Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lassú Víz #37707 üzenetére
Komolyan nem értem miért én vagyok elfogult amikor sosem én támadok más rendszert, hanem inkább védeni próbálom a m4/3 gépeket, amikor az apsc meg ff fanok durván lehúzzák A sony meg ff párti userek rendszeresen kijelentik, hogy m4/3 erre is sz*r, arra is sz*r, ezzel szemben tőlem láttál már olyan hozzászólást amiben kijelentem, hogy m4/3 a legjobb és mondjuk ff fölösleges komolyabb dolgokra? Most is csak azt próbálom már ezredszerre megértetni a kollégákkal, hogy a szenzor nem minden, rengeteg egyéb lényeges dolog is létezik, amik bizonyos témáknál fontosabbak lehetnek a szűk dof-nál. Az a gond, hogy elég sokan magukból indulnak ki itt és azt hiszik csak a saját igényeik léteznek... Azt észrevetted már, hogy én is dofb*zi vagyok? Akkor mégis hogy a fenében lennék szerinted elfogult a m4/3 felé? Ráadásul megjegyzem, hogy a köv. vázam szinte biztosan nem m4/3 lesz, tuti váltok fuji vagy sony rendszerre idén vagy jövő év elején ha összejön, pár hónapja agyalok ezen. Szal még egyszer: én pont az elfogultságot akarom ilyenkor mindíg eloszlatni, ha ez fordítva sült el sorry, nem ez volt a cél...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
m3ss
veterán
válasz Lassú Víz #37689 üzenetére
"Legtöbben nem azt vitatjuk, hogy az FF rendszer nagyobb szabadságot ad a fotósnak (a közép formátum meg még többet), hanem azt, hogy az MFT felejtős, meg nem lehet vele értékelhető képet készíteni."
nem mondtam, h ne lehetne vele jo kepet csinalni. hattermosasrol beszelgettek, es ha autofokusszal, nem tele tartomanyban akar az ember hattermosast elerni, akkor mft-n is zsebbe kell nyulni, es meg mindig nem lesz olyan a vegeredmeny.
osztom tin velemenyet, sztem is inkabb hobbizni idealis.es nem azert, mert nincs papir dof, sok mas hatranya is van a nagyobb szenzorokkal szemben...hozzateszem sokkal ertelmesebb valasztasnak tartok hobbizni egy m43 rendszert, mint egy tukros apsct.
de mindent osszevetve talan a fuji rendszere a legatgondoltabb...vannak fenyeros uvegek (1.2-1.4), jo latoszogek, fenyerohoz kepest vegulis realis aron is. es dof is elegendo nyitva is szinte mindenre, igy a kb 1 fe hatrany ff szenzorhoz kepest sem mindig jelentkezik, mert egy 1.4-es uveget azert ff-en sajnos neha rekeszelni kell. nem annyira, mint az mft tulajok gondolni szeretnek, bar nem hasznaltam fujit, 1 fe-t fanbojoktol hallottam
sony ff is jo lenne...foleg adapter, meg mf fetisisztaknak. de az h ennyi penzt kernek el egy 25 f2-ert, meg 85 1.8-ert... de mar 1-2 ar/ertekben elfogadhato objektiv legalabb naluk is megjelent.(#37696) 80hun az a baj, h pedig valszeg az. nem veletlen nem nagyon hasznaljak profik, kb semmilyen fotozasi iranyzatban. vagy a felbontas, vagy a dinamika, vagy a zaj miatt..egyszeruen van ra jobb megoldas.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Tin
veterán
válasz Lassú Víz #37689 üzenetére
Megette a fene, ha ide jön kérdezni az, aki munkára vesz gépet. Neki tudnia kell, hogy mit miért vesz.
persze, éppen ezért teljesen felesleges az ff vázakat az mft-hez hasonlítgatni, meg mosodáról beszélni. az mft játszós gép, és az is fog maradni, mert munkára tök értelmetlen egy sokkal kisebb szenzorral dolgozni, amikor ott a többször akkora. hobbira meg jó.(Negyedakkora az a szenzor.)
így van, nem tudok számolni -
Rapid136
őstag
válasz Lassú Víz #37676 üzenetére
Jah, jogos :-)
Mert igy lehet kizárólag MILC váz + tükrös obi közé bepréselni a virtuális tükörházhelyére focal reducert.
Úgyhogy a kérdésfelvetés a nativ obikkal gyakorlatilag értelmezhetetlen :-)Azért a homogén és az elmosódott háttér között van némi különbség...
[ Szerkesztve ]
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
dioka7
senior tag
válasz Lassú Víz #36915 üzenetére
ma hazahoztam, kicsit nézegettem a menüt, "nyomkorásztam" kb 1 órát, majd az akkut felraktam tölteni, kb 3 órára. Mikor visszatettem bele, újra nem tudta az időt. Most megnézem majd, hogy tele akku lemerítése után, ami nálam lesz egy bő hét, amennyi szabadidőm lesz, és ha utána a töltés ideje alatt ismét elfelejti, akkor szervíz...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lassú Víz #36833 üzenetére
Bocs, de az, hogy a videó közben nincs a Panán stabilizáció és emiatt remeg a kép, az nem a felhasználó hibája. Az sem, hogy a fókusznak több másodpercre van szüksége ahhoz, hogy betaláljon.
A Pana tudására pedig nem érdemes a gyár reklámvideójával érvelni. Nézd meg, hogyan készült: profi, sínen történő kamera mozgatásokkal, több méteres magasságból, kontrolláltan leereszkedő kamerával, magyarul csupa olyan technikával, ami az átlagos, kézből videózó tulajdonosnak sosem lesz.
-
dioka7
senior tag
válasz Lassú Víz #36796 üzenetére
Szia,
ha rátenném a listára a D3300-at, és 130k-ért szettben nézném, arról is leírnád a véleményed? Valahogy az az érzésem, hogy az összes szóba jöhető közül ez a legjobb választás (ez tényleg csak megérzés, nem értek hozzá, max "nyers" datokat olvasgatok, meg teszteket...). Csak annyi a "bajom" vele, hogy később az objektív beszerzés nem lesz olcsó mulatság. Szóval véleményeznéd pro és kontra? Köszönet!
-
törölt tag
válasz Lassú Víz #36739 üzenetére
Én is szeretem ezt a topicot, a személyeskedésért pedig tényleg kár. DOF ügyében egy régi manuális 135mm f3.5 örvendeztet meg mostanában, sokat portréztam vele, komolyabb mosodát nyújt, mint az egyébként kitűnő Sony 50mm f1.8. Ráadásul nyitva is olyan éles, hogy a gyengébb nem zavart tiltakozását váltja ki, ha nem rontom el a fókuszt.
-
Tin
veterán
válasz Lassú Víz #36713 üzenetére
csak ezek nem kitobik...
eeaa: értem, de ha a méret a lényeg, akkor miért van odakeverve a képminőség? ha a tökéletes kép a lényeg, akkor nem kellene, hogy a méret, vagy a súly játsszon szerepet, ha meg az utóbbi, akkor nem hiszem, hogy fenn kellene akadni azon, hogy a képszéleken nem tökéletes egy objektív.
értem amúgy, amit mondasz, és gond nélkül elfogadom ezt, csak nem értem, hogy akkor miért nem egyszerűbb lenni egy jó kis kompaktot?
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
válasz Lassú Víz #36478 üzenetére
Igaz, köszi a javítást.
Szóval a kameránál általában az a lényeg, hogy minél nagyobb rész legyen éles, és ugye nem feltétlen kell tudnia 20 Megapixeles képet készíteni... szóval egy jó szenzor, meg egy jó lencse kis mérettel is lehet alkalmas a feladatra.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lassú Víz #36388 üzenetére
Ugyan már... Az egyik kép éles, a másik életlen, a képen ugyanott van a modell. Portrénál jelzi az arcfelismerést, aztán mégis a háttér lesz éles és ilyenből egy rakás készült. Vagy éppen hasonlóan verőfényes napsütésben jelzi a fókuszálást, aztán ehhez képest egyetlen éles pont nincs a képen. Szóval ezek aligha tekinthetők másnak, mint a GX7 hibájának. De az is eleve mekkora baklövés, amikor beállítod a kép kellős közepére a modellt (3 méterre tőled), aztán automatán úgy lövi be a fókuszt, hogy a háttér legyen éles? Alig hittem el, hogy ez tényleg ilyen... Sokkal intelligensebben kellene működnie.
Még egyszer: ezek sorozatos hibák, nem egyediek és nem csak nálam produkált ilyeneket a gép, hanem hibavissza kolléga is visszaigazolta ezeket a hiányosságokat.
-
tvamos
nagyúr
-
madmike
őstag
válasz Lassú Víz #35885 üzenetére
Köszi,mindjárt átnézek a másik topicba,
Tényleg marad a próbálgatás, látatlanban nem lehet ilyet venni. Minél kompaktabbat szeretnék, azt is szem előtt kell tartanom, hogy pl idén megyünk Spanyolországba nyaralni és tuti, hogy az én bőröndöm is a menyasszonyom cuccaival lesz tele, így a táskán kell spórolni.
Egy mini tripodot én se neveznék állványnak, van is itthon rendes állvány, de egy nyaralás alkalmával, arra, hogy magunkat megörökítsük jó lehet.Ha a sört is adják a Burtonhöz akkor lehet én is olyat veszek
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
athomi
veterán
válasz Lassú Víz #35661 üzenetére
Tavaly ősz elején a fehér E-PL3-mat 2 hét után úgy adtam el 32-ért, hogy majdnem összeverekedtek érte 3-man. Most az E-P3-mat adtam el hirdetés nélkül fórumtársnak. Nekem az a tapasztalatom, hogy az Oly MFT pörög, a Pana Gf1-2-3 sorozat nem (bár utóbbit csak, mint érdekes tapasztalat osztottam meg).
Ha 73-ból levonod a két obi árát (olcsón nézve is 20+30), akkor a váz 23-ba van.
Amúgy egyet értek a 16-os szenzorral és a 3 tengelyes stabival, de az árba már lényegesen többe lesz.[ Szerkesztve ]
-
pandur99
aktív tag
-
silmatauki
őstag
válasz Lassú Víz #35397 üzenetére
"Épületet kívülről este állvánnyal lehet fotózni, de bent már általában nem engedik használni."
Ez általában nagyon országfüggő. Itt Finnországban pl. végigpanófotóztam, álvánnyal Helsinki (és pár kisebb település) szinte minden templomát, székesegyházát stb. (összesen több, mint 200 panó). Minden belsőtéri fotózást (szóbeli) engedélykéréssel engedélyeztettem (“engedélyezett-e itt a tripoddal való fotózás”). Egyedül a Nemzeti Múzeumban nem kaptam engedélyt, mindenhol máshol igen (finn portfólió-téma & linkek itt).
-
Borg76
tag
válasz Lassú Víz #35338 üzenetére
Jelenleg ez van rajta: Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di SP USD VC, ez marad is.
Ez volna a kérdés, hogy a D5200 vagy D5300 ad-e annyi plusz gyorsaságot, pontosságot ezzel az obival, hogy megérné váltani, vagy rossz az elképzelés. Nem akarok mindenáron cserélni, de ha nyerek vele akkor miért ne -
gergo5991
őstag
válasz Lassú Víz #35305 üzenetére
egy nikon d5500 az nem lenne kielégító az igényeimnek? nem kell egyből a FF-re hajlani, tudtommal a d5500ban sincs AA filter ezáltal hoz olyan képminőséget mint egy nikon d7100-7200as szerintem. aztán már csak az objekíten mullik a tűéles minőség elképzelés.
Vagy szerinted mi olyan az igényeim közül ami megkövetel egy 3000 eurós felszereltséget?
-
Zotya21
senior tag
válasz Lassú Víz #34735 üzenetére
ebayen van egypár
de hát igen közgyűrűk nekem is vannak de azsem az igazi valahogy a sigmámmal
már a 12 milis közgyűrűvel is csak kb 10 centire tudok fókuszálni ami nem az amit vártam tőle
de ez lehet az obi sajátossága sajnos, nem gondoltam hogy kilóméterekre fog vinni nagyítva de azthittem legalább 1 méterre igen
szóval ehez az obihoz kb pénzkidobás volt ez is de majd egy 50 es primehoz talán jóleszhttps://500px.com/slayer_art
-
Matthew
őstag
válasz Lassú Víz #34318 üzenetére
Picit pontosítanék: 14-42 (28-84) kitobim van, nem a 14-150. A kérdés mondjuk valóban az, hogy m4/3 ekv. 24-80 vagy Nikon DSLR ekv. 27-52 legyen, a kettő közül lesz valamelyik. Fókuszmezőként csak a középsőt használom, arcfelismerést nem használom viszont erről a front/back fókusz problémáról nem tudok, ki tudnád fejteni nekem?
"Az Oly 45-öshöz képest hiába nagyobb a szenzor, érzésből nem lesz keskenyebb a DOF 50 mm-en ugyanakkora fényerőnél, de egy DOF szimulátorral ez le is ellenőrizhető."
Ez jogos, sajnálom is a 45/1.8 obit de már tényleg meguntam a cserélgetést, mennie kell...
Szóval 80mm/2.8 illetve 52mm/1.8 közül kell kiválasztanom a számomra jobbat portréra, keresek egy DOF szimulátort. -
beginnerguy
tag
-
beginnerguy
tag
válasz Lassú Víz #34084 üzenetére
Köszönöm mindenkinek ismét a tanácsokat, valószínűleg E-M10 lesz a vége, ha találok megfelelő áron használtat! De előbb azért megtapizom valahol, hiszen ahogy mondani szokták volt: a puding próbája bizony az evés...
14-42-ből a pancake (EZ) és a másik (II R) között van különbség optikailag vagy csak méretben és tömegben térnek el? Melyik ajánlott? Illetve használtan mennyiért jó vétel?
Ebben ha tudna valaki nálam tapasztaltabb segíteni, akkor azt megköszönném!
[ Szerkesztve ]
-
cdl
senior tag
válasz Lassú Víz #33806 üzenetére
A tavalyi Media Markt akcióban nem volt benne, vehettek azért páran.
Én ahány hírdetést láttam, 30-40 ezres áron ment, és elkeltek szerintem.
Legalább is nem maradtak fent a hírdetések.
Vagy bele alkudták a váz árába.
De ha nem megy el, 10000 forintot adok erte, hogy ne maradjon rajta.
Ha rám ígérnek, lassan az áránál lesz. -
ati3x
senior tag
válasz Lassú Víz #33553 üzenetére
Én meg mernék kockàztatni egy pana lx7-et vagy egy olympus xz2-öt, de lehet hogy egy elsö genes sony rx100 még jobb lenne. Szerintem a leírt elvàràsoknak ez is böven megfelelne! No és ezek a gépek még a milceknél is sokkal hordozhatóbbak. Offba rakom mert ezek nem cserélhetö obis gépek...
-
Clemi
veterán
válasz Lassú Víz #33495 üzenetére
Sajna talán csak a súlya az, ami még nyögve nyelősen elmenne, de az ára már fájdalmas hobbi fotósként.
(#33496) 80hun Nos nálam eléggé jellemző, hogy telével fotózok és ráadásul nagyon szeretem a kis mélységélességű képeket. Hogy mire használom? Mindenre ami mozog és mindenre ami statikus és belefér a látómezőbe. A lényeg, hogy le tudjam a témát határozottan választani vele a környezetéről, ezért kell a minél nagyobb fényerő.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz Lassú Víz #33482 üzenetére
Körülnézek, de mióta befürödtem egy 70-200/f4 L IS obival, kétkedve nézek minden használt obira.
A meccs persze még nem dőlt el, gyűjtöm az adatokat, hogy melyik rendszerrel jövök ki jobban (OlyEM10II,Sony6000, FujiXT10), és még csak az objektíveknél járok. A világítás még szóba se került -
ati3x
senior tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lassú Víz #33368 üzenetére
Mft-n egy 45-ös vagy 60-as azért nem tud olyan brutál hatásvadász dof-ot, amitől már én is hányok és szabadtéren sztem sokszor kell egy kis mosoda amit nyitva nyújtanak, mert a háttér ritkán homogén mint studióban. No meg ha kell ezeket is le lehet rekeszelni, de a zoomot sosem nyitja majd F1.8-ra, ráadásul borús időben a gyenge fényerő miatt már emelheti az iso-t... Motoros manuál fókusz-tól én csak agybajt kapok, de igazad van, kinek a pap, kinek a papné, ezen nem veszünk össze, a kolléga majd eldönti melyik megoldást preferálja
Panán amúgy van skála, egyik felén egy pixeles pacman virággal, másikon két piramissal[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
frankstork
aktív tag
válasz Lassú Víz #33265 üzenetére
@ Lassú Víz : Igen. DSLR-t szeretne, A MILC viszonylag új technika, nem bízik benne még.
Létezik olyan MILC ami versenyben lehet egyébként? Mondjuk egy D5200-vel, vagy a K-50-el?
Miért nem olcsóbbak ha kevesebb alkatrész van benne?
@ 80hun. Igen, mióta tudjuk, hogy a fókuszmotort a canon-hoz is meg kell venni objektívokban ez is visszaszállt a ringbe.Tehát D5200, 700D, (esetleg ha megszalad 760D) eddig ami befutó, illetve a 100D még ami tetszett, sokáig úgy volt az lesz.
Pentax K-50, KS-2? Sony-k?
A K-50 elég szimpi lett.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Lassú Víz #33129 üzenetére
Általában 1 óra körüli egy normál merülés. Ha nagyon megkínozzák 4k videóval, akkor lemerül a sony. A rosszabb, hogy általában kettőt merülünk egymás után, és közben nemigen jut az ember száraz helyre ahol biztonságosan nyithatná a tokot (csónakban tízóraizik a többiekkel), azaz aktív használat mellett a második merülésre már tuti gondok lesznek az akksival.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Balinov
titán
válasz Lassú Víz #33003 üzenetére
csak ne kapjon szivrohamot,mikor elso felcsavarasnal meghallja a kotyogast...en felkeszultem, utanaolvastam, neztem yt-s rivjukat, megis megijedtem, hogy most akkor szar-e. Persze nem, mukodest a vegen abszolute nem befolyasolja.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
djcool
tag
válasz Lassú Víz #33000 üzenetére
Hát, igen, választék van, tesztek vannak, néha még egymásnak is ellentmondóan.
Én a Sony mellett teszem le a voksomat, hétvégéig még egyszer átnézem a tesztjeit, leírásait, amik a neten vannak és meglátom. De eléggé úgy érzem az eddig olvasottak alapján, hogy ő lesz az én gépem.Addig is köszönöm a hozzászólásokat, tanácsokat, nagyon jó egy ilyen fórumot találni, ahol tényleg segítenek is! További szép napot és hetet mindenkinek!
A gyógyítás lényege, hogy úgyis elszúrjuk...
-
Zotya21
senior tag
válasz Lassú Víz #32919 üzenetére
jah ezt én is láttam nagyon nem mindegy persze
de az 550d nem győzött meg túlzottan de a drága váznak sincs értelme ha sörösüveg alján keresztül néz ki
egy 50 milis f1.4 mnidenképp lenne vagy ennek valami aps-c re való megfelelője mnidenképp egy fasza obival szeretnék kezdeni ami mégse annyira drága aztán majd kialakul
MrChris
jah azt vágom de ugye milcben vagy nincs vagy elektronikus de dslr ben sem használod mindig mert nem lehet mindenhol odaférni
nikonban a 130 ezres d5200 is van annyira zajmentes hogy érdemes befektetni ?
eredetileg a 700d -n gondolkoztam aztán kicsit emeltem a lécen ezét lett 760d vagy d7100
m3ss
túl sok obi kellene az biztos de elsőként egy 24-70 körüli vagy fix 50 f1.4 aztán egy macro az elképzelés persze attól függően hogy mik születnek ebből mert én már gondolkoztam spórolás szempontjából telekonverteren meg macrokonverteren de az sem olcsó és a végeredmény se a legjobb
természet ? állatok inkább de ha olyan helyre jutok akkor tájkép, minden
https://500px.com/slayer_art
-
Gravity1234
tag
válasz Lassú Víz #32849 üzenetére
Ez igaz, ez nekem is kulon hsz volt, mert kezdtem megkavarodni.
Szerintem ami fontos volt es koszonom a pontositast az az hogy minden obira a sajat gyutavja van irva es ervenyes es jelen peldanal igen mi ket kulonbozo rendszert probalgatunk osszehasonlitani.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
válasz Lassú Víz #32843 üzenetére
Hmmm. tehat akkor ha jol ertem az en OMD vazamon igy nez ki a valos osszehasonlitas:
- Mzuiko 40-150 Pro F2,8 (35 ekv. 80-300 F5???)
- 100-400 F5-6-7 (35 ekv. 50-200 F2.8 - 3.5)Vagy most megkavarodtam es az 50-200SWD, OMD vazra teve 25-100-nak felelne meg?
Mert akkor igy nem is igazan alternativa hiszen egy sokkal hosszabb lencset kapnek igy cserebe sokkal gyengebb fenyerovel.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
törölt tag
válasz Lassú Víz #32768 üzenetére
fejen talaltad a szoget, fotosnak akar latszani, es fotost akar jatszani...
Az m4/3 fele en terelgetem , tanulva a sajat elszantsagombol (K5 1gen.) es amennyit az utobbi idoben hasznaltam a nagyot (arctakaros smiley)
(#32766) 80hun durvan 180rugo all a rendelkezesre. Amibol sztem egy 18-55 meg egy zoom is ki kellene hogy jojjon. Nyilvan, o csak fotozni akar egy nagy nevu geppel...
Felvetem neki a D5200 melle a 4/3 elonyeit, hatha hallgat ram..
Koszonom skacok a segitseget!
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lassú Víz #32553 üzenetére
igaz is, dslr nem lehet orrnehéz...
-
-
válasz Lassú Víz #32524 üzenetére
Compatot váltanék, mert eljárt felette az idő (Samsung WB700). Cél a jobb képminőség. Beltérben és szürkület/este. De mivel nem használtam még compacton kívűl mást, ezért a sok kérdés. Nem szeretnék rá megvásárlás után költeni. Most jó áron van az Edigibe, ezzel a 2 objektívvel. Így is drágább, mint amenyit gépre áldoznék. Ezért érdekel, hogy érdemes e rá beruházni? Rx100 még ami szóba jön. De a 3x zoom, nem az én világom.
-
-
törölt tag
válasz Lassú Víz #32097 üzenetére
(#32097) Lassú Víz
Én azért inkább azt választom, hogy fényt csinálok a fényképezéshez. De komolyan: nagyon jól hangzik ez a "nagy fényerejű obi kell" dolog, de a hétvégén még a 19mm-es obit is többször rekeszelnem kellet f5-re f5.6-ra, hogy ne legyen 5 emberből 4 életlen a szűk DOF miatt... Szóval inkább a vaku.
(#32105) muranyig
"Köszi, kérdés már csak, hogy 40000ft pluszt ér-e a sony....?"
Inkább vedd meg használtan 60-ért.
"Minolta obikat hogy tudok feltenni a gépre, milyen adaptert kell vennem?'
Nekem két adapterem van:
LA-EA3: full-frame vázakhoz (és obikhoz). Ezt inkább statikus témákhoz javaslom, lassabban, de pontosan fókuszál. Ez az olcsóbb változat használtan, de garanciával már 35-40 körül megvehető.
LA-EA2: félig áteresztő tükröt tartalmaz, gyorsan fókuszál, de csak APS-C obikhoz alkalmas. Ritkán van használtan. Az A6000 gyakorlatilag tükrös Sonyként viselkedik vele.
Gyakori még az LA-EA4: ugyanaz, mint az LA-EA2, de full-frame gépekhez is jó. 80 ezres irányáron árulnak belőle gyakorlatilag újat, de használtan. Fontos tudni, hogy képstabilizálás egyikkel sincs, így érdemes a reciprok szabály figyelembe vételével fotózni.
Adapterezett Minoltából számomra a két legérdekesebb darab a portrézásra használható 50mm f1.7 és az állandó f4 fényerőt tudó Minolta (Beercan) 70-210mm. Az előbbi 20 ezer, az utóbbi 25 ezer körüli áron érhető el.
-
-
INTELligent
senior tag
válasz Lassú Víz #32029 üzenetére
Megnyugodtam, hogy nem vagyok annyira idióta, .
@jjeahh: Köszönöm!
Nem manuálból a 14-42 esből a második széria a javallott (csak mert min egy autofókuszos nem ártana).
Apropó, manuálhoz gondolom kell egy csomó adapter, mert a Heliosnak stb. más-más a csatlakozója..., ezeket hogy lehet kideríteni, ill. hol érdemes nézegetni?[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
jjeahh
nagyúr
-
ati3x
senior tag
válasz Lassú Víz #31747 üzenetére
Meg tudom erősíteni. Tegnap fotóztuk asszonyt, (kismama fotózás) A testvérének canon 5dmkiii + 70-200/2.8 van. Szupi kis gép, nem mondom, de cipelje az aki akarja. Nàlam a 45/1.8 volt az em5-ön, meg egy 135/2.8-as règi manuál egy gm1-en. Valami 2000 ft vettem bolhapiacon, ès bizony hasonló képeket tudtam vele lőni, mint ismerős a fenti kombóval. (Màrmint ha szigorúan az ár/háttérmosás értékarànyt nézzük) Persze a régi manuál obinak is megvan a súlya, de... Mégegyszer, rohadt jó "kis" kombó a d5mkiii meg a "fehér obi" de amikor megemlítettem, hogy ebből az árból lazán kijönne egy em1/40-150f2.8 és 12-40 kombó, és meg maradna is.Ès sérvet se kapna az ember.. 😊 Akkor az volt a válasz: tudom, de képzeld el, mit szólnának a kuncsaftok, ha ilyen pici géppel (mutat az em5-ömre) jelennék meg. A profilja gyerek/csecsemőfotózás németországban. Azt is mesélte, hogy pár kuncsaftól megkapta, hogy ilyen géppel bárki tudna jó képeket csinálni. Na ilyenkor volt, hogy gonosz módon áttekerte manuál módba, és odadta a gépet, nosza rajta! ☺
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz Lassú Víz #31791 üzenetére
Nem kell, simán kapcsolódik Wifi-direct. Sony TV, droid tábla, WP teló, nekem mindennel működik. Ha nem akarsz böngészni rajta nem kell hozzá router.
Jelerővel nem volt eddig gondom, távvezérlő élőképpel simán megy szabadtéren 20 métert. Én alkalmazásokat inkább PC-n megoldom, sokkal gyorsabb.(#31794) MrChris
XAVC-S bitráta 25p/50mbps vagy 50p/50mbps. A többi kodeknél megmaradt a régi, és lehet választani PAL/NTSC között.Más:
Valaki próbálgatta mostanában kevesebb fénynél? Tegnap az 50f18-cal meg a 35f18-cal használtam igen gyenge fényben, ahol vaku nélkül -1FÉ körül expózott volna. Nemhogy talált élességet, de az arcfelismerő is csont nélkül működött. Csak hozott volna a 2.0FW valamicske javulást?[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz Lassú Víz #31791 üzenetére
Itt vannak az app-ok, van ami ingyenes és van ami fizetős.
Lehet közvetlen is géppel összekötni v telóval v tabal.
Csak én használom a hagyományos usb-t mert megszoktam már és gépen töltöm az akkut. usb-n :-)
Nemsokat foglalkoztam még az app-okkal csak egy ketőt kipróbáltam. :-)
A time-lapse mondjuk izgatja kicsit a fantáziám.
Tehát végülis nem minden funkciót teszteltem le csak ami érdekelt. -
tvamos
nagyúr
válasz Lassú Víz #31731 üzenetére
Az a baj, végig próbáltam vagy 30 kompaktot az MM-ben, de mind gyötrelmes lassú volt. Ennyi pénzből mást nem találtam.
Az F1-re kaptam kölcsön egy egy G12-t, (ezúttal is köszönet érte,) és ezzel is az a nyűgöm, hogy lassú. (Esetleg lehetne több a dinamikája.) Mondjuk, olyat persze felesleges venni, ami rosszabb képeket készít..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Lassú Víz #31574 üzenetére
No, elolvastam két könyvet, Scott Kelby - Digitális fotós könyv / Enczi Zoltán, Richard Keating - Fotózásról utazóknak, nyaralóknak. (Azt gondoltam, ez a második jobb lesz, hiszen nekem erre kell elsősorban, de nem. ) miután megszoktam Scott Kelby humorát, rengeteg hasznos infó van benne. Köszönöm, hogy ajánlottátok!
Sajnos, elköltöttem a fényképezőgépre szánt pénzem, (a telefonom meg nem alkalmas fényképezni,) ezért tudnátok ajánlani valamit 60 körül? Persze, jó lenne a kihajtható display, meg a wifi... Node nem vagyok telhetetlen... A lényeg, hogy gyors legyen. Piszok gyors... A reszletekre, majd visszaemlékszem, a képzaj sem hat meg túlzottan. Ez lenne a menekülő otletem, talán elkezdhetek vele bohóckodni. Ha vennék egy ilyet, akkor esetleg a kollegam régi manuáljait is ra tudnam tenni? vagy nem tudom...[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Zola8046
csendes tag
válasz Lassú Víz #31621 üzenetére
Nem akarok egyenlőre semmi komolyat a géppel,csak jó képeket készíteni majd a családról,meg a nyaralásról.Nem kell,hogy cserélhető legyen az obi,elég lenne egy zsebméretű is ami jó képeket csinál.
Csak Oly E-Pl6 teszt képei tetszettek,de lehet kamu képek voltak.Meg maga a gép is tetszik.Most beszéltem a nejemmel szabad a pálya csak én fogom használni,értem ez alatt nem kell aggódnom a mérete miatt. -
Gépötty
senior tag
válasz Lassú Víz #31597 üzenetére
Lehet, hogy így van, persze.
Én autóhifiztem sokáig, és mikor megjelentek a maszkos Kenwoodok, az első kérdésem az volt, vajon meddig bírják majd a szalagkábelek. Végülis a hajlítások szögét és mennyiségét tekintve egész jól viselik a terhelést, de azért egy-két évvel később igen szép számban kezdték cserére hordani őket. Ebből kiindulva azt mondom, hogy az Oly-Sony mostani megoldása sokkal kevésbé terheli a szalagot, mint a forgatós. Főleg, ha utóbbit a pedáns felhasználó mindig becsukva teszi táskába.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest