Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byk01
őstag
Azért a Canonnal szemben nem hoznám fel komoly érvként a beépített fókuszmotort, mivel a Canon gyakorlatilag az autofókusz bevezetése óta beépített motoros objektíveket gyárt, azaz az AF-es obik tekintetében max egyenlőre hozza ki a motor a Nikon helyzetét.
Ettől függetlenül a három számjegyű Canonok a Nikon 5000-es szériájának a kategóriatársai, a 7000-esek egy kategóriával feljebb vannak.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Zotya21
senior tag
hát eddig nekem mindig canon volt ezért vagyok a márkához ragadva
pedig igen ahogy én is nézem kb a 7d mk II tudná azt amit a d7100 az meg árban duplája
viszont a nikon obikról fogalmam sincs megint
általában márkahű vagyok sajnos és elég sokszor be is bukik emiatt a dolog
szóval most érdemes lenne váltani megmondom őszintén eddig csak kompaktom meg bridge gépem volt de egyik se győzött meg
amúgy tudsz olyan obit ami aps-c nikonhoz van direkt és nem a gép árával vetekszik ?
mindegy hogy sigma vagy nikon vagy bármi csak szép meg éles legyen (nem a leggagyibbra gondolok)fix is érdekelne tele is macro is esetleg ilyen 18-55 ös körüli is (persze nem mind egyszerre )
mert obikba mindkét márkánál durva dolgok vannak
[ Szerkesztve ]
https://500px.com/slayer_art
-
pomk
őstag
Kezdőként valószínű bután fog hangzani a kérdés, de ha van AF az objektívben, miért kell a beépített fókuszmotor a vázba? Vagy az objektívben lévő autófokusz csak egy opció arra az esetre, ha az objektívet egy olyan vázra rakod amiben nincs fókuszmotor? Viszont az ilyen objektívek is tudnak működni úgy, hogy a váz szabályozza a fókuszálást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest