Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz kovaripeti #20495 üzenetére
az egy napi adag (nekem legalábbis)
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
erzol
őstag
válasz kovaripeti #20492 üzenetére
-
titán
válasz kovaripeti #20492 üzenetére
(#20491) Stauffenberg
A legjobb módszer erre a teddprobara.hu.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Tikakukac
titán
válasz kovaripeti #20477 üzenetére
A kérdés: a minek és miért? Ami nem nikkel azt úgyis feltölti a töltő aztán csókolom. Notik és teló ugyanez.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz kovaripeti #20423 üzenetére
Kpasz egy progit amivel telóra is tudod áthúzni a képeket, vagy a gépre anélkül, hogy kivennéd a karit. Nekem most jött meg a 32 gigás, hétvégére felküldetem és kipróbálom.
Gyakorlatilag azt csinálsz a képekkel amit jónak látsz küldheted posztolhatod, mentheted vagy hagyhatod ahol van.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
titán
válasz kovaripeti #20423 üzenetére
A mintaboltból.
A 3 éves gari mellett kapsz egy egyébként 8000 forintba kerülő Olympus klub egyéves tagságot, amivel kauciómentesen bérelhetsz objektíveket, vázakat, 15% kedvezményt kapsz minden további vásárlásból, és egy évig nagyon kedvezményesen vásárolhatsz egy extra kiegészítőt az akciós listáról (pl a 45/1.8-at megkapod 60ezerért).
-
erzol
őstag
válasz kovaripeti #20417 üzenetére
Egyik kézben tartom az obit hátsó sapi nélkül+a váz bal oldalát. Másik kéz bajonett old, obi leteker, üvegeket megcserélem a kezemben és már tekerem is fel. Fél perc. Ugyanez félig nyitott táskába is picit besűllyesztve megy pikk-pakk.
Pici gép kis obikkal gyerekjáték...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én közel egy évet használtam, nem volt más mellette, nem is kellett, beltérben sosem fotóztam, családom nincs, szóval lehet hogy nem én vagyok a jó példa, de én elvoltam vele bőven.
Ha csak szimplán a fotózás öröme miatt veszel gépet, azzal is örömöt lelsz ami van, mert ha csak a kitobi van, nyílván nem mész vele repülőt fotózni.
Nálam kevesen rühellik azt amikor a város forgatagában keresed a nyugodt helyet ahol nem fúj a szél, nem löknek fel, lepakolsz akár a comodra, kupakokkal szarakodsz, esetleg örülsz ha nem ejted el. Csomó szívás van a csereberével, én kvára rühellem.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ha nem szereted a tele tartományt, akkor is a duplakitet vedd, és add el a teleobit a πcsába.
-
TayRol
nagyúr
válasz kovaripeti #20410 üzenetére
teljesen jó az a 40-150.
-
erzol
őstag
pl5:
+dönthető kijelző
+3 programozható gomb
+1 módválasztó tárcsa
Minden másban ua. a kettő.
dupla kit:
m.zuiko 14-42 II+40-150 mm-es obi.[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
Igen, nem fényerős, de korrektül rajzol (kitobihoz mérten természetesen)
#20409 képminőségben nincs közöttük különbség
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Tisza egyik partjáról a másikra lőttem kézből vele olyan képet, hogy a csákónak nagyítva meg tudtam számolni a fekete szálait a szakálából. Szal néha nem rossz, de nyilván a kicsi jobban pörög nálam is, a másik inkább spéci esetben jön elő.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Nagya21
addikt
válasz kovaripeti #20305 üzenetére
Hali!!
Vagy kifogsz a madaras tecsóban egy végkiárusított Nikon1 S1-et.
ASzfváriban mult szombaton még 50k volt a szett.( kiállított darab)
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
jjeahh
nagyúr
válasz kovaripeti #20305 üzenetére
ha az obipark is számít, később vennél egy zsebfixet vagy valami, akkor igen, ezek a legjobbak...nameg ebben az árkategóriában az x-a1-et leszámítva gondolom ezeknek a legjobb a jpeg motra, automatikája ha a képminőséget nézed a két gép egy kutya, az eltérés a funkciókban van, pl. dönthető kijelző, tárcsák-gombok...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
TayRol
nagyúr
válasz kovaripeti #20302 üzenetére
Vagy a másik linken található, Hardverapros cuccot megveszed, egy kis alkuval. Az is teljesen új.
-
TayRol
nagyúr
válasz kovaripeti #20299 üzenetére
Alattad a válasz. 128e Ft-ért megveszed az általam linkelt szettet, amiből a nagyobbik obit eladod 35e-ert. Ki lehet számolni, hogy mennyiből lesz egy szuper új szetted, Olympus hátizsákkal.
-
Tikakukac
titán
válasz kovaripeti #20299 üzenetére
E-PL5, nagyobbik obi és táska elad. 100k alatt leszel és mindenki happy
De majd a többiek megmondják, nekem ez bejött.
-
Tikakukac
titán
válasz kovaripeti #20296 üzenetére
Remek kérdés miylen lehet, én szétvertem a netet, hogy mi legyen, ha elég leszel 1 obival akkor vagy megveszed és a másikat kiparkoltatod apróra és megvagy kb. 100k-ból. Vagy aprón megveszed akinek épp kicsit volt esze és vett egyet eladóba bontóba, és máris nyert egy 20-ast. Okos
-
TayRol
nagyúr
válasz kovaripeti #20296 üzenetére
valakitől kérsz segítséget, akinek van kártyája, és ez 2 obival, 3 év garival 128e-ért elvihető.
vagy tessék.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz kovaripeti #20292 üzenetére
Üdv a klubban Én mondjuk kevesebb mint 2 hét alatt rájöttem, Oly E-PL5-öt vettem helyette, igaz, ez sem pörög mint az állat, de ennek máris 4* több értelme van. Bár lehet még ez is sok, ezt még én is tapasztalgatom.
-
grigo
őstag
válasz kovaripeti #16724 üzenetére
Szabad érdeklődnöm mik közül választottál és mi alapján?
Most jött el az a pont az életemben, hogy szeretnék egy normális gépet. Egy olyat amit utána nem kell cserélni egy darabig mert elég lesz mint hobbistának.
Viszont totál sügér vagyok a témához, hogy mihez milyen objektív és egyáltalán mit nézzek összehasonlításként. Mik a fontos adatok és hasonlók.
Előbb néztem én is az általad vett típust és hasonló árszinten gondolkodok.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Bandinho
tag
válasz kovaripeti #16728 üzenetére
Én a fotoplus.hu-ról rendeltem.
[ Szerkesztve ]
"Ha az életben a sikert A-nak vesszük, akkor A=x+y+z. x a munka, y a játék, z pedig hogy befogod a szád." /Albert Einstein/
-
ronson
őstag
De ha a fogyvédnél bejelented őket, akkor ki fogják nyomtattatni velük neked a magyar nyelvű használatit.
Tudom mert amikor üzletben dolgoztam akkor volt ilyen esetünk. Nem kamerával, hanem, beépített tv-s monitorral.Nekünk is szólt a fogyvéd, hogy ne genyózzunk az ügyféllel, nyomtassuk ki neki.
[ Szerkesztve ]
-
Bandinho
tag
Én ma megyek érte, este meg tudom mondani, hogy kaptam-e hozzá.
"Ha az életben a sikert A-nak vesszük, akkor A=x+y+z. x a munka, y a játék, z pedig hogy befogod a szád." /Albert Einstein/
-
TayRol
nagyúr
a d7k-mhoz volt kis magyar kézikönyv.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz kovaripeti #16605 üzenetére
Amúgy én is azt néztem, hogy miért nem lehet csak vázat venni külön, de hát ez egy ilyen műfaj. Nekem már a K200D óta megvan az a dupla kit és pillanatnyi megingás volt csupán, hogy majdnem lecsaptam egy K-500 alapkitre (komolyan, már a kosárban volt és majdnem leadtam a rendelést), annyira pofátlanul olcsón adják már rögtön a megjelenésekor. Ha csak a vázat el lehetne vinni 100k körül, akkor talán már itt lenne nálam a futár a csomaggal...
Aztán szerencsére mindig gondolkozom mielőtt megnyomom a rendelés gombot. Nincs igazi szükségem a K-500-ra, csak néha elszorul a szívem, hogy ott van a rég nem használt Pentax felszerelésem és az egyetlen gyenge eleme (csak emiatt nem használom) az a K200D váz ami mára nagyon elavult. Ezt kéne modernizálnom. De most őszintén szólva kicsit felesleges lenne, mert munkára ott vannak a jóval komolyabb céges gépek, magáncélra is el tudom vinni őket (bár nem mindig, ez tény). Inkább egy aranyos MILC-et kéne már vennem mindennapi rohangálósnak... DSLR már körbevesz éppen elég...
Egyébként erős a gyanúm, hogy a nagy karácsonyi hajtásban a K-500 alapkit (vagy akár a dupla kit) egy bestbuy vétel lesz. Vicces, hogy egy objektívvel 129.000 Ft, két objektívvel 159.000 Ft, közben a váz olyanokat tud, hogy röhögve lemossa a konkurenciát (100%-os kereső, focus peaking, dupla vezérlőtárcsa, kiváló szenzor, stb).
Emlékszem sok évvel ezelőtt, akkor még az egyetemi ösztöndíjból gazdálkodtam ki a Pentax K200D duplakit (ugyan ezzel a két objektívvel) árát, összesen 200.000 Ft-ot költöttem és ebben nem csak a duplakit volt benne, hanem az AF360FGZ rendszervaku, memkártya, tripod, két garnitúra Eneloop akku meg pár apróság. Akkor is verhetetlen volt a nagy konkurenciával a Nikon D60-nal szemben (ez most a D3200-al szemben áll).
-
titán
Hozzánk csak kitben ér el. Amcsiknak jut szóló váz is [link], igaz, drágábban, mint nálunk a kit
[ Szerkesztve ]
-
sasa134
addikt
Igaz, most látom, ezt benéztem.
Hát én ebben az esetben a 18-55-tel venném (a fentebb leírt okok miatt).Avanti Roma
-
jjeahh
nagyúr
válasz kovaripeti #16560 üzenetére
egyiket sem dicsértem, a k500-ról nincs semmilyen tapasztalatom, a d5100 kezelhetősége, anyagminősége nem tetszik...de mint írtam, ez ízlés kérdése, neked ettől még tökéletes lehet, kézreállhat.
-
titán
Pentaxnál (akárcsak az Olympusnál) a vázban van a stabilizátor, így minden objektívvel működik. A Pentax-féle vázstabi teleobjektívekkel nem túl hatékony, 1-2 fé-t hoz (gyk: 2-4-szeres záridő).
Pentax mellett szól a jobb, olcsóbb váz, ellene a drágább fixek, mellette a beépített stabi, ellene a tele tartományokban kisebb stabi hatékonyság, mellette a jól használható (focus peaking), könnyen adapterezhető, stabilizált, olcsó manuális objektívek.
[ Szerkesztve ]
-
Bandinho
tag
Én, szintén kezdőként, inkább a Nikont ajánlanám 18-105-tel. Szerintem jobb, ha nagyjából mindent meg tudsz oldani egy obival, nem kell cserélgetni állandóan. Aztán később már tudni fogod, hogy melyek azok a távok, amiket leginkább használsz és ehhez tudsz választani objektíveket.
Elég sokat nézelődtem és ahogy látom a Pentax üvegek drágábbak a vázai viszont olcsóbbak. Ha valaki komolyan gondolja, szerintem későbbiekben biztos az objektívekre költ többet."Ha az életben a sikert A-nak vesszük, akkor A=x+y+z. x a munka, y a játék, z pedig hogy befogod a szád." /Albert Einstein/
-
titán
válasz kovaripeti #16555 üzenetére
Használhatóság akart lenni (telefon megviccelt), ami még mindig nem igazán jó szó, a helyes a kezelhetőség lett volna.
-
jjeahh
nagyúr
válasz kovaripeti #16557 üzenetére
felépítés, anyagminőség, fogás, kényelem, gombkiosztás, testreszabhatóság, kereső minősége...k500-at sosem tapogattam, a d5100 nekem ilyen téren nem tetszik, de nyilván mindenkinek más méretű a keze, más az ízlése, igénye, nekem a műanyag burkolat nem jött be, meg a kezelhetőség...ilyen téren a kis öreg olympusom is jobban tetszik, az acél-alu borítással, sok gomb+3 tárcsa, fülétől farkáig testreszabhatóságával
-
jjeahh
nagyúr
válasz kovaripeti #16555 üzenetére
mert: nem azt kell nézd, hogy mennyi a max iso, amíg kitekerhető, hanem azt, hogy meddig bírja. Szal, ha iso 6400-on már nagyon mákos, részlettelen, kontraszttalan, akkor iso 12500-at sem fogod soha az életben használni, és akkor minek az 51200? egy iciripicirit talán a nikon jobban is bírja az iso-t, de elhanyagolható a külömbség, szóval iso-ban szinte tök ugyanazt tudják
-
titán
válasz kovaripeti #16530 üzenetére
PM2 kit 150k -15% = 127k
45/1.8 = 45k
Kedvezményklub tagsági = 8k
Összesen: 180kevDirect villanyautós töltőhálózat
-
Lassú Víz
addikt
válasz kovaripeti #16530 üzenetére
Nem túl bonyolult. Ha a 45 f1.8-as abban a konstrukcióban tetszik marad az E-PL3 14-42 kitobival + egy tartalék akku ami belefér a keretbe. A többit meg megtalálod itt [link]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz kovaripeti #16524 üzenetére
A "zsebgép" esetében 160-170 ezer csak a vázra menne vagy ebben benne van a portrés-tájfotós objektív kombó is?
Egyébként ezt a két feladatot két fix objektívvel el lehet látni, kell egy nagyobb látószögű (ekvivalens 24-35 körül, attól függően mennyire igényled a nagyobb látószöget), míg egy másik portréra (ekvivalens 90-120 mm körül).
A Micro4/3 rendszer esetén vannak fasza üvegek erre a két célra. A többi rendszer viszont itt-ott hiányos, főleg az igazi portré objektívek hiányoznak (a Fujifilm X és a Sony E rendszerek sem kínálnak jelen pillanatban ilyet, bár 50mm mindkettőnél van, mindkettőnél APS-C szorzóval kell számolni, de ez csak korlátozottan jó portréra és odafigyelést igényel nehogy lófejű legyen a modelled).
-
kovaripeti
aktív tag
válasz kovaripeti #16524 üzenetére
Jaj lemaradt: Szeretek portrézni is (tudja a nyitott blendét), és szeretek kirándulni, tájat fényképezni. Na így már nehezebb keresni.
-
Freddy76
addikt
válasz kovaripeti #16495 üzenetére
Szerintem inkább a nikon oldalán keresgélj, itt azt írja, hogy: "Videó – Hangrögzítő eszköz Beépített monó vagy külső sztereó mikrofon; az érzékenység beállítható".
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
JohnyBlue
addikt
-
kovaripeti
aktív tag
válasz kovaripeti #16314 üzenetére
Jaj még egy kérdés! És mi a helyzet a Nikon D3200-al? Az 5100-hoz képest nem sok a lemaradása, engem igazándiból az ISO érdekelne? Mondjuk a fele. Számít? Mert azonkívül a kihajtható LCD, és az arcfelismeréssel van lemaradva. Az meg hanyagolható. Nem lenne jobb választás?
-
titán
válasz kovaripeti #16314 üzenetére
Ő a fixekre (35/1.8 50/1.8) szeretett volna rábeszélni
-
A Zéé
addikt
válasz kovaripeti #16304 üzenetére
az nem lenne rossz kombó, sőt... Csak az obit nagyon le kell tesztelni, hogy pontos-e a fókusza.
Just a simple Lineman...
-
kovaripeti
aktív tag
válasz kovaripeti #16294 üzenetére
Esetleg az utolsó kérdésemre még valaki adna választ? Köszi.
-
m3ss
veterán
válasz kovaripeti #16289 üzenetére
17-50 2.8? ha ertelmes csaladi/portre kepeket akarsz csinalni ahhoz fenyero/hattermosas kell. belteren vegkepp.
vagy ha ertelmes kepeket akarsz csinalni ugy altalaban, akkor ne vaz : obi 3:1 aranyban koltsd el a penzed, hanem forditva[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz kovaripeti #16289 üzenetére
Ezt neked kell eldöntened, meg ugye az is komoly tényező, hogy milyen minőségibb objektívre van szükséged. Már csak azért is, hogy a használt váz árán megfogott forintok elegendőnek bizonyulnak-e a jobb üveg megvásárlásához. Mert mondjuk ha azt nézzük, hogy egy 35mm f1.8 és 50mm f/1.8 együttes beszerzése már önmagában 110.00 Ft, amit nehéz kigazdálkodni úgy, hogy a váz újonnan alig több ennél. De egy mondjuk egy 18-55mm f/2.8 üveget nézünk, az meg third-party gyártóknál is 150 ezernél kezdődik.
Ha viszont csak annyi a cél, hogy vennél egy D5100 + 18-105mm kombót használtan és mellé egy fényerős fixet (a fenti kettő közül az egyiket), akkor végülis szerintem ez jó megoldás. Még a legöregebb D5100 vázakra is kell lennie hivatalos garanciának.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz kovaripeti #16185 üzenetére
Kortársak:
D3000 - D5000
D3100 - D5100
D3200 - D5200Nem teljesen egy időben jelentek meg, a D5200 csak a D3200 után jött ki pár hónappal, ettől függetlenül a D5100 régebbi a D3200-nál (persze marginális eltérésekről beszélünk, mivel a D5100 is még egy fiatal gép, de a belépő szinten 1 - 1,5 évente váltják egymást a generációk).
-
HollyBoni
veterán
válasz kovaripeti #16185 üzenetére
Igen.
-
titán
válasz kovaripeti #16182 üzenetére
3 hónapja kint van már a közvetlen utóda, most kiszórják a maradék készleteket, és ennyi, utána már csak 5200 lesz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz kovaripeti #16182 üzenetére
Már hónapok óta kapható a D5200, így a D5100 napjai meg vannak számlálva. Mivel eléggé bestbuy ezen az áron és viszik is mint a cukrot, ezért én sem alapoznék arra, hogy karácsony körül találsz még belőle. Ha nagyon ragaszkodsz a Nikonhoz, akkor ott van még esetleg a D3200, az újabb modell, még biztos nem fut ki (valamikor jövő tavasszal jön a váltás).
Szerintem nem olyan nagy probléma ez. Lesz helyette más, ez a körforgás sosem áll meg.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz kovaripeti #16180 üzenetére
Valószínűleg addigra nem lesz kapható, hiszen ez egy kifutó modell, kifutó árazással.
-
titán
válasz kovaripeti #16165 üzenetére
Mivel tök ugyanaz a szenzor van a két gépben, ezért nyugodtan állítható, hogy a képminőség csak az objektívektől függ.
-
BiriBum
őstag
válasz kovaripeti #16163 üzenetére
Ilyen szempontból gyakorlatilag majdnem ugyanaz.
A K500 előnye a nagyfokú kompatibilitás a manuális objektívekkel, nagyobb, világosabb nézőke (pentaprizma), a 2 vezérlőtárcsa és a dupla áramforrás lehetősége (AA elemek, külön adapterrel). Hátránya, hogy az aktuális fókuszpontot jelző led nem látszik a nézőkében.
Nikon: kihajtható kijelző.
Próbáld ki, hogy melyik áll jobban a kezedre.
-
torma1981
veterán
válasz kovaripeti #15256 üzenetére
Szia.
A Canon nem éri meg? Vagy miért? Vagy ekkora a látványbeli különbség köztük?
-
penomope
csendes tag
válasz kovaripeti #11931 üzenetére
Húú ez tényleg jó ár. Obi nélkül árulják ennyiért.Egy ismerősömnek ilyen van, nagyon dicséri. Ha nem profi fotós vagy, arra nagyon is megfelel. Ennyiért érdemes megvenni, egy tágabb obi hozzá, és minden ok. Na mindegy, és sem offolom tovább a topikot.
Jaj még annyit, nekem is az 55-300-as VRII-es obim van, a legvégén is kézből lövök, nem remeg be. Bocs, ha egy kicsit megdicsértem -
titán
Bocs, de ez nem apróhirdetéses topic. Ez nem az első ilyen hozzászólásod volt, és most ráadásul két postot is sikerült egyszerre.
Az ár tényleg jó, de ne ide, ennek megvan a maga helye.
-
kovaripeti
aktív tag
-
penomope
csendes tag
válasz kovaripeti #11818 üzenetére
Húúú ez tényleg jó ár!!
-
Abry
tag
válasz kovaripeti #11818 üzenetére
Jó ajánlatnak tűnik, de ha veszel új gépet miért nem tartod meg hozzá az obikat?
-
kaligula
tag
válasz kovaripeti #11637 üzenetére
Bár Nikonom van, a kettő közül objektíven is a Canon tekinthető jobb választásnak. Kivéve, ha a Nikon jobban tetszik a használójának.
rovidkv.reblog.hu
-
Zozzer888
addikt
válasz kovaripeti #11637 üzenetére
550D
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Mercutio_
félisten
válasz kovaripeti #9301 üzenetére
1. Menj át a Nikon-os topicba ott vannak a hozzáértő szakik, ez itt a gépajánló topic.
2. Vedd a fáradtságot és olvasd végig a használati utasítást, sok hasznos információ van benne leírva.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
kovaripeti
aktív tag
válasz kovaripeti #9296 üzenetére
Már megint elakadtam. Sorozatképre van állítva a gép, és mégis autómatán csak egyet exponál, ha futó emberkére (talán sport lehet) állítom, akkor csinál többet, de nagyon lassan. Kb másodpercenként egyet. Automatán nem csinál sorozatot?
-
Mercutio_
félisten
válasz kovaripeti #9291 üzenetére
Kártya van benne?
Az is lehet, hogy fel kell töltened az aksiját, mert lemerölőben van, és ezét tiltja le az expót. Nincs ott, hogy "Recharge battery"?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Zoli bácsi
őstag
válasz kovaripeti #9289 üzenetére
Nikonokban nincs. De ha átnézed az útmutatót, mindent megtalálsz.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz kovaripeti #9282 üzenetére
Nos, én 130e. forintból most a Nikon D3100-ast venném, a 18-55 VR objektívvel, éppen annyiba kerül. Ha egy kicsit feljebb tudod vinni a keretet, valóban megérné a 18-105 VR obival megvenni, szerintem tökéletes kezdő obi.
Addig ne vegyél gépet, amíg kézbe nem vetted! Nem tudom Szombathelyen mi a helyzet, itt felénk Győrben a Saturnban ki vannak rakva, meg lehet tapogatni, belenézni, még az akkut is fel szokták tölteni. Kérésre az Edigitalnal is kézbe lehet fogni a gépeket.
Azért mondták szerintem a boltban, hogy a stabi elrontja a képminőséget, hogy a régi kitobis Canonokat elvigye valaki....
Való igaz, hogy a stabilizátor egy plusz lencsetag, tehát egy hajszálnyit ront a képminőségen, viszont pl az új stabis kitobi fényévekkel jobb Canonéknál, mint a régi, amit sokan levélnehezéknek használtak. -
Mercutio_
félisten
válasz kovaripeti #9286 üzenetére
Ha jól tudom Nikon 18-105 csak egyféle van
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz kovaripeti #9284 üzenetére
Esetleg a 18-105-ös optikával való vételt is gondold meg.
Nincs ugyan akkora átfogás, viszont nem kell objektívcserégetéssel töltened az időt.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz kovaripeti #9282 üzenetére
Nikon fronton a Zoli bácsi által említett Nikon D3000 + 18-55VR 100K körül, D3000 + 18-55VR + 55-200VR 150K körül, D3100 + 18-55VR 130K körüli árban kapható.
A duplakit kicsit drágább ugyan mint amit írtál, cserébe két objektívvel lesz 11-szeres zoomod.
A költségeknél azért számolj még a memóriakártyával és valami táskával is. Csak egy ötlet: Szombathelyi lévén nem éri meg Osztrákiában körülnézned?Holnap majd jól beletépünk...
-
Zoli bácsi
őstag
válasz kovaripeti #9280 üzenetére
Hali!
Azt hittem a K2000 már rég kifutott, ezek szerint mégsem.
Nos én egyiket sem ajánlanám. A Pentax nem rossz, viszont még a "régi" CCD érzékelős masina. Az EOS-hoz a régi fajta kitobi jár, ami nem egy kimondott jó objektív, stabi sincs benne. Ha nem szükséges nagyon a tele, akkor inkább újabb masinákat nézz, pl. Pentaxtól a K-r, vagy K-x. Nikontól a D3100-as.
Felbukkant mostanában egy régebbi Nikon kit, a D3000 18-55 VR obival, ezt is 100e. körül árulják, éppen néztem, vezeti a boltokban a tükrös gépek eladási listáját. -
stop
aktív tag
válasz kovaripeti #4796 üzenetére
[ Szerkesztve ]
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz kovaripeti #4796 üzenetére
Én technikai adatokkal, egyebekkel nem nagyon tudok (nem is akarok) szolgálni, csak azt tudom, hogy ez a gép kb a Nikon D40-el egyidős, tudásban talán kicsit felette is jár. Nekem D40-em van, és nem tartom egy annyira elavult technikának, hogy ne tudnék még évekig fotózgatni vele. Igaz, a kitobjektívet lecseréltem, de nem a minősége, hanem az átfogása miatt.
Azt, hogy drága-e vagy sem, neked kell eldöntened. Ha azt nézzük, hogy a többi kifutó szériás belépő szintű tükrös is hasonló árban van, akkor nem drága. Ha azt, hogy kicsit több pénzért jobb új tükröset tudsz venni, akkor drága (a használtat nem említem, mert írtad, hogy új érdekel...)
Azt javaslom, hogy hamár egyszer felmerült a tükrös gép ötlete, akkor semmikép ne hagyd magad rábeszélni semmilyen okosabb kompaktra vagy bridge-re, mert nagyon hamar meg fogod bánni. A tükrös azért akkor is magasabb kategória, ha kifutó szériás alapgépről van szó. Ha tényleg csak az a célod, hogy legyen egy jó géped, ami odaver a kompaktoknak, és nem akarsz belemerülni a fotózásba, akkor szvsz a 400D-vel is sokáig elégedett leszel. Ha meg nem így lesz, akkor inkább vegyél jó obikat egy középszerűbb vázra, mint fordítva.Holnap majd jól beletépünk...
-
stop
aktív tag
válasz kovaripeti #4789 üzenetére
Azért, mert ha újat veszel az kétszer annyiba fog kerülni (néhány hónapon belül), mint amit most szánsz rá. Vagy elhiszed, vagy nem.
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
Slowman
aktív tag
válasz kovaripeti #4791 üzenetére
Ez esetben inkább ez a két-> [1] [2] variáció elég életképesnek tűnik. Az elsőt a K-m-et Szten is említette, a másik meg az Oly 520-as normál kitjem, de a dupla iszonyatosan megéri az a 20k többletet .
Ha megbékél az ember az Olympus előnyeivel és hátrányaival és nem vágyik nagyobb objektívparkkal (mert szerintem azon a pár alap objektíven kívül nagyon drágák, ezzel szembe iszonyatos jó minőségűek is) és egyebekkel rendelkező rendszerre, akkor ideális választás. Az Oly eléggé vezeti a sort a kitobik minőségébe. A Pentax K-m el meg a későbbi olcsó bővítési lehetőségre van nagyobb kilátás a régi manuális objektívekkel, de nem olyan jó a kitobija, így ha minőségre vágynál azért azt le kell majd cserélni. Persze nem azt jelenti, hogy használhatatlan csak nem a legtutibb, de én is 1 évig elvoltam vele, és még mindig megvan. Azért lehet használni, de pár ezerért kapni manuális fixeket amikkel már elég szép képek sikerülhetnek, csak el kell felejteni az AF-et, de ára van mindennek (jelzem, nekem nem nagy probléma manuálisan fókuszálni, sőt kifejezetten jó játék de gyerek és sportfotóra nem biztos, hogy alkalmasak vagy nagyon rutinos kéz kell hozzá).
Én a helyedbe nem vennék kompaktot ennyi lóvéért. Nekem volt egy elég komoly kompaktom és megbántam, de ezért gyorsan váltottam is tükrösre (Pentax K10D és nem bántam meg). Akkor inkább gyűjtenék még 1-2 hónapig ha most nincs semmi szimpatikus. -
Degeczi
nagyúr
ezért terelnek a használt felé...
pl. hivatalos forgalmazótól vett Nikonokra 2 év garancia jár, az expószámláló minden kép Exif infójába belekerül, így nem zsákbamacska: könnyen találhatsz olyan példányokat, amikre még 1 éven fölüli gar maradt (vagyis több, mint ha vennél egy új Canont...), és csak kevés, mondjuk néhány ezer kép készült velük
-
Szten Márs
nagyúr
Mint mondtam, az a baj, hogy nemrég még 100 ezer HUF volt a belépőkategória ára, és ennyiért lehetett szemezgetni belépő modellek között kitobival, most ez feltolódott kb. 130 ezerre valamiért. Esetleg lehet várni, hogy ismét lemenjenek az árak, vagy pedig... piff, fene tudja. Photo hall-okban érdemes körülnézni, szokott nekik lenni szinte mindig készletből visszamaradt modelljeik, olcsóért, tehát esetedben Nikon D40x/D60, Pentax K200D, vagy K-m simán esélyes lehet 18-55-ös kitobival az általad említett árzónában.
-
Slowman
aktív tag
válasz kovaripeti #4789 üzenetére
én sem szeretem a használt cuccot mert félek, hogy azzal a "hatalmas" szerencsémmel tuti ráfaragnék. csak megbízható, leinformálható embertől vennék bármit is ami már számomra komolyabb összeg.
De ha csak egyszerű igényeket akarsz kielégíteni és nem is szándékozol nagyon nagy szettet összerakni akkor amit mondta Olympus 520 duplakit 130k csak utána kell járni, hogy megfelelő e a rendszer objektívkínálat, stb. és, hogy nem zavaró e az a pár negatívum pl kis kereső kicsit magasabb zajszint. De emellett rengetek pozitívuma is van mint pl a remek minőségű objektívek jó jpg motor és az egyetlen használható porleválasztó rendszer. Amúgy meg 14X000-ért lehet kapni Pentax K-x-et amit szerintem eléggé bestbuy ebbe a kategóriába, de azt tudnod kell, hogy legalább 25k-t még rá kell költeni minden gépre, mert táska kártya elengedhetetlen szóval úgy számolj számolj. És aztán húzz meg egy határt mert mindig föntebb lehet csúszni aztán nincs megállás mert iszonyat lóvét lehet rákölteni. -
stop
aktív tag
válasz kovaripeti #4781 üzenetére
Az Eos 400 alapvetően kezdő szinten jónak mondható, és elfogadható képeket készít.
Viszont az alap kitobit semmi esetre se vedd meg (esetleg ha ingyen adják fogadd el).
Mint ahogy írták már előttem 104 eft az nagyon sok ezért.
Kis időráfordítással, keresgetéssel fele/harmada áron jobb összeállítást találsz használtban (nagy valószínűséggel praktikus és használatot segítő kiegészítőkkel, pl.: markolat, védő üvegek, műanyagok stb)"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
máyköl
veterán
válasz kovaripeti #4784 üzenetére
Kezdésnek abszolút tökéletes. Csak szerintem ennyit nem ér. Nem tudom, új 1000D-k mennyibe mennek, de szerintem nem sokkal drágábban. Használtan végképp kapsz ennyiért jobbat-sokkal jobbat. Használt szóba jöhet?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz kovaripeti #4784 üzenetére
104 ezer HUF-ért semmiképp
Ha nem zárkózol el a használt gépektől, akkor ennyiért jobb összeállítást találhatsz, memóriakártyával, táskával együtt. Ha csak új játszik, akkor gyűjtögetsz hozzá még egy keveset és jelentősen jobb gépeket találhatsz. Igaz, az utóbbi időben nagyon keményen felmentek a fényképezőgép-árak. Pár hónapja 100 ezer HUF-ból válogatni lehetett az új gépek között, most ez nem mondható sajna el. -
máyköl
veterán
Nem értem. Ez már egy kifutott termék, nem nagyon lehet már újonnan venni, persze vannak kivételes esetek. Hol vennéd, és mennyiért?
-
Szten Márs
nagyúr
Hát-hát. Attól függ mennyit is jelent az az akciós ár. Az EOS 400D azért egy elég régi modell, relative rossz fogással, rossz minőségérzettel, kicsi keresővel. A szenzor, ami dobog benne elég jó, így jó objektívvel kiegészítve képminőség terén teljesen korrekt modell. A régi 18-55-ös kitobi viszont nem mondható éppen jó objektívnek. A régi generációs kitobik között is az egyik leggyengébbnek, ha nem a leggyengébbnek számított. Mostanság a legtöbb gyártó kiadta az új 18-55-ös kitobiját: a Nikon, a Pentax, a Sony és igen, a Canon is, a Nikon és a Canon képstabilizátoros verzióban, és ezek az objektívek bizony jobbak, mint a régi verziós kitobik. Most sem kell csodákat várni tőlük, de azért csak-csak fejlődtek. A Canon esetében pedig pont igencsak látványos a fejlődés. Összességében csak akkor lehetne ajánlani ezt a kitet, ha nagyon (!) olcsón adnák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- LG LCD és LED TV-k
- Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Meyer Optic Görlitz TRIOPLAN 2.9/50 mm Bokeh Monster
- Sony A6000 2 éves 10k expo dobozos 16-50 OSS objektív fényképező Alpha 6000