Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mhalacka
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok, egy Dell S2340L vagy egy Dell S2440L-re gondoltam, főképp játékra, netezére, szerintetek ez jó választás? Most kicsit megijedtem, hogy ez ennyire fényes, sarokba menne, ahol nem süt rá a nap, illetve ez a 6-7ms válaszidőt, itt ips paneleknél máshogy mérik? Köszi előre is!
-
Tin
veterán
válasz schawo #40596 üzenetére
emlékszem ilyesmi postra (360Hz?), de képekre nem.
akkor viszont érdemes lenne tényleg elvégezni egy normális tesztet, mert mindkét bolt szerint PWM mentes a monitor, legalábbis a júliusi kiadásoktól felfelé.
nekem 25%-on sem látszott semmiféle csíkozódás, volt benne talán 1 sötétebb rész, de most nincs itt nálam a kép, meg amúgy is eléggé hevenyészett fotózás volt. egyébként Canon 70D-vel.
-
titán
Múltkor valaki járt a gurunál és az oázisban is, de nem talált pwm-mentest, pedig azok is mind 13/07-esek voltak. Képeket is mellékelt.
Az enyémen 25%-on 1/25-ön már szépen kijön a csíkozódás (az enyém természetesen régi, sosem volt kérdés), szóval nálad is látszani kellene, ha pwm-es lett volna. Mivel készült a tesztkép?
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Tin
veterán
válasz schawo #40594 üzenetére
nézd, nálam volt egy példány pár napig pár hete, 2013/07, arról csináltam 1/25-öd záridős fotókat a fentebb linkelt módon 100%, 75%, 50% és 25%-nál, és folyamatos volt a vonal, egyedül 25%-nál látszott benne egy kis dzsuva, de azok sem sávok voltak. plusz, 10 percnél többet nem foglalkoztam a dologgal, ez tény. szóval ha nem is PWM mentes, valami nagyon magas frekin mehet a villogtatás, mert abszolút nem volt zavaró, és nem villogott alacsony fényerőn sem.
[ Szerkesztve ]
-
-
titán
És tévedtek, ez is el lett mondva százszor.
Határozottan még senki sem tudta megerősíteni, hogy akár egyetlen pwm-mentes 2412-t látott volna. Eddig csak olyan volt, hogy 'lehet, hogy pwm-mentes, de az is, hogy tévedek'. Pwm-est annál többet láttak eddig.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz 1 among many #40591 üzenetére
az új U2412M-ek már PWM mentesek, de elmondták vagy százszor.
kezd kicsit unalmas lenni a negatív reklámod erről az egyébként magasan ajánlott típusról...
-
1 among many
tag
válasz lestyanrobi #40585 üzenetére
Nyugodtan igazíts helyre, ha félreértettelek! Úgy gondoltam, az általad írtak konkrét igényeid. Túl nagy általánosságban viszont nem lehet konkrétan ajánlani. Minél pontosabban fogalmazol és írod le az igényeidet, annál könnyebb reagálni.
Az általad eredetileg írt két modell közül én mindenképp a P24-et választanám.
16:10 U24 aránytalanul drágább, mint a hasonló méretű 16:9 monitorok. Ha neked mindegy, hogy 16:9 vagy 16:10, akkor anyagilag biztosan jobban jársz a P24-gyel. Persze ha valamiért kifejezetten bejön ez a kevésbé széles képarány, és megér neked akkora felárat, lehet találni belőle jó darabokat. Csak figyelni kell, úgy hallottam, egy részük pwm-es, másik mentes. Tesztelni kell vásárlás előtt.
Módszer itt: led pwm teszt fényképezővelHa pedig mégis mindenképp a 27", akkor a fentebb említett BenQ GW2760HS megfontolandó. Még nem láttam ilyet élőben, szeretném is megnézni, de írt már ide elégedett tulaj. Árban is kedvezőbb, mint a 27" Dell-ek.
Ha úgy döntenél, hogy nem érdekel a pwm, akkor P27 is lehet, a led pwm-en kívül teljesen rendben lenne. Ha nem lenne pwm-es, olyat vettem volna én is.
Mondjuk a pwm-nél nem biztos, hogy egy félórás nézegetés alatt rájössz, hogy igazából neked sem annyira jó. Aki nem kifejezetten érzékeny rá, lehet, csak napok, hetek alatt veszi észre, hogy jobban fárad a kijelző előtt, egy olyanhoz képest, amiben nem ilyen agresszív a villódzás. Van, aki meg nem érti, miről beszélünk, annyira nem érzi. Ha tényleg érzékeny / félted a szemed, szerintem ne kockáztass, de te fogsz ülni előtte, te döntesz.Itt egy felvétel, hogyan kezd villogni egy pwm-es U24 a fényerőcsökkentés hatására: U24 pwm
-
bolyhos bari
tag
Sziasztok!
IPS-panel esetén mit jelent, hogy nincs felületkezelés? Fényes?
-
-
dupladé.
csendes tag
olvastam pont ezért bizonytalanodtam el a benq-val kapcsolatban és jöttem ide megkérdezni ti akik jobban értetek hozzá mit mondtok csak eddig 2-ből 2x nem kaptam választ de neked köszönöm a választ!
szerk.: a hdmi-nek van valami előnye dvi-al szemben? illetve már csak a 60hz vs. 120hz ami nem tudom mennyire döntő bár ennek a dell-nek az árcédulája barátibb annyival hogy megelégszem a 60hz is
[ Szerkesztve ]
"Ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe" - Szu-Ce ## battlelog: eDDy_yolo
-
dupladé.
csendes tag
sziasztok ismét megpróbálom hátha szóval kb. 130k a keret, játékra kéne 24-27" között jelenleg a benq xl2720t néztem de érdekelne hátha tudtok jobbat ajánlani esetleg olcsóbba az se gond
"Ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe" - Szu-Ce ## battlelog: eDDy_yolo
-
lestyanrobi
tag
válasz 1 among many #40583 üzenetére
Köszi és bocs hogy helyreigazítalak titeket, de nem feltétel a PWM-mentes monitor, mert lehet nem zavarna PWM. De ha van rá lehetőség, akkor inkább mentes kéne, hogy biztos ne legyen gond hosszú távon sem. 16:9 sem feltétel, csak úgy értettem, nem zavar mert egyébként is szélesen dolgozok amikor éppen nem film/játék megy, 16:10 is megfelelne ha úgy alakul (jelenlegi 16:10 is teljesen jó most). Amiatt ne vitatkozzatok, hogy nem fogalmazok teljesen jól
[ Szerkesztve ]
-
csana
senior tag
Üdv!
Hamarosan szeretnék monitort venni, és a fórumon olvasottak alapján elkezdtem szemezgetni az U2312HM-el. Ha jól sejtem ez a típus PWM mentes (de javítsatok ki ha tévednék), ami gondolom hasznos.
A monitor többnyire játékra, filmnézésre lenne használva (elvétve kis Photoshopolgatással).
52K lene a moncsi, és ami miatt picit aggódok az a pixelhiba. Nem tudom ezek mennyire hajlamosak ilyesmire, de pl az előző monitoromnál 2-t is kellett térnem bright pixelhiba miatt (azóta 4 éves, de nem jelent meg rajta semmi). Szóval e-miatt írnék ide a fórumra, hogy mi a tapasztalat pixelhiba terén ezzel a moncsival?Felkeveredtem erre az oldalra, és ha jól értelmezem, akkor már 1 ilyen fehér pixelhibánál cserélik, illetve ha a sötét pixelhibák száma eléri a hatot (azt viszont nem értem miért írták oda, hogy total subpixel).
Van olyan üzlet ami plusz pénzért ad ilyen pixelgaranciát (1-2 hónapig), ami nekem azért érdekes mert webshopból rendelt termékeknél van 8 napos elállási lehetőség. Az alatt meg csak kijönne a hiba, ha jól sejtem..
-
1 among many
tag
válasz triluan #40580 üzenetére
"Már bocs de" Az AOC-t azelőtt írta, mielőtt felhívtam volna a figyelmét a led pwm-re.
"Mellékesen ha teljesen végigolvasod" a kommentjeit, akkor biztosan nem kerüli el a figyelmed, hogy:
lestyanrobi írta:
"...előfordulhat, hogy mondjuk egész éjszaka vagy egész nap programozok, de szerintem elég lenne a 16:9-es képarány, mert mindig egymás mellett 2-3 ablakot használok ilyenkor."#40560
...de eléggé érzékeny a szemem az ilyesmikre, szóval a PWM-mentesség is vonz.Tehát nem, ezek alapján nem jöhet szóba sem az u2412, sem a p2714h.
Továbbá ajánlani pluszban 3-4 márkát pár konkrét típus helyett nonszensz, ezen viccelődtem, ha nem lett volna teljesen érthető.
[ Szerkesztve ]
-
bayarena
aktív tag
Erre valaki: "40570" ?
-
triluan
tag
válasz 1 among many #40578 üzenetére
Már bocs de az aoc pwm-es és azt is írta. Mellékesen ha teljesen végigolvasod a (40556hsz hobbi photoshop stb..) eléggé általános felhasználásra keres monitort. Plusz (40560hsz " PWM-es monitort még nem használtam") így azt sem tudhatja mennyire zavarja vagy nem zavarja. Így a lányokon és a hatvanas éveken túl alapból simán jó lehet neki A dell u2412(16:10) ebből van pwm mentes is vagy a Dell p2714h.
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz Telomanikus #40577 üzenetére
Akkor a TN panelt messziről kerüld, egy GW2255 (VA) panel a minimum, de inkább gyűjtened kellene egy IPS panelesre.
-
1 among many
tag
válasz triluan #40567 üzenetére
U24 16:10 és nem 16:9 (írta, hogy a munkájához a szélesebb jó), P27 led pwm-es, S27 glossy - tükröződik, "Lg-k,Asus,HP" - meg még szóba kerülhetett volna az időjárás, a lányok, vagy a hatvanas évek zenei irányzatai is...
Benq GW2760HS volt az egyetlen a felsoroltak közül, ami valóban alternatíva azoknak, akik 27" fHD-t keresnek, és a Dell-ek közül nekik sem jó sem a glossy, sem a led pwm, ha nem zavarja őket az esetenként háromszoros válaszidő. Cserébe jobb feketét kapnak és kisebb glow-t, de valamivel kisebb betekintési szögeket és némi elmosódást a sötét árnyalatoknál.
-
Telomanikus
senior tag
Na ennek akkor utánanézek, hogy mi is ez a DVI. Köszönöm a segítséget!
gog fotózással fogokegyszercsakmajd(ésmármostis) foglalkozni és a mostani monitoromnál mindenképp kell egy élhetőbb -
lestyanrobi
tag
válasz triluan #40567 üzenetére
Üdv, köszi, láttam őket korábban de különböző okok miatt "zártam ki" őket, a kettő általam említett jobban megfelelt a tesztek alapján: nem tükröződő de szép felület, eléggé enyhe IPS glow, alacsony utánhúzás és rövid késés egyszerre, ráadásul a kinézett Dell PWM-mentes. Bármi ami valamelyikben még jobb volt, valami másban gyengébb volt egy picit.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Telomanikus #40569 üzenetére
az már jobb
minimum dvi csatisat vegyél, bár nem tudom mire akarod használni, gondolom nem csak email írni kell vagy ilyesmi mert akkor mindegy
a gw széria sokkal szebb képet ad, ha tudsz inkább olyat vegyél ilyen árban kapsz azt is -
South Velen
addikt
válasz Telomanikus #40572 üzenetére
Igen.
Viszont egy DVI kábelt még bele kell kalkulálni a költségvetésbe, mert csak analóg van a csomagban.
-
petata
őstag
-
Telomanikus
senior tag
válasz South Velen #40571 üzenetére
Jaaa benéztem bocsi, hirtelen azt hittem egyről beszélünk, mindjárt rákeresek.
szerk.: Na szóóval ő lenne az?
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz Telomanikus #40569 üzenetére
De miért nem vagy hajlandó plusz 1-2 ezret kifizetni (GW2255) egy SOKKAL jobb panelért, nagyobb méretért, felbontásért? Amit kinéztél, egy közönséges TN panel van benne. Sőt, ezzel talán egy árban van, ahogy nézem.
[ Szerkesztve ]
-
bayarena
aktív tag
sziasztok.
Most szeretnék venni egy 24-es Dell-t, "csak" általános dolgokra kellene, és két verzió lehetséges, vagy egy új U2412M kb 70ért, vagy egy használt U2410 ebayről szintén 70ért.
Árban így ugyan annyi, szeretném őket kalibráltatni.
A kérdésem, hogy általános felhasználás alatt észrevehető a 2410 jobb panelja? Vagy inkább az újat vegyem?
(1 év garit adnának és ha jó a németem, akkor pixel gari is lenne talán a 2410hez)
Előre is köszi a segítséget -
Telomanikus
senior tag
Akkor most nézem a BenQ GL2055-öt. Árban még éppppp hogy beleférne. Szóval az megéri az árát? (Tudom, hogy ez azért monitoroknál még nem olyan nagy pénz, de nekem azért az.)
-
triluan
tag
válasz lestyanrobi #40560 üzenetére
Üdv!
Például azért ezek is szóba kerülhettek volna: Dell U2412HM,P2714H,S2740L,BenqGW2760HS,Lg-k,Asus,HP.
-
törölt tag
-
petata
őstag
válasz Telomanikus #40563 üzenetére
Szia!
Az összefoglalót olvastad? Használt semmiképp sem jöhet szóba, csak brand-new cucc? Ha 25-30k körüli a kereted és csakis új monitor játszik, arra a tényezőre mindenképp figyelj, hogy a monitor bemenetei közt legyen egy digitális csatlakozó (ezesetben DVI, esetleg HDMI) is, ne csak analóg D-Sub.
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
Telomanikus
senior tag
Sziasztok,
új monitort szeretnék venni, amit eddig néztem az a BenQ GL2023A. Van valami ellenjavallat? -
.wantííd
tag
Sziasztok! Korábban már érdeklődtem azonban most újabb kérdéssel fordulnék hozzátok! Az alábbi monitorok közül melyik lenne a legjobb választás?
A lista:
Dell S2340L
Dell P2314H
LG 23EA63V
LG 24EA53[ Szerkesztve ]
-
1 among many
tag
válasz lestyanrobi #40560 üzenetére
Örülök, ha tudtam segíteni!
Eredetileg én is egy fHD 27" Dell-t szerettem volna, de sajnos még mindig nincs olyan modelljük, ami mindenben van olyan jó, mint az U23 vagy a P24, így lett nekem is egy kisebb. Inkább a nagyobb méretről mondtam le, mint a számomra megfelelő minőségről. Talán majd csinálnak egyszer 27"-ból is.
-
lestyanrobi
tag
válasz 1 among many #40559 üzenetére
Köszönöm a szuper választ, bár ezeket nagyjából már tudtam és vissza is olvastam De megerősítettél abban, hogy a Dell-t válasszam. Viszont azt érdemes tudni, hogy az AOC-nak le lehet venni a talpát és úgy is megáll az asztalon, szerintem ez lényegesen javít azon, hogy csak dönthetö és VESA sincs. És még az IPS glow is nagyon alacsony! A vége az lesz, hogy boltban megnézek egy 27-es fHD IPS-t, hogy hogyan néz ki, de végül a Dell-t veszem úgyis. PWM-es monitort még nem használtam (nem ledes a mostani), de eléggé érzékeny a szemem az ilyesmikre, szóval a PWM-mentesség is vonz. Köszönöm!
-
1 among many
tag
válasz lestyanrobi #40556 üzenetére
A két kiszemelted közül én biztosan a P24-et venném. Az AOC sem lenne rossz egyébként, de van 1-2 olyan tulajdonsága, ami nálam kizáró ok. A legfontosabb, hogy pwm-es led háttérvilágítású. Értekeztünk erről a napokban eleget, ha gondolod, visszaolvashatsz. Van, aki fél órát sem bírja, van, akit nem érdekel. Írtad, hogy időnként egész napokat vagy éjszakákat a monitor előtt töltesz. Ebben az esetben még akkor sem ajánlanám neked a pwm-eseket, ha egyébként azok közé tartozol, akiket rövid távon nem zavar a használatuk. Én egy napot sem szeretnék led pwm előtt tölteni, de persze ez (is) a te döntésed.
A másik, nem ennyire fontos, de szerintem azért lényeges dolog, hogy nincsen rajta VESA rögzítési lehetőség, az állványa pedig igen kevés állítási lehetőséget biztosít. Lehet, hogy sosem lesz szükséged többre, de én nem vágnám el magam a lehetőségtől, hogy később egy profi állványra vagy monitortartó karra válthassak. (Nekem is egy év után jutott eszembe, hogy a görnyedést és a hátfájásomat egy tartókarra cseréljem, és nagyon élvezem. Arról nem is beszélve, hogy a kisebb kijelzőt, ha egyedül vagy, egyszerűen közelebb húzod magadhoz, és szinte teljesen olyan, mintha egy jóval nagyobb előtt ülnél.)
Az, hogy 27" mellett az 1080p felbontás elég vagy kevés, az teljesen relatív. Igény és egyénfüggő. Meg kell nézd élőben, nem tudsz mást csinálni. Mondhat bárki bármit, csak a saját szubjektív véleményét hallhatod, egyáltalán nem tudhatod, rád is igaz lenne-e. Azt viszont el lehet mondani, hogy az 2560*1440 felbontás majdnem dupla annyi képpontot jelent, mint a full-hd, és 2x olyan erős videókártya is kell hozzá, ha játékokban hasonló minőségben akarod kihajtani, mint az 1080p-t.
-
old_artist
addikt
válasz Vasinger! #40557 üzenetére
Üdv!
Tudtommal az "E" típusok mind PWM-esek, a 2709W is PWM-es, de itt fontos szempont, hogy nem led háttérvilágítású, s ezért "nem olyan agresszív a villogása/vibrálása" (PWM), ... és sokkal "nyugodtabb" egy CCFL háttérvilágítású monitor kijelző, mint egy led-es.
Igen, az S2440L "nagyon" glossy, s ha az ablaknak háttal ülsz, akkor nem is kell a fürdőszobádba menni, mert vetekszik a tükörrel. Egyébként ez a típus A-MVA panelt használ, ahol a fekete mélységek szembetűnően jobbak az IPS panellel szemben és a kontrasztjuk is erőteljesebb ... egyébként ITT és ITT van róla teszt!
-
Vasinger!
nagyúr
Dell E2014H és 2709W PWM képességéről tudni valamit? TFTcentral nem írja.
Dell S2440L-ről valami vélemény? A glossy ellenére minden oké vele? Ha ablaknak háttal ül az ember, akkor a glossy-t felejtse is el?
-
lestyanrobi
tag
Üdv mindenkinek!
Monitorvásárlás előtt állok és segítséget szeretnék kérni.
Két kiszemelt van: Dell P2414H és AOC i2757FmSzeretnék szebb színeket a mostani 22 colos TN-paneles helyett, néha hobbiból Photoshop-oznék rajta, de nem olyan komolyan. Viszont amire a legfontosabb: néha barátnőmmel/ismerősökkel szeretnénk rajta filmezni és játszani is, a kettő körülbelül 1/3 - 2/3 arányban oszlana meg ilyen sorrendben. Ezen kívül előfordulhat, hogy mondjuk egész éjszaka vagy egész nap programozok, de szerintem elég lenne a 16:9-es képarány, mert mindig egymás mellett 2-3 ablakot használok ilyenkor. Természetesen ezen kívül neteznék is.
Amitől félek, az a 27 colon lévő FullHD életlensége, lehet alapból nem zavarna, de a mostani 22 colos 1680x1050-hez képest már lehet zavaró lenne a minőségromlás, nem is beszélve arról, hogy amikor például programozok/netezek, olyankor pont elegendő a távolság a monitortól és a 27-es már lehet, hogy zavarna.
Szóval néha jól jönne a nagyobb 27 colos, de amikor közel ülök, akkor nem akarom, hogy zavarjon! Maradjak a 24 colnál? Az szinte csak szélesebb lenne a mostani 22-nél...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
na mindegy, azt hittem tetszeni fog a vidi
-
törölt tag
válasz 1 among many #40550 üzenetére
a monitor itt most lényegtelen
-
Tin
veterán
válasz 1 among many #40545 üzenetére
tehát a legjobb a többmonitoros, a 21:9-es, illetve a sokrétű felhasználásra alkalmasabb 16:10-es monitor alul-felül egy vékony fekete sávval, de 16:9-ben futtatva a játékot. ha jól látom, az utolsó helyen kullog a 16:9...
köszi az összehasonlítást!
-
1 among many
tag
válasz #67688960 #40548 üzenetére
Uhh! Azt a videt a konkurencia szponzorálta? Hogy elbánt magával az a szerencsétlen teremtés, pedig úgy látom, eredetileg nem indult volna ilyen csúfnak szegény. A prezentációja színvonalát meg a " 'da fuck is this? hehehehehe..." idézet elég jól jellemzi.
Ettől függetlenül egy ilyen monitorra élőben továbbra is kíváncsi lennék.
-
madgie
titán
Már többen is készítettünk ilyen összehasonlítást, de kösz a spanyolviaszt és a fáradságos hittérítést a 16:9 irányába
-
Yeffy
veterán
nagyon korrekt mindkét képarányos hsz-ed, köszi a leírást
jelenleg amúgy két monitor között vacilálok, a Dell P2414H és a BenQ GW2760HS. maradok fHD-nál, utánakérdezgettem, milyen vas kéne a 1440p kihajtásához, hát az életben nem lesz annyi lóvém, meg minek is. nem használnám ki, keveset játszom...
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
1 among many
tag
válasz madgie #40544 üzenetére
Azé' me' minek.
Kicsit bővebben kifejtve:
Rögzített vertikális látószög esetén, azaz a Hor+ skálázást használó programok esetén - az elmúlt 7-8 évben készült játékok túlnyomó többsége ide tartozik - minél szélesebb a kép, annál nagyobb területet lehet belátni, a felbontástól függetlenül. (Nem mintha az nem számítana, csak nem ebben a vonatkozásban.)
Nem tudok róla, hogy jelenleg lenne olyan 21:9 kijelző, ami összemérhető áron lenne a 16:9-esekkel, úgyhogy most még a többség számára nem jelentenek alternatívát.
A többmonitoros rendszerekkel még szélesebb képet és nagyobb belátható területet lehet elérni. Ha valakinek futja rá, hogy kiépítsen ilyet, profitálhat is belőle.
Ebben a topikban viszont lényegesnek tartom, hogy az ár / teljesítmény kérdését is fajsúlyosan figyelembe véve értékeljük a lehetőségeket, hiszen az itt érdeklődők messze legnagyobb része kisebb-nagyobb, de behatárolt kerettel rendelkezik a monitorra fordítható összegek tekintetében.
Hasonló képátlójú és tulajdonságú kijelzők esetén a szélesebb képátlójú a jobb játékra. Jelneleg a 16:9 az, amit még a többség meg is tud fizetni, persze ez később már eltolódhat a 21:9 felé.
2 kép azoknak a kedvéért, akiket érdekel a 16:9-nél szélesebb képarányok is:
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz 1 among many #40534 üzenetére
21:9-et mé' nem raktál be?
-
Scoobyka
addikt
Hello!
Szeretnem megkerdezni,hogy most valtottam nemreg FULL-Hd monitorra egy notebook utan. A weboldalak es a betuk is viszont sokkal kisebbek ez ertelemszeru,hogy kell beallitani a winodws-t,hogy az olvashatosag konnyebb es normalisabb legyen es ne kelljen egerrel es billentyuzettel mindig belezoomolni az oldalakba?
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
válasz 1 among many #40534 üzenetére
Csak arra lennék kíváncsi, hogy van ilyen szép a képe mint ezeknek? [link]
-
redhunter
senior tag
Azt szeretném kérdezni hogy a pc outlet oldalról most a 22 -esek közül melyik lenne a legjobb választás a használtakból?
PSN - RedFoxHun
-
1 among many
tag
válasz cyber86 #40532 üzenetére
Ha csinál is neked valaki, semmi értelme. Olyan finomságok számítanak, amikből semmit nem lehet látni, miután egy monitor képét egy ki tudja milyen képérzékelővel, tömörítéssel stb. rögzítik, majd egy másik, megint csak eltérő jellemzőkkel bíró kijelzőn megnézed. Olyan durva hibái meg talán nincsenek, amik még így is látszanának.
Ha fontos a játék, akkor ezt ajánlom a figyelmedbe: képarányok játékok alatt. Ha valamilyen feladatra kifejezetten 16:10 monitort szeretnél, és úgy mellesleg időnként játszanál is, akkor persze mindegy.
-
superg
senior tag
Üdv!
Tudtátok hogy a leendő Dell U2414H állványa megegyezik a P2414H-éval.
Gondoltam megosztom ezt a pótolhatatlan információt. -
cyber86
őstag
Helló. Valakitől kérhetnék videót meg képeket játék közbe milyen a dell u2412m?
-
cokin
újonc
válasz 1 among many #40530 üzenetére
Köszönöm a segítséget megnéztem a linkelt oldalt, de ott van egy ilyen is:
External Display Support
■Supports external displays (e.g. flat panel, CRT, or TV) via a DVO port
■Supports DVI, DFP, and VESA P&D digital interfaces
■Support for fixed resolution displays from VGA (640x480) to wide UXGA (1600x1200)Eszerint külső monitorokat csak 1600x1200-ig támogat? Akkor nem jó.
Akkor egy on topic kérdés: Valaki használ IPS-es Iiyama monitort? MIk a tapasztalatok vele?
-
1 among many
tag
Üdv! Ez nem monitorokkal, hanem videókártyával kapcsolatos kérdés, tehát egy azokkal foglalkozó topikban kellett volna feltenni, de igazából még ott sem, csak meg kellett volna nézd a X1100 leírásában. Kereső...
"2D Graphics - Supports a maximum resolution of 2048x1536 @ 32bpp"
Semmi gond, legközelebb majd jobban célzol.
[ Szerkesztve ]
-
cokin
újonc
Üdv. mindenkinek!
Új vagyok a topicban és előre is elnézést, ha láma dolgokat kérdeznék...
Szóval van egy Acer laptopom integrált videokarival (ATI X1100). Kinéztem egy külső monitort hozzá, Iiyama X 2377 HDS típusút. Fotófeldolgozáshoz használnám. Utánaolvastam, ez egy ips paneles monitor. Külföldi oldalakon jókat írnak róla. Kérdésem hogy ez a régi grafikus kártya tudja-e majd a monitor 1920x1080-as felbontását, vagy vennem kéne egy új laptopot is hozzá? -
dupladé.
csendes tag
sziasztok, nemsokára itt a karácsony így gondoltam meglepem magam egy monitorral a gond az hogy a monitorok fejlődősét nem nagyon követem csak az alapokkal vagyok képbe, ezért fordulnék hozzátok, hogy ti mit ajánlotok. első sorban játékra lenne 24-27" körül gondolkodom. én a benq xl2720t néztem ki, ez lenne a max amit költenék rá, ha tudtok jobbat/olcsóbban akkor örömmel várom az ötleteket!
-
student
őstag
válasz South Velen #40458 üzenetére
még mindig 3munkanap mire megjön... na mindegy az a stratégia hogy kipróbálom milyen lesz meg egyátalán pwm-es vagy sem, aztán ha nem tetszik visszaviszem van rá 8napom tesztelni
-
vond
MODERÁTOR
válasz Spam123 #40525 üzenetére
Azért jóval kellemesebb a csöves PWM, hidd el...
Ugyan konkrétan a 2209WA-hoz nem volt még szerencsém, de napi 14-16 órát ülök felváltva egy CCFL PWM U2311H és egy LED noPWM U2312HM előtt, és nem nagyon érzékelek különbséget háttérvilágítás-szabályzás terén...
Mindkettő elég kellemes... Persze ettől Téged még zavarhat, mivel ez eléggé egyénfüggő...
Van itt a közelben két PWM-es U2412M (még a régebbi eresztésből), na azokon már egy kicsit zavarónak érzem PWM-et, bár nem annyira, hogy ne tudnám órákig bámulni őket...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Spam123
tag
Azonnal venném, ha nem PWM-es lenne. Jelenleg egy LED+PWM-es monitorom van, ami nagyon irritál. Tudom, hogy a csöves egy fokkal jobb, de abból is van többfajta, kevésbé/jobban zavaróbb vezérléssel megáldott darab.
PWM mentesben nincs ugyanilyen monitor? (IPS 22-23" min. 1680x1050)
-
-
triluan
tag
válasz szuk_jozsef #40521 üzenetére
Nem de a (#40510)Hsz-ben van egy link IPS vs VA panel. Ott leírják a két panel előnyeit hátrányait.
-
titán
válasz szuk_jozsef #40521 üzenetére
Nem. Használtban csöves pwm-es van.
( #40520 ) Spam123
Nem.[ Szerkesztve ]
-
Spam123
tag
22-23"-os monitorból nem tudtok 16:10-es monitort, amiben vállalható panel van? Ha nem is IPS, de viszonylag jó betekintési szöggel rendelkezik? Felbontás 1680x1050 vagy 1920x1200. Fontos, hogy ne PWM-es legyen.
-
triluan
tag
válasz szuk_jozsef #40518 üzenetére
Ha még számít a PWM mentesség Akkor ezt is megnézheted BENQ GW 2760HS (amva paneles). A másik kettő PWM háttérvilágítású. Általános felhasználásra ez is teljesen megfelelhet. A két 27"os monitornak ugyanannyi a képponttávolsága de ha teheted a Dellt vedd jobb input lag, állíthatóság, nem csak hdmi (d-sub)bemenet. Ha nem teheted jó az LG-is (dvi csatlakozás ezen nincs).
[ Szerkesztve ]
-
szuk_jozsef
tag
válasz Kuruc2 #40515 üzenetére
Szia ha jol tudom neked LG IPS277L-BN-es monitorod van.Nagyon bejon a desingja es emiatt meg hajlando vagyok lemondani az istenitett Dell U2412m-rol is.Egy par sorban egy kis leirast szeretnek toled kerni hogy milyen is a monitor altalanos felhasznalatra.Nem vagyok pixelbuzi a gepem is gyengecske lenne a nagy felbontashoz mert csak egy ati 6850-esem van.Mostani monitorom egy LG W1934S aminel kb 25 centirol hozzahajolva lehet latni a pixeleket.Persze a szemem se a sase es nem is errol a tavolsagrol hasznalom de azert szeretnem tudni hogy a nagyobb pixelmeret miatt a 27-es monitornal kb mennyi az a tavolsag aminel mar latszanak a pixelek mert sajnos nem all modomban eloben megnezni egy 27-es monitort se ezzel a felbontassal.Ket monitor kozul kellene valasztanom az egyik LG IPS277L-BN a masik Dell P2714H.Vajon neked nem sikerult latnod mind a ket monitort eloben mert a dellt magyon istenitik itt a forumban.Tenyleg nagyon mellelovok ha az LG-t valasztanam?Az lg-n nincs DVI, csak hdmi?Milyen kabelt kaptal melle?Elore is koszonm Ha veszed a a faradsagot es egy rovid osszefoglalot irnal a monitorrol.
AMD Ryzen 2700x,Gigabyte Aorus X470,16gb Hyperx 2133@2800mhz ,Palit rtx 2060,Scythe Ninja 5,Cooler Master MB 500
-
Tin
veterán
válasz Kuruc2 #40515 üzenetére
tudod az a baj, hogy a felhasználók azért használják ezt a 16:9 képarányt, mert ezt gyártják. és aki azt állítja, hogy azért ezt gyártják, mert a felhasználók ezt akarják, az sarkít. valószínűleg azért ezt gyártják, mert ezt gazdaságosabb gyártani, és emellett a piac (felhasználók) egy jó része ezt tolerálja, főleg a nagyobb felbontások megjelenése óta.
a 3 általánosan használt képarány (4:3, 16:10, 16:9) közül sajnos tényleg a 16:9 a legrosszabb, akár szövegszerkesztés, akár képnézés, akár fejlesztés, akármilyen más munka. értem én, hogy el lehet tenni a tálcát oldalra, de amikor 3-4 soros a tálcád és televan, az más helyzet. egyszerűen nem az igazi, sehogysem.
nálam a rangsor 16:10, 4:3 és 16:9 ebben a sorrendben, és ennek is adtam hangot, leginkább erre reagáltam, ami erőteljes sarkítás, mert mind a játékok, mind a filmek ugyanúgy jók 16:10-en is, vagy a 16:10-es monitor 16:9-es felbontásban használva.
Ez nagyobb valamivel, mint az U23, 16:9, nem 16:10, ami, hacsak valamiért nem kifejezetten a 16:10-es képarányt preferálod, jellemzően jobb (filmeknél, játékoknál biztosan), és nem is aránytalanul drágább.szerintem(!) ha valaki általános használtra vesz monitort, egyértelműen a 16:10 a jobb választás, éa a 16:9-et csak akkor vegye, ha elég nagy felbontású, árban jobb, vagy kifejezetten a fenti célra venné.
szóval továbbra is fenntartom, hogy a 16:9 az általánosan elterjedt képarányok közül a legrosszabb, az más kérdés, hogy a piac erőltetése miatt egyre többen optimalizálják erre a képarányra a termékeiket.
-
Kuruc2
senior tag
Én azt nézném, hogy a felhasználók mire használnak monitort többnyire.
Biztos vagyok benne hogy a nagytöbbség film, játék, netezés, stb kombóra használja házi szórakoztatás stb.
A profi munkára használók aránya kisebb. Ezért is nyomják a 16:9-et.
Aki komolyabb szerkesztésekre és munkára használ monitort, az meg úgyis komolyabb árkategóriát is be fog vállalni. Amúgy én a 16:9-emmel ps-t és videoszerkesztést is használok, természetesen nem profi szinten, és bár érzem is a hátrányát közbe, de azért a 16:10-esem se volt sokkal jobb. 4:3 már talán.
Filmek és videók nagy számban mennek, online és offline is, kb a fele a 16:9-re lett gyártva, másik fele valóban 21:9 körüli. De még mindig jobb a 16:9 azokhoz, mint a 4:3.
A videoanyagok és egyéb dolgok is a játékokon kívül már 16:9-re gyártódnak elég szép arányban.
Én semmiképp se mondanám hogy a "16:9 a legrosszabb képarány".Netezés miatt kicsit átalakítottam a desk-et meg a böngészőt, hogy "kockásítsam" az arányt, bőven jó.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
Kuruc2
senior tag
Ennyi böszmeséget hogy bírtál összehozni egy hsz-be?
Menj jutubozni a moziba akkor mai srác.http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
törölt tag
válasz 1 among many #40510 üzenetére
hát elég nehéz valóságos fényképet csinálni,én is akartam reális képet csinálni, nem könnyű olyat ami valóban tükrözi a emberi szem által látott valóságot
egyébként opálos világosodása a va-nak is van, persze nem mindegy hogy a nullához képest nézzük-e vagy az ipshez, mert végül is most itt ez a lényeg
egy biztos a va nálam agyonverte a tn panelt, kontarszt, fekete, és szinek terén, kb igaz ami a benq va vs. tn youtube videokon látszik
ismerem az lg ips-t is de én azt konkrétan nem teszteltem egymás mellett szinkronban a többivel, ezért erről inkább nem nyilatkozok addig[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz 1 among many #40510 üzenetére
köszi a remek kis összefoglalót, akkor nem rettentem el olyan nagyon a DELL IPS-ektől, de nyilván számításban van a VA panel is, mivel inkább filmezek, mint játszok.
esetleg az americanidiot által korábban linkelt 27-es BenQ VA paneles monitornak nincs véletlenül 1440p-s felbontású testvére, nem horror áron? akár más márkában?
mert akkor szerintem meg lenne a választottam...Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
1 among many
tag
válasz Assasin_ #40497 üzenetére
Azt hiszem, IPS glow néven itt keveredik két különböző jelenség.
1. Az IPS panel talán legnagyobb gyengéje, hogy nem tud igazán tökéletes feketét produkálni. Ez főleg a merőlegestől eltérő betekintési szögeknél jön elő, tehát ha nem szemből nézzük a képernyőt. Csak úgy mellesleg megjegyzem, hogy ilyen szögekből a TN paneleken jellemzően meg már egyik szín sem jó, ezt azért vegyük hozzá.
Az IPS kijelzőkről készült tesztfotók és videók sokkal rosszabbul néznek ki, mint az adott képernyő a valóságban. Tényleg. Néztem videókat, és nem értettem, hogy tudnak ebből eladni egy darabot is. De hát cipőt sem veszek próba nélkül, monitort sem, elmentem megnézni pár darabot élőben, és egyáltalán nem volt olyan szörnyű, mint a felvételeken. Persze minden ilyen dolog relatív, tényleg nem lehet mást tenni, mint megnézni 1-2 példányt személyesen és eldönteni.
Nem vagyok fotós, lehet, tévedek, de szerintem a felvételeken azért is nézhet ki sokkal durvábban a glow, mint az életben, mert egyrészt megkeresik azt a szöget, ahonnan ugyan ember nem fogja nézni a minitorját soha, de ahol a legdurvábban látható az eredmény, másrészt meg az automata digi kamerák próbálják a kontrasztot minél jobbra állítani, és a sötét szobában készülő felvételeknél durván kiemelik az egyetlen fényforrást, ami a glow, az életben érezhető arányaihoz képest.
Ha szemből nézi valaki a képet, egyáltalán nem olyan zavaró. Nekem 1 év használat alatt csak akkor volt kicsit zavaró a jelenség, ha párommal néztünk filmet rajta, és akkor is csak sötét jeleneteknél. Egy 23" kijelző esetén már 2 ember is elég nagy eltérést jelent a merőleges betekintési szöghöz képest.Ha valaki főleg filmezni szeretne, a VA panelt is számításba veheti, mint lehetsőéget. A feketéi jobbak, de van, amiben gyengébb, mint az IPS.
americanidiot fórumtárs elég jól összefoglalta a kétféle panel egymáshoz viszonyított tulajdonságait:
2. A másik pedig, hogy vannak kijelzők, amik gyárilag rosszul vannak összeillesztve, és ezeknél a panel széleinél "szivároghat" a háttérvilágítás. Ezt talán azért keverik sokan a glow-val, mert ha szemből nézzük a képet, akkor pont a kép közepe lesz az, amit merőlegesen látunk, és a szélein lévő területeknél tér el a legjobban a merőlegestől a betekintési szög, a glow pedig úgy erősödik, minél jobban eltér a betekintési szög a merőlegestől. Tehát a tökéletesen szerelt IPS monitoroknál is a kép szélein, főleg a sarkokban térhet el a legjobban a fekete a kívánt hatástól szemből nézve a képet, de ennek semmi köze a szerelési hibából eredő háttérvilágítás szivárgáshoz.
Ez utóbbi hibás példányt jelent, és valóban garanciális probléma. (Aztán hogy kik hol és hogyan kezelik a garanciális ügyeket, az elég eltérő, úgyhogy a boltot is érdemes megismerni, ahol vásárolunk, nem csak az adott terméket.)
Ezzel a jelenséggel kapcsolatban szerencsémre nincs semmi tapasztalatom. Az én kijelzőm egyáltalán nem produkált ilyen hibát. Statisztikailag értékelhető mennyiségű tapasztalatom, ismeretem nincs ezzel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz Assasin_ #40500 üzenetére
Üdv!
Ajánlom, a személyes megtekintését a monitornak, és ezáltal eldöntheted, hogy számodra mennyire zavaróak a "problémák" - de figyelembe kell venned, hogy ilyen árfekvésben (is) nem találsz tökéletes monitort, bizonyos kompromisszumokat mindenképpen vállalnod kell!
-
titán
válasz suppahmarkie #40506 üzenetére
A hülyeség csak terjed, terjed.
Maradj az IPS-nél.
Dell U2212HM
LG 22EA63VevDirect villanyautós töltőhálózat
-
old_artist
addikt
válasz suppahmarkie #40506 üzenetére
Üdv!
"... hallottam én olyat is, hogy játékra felesleges az IPS mert hogy sok válaszideje mittudomén ..." - na, akkor kérlek, olvasd el az oldal tetején lévő "Téma összefoglaló! - t"
[ Szerkesztve ]
-
suppahmarkie
csendes tag
Sziasztok ! új gép vásárlását tervezem. és monitorét is.
CSak és kizárólag játékra kellene, hallotam én olyat is, hogy játékra felesleges az IPS mert hogy sok válaszideje mittudomén...
21-22" kéne. full hd-ba szeretnék játszani.
max amit adni tudok monitorért 40K körül !
Lécci irjatok több változatot is, nem csak IPS érdekel ! -
Assasin_
aktív tag
Valaki az enyèmre?
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Ajánljatok légy szíves nekem egy megbízható monitor (DELL) és LCD TV (SAMU smart) tisztító folyadékot és hozzá egy megfelelő törlőkendőt!
Köszönöm szépen!
Üdv:
A -
Yeffy
veterán
válasz South Velen #40502 üzenetére
értem. köszi
egyébként véleményed/etek róla? ez az ips glow ezen is nagyon szembetűnő? néztem egy két videót, hát borzasztó, milyenek lehetnek... remélem, h nekem nem lesz ilyen nagy mértékű, ha ips-eset választokBig girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
válasz Assasin_ #40500 üzenetére
igen, ez ilyen.
én ott megtaláltam a számomra tökéletes, csak árban picit húzós modellt. ez mindneben megfelelne nekem, ha nem PWM-es. utána fogok kérdezni, illetve a hiteles dolognak is. úgy néz ki, h a fele meglenne kariig, a maradékra kellene csak egy kis "0%-os támogatás"
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- Android játékok topikja
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS32CG554EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (LS27BG400EUXEN ) 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Apple Studio Display 27" 5K - Csak 1db!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest