Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borg76
tag
Sziasztok.
Öregecske 550D-m szeretném valami komolyabb gépre cserélni. Nem ragaszkodom a tükörreflexes masinához, milc is szóba jöhet, esetleg FZ2000.
- Gépre szánt összeg? 250.000 amit maximum rá tudok szánni objektívvel együtt.
- Felhasználás? Főleg állatok (ugró, futó kutyák) és szintén mozgó személyek fotózása.
- Méret számít? Egyáltalán nem.
- Videóra szükség van ? Nem fontos, az állókép minősége fontosabb.
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Inkább új lenne jó, de ha van használt ami jobban megfelel a javaslatoknak akkor számolok vele.
- Egyéb kívánság, speciális igények? A sorozatfelvétel ami ide tartozhat, persze ha ebben az árkategóriában van eltérés a gépek között.
Köszönöm előre is.
-
Borg76
tag
válasz Lassú Víz #35338 üzenetére
Jelenleg ez van rajta: Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di SP USD VC, ez marad is.
Ez volna a kérdés, hogy a D5200 vagy D5300 ad-e annyi plusz gyorsaságot, pontosságot ezzel az obival, hogy megérné váltani, vagy rossz az elképzelés. Nem akarok mindenáron cserélni, de ha nyerek vele akkor miért ne -
Borg76
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy D3300-at használok, képminőség szempontjából tökéletesen meg vagyok vele elégedve, ahogy minden másban. Lassan szeretnék feljebb váltani, mert gyorsabb, pontosabb fókuszra lenne szükségem. Szintem mindig gyorsan mozgó állatokat fotózok, és úgy érzem ez a gyenge pont a jelenlegi gépen. Mi lenne az a váz, ami már továbblépésnek számít? D5200-ra gondoltam első körben, nyilván ennél van gyorsabb gép, de most ez férne bele a keretbe. Van amiben gyengébb, de ha jól gondolom a fókuszálás sebességében és pontosságában jobb a D5200, és képminőségben ugyanazt hozza mint a D3300.
Rosszul gondolom? -
Borg76
tag
Szó nélkül kicserélték a gépet, és végül lett belőle D3300.
Mindenféle komolyabb beállítás nélkül lőttem pár képet manual módban, az eredmény több mint megnyugtató!
Ott éles a kép ahol szeretném, hogy éles legyen pedig mindent pont úgy csinálok ahogy tegnap.
Valamivel jobb idő van ez igaz, de elég ordító a különbség. Megnyugtató, hogy nem felejtettem el fényképezni
Köszönöm minden hozzáértőnek a jótanácsot, és a mérhetetlen türelmet[ Szerkesztve ]
-
Borg76
tag
válasz Elektrosokk #31866 üzenetére
Azért azt nem, de eleve Nikon volt a másik favorit, D3200, csak Sony lett belőle. Ha cserélik és az is mellé fókuszál, akkor maradok a festésnél
-
Borg76
tag
válasz Elektrosokk #31856 üzenetére
Minden fókuszmódban nagyjából ez lesz az eredmény, hiába állítom a fókuszterületet vagy a módot. Azért bosszantó, mert pár képet már csináltam különböző gépekkel, nyilván amatőr vagyok, de ha egy NX3000 milc géppel, manualban le tudok fényképezni egy gyorsan mozgó kutyát ami éles lesz, akkor nehogy már, egy nem mozgó tárgynak ennyire mellé menjen a fókusza Azért bosszantó, mert nekem is felűnik, és visszanézve a régi 500D képeim, még inkább siralmasak ezek a képek.
-
Borg76
tag
válasz Mirman #31850 üzenetére
Nem netes rendelés, bementem lábon a boltba, megnéztem, megvettem. Gondolom majd jól kipróbáljuk, hogy mi a hiba, bár remélem nem lesz gond, elhozok egy D3300-at cserébe ha minden jól megy.
Megint nem műtermi fotók, erre volt 5 percem, focuspeeking szerint minden jó, a jobb szélső üveg lenne a tárgy, távolság kb. 1méter. Kézivel megint jó lett, automatán meg látszik az eredmény.[ Szerkesztve ]
-
Borg76
tag
SLT-A58 és gyári kitobi
Tudom nem ideális a tesztkörnyezet, de melóhelyen másra nem volt lehetőség.
Szerintem kalibrálás nincs benne, én nem találtam, és más fórumon se volt rá utalás.
Ha jól értelemzem akkor rossz a gép? Vagy én rontottam el a beállítást?Fujis2950: Euronics boltba vettem, nem tudom ott mennyire értenek hozzá. Délutánig el kell döntenem mi legyen Az 1db pixelhibával visszavihetem, de azért nem hiszem, hogy kicserélik.
[ Szerkesztve ]
-
Borg76
tag
Én tuti nem vagyok De kérdezni nem szégyen. Mivel nem vagyok benne biztos, ezért inkább mondja meg egy profi. Laikus fejjel úgy gondolom, hogy ami a gép előtt van a fókuszban, az legyen éles, és ennél a típusnál eleve felvetődött már korábban említett hiba. De csak jön egy szakértő, és leírja, hogy b@..sz vagyok , vagy indulhatok a boltba.
[ Szerkesztve ]
-
Borg76
tag
Sajnos tegnap nem volt sok időm, ahogy ma se lesz, de próbáltam valami teszt félét kivitelezni az iroda eszközökből. Tudom, nem pont így kéne, de hirtelen nem volt jobb.
Gép az asztalon volt stabilan, vonalzó kb 45 fokban, önkioldót használtam 2mp időzítéssel. Minden kép után váltottam fókuszpontot, helyi, pont, stb... Minden esetben próbáltam a 26/27-es illetve a 17/18-at számot fókuszban tartani a vonalzón. Az utolsó képen kézi beállítást használtam, éles is lett a kép. A másik három képet az automatikára bíztam, és szerintem elég jól látszik az eredmény. Csináltam vagy 60 képet, akárhogy mozgattam a gépet, 90%-ban mindig ez lett az eredmény. Olyan érzés, mintha balra "húzna" vagy nem tudom mi erre a pontos megnevezés.
Ez így ebben a formában csere, vagy még mindig rosszul csinálok valamit?
A pixelhibáról már nem beszélek, ami szintén árnyalja a képet, bár tudom, hogy az nem csere ok.
Elnézést ha sokat írok, de egyrészt laikus vagyok még a témához, másrészt kifutok a 72 órából.[ Szerkesztve ]
-
Borg76
tag
Köszönöm a tippeket/tanácsokat , még próbálkozom a beállításokkal. Persze az idő se túl kedvező értelmes képet lőni, de lehet túl sokat várok egy alap váz+obi-tól.
Azért még bizom benne, hogy egy NX3000-et csak lepipál -
Borg76
tag
Igen, folyamatos Af, helyi fókuszpont. Én is ezt látom a képen, valahol az orra fölött volt a zöld kocka, és abban a sávban minden életlen lett. Mondom, simán lehet, hogy valamit rosszul csinálok, de annó 500D-vel ilyen képeket nem csináltam, pedig az elég öregecske modell.
-
Borg76
tag
válasz Elektrosokk #31827 üzenetére
Köszi
Próbálkoztam különféle beállításokkal, de elég gyakran produkál hasonló eredményt.
Elvileg még visszavihetem, csak érdekes lesz ott bizonygatni mi a hiba -
Borg76
tag
Tegnap végülis megvettem az A58-as Sonyt, +garanciával. Eddig tetszik a gép, de volna pár kérdésem ha nem gond
Nem vagyok se fotós, főleg nem amatőr/profi, de úgy látom sikerült egy "hibás" gépet kifogni, hozzáteszem, simán lehet a rossz beállítás.
Szóval adott egy fekvő kutya, elvileg rém egyszerű lekapni. Szeme-orra közé állítom a fókuszt, kijelző szerint minden remek, katt. Gépen visszanézve a háttér szép éles, de maga az alany, hát nem igazán. Viszont ezt nem mindíg csinálja, és ezért vagyok tanácstalan. Létezik, hogy egy "komoly" gép is hibázik, vagy egyszerűen backfocus-os példányt fogtam ki?Itt egy kép, remélem látszik a lényeg.
[link][ Szerkesztve ]
-
-
Borg76
tag
válasz ANDROID??? #31770 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Nem webshop, Euronics, közel van és 109.900-ért nem gondolom rossz vételnek.
Nem vagyok egy nagy szakértő, bízom benne, hogy kiszúrom ha véletlen hibás lenne. Azért pár mintaképet ha belinkelek egy profi biztos rögtön látja a lényeget -
Borg76
tag
Sziasztok.
Új cserélhető objektíves gépet keresgélek. Átolvastam a fórumot, igazából két kiszemelt marad a listából.
Nikon - D3200 + 18-55 VR
Sony Alpha SLT-A58K + 18-55mmHasznált gépben már nem gondolkodom, a keretből pedig ez a két "komolyabb" gép fér bele.A Sony lenne a befutó, de kicsit tartok a már korábban említett backfocus problémától.Ha jól olvastam képminőségre nincs nagy különbség, de sorozatban, fókuszsebességben jobb a Sony, és én főleg gyorsan mozgó témákat szeretnék vele elkapni.
Árban 5000ft különbség lenne a Nikon javára.
Tehát a kérdés: A58 vagy D3200?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + tok ( Canon )
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Tamron SP 150-600mm G2 teleobjektív + álcázó ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest