Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
válasz beginnerguy #38501 üzenetére
De ugye próbáltad nem követőfókusszal is?
-
Ear001
addikt
válasz beginnerguy #38433 üzenetére
E-M1 sokkal jobb a PDAf-el, ha arra van szükséged, bár nálam az E-M5 is ügyesen teljesít, ha egyszer elkapta az arcot, akkor sokáig követi. A legegyszerűbb tényleg az, hogy elhozod Tedd próbára akcióban és akkor magad is megtapasztalod. Egy Pro obival tényleg zavarbaejtően kezes jószág lesz.
Nekem a 6300 valós szituációban egy centivel sem volt jobb, mint egy E-M1, sem sötét színházteremben, sem a szabadban, autókat fotózva.
-
törölt tag
Javaslom a Sony A6000-et és hozzá a 18-105mm f4-et. Mind a váz, mind az objektív kitűnő.
-
pethob
aktív tag
A Fuji-n az arc/szem felismerés nekem bejön, de néha azért tud lassú lenni. (Gyorsul a fókuszálás ha kikapcsolod.) Van aki nem szereti használni.
A legújabb vázakon a fókuszpont tologatására szolgáló joystick istenkirály!
A 18-55 kit obi egy csoda, hozza a 12-40 szintjét képminőségben és van képstab is. Két hátrány, hogy nem fix a fényerő, bár 2.8-ról megy 4-re, és hogy nem 24-ről, hanem 27-ről indul, ami azért tud hiányozni a wide oldalon...
(Van a rendszerben 16-55/F2.8 is.)Szóval a kit obi is egész más kategória Fujinál, mint máshol, és ennél csak jobb objektívek vannak a rendszerben. Hihetetlen, de nyitva is élesek. Viszont drágák is...
Sony-nak, főleg A7 II vonalnak sokkal jobb/gyorsabb az auto fókusza.
Sony objektívek még drágábbak. (Meg azokat nem is ismerem eléggé...)
-
Tin_Shield
őstag
SEL 16-70 natív objektív, kicsit hosszabb a tele, az építési minőség patent, de optikailag sajnos nem 12-40 szintű, inkább csak közepeske. Az adapteres autófókuszos kérdéseidre inkább a Sony MILC topicban kapsz választ.
Rendszerváltás előtt, első körben én is az Oly mintaboltos teddprobara.hu-t javaslom[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
Ugyan ebben a cipőben járok.
Oly teddpróbára keretein belül elhozok egy em-1 -et próbára...javaslom Neked is első lépésként
Nekem "csere rendszernek" a Fuji jött szóba. (Natív obipark miatt)[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
Sefter
veterán
válasz beginnerguy #34867 üzenetére
Csak én nem a jófogáson találtam, hanem webshopban, újat...
[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
Lassú Víz
addikt
válasz beginnerguy #34134 üzenetére
Menüből állítható a korlát, alapban 8 perc, max 30-ra növelhető. De szerintem értelmetlen, mert csak egy zajtenger lesz a vége. A hosszú záridős csíkhúzós képekre meg ott a Live Composit módja a gépnek.
Beárazásban nem tudok segíteni, tedd fel annyiért amennyit szeretnél kapni érte, aztán engedd az árát, ha kiröhögnek vagy hozzád se szólnak egy darabig. És ne dőlj be az első nepper "a fele is sok lenne érte" ajánlatnak.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Lassú Víz
addikt
válasz beginnerguy #34122 üzenetére
Azt honnan vetted, hogy az E-M10-nek nincs BULB módja?
-
jjeahh
nagyúr
válasz beginnerguy #34122 üzenetére
A pankáka kisebb, drágább, a II R nagyobb és jobb képű.
kispalsz: "Mert ha tényleg ennyi fény elveszik, akkor ahhoz csak fényerős obikkal lehet elfogadható képeket csinálni?"
Nem, manapság csúcskompaktok fölött bármivel lehet elfogadható minőséget produkálni, ez csak annyit jelent, hogy a félig áteresztő tükör miatt elvileg gyenge fényben ugyanolyan fényerejű üveggel egy kisebb szenzoros gép is jobb nála, így az amúgy szuper sony lapka előnyei odavesznek...[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
igor-hu
tag
válasz beginnerguy #34083 üzenetére
A6000 is rendben van szvsz, de a használt piac elég lapos, az obik meg rohadt drágák. 18-105 f4 akciósan 150k
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz beginnerguy #34083 üzenetére
Ha elegendőnek érzed a Sigma 19, 30, 60 f2.8 sort, akkor jó lesz. Egyébként keress rá itt a topikban Econ hozzászólásaira ha a Sony-ról akarsz dicshimnuszt olvasni
-
MrChris
nagyúr
válasz beginnerguy #34076 üzenetére
A vázat kb le is szűkítetted em10-re. Sajnos 24-150-ig nem megy egy obival. Pana 12-32-t ajánlanék hozzá az nyitva is nagyon jó 12mm-en, telére meg a használtan olcsó Oly kit telezoomot vagy megelékszel a 14-150-el.
-
jjeahh
nagyúr
válasz beginnerguy #34076 üzenetére
E-m10 duplakit ha nagyon kell a tele vég, sima kit, ha nem, de ezek ekv 28 milin kezdenek. Használtan e-m10 vagy e-m5 tudtommal 80-100k körül megy. Az utazózoomok sajnos drágák, max így kitben jó árban vannak, de ez már több a keretednél...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest