Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
I3EI\ICE
aktív tag
Bossi írta: "elvárások: szép, élethű színek..."
Ezt figyelmbe véve -szerintem- érdemes lenne valami úton saját szemmel megtekintened egy széles színterű monitort, hogy saját belátásod szerint dönthess, kell-e az Neked. Az sRGB színtér az emberi szem által érzékelt színtartomány pusztán harmad részét teszi ki. Abszolút szubjektív véleményem szerint ez nagyon meg is mutatkozik, sok szín "hiányzik" -nem tud élénk árnyalatban megjelenni- az sRGB monitorokon. Sokaknak viszont pont a WCG nem élethű, mert túlszaturáltnak találják, épp ezért lenne hasznos, ha mindenki magának megnézné, miről van szó...
-
afrojack1
senior tag
Pl. Samsung 2233rz?
Vagy benq xl2410t?[ Szerkesztve ]
SC: Herczku_Death
-
afrojack1
senior tag
Hali
Tudtok vmi jó gamer monitort
80k max
5ms vagy alatti válaszidővel
24inch-est
És 120hz vagy 100hz de alatti ink ne legyen
És mi ez a tn ellen ips miért nem jó a TN? pl. Asus vg248qe 88k-értSC: Herczku_Death
-
törölt tag
válasz #67688960 #42281 üzenetére
persze az új panelos monitoroknak szebb képük is van, azon kívül hogy érezhetően kellemesebb a szemnek, pl. élvezet nézni egy va benq-t a tn-nél szebb színei és kontrasztja miatt
de hogy ez neked megér-e 50rugót hogy cserélj azt csak te tudod, mert méretben és felbontásban ugyan ott leszel[ Szerkesztve ]
-
Bossi
őstag
(#42280) americanidiot: .Dell P2414H néztem jó lehet pont a határ árban legalábbis az új
(#42281) gog: lehet nem zavar de, elég sokat vagyok a monitor előtt ezért fontos szempont, hogy ne rontsa annyira a szemem
(#42282) I3EI\ICE: Dell U2410 24" IPS ez is megfelene csak Szeged messze van új ára viszont már sokpróbálok leírni pár dolgot arról, hogy mire használnám ill. mik az igényeim:
IPS nem kérdés
amire használom főleg játék ill. internet kevés film nézés és munka word, excel, néha ritkán képek szerkesztése...
elvárások: szép, élethű színek, jó betekintési szög, igényes kivitel, megfelelő kontraszt és fényerő... kb. ennyi[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz Teaway #42283 üzenetére
meg valszeg felesleges is...
(#42249) freelanced: Elsőre - read_me. Másodikra, attól függ, hogy mennyivel tudsz feljebb menni és mire használnád. 100k körül vannak EiZO-k, NEC-k, amik annyival nem jobbak, mint amennyivel drágábbak - főleg az EiZO-k, a felett meg 100-200k között lehetőségek tárháza, el lehet mozdulni a wide gamut, 21:9-es képarány, WQHD felbontás, 14 bites 3D LUT, homogenitáskiegyenlítés felé, persze nem egyszerre mind.
(#42255-56) kp59 + enginev3.0: Szerintem ezek a megoldások a legnagyobb melléfogások. Se monitornak se TV-nek nem jók, 3D-zni meg mégannyira se. Szóval sajnos így nem tudok semmit ajánlani, pedig 100k-ból már lehetne monitort venni.
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
I3EI\ICE
aktív tag
Próbáltam kideríteni, hogy a Te BenQ-d használ-e PWM-et, de 2-3 perc alatt nem sikerült megtudnom, többet meg nem szánok rá.
Egyéni érzékenység kérdése, de a ledes háttérvilágítású PWM-es monitoroknál alacsony fényerőn többnyire zavaró szokott lenni a vibrálás. Sok esetben a felhasználó nem érzékeli "tudatosan" a vibrálást, csak az tűnik fel, hogy hamarabb fárad a szeme, illetve van akinek fejfájást okoz. CCFL háttérvilágítás esetén sokkal "lágyabb" a jelenség, ott többnyire nem okoz gondot. Ezért ha már ilyen keveset árultál el a monitorral szemben támasztott igényeidről, ezt ajánlanám figyelmedbe, jó féle 24-es monitor az általad megjelölt összegből.
-
törölt tag
szabad szemmel nem lehet látni, az agyad 20-30 villantást másodpercenként már folyamatosnak lát
a szem fárad tőle jobban, ha nem zavar és nem használod sokat akkor mindegy, ha van elég ideje pihenni a szemednek akkor nem fog romlani
van akit a neon is zavar, pl engem
most értünk el végre oda hogy már szinte valóban nem villog a kijelző ha pl álló képet nézünk, eddig a már csak a háttérvilágítás cibálta a szemünk[ Szerkesztve ]
-
Bossi
őstag
Van olyan LG monitor ami nem PWM-es ill. tényleg annyira zavaró ez a pwm dolog, nekem most egy Benq v2420 van nem tudom az PWM-es vagy nem de, nem látok vibrálást...
csak , mert max. 60k-ig akár használtan vennék 24"-os monitort és már elvesztem a rengetegben...köszi
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
89Csabi89
tag
válasz schawo #42274 üzenetére
Halovány fogalmam van azért. De tényleg 10 millió színnel többet tud mint a másik? Ez gyakorlatban mennyire észrevehető film/játék? Mert grafikus munkánál egyértelműen gondolom. Látnom kellene, de mivel nincs módom rá így megkérdezem. Ja, és használtan olcsóbban hozzá tudnék jutni, mint egy új U2412M, ezért is merült fel bennem ez a kérdés.
-
-
-
titán
válasz anytime #42266 üzenetére
Oh, most látom csak, hogy egy másik fórumba keresztbe linkelted a kérdést.
Itt is válaszolok, mert nem ott akartam:
Nem kapcsolna ki a VGA (), de ha játékokat kérdezed, akkor nyilván csökkenne az fps-ed, kábé harmadára a mostaninak. Van olyan játék, ahol ez is még kellően magas fpst eredményez, de egy mai, friss kiadású játék alatt tuti, hogy elhasal az a VGA.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
dragonfx
veterán
amugy a benQ.val és acer.rel mi a gond írtátok?
a VA panel jobb mint az ips?ezzel például mi a gond?
[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Erre tudnatok nekem valaszt adni?
Koszi,
A -
South Velen
addikt
válasz Grampy #42223 üzenetére
Ahogy olvastam, elég változó, de ha megkéred őket, hogy mindenképpen PWM menteset adjanak, akkor nem érhet baj (már ha nyitottak ilyenre), de ha biztosra akarsz menni, P2414H-t veszel, ami a képarány miatt jobb filmezéshez, és elvileg minden példánya PWM mentes, és még olcsóbb is, bár az U2412M-en némileg nagyobb felbontást (munkaterületet) kapsz, ami nem rossz dolog.
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
24-es vagy 27-es monitort vennék. Az elvárásaim: 1080p, pwm mentes, leszabályozható fényerő, 72hz a filmezéshez, jó fekete (emiatt csak VA panel jöhet szóba).
Javaslatok? -
Jenő76
tag
Aki esetleg nem kalibrálva vette a készülékét de később kalibráltatta , mekkora különbséget látott a 2 állapot között?
Megéri kalibráltatni ? Jelentős különbség van ?Köszönöm a válaszokat !
-
kp59
aktív tag
válasz enginev3.0 #42259 üzenetére
Hát ha az ilyen egyszerű lenne. Aztán még mindketten rosszat vennénk az lenne a nagy szám mert mutogathatnánk egymásra hogy a másik miatt vettünk ilyen szar készüléket.
Amúgy itt [link] elég jó véleménnyel vannak az általunk kinézett típus elődjéről az LG DM2752D-PZ monitor/TV készülékről.
Úgy láttam néhol még azt is kapni de az ára ugyan annyi mit az újabb típusnak ezért talán inkább az újabbat lenne célszerű választani de erről remélhetőleg majd mások is elmondják itt a véleményüket.
-
kp59
aktív tag
válasz enginev3.0 #42257 üzenetére
Hát igen én is hasonló cipőben járok.
Szemüveg az még kell mindegyikhez sajnos. Legfeljebb az a kérdés hogy aktív vagy passzív.
Remélhetőleg lesz majd itt valaki aki tud hasznos tanáccsal szolgálni számunkra.
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #42256 üzenetére
Pl egy ilyen IPS cucc jó vétel lenne?
http://ipon.hu/webshop/product/lg_27md53d_27/526272A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Nem igazán vagyok képben a 3D-vel kapcsolatban, csak annyit tudok, hogy voltam egyszer moziban, de én nem sokat láttam belőle. Viszont itthonra eltudnék képzelni egy 3D-s, tv-t vagy monitort filmezni és netezni
Milyen érdemes venni?
27" fölött, és 120 ezer körül maximum
Nem tudom hogy van-e szemüveg nélküli megoldás is vagy csak szemüvegesA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
kp59
aktív tag
Sziasztok! Békés, Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
Felkeltette az érdeklődésemet az LG 27MD53D ([link]) monitor/TV.
Monitorként használnám és időnként 3D filmnézésre így ezek a funkciói azok amelyek leginkább érdekelnének (TV nézésre nem használnám mivel nem érdekelnek a TV műsorok).
Esetleg közületek valakinek van tapasztalata erről a készülékről és ha igen mi a véleménye róla.
Nem ragaszkodom az LG-hez ezért ha van javaslatotok más gyártóra azt is szívesen venném.
Nem tudom hogy 27" méretben Full-HD felbontású, 3D képes jó képminőségű csak monitor (ami nem TV) van-e mert nekem az is megfelelne.Ezen a típuson kívül esetleg max. 100.000-ig más alternatíva mi jöhetne még szóba szerintetek?
-
Bullllit
tag
Rendben Köszönöm
Még annyit, hogy a monitorgurut vagy oaziscomputert írtátok hogy náluk érdemes vásárolni monitort. Én a monitorgurut néztem ki a +gar és kalibrálás végett.
Vagy ha tudtok mást ajánlani akkor szívesen fogadom.
Mégegyszer köszi a végszót
Bullit
..jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van, mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza..
-
KAMELOT
titán
válasz Grampy #42240 üzenetére
Inkább kérdezd meg Isual kollégát a minőségibb monitorok ügyében. Ő jobban fog tudni segíteni.
De ha hajladnó vagy többet áldozni és nagyobb területet szeretnél + minőséget is akkor U2713HM ami neked nagyon jól jönne. 149K(#42246) Bullllit: U2713HM mehet.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Bossi
őstag
Ez a DELL milyen lehet ez is jó ? S2340L
-
dragonfx
veterán
22es.ről váltanék.ezt nem írtam szoval 24es nem pálya.azért nem cserélek.most is egy samu led.em van csak nagyobbat akarok.és akkor már ips.eseset.
mér az acerrel mi a gond?
szoval ha az van írva 178fok a belátószög akkor az ips.es?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Bullllit
tag
Üdv
Ismét jöttem untatni benneteket a kérdéseimmel
Szóval a lényeg hogy egy 27"-es monitort szeretnék....Egyszer már kérdeztem itt és akkor a DELL S2740L-t ajánlottátok ami ugye 1080p-s. Viszont ahogy én itt olvasgatom a fórumokat arra az elhatározásra jutottam, hogy mivel nem "2 hetente" szeretnék monitort venni, ezért hajlandó lennék egy szinttel feljebb lépni a DELL U2713HM-re. (Azért ezt írtam, mert ezt másoknak is ajánlottátok már)
Visszaolvasásból és "nyomonkövetésből" számomra az szűrődött le, hogy ez a felbontás már jó ehhez a nagysághoz. Persze ezt csak akkor ha ti is rámondjátok az "Áment".
Ettől többet semmi féle képpen nem szeretnék rákölteni...ez is kicsit a plafon felett van
szóval várom a válaszokat amiket előre is köszönök
Kellemes Karácsonyt Minden Fórumtársnak!!
..jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van, mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza..
-
Isual
veterán
válasz freelanced #42243 üzenetére
Megéri. Nem, minden mai LCD 60 Hz-es, s ez nem olyan Hz, mint a CRT-knél. Játékra is jók. Ha jó a 22-es méret, akkor P2214H, ha elcsábulsz a nagyobb felé, szinte elhanyagolható felárért, akkor P2314H.
(#42244) Bossi : Ha belefér az U2312HM, akkor gondolkodnod sem érdemes az LG-ken.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Isual
veterán
Ha belefér, akkor egyértelműen ezt vedd. Jobb minőségű, PWM mentes.
(#42236) afrojack1: Dell U2312HM és olvasd el az összefoglalót, meg a topicokt 2312HM ügyben.
(#42238) freelanced: Dell P2214H, P2314H, illetve az UltraSharpok 22-23-as modelljei (2212, 2312)
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv! Jelenleg egy Samsung SyncMaster P2270HD van, az lenne a kérdés, hogy mire lenne érdemes váltani. Nem biztos, hogy akarok nagyobbat, bár kitudja. Mekkora az ideális méret 1920x1080-ra?
Olyan 50 ezret szánnék rá, milyen alternatívák vannak?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
afrojack1
senior tag
Hali
Milyen monitort javasoltok gameléshez ?
Full hd
5ms vagy alatti válaszidővel
Hz-ban gyors legyen
És 50k max.
Vidikarim palit gtx770, proci amd-fx8320, alaplap asrock 970 pro3 r2.0 majd asus m5a97 evo r2.0 lesz.SC: Herczku_Death
-
Bossi
őstag
Ill. még egy Dell UltraSharp U2312HM 23" jöhet szóba
-
Grampy
aktív tag
-
KAMELOT
titán
válasz Grampy #42230 üzenetére
P2414H az biztos nem pwm-es. Ajánlanák neked Eizo monitort, de nálatok nagyon drágák. NEC is ide tartozik. Talán a szemed végett drágább monitorok között nézegetnék, ugye amik profi monitorok már szín élesség stb. tekintetében. 150K kategóriásokat.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Grampy
aktív tag
válasz KAMELOT #42225 üzenetére
Köszi neked is KAMELOT! Igen, valószínű, hogy csere lesz, mert már most érzem, hogy mintha nehezék lenne a szememen, pedig mindössze kb 1 órája megy a gép, és közben fel-fel keltem előle.
Te melyiket ajánlanád? P2414H rendben lesz? Esetleg a PWM mentes 2412M? Ezeket találtam.[ Szerkesztve ]
-
rozsdee
tag
Köszi a választ!
Az alacsonyabb reakcióidő miatt én is az S2100 felé hajlanék (néha játszani is szoktam azért). Olyan 24.e körül már láttam használtan. Gondolom IPS-t ennyiért még nem nagyon kapok, többet pedig most nem igazán tudnék monitorra költeni (vagy még gyűjtögetek és marad addig a CRT Eizo FlexScan F77S-em). -
Shokkolo
addikt
Röviden össze tudja valaki foglalni, hogy egy minitor esetében mit is jelent a PWM?
Illetve a Dell UltraSharp U2412M olyan-e? És ez nekem jó vagy rosz?"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Grampy
aktív tag
válasz South Velen #42204 üzenetére
americanidiot: Köszi neked is! Nézegettem már én is az általad ajánlott BenQ-kat, de olvastam róluk ezt-azt(ettől függetlenül biztos nagyon monitorok! ), de a tapasztalatok alapján, inkább ragaszkodnék a Dell-hez, ha már ennyi pénzt kiadok egy monitorra. Illetve úgy tudom, hogy a BenQ-nál nem állítható az állvány, ami most jelen esetben számomra nagy hátrány lenne. A másik, hogy mindenképpen Monitorguruéktól szeretnék vásárolni, kalibrálva, garival, ők pedig nem árulják az említett típusokat.
Ami a BenQ felé húz, az a mélyebb fekete, de szerintem megbarákozom az IPS-el is.
Úgy tudom Guruéknál már újraszámozott Rev.A00-as U2412M-ek vannak, melyek PWM mentesek, szerintem ezért ajánlotta Isual.Isual: Köszi! És ha nem veszek TV-t? Mert, ha most kiköltekezek monitorra, nem hiszem, hogy a közeljövőben lesz TV-m. Ebben az esetben is maradhat a két említett Dell?
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz dragonfx #42220 üzenetére
Leírtam. Illetve én a helyedben elgondolkoznék azon, hogy ne nagyból vegyek sz@rt, hanem kicsit kisebbet, de jót. U2412M, P2414H 60-70k alatt van. 27-esből LG-k vannak, meg a BenQ GW2670HS - én ezek közül az utóbbit venném.
Ja és ha leírod mégegyszer, hogy HKC (/AOC, Acer), akkor részemről vége a beszélgetésnek!
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
köszi de ezek drágák 90-95e környékén vannak.
azért írtam 60k.t mert láttam van már 53ért hkc ilyet nem akarok.de egy beugro szintü gondolom 60-65k környékén már lenne nem? fhd.s 5ms..nekem ennyi kell. a dvi gondolom alap.hdmi is.
[link] innen melyik?
van valami netes táblázat tudjam melyik monitor ips paneles vagy ezta gyártó írja?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
törölt tag
válasz littlemamba #42214 üzenetére
Ha a betüméret miatt folyik a szemed akkor ne fullhd-s 22' vegyél hanem fullhd hoz min. 24'-et
Mivel olvastad az első hsz.t a villogást nem mondom.
Benq GW2460HM-et vennék a helyedben. -
-
Isual
veterán
IPS237L
(#42208) rozsdee: Nem olvastam azt az oldalt - tetszik, majd elfogom, de alapvető hülyeség - főleg S-PVA lévén - , hogy az alacsonyabb kontraszt jobb. Nincs ilyen korreláció egy az egyben a kontraszt és a képszerkesztésre való alkalmasság között. Én az S2100-at venném, az az újabb modell, s mindkettő csak úgy a maga szintjén alkalmas képszerkesztésre, arra egy IPS lenne az igazi.
(#42213) dragonfx: Dell P2714H, S2740L, LG EA63 széria, esetleg IPS277L ha még van, kb ebben a sorrendben. 8 ms is elég.
(#42214) littlemamba: Új: Dell P22-2414H; Használt: aprón nézz szét, nemrég volt HP ZR24w és LP2475w is 35k-ért garanciával. Egyik sem kompromisszummentes választás, de kétségkívül jó monitorok, főleg 35k-ért. Persze ezeket leszámítva is szoktak lenni jó használt ajánlatok (U2311H) 35-45k között, szóval bogarássz (keress rá az "IPS"-re a monitoroknál)!
-
törölt tag
válasz .wantííd #42209 üzenetére
A drivert nem értem, ha így sem megy, nem az övé a driver vagy lehet hogy valami gáz lesz a monitorral, a helyedben sürgősen szerválnék egy dvi kábelt(árnyékolt dual dvi-d a legjobb, de próbának bármilyen dvi megteszi)
Eszközkezelőben monitorra jobb gomb/illesztő keresése a szgépen/
almapa pipa, tallózással meg kell adni a mappát és magától megtalálja.
Vagy mégbiztosabb módszer:
Eszközkezelőben monitorra jobb gomb/illesztő keresése a szgépen/választás a szgpen található illp. listából/saját lemez/tallózással megmutatod neki a .ini fájl-t, esetleg kiveszed a kompatibilitás pipát hogy tuti lemenjen a torkán
(ha csak exe vanakkor elötte ki kell csomagolni 7zippel, vagy winrarrar) A vga-s driver kell a d.sub csatihoz, de meg lehet próbálni a többit is ha külön van mert esetleg elszúrták a neveket, de akkor csak szigorúan a kompatibilis hw. pipával be)A display manager csak digitális csatlakozással fog menni, monitor menüben ddc/ci-t bekapcsolva.
és addig lehet hogy fel sem telepedik amíg nnincs fent a driver.A színprofil változást és a driver után sem szokott nagyon szembetűnő változás történni, mindkettő nélkül is lehet használni, eget rengető különbségre ne számíts.
[ Szerkesztve ]
-
littlemamba
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: meglepő módon szükségem van egy monitorra. 22-24" méretben, de valahol 20-26" között, ha találok megfelelőt, akkor jöhet. Olvastam az első hozzászólást, így elkezdtem felvértezni magam, de az az igazság, hogy konkrét ajánlatokkal sokat segítenétek nekem.
Szóval az az alaphelyzet, hogy 13,3" (1366x768) laptopon intézem a hétköznapi netes dolgaimat otthon, viszont munkára alkalmatlan: kifolyik a szemem excelezésnél, így főként emiatt szeretnék venni egy monitort. Munka a fő cél, néha filmezés, ha már lesz szép nagy kijelző :-) Igazából szóba jöhet új és használt is. Ha új akkor 50.000-et szánnék rá, ha használt akkor 35.000 Ft-ot. Ha egy mód van rá, akkor HDMI-s csatlakozóval ellátott, matt kijelzős monitorra vágynék az említett 22-24" méretben. De mindenféle jó tanácsot szívesen meghallgatok és igyekszem megfogadni. A vásárlást azt így december végétől január közepéig tervezem, bízva a leárazásokban :-)
Köszönöm a segítetek!
Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
dragonfx
veterán
sziasztok.
60-80k között elég sok 27" monitort lehet kapni.
melyiket érdemes megvenni?kinek van valamelyikkel tapasztalata?
melyik ips paneles ezekből?
azb 5ms elég nem?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
TaylorPro
addikt
Sziasztok! Kellemes Ünnepeket!
Ez a monitor megér így 23990Ft-ot?
" DELL 22"WIDE FEKETE LCD MONITOR INGYEN HÁZHOZ!!!!
DELL 2208 monitor Pixelhiba és folt mentes kijelző, esztétikailag kifogástalan állapot, hibátlan működés. EGYSZERI ÉS KIHAGYHATATLAN ÁRON, CSAK A KÉSZLET EREJÉIG!!!6hónap garancia, INGYENES szállítás országosan utánvétes futárszolgálattal. Táp és D-sub kábel jár hozzá.22" látható képátló (16:10)
0.282 képpont távolság
250 cd/m2 fényerő
50 000:1 kontrasztarány
5 ms válaszidő
1680x1050 maximális felbontás
Látószög: 170°/160°
Horizontális frekvencia: 30-81 kHz
Vertikális frekvencia: 56-75 Hz
D-SUB bemenet
DVI-D bemenet
Pivot funkció
Ezüst-fekete színű
Méretek: 505.5 x 417.2 x 217.5 mm
Súly: 6,35 kgBruttó számlás ár!"
Pixel 9 Wintergreen 256
-
.wantííd
tag
válasz #67688960 #42195 üzenetére
Sajnos az eszközkezelőben sem sikerült telepíteni, a színprofilt meg elméletben hozzáadtam de nem lett jobb a kép. A lemezen mellékelt driver és displaymanager sem ismeri fel a monitort, így egyiket se tudom használni. Mi a megoldás?
Szerk: az alábbi üzenettel nem tudok drivert telepíteni:
[link]Displaymanager:
[link][ Szerkesztve ]
-
rozsdee
tag
Sziasztok! Kellemes Karácsonyi Ünnepek kívánok mindenkinek!
Elkezdtem "feljebb" nézelődni a monitorok között, de kicsit megint elakadtam.
EIZO L985EX és EIZO S2100 kb ugyanannyiért kapható, az S2100-es S-PVA-s, Overdrive technológiával,
az L985EX-ről csak annyit találtam eddig, hogy 50 ms válaszidő, tehát gondolom az is S-PVA paneles, viszont nem Overdrive-os akkor? Felbontás, képméret azonos, kontrasztarány alacsonyabb a 985-nél (1:400)... Jól gondolom, hogy képszerkesztésre a 985 a jobb?
ITT azt írják az alacsonyabb kontraszt-arány az előnyösebb.Üdv:
rozsdee
-
South Velen
addikt
Ahogy látható itt a topikban is, az U2412M-ek többsége PWM-es, és mivel főleg emiatt váltana, hát így magában azért érdekes ajánlat, persze HA talál PWM menteset belőle, akkor jól jár vele és HA vesz a közeljövőben egy TV-t filmezésre.
-ha az első HA nem teljesül, akkor P2414H
-ha a második ha (sem)nem teljesül, akkor Benq GW2460HM (a korábban megadott termékkódúakból) vagy BenQ GW2760HS.
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz Grampy #42203 üzenetére
Dell P2414H is okés, U2412M-nél kockázatos, hogy PWM menteset kapsz -e, de filmezéshez amúgy is jobb a 16:9,
de az igényeidnek egy filmezéshez sokkal jobban megfelelő VA panelű PWM mentes. Benq GW2760HS fog megfelelni.
A legoptimálisabb megoldás szerintem, ha elég a 24"-es méret, akkor egy Benq GW2460HM-et tudnék még ajánlani, szintén MVA panellel, de itt figyelni kell, mert csak a 9H.L9GLB.DBE és 9H.L7CLA.DBU termékkódú változatok PWM mentesek!!!
[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
válasz #67688960 #42200 üzenetére
Köszi válaszod, jó olvasni, hogy jobb a szemednek! Egyébként műtét óta gondosan figyelek, hogy legyen háttérvilágítás, az éjjeli lámpám folyamatosan ég míg a gép előtt ülök, így ez nem lehet gond.
Isual: Köszönöm neked is! Igazából már tervben volt idén a csere, írtam is a topikba anno, de most már így tényleg érdemes lenne, feltéve, ha tényleg a PWM okozza. Igazából általános célra használom a PC-m, semmi játék, film azért menne rajta több, mint most, bár erre a célra egy egy min. 46"-os TV-t szerettem volna, de arra most nincs keret. Ennek fényében mit ajánlanál? 27"jobb lenne filmek miatt, bár tudom, fHD már pixeles rajta. Dell P2414H rendben lenne erre a célra? Esetleg U2412m?
[ Szerkesztve ]
-
utgyuru
aktív tag
Az ipari célra tervezett megjelenítők mennyire bírják a hideget? Weboldal szerint beltériről van szó, a szobában a falon lenne, de kb fél méterre az ablaktól. Ha ilyenkor szellőztetek és kapja a hideget meg kicsapódik rajta pára, stb az mennyire gáz?
-
Isual
veterán
válasz minek?:S #42197 üzenetére
Egy kaptafa a kettő, veheted az olcsóbbat.
(#42198) Grampy: Mindenképpen! (Bár a CCFL PWM a LED-esnél jóval kevésbé zavaróbb, megterhelőbb, érzékelhetőbb, szóval különösen érzékeny lehetsz/lehettél te erre, ha mégis észrevetted - és nem lefotóztad és utána érezted is.)
(#42199) Carasc0: Megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest