Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin_Shield
őstag
-
Neck
veterán
válasz Zotya21 #49538 üzenetére
Ez az infó honnan jön? Én úgy gondolom, a Sony 18-105 f4, a Sony 50 f1.8, a Sony 35 f1.8, a 2.8-as Sigma sor, az 1.4-es Sigma sor mind kiváló ár /érték arányú objektív. És van még pár ilyen.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
MrChris
nagyúr
válasz Zotya21 #42370 üzenetére
Sony 1"-os kis kompaktja is eldobja magát melegedéstől. Hamarabb mint 30 perc.
Econ: értsd meg, hogy nem folyamatos fél óra 4k után, hanem ahogy írod 2-3 perces sok kis használat után végül túlhevül. Miért nem akarod megérteni, hogy nem csak egyvégtében szekuriti kamera üzemmódban? Kicsi olyan Steve Jobsos megmagyarázni a tulajoknak, hogy nem a gép a rossz, hanem ne használják annyit a 4k-t. Fél-egymilláért olyan bicskanyitogató.
Panasonic híresen nem linescippel, tudom utálod a Panát, de ilyet az A6000 csinál, sőt az egész Alpha vonalnak FHD-ban, (kivéve az A7s1/2) a szokásos gyenge mosott képe van. Már nem fejlesztik az 1080p-t, miközben a GH5-ben ezt az amúgy is jó fhd-t még tovább csiszolták. Olyan lett a vonalélessége mint az A7S-é.
Nyaralást 35-40°-ban Balcsin, tűző napon végigtolta 4k-ban a kis Pana gépem. Főképp hajókiránduláson már elég meleg volt, de neki nem, inkább nekem jelentett problémát
-
-
MrChris
nagyúr
válasz Zotya21 #42344 üzenetére
D5500-ban sony szenzor van és korábban jobban szoktak szerepelni zaj szinten, mint sony vázakban. A 6500-asban e szerint már utolérték, hasonlóan "granulál" De őszintén szólva ezek elég kicsi különbségek, hogy érdemben a képminőséget befolyásolják. Én is kíváncsian várom Johnnyp7 összehasonlító teszt rawjait.
-
törölt tag
válasz Zotya21 #36973 üzenetére
Nikon lépett szenzorban, de kicsit gyengébb autofókuszban, Canon meg fordítva, de amúgy forma-forma a kettő. A Sony obiparkja - pláne mostanában - nagyot lépett előre, az üvegeik meg drágák, na de abszolút prémium liga, össze sem lehet hasonlítani egyetlen CaNikon 50-est sem mondjuk a Sony E-Mount-ra feltekerhető Sony/Zeiss-okkal, vagy 85-ösben dettó, a Batis 85-el volt alkalmam modellfotózni arcfelismerővel, whoaaa ... és az a bokeh hozzá, annak ellenére, hogy tűéles a kép, .. elképesztően jó üvegek.
-
törölt tag
válasz Zotya21 #36971 üzenetére
A Nikonnak is Sony szenzora van. 1-2 váztól eltekintve a zöme az (nem mind, de rengeteg). Az a baj, hogy a Canon szenzortól már minden gyártó elhúzott .. Azaz nem baj, csak mióta eldobtam, én spec szeretem ekézni a Canont, hogy ülnek a babéron .. (Nikon kisebb mértékben, de dettó)..
-
silmatauki
őstag
válasz Zotya21 #35753 üzenetére
"de létezik hogy eszerint az 5d mark III még ennél is rosszabb ebben ?"
A Canonok dinamikája (még a FF cuccoké is!) messze elmarad a Toshi (pl. D7100), ill. Sony szenzoros gépekétől. Ezért nem lehet őket túlságosan húzni. (A dinamika persze nem tévesztendő össze a magas ISO-s teljesítménnyel, amiben nagyon királyok – pl. a 6D erősen tönkreveri az összes X-Pro2 előtti Fujit...)
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Zotya21 #35268 üzenetére
18-200 az kidobott pénz, akkor inkább egy superzoom kompakt
más régi F mount nikkor, más opció nem nagyon van, max középformátum. (lencsés adapter van a filmes bázistávoltsághoz, de azt inkább hagyjuk)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Lassú Víz
addikt
válasz Zotya21 #34734 üzenetére
Te láttál már ilyen átalakítót? Lényegében csak rokon szabványon belül létezik, mint pl. m4/3-4/3, Nikon 1 - Nikon, Sony E - Sony DSLR.
Nemrég jelentek meg a SpeedBooster adapterek, de azok sem tudnak teljes kompatibilitást, különben nem lenne listájuk, hogy melyik objektívvel mi fog jól működni a használatukkor.De gondolj bele józan ésszel, nem egyforma a bázistávolságuk, tehát a kisebb a nagyobbra már csak olyan adapterrel menne fel aminek az egyik mérete negatív. No, egy ilyen adapter elég érdekes lenne.
A fotósok nem azért váltanak rendszert, mert imádják szórni a pénzüket, hanem azért mert az elektronikát tartalmazó objektívek és TTL vakuk világában semmi nem kompatibilis a másikéval.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
MrChris
nagyúr
válasz Zotya21 #34725 üzenetére
Nem e lehet e hogy a liveview üzemmóddal egyúttal már 'félig' videó módban van, programtárcsától függetlenül? Bár ez kicsit nyakatekert lenne
Minden gépnek van valami háklija, pl. G6-on csak videó módban van villogtató bebukás jelzés, fotóban a hiszto marad meg az EV jelző, meg M módban nincs autoISO... -
jjeahh
nagyúr
válasz Zotya21 #34725 üzenetére
Nekem két darab ilyen hoya van, ezek alá nem adnám. Bár már ezeknek sem "értelmes" az áruk főleg nagyobb méretben, az biztos kb. nd300-ig használhatóak, de annyira videó alatt úgy sem igazán kell soha lesötétíteni. A képminőségen 300 alatt érzésre nem igazán rontanak.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MrChris
nagyúr
válasz Zotya21 #34712 üzenetére
Ezt most annyira nem értem. Videóban a legnagyobb záridő nem lehet hosszabb mint a képsebesség reciproka. Ha 24p-be állítod akkor akár 1/24 is lehet. Viszont 1/10 már nem, még ha engedne is ilyet kijelezni lehetetlenség. Viszont rövidet azt nagyon tudnak gondolom az 5300-as is elmegy legalább 1/4000-ig.
Az LCD-n megjelenő képről a nikon fórumban kéne kérdezni hogyan paraméterezhető a preview.
G6-on a Speed, Aperture és Program módban ha azt akarom látni, hogy milyen lenne a kép az adott értékeken exponálva akkor megnyomom az AE-t és máris az jelenik meg. M módban ilyen nincs ott mindig a középre súlyozott képet látom az LCD-n, hogy lássam mi merre hány méter, fénymérő bizbasz és hisztogram úgy is jelzi merre van csúszva, ettől még persze működhetne ekkor is az AE.
-
80hun
addikt
válasz Zotya21 #34717 üzenetére
Szerintem a majdnem duplaárat nem éri meg az 50/1.4G obi. Sokan a 50/1.8G-t jobbnak is tartják
A 40-es makró jó obi nagyon csak rövid, kompromiszumot kell kötni az árért cserébe. Én szerettem nagyon.
Makróbol én a sigma 105/2.8 OS HSM-et venném ha futná rá, sokan zsírozzák. Nekem az elődje volt sony-ra és imádtam
A 85/1.8G megincsak kiválló obi , de ezt akkor vedd ha a portré az elsődleges számodra (szerintem)
Manuálok számomra felejtősek voltak dslr gépen az evf, belenagyítás és peaking hiánya miatt. De izlések és pofonok
A sigma 30/1.4 nemtudom milyen, biztos nem rossz de kérdezz meg vkit a nikon topicba róla.
Nagylátóba is kérdezd a nikonos fiukat -
80hun
addikt
válasz Zotya21 #34704 üzenetére
Az ilyen youtube-os videók sokszor nem valami hihetőek
Nézz inkább dpreviewt.
Akkor ha megnézzük ezt itt , akkor ez is hihető.
Persze az A6000 egy nagyon jó kis váz , nekem is volt, de csak ennyit tudna egy 5Dm3 ? -
zed juron
aktív tag
válasz Zotya21 #34704 üzenetére
Ez érdekes videó, de szerintem a problémákat alapvetően ezeknél a teszteknél az objektív különbözősége borítja.
Overall képminőségben szerintem a Nikon 18-140 elmarad a Canon 18-135-ösétől. Még ugyan 18 mm környékén nincs túl sok különbség - egy fényképen egy videóban lehetetlen felfedezni - de 50mm-en már JELENTŐS.
A Canon 135 mm-en vs Nikon 140mm-en összehasonlítva meg gyakorlatilag értelmetlen. Mert a Canon objektív annyira ráver a Nikonra.
A 18-105-ös van azon a szinten összehasonlítva a kettőt, bár az csak 105-ig megy, viszont olcsóbb mint a 18-135-ös, majdnem a fele árban van.
Egyként szerencsére nem sportra vagy gyors mozgó objektumokra használom vagy legalábbis erre nagyon-nagyon ritkán használom.
-
MrChris
nagyúr
válasz Zotya21 #34703 üzenetére
Huh ez elég csúnyán hangzik. Pedig ez az 5ezres széria, itt már mindent szabadon kéne hagynija.
Videó módban ha 60p van beállítva akkor egyértelműen 1/60-nál nem lehet hoszabb záridőt állítani, ellent mondana a természetnek Nem lehet hogy vannak még fehér foltok a használatában? -
80hun
addikt
válasz Zotya21 #34687 üzenetére
Nekem csak volt d5200.
Számomra menü könnyen kezelhető volt 2-3 nap alatt megszoktam , vannak sokkal bonyolúltabb menüs gépek
Dehát nemvagyunk egyformák, ez is 3gyéni dolog.iso6400-on még tök jól teljesített, a tiéd csak jobb kéne hogy legyen. Itt van két vázból kieső jpeg majdnem korom sötét szobában
Nekem sigma 17-70 volt, de itt nincs különbség hogy milyen márkájú vázra rakod ugyanúgy fog teljesíteni mindegyiken.
Nekem nem volt komoly gondom a nikon-nal , annyi hogy nálam már elsőbséget élveznek a milc gépek.
Végülis még eladhatod és válthatsz canonra.
-
törölt tag
válasz Zotya21 #34687 üzenetére
Te jpg-ben fotózol, ugye? Érdekességképpen: https://photographylife.com/nikon-vs-canon-dynamic-range
-
80hun
addikt
válasz Zotya21 #32922 üzenetére
Én a d5200-höz a makrót vettem először.
Szenzor mérések
760d vs d5200
d5200 vs d7100
e-m10 vs 760d
550d vs d5200A dxo ezeket hozta ki, a d5200 és a d7100 szenzora szinte ugyanolyan..
-
MrChris
nagyúr
válasz Zotya21 #32921 üzenetére
Milcben erre a kereső dologra vannak okos megoldások, pl Pana Gx7-8 dönthető evf és az LCD forgatós vagy dönthető, tudom a dslr-nek is van csak ott a tükröt állandóan csattogtatni kell. Meg újabban wifi-n keresztül okostelón/táblán van élőkép. Makrónál ez nagy királyság. Az 5200-ban kb u.a. a szenzor van mint a nagyban. A 700d-ben egy elég régi, talán 5-6 éves. A 760-at nem ismerem.
50 milis az nikon lenne? Adapterezésnél bázistáv-végtelen gondok lehetnek. Meg az 50-es az kb 75-ösnek felel meg FF-en, nem egy praktikus gyutáv, senki földjének nevezik -
80hun
addikt
válasz Zotya21 #32916 üzenetére
Dslr-nél én is a d5200-at ajánlanám. Olcsó és jó. Ha obira nem akarsz sokat költeni jó minőségű a 18-105mm vr nikon a kitbe véve,
Ha futja rá és fényerőt is akarsz én a Sigma 17-70mm f2.8-4 OS HSM (C) Macrót venném hozzá.
Ha utazózoomot akarsz akkor a Sigma 18-200 (C) v. a gyári nikos af-s18-200mm VRMakróra az Nikon AF-S 40mm f2.8 -at jó szível ajánlom olcsó és jó. Nekem ez kis mindenes volt
-
Lassú Víz
addikt
Hát, átgondolnám a váz vs objektív kérdést a helyedben.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
m3ss
veterán
"a dslr váz meg kényelmesebbnek is látszik de persze nehezebb"
nem feltetlen kenyelmesebb egy kis markolatos dslr.
"a milcek valahogy nem érdekelnek annyira nem kicsik hogy zsebbe elférjen, akkor meg már mindegy mi van a tatyóban"
eleg sok milc elfer fix obival zsebben is.
"de ha van egy jó vázam ahoz később már vehetek jó obit ha tényleg bejön a dolog"
forditva indulj el inkabb. nezd meg jjeahh kezdo topicban milyen kepeket lovoldoz makroobival, semmilyen vazzal
en termeszetfotoim is d70, d90-el keszultek.
mit jelent neked a termeszetfotozas?
makrohoz lehetoleg makroobit, tajkephez lehetoleg nagylatot, kulonben panoramazhatsz jo sokat. madarfotozashoz meg hosszu obit...
ha nem akarsz zajt, plane erdemes elfelejteni a kitobit.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
MrChris
nagyúr
Én egyel visszább mennék a D5200-ra az meg van ~130-ból és már az új szenzor van benne és több marad obira.
"a kereső hát nem mondom hogy feltétlen kell de jó ha van" ??? a közvetlen optikai keresőkép a lényege a tükrösnek, a tükör kizárólag ezért van benne. A tükör, meg hogy dslr egy szemernyit sem képminőség javító/befolyásoló/jellemző tényező. A képminőség az optika-szenzor-feldolgozóstoftver hármasból adódik. -
80hun
addikt
válasz Zotya21 #32911 üzenetére
A sigma tamron vonalon ugyanaz mindkettő.
Nekem ami volt a nikonhoz sigma 17-70mm f2.8-4 os hsm, Tamron sp 70-300 vc usd, nikon af-s 40mm f2.8 macro.
Ezek jók voltak. A régi nikkor obikkal tudsz némi árelőnyhöz jutni.Én azért vettem nikont mert szenzorba már a legolcsóbb gépük is erős. Beépített af motor nincs vázba a d3ezer és d5ezer szériába csak a nagyoknál.
Én már teljesen megszabadultam a dslr rendszertől , milc van helyette. Meguntam a cipelését.
Legolcsóbban jó használ af obikhoz a Sony Alpha SLT és talán Pentax vonalon jutsz hozzá.
Ha nem a méretes váz kell és van rá keret akkor a milc vonal nagyonjó. Bár dslr kinézetű váz van a panasonic milc vonalon is. A sony , pana, és olympus milcekhez van három olcsó sigma dn fix (19,30,60mm f2.8-ak) 50-55/db áron.
A kérdés mindig az hogy neked mi a lényeg a gépekbe és mire akarod használni kell e a kereső és a nagy méret.
[ Szerkesztve ]
-
xXxian
senior tag
válasz Zotya21 #27639 üzenetére
K-500: jobb a kereső, van SR, van fókuszmotor, időzítve MirrorUp automatikus, időzítve SR off szintén automatikus. Van 2 vezérlőtársa, van lehetőség használni AA elemekkel/alsikkal. Sőt, ha jól tudom 700D-ben nincs Focus Peaking sem, kiégett/bebukott részek mutatásában sem vagyok biztos...
S K-500 120e kitben, 700D 200k.
(ok, 700D-nél meg van hajtogatható tapikijelző - kérdés ez kinek mennyit ér)
Viszont MrChris-nek is igaza van, Pentaxnál meg obipark szegényes.
[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
xXxian
senior tag
válasz Zotya21 #27633 üzenetére
Kollégának van 700D + 18-135. Egy napig nálam volt, nekem nagyon bejött az AF speed, a mérete/ergonómiája s a készített képek minősége is. (Konkrétan szebb képekt lőttam vele akkor, mint a D7100 + 18-105-tel, de később kiderült, hogy hiba volt JPEG-ben lődözni, RAW-ban kell összehasonlítani az eredményt). Kicsit (nagyon) túlárazottnak tartom a 3xxx/5xxx Nikonokhoz képest, asszem 18-55 kitben is 200k - ennyit (nekem) nem ér. Nekem (bár kis kezem van) háromezres/ötezres Nikonok kiesnek, semmi sem esik kézre rajtuk, ebből a szempontból 700D (számomra) fényévekkel jobb. Akárcsak a Pentax K-500/K-50 vagy a Nikon D7100.
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Path of Exile (ARPG)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Robogó, kismotor
- Politika
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest