem ismeri, nézett teszteket, azt hiheti, hogy milyen halk!
beszarok!
Nagy kópék, ezek a kínaiak!
-
axlfsi
veterán
Nem véletlenül halogattam (habár megkaptam, hogy mit spúrkodom), de abból, amit láttam, nekem sem tűnt túlságosan különlegesnek.
Ennek ellenére néha ránéztem, hátha leviszi az árát, hiszen időszakosan sokan szoktak olyat... erre most látom, eltűnt, de még a hivatalos YT csatornán szereplő teaser videó alatt sem válaszol erre a kérdésre a fejlesztő, már 8. napja.
Valami gubanc lesz itt... és így utólag úgy tűnik, nem is baj, hogy nem vettem meg.ui: mintha láttam volna már alternatívákat (talán nem mobilos, hanem PC-n műküdőeket), majd rákeresek.
-
axlfsi
veterán
válasz
axlfsi #46162 üzenetére
Akik megvették; Nektek működik még? (Android).
Valamiért el lett távolítva a Play-ből és a gyártó weboldalán sincs még frissítve egy esetleges újabb linkre (vagy csak az apk linkelve). -
axlfsi
veterán
Srácok!
A Spoolstock alkalmazással mi lett? ... nem találom a régi helyén, de a nevére rákeresve sem
-
axlfsi
veterán
válasz
mumtaz #46103 üzenetére
Nem értem ezek mikori verziók, de ami nekem van (Proteco KIT Leader 4 PRO kétszárnyú kapunyitó szett-ben lévő infra) egyszerűen csak ha hagyom végállásig nyílni, még egy gombnyomást kap és gyakorlatilag nem számol vissza, hogy utána bezárjon. Addig nyitva is marad, amíg nem nyomok rá újra.
-
axlfsi
veterán
válasz
LógaGéza #46048 üzenetére
Lehet én nem látom jól, de ez a feszességmérő elég nevetséges; gyakorlatilag az alulról ellen feszítő gumi határozza meg "egzakt" módon a mért értéket? ... na ne mááá
(ami gumi két egyforma nem lesz, folyamatosan változik annak is a feszessége az idő előrehaladtával, stb).Ettől az alis moddolt sublertől tuti van precízebb műszer is
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Esetleg valaki felismeri a PS-en lógó sárkányt?
Linkelhetné nekem
link -
-
axlfsi
veterán
Skacok! Ez a faszi minden videójában ragaszgat is; vajon mit használ? Egyszerű, színtelen körömlakk vagy attól némiképp cizelláltabb a történet? (első ránézésre nekem annak tűnik...).
-
axlfsi
veterán
Közben most látom, hogy ASA-t írtam, de ABS-re gondoltam, ...viszont jól jött ki így is, mert valójában mindkettővel szeretnék majd próbát tenni és köszönöm a hozzászólásokat, ... csak még várom a lassan már 1 hónapja vásárolt, de majd csak "október 7-ig postára adjuk" P1S upgrade kitemet, amivel majd "bedobozolom" a nyomtatót.
Tudnátok írni pár igazán jellemző területet mindkettőre? Tehát miket nyomtattatok kifejezetten ABS-ből és mi az, amire inkább és határozottan az ASA a jobb?
-
axlfsi
veterán
válasz
MrAlex #42158 üzenetére
220 az az US stock (de az itt nem lesz elérhető). Az EU már 229 ... és ha holnapra kell, nálam kb. legfeljebb egy dixievel (Alexander Hamilton) több most mert már nagyon kell a hely
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
válasz
syler123 #42011 üzenetére
Több kúton is kerestem, de esélytelen. Egyiken megígérték viszont, hogy berendelik (csodálkoztam is), aztán mikor eljött az ideje, egy hét múlva, azzal hívtak fel, hogy ja, megésem...
Webshopból rendeltem (most nem tudom hol a legolcsóbb, de google megmondja).ui.: egyébként vicces, hogy a saját terméküket nem tartják/forgalmazzák a kutakon
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz
dugesz77 #41898 üzenetére
... hmm, a sütős tesztnél, balról a második anyag mi volt? mondja, de nem értem ... "i need pla"-nek fordítja az auto translate is
Közben rájöttem: "Lazy annealing of PLA" ... ezt sem hallottam még, de mindjárt meglesem (egy korábbi videóban ott van - sejtettem!)[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz
Mr.Csizmás #41878 üzenetére
Na, de egy nem fehér se tudná?!
... najó, megyek is és flössölök egy hideg fröcsikét a torkomba -
axlfsi
veterán
válasz
daninet #41524 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá - legalábbis, ami számomra nem volt egyértelmű, hogy - az a bizonyos glue stick nem azért kell, hogy jobban ragadjon, hanem éppen ellenkezőleg; hogy ne gyógyuljon a textured PEI lap atomjaiba bele a PETG (nekem a PETG konkrétan felrángatta a textured bevonatot pár helyen...
-
axlfsi
veterán
válasz
JulianSinulf #41503 üzenetére
Nekem azt írták, de elképesztően értetlen a support és az egész banda; már váltottunk 5-6 levelet, egyszerűen képtelenek felfogni, hogy én még akkor regisztráltam, amikor Kickstarteren indultak, de azóta IS beírtam már párszor, sőt, felvettem nekik frissen- ropogósan egy videóra és elküldtem, ahogy beírom az email címem és rányomok és mivel visszaigazolni nem kell a feliratkozást(!) - ja, durva, mi?! - így én részemről végeztem... spambe sincs semmi... és ha ez nem lenne elég, két másik e-mail címemnel is regisztráltam (ezekhez persze megjöttek a levelek, de azok is egy nap múlva...
). Így, hogy 3 címmel ja regisztráltam, igazoltam a vásárlásaim (igen, van vagy 2000 € + költésem náluk), ignorálnak és azt írják vissza robotok módjára, hogy regisztráljak a hírlevélre...
Nekem már nem is kell az AMS,...[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz
JulianSinulf #41495 üzenetére
Hat persze! ...mert nem íratkoztál fel a hírlevelükre!
-
axlfsi
veterán
válasz
JulianSinulf #41443 üzenetére
Ja, oke, amikor magad tervezel CAD-ben, az nyilvan mas, ott adottak a meretek. Koszi azert!
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Sokszor előforult már, hogy a szeletelőben ellenőriznem kellett volna bizonyos méreteket. Ezt, amikor még Cura-t használtam, könnyedén megoldottam, ott volt ruler plugin, ... de pl. Orca-ban nincs (vagy talán Prusa Slicerben sem).
Mit tanácsolnátok, hogy és mivel ellenőrizhetnék valós méreteket gyorsan, még nyomtatás előtt, ha szükségem lenne rá?
Veletek egyáltalán szokott ilyen történni? -
axlfsi
veterán
haliho!
ezt ismeritek esetleg, valaki megvette mar? megeri az arat (=jol hasznalhato)?
koszi elore is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Metal topik
- EA Sports WRC '23
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Diablo IV
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...